Gość: katowiczanin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 22:40 Proszę polecić mi solidną i tanią firmę, która zaprojektuje mi i zagospodaruje ogród przydomowy na działce o powierzchni 25 arów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kaśka Re: ogród przydomowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 11:25 Jako hobbystka i praktyk poradzę Ci jedno. Pomyśl, ile czasu i pieniędzy będziesz mógł w przyszłości temu ogródkowi poświęcić. Jeżeli niewiele, i nikt w rodzinie nie odróżnia chwasta od roślinki pożytecznej, radzę wyrównać teren i założyć jak największy trawnik (można kupić na metry, albo wałować, siać, kosić i plewić solidnie przez dwa lata), z odrobiną jak najprostszych w utrzymaniu bylin i drzewek po bokach. Placyk dla dzieci, woda dla ptaszków (zależy, gdzie położone),ścieżki (zależy, jak przepuszczalne podłoże) miejsce na leżak, gril, to proste - chyba sama przyjemność zaplanować samemu? A jeżeli lubisz, znajdź firmę, która zasadzi Ci las tuj, choinki co metr, stworzy bajorko z liliami, duże powierzchnie pokryje korą, folią, kamolami, posadzi trochę szczepionych dziwolągów i egzotów godnych szklarni, no i wystawi godny rachunek...Powodzenia, ))). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: ogród przydomowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 17:16 hej,ja własnie urzadziłam ogródek w prawdzie niewielki bo tylko 30m2,ale jest poprostu super,a co najwazniejsze jest łatwy w utrzymaniu. Firma którą zatrudniłam była i jest solidna,maja pojecie o ogrodach i roślinach i znają się na rzeczy,wybrałam ich spośród trzech innych którzy nie mieli pojęcia,opcje na jedno kopyto... szkoda gadać.Wprawdzie jest to koszt-projekt ale uważam,że było warto. Jesli chcesz mogę podać Ci nr telefonu tylko napisz do mnie maiala julia-20@o2.pl. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Egon Re: ogród przydomowy IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.07, 06:45 kiedy w koncu kupisz sobie ten doktorat z BHP i posiwecisz sie "pracy naukowej" zamiast wymadrzac sie w temacie ogrodkow,ogrodow itd. Wiesz tyle o tym wszystkim,co i o BHP. do ciemnogrodzian mowi sie DOBRANOC Odpowiedz Link Zgłoś
marjasmj Re: ogród przydomowy 16.06.07, 22:10 Chcesz mieć z sercem zaprojektowany i wykonany ogród napisz do mnie na prywatny adres: marjasmj@op.pl Polecę Ci kogoś, kto robi to tanio, bo jest małą firmą rodzinną. Odpowiedz Link Zgłoś