Dodaj do ulubionych

Człowiek, który projektuje najpiękniejsze domy ...

IP: *.wic.pl 02.04.07, 23:40
architekt wizjoner wolontariusz
Obserwuj wątek
    • Gość: Piter Re: Człowiek, który projektuje najpiękniejsze dom IP: *.opera-mini.net 03.04.07, 11:43
      Jestem pod wrażeniem, tym bardziej byłbym ciekaw jakiejś dużej, wielkomiejskiej realizacji Pana Roberta.
    • Gość: 19dugens64 Człowiek, który projektuje najpiękniejsze domy .. IP: *.chello.pl 03.04.07, 23:49
      Niech się facet zepnie i wystartuje w jakimś konkursie w Katowicach - Może
      muzeum Śląskie?
      • siostraheli Re: Człowiek, który projektuje najpiękniejsze dom 04.04.07, 21:56
        ale po co? przecież z góry wiadomo, kto wygra...
        • Gość: Wersal Re: Człowiek, który projektuje najpiękniejsze dom IP: *.proxy.aol.com 04.04.07, 22:51
          Kwestia gustu. Ostatni projekt nie przypadl mi do gustu. Projektowanie donkow
          jednorodzinnych czy tez dwurodzinnych to jest sprawa tez zawila. Wielka role
          gra teren i obszar, czyli metry2 i co najwazniejsze to odstep od drugiego
          budynku. Zageszczenie zabudowan wiele wspanialych obiektow ginie w tej scenerji.
          To na tych zdjeciach jest ladne ale wluzmy to juz zabudowany teren, to nie
          zauwazymy tego budynku.
          • Gość: autor xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx IP: *.gprspla.plusgsm.pl 07.04.07, 01:31
            a ja tak sobie myślę...
            - na projektach wygląda to naprawdę ładnie - aż miło popatrzeć
            - jakbym miał tam mieszkać to bym zwariował - żadnej intymności,
            poczucia "własnego domu" - tak, jakby ktoś ten domek robił na pokaz a nie dla
            przyjemności życia w nim
      • mike-great A mnie się te klocki nie podobają 06.04.07, 23:24
        A mnie się te klocki nie podobają.
        • mario-radyja To nie dom ale witryna sklepowa jest dla aut. 07.04.07, 20:28
          Architekt się chyba wzorował na budynkach dealerów samochodów.

Ja wiem, że teraz trendem jest szkło, ale czym innym jest biuro a czym innym
          dom mieszkalny gdzie ludzie chodzą w bieliźnie i czasami robią rzeczy które się
          nie nadają do publicznego pokazywania.
    • Gość: Monti Człowiek, który projektuje najpiękniejsze domy .. IP: *.ndsatcom.com 05.04.07, 07:45
      Moj kuzyn ma jednak wyobraznie.
    • Gość: Boczek Panie architekcie, a zaświadczenie z IPN IP: *.chello.pl 06.04.07, 19:13
      ha? pokaże pan?
    • Gość: bazooka Człowiek, który projektuje najpiękniejsze domy na IP: *.gdynia.mm.pl 06.04.07, 19:15
      "Człowiek, który projektuje najpiękniejsze domy na świecie."

Nie przesadzajmy!

To nie jest i nigdy nie bedzie Frank Lloyd Wright!

Dziennikarska przesada i samo propaganda!

Nie ma architekta który podchodzi mu (Frank Lloyd Wright)do kolan!

Ja nie jestem wcale gorszy, chociaż nie jestem architektem!

• alejajaniemaco Te domy po prostu sa inne - czy piekne ? 06.04.07, 19:15
      kwestia gustu. Majac pieniadze nie wydalbym ich na betonowo szklany bloczek.
      Caly efekt przestrzeni ginie gdy ma sie widok na dwumetrowy plot z siatki.
      Marmurowa posadzka, kratka podlogowa czy bruk za szyba i czuje sie jak w centrum
      handlowym.
      • Gość: az Re: Te domy po prostu sa inne - czy piekne ? IP: *.ded.ameritech.net 06.04.07, 19:41
        Popieram. Nie przecze, ze projektant ma talent w reku, ale mnie akurat ten
        obiekt tez za bardzo nie przypadl do gustu. Jakis taki zimny i kojarzy mi sie
        z wejsciem na basen kapielowy.
        • mike-great I to w dodatku basen postsocjalistyczny... 06.04.07, 23:27
          I to w dodatku basen postsocjalistyczny...

Gość portalu: az napisał(a):

> Popieram. Nie przecze, ze projektant ma talent w reku, ale mnie akurat ten
          > obiekt tez za bardzo nie przypadl do gustu. Jakis taki zimny i kojarzy mi sie
          > z wejsciem na basen kapielowy.
      • Gość: Hem Re: Te domy po prostu sa inne - czy piekne ? IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.07, 19:43
        Dokladnie. Choc z drugiej strony lepsze to, niz modne w ostanich latach
        pseudo-dworki, bo przynajmniej oryginalne.
      • Gość: Menschenfresser Re: Te domy po prostu sa inne - czy piekne ? IP: *.dip.t-dialin.net 06.04.07, 21:13
        Podloga z betonu,
        okna nieotwieralne,
        hmmm........
      • mike-great Bo on liczy na teren przy San Francisco Bay.... 06.04.07, 23:26
        Bo on liczy na teren przy San Francisco Bay....

alejajaniemaco napisała:

> kwestia gustu. Majac pieniadze nie wydalbym ich na betonowo szklany bloczek.
        > Caly efekt przestrzeni ginie gdy ma sie widok na dwumetrowy plot z siatki.
        > Marmurowa posadzka, kratka podlogowa czy bruk za szyba i czuje sie jak w centru
        > m
        > handlowym.
      • Gość: popz Re: Te domy po prostu sa inne - czy piekne ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 00:52
        Cieplo domu nie zalezy od tego czy mamy w nim rozowa sciane. Wydaje mi sie ze to
        sprawa rozwoju estetycznego kogos kto ten dom zamawia i bedzie w nim mieszkal.
        Mozna w minimalizmie odnalezc cieplo domu tak samo jak emocje i piekno w obrazie
        Czarny Kwadrat Na Bialym Tle Malewicza. Wiekszosc Polakow wciaz pozostaje na
        etapie podniecenia bitwy pod grunwaldem. Wszystko zalezy od obycia i
        wyksztalcenia wlasnej estetyki - po jakims czasie przestaje bawic skomplikowanie
        i feria barw. Taka architektura jest wymagajaca dla intelektu w przeciwienstwie
        do domow z katalogu i moze sie stac codzienna inspiracja do idealnej prostoty.
    • Gość: fan architektury autor dyletant podniecony jak mały jasio IP: 62.233.211.* 06.04.07, 19:17
      "Drugiego takiego nie ma na świecie" - hmm... z pewnością takiego samego nie
      ma, ale mam wrażenie że to zdanie zostało użyte w innym kontekście, tj. ze jest
      jakiś niesamowicie wyjatkowy.

bez przesady.

to ze dostał nagrodę nie znaczy że nikt wczesniej tak nie budował.
      w sumie jego architektura nie jest jakaś nowatorska lub wyjątkowa. jest takich
      domów cała masa, w tym stylu budowano już kilkadziesiąt lat temu. zresztą sama
      nagroda "najlepszy na świecie" jest hmm... mocno umowna - tak jak wybór miss
      world - nikt chyba nie uważa że aktualna miska to najładniesza kobieta w tym
      roku na swiecie.

architektowi gratuluję sukcesu, a autorowi polecam szklankę chłodnej wody.
    • Gość: o90 domek jest fajny tylko IP: 82.112.148.* 06.04.07, 19:19
      chyba nie na Polski klimat
      • Gość: fan architektury ...a to juz osobny temat IP: 62.233.211.* 06.04.07, 19:31
        ciekawe co będzie jak przyjdzie -30 ...
        • Gość: o.k Re: ...a to juz osobny temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 14:56
          człowieku, nie wypowiadaj się jak wszystkowiedzcy mędrzec, który już zęby zjadł
          na architekturze. -30 nie jest problemem technicznym obecenie i jeżeli czyta
          się w tym artykule o jakichśtam rozwiązaniach przestrzenno-funkcjonalnych to
          można się spodziewać że i technologia jest tam z najwyższej półki. jeżeli na
          dworze będzie -30 to w środku będzie +25 tak samo jak przy każdej innej
          pogodzie.
      • Gość: Hem fajny? IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.07, 19:40
        Wyglada jak klinika dentystyczna, tudziez salon samochodowy, a nie dom
        mieszkalny. :)
    • Gość: archicon Człowiek, który projektuje najpiękniejsze domy .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 19:36
      Człowieku, uciekaj! Tutaj obowiązuje zasada że jak nie masz "zagranicznego"
      życiorysu to ci koledzy tak dokopią jak tylko mogą. Dwadzieścia lat uprawiam
      ten zawód, też miałem nagrody roku, dyplom na Skripija, też miałem wyróżnienia
      za realizacje aż w końcu prezes SARP powiedział mi że lepiej będzie jak swoje
      wizje zaproponuję w Nowej Zelandii. Po tym próbowano udowodnić mi realizacje
      objektów służby zdrowia niezgodnie z przepisami, wykluczyć z SARP (sąd
      koleżeński). Ja wytrzymałem i dalej robię swoje (dwa lata straciłem) ale ja
      jestem już "stary". Jedyne co nas trzyma na powierzchni to pasja i tego właśnie
      u nas nie wolno.
      Swoją droga gratuluję i szczerze zazdroszczę.
      • Gość: swoboda_t Re: Człowiek, który projektuje najpiękniejsze dom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 19:50
        Winszuję wizji i umiejętności. Bardzo chciałbym, żeby właśnie tacy ludzie,
        kompetentni i z wizją, decydowali o wyglądzie naszego miasta. Zamiast uszokowo-
        koniorowej koterii, zamiast obecnego architekta miejskiego (mamy w ogole
        takiego) i konserwatora (którego nie ma wcale :|). Sam najbardziej gustuję w
        międzywojennej modernie, ale Pańskie prace wzbudzają we mnie wielki podziw.
        Powodzenia w życiu zawodowym i prywatnym :)

P.S.: Inwestorom gratuluję odwagi, funduszy i "niegargamelowego" gustu :)
        • Gość: kot Re: Człowiek, który projektuje najpiękniejsze dom IP: *.eranet.pl 06.04.07, 19:54
          A ja tam wole swojską chatkę ze skośnym dachem, krzywa gruszą przed domem
          i malwami pod oknem niż taki sterylno-syntetyczny domek dla cyborga.
    • najila1 Re: Człowiek, który projektuje najpiękniejsze dom 06.04.07, 19:56
      mi się nie podoba... zero prywatności buu
      • Gość: dobiczek Re: Człowiek, który projektuje najpiękniejsze dom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 20:02
        a ja nie martwie sie o pana architekta ma dobre pomysly jest zdolny zrobi dwie
        trzy realizacje w polsce , spakuje torbe i wyjedzie UK i bedzie tam mieszkal
        jak czlowiek
    • przecinaki kolega 06.04.07, 20:00
      no najlepszy na roku to Robert nie byl ;) z projektow nie mial bynajmniej zawsze
      najlepszych stopni.
      ale to nie przytyk, tylko raczej dowod na:
      1. Robert sie wciaz rozwija i chwala mu za to
      2. Oceny na studiach wcale nie odpowiadaja prawdziwej wartosci projektow.

a teraz na temat tych krytycznych glosow:
      Robert projektuje domy. te domy ktos mu zleca i za nie placi. wiec krytykowanie
      domow nie ma specjalnego sensu. kazdy dom jest inny i nie znajac zalozen i
      uwarunkowan trudno powiedziec czy dom jest dobry czy zly.
      oceniac "z zewnatrz" mozna tylko na zasadzie pewnej konsekwencji realizacji
      zalozen oraz pewnej "estetyki intelektualnej" (tu architektura przypomina
      matematyke).
      ocena - "a mi sie nie podoba..." jest delikatnie mowiac prymitywna. picasso tez
      sie wielu nie podobal i nie podoba.

Nie wiem, czy domy Roberta przetrwaja probe czasu i czy za 100 lat beda
      uwielbiane czy je ktos wyburzy. Poki co cieszmy sie z tego co mamy. Uczmy sie ze
      architektura to myslenie.
      krytycznych komentatorow prosze - nie badzcie "polactwem".
      Robert jest wybitnym architektem a jego domy sa wybitnymi domami. Cieszmy sie z
      tego!
      • Gość: az Re: kolega IP: *.ded.ameritech.net 06.04.07, 20:15
        ocena - "a mi sie nie podoba..." jest delikatnie mowiac prymitywna

A to niby dlaczego? Ludzie kupuja domy w duzej mierze dlatego, ze im sie
        podobaja. A jak komus sie dom nie podoba, to co, ma klamac i mowic, ze mu sie
        podoba, zeby nie wyjsc na prymitywa? To troche tak jak z tym nagim cesarzem z
        basni Andersena.

A a propos obrazow Picassa - gdybym ja namalowal obraz (czego notabene nie
        robie), to panu najprawdopodobniej tez by sie nie spodobal - ale to nie znaczy
        jeszcze, ze jestem Picassem, prawda?
        Nota bene - malowidla Picassa do dzis dnia mi sie nie podobaja. Ale wcale nie
        neguje jego talentu.

zycze smacznego jajka
        az
        • przecinaki Re: kolega 06.04.07, 21:09
          widzi Pan, ludzie kupuja mieszkania i domy ktore im sie podobaja, a potem
          okazuje sie ze nie da sie tam mieszkac.
          bo ludzie ktorzy podejmuja taka decyzje "bo mi sie podoba" po prostu nie
          rozumieja architektury.
          i nie chodzi o "gust". chodzi o funkcje - ale w bardzo szerokim sensie.

co do Picassa - kiedys, chocby snobizm sklanial ludzi by sie nie przyznawali ze
          im sie nie podoba. woleli przyjac gebe znawcy.
          nie wiem czy lepsze jest dzisiejsze szczycenie sie buractwem... (prosze tego nie
          brac do siebie - to tylko konstatacja ogolnego trendu kulturowego)
          • Gość: az Re: kolega IP: *.ded.ameritech.net 06.04.07, 21:27
            No, zgoda, aspekt praktyczny rowniez powinien grac role przy takiej decyzji
            (mam na mysli zakup domu). Choc przyznam sie w sekrecie, ze nie przepadam za
            ludzmi, ktorzy sa zbyt praktyczni z natury. Ale akurat projekt architekta
            Koniecznego tez mi na specjalnie praktyczny nie wyglada. To raczej cos w tym
            samym typie jak tzw. concept cars pokazywane na salonach samochodowych. Albo
            rewia mody gdzie wychudzone do ostatecznosci modelki prezentuja na sobie
            odziez, o ktorej wiadomo, ze na babce o przecietnej tuszy nigdy nie bedzie tak
            lezec. Ot, takie studium dla zdolnego architekta.
            A propos buractwa - prosze sie nie martwic; za stary juz jestem zeby mnie cos
            takiego moglo ubosc. Zawsze w zyciu staralem sie kierowac instynktem i zdrowym
            rozsadkiem, a nie snobizmem. Polecam wiersz Puszkina "Moj pomnik" - przeklad
            polski tez calkiem dobry.
            • przecinaki Re: kolega 06.04.07, 21:48
              dlatego pisalem o funkcji w bardzo szerokim znaczeniu - w to wchodzi nie tylko
              gdzie powiesic plaszcz i postawic pralke, ale rowniez kwestia widokow, kwestia
              po prostu samopoczucia.
              i dlatego trudno jest z zewnatrz ocenic czyjs dom - mi sie wiele domow i
              mieszkan strasznie niepodoba, ale wiem ze ludzie ktorzy tam mieszkaja sa
              szczesliwi. i tyle na temat domu.

a domy Roberta (przyznaje - nie jestem ich fanem) uwazam za ciekawe wlascie ze
              wzgledu na pewne intelektualne piekno rozwiazywanych problemow.

za porade poetycka dziekuje, choc wole religijna filozofie rosyjska niz rosyjska
              poezje :)

i wesolych Swiat oczywiscie!
          • konishiko Re: kolega 07.04.07, 08:23
            Hm, Picasso nigdy mi sie nie podobal w sensie estetycznym i jakos sie nie balam
            przyznac. Kilka lat temu, po swietnej wystawie w Warszawie, zaczelam go rozumiec
            i w ogole zajarzylam ten caly kubizm. Teraz Picassa doceniam i podziwiam, ale
            nie zmienia to faktu, ze estetycznych wzruszen mi nie dostarcza, najwyzej
            intelektualnych, a w domu powiesilabym raczej reprodukcje jakiegos modernisty.
            No, moze seria szkicow z bykiem mi sie podoba, ale nie wiekszosc obrazow. Czy to
            znaczy ze jestem burakiem? ;)
            • przecinaki Re: kolega 07.04.07, 20:11
              nie, poniewaz wydaje sie ze potrafisz i chcesz podjac dyskusje.
              buractwo definiuje jako dume z glupoty, a to zdecydowanie Cie nie dotyczy.
              Wesolych Swiat.
        • Gość: alik Re: kolega IP: *.ny325.east.verizon.net 07.04.07, 04:17
          A te malowidla picassa to rozumiesz chociaz? Wiesz o co mu tam chodzilo i
          dlaczego staly sie tak znane? Bo jak myslisz bazgroly krzywe jakbe se pedzelka
          dobrze trzymac nie umial to nie dziwie sie ze ci sie nie podobaja
    • Gość: ZiomisławPaliblant Potrzeba betonowych mieszkań a nie takich fanaberi IP: *.e-wro.net.pl 06.04.07, 20:01
      W kraju brakuje zwyczajnych mieszkań, z najzwyklejszego betonu. A jak są, to są ku..ko drogie. Fanaberie są zbędne.
      • Gość: KatonwOsranejTodze Re: Potrzeba betonowych mieszkań a nie takich fan IP: 194.176.105.* 06.04.07, 20:10
        Nawet fajny szklany domek ktorego sam Baryka,
        znaczy tatus Czarka, by sie nie powstydzil.
        Szklo jest dzis w swiecie modnym materialem
        budowlanym, vide ten lordziak Foster z Londynu
        co wszystko z tego buduje.
        Szkoda, ze polska rzeczywistosc za oknem skrzeczy-
        mam tu na mysli jakies barakowe druty jak w Auschwitz.
        Pewnie na obrone przed sasiadami co az kwicza aby sie
        do tego miodku dobrac. A wtedy jeden zamach 5 kilowym
        mlotkiem i po domku. Mam nadzieje, ze skrytke na precjoza
        gdzies w kutej zelaznej skrzyni Pan Architekt rowniez
        zaprojektowal.
      • Gość: ktosia Re: Potrzeba betonowych mieszkań a nie takich fan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 20:16
        A niby dlaczego mają być zbędne,jeśli ktoś ma kasę i za to płaci to jego
        sprawa.A swoja drogą gdybym miała kupe kasy bardzo bym chciała,aby ten Pan
        zechciał zaprojektować mi dom.
        • Gość: jaga Re: Potrzeba betonowych mieszkań a nie takich fan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 20:54
          dom jak dom ale ten drut kolczasty na ogrodzeniu to koszmar
        • pinka90 Re: Potrzeba betonowych mieszkań a nie takich fan 06.04.07, 20:54
          A mi się ten dom podoba, bo jest inny niż wszystkie. Akurat w Polsce, gdzie
          najpopularniejsze są wielkie, szare bloki z płyty odrobina fantazji przyda się.
          Oby budowano jak najwięcej "oryginalnych" domów, to będzie ciekawie. Nie mówię,
          że akurat takich, bo kazdy ma swój gust i każdemu podoba się co innego, ale jak
          najwięcej ciekawych domków;) Swoją drogą mi się np. bardzo podobał projekt nowej
          biblioteki w Pradze, ale wielu z was na pewno by go zjechało. Cóż, jak ktoś
          przez całe życie widuje tylko blokowiska, to myśli, że to najwspanialszy cud
          techniki. Życie.
          • Gość: az Re: Potrzeba betonowych mieszkań a nie takich fan IP: *.ded.ameritech.net 06.04.07, 21:10
            Dom z pewnoscia jest nietuzinkowy. Ale prosze nie pisac, ze "widujemy tylko
            blokowiska". Ja kiedys w pln. Wloszech (gdzies w Dolomitach chyba, ale
            dokladnie nie pamietam) przy szosie widzialem dom, ktory po prostu zaparl mi
            dech w piersiach. I to nie tylko sam dom, ale cala sceneria: gory, jezioro,
            roslinnosc. Bylo to doznanie prawie surrealistyczne, wygladalo to wszystko
            bardziej jak dekoracja teatralna niz cos rzeczywistego. Chociaz zdaje sobie
            sprawe, ze taka rezydencja jest osiagalna tylko dla jakiegos multimilionera.
          • komentator_z_bliska Genialny modernista 06.04.07, 21:27
            Ludzie, ten facet (Robert Konieczny) jest geniuszem! Nie wiedziałem, że w Polsce
            mamy tej klasy architektów. Grunt to pozbyć się kompleksów i konkurować z
            najlepszymi na świecie, o czym p. Robert wspomina! Rozumiem, że nie każdy lubi
            swoisty chłód i geometryczną, pozbawioną detali czystość modernizmu, ale akurat
            ja uwielbiam. Jego domy nie zestarzeją się szybko, podobnie jak nie zapomniano
            Miesa van der Rohe, Gerrita Rietvelda, współcześnie mamy choćby Christiana
            Kereza. Wciąż wpływa na światową architekturę i design na przykład sposób
            kształtowania przestrzeni i czystej, oszczędnej aranżacji wnętrze tradycyjnych
            domów japońskich... Zresztą nawet jeśli nie lubi się modernizmu, nie sposób
            odmówić p. Robertowi wielkiego talentu w kształtowaniu przestrzeni, myśleniu
            geometrycznym, myśleniu o funkcjonalności budynku, materiałach i wykonaniu.
            Gdybym miał mnóstwo pieniędzy, bez wahania zamówiłbym u p. Roberta kopię domu
            spod Opola, czy raczej coś dostosowanego do miejsca, którym bym dysponował.
            Marzę o takim domu!
            P. Robercie, niech pan spróbuje przebijać się w dużych konkursach. U nas w Wawie
            wciąż brylują tacy zaściankowi pierdziele jak Kuryłowicz, którzy psują miasto od
            dziesiątków lat (przykład: projekt ponad 40-piętrowego apartamentowca u zbiegu
            Twardej/Emilii Plater, wygląda jak kolorowe, kanciaste wymioty, w najlepszym
            przypadku przypomina najgorsze betonowe realizacje z La Defense rodem z lat 70).
            Panie Robercie, życzę zdobycia swoją architekturą świata, życzę wielkich,
            wspaniałych realizacji, uznania i pieniędzy zamiast trudności, gratuluję i
            trzymam kciuki!
            • komentator_z_bliska Re: Genialny modernista 06.04.07, 23:04
              OK, zapędziłem się z oceną p. Kuryłowicza, nazywając go zaściankowym
              pierdzielem. Są niestety znacznie, ale to znacznie gorsi architekci.
              Wielokrotnie. Tylko ta Twarda/Emilii Plater okropnie mi się nie podoba. Focus
              jednak robi wrażenie nowoczesnością detali, choć to kloc. Kończę offtop i
              pozdrawiam!
    • Gość: Fabryk Człowiek, który projektuje najpiękniejsze domy .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 21:10
      A ja korzystając z okazji po prostu pozdrowię Roberta - kolegę z roku na
      architekturze :D
    • semperfrei Re: Człowiek, który projektuje najpiękniejsze dom 06.04.07, 21:20
      Vivat Silesia,
      Silesia Superior !

-----

Przy okazji moze kilka osób
      w koncu zrozumialo, ze Opole,
      to tez Górny Slask, a nie
      tam jakas "Opolszczyzna". :)
    • Gość: funia Człowiek, który projektuje najpiękniejsze domy .. IP: *.chello.pl 06.04.07, 21:23
      A wyobrażacie sobie mycie okien w tym domu? Nawet zatrudnionej sprzątaczcze
      ręce by odpadły. Może jakaś ekipa wspinaczkowa?
      • Gość: az Re: Człowiek, który projektuje najpiękniejsze dom IP: *.ded.ameritech.net 06.04.07, 21:36
        A wyobrażacie sobie mycie okien w tym domu?

No, na przyklad. To m.in. mialem na mysli odpowiadajac forumowiczowi o
        nicku "przecinaki" pare linijek wyzej. A taki dom to rzeczywiscie musialby byc
        utrzymywany w idealnej czystosci, bo wszystko widac na zewnatrz. W przeciwnym
        razie szybko zaczalby wygladac jak 1/2 d..y zza krzaka.
    • Gość: beata chapeau bas!!!!! IP: 195.94.195.* 06.04.07, 21:36
      jakie to mile wiedziec ze nie wszyscy architekci wyjechali do UK i IR, zeby
      robic seryjne bunkry, i ze ktos z pasja, rozumem i jajem robi tak swietna
      architekture !!!! Jestem pod wrazeniem.
      • Gość: jacek Re: chapeau bas!!!!! IP: 193.113.235.* 06.04.07, 21:44
        a dla mnie to dowod ze jak ktos czegos bardzo chce w zyciu to bedzie to
        robil...bez wzgledu na przeciwnosci losu..
    • Gość: michalST Re: Człowiek, który projektuje najpiękniejsze dom IP: *.nat.renicom.pl 06.04.07, 21:52
      Piękne!!!!
      • Gość: gratulacje kwestia gustu IP: *.icpnet.pl 06.04.07, 22:12
        jak są zamowienia i ktoś to realizuje to niech sie robi takie domy - ale te
        projekty jakies takie na jedną modlę i ten beton podgrzewany :D chata dla cyborga.
        ja nie lubie takiej architektury ale jak sie innym podoba to prosze bardzo
    • Gość: esteta ale wiochy zabraknąć nie mogło... IP: 80.54.5.* 06.04.07, 21:53
      widzicie to ogrodzenie z drutem kolczastm?! mogliby zasadzić żywopłot, aby to
      zasłonić:(
    • Gość: sandej Człowiek, który projektuje najpiękniejsze domy .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 22:11
      w jaki sposób oni mają zamiar dogrzać wnętrze tego domu w zimie??
    • ouimet super redaktorzyna 06.04.07, 23:00
      dla mnie.
      Tajemniczo napisal,ze do domu /.../wchodzi sie z zewnatrz...Faktycznie jest to
      nowatorskie i wizjonerskie rozwiazanie konstrukcyjno-projektowe.
      Nawet ma szanse przyjecia sie...
      • Gość: Menschenfresser Re: super redaktorzyna IP: *.dip.t-dialin.net 06.04.07, 23:26
        No faktycznie - ma taki troche kryptyczno-enigmatyczny styl:

"drzwi nie widac, bo sa szerokosci sciany"

- jak to cza rozumiec ? zastanawiam sie od godziny :)

Chyba ze to poezja. A to nie moja dyscyplina. :)))
      • Gość: krzysiek Re: super redaktorzyna IP: *.tbcn.telia.com 06.04.07, 23:50
        nie no super jak nie masz auta to czeka cie długi spacer. jak chcesz wyjść z
        psem na spacer to lipa musisz isc tunelem. żeczywiście kwestia gustu. Może dla
        jury to był najlepszy projekt ale oni chyba raczej wybierali poprostu cos
        niebanalnego i ciekAWEGO. Inwestorzy mieli gust inny niz wszyscy jeśli lubią
        betonowe podłogi :D a te przestrzenie to żeczywiście całkowicie uzytkowe pod
        warunkiem ze chcą w domu jeźdżic rowerem albo samochodem, a w basenie
        motorówką. Ja mam zupełnie inny gust i za tę masakryczną kasę wolałbym
        odremontowac wiekowy pałacyk w ślicznym parku. aha i mam nadzieje ze ten pan
        nie weźmie sie za planowanie przestrzeni miejskich mam na myśli o centra miast.
        niech to lepiej zostanie sprawa prywatną. projekt jest ciekawy i na swój sposub
        dobry. gratki tak przy okazji dla tego pana
    • Gość: pryma Człowiek, który projektuje najpiękniejsze domy .. IP: *.chello.pl 06.04.07, 23:06
      gratulacje! świetny projekt
    • peerelski jeden tylko problem 06.04.07, 23:08
      strach mieszkac w takim domu
    • Gość: Ciekawy Re: Człowiek, który projektuje najpiękniejsze dom IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.04.07, 23:15
      A kto to ocenil ??? Jaka komisja dala ten tytul "najpiękniejsz dom swiata" ???
      Co tutaj jest "najpiekniejszego" ???
    • Gość: M Re: Człowiek, który projektuje najpiękniejsze dom IP: 86.62.225.* 06.04.07, 23:22
      Gratuluje swietnego PiaRu, zazdroszcze tak odwaznych klientow, sily przekonywania do swoich racji ale
      nie architektury ktora zostala zrealizowana. Pozdrawiam i zycze dalszych sukcesow.
      • Gość: polak ulomny przeciez to galeria handlowa bez towaru IP: *.hsd1.or.comcast.net 06.04.07, 23:44
        nagrody dostaja tez idioci, dom ma byc do mieszkania, kawalek galerii handlowej
        bez polek i towaru nazywacie domem? panie architekt o czym pan myslal
        projektujac, architektura musi byc dostosowana do uzytkownika. hi, hi,
        nastepny polski geniusz wjazd pod domem, do srodka, no genialne, jakis nietypowy
        teren, czy ot tak sobie dla udziwnienia? domek slimak? hi, hi, hi,
        • Gość: xpander Re: przeciez to galeria handlowa bez towaru IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.07, 00:14
          hihi nie wpadles polglowku na to, ze skoro inwestor za cos zaplacil gruba kase, to znaczy ze mu to odpowiada hihi?
          • 1zorro Re: przeciez to galeria handlowa bez towaru 07.04.07, 00:15
            a za 5 lat mu sie znudzi i kaze burzyc.
          • Gość: przasne mordy prlu wlasciciel domu to inwestor? IP: *.hsd1.or.comcast.net 07.04.07, 01:16
            polactwo nazywa wlasciciela domku inwestorem, hi, hi, no dobre sobie, babcia
            kupujaca sraj tasme tez jest inwestorem, hi, hi, kraj kmiotow
        • Gość: ryje maryjne doemk slimak a moze zajaczek wielkanocny IP: *.hsd1.or.comcast.net 07.04.07, 01:20
          domek slimak, zajaczek wielkanocny, w ksztalcie wiaderka, nocniczka, buteli po
          winie, akordeonu, a moze wrobelka, przepiorki, kupki krowiej, w ksztalcie
          podkowy,? geniusz zainspirowany natura, hi, hi, hi nieoszlifowany poski diament,
          hi, hi, hi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka