03.02.04, 23:32
Czy ktoś robi zakupy w ASDA? Czy wychodzi to rzeczywiście tanio i jak
oceniacie jakość produktów? Co jest godne polecenia? Pytam, bo zastanawiam
się nad zrobieniem tam zakupów online. Czy ktoś w ogóle próbował tak robić
żywnościowe zakupy? I jakie wrażenia?

Pozdrawiam,

Aśka
Obserwuj wątek
    • mrufkaa Re: ASDA 04.02.04, 11:22
      Hej,
      ja robilam, kiedy jeszcze mieszkalam w miare blisko, naprawde wychodzi tanio.
      teraz mam daleko do asdy a blisko do kilku innych supermarketow, wiec raczej
      przesiadlam sie na Safeway, Iceland, Sommerfield... jest na pewno drozej, ale
      doswiadczenia z zakupami przez internet nie mam ( spozywczymi oczywiscie) i
      jakos sie w tym nie widze... Moze to tez dlatego, ze my wciaz mamy dostep do
      zakupow na targach podlondynskich, gdzie sa ceny hurtowe ( robi je nam znajomy
      pracujacy w restauracji) i zostaja mi raczej drobne codzienne zakupy.
      Asde polecam, mysle, ze jak sie zapoznasz z asortymentem, robiac tam zakupy
      przez jakis czas osobiscie, to spokojnie mozesz przejac na kupowanie on-line...
    • poleczka2 Re: ASDA 04.02.04, 11:49
      Witam. Ja robię zakupy w ASDA co tydzień i w ogóle wszystko tam kupuję: od
      mikrofali, ciuchów, majtek do jedzenia. Mój mąż pracuje dla sieci (ale nie w
      sklepie) więc mamy jeszcze dodatkowo zniżkę. Polecam, szczególnie George'a.
    • jagienka.harrison Re: ASDA 04.02.04, 11:58
      Ja też robię co tydzień zakupy w ASDA i uważam że produkty są naprawdę tanie i
      dobre, nawet ich własne jedzenie (choć nie polecam piersi kurczaka w sosach,
      po pół godzinie w piekarniku były prawie surowe...). Zakupy na necie kilka
      razy robiliśmy i nam to odpowiada, bo można sobie dowolnie je robić w swoim
      terminie, dodawać, zmieniać, a potem się je trzyma w "favourites". Trzeba
      uważać z terminami dostawy, bo kilka razy się napaliłam jak szczerbaty na
      suchary i nie było terminu jakiego chciałaM.
      Ale powiem Ci szczerze że ja zawsze wolę robić zakupy osobiście, bo takie
      rzeczy jak mięso czy warzywa i owoce wolę sama wybierać.
      A co do George@ASDA to też bardzo polecam, 3/4 ciuchów Dominika stamtąd
      pochodzi, a ja w sobotę sobie kupiłam tam sweterk śliczny niebieski za £6!
      Z pozdrowieniami
      Jagienka & Dominik (29.11.02)styczniowe zdjęcia:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=7662007&a=10302262
    • aniaheasley Re: ASDA 04.02.04, 14:18
      Widze ze poprzedniczki wszystkie w samych superlatywach, a mnie Asda nie
      odpowiada. Tanio moze i jest, ale co do jakosci i trwalosci produktow mam duze
      zastrzezenia, zwlaszcza warzywa, owoce, jajka, itp, wszystko co moze sie zepsuc
      psuje sie z Asdy o wiele szybciej, i jak sie to podliczy to wcale nie wychodzi
      taniej niz zakupy np. w Sainsburym
      • bibba Re: ASDA 05.02.04, 10:36
        asda taniej sprzedaje nawet produkty 'markowe' czyli nie swoje, a te dostepne
        takze w innych supermarketach. (Heinz, Johnsons&Johnsons etc.)

za to swoje wlasne produkty - nie wszystkie, oczywiscie, mimo ze tansze, ma
        czesto nizszej jakosci - zwlaszcza miesko.

pozdrawiam,
        bibba
    • farpakon Re: ASDA 05.02.04, 10:59
      ASDA jest ok, chociaz ilekroc tam robie zakupy, sklep wyglada jak po tornado i
      czesto nie ma wszystkiego, co chce. oglne wrazenie - jest taniej, ale w sumie
      ceny sa bardzo zrownane do tych w tesco, gdzie wole robic zakupy. na pewno
      jest taniej niz w sainsburym czy safeway. w tesco zapisana jestem do ich
      babyclub, zbieram punkty, a oni przysylaja mi co jakis czas kupony na pieluchy,
      etc.
      • jagienka.harrison Re: ASDA 05.02.04, 12:04
        To samo mają w Sainsbury's klub "Little ones" gdzie też się zapisałam (W
        Ripley gdzie się przeprowadzamy za 3 tygodnie jest Sainsbury's). Też dają
        kupony, wysyłają takie różne książeczki itp.
        W ASDzie koło mnie nie ma koperku (ja uwielbiam, znalazłam tylko tutaj na
        jakimś markecie lub w Sainsbury's) oraz świeżego mięsa, to zapakowane jest
        średniej jakości i mały wybór.
        A i teraz mi się przypomniało że chleb w ASDA jest wg mnie nie najlepszy.
        Z pozdrowieniami
        Jagienka & Dominik (29.11.02)styczniowe zdjęcia:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=7662007&a=10302262
        • ewunia_uk Re: ASDA - koperek 05.02.04, 20:53
          jagienka.harrison napisała:

> > W ASDzie koło mnie nie ma koperku (ja uwielbiam, znalazłam tylko tutaj na
          > jakimś markecie lub w Sainsbury's)

Ja tez uwielbiam koperek. Jest bardzo latwy do wyhodowania w domu, nasiona
          mozna dostac w kazdym sklepie ogrodniczym, zasiac w ogrodku albo nawet w
          doniczce na oknie, wtedy bedzie dostepny caly rok. Tylko jak w doniczce, to
          trzeba przycinac czesto, bo koper rosnie na metry wink

Ja juz sie nie moge doczekac, jak sie pojawia mlode ziemniaki Jersey Royals,
          pycha ugotowane z koperkiem.
    • poleczka2 Re: ASDA 05.02.04, 19:05
      No i znowu ja się dopisuję bo i ja zauważyłam te piersi kurczaka surowe.
      Jeszcze dopiszę przestrogę o dużych kawałkach marchwi w sosach tych ready meals
      bo często nie dogotowują się jak niedawno w mojej piersi kaczki w sosie
      śliwkowym. Od dawna ubieram siebie, Olusia w ciuchach z ASDY. Obecnie nie
      pracuję więc nie mogę sobie pozwolić na ubrania z Debenhams czy Next. George ma
      wszystko czego potrzebuję i będąc teraz w ciąży ma też wspaniałą i tanią sekcję
      ciuchów dla ciężarnych. Normalnie spodnie takowe kosztują L25 (ceny katalogowe,
      np Blooming Marvellous, Next) w górę a tutaj kupię bardzo ładne za L14.
    • dorota1974kr Re: ASDA 07.02.04, 00:19
      Czasami robie zakupy w Asdzie, jest rzeczywiscie taniej, ale wybor jest raczej
      niewielki, a i jakosc nie zawsze taka jakiejby sie oczekiwalo, wole pod tym
      wzgledem Sainsburego lub Tesco. Sainsburego tez wole jesli chodzi o zakupy
      online. Polecam jednak w Asdzie ciuszki dla dzieci, sa trwale, ladne i
      kolorowe.
      Pozdrawiam
      Dorota

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka