support.agent Re: KINO KOSMOS... komu to przeszkadzalo i co dal 01.09.05, 12:21 Wiem, napiszecie że multikina itp. Nauralanie rozumiem, ale czy może ktoś podać pelna nazwe instutucji, ktora bedzie sie tam znajodwac po remoncie? Centrum filmu slsaskiego czy jakoś tak? Sentymenantaliści polecam : www.us.edu.pl/katowice/informator/tekst/poliso/z0121.shtml Widzialem gdzies projekt, kompletnie nie bedzie wspólgral z otoczeniem.. Pozdrawiam, SA Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: KINO KOSMOS... komu to przeszkadzalo i co dal 01.09.05, 12:53 Cos mi sie pamieta, ze ma to byc "Centrum Sztuki Filmowej" ale nie recze. Trzeba zagladnac na tablice. Wiem, ze nazwa pozwalala mi miec nadzieje, ze bedzie to dobre kino, gdzie puszczaja nieco odmienne niz w multikinach filmy. Zreszta nie maja wyjscia, musza znalezc nisze bo konkurencji nie wygraja. Mam nadzieje, ze bedzie to lepsza wersja Swiatowida, cos na ksztalt lodzkiego Charliego, ktore jest dla mnie wyznacznikiem dobrego kina. I z taka nadzieja zyje:-) A co do projektu przebudowy to gdzie moznaby go znalezc? Dzierżbór!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Ta linka: 01.09.05, 13:01 www.silesiafilm.com.pl/main02_kina.php potwierdza nazwe "Centrum Sztuki Filmowej". Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
support.agent Re: Ta linka: <a href="http://www.silesiafilm.com.pl/centru" targe 01.09.05, 13:12 www.silesiafilm.com.pl/centrum_wiecej.htm Sami zobaczcie...straszne! Taka instyctucja potrzebna jest Koszutce,Katowicom, Śląskowi,Polsce i calemu swiatu,ale dlaczego projekt jest w opozycji do klimatu dzielnicy??? Pozdrawiam, SA Odpowiedz Link Zgłoś
settembrini Re: Ta linka: <a href="<a href="http://www.silesiafilm" target 01.09.05, 19:21 czyli dotychczasowa fasada kina byla w klimacie dzielnicy? chyba niestety byla... ale ciesze sie, ze remont w toku, a pomysl uwazam za wartosciowy. w promieniu kilometra sa przeciez 2 multipleksy (w drodze 3), repertuar sie czesto pokrywal, kosmos w takim ukladzie nie mial szans na przetrwanie. i bardzo dobrze. kina jednosalowe powinny przyciagac marginesowymi pozycjami dla entuzjastow i na reszcie ktos z decydentow to pojął. Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: Ta linka: <a href="<a href="http://www.silesiafilm" target 02.09.05, 12:14 Spodziewałem sie czegos gorszego. Majstersztyk architektury to to moze nie jest ale na pewno bedzie lepiej wygladal niz dawna blacha falista i nieestetyczna witryna. Moze w tej nowoczesnej lini powinno byc cos stylem nawiazujacego do otoczenia ale wlasciwie coz to by moglo byc. Charakterystyczne okna chyba tylko;-) Bo raczej nie burowatosc. Dzierżbór!!! Odpowiedz Link Zgłoś
support.agent Budowa niemal na finiszu! 22.02.06, 16:47 Witam, Jak oceniacie wygląd elewacji? Wiadomo Wam kiedy nastąpi otwarcie? Pozdrawiam, SA Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Re: Budowa niemal na finiszu! 23.02.06, 09:19 support.agent napisał: > Wiadomo Wam kiedy nastąpi otwarcie? Na stronie silesia film znalazłem info że we wrześniu 2006. Troszkę późno. Odpowiedz Link Zgłoś
basiorra Re: Budowa niemal na finiszu! 07.03.06, 00:05 Wygląd elewacji powoduje napad konsternacji... Przepraszam za częstochowski rym, ale niezbyt szczęśliwa ta elewacja. Niechby to już otwarli, bo wygląda na prawie wykończone. Odpowiedz Link Zgłoś
support.agent Centrum Sztuki Filmowej rusza 7 października! 27.09.06, 12:09 Już 7 października pierwsi widzowie wejdą do gmachu nowego Centrum Sztuki Filmowej w Katowicach. Według wstępnych obliczeń, w imprezach organizowanych w CSF rocznie będzie uczestniczyć około 150 tysięcy osób. Więcej: www.silesia-region.pl/wiadomosc.php?id=1735 Jak Wam się podoba? Pozdrawiam, SA Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Program na 7 października 27.09.06, 12:51 DUŻA SALA 9.30 Dla najmłodszych - Sposób na wakacje Bolka i Lolka 11.00 Filmoteka Śląska przedstawia filmy dokumentalne o Zbyszku Cybulskim i Bogumile Kobieli 12.30-18.30 Stanisław Janicki przedstawia: Portrety Śląska – przegląd najciekawszych filmów dokumentalnych o Śląsku od lat dwudziestych do dzisiaj Stolica Śląska – Katowice, reż. Jan Skarbek-Malczewski 1928 Salve Regina, reż. Ireneusz Plater-Zyberk, 1935 Gwiazdy muszą płonąć, reż. Andrzej Munk, Witold Lesiewicz, 1954 Hałdy, reż. Janusz Kidawa 1962 Starzyki, reż. Lucjan Jankowski, 1968 Jastrzębie, reż. Stanisław Manturzewski, 1974 Człowiek z laską, reż. Antoni Halor, 1978 Ścinki 1970-1981, reż. Zygmunt Duś, 1981 Powroty, reż. Joanna Helander, Bo Parsson 1994 Stanika Cyronia droga do nieba, reż. Wojciech Sarnowicz, 1994 Bobrek Dance, reż. Dagmara Drzazga, 2002 Boże ciało, reż. Adam Sikora 2005 19.00 „Czarne diamenty” – mało znany, śląski film fabularny z 1939 roku (reż. Jerzy Gabryelski) 21.00 „Angelus” reż. Lech Majewski MAŁA SALA 10.00 – 19.00 Lech Majewski Non Stop Wideoinstalacja „KrewPoety” 17.30 Dokument Dagmary Drzazgi „Lecha Majewskiego podróże w głąb siebie” 18.30 Spotkanie z reżyserem Lechem Majewskim SALA DVD Klasyka Kazimierza Kutza z autokomentarzem reżysera do indywidualnego oglądania na sześciu stanowiskach multimedialnych KAWIARNIA FILMOWA – wystawa fotogramów „Kazimierz Kutz w obiektywie śląskich fotoreporterów” oraz… niespodzianki i konkursy dla dzieci Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
support.agent Re: KINO KOSMOS... komu to przeszkadzalo i co dal 30.01.07, 21:14 Więcej o tym cudzie tu: www.pboslask.com.pl/nowosci.htm ;) pzdr, sa Odpowiedz Link Zgłoś
support.agent Re: KINO KOSMOS... komu to przeszkadzalo i co dal 09.03.07, 17:44 ..no i się doczekało :) CSF zostało uhonorowane betonową kostką za rok 2006 w kategorii "przestępstwo na architekturze" ..więcej na GW. pzdr! sa Odpowiedz Link Zgłoś