Dodaj do ulubionych

okolice san francisco,jest tu ktos?:)))

IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 09.01.04, 20:55
mam pytanie!smile
Obserwuj wątek
    • starypierdola Re: okolice san francisco,jest tu ktos?:))) 09.01.04, 20:57
      San Mateo, spytaj sie Ertesa.
      SP
    • kalifornian Re: okolice san francisco,jest tu ktos?:))) 09.01.04, 20:57
      Jak jestes ze Szczecina to musze powiedziec ze ja jestem w okolicy SF.
      • Gość: samanta Re: okolice san francisco,jest tu ktos?:))) IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 09.01.04, 21:01
        prosze mi powiedziec .....wschodnie wybrzeze san francisco...co znajduje sie na
        wodzie bo mapy zazwyczaj sa w strasznym pomniejszeniusad( czy to jakas latarnia
        morska czy co?????
        • Gość: samanta Re: okolice san francisco,jest tu ktos?:))) IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 09.01.04, 21:03
          i jeszcze cos!!!na zachod od tego czegos(latarni???) na ladzie sa jakies dwa
          jeziora.czy zna ktos ich nazwe?
        • kalifornian Re: okolice san francisco,jest tu ktos?:))) 09.01.04, 21:08
          JA tu widze duzo pracy dla Panow Soupera i VIPera...
          • Gość: samanta Re: okolice san francisco,jest tu ktos?:))) IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 09.01.04, 21:23
            a ci panowie bywaja tu czasami?smileA tak w ogole to wielkie dzieki za odzew...to
            mile z Twojej stronysmile
        • starypierdola Re: okolice san francisco,jest tu ktos?:))) 09.01.04, 21:56
          Zobacz sobie tu, skarbie, i ludzion co na chleb przcuje nie zawracaj glowy:

mappoint.msn.com/(q2itlr55qjfk5jjtyztphwa2)/map.aspx?L=USA&C=37.78356%2c-122.41695&A=143.33333&P=|723F|&TI=San+Francisco%2c+California%
          2c+United+States

mappoint.msn.com/(q2itlr55qjfk5jjtyztphwa2)/map.aspx?L=USA&C=37.78356%2c-122.41695&A=143.33333&P=|723F|&TI=San+Francisco%2c+California%
          2c+United+States

Uzywaj guziczkow: w prawo, w lewo, do gory, na dol, zoom in, zoom out i
          wszystko zobaczysz.

SP
          • Gość: samanta stary...o!!!!!!!!!!!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 09.01.04, 22:35
            cmooooooooooooooooooooook!!!!!!!smile)) dziekuje skarbek!!!!!smile)) A ten most z
            San mateo ma jakas nazwe?wink)))
            • starypierdola Re: stary...o!!!!!!!!!!!! 09.01.04, 23:43
              Ma, jest na mapie. Oakland Bridge. Tez jest na mapie. Wschodnie wybrzeze of
              The Bay, of Golden Gate do San Jose, jest pewno takie dlugie jak Polskie
              wybrzeze Baltyku (!!??) wiec nie wiem o co Ci chodzilo. Tam pelno slupkow i
              jeziorek. Chyba Presidio?? Albo jakis inny park? Albo jakies doki?
              To jest zupelnie inna skala. Jak mape wyzoomujesz to zobaczysz szczegoly.

A co tam na Cie czeka pod tym slupkiem??

SP
            • starypierdola Re: stary...o!!!!!!!!!!!! 09.01.04, 23:52
              Czytam jeszcze raz i widze ze piszesz:
              >>A ten most z San Mateo<<

Ten jest opisany na planie. Myslalem ze pytasz o most na wschod z SF.
            • Gość: polam5 Re: stary...o!!!!!!!!!!!! IP: 64.254.97.* 10.01.04, 02:36
              Ten most nazywa sie San Mateo Bridge. Ponizej jest Dunbarton Bridge. Z SF do
              Okland jest Bay Bridge a na polnoc Golden Gate Bridge
          • Gość: hanka Re: okolice san francisco,jest tu ktos?:))) IP: *.ip-pluggen.com 10.01.04, 01:36
            Wspaniala mapa, jeszcze takiej zomowanej nigdy nie widzialam!
            Bylam w San Francisco dobrych pare lat temu (zatrzymalam sie w san Jose).
            Pojechalabym jeszcze raz na wiosne, ale moi znajomi juz nie mieszkaja w San
            Jose i nie mam sie gdzie zatrzymac.
            Czy znasz moze jakies adresy gdzie mozna byloby wynajac malenkie mieszkanko czy
            pokoj z dostepem do kuchni na 3-4 tygodnie. Teraz dolar spadl, to znow moge
            pojechac...
            • Gość: polam5 Re: okolice san francisco,jest tu ktos?:))) IP: 64.254.97.* 10.01.04, 02:41
              Napisz wiecej szczegolow - kiedy, i czego oczekujesz - czy szukasz u polakow ,
              jakie ceny cie interesuja itd. to przy okazji popytam wsrod znajomych.
              Widzielm w biuletynie Koscielnym w SJ ze kilku polakow wynajmuje - czy beda
              miec i czy zechca na tak krotko trudno powiedziec..
              • Gość: samanta mily ,stary P:) IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 10.01.04, 10:32
                Juz wszystko wiem !!! Jeziorko san andreas i pilarcitos.Jeszcze tylko odszukam
                geneze ich powstania i wszystko juz bedziesmile))Nawet nie wiesz skarbek jak mi
                pomogles.Niech Ci Bozia w czym chcesz wynagrodzi robaczkusmile) Buziaczki z
                dalekiego szczecina slesmile))
                • starypierdola Re: mily ,stary P:) 11.01.04, 02:53
                  No to buzka ....
                  SP
              • Gość: Hanka Re: okolice san francisco,jest tu ktos?:))) IP: *.ip-pluggen.com 10.01.04, 12:05
                To bylo tylko ogolne pytanie, bo terminu wyjazdu nie ustalilam.
                Chcialabym poleciec przed sezonem, zanim ceny beda wyzsze, czyli moglby to
                byc kwiecien, maj.
                Bedac w lipcu w SF zmarzlam niesamowicie, podczas gdy w San Jose mdlalam z
                goraca (35 C)i najmniejszego powiewu wiatru, na uliczkach willowych mozna bylo
                jajecznice usmazyc, tak byly nagrzane.
                Ale teraz wiedzac o temperaturze zaopatrzylabym sie lepiej w cieple rzeczy.

Kiedys mialam adresy do malutkich, turystycznych mieszkanek w miescie. Przy
                niskiej cenie dolara nie byly tak drogie. Ale to juz bylo dawno, ceny wzrosly
                i dolar poszedl do gory od tamtego czasu.
                Czy moglbys sie dowiedziec, gdzie nie wiem, o mozliwosci zatrzymania sie
                dwoch osob na pare tygodni. Pojechalabym z synem, ktory mowi dobrze po
                angielsku, wiec problemu u kogo byloby mieszkanie/pokoj, nie ma znaczenia.
                Cel pobytu jest wylacznie turystyczny. Warunki nie sa dla mnie tak wazne jak
                dobra komunikacja. Wiem ze taka jest w San Francisco, ale zeby nie bylo za
                daleko do atrakcyjnych punktow miasta, bo przejazdy tez kosztuja.
                To raczej nie moze byc ktos kto zajmuje sie wynajmem miszkan, bo rozumiem ze
                taka osoba nie bedzie dla mnie trzymala mieszkania zamiast go wynajac na
                dluzszy czas. Ale moze ktos mi wynajac na zasadzie "gosci", ktorzy jednak za
                wszystko zaplaca.
    • Gość: pijar Re: okolice san francisco,jest tu ktos?:))) IP: *.nsw.bigpond.net.au 10.01.04, 12:54
      czy to ty? ta sama nauczycielka ze szczecina, ktora sie kiedys podkochiwalas w
      kaganie z melbourne? jesli tak, to masz do kagana blizej niz myslisz - on jest
      teraz akurat w wa-wie
      • Gość: Hanka Re: okolice san francisco,jest tu ktos?:))) IP: *.ip-pluggen.com 10.01.04, 13:07
        Nie, na forum gazety jestem od niecalych 2 tygodni i NIE znam nikogo.
        A mieszkam na stale na Zachodzie.
        • Gość: pijar Re: okolice san francisco,jest tu ktos?:))) IP: *.nsw.bigpond.net.au 10.01.04, 13:14
          Hanka z US, nie badz pazerna, daj sie najpierw wypowiedziec Samancie ze
          Szczecina!
    • Gość: haha Re: okolice san francisco,jest tu ktos?:))) IP: *.nwrk.east.verizon.net 11.01.04, 02:02
      No proszę do czego to doszło. Samanta na Polonii. Już Ci nie przeszkadza
      towarzystwo ludzi, którzy "zawsze mają rady jak powinno być w Polsce i pouczają
      rodaków"? Spytaj czy wiedzą ile kosztuje kiełbasa w Polsce lub ile kosztuje
      bilet na tramwaj. Nagle jesteś słodka i przymilna bo potrzebujesz pomocy.
      Jesteś mała hipokrytka.
      • samanta1 Re: okolice san francisco,jest tu ktos?:))) 11.01.04, 16:49
        Glupia hipokrytko ,nie wyrywaj wypowiedzi z kontekstu oki? mam
        przyjaciol ,ktorzy mieszkaja w innych krajach ,ale maja olej w glowie,w
        przeciwienstwie do ciebie .Nie lubie popieprzonych idiotek ,ktore wyjezdzaja z
        kraju a pozniej mysla ze wiecej wiedza co sie w nim dzieje jak ci co tutaj sa.
        Polacz sie wezlem malzenskim z messyjka,takie 2 upoierdliwe baby pasuja do
        siebie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka