Gość: kutach IP: *.welnowiec.net 03.06.07, 11:37 Smolorz wracaj Pan lepiej na Uczelnię! Brakuje tu Pana! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: warmia W cieniu gilotyny IP: *.160.237.162.olsznet.ec.pl 19.08.07, 20:32 ciekawy tekst. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warmia W cieniu gilotyny IP: *.160.237.162.olsznet.ec.pl 19.08.07, 20:53 Jest tu jednak pewne niedomówienie.Kodeks karny Cesarstwa Niemieckiego z 1871 roku określił że wyroki śmierci będą wykonywane wyłącznie przez ścięcie ale według dwóch sposobów:w Prusach za pomocą topora natomiast w pozostałych prowincjach(np.w Bawarii,Saksonii,Badenii)przy użyciu gilotyny.Dzisiaj taki rodzaj egzekucji jest uznawany za barbarzyński ale jak pokazuje historia porządek w Niemczech był. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eurofanatik Re: W cieniu gilotyny IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.08.07, 03:32 Poczytaj cos o historii Niemiec po pierwszej wojnie swiatowej to zobaczysz jaki byl "porzadek"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warmia Re: W cieniu gilotyny IP: *.160.237.162.olsznet.ec.pl 20.08.07, 10:43 Chodziło mi o to że ordung był ale za czasów Cesarstwa,natomiast Republika weimarska stworzona przez socjaldemokratów prezentowała sie bardzo kiepsko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eurofanatik A co tam slychac w Bielsku? ;)))) IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.08.07, 03:35 Smolorz to ten sam ktory kiedys "zaslynal" niezwykle "inteligentnym" artykulem o Bielsku? Hehe, jezeli tak to jakos mnie nie dziwi intelektualnie niski poziom tego artykulu... Zreszta po tamtym artykule to nie wiem czy mozna miec zaufanie do faktow tu podawanych. Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: A co tam slychac w Bielsku? ;)))) 20.08.07, 08:31 A tak konkretnie to co panu nie pasuje? Odpowiedz Link Zgłoś