Dodaj do ulubionych

i jesteśmy po obchodach 16 grudnia - KWK Wujek

• Gość: Lalunia i Ryl Re: i 251 ... KWK WujeK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.07, 10:30
      Człowiek poważny ma mało pomysłów.Człowiek pomysłowy nigdy nie jest poważny ...!
      Kontynuuj < temat> ...Tadeuszu .
      • Gość: warchlak Re: i 251 ... KWK WujeK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 12:22
        prawdę mówiąc cyt. - mądrej mowy aż miło posłuchać. Teraz napewno Tadeusz
        będzie miał więcej czasu i będzie częstym gościem internowani.pl. Napewno
        warchlak z tego powodu nie będzie się smucił, ale głęboko wierzę, że Tadeusz
        nie postąpi po świńsku i tego nam nie zrobi.
        • odarpi1 Czy służba w Straży Przemysłowej podpada pod IPN 17.02.07, 23:08
          Podobno tak będzie dla stanowisk dowódczych.
          • Gość: tadeusz Przy tej gradacji niedługo podpadnie wszystko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.07, 00:20
            Straż Przemysłowa - to już byłaby przesada ale jak jakiś nawiedzony zorientuje
            się ,że Straż podlegała pod Inspektorat Ochrony Przemysłu i tam strażnicy
            zdawali swoje egzaminy to kto wie co wymyślą.
            Ale trochę cierpliwości , wyczytałem w czwartkowej Wyborczej ,że od Marca IPN
            zacznie publikować listy agentów , funkcjonariuszy SB i MO a nawet tych co
            kontaktowali się z Urzędem d/s Wyznań i z Cenzurą .
            To będą miliony nazwisk bo wtedy nawet na wizytówki trzeba było mieć zgodę
            cenzury.
            Ale jedno jest pewne ,że dowiemy się KOGO nie ma w zasobach IPN i to jest
            niezwykle cenna wiadomość, oraz pewnym jest ,że ludziom tak to
            spowszednieje ,że nastąpi totalne znieczulenie na te rewelacje.
            • Gość: warchlak Re: Przy tej....... , niedługo...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 15:19
              od dziś zaczyna sie moja passa, czyli zaczyna się mój rok - rok świni,
              Tadeuszku ! Była impra - byli za młodzi aby rozmawiać.Jakaś podpucha albo coś w
              tym stylu, mój ludć odpuścił sobie pogaduszkę, to nie te adresy, i nie ta
              poczta i nie ta brańża.Poczta trafi...ła w dobre ręce!Jedna z tych osób mnie
              reprezentowała.Dzięki stary,wysyłam ci "za pośrednictwem" zdjęcia ze
              wcześniejszego spotkania. Tam przeważnie się zatrzymuję.
              • prosiakpl Re: Przy tej....... , niedługo...... 18.02.07, 22:33
                i przekazałem zgodnie z twoimi wskazówkami.Tadeusz napewno będzie
                zadowolony.Nie gram zbyt dobrze w szachy ale to mi wygląda na gambit
                królewski.Pozostała treść korespondencji również będzie przekazana e-pocztą.
                Tymczasem Zbyszk strasznie się wk..ił bo szykuje mu się nie lada problem. Nie
                wie sam jak teraz ma wybrnąć z tego błota, w które sam wpadł na swoje
                życzenie.A co najgorsze to sam je sobie przygotował, liczył na lepszy stołek.>
                Pozdrawiam prosiakpl.
                • piotrowicepl Re: Przy tej.... 19.02.07, 21:17
                  przy tej okazji wspomnę, wam przyjaciele, że ktoś celowo wciska wam ciemnote.
                  Bo ktoś inny wydał rozkaz i ktoś inny zrobił wielkie be...!!!
                  • Gość: pierdoła Re: Przy tej.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 21:22
                    nareszcie chyba ktoś z tamtej strony bo pisze do rzeczy! A kto taki brzydki i
                    zribił be... a może i ku ku ...???
                    • tadeusz542 ostatnia szansa na zabranie głosu 25.02.07, 22:34
                      przez uczestników z "Wujka".
                      Po SB ocalało trochę materiałów na temat Wujka ale Instytut Pamięci Naciąganej
                      dokumentów odbrązowiających górników napewno za tej władzy nie ujawni.
                      Skoro jednak nie wzięli mnie jeszcze za d...pę po tylu latach pisania tego
                      samego to znaczy ,że coś jest na rzeczy z tego co podaję .
                      • Gość: warchlak ale gość Re: ostatnia szansa na zabranie głosu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 22:38
                        Tadziu, ty zawsze wiedziałeś co na ten temat właściwego należy napisać. Napewno
                        się bardzo wstydzą tego co tam zrobili.??
    • Gość: Lalunia i Ryl Re: 16 grudnia - KWK Wujek ...nieszczęście IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.07, 09:31
      Nieszczęście zmusza do uznania za rzeczywistość tego,czego nie uważa się za
      możliwe.....( Simone Veil). Panie Tadeuszu.....proszę kontynuować .
      • tadeusz542 nawet sznupek mnie już olewa więc co pozostaje? 26.02.07, 16:57
        chyba jakaś akcja na archiwum IPN -u
        • Gość: sznupek Re: nawet sznupek mnie już olewa więc co pozostaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 15:36
          masz szczenscie że mi ojciec kazał dać ci spokój korzystaj z tego i mie nie
          zaczepiaj Tfu!
          • tadeusz542 Twój tata to mądry człowiek po co ma stracić syna 28.02.07, 11:27
            Nie lekceważę żadnego przeciwnika ale z tego co widziałem nie wyszedłbyś bez
            szwanku ze spotkania ze mną.
    • Gość: Lalunia i Ryl Re: W kontekście KWK Wujek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 20:12
      Cyt: ..<W marcu Sejm wraca projektu zapowiadanej od miesięcy ustawy
      deubekizacyjnej, która ma poważnie ograniczyć emerytury byłym funkcjonariuszom
      peerelowskiego aparatu bezpieczeństwa.....
      PiS najbardziej boleśnie chce uderzyć w tych, którzy całe swoje zawodowe życie
      spędzili w peerelowskich specsłużbach. Takie osoby straciłyby nawet 90 proc.
      emerytury i wszelkie przywileje. O wyższej emeryturze mogliby marzyć tylko ci,
      którzy pozytywnie przeszli weryfikację lub pracowali w innych instytucjach.
      Dzisiaj często byli ubecy mają emerytury do 9 tys. zł. Jest to sytuacja, w
      której kat ma lepiej niż ofiara.... Planujemy , aby obniżyć emerytury tym osobom
      do najniższej stawki za okres, kiedy służyli w służbach specjalnych PRL - mówi
      minister Przemysław Gosiewskiszukaj. Przewodniczący komitetu stałego Rady
      Ministrów podkreśla, że w momencie, gdy ustawa wejdzie w życie, część esbeków
      będzie otrzymywać emerytury w wysokości ok. 600 zł...>koniec cytatu.
      Mój pogląd w tej sprawie jest jak w sentencji Ezopa: < im mniejszy rozum, tym
      większa zarozumiałość..> jako, że PRL,III RP i TOTO TERAZ...były i są nadal
      podmiotami prawa międzynarodowego, krajowego - konstytucyjnego i
      odpowiedzialności indywidualnej. Może panowie coś w tym temacie, tak
      ...paralelnie w aspektach wątku głównego???
      • tadeusz542 Oni zapewne postawią na swoim bez względu na cenę 28.02.07, 11:24
        Jednak z prawem zwłaszcza z prawem unijnym będzie to miało tyle wspólnego co
        Prawo z Prawem Kaduka.
        Zapewne koledzy dotknięci tym "przepisem" przejdą do obrony swoich praw i
        skończy się to identycznie jak z zaprzestaniem wypłącania emerytury Solomonowi
        Morelowi.
        Najpierw zaprzestali w świetle reflektorów i huku mediów , potem po cichu
        wznowili wypłacając z odsetkami.
        • prosiakpl Re: Oni zapewne postawią na swoim bez względu na 28.02.07, 11:31
          ...zdanie innych,Tadeuszku - prosiak wraz z resztą świń wyszedł już na świńską
          górkę i obserwuje przedpole. Zastanawia się tylko jak długo ma jeszcze czekać i
          czy już "żucać perły przed wieprze" ...???
          • tadeusz542 prosiaku rzucaj te perły od teraz z udziałem prasy 28.02.07, 12:12
            Wtedy dowie się o nich cała Polska i historia wzbogaci się o nowe elementy.
            • tadeusz542 a swoją drogą jak tam kontakt 28.02.07, 12:15
              Podzieliłeś się tym co posiadasz z człowiekiem któremu przekazałem twój adres?
              • prosiakpl Re: a swoją drogą jak tam kontakt 28.02.07, 13:58
                świnia zawsze jest tylko świnią i z nikim nie chce się dzielić tym co posiada w
                korycie. A swoją drogą te kilkanaście dni mam nadzieję, że zostaną wykorzystane
                w sposób należyty, bo czas jest ku temu. Mój mandant chętnie cię pozna by
                zamienić kilka słów, może u Matyldy.Pozdrawiam
                • tadeusz542 coś mi się zdaje ,że dałem się nabrać 28.02.07, 17:05
                  człowiek do końca żyje nadzieją a ta wiadomo jest matką głupich.
                • Gość: warchlak ale gość a swoją drogą jaki tam kontakt..!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 17:10
                  pamiętaj o tym, że nie ma tego złego co by na jeszcze gorsze nie wyszło.
    • Gość: Lalunia i Ryl Re: i jesteśmy po obchodach 16 grudnia - KWK Wuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.07, 13:19
      Będą zmiany?..cyt:<Obecny rząd jest pierwszym, który przynajmniej deklaruje chęć
      zmian. Jeszcze w tym roku prawdopodobnie dojdzie do uchwalenia w parlamencie
      prawa o emeryturach pomostowych i o wygaszaniu przywilejów emerytalnych dla
      beneficjentów PRL.
      "To niedopuszczalne, gdy średnia emerytura w kraju wynosi 1200 złotych, aby byli
      esbecy cieszyli się świadczeniami w wysokości kilku tysięcy złotych" – twierdzi
      minister Daniel Pawłowiec, sekretarz stanu w Komitecie Integracji Europejskiej.

Jednak najważniejszym warunkiem naprawy peerelowskich krzywd jest przeforsowanie
      dekomunizacji, a wraz z nią uznanie PZPR za organizację zbrodniczą. Inaczej
      próby odbierania najwyższych emerytur nie będą miały osadzenia w prawie. Jest to
      tym bardziej istotne, że należy zachować pewien umiar. Z punktu widzenia państwa
      należy dbać o dobro kadr zarządzających. Jasnym jest chociażby, że dowódca na
      przykład dywizji, a więc kierujący sporą „fabryką”, zasługuje i na wyższą
      pensję, i emeryturę niż zwykły, szeregowy żołnierz....>koniec cytatu.
      Jako płatnik wielorakich <tantiem> nie życzę sobie, by moim kosztem budżetować
      < ODSETKI> i inne wyrównania oraz koszty przegranych procesów. Niech płacą
      autorzy ustawy w ramach odpowiedzialności .....indywidualnej.
    • Gość: reTadeusz Re: Nadzieja... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.07, 19:29
      Nadzieja matką głupich - tak gadają,ale gorzej jest być beznadziejnie ...głupim.
      P.Tadku- dyżurnego < durnia> już znamy, co ustnie i donośnie obwieszczono ex
      ante.Ale kto lub kim jest ten przysłowiowy < głupek > ???... bo Twój błąd nawet
      sprawdzianem do weryfikacji hipotezy alternatywnej w tym procesie dowodzenia
      prawdy o bycie głupoty nie jest , z racji ...świńskiej materii... Tu potrzebny
      jest min. młot , lalunia lub pyrlik, co jako ryl niniejszym ex post, bo z
      autopsji... potwierdzam .
      • prosiakpl Ze znajomością jako ex professo śmiem ... 28.02.07, 21:17
        twierdzić, że i z nienacka ex tempore słowa wypowiedziane we właściwym czasie
        są jak złote jabłka podane na srebrnej tacy. Działanie twoje jest już wdrożone.
        Z urzędu śmiem twierdzić, działania bez przygotowania i planu długofalowego
        często palą na panewce.
        • tadeusz542 Ok! prosiaku to prawda iż plan to podstawa 01.03.07, 06:36
          Zobaczymy co z tego wyniknie
          • prosiakpl Re: Ok! prosiaku to prawda iż plan to podstawa 01.03.07, 08:56
            dlatego wszystkie świnie pod moim dowództwem najpierw przeprowadzą
            skoncentrowany atak na skondensowane mleko...!!! Pozdrawiam.
            • Gość: warchlak ale gość Re: Ok! prosiaku to już 300 !!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 17:10
              Tak trzymać! Pozdrawiam wszystkie świnie i Rom - cia też!!!!!!!
              • krasnalpl Re: Ok! prosiaku to już 302...........!!!! 02.03.07, 18:07
                Dziękiiiiiii ci Warchlaku za pozdrowienia!
                Ale pamiętaj, że Roman Ciapek to krasnal a nie świnia. A obiecałeś, że to
                sekret! Podły warchlaku, jeśli mnie ktoś na tym forum zapyta, o ciebie, to ja
                też cię wydam.
                • Gość: warchlak Re: Ok! prosiaku to już 302...........!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 21:56
                  Romuś - krasnalku, to już ponad 310, a Tadeusz542 chciał nas zamknąć - może
                  podłożymy mu świnię np. świniępl??????????
    • Gość: Lalunia i Ryl Re: i jesteśmy na...301 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 17:23
      Duża ilość słów wprowadza w błąd; duża ilość jedzenia łatwo psuje żołądek...a w
      szczególności świnina tym , co nożykami ochrzcili. Pyrsk ludkowie.
      • tadeusz542 poprosiłem admina przed chwilą o skasowanie postu 02.03.07, 22:41
        W zasadzie cała ta pisanina to w gruncie rzeczy ja oraz jedna osoba pod wieloma
        nickami.
        Może będzie lepiej w grudniu 2007 r.
        • prosiak29 A ja poprosiłem warchlaka przed chwilą o ... 03.03.07, 10:08
          O! Wypraszam sobie!
          I nie życzę również sobie aby mnie, pożądną świnię29, utożsamiano z marnym
          warchlakiem.
          Tadeusz ja to ja. Prawdziwa świnia.
          Podobnie jak ty, ja również mam bardzo dobrą relację z pozostałymi w tym miocie!
          Pomysł był dobry, aby pewne kwestje omówić.Warto było i nie żałuj nawet gdy cię
          warchlak czy sznupek wkurza!Pozdrawiam.
          • szrekus5 Re: A ja poprosiłem warchlaka przed chwilą o ... 04.03.07, 20:11
            Witam
            Jestem nowym na waszym forum. Pozwolicie, że zabiorę teraz głos, postępujecie
            całkiem po świńsku znęcając się nad biedną świnią [warchlak to też świnia].
            • Gość: warchlak ale gość Re: A ja poprosiłem warchlaka przed chwilą o ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 20:38
              Spod nogawki wystawały pożółkłe kalesony. Prysł mit Waldemara amanta!
              • Gość: sznupek Re: A ja poprosiłem warchlaka przed chwilą o ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 16:30
                ty świnio stond nie znikniesz niech cie ludzie widzom
                • piotrowicepl A ja poprosiłem o ... 10.03.07, 20:57
                  Sznupek proszę cie, nie ublizaj świni, bo nie dość, że nie potrafisz tego
                  po "polskiemu" napisać, to jeszcze cudownemu warchlakowi chcesz ubliżyć.
                  Pamiętaj, że świnia zawsze będzie świnią, a nie psem( .) jeśli tego nie
                  rozumiesz to cyt. "spiepszaj dziadu". Poszeż sobie horyzont, to może jeszcze
                  coś zobaczysz. Bierz przykład z Tadeusza.! Bo straszyłeś go jak dzieciak, i co
                  ci z tego wyszło? A pies zawsze będzie psem i tyle!
                  Pozdrawiam
                  • prosiak29 Re: A ja poprosiłem o ... 10.03.07, 21:49
                    to ja inna świnia. Powiem krótko - sznupki szczekają, a karawana idzie
                    dalej ,warchlaku.
                • Gość: riki TRZEBA BYŁO................? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 15:27
                  ale was zgasili!!!!!!!!!!!!!!! ha, ha ,haaaaa !!!!!!!
                  • Gość: tadeusz Nie zgasili ale niech wypowie się ktoś z "Wujka" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 09:51
                    Od chyba 150 postu jest to zwykłe bicie piany mające mało wspólnego z tematem.
                    Może ktoś zechce zabrać głos kiedy skończy się proces.
                    Swoją drogą musi być coś na rzeczy skoro górnik z Wujka chciał mi popędzić kota
                    z pukawką do paintbala w ręku.
                    • Gość: górnik Re: Nie zgasili ale niech wypowie się ktoś z "Wuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 17:54
                      ja nie jestem z wujka ale na co ty jeleniu liczysz?
                      • Gość: tadeusz nie mam złudzeń że bandziory coś powiedzą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.07, 18:50
                        Ale jeśli było rzeczywiście tak jak opowiada Płatek i jego świta to opowiadania
                        reszty górników zazębiałyby się ze sobą bez specjalnego zmyślania z ich strony.
                        Ale sam widzisz górniku jak jest, siedzą cicho jak pod miotłą i żaden
                        dziennikarz się do nich nie zbliża, nie ma wspomnień nie ma nic.
                        Bez takich postów jak ten to ich zdumiewające milczenie przestałoby się rzucać
                        w oczy a ono musi się rzucać bo kiedyś zmieni się koniunktura i poprosi się ich
                        o "wspomnienia" to tylko kwestia czasu.
                        Dlaczego taka instytucja jak IPN nie próbuje zebrać i opublikować wspomnień
                        chociaż kilkudziesięciu z nich?. Czy dlatego ,że diabli by wzięli całą bajkę o
                        ich bohaterstwie a tę kupę betonu trzebaby rozebrać.
                        • Gość: tadeusz Acha i pisz pod jednym nickiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.07, 18:55
                          zapomniałem ci powiedzieć ,żebyś nie używał tylu nicków jak nie przymierzając
                          prosiak.pl
                          • Gość: górnik Re: Acha i pisz pod jednym nickiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 20:41
                            Widze że lubisz wydawać polecenia i rozkazy. i chcesz nas sprowokować do
                            zwierzania sie tobie? Bujaj sie facet! Kres już bliski!
                            • Gość: tadeusz to prawda kres bliski - górnicy długo nie żyją IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.07, 20:50
                              Ty "górnik" z Warszawy jesteś albo z okolic - tu na Śląsku nikt nie używa
                              określenia "Bujaj" /nie tylko tego okreslenia/
                              W czym rzecz ,że tak zapytam
                              www.tadeusz542@gazeta.pl
                              • Gość: górnik Re: to prawda kres bliski - górnicy długo nie żyj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 21:00
                                pracowałem pod ziemiom na Rozbarku jak ci to coś mówi.Mieszkam w Murckach. Ty
                                jak widze chcesz zostać farorzem tych sk...?
                                • tadeusz542 jasne chopie z Murcek na Rozbark na gruba 27.03.07, 21:13
                                  przeczytaj facet posty przynajmniej te z początku i będziesz mniej więcej
                                  wiedział kim jestem.
                                  No chyba czytać poradzisz dłużej jak minuta
                                  Na razie to szkoda z tobą gadać bo musiałbym wszystko ci tłumaczyć od początku
                                  jak już będziesz wiedział kto i o czym tu gada to się odezwij.
                                  • Gość: górnik Re: jasne chopie z Murcek na Rozbark na gruba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 21:32
                                    to ty nic nie wiesz o pracy pod ziemiom. Zacząłem od Barbary-Chorzów potem
                                    Kazimierz Juliusz a na końcu właśnie Rozbark teraz jestem na emeryturze i
                                    mieszkam w Murckach. a wczesniej na Wesołej w Mysłowicach. A ty nigdy nie byłeś
                                    na grubie bo byś wiedzioł, że bujaj sie facet to pod ziemiom znaczy idż sie
                                    powiesić jak ten sztajger. Chcesztu sprowokować chopców by ci sie zwierzali a
                                    ty nie jestes tym za kogo sie podajesz bo jesteś jednym z tych co ich sądzom
                                    albo szukasz sensacji dla swojego bloga.
                                    • tadeusz542 Strasznie tobą ciepali Hajduki Aldreich i Bytom 27.03.07, 21:49
                                      Aleś odkrył - pisałem ci żebyś poczytał zanim coś napiszesz -
                                      Chyba żeś się za bardzo do roboty nie przykładoł
                                      Teraz wyłaczam kompa i wcześniej ci nie odpowiem jak jutro.
                                      Chcesz gadać to najpierw poznaj temat.
                                      A swoją drogą co twoim zdaniem mają do ukrycia górnicy z Wujka? przecież to
                                      była podobno czysta , szlachetna walka gołymi rekami pełna miłości do ojczyzny,
                                      nic ino klaty po ordery wystawiać.
                                      Ksiegarnie powinny być zaciepane setkami ich wspomnień - wejdź do którejkolwiek
                                      to co najwyżej znajdziesz ględzenia Płatka i jego kamratów co w sumie wygląda
                                      jak uzgodnione wcześniej zeznania.
                                      Jeśli czytałeś "Uzyto Broni" gdzie Płatek się wywnętrza to sam wiesz że takich
                                      jak on tu na Śląsku nazywają "śmierdzirobótka" albo "piosek w rękawach".

• piotrowicepl Re: A ja poprosiłem o ... 10.03.07, 21:01
              a ty koleś nie cukruj świni. Prosiak też czyta to nasze pisanie i widzi, że
              rwiesz się do naszego koryta. Snupek - pies już dostał za swoje.
    • Gość: Lalunia i Ryl Re: górnik.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.07, 22:01
      Niektóre rodzaje prawdy są kłamstwem i te właśnie się cieszą największym uznaniem! No to , górniku z KWK Lenin ....maluj tukej to Twojo prowda... twojo prowda...., która pewnie jest jak dup..a,co każdy ma swoją. Tyś tam robił za Kocieli czy Grońskiego, za kalifaktora...,a może w czynie społecznym kino budowałeś, pomnik Lenina, kościół za Październioka ...a wcześniej na wulcowni Pekin mieszkałeś??
      Na napsiz ...cósik więcej, tak ...po kielecku, gorolsku.
      • Gość: górnik lalunia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 08:40
      • Gość: górnik Re:Lalunia.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 08:53
        Moje rodzinne strony to Brzozów - Przysietnica jak ci to coś mówi w
        Bieszczadach. Za pare miesięcy bedzie 17 lat jak jestem na emeryturze i nie
        pytaj mnie o jakiś tam twoich kolegów. Gdyby nie nasze czyny społeczne to dziś
        byś nie miał nawet pożądnego hażla bo tak przypuszczam.Synek ty nawet sztolni
        nie widziałeś i już nie wsponme o reszcie. Ty umacniałeś tylko władze ludową i
        tyle. U mnie prowdy som zawsze trzy! A jakie to jak zapytosz to ci napisze.
        • Gość: Lalunia i ryl Re: zakierzoński górnik??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 09:37
          Wola ludu jest wolą...świętą.Dlatego ten ...ludowy epos.. z zakamarków
          analfabetyzmu, konopielki i ....biedy takich jak ty werbusów najpierw na wulcu
          gościł , potem do zawodówki przyzakładowej na wieczorne nauki wysunął...w
          końcu zrobili z ciebie speca - ginekologa, z VIII-mą grupa BHP + uprawnienia
          P.Poż.( u Oleja na Leninie) a na końcu dostałeś na kość do zupy.Dlatego nadal
          nadużywasz celownika tam, gdzie ni trzeba..... A prawd jest tyle...ile tyłków i
          penisów.
          Pyrsk, prikarpatia.
          • Gość: tadeusz myślisz górniku że na Wujku tego postu nie czytali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 12:50
            Czytali napewno bo jest tyle miesięcy ,że musieli go zauważyć ,że nie wspomnę o
            ojcu Sznupka który pewnie go tam podał no i różnych "Rzyczliwych"
            Zarzucam im przecież wyjątkowe sku..syństwo jakim było przygotowanie i próba
            odłączenia Katowic od ciepła /co z pewnością było powodem tak bezwzględnego
            ataku/ I co? - psinco nawet mi żaden podaniem do Sądu nie zagroził.
            A dlaczego? - A bo to prawda.
            • Gość: górnik Re: myślisz górniku że na Wujku tego postu nie cz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 09:38
              Napewno czytali. Często gadamy o tego rodzaju sytuadcjach z kumplami (rencisto-
              emerytami jak ja) którzy jak ja mają tylko psa i wspomnienia. Ja mom jeszce
              komputer i trocha umiem pisać bo to dzięki wnukowi. Jest wsrót nas jedem z
              Wujka ale co z tego to co mówi za każdym razem jest to co inego. Wiele razy
              naom mówił ale za każdym razem to samo ale jest to co innego.Może 10 tych
              samych różnych histori. Czy mu wierzymy po jego 30 latach pod ziemiom i
              czterech wypadkach a troch e mu sie już w głowie pomieszało. Ja wiem napewno,
              że ktoś to nakręca i tyle. Dwie strony zawsze mówiom prawde a racje ma tylko
              sąd.
              • Gość: tadeusz to jak gdyby sądzić wypadek Stara 20 sprzed 26 lat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 16:36
                Z tym Wujkiem moim zdaniem jest tak jak gdyby młodemu sędziemu dali do
                rozsądzenia winę kierowcy Stara 20 za wypadek sprzed 26 lat.
                Co da temu młodemu sędziemu ,że zanim przystąpi do sprawy zaliczy kilka jazd na
                współczesnych ciężarówkach?
                Toż te i tamte wozy to jakby niebo a ziemia.
                Czy on wie co to jest jazda bez wspomagania i tamten hamulec, czy wie co to luz
                w kierownicy na cały obrót koła, czy chociaż wie co to są pakuły których
                kierowca używał parę razy dziennie bo albo coś mu obleciało albo trzeba było
                odkręcić.
                Górniku moim zdaniem cokolwiek by twój kamrat godoł napisz to - zobaczymy czy
                to pokrywo się z tym co godo Ecik i co zamieściłem ja
    • Gość: Lalunia i ryl Re:Prawda .. 16 grudnia - KWK Wujek... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 10:27
      Tylko małe karpie łapią się wędkę prawdy; siecią kłamstwa łowi sie ...wielki
      łososie ! Prawd jest tyle...ilu sędziów.....a zasługi sa jak narzeczone, szybko
      się starzeją. Pyrsk ...zkierzoński ludku.
      • Gość: tadeusz Laluniu ... godej nieco mniej eufemistycznie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 16:39
        to zapewne zachęcisz do wspomnień .. obie strony.
      • Gość: górnik Re:Prawda .. 16 grudnia - KWK Wujek... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 17:06
        te Laluniu ja też wim ze przysłowia som mondrościom narodów. Widze ze kupiłeś
        sobie "przysłowia polskie". Tylko napisz coś od siebie.
        • Gość: Lalunia i Ryl Re:górnika książka przysłów.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 22:51
          Tys prowda , z tych ...mondrych.
          • Gość: Ministrant1982 Re:wspomnienia...górnika IP: 195.187.134.* 30.03.07, 12:13
            Panie >>górnik...opisz godzinę po gdzinie ( kronikę) Twojego i kolegów Twoich
            życia na przełomie lat 1981 - 1982....a gratamatyką i ortografią proszę,
            przejumuj się się.Ważne jest Twoje ...życie w tamtych czasach.Zaróno Tadeusz
            jak i Lalunia z Rylem widocznie niewiele mieli wspólnego z górnictwem, skoro
            tak Cie ...wygaszają. Czekamy, my, z rocznika 1981, licznie poczęci w czarną
            noc grudniową 1981 roku.Aż zal i szkoda, ze teraz nie ma tylu skutecznych
            poczęć, mimo wielkiego ...bezrobocia i mnóstwa wolngo czasu prokreantów oraz
            gotwości kropideł i chrzcielników.
            • Gość: Lalunia i Ryl Re:wspomnienia...górnika..gratama tyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.07, 15:02
              Ty, gratamatyku ministrancki...ten kalifaktor NIC nie napisze, bo u baby pod
              pierzyną wtedy fedrował, stąd ten ... tak mnogi naturalny przyrost w stanie
              wojennym był.A jaki wielki utarg dla farorzy wtedy był, kasa fest!
              • Gość: tadeusz to święta prawda byli u bab pod pierzynami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.07, 16:10
                Naprzykład ci z Wujka co mieli pilnować tej zasuwy przy Rondzie Mikołowskim "
                na chwila wyskoczyli " do swoich bab a z okazji skorzystali zaraz "nadal
                nieznani sprawcy" którzy odbili zasuwę ciepłociągu i w efekcie Katowice nie
                zostały zamrożone.
                Jak se nieraz popiją to wzajemnie sobie zarzucają ,że pitali przed milicją jak
                hazoki i kończy się to mordobiciem.
                • Gość: Andy Re: Tadziu, to wy sam jeszcze siedzicie! IP: 217.153.82.* 30.03.07, 23:24
                  A jo żech myśloł, co temat skończony!
                  • Gość: tadeusz sam widzisz ,że tego nie da się skończyć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.07, 07:43
                    Andy -/to jest też prośba do innych czytających/ a nie "zakablowałbyś" tego
                    postu na WUJEK i do IPN bo ja puszczałem im linki kilkakrotnie ale oni ani
                    du,du.
                    No żeby od trzech miesięcy ani słowa komentarza na negacje tak "świetlanych"
                    postaci jak Płatek i reszta kamratów to nie mieści się w pale.
                    Ciekawe bo ,że tak powiem nie stawia to co piszę w dobrym świetle Wujka ale
                    może oni nie reagują mając moje IP.
                    Dobrze by było żeby ktoś niezaangażowany im to jeszcze raz podrzucił.
                    • Gość: Andy Re: sam widzisz ,że tego nie da się skończyć IP: 217.153.82.* 31.03.07, 11:37
                      Tadziu, przecież wiesz dobrze że takie "zakablowywanie" nie odniesie żadnego
                      prawnego skutku, a tylko "taki skutek" - prawny, ma w tej sprawie
                      znaczenie.Rozstrzygnięcie "jak było" od prawnej strony należy do Sądów, a te
                      jak dotychczas trzymają się zasady, że "nie dających się rozstrzygnąć
                      wątpliwości nie wolno rozstrzygać na niekorzyść oskarżonego". A cała ta otoczka
                      propagandowa....??? zwłaszcza że strony ślimoków, co to w gacie w tych czasach
                      szczali... no cóż, po mnie to już spływa. Ale dobrze,że chociaż ty się odzywasz
                      na forum. A że ci z "Wujka" sie nie odzywają, widać nic ciekawego do
                      powiedzenia nie mają, albo się boją "ciągania" po sądach, albo dawnych kumpli z
                      gruby. Dzisiaj mają swoje niezłe eemerytury, handluja deputatami pod "Wujkiem",
                      i trzimajom sie staryj godki: "sznita, pita i karbita to górnika dolce
                      vita".Pyrsk-Andy
                      • Gość: wikary Re: sam widzisz ,że tego nie da się skończyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 11:58
                        Sprawiedliwy wyrok, który wkrótce zapadnie i Bóg będzie popierał!Amen.
                        • Gość: "hajer" Re: wyrok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 12:09
                          Trudna "sprawa"?... to i sedziemu lżej będzie, ale gdy sędzia będzie twoim
                          oskarżycielem, to niech ci Bóg pomoże drogie dziecię.
                          • odarpi1 Re: wyrok 31.03.07, 12:17
                            Pamiętajcie ,że Pan Bóg nie ma demencji starczej i jak się grzeszyło całe życie
                            to pod koniec nic nie pomoże przekazanie całego majątku na Radio Maryja.
                            Was moherowe baby przed piekłem nic nie ochroni.
                            Jak byłbym Panem Bogiem to taka hipokryzja jeszcze by mnie wku..ła bardziej.
                            • Gość: wikary Re: wyrok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 13:07
                              dlatego nie dała Bozia świni rogów bo by bodła.
            • Gość: tadeusz górnikiem nie byłem napewno i nie podszywam się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.07, 21:28
              wystarczy prześledzić moje wpisy i będziesz wiedział wszystko
          • Gość: "hajer" Re:górnika książka przysłów.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 11:48
            Lalunia jo myśla, że ty jesteś gorszy od Żyda, kery jeśli nie potrafi być
            szewcem, marzy, by zostać profesorem i pamiętaj, że wilk zmienia sierść lecz
            nie zmienia natury !!!!!!!!
            • Gość: tadeusz Dziwna sprawa z tym Płatkiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.07, 12:14
              Nie poszło im z Płatka

Podczas przeprowadzania akcji strajku ostrzegawczego na jednej z kopalń doszło
              do kuriozalnego zachowania. Otóż w KWK ,,Wujek", dnia 27 sierpnia, w tajemnicy
              przed WZZ ,,Sierpień 80" ZZG, NSZZ ,,Solidarność", ,,Ratownicy" i ,,Przeróbka"
              zawiązali komitet protestacyjny.
              Żaden komitet strajkowy, lecz protestacyjny. Celem tego komitetu było nie
              dopuszczenie do przeprowadzenia dwugodzinnej akcji strajkowej i dlatego też w
              jego skład nie wszedł WZZ ,,Sierpień 80", który jako jedyny związek na kopalni
              deklarował wywiązanie się z postanowień swojej centrali, uzgodnień w
              ramach ,,dwunastki" o przeprowadzeniu dwugodzinnego strajku ostrzegawczego.
              Łamistrajki i sabotażyści nie chcieli strajku, lecz jedynie pozorowania
              protestu.

ZZG z KWK ,,Wujek" wolało zawiązać komitet z Solidarnością, na czele której
              stoi Stanisław Płatek. Trochę to dziwne, że Solidarność odpowiedzialna za
              program likwidacji górnictwa, a zatem za likwidowanie tysięcy miejsc pracy dla
              działaczy ZZG w KWK ,,Wujek" była ,,lepszym partnerem" niż nasz związek, znany
              ze swojej wrogości wobec rządowego programu niszczenia branży.

W poniedziałek o godzinie 6 rano masówkę Załogi rozpoczął przewodniczący ZZG,
              który powiedział, iż zawiązał się zakładowy komitet protestacyjny i że w dniu
              dzisiejszym odbędzie się jedynie kilkunastominutowa masówka, a później wszyscy
              mają wrócić do roboty. Słysząca to Załoga złowrogo milczała. Górników oburzał
              fakt, że ZZG dogadało się ze zdradziecką Solidarnością i zamiast przeprowadzać
              akcję strajkową, uprawiają jakieś machloje i manipulacje! Do mikrofonu
              usiłowano nie dopuścić przedstawiciela WZZ ,,Sierpień 80", co wywołało
              powszechne oburzenie wśród górników. W chwili, gdy głos miał zabrać Stanisław
              Płatek z ,,Solidarności" w ludziach się zagotowało. Rozległy się okrzyki: Precz
              ty komuchu! Zdrajco! Sprzedawczyku! Ludzie za ciebie ginęli, a ty dzisiaj
              przykładasz łapę do górniczej nędzy!

Pracownicy KWK ,,Wujek" powszechnie wiedzą, że Stanisław Płatek, uchodzący
              w ,,Solidarności" za symbol strajku w 1981 roku i pacyfikacji przez ZOMO w dniu
              16 grudnia 1981 roku, był w ówczesnym komitecie strajkowym i równocześnie był
              członkiem egzekutywy PZPR-u w KWK ,,Wujek". Powszechnym na ,,Wujku" jest
              podejrznie, że Płatek odegrał rolę prowokatora i ubeckiej wtyki. W trakcie
              trwania procesu milicjantów, pacyfikujących 16 grudnia 1981 roku kopalnię jeden
              ze świadków - Stojanowski, zeznał: że esbecy mają swoich ludzi wśród
              strajkujących. Nie chodziło oczywiście o uczestników strajku, lecz o jego
              kierownictwo. Ubecja w przeszłości bardzo często posługiwała się swoimi
              prowokatorami. Tak było na przykład ze znaną prowokacją bezpieki, która aby
              rozpracować środowiska niepodległościowe sama założyła nawet tzw. V Komendę
              WIN.

Bardzo wielu górników sądzi, że komuch Płatek był w Komitecie Strajkowym jedną
              ręką a drugą jak najbardziej wiernie służył PZPR, będąc bynajmniej nie jej
              szeregowym członkiem, ale wybranym w 1981 roku do jej egzekutywy. Starzy
              górnicy w KWK ,,Wujek" od dawna mówili, że w kopalni dwie rzeczy śmierdzą:
              zenza w szybie i Płatek w Solidarności. O tym, o czym wiedzą prawie wszyscy
              górnicy KWK ,,Wujek" niestety nie wie reszta kraju, dlatego Płatek udaje
              bohatera. W kraju, w którym kłamstwa lustracyjnego dopuszczają się ministrowie,
              a być może i wyżsi urzędnicy, nie dziwnym jest, że drobni ubecy udają
              bohaterów.

Ponieważ ,,Solidarność" jest obecnie imitacją związku, imitacją są także jej
              bohaterowie. Jak Płatek wziął mikrofon do ręki, Załoga zaczęła skandować
              Solidarność za bramę. Postawa Załogi była coraz bardziej wroga, zaczął się
              tumult, górnicy w oczy krzyczeli Płatkowi, że jest zdrajcą i prowokatorem.
              Płatek zorientował się, że został zdemaskowany i może być już tylko gorzej. Gdy
              się zaczęły pojawiać okrzyki na karę go! (taczka) bez słowa wyszedł totalnie
              zdemaskowany. Sznurkiem za nim uciekli pozostali członkowie tzw. komitetu
              protestacyjnego i do stojącej Załogi wyszedł tylko WZZ ,,Sierpień 80".
              Proklamowany został dwugodzinny strajk ostrzegawczy przez Wolny Związek
              Zawodowy ,,Sierpień 80" w KWK ,,Wujek". Zdrajcy i kombinatorzy uciekli
              niepyszni.

Szczególnie bolesnym jest to, że o ile centrale związkowe potrafią się dogadać
              bez zdrajców z Solidarności, to na niektórych kopalniach w tym na KWK ,,Wujek"
              lokalni oszuści wolą udawać akcję strajkową i dogadywać się z solidaruchami,
              niż realizować propracownicze ustalenia swoich central związkowych.

Skompromitował się nie tylko Płatek i jego pseudosolidarność, ale również te
              związki zawodowe, które dały skóry, usiłując zdradzić nie tylko swoje centrale,
              ale przede wszystkim interesy samych górników.

Po ucieczce Solidaruchów i kompromitacji tzw. komitetu protestacyjnego, akcję
              strajku ostrzegawczego przeprowadził WZZ ,,Sierpień 80".

Piotr Czech
    • Gość: Lalunia i Ryl Re: Hajer,w skórze wilka.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.07, 13:54
      wtedy fedrowałeś a teraz ...czerwonym kapturkiem jesteś... ? albo nożykiem
      ochrzczonym ...skoro tak nawijasz na ...ludowo/gejwo , jakby po pejsakówce.
      Napisz lepiej, coś robił na przełomie lat 1980-1982 !
      • Gość: "hajer" Re: Hajer,w skórze baranka....? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 13:35
        pracowołech na Kazimierzu-Juliusz a mieszkołech na Kilmontowie w kamieloku.
    • tadeusz542 hajer, górnik i lalunia - pax między chrześciany 31.03.07, 14:34
      Nie chodzi o to żebyście się żarli dla sztuki wadzenia bo w końcu jeden z was
      zrobi to co tata sznupka chciał zrobić mnie - a po co?
      Lepiej zabierzcie głos w sprawie.
      • Gość: wikary Re: hajer, górnik i lalunia - pax między chrześci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 13:49
        Jeżeli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o swoich planach Tadeuszu. Bo jak
        sam doskonale wiesz każda półprawda jest całkowitym kłamstwem i najbardziej
        niebezpiecznym, a i częstokroć błądzi, kto z pozoru sądzi.
        • Gość: tadeusz podobne te IP jakoby od jednego , ale Święty Mężu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 13:50
          czyli "Wikary" ja jako ateista nie zwykłem zwracać się do Pana Boga albowiem w
          niego nie wierzę.
          Jednakowoż nieustającym żródłem mojego zdziwienia są liczne "baby moherowe"
          które prowadząc się onegdaj niespecjalnie bogobojnie na starość załóżyły ,że
          Pan Bóg identycznie jak ludzie cierpi na demencję starczą wobec czego jeśli
          zasypią takiego Rydzyka swoimi emeryturami to dostąpią wejścia do Raju przez
          aklamację.
          Ja na miejscu Pana Boga raczej bym się wkurzył tym ,że taki ktoś zamiast okazać
          skruchę usułuje iść na skróty robiąc ze mnie idiotę i dopiero posłałbym go w
          głębiny piekieł.
          Mam zatem nadzieję ,że ci wszyscy faryzeusze z Wujka co pełne gęby mają Boga w
          końcu trafią gdzie ich miejsce - znaczy do piekła
          • Gość: "Wikary" Re: podobne te IP jakoby od jednego , ale Święty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 19:53
            Tadziu, nie szydż z Boga, żeby ci święci kijem nie doprali. Drze koza łozę,
            wilk zaś drze kozę.
            • szrekus5 Re: podobne te IP jakoby od jednego , ale Święty 10.04.07, 20:14
              Re Tadeusz, a ja sobie myślę, że jakie są organy, tak na nich gra Ojciec
              Organista.........
    • Gość: Lalunia i Ryl Re: Hajer, Górnik. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.07, 13:51
      Witam pięknie panów .Mam prośbę: napiszcie z łaski swojej, co działo sie z
      Waszymi Kopalniami za demokracji, w jakim stanie teraz są te zakłady, czy w
      Zagłębiu ostała się chociaż jedna kopalnie węgla kamiennego? Co sądzicie o
      historii i....teraźniejszości, w przedmiocie uwodorniania węgla ( vide.lat
      30-te.Blachowni Śląska,Krapkowice)...no, jesteście przecież fachowcami.Niedługo
      będą dyskusje interkontynentalne w Warszawie w temacie energetyki. Piszcie, co
      sądzicie o tym.
      Pozdrawiam.
      • Gość: prosiakpl Re: Hajer, Górnik. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 14:10
        Kochana Laluniu, wiesz przecież doskonale, że koryto to samo, tylko świnie się
        zmieniają.
        Pozdrawiam
        • Gość: reProsiak Re: no co Pan, panie Prosianic się nie zmieniło??? IP: 195.187.134.* 02.04.07, 11:24
          Przecież Karbownik, Steinhof, Buzek...i inni zapowidali ...Kuwejt w ROW-ie!!!!
          To jak,..zarem żarliwej miłości bliźniego będziemy sie ...ogrzewać i napędzać
          czy komuchami w piecach palic będą?
          • Gość: prosiakpl Re: no co Pan, nic się nie zmieniło?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 15:07
            Re: Lalunia i... Chciałbym tylko przypomnieć, że jeżeli mówi się kazanie (a tak
            było)w niewłaściwym czasie, to wtedy (Tadeuszu) także największa mądrość jest
            wielką herezją...! Nie w krótkim kazaniu, ale w długiej kiełbasie chłopstwo
            pospolicie weseli się...!
            Pozdrawiam.
            • Gość: tadeusz o co ty oskarżyłeś tego oskarżyciela posiłkowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.07, 15:44
              gazety milczą jak zaklęte - pochwal się
              • prosiakpl Re: o co ty oskarżyłeś tego oskarżyciela....? 02.04.07, 16:25
                to nie ja, tylko świadek. Bardzo, bardzo się zdenerwował po rozmowach z ... i
                stwierdził, że czas skończyć po 25 latach wszelkie kłamstwa i zakłamania w tej
                sprawie. Powiedział jeszcze, że ktoś chce rozpiepszyć ten bałagan......
                • tadeusz542 Uważajcie Grobelny juz nie żyje 02.04.07, 17:46
                  Powiedział kilka rzeczy których mówić nie powinien i oto skutki udusił się
                  własnymi rękami.
                  • prosiakpl Re: Uważajcie Grobelny juz nie żyje 02.04.07, 21:37
                    Jednakowy los nas czeka - w morze wpadnie każda rzeka...
                  • jerzypl1 Re: Uważajcie Grobelny juz nie żyje 02.04.07, 21:45
                    Życie - nie tylko jego - Tadeuszu jest jak koszulka małego dziecka: krótkie i
                    zasrane.
    • Gość: Lalunia i Ryl Re: Pyrsk w pysk, Morcinku ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.07, 09:47
      Nam wydobycie się nie opłacało, teraz Czesi chcą się podkopać do Morcinka
      To żyła złota - twierdzą Czesi. Liczą, że z pomocą Polaków wydobycie uda im się uruchomić wydobycie już w 2010 roku. W tym celu OKD i JSW najpewniej utworzą spółkę. Obie firmy są bowiem od siebie uzależnione. Polacy mają pokłady, ale zasypując szyby (tylko jeden da się szybko odtworzyć jako szyb wentylacyjny) zamknęli sobie do nich dostęp. Dla Czechów to jednak nie problem, bo ich kopalnia CSM od dawna fedruje pod graniczną Olzą i wystarczy, że tylko przekopie się do starych korytarzy Morcinka. - Wszelkie dostępne analizy potwierdzają, że wydobycie od strony czeskiej jest bardziej korzystne z punktu widzenia eksploatacyjnego i ekonomicznego - przekonuje Jiri Polak.

W Morcinku pracowało około 4 tys. górników. W tej chwili na Zaolziu wydobywa węgiel około trzech tysięcy Polaków. Otwarcie Morcinka, a raczej ponowne uruchomienie jego pokładów mogłoby oznaczać pracę nawet dla kolejnego tysiąca.
      .... I tak,Polak znów niewolnikiem :zmywak, pola kapuściane, obce sztolnie.
      A przecież te werbusy z Wujka ,przyjechal za pracą...czy powarcholić sobie??>
      Szkoda, można było dać im spokój, niechby sobie leżeli na styropianie, na pozimie 500 ...szychta i tak by się pisała...!
      Polaku,czemuś biedny ? bom głupi. A czemuś głupi ?...bom biedny!
      • Gość: górnik Re: Pyrsk w pysk, Morcinku ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 09:57
        Masz zupełną rację serdeczny kolego kopidołku bo głupiego oszukać to fraszka,
        natomias mondrego oszukać to już wielka sztuka
        • tadeusz542 Przewidziałem że ten strażnik nie jest wariatem 04.04.07, 14:06

Gazeta.pl > Forum > Aktualności i Media Środa, 4 kwietnia 2007
          co to był za więzień że go aż trzech konwojowało?
          Autor: tadeusz542 ☺
          Data: 26.03.07, 21:27 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz cytując + odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
          Może w liczbie konwojentów i ... statusie więźnia leży przyczyna użycia broni
          a nie chciał on mu zamknąć ust na zawsze za odpowiednio godziwe pieniądze.
          Nie wierzę w niezrównoważenie strażnika.
          --------------------------------------------------------------------------------

To znaczy Panowie ,że mimo upływu lat tak naprawdę w służbach mundurowych
          zmieniło się niewiele.

• Gość: prosiakpl Re: Przewidziałem że ten strażnik nie jest wariat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 15:43
            Kiedy Tadziu mysz drwi sobie z kota, to już oznacza, że jej dziura jest w
            pobliżu. Sam powiesz, że miałem rację. Na mój świński nos to czuję!
            • tadeusz542 ja ci chłopie gratuluję ta akcja to majstersztyk 04.04.07, 15:51
              Jeśli zrozumiałem to minie dużo czasu zanim w ogóle wydadzą jakiś wyrok i nie
              wiadomo na kogo.
              • jerzypl1 Re: ja ci chłopie gratuluję... 04.04.07, 16:11
                Tadziu, słowa Twoje są jak złote monety, mają orła i reszkę.
                Pozdrawiam.
              • Gość: prosiakpl Re: ja ci chłopie gratuluję ta akcja to majstersz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 20:06
                Szykuj Tadeuszku dobry hotel dla mojego mandanta, z 12 na 13 kwietnia tylko,bez
                zbędnego ogonka.
          • jerzypl1 Re: Przewidziałem że ten.. ten jest wariat 06.04.07, 19:59
            Sędzia pyta oskarżonego - czy wszystko odbyło się tak, jak to przedstawił
            prokurator?
            Nie - wysoki sądzie - ale jego plan jest jeszcze lepszy!
    • destril1 Re: i jesteśmy po obchodach 16 grudnia - KWK Wuje 05.04.07, 18:04
      destril3.w.interia.pl/sms.html
      destril3.w.interia.pl/p4.html
    • destril1 Re: i jesteśmy po obchodach 16 grudnia - KWK Wuje 06.04.07, 13:09
      destril3.w.interia.pl/p4.html
      • Gość: tadeusz Wesołych Świąt życzy wam ateista IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.07, 21:45
        Dziewczynom o ile śledzą naszą dyskusję życzę aby wyschły dopiero w sobotę
        a wam Panowie życzę mocnej głowy i żelaznych gardeł.
        Wódka albowiem jest trunkiem imprezowym ale spirytus jest znacznie zdrowszy na
        watrobę.
        SB102GB102103P99PIB99MUV99MIBI02MFB07PM80PM80X706AWOTAM.OVER
        • Gość: tadeusz Katowice 1 skr.1256 40-001 P-Graf IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 14:16
          z dopiskiem dla Tadeusza.
          tylko nie wiem czy coś z tego wyjdzie jeśli nie przechowywałeś go w specjalnych
          warunkach czyli szczelnie zwinięty i w chłodzie bo to jednak kaseta.
          Wywoływałem kiedyś Fotopana 6x6 po 20 latach od naświetlenia ale wyszedł bez
          pudła no tyle ,że 6x6 nawija się ściśle na oryginalną szpulę i obwija się
          oryginalnym papierem no i był w pudełku więc jedynie trochę na brzeżkach
          zrudział.
    • jerzypl1 Re: i jesteśmy po obchodach 16 grudnia - KWK Wuje 10.04.07, 20:26
      Tadeuszku - napewno i ty otym wiesz, doskonale, że "stary błąd" ma dziś wiele
      więcej przyjaciół niż nowa prawda.
      Pozdrawiam
      • Gość: tadeusz on prosił o adres na który mógłby mi coś przesłać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 23:10
        może to być naprzykład jadowita kobra w paczce bo nie podał nawet swojego maila
        Najpierw myślałem ,że to znowu ty ale widzę po IP że nie
        • jerzypl1 Re: Tadeuszku, Ty z uporem maniaka wracasz... 11.04.07, 16:01
          ...do tej samej błędnie postawionej "diagnozy". Już ci to ktoś pisał, że
          właściwie przeprowadzona dedukcja prowadzi do najtrafniej postawionych
          wniosków. A ty dalej swoje. Mnie to wcale nie przeszkadza, szkoda Twojego
          koleszko nadszarpniętego zdrówka. -Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz,
          stracisz życie.
          Pozdrawiam
          • tadeusz542 Drogi Jerzyku ja czytam IP serwera proxy a nie kom 12.04.07, 08:10
            czyli nie wystarczy ,że wgrałeś i stosujesz program zamazujący IP twojego
            kompa i na dodatek czyścisz historię przed wyłączeniem.
            zajrzyj na stronę www.ip.adress.com
            wpisujesz IP proxy i strzałka na mapie pokazuje ci skąd jest połączenie i
            wyskakuje adres dostawcy netu, gdybym był policją naprzykład i chciał ustalić
            IP bezpośrednio twojego kompa to już musze się pofatygować do twojego admina
            albo wysłać ci w poczcie trojana i sam mi to powiesz.
            Do odczytania IP proxy jest inny program ale o tym następnym razem
            • tadeusz542 sorry zapomniałem o myśniku tutaj odpalaj 12.04.07, 08:14
              jeśli ci ten link nie odpali to wpisz ten adres bezpośrednio na google
              www.ip-adress.com
            • Gość: jerzypl1 Re: Drogi Jerzyku ja czytam IP serwera proxy a ni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 09:03
              Ale zaszalałeś, zaczynasz myśleć i to dobry znak. Tylko jeszcze jedna Tadeuszku
              stara zasada, że pozory mylą powiedział jeżyk schodząc ze szczotki ryżowej.
              Znając umiejętności warchlaka wiem, że to nie tylko zamazuje ale i rzuca
              troszkę inne świało, jest bezpieczne. Co do admina masz rację. Tylko ja jestem
              bezpieczny bo korzystam na innych zasadach. Nawet ogólnie nie mogę ci napisać.
              • Gość: tadeusz jasne! ja z dunrndorfu jestem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.07, 16:36
                no dobra nie ma o czym gadać,ten program mam od dawna.
                Dzisiejsza Wyborcza pisze ,że wczoraj zakończyli proces i wyrok będzie w
                połowie maja.
                Podobno wzięli na poważnie ten raport Jaworskiego i nawet "Sąd" nosi się z
                zamiarem zmiany kwalifikacji na jakąś zbrodnię komunistyczną /różne idiotyzmy
                słyszałem ale o zbrodni komunistycznej to nie albo coś jest zbrodnią albo jej
                nie ma ,to mi przypomina różnicę pomiędzy ekonomią a ekonomią
                socjalistyczną/albo nawet na zabójstwo.
                No cóż tamten "Sąd" co skazywał Płatka i resztę szedł na pasku PZPR a ten idzie
                na pasku PiS-u więc wszystko możliwe trzeba poczekać aż się zmieni władza i
                będą sadzać za współpracę z IPN i PiS oraz za zbrodnie PiS owskie
                • Gość: warchlak Re: jasne! jak śłońce...??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 20:17
                  Ktoś postąpił bardzo po świńsku i zapierdo... post o wszczętym śledztwie.
                  Ds 17/07 w sprawie z art 266kk, w której to w dniu jutrzejszym, na wniosek
                  Prokuratury Apelacyjnej w Katowicach zostało wszczęte śledztwo. Świadek oskarża
                  prokuratora Prok. Okręgowej Zbigniewa Z.tj. prowadzącego oskarżyciela
                  publicznego w sprawie pacyfikacji KWK Wujek.
                  • Gość: jerzypl1 Re: jasne! jak śłońce...??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 22:31
                    Dziś Prokurator śledczy Prokuratury Oręgowej w Częstochowie w sprawie V Ds
                    17/07 na wniosek Prokuratury Apelacyjnej w Katowicach, nadał mi
                    status "pokrzywdzonego". Odebrał też oświadczenie co do złożonego zawiadomienia
                    z wnioskiem o ściganie sprawcy. Zgadnijcie kto ??? "będzie świadkami" w tej
                    sprawie. Przyznam 10 pkt za celne strzały. Zapraszam do zabawy.
                    • Gość: tadeusz nawet nie będę próbował zgadywać, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.07, 12:12
                      Chyba nie Stasiu Płatek mający w tytule "ranny na Wujku , legendarny przywódca
                      strajku górników bestialsko spacyfikowanego przez Pluton Specjalny".
                      A swoją drogą - nie kojarzy wam się określenie "Przywódca" z facetem który
                      rozbawia towarzystwo "przy wódce".
                      Mnie się kojarzy bo tak samo pierdzielą głupoty.
                      • Gość: tadeusz dźwigam post dla Internowanych.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 00:12
                        i niech czyta się ludziom łatwiej
    • Gość: ptanga Re: i jesteśmy po obchodach 16 grudnia - KWK Wuje IP: *.mtvk.pl 14.04.07, 15:46
      A cóż pederasto masz do Wujka?
      • Gość: yxz Re:ptanga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 11:04
        ożenił sie z mojom ciociom , a tobie widza mosz ino tylko miłość - w dupie.
        che, he, he.
        • Gość: ptanga Re:ptanga IP: *.mtvk.pl 15.04.07, 11:37
          Gość portalu: yxz napisał(a):

> ożenił sie z mojom ciociom

Chyba z ciotą.

> ino tylko

Zdecyduj się.
          • Gość: tadeusz przeniesienie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.07, 22:00
            Imie:
            E-mail: centrala
            Tresc: Tu jasmin. cofam nagane,Popularnosc rosnie zmien email zamien malpe na
            idiote

Środa, 25 kwietnia 2007 (21:38)

Imie: jerzypl1
            E-mail: jerzypl1@gazeta.pl
            Tresc: Ziemia do Marka. Panie Marku, bardzo mnie ucieszyły słowa admina - takie
            są zasady demokracj. Bardzo mocny argument. Napewno już wielu przekanał. Bo jak
            już wiadomo, w Polsce kto oddycha, ten konspiruje. Ostatnie dni, to
            najpiękniejszy owoc dla tej strony. Nareszcie coś się zaczęło kleić. Stare
            polskie powiedzenie zadedykuję panu ( za tego konferansjera ). Gdy wilk się
            zestarzeje, skubie go i wrona. Ponadto, życzyłbym sobie, aby zapowiedział pan
            kolejne punkty rewii. Ot tak dla zabawy. Pozdrawiam.

Środa, 25 kwietnia 2007 (21:29)

Imie: tadeusz
            E-mail: tadeusz542@gazeta.pl
            Tresc: Czyli Panie Marku wygląda to następująco: Wy wiedzieliście i
            zachowaliście tę wiedze dla siebie , przygotowując w tym czasie większe zakłady
            nie tyle na strajki co na walkę gołymi rękami lub tak jak w przypadku Wujka
            gadżetami bez uświadomienia załóg w czym rzecz . Mieliście jeszcze w pamięci
            masakrę z 1970 roku i mimo tego zdecydowaliście się na posłanie setek tysięcy
            bezbronnych ludzi przeciwko czołgom i karabinom maszynowym. To znaczy ,że
            liczyliście na jakąś megamasakrę pod której ciężarem ofiar ustrój upadnie bo
            inaczej nie potrafię sobie tego wyjaśnić. To nie jest Panie Marku zarzut który
            można wyśmiać Jego ciężar jest spory i on wynika z tego co Pan teraz i onegdaj
            popisał .Świetnie się składa ,że tę stronę odwiedzają tysiące osób z całego
            Świata z pewnością wielu z nich tę stronę skopiuje sporo poda dalej . Ja także
            Panie Marku pomyślałem sobie ,że frekwencja jaką ta strona się cieszy jest
            atutem który warto wykorzystać dla pokazania kto zacz.

Środa, 25 kwietnia 2007 (21:19)

Imie: Grzegorz
            E-mail: gregorymichalski@verizon.net
            Tresc: Do Jerzegop11 Nie wciagaj mnie facet w to szambo w ktorym Ty tkwiles po
            uszy. Nikogo o nie zapewnialem o jakis podzialach, tym bardziej Ciebie. Tak
            jestes przejety paskudzeniem tutaj, ze juz nie wiesz co gadasz.

Środa, 25 kwietnia 2007 (21:11)

Imie: Marek
            E-mail: mkonka@hotmail.com
            Tresc: Ostatni raz sie wylamuje bo mnie wyrzusa z roboty. To wlasnie ludzie
            stworzyli solidarnosc walczca i solidarnosc podziemna. To juz ostatni nasz
            kontakt bo naprawde centrala sie ..wk.....

Środa, 25 kwietnia 2007 (21:06)

Imie:
            E-mail:
            Tresc: T54Niestety mam zakaz rozmowy z centrali zmieniam kanal

Środa, 25 kwietnia 2007 (21:00)

Tresc: cd. Dzis zapewniam Pana tez tak jet A ze polityka dzieli ludzi to juz
            kompletnie inna sprawa i ta strona tego nie dotyczy. Ja wybieram kaczke Pan
            lubi Kwasa. To sa nasze prywatne sprawy,

Środa, 25 kwietnia 2007 (20:55)

Tresc: Panie Marku - chyba Pana przeceniłem ale myślę sobie ,że może mi Pan
            wyjaśnić jeśli Pan zechce dlaczego skoro wiedzieliście wcześniej o
            przygotowaniach do stanu wyjątkowego i sami się do tego też przygotowaliście /
            co sam Pan wcześniej podał/ ani słowem nie ostrzegliście ludzi . Przecież taka
            informacja podana publicznie musiałaby władze zastopować ale też ludzie byliby
            na tę okoliczność przygotowani - mieliby obmyślony sposób postępowania . Więc
            dlaczego zachowaliście milczenie ?

Środa, 25 kwietnia 2007 (20:54)

Tresc: Panie Jurku, niech sie Pan Grzegorzem nie przejmuje, tak chyba zreszta
            jak on nie przejmuje sie Panem. Strona jest nie ponad podzialami tylko strona
            jest poswiecona internowanym z lat 1981-1982. Sluzy ona ogladzniu pamiatek i
            zapoznawaniu sie z faktami osobom ktore chca cos na ten temat wiedziec. Czasami
            jest ona zaburazna przez ludzi ktorych denerwuje. To zrozumiale.Pan Grzegorz
            tegoo nie znosi, a ja znosze. Ale przeciez nikt nie zabroni wpisow z tej, czy
            tamtej strony nawet jesli sa impertynencja, czy zwyczjnym bluzganiem. Np Pan
            T542 przyjal inna forme uczestnictwa. Jemu zalezy na zdyskredytowaniu mojej
            osoby piszac jakies chore wnioski nad ktorymi pracuje dniami i nocami. Przeciez
            kazdy czlowiek odrobine myslacy wie ze jakikolwiek agent nie pisal by tych
            pierdul pod prawdziwym email i do tego uzywajac komputera, ktorego
            zlokalizowanie przy dzisiejszej technice nie zabierze wiecej jak pare minut A
            dlaczego ja w tym biore udzial? Juz Panu wyjasniam. Kiedys byem dziennikarzem,
            fotoreportere, imalem sie roznych zawodow i dzieki korespondencji z T54
            ogromnie wzeosla popularnosc tej strony. Niech Pan sobie wyobrazi ze przez
            pierwsze 2 lata osiagnelismy 10000 respondentow iogladajacych a obcnie chyba
            jest okolo 200000 przepraszam jesli sie myle. Celem strony jest utrwalanie
            pamieci o przebigu i skutkach stanu wojennego. Pan Stasiewski stara sie
            rewidowac dokumenty, sprawdzac pod katem prawdziwoscii zamieszczac je
            sukcesywnie na stronie. Jednak od czasu do czasu nie unikniemy czerwnych
            pajakow, probujacych zaklocic powstawanie strony. Na to nic nie poradzimy.
            Natomiast wymian pogladow nikt nikomu nie zabrania bo takie sa zasady
            demokracji, Ale to nie ma nic wspolnego z ponad podzialami, bo wlasnie
            demokracja pozwala tym podzialom istniec.Nikt nie zapomina o milicjantach w
            Solidarnosci, nikt tez nie kwestionuje ich duzej odwagi Dzieki nim, dzieki
            podobnym w wojsku i innych organach silowych Solidarnosc nie dala sie pokonac.
            W tamtych czasach te 10.000000 bylo jednoscia.

Środa, 25 kwietnia 2007 (20:51)
    • Gość: Lalunia i Ryl Re: i jesteśmy po obchodach 16 grudnia - KWK Wuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.07, 22:24
      Płk. Kukliński ,wysłany celowo do Reagana wiedział i Mu ...nie powiedział?
      A to dopiero ...szczwany szpoin, w Moskwie szkolony. Teraz takich właśnie
      brakuje, bo wymarzli w zimie ,...81/82, razem ze spermą.
      • Gość: jerzypl1 Re: i jesteśmy po obchodach 16 grudnia - KWK Wuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 22:40
        Chyba się na nas wk.....wili. a może tak mi się tylko wydaje. Tadeusz, to ty
        tak rozgrzałeś tą strone, że poprostu wyparowała.
        • Gość: warchlak Re: i jesteśmy po obchodach 16 grudnia - KWK Wuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 22:42
          prosza, tylko po lekku...
          • Gość: tadeusz a co miałeś imieniny albo to zaś ty? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.07, 22:45
            Nagle ją zatkało - nigdy nie zatykało i nagle bum!!
      • Gość: tadeusz Strona internowani.pl przekroczyła transfer i stoi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.07, 22:41
        innymi słowy poblokowało ją ale nasze argumenty z jurkiem przeczytało ponad 12
        tysięcy ludzi.
        Tam chodzi o to ,że prominentny działacz Solidarności z lat 1980 i dalej -
        udzielający się i dzisiaj raczył był mnie oświecić ,że sporo wcześniej
        wiedzieli o przygotowaniach do stanu wojennego i przyszykowali sobie własne
        struktury ale /to już moja konkluzja/ 10 milionom swoich członków nawet pary z
        gęby nie puścili a przeciwnie posłali z premedytacją setki tysięcy bezbronnych
        ludzi na czołgi i karabiny maszynowe.
        Przecież od masakry na Wybrzeżu mineło raptem dziesięć lat to musieli się
        liczyć ,że wojsko z milicją wystrzela kilka tysięcy ludzi przy takiej skali
        protestów a jednak nie zawachali się tego zrobić .
        Nazwanie ich sku..synami to najlżejsze co mi się nasuwa.
        • Gość: obserwer Re: Strona internowani.pl przekroczyła transfer i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 22:48
          Zauważ że ten jurek nie jest gapa, pisał o kompensacie majątku OPZZ. co to
          takiego? Widziałes jak mu przycukrował.
          • Gość: jpl1 Re: Strona internowani.pl przekroczyła transfer i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 22:52
            Sam nie wiem, Tadek, a może to tylko przypadek?
            • Gość: tadeusz Jurek wie co pisze - IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.07, 22:55
              Księga gości
              Imie:
              E-mail:
              Tresc:

Tresc: Teraz rozumiem dlaczego tego czlowieka przejechal, kazali prosto to
              prosto. Albo im kierownice blokowali,zeby gdzie nie uciekl. A jak bylby cwany
              to by sobie dzis bmw jezdzil i poltora pana by bylo. A tak siedzi dzis w
              piwnicy przewraca ten moj dokument i kombinuje jak go poprzeprawiac
              Wtorek, 24 kwietnia 2007 (23:56)

E-mail: gregorymichalski@verizon.net
              Tresc: Ty zniszczysz dom ,a ja zejde na psy. Popatrz co potarafia. Cholera
              ktory to mamy rok, czy stare wraca?
              Wtorek, 24 kwietnia 2007 (23:28)

Tresc: Ja grzesiu zebym nie byl alkocholikiem to bym sie zapil na smierc
              Wtorek, 24 kwietnia 2007 (23:26)

Tresc: No i sie doczekalem. Hanka mi po ryju dala.
              Wtorek, 24 kwietnia 2007 (23:24)

E-mail:
              Tresc:
              Wtorek, 24 kwietnia 2007 (23:23)

Imie:
              E-mail:
              Tresc: Marek i popatrz do czego doszlo, ludzik przesluchuje, Ty wiercisz
              nastepna dziure a ja pije jeden za drugim
              • l1l1igqiltadeusz542 Aktualna Księga Gości strony internowani.pl 03.05.07, 11:03
                Na dzień 3 maja 2007 godz 11

Księga gości

Imie:

E-mail:

Tresc:

Imie: l1l1IgqIltadeusz542
                E-mail: l1l1IgqIltadeusz542@gazeta.pl
                Tresc: Tradycyjnie kopiuje tę stronkę i wklejam ją na forum Katowic niech sobie
                popatrzą na to jak własną stronę gnoi członek Solidarności

Czwartek, 03 maja 2007 (10:56)

Tresc: Artysto, który tak się podszywasz (napiszę ci w przerwie meczu jest
                2:0), jak nie możesz być czym innym, dobrze być pisarzem gminnym. Nawet z tych
                urywków, które tu piszesz poznałbym, że jesteś wielkim poetą. Pozdrawiam
                wszystkich osłów.

Środa, 02 maja 2007 (21:46)

Tresc: Mnie w ten sposób nie wyrzucisz - z Jerzym mnie nie skłócisz - Ludzie na
                świecie i tak nie wiedzą kim fizycznie jest tadeusz542- stronę zamienisz w
                szambo i stracisz czytelników - no chyba ,że na tym ci zależy tylko po co ?

Środa, 02 maja 2007 (21:22)

Tresc: jerzy, mialem cie za dobrego kolege z MO i SB. ale ty cigle masz we krwi
                esbeckie przyzwyczajenia dlaczego prowokujesz tych ktorzy uznali, ze rozmowa z
                toba to ponizej ich godnosci. Potem dzwonisz do mnie po nocach bo niee mozesz
                przezyc, ze zdrowo tobie dokopali. zaczynam rozumiec ze to ty jestes tutaj
                prowokatorem. pamietasz twoje przechwalki o Ks Popieluszce, ze lepiej bys te
                sprawe zalatwil. teraz rozumiem ze ty wywolujesz tu zatargi nie chce cie znac

Środa, 02 maja 2007 (20:07)

Tresc: Widzę , że tym razem Tadeusz poszedł moim śladem. To jest najlepsze
                lekarstwo na mocno niedowidzących. Na pieniacza też chyba znalazłem, bo wcale
                się nie odzywa. Wsiąść na osła - wstyd, spaść z osła - podwójny wstyd.
                Pozdrawiam wszystkie osły bez oślej osobowości. P.S. Adminie, czy ty
                przypadkiem palpitacji serca nie dostałeś, po przeczytaniu tych poniższych
                wypocin literackich.

Środa, 02 maja 2007 (17:01)

Imie: jerzyp11
                E-mail:
                Tresc: tadeuszku dlaczego jestes zlosliwy, rozmawialismy na ten temat. praca w
                MO niczego cie nie nauczyla

Środa, 02 maja 2007 (17:00)

E-mail: /\V/\V/\l1l1l1l1W
                Tresc: ten wydaje mi się też niezgorszy: /\V/\V/\l1l1l1l1W - będę ich używał
                naprzemian.

Środa, 02 maja 2007 (15:32)

Tresc: Zauważyłem podszywaczu ,że nie rozróżniasz pewnych znaków i cyfr więc
                założyłem sobie nowe konto o następującym adresie
                l1l1IgqIltadeusz542@gazeta.pl , troche ci utrudnię życie oszuście

Środa, 02 maja 2007 (15:11)

E-mail:
                Tresc: tadeuszku, nie tlumacz sie nikomu bo sie oskarzasz

Środa, 02 maja 2007 (14:20)

Imie: tadeusz542@gazeta.pl
                E-mail: WYJAŚNIENIE OGÓLNE
                Tresc: Od 1 grudnia 1980r. czyli na rok i dwanaście dni przed Stanem Wojennym
                ja już w milicji nie pracowałem , natomiast Jerzy przyszedł tam w roku 1982 ,
                Piszę to po to żeby przypadkowym czytelnikom było łatwiej odróżnić " ziarno od
                plew"

Środa, 02 maja 2007 (12:43)

E-mail: PROPOZYCJA
                Tresc: Jeśli masz możliwość ustalenia i podania danych człowieka który
                podszywał się pode mnie i pod Jerzego to postuluję żebyś na początek ograniczył
                się do inicjałów a w razie recydywy podał to do publicznej wiadomości

Środa, 02 maja 2007 (12:30)

Imie: admin
                E-mail: k.stasiewski@wp.pl
                Tresc: Nie dam sie wciągnąc w jałowe przepychanki. Sami wystawiacie sobie
                świadectwo, skoro musicie - to tak piszecie. To nie mój problem. Zdobycie IP to
                dzisiaj nie problem, nawet nie trzeba sie logowac. Mysle, ze publiczne podanie
                do wiadomosci danych niektórych respondentow, zaskutkuje ostudzeniem agresji.

Środa, 02 maja 2007 (11:05)

Imie: admin
                E-mail: k.stasiewski@wp.pl
                Tresc: No, no, no. Zrobiło sie tu niezłe szambo. Ja bedę usuwał obraźliwe
                wpisy, a Wy natychmiast napiszecie nowe. I tak w kółko?

Środa, 02 maja 2007 (10:56)

E-mail: 2 maja godz. 8 15
                Tresc: Nawrót alkoholizmu jest straszny - ale myślę ,że kolega lada moment
                obudzi się z bólem głowy - chociaż nie, bo pomiędzy nami jest różnica bodaj 12
                godzin

Środa, 02 maja 2007 (08:19)

Imie: Walerian Dabrowski
                E-mail: walerian@earthlink.net
                Tresc: Ten kto nie ma szacunku dla oponeta lub przeciwnika jest przegranym
                zerem.Jak widac Solidarnosc skonczyla sie wraz ze stanem wojennym. Bohaterowie
                umiecie tylko anonimowo opluwac i podszywac sie pod innych.Troche szacunku dla
                tej strony itym samym dla mojej Ojczyzny.Wy czekacie na zakonczenie procesu z
                Wujka i Manifestu? Wy bez zadnego szacunku dla tych co oddali swoje Zycie za
                Polske? Jaczekam na wyrok oprawcow z Grudnia 1970-go. Spytajcie sie Bohaterowie
                swojego prezydenta,ktoryzajety jest historycznymi aferami a nie losem mojej
                Ojczyzny.

Środa, 02 maja 2007 (02:34)

Imie: krasnalpl
                E-mail: Muchomor@wp.pl
                Tresc: Do jasnego skrzata! Co wy z byka pospadaliście! Co to za debilizm
                szerzycie na tej stronie! Wstydu już widze nie macie. Tadek, żle sprawdziłeś
                forum, a Patologie III RP to ty widział a ? Pozdro..

Środa, 02 maja 2007 (00:12)

E-mail:
                Tresc: tadeuszku, nie boj sie trzesiesz sie. katowales bezbronne kobiety i
                nawet dzieci to masz za swoje. ja bylem w zomo bo mieszkanie dali, a ty
                myslales tylko zamordowaniu kogos

Wtorek, 01 maja 2007 (22:53)

E-mail: ZDZIWIENIE !!!
                Tresc: Sprawdziłem forum miejskie a tam ani jednego wpisu, sprawdziłem swoją
                pocztę a tam ani jednego wyzwiska - Bo tam trzeba się logować

Wtorek, 01 maja 2007 (22:35)

E-mail: INSPEKCJA
                Tresc: Witajcie - wpadłem na inspekcję - Ale ubaw - aleście się głupole
                nawysilali - Kiedy Pan Krzysztof wróci załamie ręce

Wtorek, 01 maja 2007 (22:28)

E-mail: jerzyp11@gazeta.pl
                Tresc: tadeuszku, to Ty chamie mnie tu wciagnales aby jako stare zomo -
                pamietasz gnoju. chciales zniszczyc im te strone ale oni to widac, ze madrzy
                ludzie i takim gownem juz nie gadaja. tadeuszku masz krew na rekach i sie
                boisz . ale oni chyba wszystko o tobie wiedza dlatego tutaj swinisz bo u
                kolegow na policyjnych stroach juz smierdzialbys trupem

Wtorek, 01 maja 2007 (22:19)
                ---------------------------------------------------------------------------
                • l1l1igqiltadeusz542 Kiedy bohaterowie nie mają argumentów gnoją stronę 03.05.07, 11:09
                  Stara to , powstańcza taktyka - tego co się z nami nie zgadza podp...lamy
                  władzom
              • jerzypl1 Re: Na "Wujku" zginęło ich ośmiu... 09.05.07, 10:12
                To nie jest prawdą, że zginęło dziewięciu górników Na Wujku w 1981 roku. Tak
                twierdzi poradnik historyczny o "Solidarności" przygotowany przez Ministerstwo
                EN. Skandal!!! Przecież sądzi się, za dziewięciu. To co jest grane.??
    • jerzypl1 Re: i jesteśmy po obchodach 16 grudnia - KWK Wuje 03.05.07, 17:00
      Tresc: Gregory i Marek, od dłuższego czasu nie ma Was na tej stronie, gdzie
      zaciekle dyskutowaliście, więc przypuszczam, że to jest Wasza panowie robota z
      tym opluwaniem. Zadbajcie o higienę i przestańcie pluć na tej stronie. Moja
      rada - byłego zomowca - zainwestujcie w tik - taki, bo od tego jadu zrobiło się
      bardzo ... duszno. A z okazji dzisiejszego święta życzę wszystkim odrobinę
      rozsądku i wyrozumiałości. Ponieważ niszczycie wspaniałą ideę, zapoczątkowaną
      wspaniałomyślnością K. Stasiewskiego. Wcale nie jest to prawdą, że sponsoring
      uprawnia do wszystkiego. Przykro mi jest podwójnie z tego powodu, że tak wielką
      wyżądzacie szkodę - całej "polonii świata". Ja tu jestem tylko gościem. A
      piękne przysłowie polskie mówi, że "gość nie świnia i swoje prawa ma", tym
      samym daje nam piękną wskazókwę, jak mamy postępować, w takiej właśnie jak ta
      sutacji. Pozdrowiam "całą polonię świata" z okazji Konstytucji 3 maja.
      • tadeusz542 W naszym interesie leży czystość tej strony 05.05.07, 22:49
        W naszym interesie leży czystość strony Internowani.pl dlatego apeluję do
        człowieka który tam przeszkadza żeby przestał.
        Tę stronę odwiedzają tysiące ludzi którzy przeczytaliby , przemyśleli i być
        może podali dalej nasze racje - niestety ktoś bezmyślnie w tym przeszkadza.
        Nie wierzę żeby to robił Michalski czy Końka chociaż obaj nas nie cierpią ze
        wzajemnością zresztą ale takie działanie szkodzi bardziej im niż nam.
        Tym niemniej korzyści które tracimy są niebagatelne - tysiące czytelników
        • prosiakpl Re: W naszym interesie leży czystość tej strony 06.05.07, 19:54
          Tadeusz, faktycznie masz rację co do czystości tej właśnie strony. Zwróć tylko
          uwagę, że tam idzie tylko o wpłacenie 500 zł. na łebka i masz spokój do woli.
          Ot, żydowski pomyślunek! Ten zomowiec29, który się po raz pierwszy wyspowiadał
          to ktoś z oskarżonych? Czy przypadkowa osoba? Pozdrawiam po świńsku.
          • tadeusz542 Nie wiem kim jest ten człowiek ale ja nie będę wpł 09.05.07, 16:52
            nie będę im nic wpłacał - moją intencją jest żeby moje informacje przeczytało
            jak najwięcej ludzi a los ich strony wisi mi kalafiorem
            • Gość: jerzypl1 Re: Nie wiem kim jest ten człowiek ale ja nie będ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 22:22
              a mnie wisi jak - kilo kitu u sufitu. Przeczytałem też Twoje wypracowania.
              Tadek, bój się Ty Boga.!! Chociaż temat jest wspaniały.
              • Gość: tadeusz542 Te osły myślą, że ZOMO to wyłącznie troglodyci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 23:06
                No to mam jeszcze - jak to skończę inne opowiadanko pt klon:

KLON

Jest rok 2108 , cały Świat przygotowuje się do uroczystych obchodów setnej
                rocznicy powołania do życia pierwszego ludzkiego klona ,
                Ludzie zaledwie ćwierć wieku temu zarzucili prymitywną technikę ognia
                która przez tysiąclecia dawała im ciepło ,światło i energię .
                Technikę która mimo coraz większego wyrafinowania poruszała ludzkie maszyny ,
                pojazdy i statki latające na tej samej zasadzie która zauważył i wykorzystał
                człowiek jaskiniowy.
                Technikę dzięki której ludzie omal nie unicestwili swojej cywilizacji i to
                na chwilę przed osiągnięciem najwyższego z dotychczasowych etapów rozwoju.
                Ludzie od zawsze pragnęli żyć dobrze wskutek czego przez trzy ostatnie
                stulecia naprodukowali ciepła ponad możliwości oczyszczające ekosystemu
                planety czym zachwiali jego równowagą .
                Kiedy w 2045 roku wynaleźli transmutator pola i nauczyli się przetwarzać
                bezodpadowo ziemskie pole grawitacyjne od razu na energię użyteczną całą
                powierzchnią Ziemi dwa razy na dobę targały potężne tornada.
                Nie mogło być inaczej skoro w najzimniejszym miejscu globu temperatura w dzień
                dochodziła do czterdziestu stopni aby w chwili zmierzchu spaść nagle do minus
                pięciu .
                Ziemię po kilkunastu latach opanowały dwie formacje krajobrazowe: Całkowite
                pustynie i niska ale bujna ponad wszelkie wyobrażenie roślinność obrastająca
                każdy milimetr gruntu pod który podchodziła woda.
                Przez pięćdziesiąt lat nieustannych szkwałów , sztormów , trzęsień ziemi i
                błotnych przemieszczeń gruntu natura zmiotła z powierzchni ziemi wszelkie
                budowle cywilizacji jakie ludzie zdołali zbudować na przestrzeni tysięcy lat .
                Ostały się jedynie piramidy w Egipcie które pogrążone w gruncie po wierzchołki
                pozostały nadal nieuszkodzone.
                Niedobitki ludzkości po ogromnym wysiłku stworzyły wspólne niewielkie lecz
                odcięte od świata i samowystarczalne gminy pokryte monolitycznymi kloszami z
                fotochromowej materii do których z braku jakichkolwiek dróg można było
                wyłącznie dolecieć.
                Zanim ludziom udało się stworzyć dla siebie te azyle dwa miliardy zginęły od
                kataklizmów a ponad miliard umarł z głodu.
                Ludzkość i tak miała szczęście : Dosłownie w ostatniej chwili nowo
                wynalezione transmutatory energii każdy wielkości kufra skutecznie zastąpiły
                unicestwione w 98 procentach systemy energetyczne.
                Ich ożywcza energia dostarczyła niezbędnego chłodu poruszyła martwe pompy
                wodne , ożywiła maszyny produkcyjne .
                Dzięki transmutatorom wykarmiono ocalałych ,przywrócono łączność ,
                poruszono transport ,jednym słowem w ostatniej chwili te małe cudowne
                maszynki uratowały cywilizację przed unicestwieniem .
                Uratowana ludzkość mogła powrócić do kształtowania rzeczywistości choć
                jeszcze nie na prawach pana świata , a w tej dziedzinie od pamiętnego roku
                2008 zmieniło się wszystko:.

Jak wiadomo pierwszy Klon narodził się w Libii która udostępniła swoje
                terytorium dla tego eksperymentu,
                Przy wtórze gwałtownych protestów niemal całego Świata pierwszego stycznia
                2008 roku w luksusowo wyposażonej klinice w Trypolisie w obecności Muammara
                Kadafiego przyszedł na świat chłopiec a w dwa dni później inna "matka" tak samo
                uroczyście wydaliła z siebie bliżniaczki .
                W odpowiedzi ONZ przy poparciu większości Rządów wprowadziło
                nazewnictwo "Człowiek" jedynie dla osób urodzonych naturalnie i "Klon" dla
                urodzonych sztucznie , po czym wypowiedziało Kadafiemu wojnę .
                Lotnictwo Stanów Zjednoczonych jeszcze tego samego tygodnia zrównało z ziemią
                pół Trypolisu usiłując popsuć szyki dyktatorowi w zrealizowaniu operacji
                nazwanej "Gaj klonowy"
                Niestety - lotnicy amerykańscy zmuszeni do działania na podstawie mapy bez
                skomplikowanego naprowadzania i innej wyrafinowanej techniki nie potrafili
                nigdy niczego dokonać więc i tym razem zdewastowali wszystko za wyjątkiem
                okazałego kompleksu oddziału klonów i noworodków na którego dachu
                przebiegli Arabowie wypisali po angielsku informację ,że jest to "Ochronka dla
                gejów i dzieci molestowanych seksualnie".
                Postępu nie da się jednak zatrzymać więc wkrótce ilość ziemian chętnych do
                klonowania przekroczyła podaż .
                Lawina ruszyła ! - Wkrótce bardziej lub mniej legalnie w każdym punkcie
                Ziemi działało po kilka laboratoriów klonujących.
                Doszło do tego ,że ceny usługi spadły do kilkuset dolarów za sztukę .
                Jednocześnie wszelka kontrola nad losem Klonów została utracona bo "rodzice"
                dawali sowite łapówki aby w aktach urodzenia nie było śladu na temat sposobu
                poczęcia dziecka Tym sposobem obudzili ze snu Apokalipsę.
                Niebawem okazało się , że Klony rozwijają się fizycznie półtora raza szybciej
                od Ludzi a umysłowo ta dysproporcja oddala ich od siebie jeszcze bardziej - na
                korzyść Klonów.
                W 2025 roku pierwsza ze sklonowanych blizniaczek Kadafiego na jakiejś
                zabawie zaszła w ciążę którą w tajemnicy donosiła i zakończyła porodem.
                Dziecko urodziło się normalne jak każde inne za wyjątkiem niespotykanej
                dotychczas na Ziemi grupy krwi .
                Genetycy po zbadaniu noworodka złapali się za głowy: W jego łańcuchu
                genetycznym odkryli przekazy aż pięciu osób w tej liczbie dziadków ze strony
                matki , samej matki , ojca i któregoś z dawców komórki dzięki której kiedyś
                powołano nieodpowiedzialną matkę do życia .
                Ojcem dziecka okazał się Urodzony Sztucznie "US" .
                Dziecko fizycznie zbudowane było nędznie , za to posiadło potężny umysł
                geniusza .
                W wieku dziesięciu lat ukończyło równolegle Akademię Medyczną , Studia
                Informatyczne, Politechnikę w dziale projektowania maszyn i Wydział
                Matematyczny renomowanego Uniwersytetu.
                Trzy lata później zostało profesorem rozpoczynając badania nad sposobem
                teleportowania świadomości pomiędzy żywymi obiektami.
                Mówiąc wprost chodziło o przenoszenie sposobem wirtualnym intelektualnej
                zawartości mózgu z jednego ciała do drugiego czyli poczyniono praktyczny krok
                ku nieśmiertelności .
                Niestety noworodki UN z rodziców US nigdy nie były dziećmi zdrowymi i w
                dziewięćdziesięciu dziewięciu procentach rodziły się z tak poważnymi wadami
                fizycznymi, że dla własnego dobra ludzie US zarzucili poczęcia naturalne
                ponieważ jedynie dzieci Klony rodziły się im zawsze zdrowe.
                Sytuacja dzięki temu bezprecedensowemu poświęceniu zostałaby pewnie
                opanowana ,gdyby nie miliony ludzi US którzy będąc przekonanymi ,że są UN
                poczynali dzieci tradycyjnie.
                W roku 2060 pierwsza próba z urządzeniem nazwanym "Transmiterem myśli"
                zakończyła się powodzeniem; -Metoda okazała się prosta i możliwa do
                uruchomienia w niewielkich laboratoriach .
                Jako pierwszy poddał się eksperymentowi sam wynalazca który przeniósł się na
                kilka godzin do ciała kilkudniowego dziecka i ku uciesze zgromadzonych przez
                czas pobytu kierował pracami z ramion pewnej asystentki , która sama będąc mamą
                dała mu nawet przekąsić.
                Po wyczerpaniu założonego czasu Geniusz powrócił bez problemów do swego
                starego ciała by za chwilę przenieść się do powłoki "białego" Klona apetycznej
                blondynki.
                Od tej chwili zespół naukowców podzielił się na dwie grupy - Jedna doskonaliła
                metodę przenoszenia świadomości , Druga rozpoczęła prace nad klonowaniem
                pozaustrojowym - czyli stworzeniem urządzenia do produkcji ciał ludzkich ze
                wzorca . Założono ,że każdy człowiek będzie mógł w którymś okresie życia
                wykonać swoją cyfrową matrycę i kiedy poczuje ,że dotychczasowe ciało jest już
                zużyte to zadysponuje aby z tej matrycy został wykonany Klon do którego
                przeniesiona zostanie zawartość mózgu przy użyciu "Transmitera myśli".
                W tym celu naukowcy postanowili wykorzystać opanowaną niedawno technikę
                teleportacji która pozwalała zamiennie transformować materię na energię ,i w
                ten sposób pokonywać niewyobrażalne odległości w niezwykle krótkim czasie,
                Jeden z młodych asystentów założył ,że jeśli pod teleporterem umieścić
                naprzykład ps
                • Gość: tadeusz542 cd: Te osły myślą, że ZOMO to wyłącznie troglodyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 23:08
                  Jeden z młodych asystentów założył ,że jeśli pod teleporterem umieścić
                  naprzykład psa i po zamianie na energię zmodyfikować jej strumień to
                  teleporter po drugiej stronie odtworzy ciało psa jako młodsze lub jako
                  starsze.
                  W ten sposób każda zamierzona teleportacja cofałaby organizm w czasie.
                  Drugim założeniem było wykorzystanie ciała psa jako dostarczyciela "surowca"
                  do zamiany na energię i póżniejsze takie jej zmodyfikowanie aby na końcówce
                  otrzymać naprzykład sukę innej rasy,
                  Ku zaskoczeniu badaczy obydwie koncepcje okazały się wykonalne .
                  Trzy lata konstruowano stopień do "przemiany zapisu wzorca". Drugie tyle
                  trwały prace montażowe i próby z udziałem zwierząt w końcu całość prac
                  zwieńczono sukcesem i 5 stycznia 2080 r. wynalazca transmitera wyszedł z
                  teleportera jako szesnastoletni potężnie zbudowany młodzieniec , z
                  nienaruszoną zawartością głowy ,
                  Nieśmiertelność stała się faktem.
                  Wkrótce rozpoczęto komercyjną produkcję teleporterów z modyfikatorem wzorca.
                  Na świecie zapanował horror : Miliony osób zapragnęły zmienić ciało i
                  rozpocząć nowe życie
                  Ludzie mając wizję własnej nieśmiertelności porzucali rodziny ,zabijali własne
                  dzieci które stały im się niepotrzebną konkurencją i zapadali się pod
                  ziemię ,
                  Żyli samotnie czekając cierpliwie w kolejce do młodego ciała i... pracowali
                  jak szaleni dla zdobycia środków prowadząc tym cywilizację do niebywałego
                  rozkwitu.
                  Tymczasem liczba zgonów zmalała do kilku tysięcy w skali świata bo objęła
                  jedynie wybitnie zapóźnione jednostki których nie stać było na opłacenie
                  niewygórowanej kwoty za skorzystanie z teleportera. zaś liczba urodzin
                  utrzymywała się nadal na poziomie kilku milionów co było skutkiem powrotu
                  milionów osiemdziesięcioletnich nastolatków do radosnego seksu którym nie
                  sposób było uświadomić konieczności zachowania ostrożności podczas
                  szczytowania.
                  Na domiar złego zawiązała się grupa przestępcza która płodziła dzieci UN
                  wyłącznie do celów przeinstalowania świadomości .
                  Z możliwości którą tworzyli przestępcy chętnie korzystali różni osobnicy
                  których marzeniem była całkowita zmiana ciała łącznie z genami i płcią .
                  W obawie przeludnienia planety ONZ wydał w końcu Zakaz Rodzenia Nowych Istnień
                  za wyjątkiem uzupełnienia ubytków naturalnych na które wydawano odpowiednie
                  zezwolenia .
                  Dzięki temu posunięciu ilość osób zamieszkujących świat ustabilizowała się a
                  wysublimowana technika zapewniła im komfortowe życie .
                  Ludzie z braku czego innego do roboty rozpoczęli przygotowania do przywrócenia
                  dawnej równowagi w ekosystemie planety.
                  W tej sytuacji zastał ich jubileuszowy rok 2103 , którego nie można było nie
                  uczcić - Wielkie portrety Pułkownika ozdobiły wszystkie gminy świata.
                  Z ocalałych starych komputerów odzyskano pliki przydatne do stworzenia
                  okolicznościowych imprez i wtedy właśnie - niemal równocześnie z chwilą w
                  której pewien Klon doczytał się ostrzeżeń jakie przed wiekiem zamieścił na
                  temat raczkującego klonowania ówczesny Dziennik Zachodni , Telewizja Globalna
                  doniosła ,że dwie doby temu w Iraku stwierdzono dziwny przypadek nieznanej
                  choroby która błyskawicznie rozdziela łańcuch genetyczny chorego i powoduje
                  równie błyskawiczną śmierć.
                  Prawdopodobnie jest to skutek przypadkowych krzyżowek i mutacji które
                  wystąpiły wśród pierwszych klonów .
                  Być może te "ukryte bomby" uaktywniła teleportacja .

Raport Oficera Dyżurnego Zwiadu Kosmicznego - 21. 03 2108 r. W dniu
                  dzisiejszym zwiad kosmiczny potwierdził ,że jedynie na obrzeżach kontynentów
                  są jeszcze pojedynczy żywi ludzie , i przekazał polecenie Rządu Światowego o
                  zaprzestaniu wszelkiej komunikacji oraz zamknięciu wewnętrznym każdej z gmin
                  do chwili znalezienia antidotum na straszliwą zarazę
                  Ostrzeżono ,że choroba zaczyna się od pęknięcia na skórze dłoni i przenosi się
                  dalej nie wiadomo w jaki sposób.
                  Od chwili pierwszych objawów do chwili zgonu mijają dwie godziny z tego po
                  godzinie rozpadu zewnętrznego następuje faza wewnętrzna - teleportacja niczego
                  nie zmienia , Nieznany intruz nie pozwala się usunąć.
                  Przerażony Klon dopiero teraz zrozumiał ,że to co pociera od jakiegoś czasu na
                  swojej dłoni to właśnie jest pęknięcie .
                  - Za kilka minut nie żył ani on ani nikt z jego gminy.

P.S. Kilka milionów lat później: - wykopaliska archeologiczne - stanowisko nr 4
                  miejsce zgonu Klona.
                  - Archeolog 1 do drugiego - popatrz w jakiej dziwnej pozycji zastała śmierć
                  tego neandertalczyka .
                  - Archeolog 2 , pewnie polował na mamuty i sam został upolowany.

.

• Gość: Lalunia i Ryl Re: i jesteśmy po obchodach 16 grudnia - KWK Wuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.07, 11:16
      No i konkretnie, z humorem poprowadzona predykcja , z wdziękiem skwantyfikowaną
      prognozą zjawiska będącego tematem wątku, zapoczątkowanym przez półkowników
      G i O w roku pamiętnym grudnia 16-tego.... Myślę, że ostateczny wyrok będzie z
      sądu nieziemskiego. ...! A tak przy okazji: wdzięk jest promieniowaniem
      wewnętrznej harmonii, a uśmiech kosztuje mniej od elektryczności i daje więcej
      Światłą
      ( Wołodia I.Lenin)..co razem do kupy daje interesujący zestaw ocen
      przedmiotowego zdarzenia.Miłej , fest-słonecznie naświetlonej niedzieli...
      wszystkim niezlustrowanym , nawet podczas golenia w łazience.... życzę.
      • Gość: jerzypl1 Re: i jesteśmy po obchodach 16 grudnia - KWK Wuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 12:00
        No to co, daliśmy czadu???
      • Gość: brat 07 Re: i jesteśmy po obchodach 16 grudnia - KWK Wuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 07:10
        Taka mądra i inteligentna jesteś to po co wchodzisz do tego bełkotu, który trwa
        i trwać będzie bezsensownie aż do 3-ciej wojny.
        P.S. A co sobie golisz w łazience ? - mogę Ci pomóć.
    • Gość: tadeusz542 31 maja 2007 , godz. 10 kolejny wyrok w procesie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 09:52
      Miejmy nadzieję ,że sędziowie wydadzą wyrok zgodnie z dowodami.
      • Gość: prosiakpl Re: 31 maja 2007 , godz. 10 kolejny wyrok w proce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 10:14
        Tadek, napewno będziesz zdziwiony. Pamiętaj o starych... kontaktach. To co
        usłyszymy, przerośnie oczekiwania wielu. Zrobiłeś w tej sprawie faktycznie
        bardzo dużo. Strona internowani.pl bez ciebie przestanie mieć sens.
        • Gość: tadeusz Jurek wycofaj się z tej strony - na jakiś czas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 15:33
          Chodzi o to ,że ludzie przestali tam zabierać głos bo się uodpornili na nas i
          na Końkę nasza obecność nic nie daje nic sensownego
          Pozwól im odpocząć tak aby kiedy tam wrócimy po ewentualnej apelacji odzew był
          jak wulkan
          • jerzypl1 Re: Jurek wycofaj się z tej strony - na jakiś cza 29.05.07, 21:58
            Przeczytajcie to, co do mnie napisał Krzysztof
            E-mail: kbgrot5optonline.net
            Tresc: Do Jerzego 11.Przegladajac archiwum,natknalem sie na stary zeszyt z
            notatkami dotyczacymi zabitych na KWK WUJEK.Pisal je gornik z kwk Gottwald,ps.
            Twardy,zajmujacy sie pomoca i opieka nad rodzinami zabitych.Notes zawiera dane
            osobowe zabitych,adresy,zyciorysy,opisy pogrzebow i wiele innych interesujacych
            faktow.Oto jeden z nich.Joachim Gnida ur 13 -01 1952. " Otrzymal strzal zbroni
            z helikoptera SB w glowe,nigdy nie odzyskal przytomnosci, zmarl 05-01-
            82.Przebywal w szpitalu K-ce Ochojec w piwnicy,posd specjalnym nadzorem"
            Dzialalem razem z Twardym ,wiem ze osobiscie zbieral wszystkie informacje,cos
            musi w tym byc skoro pojawia sie motyw strzalow z gory.Niestety Janek juz nie
            zyje,nie mozna tego zweryfikowac. " Pelka Andrzej ,lat19.W dniu 16-12-81gaz z
            petardyzomowskiej porazil mu oczy.Po opatrzeniu w kopalnianym punktcie
            opatrunkowym,bral udzial w strajku.Wtedy otrzymal jeden strzal ,ktory przebil
            mu pluco na wylot.Odtransportowano go do sanitarki,bedac juz w srodku,zomowcy
            chcieli go z niej wyrzucic,aby polozyc na jego miejsce rannego zomowca.Lecz
            drzwi sie zaciely,wtedy jeden z ZOMO oddal przez sanitarke serie z broni
            maszynowej.Dwie kule dosiegly Pelke w glowe. Nieprzytomnego przetransportowano
            go do szpitala.Na krotko odzyskal przytomnosc wymawiajac tylko dwa slowa
            <MAMO,RATUJ >.Zmarl po dwoch godzinach.17-12-81milicja zawiadomila
            telegraficznierodzicow o smierci syna.18-12-81 ojciec ze szwagrem pojechali na
            WUJWK,lecz w tym dniu nie widzieli zwlok.Cialo wydano im18-12-81 o godz
            18.00.Samochodem marki "Nysa" w asyscie SB zwloki w trumnie przewieziono do
            wsi. Do domu nie mozna bylo dotrzec autem,gdyz byl wielki snieg.Dopiero
            dojechano saniami w nocy o 0.30<20-12-81>.Cialo syna lezalow szpitalu na stole
            i syn byl w spodenkach,skrwawione.Na pogrzebie byli trzej koledzy z Wujka.Jeden
            z nich byl bez przepustki i wracajac z pogrzebu zostal ukaranu przez kolegium
            grzywna. Z dyrekcji kopalni nikt nie byl na pogrzebie,nikt nie odwiedzil grobu
            i nie dali pomocy"

• Gość: tadeusz Wczoraj wysłałem to mailem i faxem do Sądu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 09:31
              oraz do Wyborczej,
              • Gość: tadeusz542 Dalsze wypowiedzi Krzysztofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 10:00
                Imie:

E-mail:

Tresc:

Imie: tadeusz542
                Tresc: Ja tylko na chwilę z powiadomieniem dla Krzysztofa do którego wysłałem
                pocztę - kbgrot5@optonline.net Krzychu wpisuj do swojego adresu @, wczoraj rano
                skopiowałem twoje posty i wysłąłem je do Sądu faxem oraz mailem a także do
                Wyborczej, Czemu Płatek tak zażarcie żąda głów Plutonu , Jeśli Płatek
                pochylając się nisko oberwał w ramię a kula przeszła przez klatkę piersiową
                zatrzymując się poniżej serca to znaczy że strzelec był albo tuż przy nim albo
                daleko ale też i wysoko

Środa, 30 maja 2007 (09:42)

Imie: Krzysztof
                Tresc: Nasza strona posiada charakter informacyjno-edukacyjny,wiec pozwole
                sobie zamiescic kilka ciekawych informacji.W moich postach twierdzilem ze SB ma
                sie dobrze,nawet pod rzadami Kaczynskich.Oto potwierdzenie moich wywodow.Prosze
                wejsc na www.interia.pl,klik na PANORAMA,klik na PROGRAMY ALFABETYCZNE,klik na
                A DOBRO POLSKI,klik na FACHOWCY.Program z 01-18-07.Uwazam,ze kazdy odwiedzajacy
                te strone powinien ten program ogladnac.Szokujace fakty przedstawione przez
                dziennikarza, dotyczace zatrudniania bylych katow dawnej opozycji na wysokich
                stanowiskach w obecnej ABW-erze.Na filmach z archiwum milicji,ukazujacych jak
                prowokatorzy rozbijali nasze demonstracje,ksztalca sie obecne kadry
                ABWR,CBS,POLICJI oraz nowej niedawno powstalej SCISLE TAJNEJ jednostki-Biura
                Operacji Specjalnych.Witam wszystkich w panstwie policyjnym,szczegolnie tych
                glosujacych na PIS!! Prymitywny babo-chlop z LPR zajmuje sie lustracja gejow z
                bajki dla dzieci,a pod nosem rzadu dziala stara sb. Podobno bajka "O Krolowej
                Sniezce i 7 Krasnolodkach ma byc zakazana,poniewaz propaguje sex zbiorowy
                Krasnali z Ksiezniczka.Paranoja w Kaczym Dole.

Środa, 30 maja 2007 (07:49)

Tresc: Boogie!! bardzo interesuje mnie powstanie tekstu Wrony. Lza sie w oku
                kreci!! Ta piesn byla z nami we wszyskich obozach. Lupkow,nasza cela,wieszamy
                koce na scianach,urzadzamy studio nagran.Ekipa: M. Ackerman kwk
                Myslowice,S.Kruszynski,ZR SL- Dabrowskiego,J. Zelinski prof.U Sl,S. Czarnota
                kwk Jaworzno,Cz.Swierczynski H-ta K-ceoraz podklad muzyczny - na gitarze,kolega
                z Podbeskidzia.Nagrana kasete dostarczono do radia Wolna Europa.Gdy
                WE"puszczala nasze piesni ,ponownie nagralem je na magnet.Chetnie przesle Ci te
                perelke wraz z oryginalnym komentarzem WE.Siedziales w areszcie sledczym na
                Mikolowskiej? Kiedy? Mnie tam goszczono 3 m-ce na scislej izolacji<budynek
                wewnetrzn> i 5 m-cy na ogolnym <08-12-83,do 26-07-84,amnestia.Pozdrawiam
                Krzysztof.

Środa, 30 maja 2007 (06:48)

Tresc: Jerzy 11.Zacytowalem notatki "Twardego",wiem ze powstaly na podstawie
                rozmow z uczestnikami walk.W styczniu 81przewieziono mnie do szpitala
                wieziennego aresztu sledczego w Bytomiu,tam pod cela poznalem Stasia Platka
                ciezko rannego przywodce strajku na Wujku.Od Niego uslyszalem podobna wersje.W
                trakcie walk zauwazyl padajacego na ziemie krwawiacego gornika,podbiegl aby mu
                pomoc,wtedy dostal kule .Mial szczescie,przeszla przez ramie i utkwila w klatce
                piersiowej ,nie docierajac do serca.Strzaly nie padly ze strony otoczonych i
                rozpaczliwie broniacych sie zomowcow.Tam trwala walka wrecz na paly i
                kilofy.Gdyby uzyli broni,ktos musialby to zauwazyc.To oczywiste.Sad dysponuje
                obszernymi materialami ,poczekamy na sprawiedliwy wyrok.Przeciez czekamy na to
                dopiero 25 lat...

Środa, 30 maja 2007 (04:05)

Imie:
                E-mail:
                • Gość: tadeusz542 Jeśli Płatek pamięta miejsce w którym go postrzelo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 10:02
                  i pozycję w jakiej wtedy był to dosyć łatwo byłoby ustalić skąd mniej więcej
                  padły te strzały
                  • jerzypl1 Płatek pamięta miejsce w którym go postrzelono? 30.05.07, 22:12
                    O ile mnie pamięć nie zawodzi, to ta kwestia była poruszona na samym końcu
                    rozprawy [na której był przesłuchiwany ostatni świadek], przez oskarżyciela
                    posiłkowego i został zgłoszony wniosek formalny z uwagi na to, że w zeznaniach
                    świadka pojawiła się kwestia karabinu SWD.
                    • prosiakpl Re: Płatek pamięta miejsce w którym go postrzelon 31.05.07, 23:03
                      Znowu jakaś świnia zwinęła mi stronkę internowani.pl
                      • tadeusz542 Raport Taterników - moim zdaniem strzelał Jaworski 12.06.07, 17:19
                        Raport Taterników - moim zdaniem do górników strzelał osobiście Jaworski
                        Sam raport nie zawiera żadnych informacji ponad te które ujawnił pierwszy
                        proces.
                        Opowieści w rodzaju "strzelali na łeb i komorę" byle głupi może sobie
                        sprokurować, kto to teraz sobie przypomni zwłaszcza ,że pierwszy jajcarz
                        Plutonu Darek Ślusarek nie żyje .
                        Jaworski to prowokator - nie wierzę w jego przemianę , moim zdaniem Jaworski
                        specjalnie zwala winę na zomowców żeby osłonić siebie - wcale bym się nie
                        zdziwił gdyby to on właśnie strzelał - był wszak instruktorem szkolącym siły
                        specjalne do walk w górach.
                        • prosiakpl Re: Raport Taterników - moim zdaniem strzelał Jaw 12.06.07, 22:07
                          Tadeusz, teraz nareszcie napisałeś bardzo istotny fakt, otóż z zeznań świadka
                          wyrażnie wynikało, że strzelała "specialna drużyna". Jeśli to był on i tych
                          dwóch? to co wtedy? Mam coś specialnego dla ciebie - usiądż już z wrażenia. Bo
                          to co dzieje się teraz, było robione na specjalne zamówienie.Pozdrawiam.
                          P.S.Ktoś chciał się z Tobą spotkać.
                          • tadeusz542 Po co taki zachód z raportem - magnet istniał 13.06.07, 08:04
                            Nie rozumię zachodu jaki zadał sobie Jacek Jaworski dla sporządzenia
                            swojego „Raportu Taterników”. wszak był człowiekiem któremu Pluton ufał
                            bezgranicznie.
                            Był milicjantem , instruktorem wykonującym zadania wówczas dla Plutonu
                            nieosiągalne ,
                            był ich guru przed którym nie tylko nic by nie ukrywali ale wręcz poprosiliby o
                            analizę .
                            Dlaczego Jaworski do wyciągnięcia z nich informacji używał takiego
                            skomplikowanego sposobu którego efektem były tylko ich własne notatki zamiast
                            uwiecznić wyznania zomowców na taśmie magnetofonowej doprawdy nie pomnę .
                            A może Jaworskiemu chodziło o stworzenie ciągu poszlak które ofiarami na Wujku
                            obciążyłyby zomowców materiałem którego zweryfikować nie sposób.
                            Prościej przecież byłoby wciągnąć w spisek resztę załogi schroniska gdzie
                            zamierzano kwaterować Pluton , stworzyć im miłą ciepłą atmosferę żeby poczuli
                            się jak wśród swoich
                            Tu i ówdzie zainstalować podsłuch z czym Jaworski przecież nie miałby
                            najmniejszego problemu i pewnego dnia po wspinaczce rozpalić ognisko i po
                            kilku głębszych zagaić naprzykład tak:
                            Jaworski - Słyszałem ,że mieliście ciężką przeprawę na tym całym Wujku
                            Pluton – milczenie
                            Jaworski – No nie tylko wy musieliście się napocić u nas na hucie te kutasy
                            przygotowali pręty zaostrzone, cysterny z kwasem , łańcuchy a nawet surówkę z
                            wytopu trzymali żeby na naszych wylać, aleśmy ich odcięli z chłopakami – jak
                            zobaczyli lufy to spieprzali aż się kurzyło, po kanałach się pokryli ten cały
                            Gil szczególnie.
                            Pluton – eee! tu nie ma porównania – to zupełnie inna wojna – ten ich wódź
                            osobiście napie..ł a ryle za nim szli jak kamikaze – w dupie mieli lufy.
                            Jaworski – to nie mogliście palnąć parę razy nad głowami .
                            Pluton – Ryle rozbili ten pododzdział co na nich szedł – h.. wie co to byli
                            za ludzie bo widziałem tam ludzi z kompanii Laci i Pijeta i właśnie gonili ich
                            wprost na nas a co którego dogonili dostawał wiertłem w plery to co było
                            robić , Walerek mówi pociągniemy im po łbach żeby kaski pospadały. i tak
                            zrobiliśmy ale stało się inaczej i kilku zarobiło w czachy.
                            ale nasi im uciekli .
                            Jaworski – kurcze mogliście to inaczej rozegrać – trzeba było spróbować z góry
                            odstrzelić ich przywódcę i ... itd. itp. . dyskusja by się potoczyła dalej
                            jak to wśród swoich a Jaworski miałby z jednego wieczoru materiał nie budzący
                            wątpliwości .
                            Coś mi się z tym raportem taterników nie zgadza .- W ten sposób UB i Sb
                            tworzyło ciągi poszlak dzięki którym sporo ludzi przesiedziało całe lata w
                            więzieniach za nic.
                            • Gość: gosc internowani.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 23:22
                              zobaczcie sobie !
                              • tadeusz542 Ja na stronie internowani.pl nie brużdżę 15.06.07, 17:30
                                I myślę ,że chłopcy także nie świnią -
                                • Gość: tadeusz542 Cieślak - pierwszym internowanym IV RP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 21:54
                                  Jak się tak nad tym zastanowić to Śliwińska Cieślaka... internowała
                                  Nie było żadnej podstawy do tymczasowego aresztowania i to na 6 miesięcy.
                                  Babsko zrobiło to według własnego widzimisię czyli wzorem SB z 13 grudnia
                                  po prostu chłopa internowała.
                                  Ciekaw jestem treści postanowienia które doręczyli Cieślakowi ale jeszcze
                                  bardziej ciekaw jestem czym wytłumaczy się Monika kiedy po zmianie władzy
                                  poproszą ją o wyjaśnienia daj Boże doprowadzając ją z aresztu.
                                  • Gość: zeflik Zaś bydzie zadyma a może i postrzelajom sobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 17:57
                                    Pierwsi górnicy dojechali do Warszawy!!!
                                    • Gość: tadeusz542 Nie bydzie zadymy jest ich za mało IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 08:21
                                      Zresztą mając baby ze sobą trudno jest walczyć -
                                      Niestety Romusia zostawili w areszcie. Nic to jak mawiał Wołodyjowski - zmieni
                                      się władza zamkniemy Monikę Śliwińską - i to razem z tymi babami co je skazała.
                                      • Gość: Francek Re: Bydzie zadyma, jest ich za mało... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 21:39
                                        Tadek, mówisz i masz !!! W sprawie już się zatrzęsło i zagotowało. Trysnął
                                        wulkan. Wielka narada na szczycie - będzie rozpierducha.!!!!! Szykuj wrotki...
                                        • Gość: gość wykasowana księga internowanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 18:16
                                          (doszczętnie)
                                          • Gość: warchlak Re: wykasowana księga internowanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 21:50
                                            przecież to świńska robota - chciałeś i masz Tadeusz!!!
                                        • Gość: Francek o księdze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 22:26
                                          Tadzik przeca żech ci napisoł, twoje wrotki pitły ???
                                      • prosiakpl Re: Idę o wielki zakład - zadyma !!!!!! ? 11.07.07, 00:39
                                        Ty Tadek to jak wielki prorok.
                                        • tadeusz542 Re: Idę o wielki zakład - zadyma !!!!!! ? 09.08.07, 20:51
                                          Nic z tego może Zenon nam się tutaj wpisze?
                                        • prosiakpl Re: Idę o wielki zakład - zadyma !!!!!! ? 15.08.07, 21:09
                                          Umorzone przez prokuraturę postępowanie karne weszło na wokandę.
                              • Gość: krasnal Re: internowani.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.07, 22:29
                                Jo żech widzioł jak Pażdzioch trzepoł krasnala.
                • Gość: ...---... Re: Dalsze wypowiedzi Krzysztofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 21:53
                  • Gość: francek Re: Dalsze wypowiedzi Krzysztofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 22:00
                    A o co idzie ,,,...,,,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka