Dodaj do ulubionych

Dębowe Tarasy

IP: *.chello.pl 03.08.07, 17:17
Czy osiedle Dębowe Tarasy budowane koło Silesii City Center powstaje na
terenach byłej kopalnii?od niedawna mieszkam w Katowicach , szukam jakiejś
fajnej lokalizacji , chcę kupić mieszkanie lub dom w niezłym
standardzie.Jeśli to teren pokopalniany to jakie jest bezpieczeństwo zabudowy
mieszkaniowej-chodzi mi o grunt , ewentualne szkody górnicze itd.Wiem ze
także w innych miastach planowane są inwestycje mieszkaniowe na terenach
pozamykanych kopalnii ale czy to jest bezpieczne?Może są tu fachowcy-
wypowiedźcie się.
Obserwuj wątek
    • settembrini Re: Dębowe Tarasy 03.08.07, 17:50
      nie jestem fachowcem, ale skoro trigranit inwestuje w promieniu 300 metrow od
      scc 1 miliard dolarow w nieruchomosci, to chyba wie co robi. nie sadzisz?
      • Gość: masulda Re: Dębowe Tarasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 18:06
        w tym kraju nic mnie już nie zdziwi.pytam o fachowe opinie-czy tereny pokopaln
        iane są ok pod budowę mieszkań?co np ze skażeniem gleby, wód itd
        • Gość: ja Re: Dębowe Tarasy IP: 80.51.222.* 03.08.07, 18:19
          a znajdziesz w Katowicach miejsce niepokopalniane, albo nie nadkopalniane?? a czym ma być skażona gleba?? Gwizdy stoją ba pobagiennym terenie i pokopalnianym również.
          Raczej się zastanów czy jeszcze jest coś wolnego na Dębowych Tarasach :) Bo obawiam się, że już może być za późno na zakupy ;)
          • Gość: . Re: Dębowe Tarasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 19:10
            bez przesady, oni jeszcze nie zaczeli sprzedazy trzeciego etapu z planowanych
            czterech:)
            w tej chwili w realizacji jest 1 i 2, przewidywane terminy na 2008
            • Gość: masulda Re: Dębowe Tarasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 21:30
              Też myślę że ciężko jest znależć jakieś tereny wolne od wpływów górniczych.Ale
              w sumie to jest teren strikte kopalni-pewnie były tam jakieś hałdy, zbiorniki
              wodne itd a gleba może być skażona np metalami ciężkimi.Wiem że w innych
              miastach regionu planowane sąpodobne inwestycje-bezpośrednio na terenach
              zabudowań kopalni po restrukturyzacji terenu mają powstawać osiedla domków i
              zabudowy niskich bloków.Czy warto tam zamieszkać?W dzisiejszym dzienniku
              zachodnim piszą o kauflandzie w rudzie śl.-grozi zawaleniem , stoi na terenach
              wpływów górniczych aczkolwiek nie wiadomo czy to jest przyczyną czy np błędy na
              etapie budowy.
              • Gość: Egon Re: Dębowe Tarasy IP: *.adsl.inetia.pl 08.08.07, 09:34
                to skarzenie wyjdzie dopiero u Twoich wnukow.Widac je juz u wnukow
                tych,ktorzy "budowali" socjalizm tego regionu.Komentarze i
                wypowiedzi tego "kwiatu" Ziemi Slaskiej az tryskaja olowica i innymi
                metalami ciezkimi.
    • Gość: . Re: Dębowe Tarasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 18:11
      fedrowac nikt tam nie bedzie, skazen nie ma, a grunt jest specjalnie
      zageszczony, jezeli ci to cos pomoze..
      aha, tuz obok (przy chorzowskiej) planowane sa 20-30 pietrowe wiezowce
    • Gość: ania Re: Dębowe Tarasy IP: *.waldex.net 30.08.07, 12:03
      zajrzyj tutaj: www.debowetarasy.pl/newsletter_01_07.pdf
      na ostatniej stronie jest wypowiedz prof. Gryczmanskiego na interesujacy Ci temat. Pozdrawiam.
    • Gość: katowiczanin Re: Dębowe Tarasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.07, 22:28
      Zapomnij, Dębowe Tarasy już wyprzedane :]
      • kaka73 Re: Dębowe Tarasy 01.09.07, 15:17
        Ja kupiłam ostatnio mieszkanie na powstającym osiedlu Ligotapark -
        może zobacz to fajna dzielnica, niedaleko od centrum - zdecydowanie
        lepsza niż okolice silesii.
      • jimmyjazz Re: Dębowe Tarasy 02.09.07, 12:05
        Gość portalu: katowiczanin napisał(a):

> Zapomnij, Dębowe Tarasy już wyprzedane :]

ee tam :gupoty" piszesz. sprzedają po torszku i ciągle ceny podciągają :)
        a nawet jesli to przecież będą 4 etapy a na razie sprzedają dopiero II więc
        jeszcze przynajmniej drugie tyle do kupienia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka