Gość: Seb IP: 83.143.98.* 05.01.09, 22:04 Drogo, nie drogo fakt jest taki, że ktoś nieźle na tym zarobił... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: barw Uszok naprawia błąd, szkoda, że tak drogo IP: *.uk2net.com 05.01.09, 22:16 "wreszcie", "naprawia błąd" itp.,a płacą podatnicy. Dlaczego sprawą tak bezczelnej "lekkomyślności i krótkowzroczności" nie zajmą się organa ścigania? Wybraliśmy/cie sobie kmiotków. A oni uważają że wszyscy są kmiotkami co nie potrafią policzyć ile jest 2+2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seb Re: Uszok naprawia błąd, szkoda, że tak drogo IP: 83.143.98.* 05.01.09, 23:09 ""wreszcie", "naprawia błąd" itp.,a płacą podatnicy" dokładnie; winny zaniedbania urzędnik powinien zostać zidentyfikowany i ukarany (ze zwolnieniem z pracy włącznie). Teraz my zapłacimy 2,5 miliona a dodatkowo będziemy się "zrzucać" na pensje tej osoby/osób aż do jej emerutury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CBA Jakiego zaniedbania? IP: *.chello.pl 07.01.09, 23:54 Bardzo zadbani teraz chodzą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek To absolutny skandal IP: *.siec2000.pl 06.01.09, 00:25 Znajomy wykupił 8 lat temu teren pod garaz i dojazd w pobliżu tj też po KWK Katowice, za gimnazjum na Ordona koło Wyższej Szkoły Pedagogicznej. Lokalizacja napewno nie gorsza niż ta przy Kopalnianej bo blizej do cywilizacji a dalej od śmierdzącej średnicówki. Zapłacił ok 100 zł za m2. To wstyd ,żeby Muzeum Śląskie powstawało w wyniku tak ewidentnej korupcji i ulegania tak bezczelnemu szantażowi. Odpowiedz Link Zgłoś
polsz Re: To absolutny skandal 06.01.09, 09:52 nie szantaż, to był układzik. Ciekaw jestem powiązań właściciela działki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romik-58 Re: To absolutny skandal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.09, 21:27 To bardzo ciekawe.Mam też tam garaż, a od kilkunastu lat miasto nie chce mi sprzedać ziemi na której on stoi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Uszok naprawia błąd, szkoda, że tak drogo IP: *.coig.katowice.pl 06.01.09, 06:49 USZOK że ty jeszcze w lustro możesz patrzeć, odejdź wstydu oszczędź.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hann-a Re: Uszok naprawia błąd, szkoda, że tak drogo IP: *.centertel.pl 06.01.09, 10:01 nie był to pierwszy układzik w Katowicach. Brawo radni. W tym mieście już się nóż w kieszeni otwiera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romp Re: Uszok naprawia błąd, szkoda, że tak drogo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 17:19 ...max-a ty lustro masz strzaskane,chętnie podaruję ci nowe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hann-a Re: Uszok naprawia błąd, szkoda, że tak drogo IP: *.centertel.pl 06.01.09, 10:14 wszystko było z góry ukartowane. Boże widzisz to wszystko i nie grzmisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autochton ile będzie kosztowała naprawa OBI BP/ róg Rolnej? IP: *.dip.t-dialin.net 06.01.09, 14:08 jacy skorumpowani urzędnicy z magistratu byli w to zamieszani? Te dwa obiekty blokują skutecznie budowę jednej z najważniejszych tras Katowic: osi północ-południe (od autostrady A4 do Wiślanki) A potem za pieniadze podatnika sołtys będzie to "naprawiał". Chcieliśta cudotwórcy w rajtuzkach to mata ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e tam Uszok naprawia błąd, szkoda, że tak drogo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.09, 14:24 Dupa tam działka. Na tej samej sesji rady miasta uchwalono nowe ceny wody dla mieszkańców Katowic. Wzrost o 2 zł. 1 m sześć. wody z odprowadzeniem ścieków to teraz 9,86 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hann-a Re: Uszok naprawia błąd, szkoda, że tak drogo IP: *.centertel.pl 06.01.09, 15:39 przecież jak miato przejmowało wodociągi,to uszok twierdził,że mieszkańcy zyskają, bo będzie taniej.A może tak go wreszcie rozliczyć z tych wszystkich obietnic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lll Reicher Uszok naprawia błąd.Zacznie propagowac schlesisch IP: *.range86-138.btcentralplus.com 06.01.09, 17:53 wenn du wilst keine feler machen solstu first schlesisch lernen,aber powinienes pamietac o cyrylicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Uszok naprawia błąd, szkoda, że tak drogo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.09, 20:03 hehe, w Jastrzębiu kiedyś pojawił się kiedyś pewien inwestor i zapytał w UM o to kto jest właścicielem działki (prywatnej) i głupio zrobił, bo zaraz znajomy ówczesnego prezydenta "przypadkowo" odkupił tę działkę i sprzedał ze sporym zyskiem temu właśnie inwestorowi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Uszok naprawia błąd, szkoda, że tak drogo IP: *.hsd1.ma.comcast.net 06.01.09, 20:38 Jestem zacieta przeciwniczka Uszoka od dawna. Ze ten czlowiek nie ma samowstydu...2.5 miliona za 800 metrow tylko dlatego ze balwan i jego swita zaspala zeby ja kupic o czasie za normalne pieniadze to az pod prokuratora sie nadaje...Ten czlowiek przynosi wstyd Katowicom od dawna i jaki syf jest taki zostaje...tyle by mozna zrobic za te 2.5 miliona...az serce sie sciska....co za cymbal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hann-a Re: Uszok naprawia błąd, szkoda, że tak drogo IP: *.centertel.pl 06.01.09, 20:42 Urwałaś się z choinki! przecież to wszystko było celowe. A teraz się ładnie podzielą. i wszyscy będa zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Uszok naprawia błąd, szkoda, że tak drogo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 21:07 Nie zapytam kto za to zapłaci ale kto na tym zarobi? Kto wiedzial,ze tam będzie muzeum i kupił ziemię? I wiele pytan z pytajnikiem KTO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katwiczanin Takiego przekrętu w żywe oczy jak żyję nie widział IP: *.chello.pl 07.01.09, 23:59 Chociaż już był jeden przekręt kiedy miasto miało prawo pierwokup u ziemi po niskiej cenie, tymczasem nie skorzystało i ktoś na tym zarobił horrendalne pieniądze. Całe "Forum Samorządowe i Piotr Uszok" rozliczyć w wyborach, a potem miejmy nadzieję, że ich rozliczą organy ścigania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hann-a Re: Takiego przekrętu w żywe oczy jak żyję nie wi IP: *.centertel.pl 08.01.09, 09:11 Uszok robi coraz grubsze przekręty,gdyż jest bezkarny.Mafia w Katowicach działa. A w ostatnim roku nawet "przekonał" do siebie ludzi,którzy działając w organizacjach powinnni walczyć z korupcją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Załamałem sie IP: *.siec2000.pl 10.01.09, 15:06 Przechodziłem dzis tamtedy i z ciekawosci zagadałem do stróża w przyczepie. Wg niego ma być też wyburzony budynek przy Kopalnianej 6a i 6b stojący koło tego załosnego baraczku przy Kopalnianej 6. Jestem w szoku. Budynek trzykondygnacyjny okazały , o 4 ładnych elewacjach z cegły klinkierowej nawet jak na Katowice nie bardzo zabrudzone, z ładnymi gzymsami i łukowatymi nadprożami z kształtek ceglanych jak w sececyjnych kamienicach. Frontowe elewacje z dwoma wysunietymi szczytami i z ładnym zwieńczeniem wieźby dachowej. Eleganckie szlaczki z zielonej cegły szkliwionej i drobne aplikacje otynkowane. Eleganckie i solidne wykonanie. Stolarka utrzymana w kanonie. BUDYNEK PIĘKNY, STYLOWY I PROPORCJONALNY. Dosyc podobne widziałem w Poznaniu i w Gdańsku a także w czeskich uzdrowiskach i w Ciechocinku gdzie funkcjonują jako elegancke sanatoria. Nie ma na świecie obecnie drugiego miasta gdzie taki budynek byłby burzony tymbardziej, że zupełnie dobrze komponuje się z tymi poprzemysłowymi pałacykami przewidzianymi do zaadaptowania na Muzeum Śląskie. Nie chcę obrażać Uszoka bo nie chce mi sie wierzyć, ze to wogóle prawda, ale włodarze takiego miasta jak Katowice są strażnikami bogatego dziedzictwa architektonicznego. To powinni być z wykształcenia historycy sztuki albo przynajmniej wybitni uznani architekci a nie ludzie bez gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk Re: Załamałem sie IP: *.chello.pl 10.01.09, 16:37 Ja załamałem się już dawno.Najgorsze jest to,że tematu który poruszyłeś nikt nie podejmie.Nikt nie zainteresuje się ładną,starą architekturą,bo jej nie dostrzega. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Załamałem sie IP: *.siec2000.pl 10.01.09, 20:48 No, ale czy wiesz cos ,ze naprawdę ma byc wyburzony? Jest nie tylko zabytkowy i stylowy (wyglada tak na przełomXIX/XXw)ale z zewnątrz wydaje sie całkiem zdrowy i nie wymagajacy żadnego większego remontu. Po umyciu klinkieru, wymianie rynien i obróbek okiennych i zabudowie bardziej reprezentacyjnych drzwi wejsciowych mógłby z powodzeniem byc siedzibą dyrekcji tego Muzeum albo mieszkań dla jego prominentnych pracowników.Stróż mówił,że tam sa ładne duze mieszkania a z jednego już wykwaterowali lokatorów, ale nie ma żadnych dewastacji tylko brudniejsze szyby bez firanek. Mnie sie to w pale nie mieści. Mogę zrozumieć obojetność mieszkańców zagonionych za własnymi sprawami, ale obrona takich obiektów to powinna być czyjaś zawodowa powinność (miejski konserwator zabytków, wydział architektury). Dzieci mi bez żalu wyjeżdzają do innych miast (Żory, Gliwice), znajomi też (Bielsko, Rybnik, Kraków)i wszyscy mówią,że takiego buractwa, bezguścia i braku wyobraźni władz jak w Katowicach to nie ma nigdzie.Przecież tak pięknych murów nikt już nie zbuduje. Po drugiej stronie średnicówki wielki, sztadarowy budynek UŚ nowy Wydział Prawa i Adm już z powodu samej funkcji powinien reprezentować coś monumentalnego i trwałego. A to tandetny blaszak pomieszany z pasmami stropianu otynkowanego w ohydnym,oczojebnym, seledynowo-błekitnym kolorku.Matowo-aluminiowa blacha ma już wżarty brud.Całość robi wrażenie hipermarketu tyle ,że o zmanierowanej udziwnionej formie. Na frontowej elewacji zamiast jakichś znamion uczelni olbrzymi napis "Bistro -Cafe coś tam, coś tam" złotymi pseudogotyckimi hieroglifami, pasuje do tego budynku jak garbaty do ściany. Czy ktoś do q..rwy nędzy w tych Katowicach naprawdę robi pieniądze na zastępowaniu eleganckiej i solidnej architektury dziadostwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hann-a Re: Załamałem sie IP: *.centertel.pl 10.01.09, 20:57 a ja uważam,że trzeba zawiązać stowarzyszenie mieszkańców katowic w celu obrony Katowic przed uszokiem i radą miasta. Ich pomysly są coraz bardziej beznadziejne, a Katowice upadają. A co do budynku Prawa i Administracji UŚ masz rację. A budynek o którym piszecie faktycznie ma być wyburzony. Kto wymyślił taką lokalizację dla przyszłego muzeum? A może by tak wyburzono szkielet niedoszłego Centrum Biznesu, które miało powstać pod egidą uszoka? Coś mi się wydaje,że zbudują następny półdekiel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prw Re: Załamałem się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.09, 18:28 Uszok niy daruja ci tyj chałpy Odpowiedz Link Zgłoś