k2284432 26.08.02, 20:09 niesamowita bezczelność - wuefista nauczyciel chce zarządzać miastem a sam przyczynił się do jego upadku będąc w arządzie. No cóż wyobraźnia szczeniaków nie zna granic. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: siemianowiczanin Re: Jacek Guzy IP: AKA1PRX* / *.chello.pl 27.08.02, 07:52 Kandydowanie któregokolwiek z członków obecnego Zarządu miasta jest zupełną kompromitacją i zarazem ich bezczelnością Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nobody Re: Jacek Guzy IP: *.home / 80.48.249.* 09.09.02, 21:19 Gość portalu: siemianowiczanin napisał(a): > Kandydowanie któregokolwiek z członków obecnego Zarządu miasta > jest zupełną kompromitacją i zarazem ich bezczelnością Co Ty opowiadasz! Przeciez nie ma bezrobocia, mleko plynie przez miasto, ludzie sa szczesliwi, widac na kazdym kroku biznesmenow...itd(sic!). Oni sa przeciez nieomylni, co widac, slychac i czuc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nobody Re: Jacek Guzy IP: *.home / 80.48.249.* 09.09.02, 21:15 k2284432 napisała: > niesamowita bezczelność - wuefista nauczyciel chce zarządzać > miastem a sam przyczynił się do jego upadku będąc w arządzie. No > cóż wyobraźnia szczeniaków nie zna granic. Dlatego to miasto tak wyglada. Grunt to dobre samopoczucie i byle kasa na koncie. A po mnie chocby potop, nieprawdaz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siemion Re: Jacek Guzy IP: 212.244.68.* 24.09.02, 17:55 Kpina w biały dzień i beszczelność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nobody Re: Jacek Guzy IP: 80.48.249.* 28.09.02, 13:33 Jak widzimy z notki biograficznej kandydata oraz gazetki rzucanej pod drzwi, jest on znakomitym menedzerem, odniosl wiele sukcesow na niwie biznesu, prowadzil przesiebiorstwa do sukcesu (sic!). Wszyscy jestescie dobrzy do rzadzenia za CUDZE pieniadze!!!. 2 lata przy korycie i NIC z tego nie wynika. Miasto lezy i kwiczy!!! Idz Pan uczyc fikolkow, a prawdziwe zarzadzanie zostaw fachowcom. Panu juz dziekuje, widzielismy ze NIE UMIE Pan NIC, oprocz brania pieniedzy PUBLICZNYCH (mam na mysli wynagrodzenie za "prace"). Coz bezczelnosc nie zna granic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MEFISTO [...] IP: 62.233.241.* 01.10.02, 14:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nobody Re: Jacek Guzy IP: 80.48.249.* 04.10.02, 18:37 Po lekturze gazetki (sic!) "Nasze Siemianowice" mam takie pytanie do obecnego wiceprezydenta (nie daj Boże!!! prezydenta): co przeszkadza i kto zabrania teraz!!! jezdzic w poszukiwaniu finansów do miasta? To aż trzeba byc prezydentem? "Wice" już ne może??? Biedactwo, ale pensję horrendalną może brać?! Pana czas już na zawsze się skończyl w tym mieście. Panu juz podziękujmy za cudowne miasto. Panie toż to WSTYD !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodowity Re: Jacek Guzy IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.02, 14:38 Panie Prezydencie, trawy u nas dostatek!!!!!! Krew mnie zalała na tak zainwestowane pieniądze, czy nie można było choćby opłacić kl. 1-2 naukę pływania z kubkiem mleka po lekcji???. Jeśli chce Pan podróżować to za swoje np. z LA Marki-em, podatki zostaną w Siemianowicach a pan zwiedzi co chce!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bigi Re: Jacek Guzy IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.02, 16:16 jedynym dobrym kandydatem na prezydenta naszego miasta jest Krzysztof Szyga. dajmy szansę komuś, kto jeszcze nie rządził! jest młody, ma pomysły... tylko on może wyciągnąć Siemianowice z bagna w jakim się znalazło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nobody Re: Jacek Guzy IP: *.home / 80.48.249.* 10.10.02, 15:25 Gość portalu: bigi napisał(a): > jedynym dobrym kandydatem na prezydenta naszego miasta jest Krzysztof Szyga. > dajmy szansę komuś, kto jeszcze nie rządził! jest młody, ma pomysły... tylko on > > może wyciągnąć Siemianowice z bagna w jakim się znalazło... Nie żartuj, oni są wszyscy po jednych pieniądzach. Osobiście nie wierzę, bo sie COKOLWIEK zmieniło. No może poza obsadzeniem rodzinki na stanowiskach. A faktem jest, że powinna to być osoba, która nie była nigdy na stanowisku prezydenta. Ale dobro zwycięża tylko w bajkach (i to też nie zawsze). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bigi Re: Jacek Guzy IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.02, 19:39 heh... na pewno nikt nie zrobi zbyt wiele, ale.. jeśli mam do wyboru, za przeproszeniem, pana mrozka, kulisza, czy guzego, to ktokolwiek byłby inny na pewno będzie lepszy :) a jeśli jeszcze jest to ktoś młody, z pomysłami, to budzi jakieś nadzieje! prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nobody Re: Jacek Guzy IP: *.home / 80.48.249.* 20.10.02, 21:19 Chciałem się przy okazji zapytać, czy szanowny kandydat posprząta swoje ulotki wyborcze z ulic miasta, z przystanków, z klatek schodowych? Krew mnie zalewa jak ci wszyscy "kandydaci" ZAŚMIECAJĄ" miasto swoim wizerunkiem. A nie, że znowu społeczeństwo bedzie sprzątało czyjeś twarze. Po kampani do SPRZĄTANIA !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bigi Re: Jacek Guzy IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.02, 20:36 pytanie raczej do "kandydatów", a nie do mnie, aaale wiesz co? odpowiem Ci: jasne, że nie posprzątają! widziałeś, zeby ktoś kiedyś sprzątał po wyborach? pewnie znikną tylko bilbordy, baloniki i inne większe gadżety. a niestety niektóe plakaty będą jeszcze straszyć przez kilka miesięcy, albo i lat... chciałbym, zeby było inaczej!!! pozdrawiam i... byle do wyborów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: someone Re: Jacek Guzy IP: 62.233.241.* 24.10.02, 23:44 a mi sie tu cos wydaje a ze te wszystkie albo wiekszosc wypowiedzi pisze jedna osoba ( albo grupa ludzi). ja nie bronie guzego, zeby nie bylo ze jestem jego zwolennikiem, ale bez przesady zeby pisac takie tendencyjne wypowiedzi typu: 'potrzebny jest ktos mlody" krzysztof szyga jest njalepszym kandydatem to mnie zalewa. K.SZ. jest taki sam jak wszyscy kandydaci (chociaz nie - od niego bije szczegulna beszczelnosc) dlatego jak juz chcecie glosowac to glosujcie na kogos naprawde nowego - SZYGA TEZ JUZ BYL - i nic nie pokazal (ale zawsze ma najwiecej do powiedzenia). dlatego prosze tu nie nie kierowac forum w strone krytyki guzego i prosze nie prowadzic monologu - bo to zalosne. a wiec do wyborow hehe(jakie pozegnanie) olejcie ich wszystkich i dajcie glos na kogokolwiek kto jest (jeszcze) NIE SKAZONY tym brudem jaki ponuje w polityce!!! pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uknown Re: Jacek Guzy IP: 213.31.11.* 25.10.02, 11:34 Zgadzam się w stu procentach z Someone. Opinie o Guzym jako o tym złym i o Szydze tym dobrym pisze ta sama grupa osób. Mozna to sprawdzić po adresach IP. Gratuluje pomysłu Panie Szyga byle tak dalej po trupach do celu. By the way - wiecie kto finansuje kampanie wyborczą Szygi ja wiem i zapewniam, ze nie robi tego bezinteresownie. Regards Uknown Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hajer Re: Jacek Guzy IP: 62.233.241.* 25.10.02, 14:13 Do Uknowa- Baram z ciebi. Szyga ma sztab ludzi którzy piszą artykuły. Co do kampani- to kandydaci sami się finnansują ( stać ich na politykę ) Bidoki do do roboty a nie po pieniądze podatników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uknown Re: Jacek Guzy IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 25.10.02, 20:41 Do hajera-bidoka Najpierw naucz się pisać po polsku bidoku, a później wyrażaj opinie na forum. Jak jesteś taki mądry, to mi powiedz co szanowny Pan Szyga zrobił przez 8 lat będąc w Radzie Miasta. Skoro pan Szyga się sam finansuje, to skąd ma na to pieniądze - bo chyba nie ze swojej stacji ARAL. Pozdrawiam trzeźwo myślących Uknown Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hajer Re: Jacek Guzy IP: 62.233.241.* 29.10.02, 17:37 Do Uknown Powiedz jaki chcesz gwizdek? Sponsorowi zostało parę drobnych, możesz poprowadzić zajęcia W-F razem z Twoim wybitnym Prezydentem. Jak piszesz na forum, to lepiej pszystaw ucho w odpowiednie miejsce bo gdyby głupota umiała latać, to wiesz co byś robił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodowity Re: Jacek Guzy IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 25.10.02, 13:28 też przypuszczałem że taki numer może być wykręcony ale bez teorii spisku! (mimo że w Siemianowicach jest dość kiepsko z ISDN) a i tak nie będę głosowała ani na Szygę ani na Guzego ani na Kulisz ani na Mrozka ani na Kaczmarzyka ani na Madeję itd. Pzodrawiam ziomków Gorzej już w Siem-cach nie może być Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasa Re: Jacek Guzy IP: 62.233.241.* 25.10.02, 14:01 sranie w banie - Guzy zrobi kupę, biedny człowiek, myśli że jest doskonałym prezydentem. Może koledzy prezydenci coś na ten temat mogą powiedzieć. Przecież zrobili go marionetką, która robiła co mu kazali. Pytanie: dlaczego tych pięciu orłów nie kandyduje z jednej listy? Przecież to zgrana paka na imprezach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KASA Re: Jacek Guzy IP: 62.233.241.* 25.10.02, 14:08 Wszystkia artykuły w ulotkach Guzego pisze K.Wojtek.nawet w imieniu kandydatów. Jeżli kandydat na prezydenta J.Guzy mówi swoim wyborcom że nie mają co liczyć na poprawę bo brak pieniędzy, to jaka jego rola, skoro nie potrafi poprawić obecnego stanu Siemianowic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian B. Re: Jacek Guzy IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 25.10.02, 16:59 k2284432 napisała: > niesamowita bezczelność - wuefista nauczyciel chce zarządzać > miastem a sam przyczynił się do jego upadku będąc w arządzie. No > cóż wyobraźnia szczeniaków nie zna granic. Chęć rządzenia miastem przez Pana Krzysztofa Sz. jest tak duża, że przechodzi on samego siebie. Pisząc listy za czytelników własnej gazetki wysyła je do siebie, obrzuca błotem przy okazji wszystkich i wszystko co nie jest związane z jego ugrupowaniem. To powinno dać do myślenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Życzliwy :) Re: Jacek Guzy IP: *.zab.cdp.pl, / *.kat.cdp.pl 25.10.02, 22:49 Gość portalu: Marian B. napisał(a): > k2284432 napisała: > > > niesamowita bezczelność - wuefista nauczyciel chce zarządzać > > miastem a sam przyczynił się do jego upadku będąc w arządzie. No > > cóż wyobraźnia szczeniaków nie zna granic. > > Chęć rządzenia miastem przez Pana Krzysztofa Sz. jest tak duża, że przechodzi > on samego siebie. Pisząc listy za czytelników własnej gazetki wysyła je do > siebie, obrzuca błotem przy okazji wszystkich i wszystko co nie jest związane z Nareszcie ktoś to zauważył sam chcę przypomnieć że Pan Krzysztof Sz. jest inżynierem wiec nie widzę różnicy pomiedzy nim a Panem Guzym. > > jego ugrupowaniem. > To powinno dać do myślenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mefisto Re: Jacek Guzy IP: 62.233.241.* 26.10.02, 16:41 Tu musze wtracic swoje trzy gosze, owszem Krzysztof Szyga jest inz. ale kierunek, ktory skończyl na Politechnice Warszawskiej, to marketing> Zreszta duze prywatne firmy nie ztrudniłyby dyletanta. Krzysztow Szyga prowadzi dwie stacje Aral: w Siemianowicach i w Bytomiu, był równiez dyrektorem oddziału banku Millenium. Gość portalu: Życzliwy :) napisał(a): > Gość portalu: Marian B. napisał(a): > > > k2284432 napisała: > > > > > niesamowita bezczelność - wuefista nauczyciel chce zarządzać > > > miastem a sam przyczynił się do jego upadku będąc w arządzie. No > > > cóż wyobraźnia szczeniaków nie zna granic. > > > > Chęć rządzenia miastem przez Pana Krzysztofa Sz. jest tak duża, że przecho > dzi > > on samego siebie. Pisząc listy za czytelników własnej gazetki wysyła je do > > > siebie, obrzuca błotem przy okazji wszystkich i wszystko co nie jest związ > ane > z > > Nareszcie ktoś to zauważył sam chcę przypomnieć że Pan Krzysztof Sz. jest > inżynierem wiec nie widzę różnicy pomiedzy nim a Panem Guzym. > > > > jego ugrupowaniem. > > To powinno dać do myślenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamie Re: Jacek Guzy IP: 62.148.88.* 28.10.02, 15:04 A czyim pomysłem jest postawienie w miejscu przystanku autobusowego debilnej stacji benzynowej ARAL przez która trzeba przechodzić do tramwaju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ya Re: Jacek Guzy IP: 62.233.241.* 28.10.02, 22:28 Stacji Aral przy przystanku tramwajowym nie prowadzi Szyga... Gość portalu: jamie napisał(a): > A czyim pomysłem jest postawienie w miejscu przystanku autobusowego debilnej > stacji benzynowej ARAL przez która trzeba przechodzić do tramwaju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Jacek Guzy IP: 62.233.241.* 30.10.02, 00:58 Gość portalu: ya napisał(a): > Stacji Aral przy przystanku tramwajowym nie prowadzi Szyga... > > Gość portalu: jamie napisał(a): > > > A czyim pomysłem jest postawienie w miejscu przystanku autobusowego debiln > ej > > stacji benzynowej ARAL przez która trzeba przechodzić do tramwaju? Mniejsza o tą stację - to nie jedyny "przepiękny" architchtokniczny pomysł za zgodą naszego miejskiego architekta. Ale chciałbym zapytać jak człowiek, mówię tu o Szydze, może kierować właściwie miastem jeżeli sam traktuje swoich pracowników jak tanie rękawiczki. Pracownice stacji beznzynowej zmieniają się tak często jak cena benzyny, ale nie dziwi to już gdy dowie się, że za 12 godzin pracy dziennie dostają 500 !!! złotych - to podobnie jak z progrmem rządu "pierwsza praca" - wszyscy pracujmy za darmo..przynajmniej nie będzie bezrobocia..brawo !!! Czy taki człowiek będzie potrafił zadbać o miasto, czy raczej swoje interesy! Zreszta osoby, które miały osobisty kontakt z Szygą raczej nie chciałyby mieć z nim doczynienia a na pewno nie wyobrażają sobie miasta kierowanego przez tego typu człowieka. Nie wiem czy przeważająca większość elektoratu Szygi, która została zdobyta poprzez "Echo" bzdurne, małoobiektywne,virtualne pisemko będzie mogła sobie spojrzeć w oczy, gdy okaże się, że kampania Szygi oparta na wytykaniu błędów innych (takie metody stosują ludzie, którzy sami nie mają pomysłu na rozwiązanie problemu i chyba w tym tkiwi problem)była tylko środkiem do osiągnięcia ciepłej posadki. Tak , tak wirtualne po ostatnich aferach w sądzie pana sz. okazało się, że artykuły nie wiadomo kto pisze, redaktor naczelny już jest inny, chyba bawi się w grę pana sz. A swoją drogą jak można wierzyć pisemku, którego źródła są niesprawdzalne. Polityka pana sz. nie prowdzi do niczego , bo że źle się dzieje to każdy widzi, ale receptą na to nie powinno być pokazywanie tego jak bardzo ktoś sie potknął tylko na pokazaniu co się zrobiło, - tym bardziej, że przecież była okazja podczas ostatniej kadencji radnego panie sz. To się nazywa "interes pan sz." na ludzkim nieszczęściu buduje się wizje, mówi, że może być lepiej (zawsze może), kiedyś już przerabiałem wizję "szklanych domów", ale to było w szkole i wiem, że same wizje do niczego nie prowadzą trzeba mieć pomysł na przyszłość a pan sz. chyba tego nie ma ... no moze z wyjątkiem swoich interesów. Ale to na kogo ktoś odda głos to już sprawa indywidualna. Ja też mam dylemat ale chyba wybiorę mniejsze zło, na osobę któa już zajmowała to stanowisko a została z niego wyrzucona za zbyt malo elestyczne poglądy na układy. Zresztą pomiędzy kim miałbym wybór - "kapitalistą" który traktuje człowieka jak towar - to oferują nam już duże supermarkety, czy pana od koziołków, który nie ma zielonego pojęciu o prawach rządzących rynkiem i życiu. Ja na razie postawiłem na swój rozwój i karierę, jak osiągnę wymierne efekty i będę spełnionym człowiekiem, to wtedy pomyślę pewnie "może by tak przenieść moje doświadczenia i wiedzę aby pomóc innym :)". W przeciwnym wypadku nie będę się pchał jak ten desperat sz. do stołka radnego albo prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siemianowiczanka Re: Jacek Guzy IP: 217.97.140.* 26.10.02, 01:13 Może jestem zbyt wielką optymistką ale wierze , ze można by było wyciągnąć Siemianowice z dołka, niestety nie jest tego w stanie zrobić żąden z kandydatów. To straszne, jest ich nie mało a tak naprawdę nie ma na kogo głosować. Pan Guzy, czy pan Szyga czy jeszcze inny, żaden nie budzi zaufania. To przykre i bolesne dla kogoś kto sie urodził, wychował i żyje w Siemianowicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michałkowiczanin Re: Jacek Guzy IP: *.myslowice.sdi.tpnet.pl 28.10.02, 14:15 Nie znam jeszcze wyników głosowania, ale mam nadzieję że Pan Jacek Guzy WYGRA wybory i zrobi coś wreszcie w Siemianowicach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mefistofel Re: Jacek Guzy IP: 62.233.241.* 28.10.02, 22:21 he he he... no i figa z makiem Panie Guzy :))) i co Pan teraz zrobisz? jak juz sie przyzwyczailo do prezydenckiej pensji, a tu trza bedzie znow fikołkow uczyć... ciezko co? he he he.... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mefistofel Re: Jacek Guzy IP: 62.233.241.* 28.10.02, 22:23 Gość portalu: michałkowiczanin napisał(a): > Nie znam jeszcze wyników głosowania, ale mam nadzieję że Pan > Jacek Guzy WYGRA wybory i zrobi coś wreszcie w Siemianowicach tak informacyjnie, wedle nieoficjalnych wyników, do drugiej tury przeszedł Szyga i Szandar... i całe szczęście, ze nie ten nieudany WFista... he he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bigi Re: Jacek Guzy IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.02, 20:47 wyniki pierwszej tury są zadowalające (Szyga ok. 5700 głosów, Szandar - 3600...) ale już słyszałem, że Szandar szuka poparcia m.in u Guzego i Kaczmarzyka w zamian za stanowiska gdy zostanie prezydentem... brrrrr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mefistofel Re: Jacek Guzy IP: 62.233.241.* 31.10.02, 10:23 A do tego SZANDAR jest z KATOWIC !!! JAk zostanie prezydentem znow bedziemy mieli 5 wice!!! Nie mozna do tego dopuscic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Jacek Guzy IP: *.clinternal / 10.8.3.* 31.10.02, 18:22 Gość portalu: mefistofel napisał(a): > A do tego SZANDAR jest z KATOWIC !!! > JAk zostanie prezydentem znow bedziemy mieli 5 wice!!! > Nie mozna do tego dopuscic! Poczytaj sobie ustawę - może być tylko dwóch wice!! Odpowiedz Link Zgłoś