Dodaj do ulubionych

Kultura- odznaczenia

09.03.04, 20:31
za szerzenie kultury na Forum, niejaki jaki Filip z Ameryki ( pseudonim
Pierwszy Partyzant Forum) dostaje medal.Medal jest metalowy, blyszczacy i na
wstazeczce.
Ja jestem wladza ustawodawcza i wykonawcza, wiec decyzja jest jednostronna i
moja. No, moze Wadera sie przylaczy i mnie poprzesmile

A jakby tak cos z Brela? Moze "Nie opuszczaj mnie?", chociaz Bajor rowniez
inerpretuje swietnie te piosenke-perelke.
co za czasy, co za ludziewink
Obserwuj wątek
    • waldek.usa Re: Kultura- odznaczenia 09.03.04, 20:36
      karelia napisała:

> za szerzenie kultury na Forum, niejaki jaki Filip z Ameryki ( pseudonim
      > Pierwszy Partyzant Forum) dostaje medal.Medal jest metalowy, blyszczacy i na
      > wstazeczce.
      > Ja jestem wladza ustawodawcza i wykonawcza, wiec decyzja jest jednostronna i
      > moja. No, moze Wadera sie przylaczy i mnie poprzesmile
      >
      > A jakby tak cos z Brela? Moze "Nie opuszczaj mnie?", chociaz Bajor rowniez
      > inerpretuje swietnie te piosenke-perelke.
      > co za czasy, co za ludziewink

Wadera tez powinna dostac medal...
      • karelia Re: Kultura- odznaczenia 09.03.04, 20:38

• donk I dla vipa tez medal, z buraka. 09.03.04, 20:38
        Oprocz tego wyjatkowe mocne usciski. (usciski obcegami)
        • karelia Re: I dla vipa tez medal, z buraka. 09.03.04, 20:44

• waldek.usa Re: I dla vipa tez medal, z buraka. 09.03.04, 20:54
            No dzieki za medal.
            Ten tu donk jest chory psychicznie, szkoda zachodu.
            • karelia Re:medal 09.03.04, 21:04

• starypierdola Re:medal 09.03.04, 22:48
                Ja tez chce medal. I do tego paczke z kielbasa. Potrzebna na zagryzke.
                SP
                • Gość: Czerwona Gwiazda Re:medal IP: *.vc.shawcable.net 09.03.04, 23:01
                  Ja przyznaje medal -Duzego KOPA-Pacanom typu:Waldek,Soup Nazi oczywiscie
                  niezapominam o Cepie-Vipie-1 do Nastepnego KOPNIAKA dla w/w-I NIE FIKAJCIE CEPY
                  bo mnie to nie rusza....Buhaha!!!!
                  • donk uuuuh! czerwone komety tu smigaja, no no 09.03.04, 23:11
                    no text.
    • filipek.us Przecież nie zasługuję. Zupka jest dużo lepszy. 10.03.04, 04:41
      A Wiarus najlepszy. Nie jestem pewien, czy mieszczę się w top 10. A poza
      tym "wyrażam się" dość często dość niekulturalnie wink
      • waldek.usa Re: Przecież nie zasługuję. Zupka jest dużo lepsz 10.03.04, 15:29
        filipek.us napisał:

> A Wiarus najlepszy. Nie jestem pewien, czy mieszczę się w top 10. A poza
        > tym "wyrażam się" dość często dość niekulturalnie wink

Hehehe, Filipek, to jest proste (jak struktura cegly, jakby sie Zupka wyrazil).
        Jezeli miescisz sie w top ten redagowane przez lamerow typu czerwona gwiazda
        (jeden z wielu nickow tego typa), donk, petrokrzych, nudziarz itd itp, to
        napewno cos soba przedstawiasz. Kultura i inteligencja wywoluja u tych gamoni
        reakcje uczuleniowe, niemal wymiotno-biegunkowe, tudziez ciezko kompleksowe.
        "chat" z nimi jest zawsze zrodlem lekkiej rozrywki, nie splamionej glebia
        intelektualna, pozbawionej jakichkolwiek pretensji high society, jakkolwiek
        monotematycznej i ubogiej literacko. Nalezy, uwazasz, wystrzegac sie
        skomplikowanych konceptow oraz frazeologii, gdyz sa to wobec nich nikczemne
        chwyty ponizej pasa. A najlepiej to dac zamaszystego kopa i totalnego ignora.
        Wracajac do medali to chyba darujmy sobie te liste...chociaz nie, robmy, a co
        tam!
    • filipek.us Something cultural 10.03.04, 05:05
      The Attitudes of Poles towards the USA - Why Poles love America?<a href="http://www.bellaonline.com/articles/art11997.asp"target="_blank">The
      Attitudes of Poles towards the USA - Why Poles love America?</a>
    • Gość: nudziarz Medal dla Karelii IP: *.oc.oc.cox.net 10.03.04, 06:07
      za bycie najwieksza nudziarą na forum.
      • karelia Re: Medal dla Karelii 10.03.04, 08:05

• petrokrzych Re: Medal dla Karelii 10.03.04, 08:30
          za najbardziej kretynska sygnaturke
          drugie miejsce o wlos jot

jatyzc kapsw
          • Gość: Wadera Re: Medal dla Karelii IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 10.03.04, 15:10
            OH co za wyroznienie, milo mi-dziekuje! Ja uwazam ze kazdemu z nas sie medal
            nalezy, jednym za to ,ze pisza innym za to, ze poswicaja czas na czytaniesmile W
            mojej opinii to forum jest super, takie polskie, takie nasze!! Nie wyobrazam
            sobie rozmowy Polakow bez tych wszystkich K... i h.../ to w rozmowie
            codziennej jak chleb powszedni.smile)))), co wcale w moich oczach nie dyskryminuje
            osoby. Napewno gdybym tych naszych najbardziej zwulgaryzowanych panow spotkala
            ososbiscie, okazali by sie "chodzaca kultura" ze nie wspomne o IQ ,w wielu
            przypadkach pewnie musialabym byc tylko sluchaczemsad(. Panowie MYlycjanci
            tudziez cale "plebstwo" tak trzymac i niczego mi tu nie zmieniac prosze.
            Wkoncu to jest nasze forum i mamy prawo byc kim sie nam podoba lacznie z
            naszymi przywarami narodowymi!
            Jak ten temu cos, a ten temu nic. To po co?

PS. Wpadl mi pomysl do glowy , otoz: zrobmy latem zlot forumowiczow, tyle
            zlotow "czatusiow" juz bylo, dlaczego my nie mamy sie zleciecsmile)))
            Co Wy na to.

Pozdrawiam Wadera
            • artur666 buziaczek! wadera 10.03.04, 15:18
              I oto chodzi!
              Ale z tym zlotem to beze mnie,
              skonczy sie jeszcze jak zabawa w remizie,
              mordobiciem lub innymi kujawiakami. danke

Gość portalu: Wadera napisał(a):

> OH co za wyroznienie, milo mi-dziekuje! Ja uwazam ze kazdemu z nas sie medal
              > nalezy, jednym za to ,ze pisza innym za to, ze poswicaja czas na czytaniesmile W
              > mojej opinii to forum jest super, takie polskie, takie nasze!! Nie wyobrazam
              > sobie rozmowy Polakow bez tych wszystkich K... i h.../ to w rozmowie
              > codziennej jak chleb powszedni.smile)))), co wcale w moich oczach nie
              dyskryminuje
              >
              > osoby. Napewno gdybym tych naszych najbardziej zwulgaryzowanych panow
              spotkala
              >
              > ososbiscie, okazali by sie "chodzaca kultura" ze nie wspomne o IQ ,w wielu
              > przypadkach pewnie musialabym byc tylko sluchaczemsad(. Panowie MYlycjanci
              > tudziez cale "plebstwo" tak trzymac i niczego mi tu nie zmieniac prosze.
              > Wkoncu to jest nasze forum i mamy prawo byc kim sie nam podoba lacznie z
              > naszymi przywarami narodowymi!
              > Jak ten temu cos, a ten temu nic. To po co?
              >
              > PS. Wpadl mi pomysl do glowy , otoz: zrobmy latem zlot forumowiczow, tyle
              > zlotow "czatusiow" juz bylo, dlaczego my nie mamy sie zleciecsmile)))
              > Co Wy na to.
              >
              > Pozdrawiam Wadera
            • Gość: VIP-1 Re: Medal dla Karelii IP: *.mt.sfl.net 10.03.04, 15:19
              zlot czarownic juz raz tu byl
              ale jak chcesz to zorganizuj jeszcze jeden
              no i koniecznie nowe mietly se pokupujcie
              • artur666 Ja sten nowoczesny typek. 10.03.04, 15:27
                I mogiem przyleciec na odkurzaczu.
                Wiedzmy z zazdrosci beda majtami wymachiwaly.
                Jak chcesz, froterka jest jeszcze wolna.
                Moge ci dac w leasing.
                Tanio, bo promocja.

Gość portalu: VIP-1 napisał(a):

> zlot czarownic juz raz tu byl
                > ale jak chcesz to zorganizuj jeszcze jeden
                > no i koniecznie nowe mietly se pokupujcie
            • waldek.usa Re: Medal dla Karelii 10.03.04, 15:43
              Pomysl zlotu zostal poruszony przez niezla_dupe i mnie "na wodce".
              Niektorzy niewatpliwie daliby sie namowic i atmosfera bylaby niewatpliwie
              sympatyczna. Spamerzy i gliniacy byliby nieobecni, chocby dlatego aby nie
              dostac odemnie po pysku.
              • artur666 Tak!? 10.03.04, 16:04
                To chcialbym ciebie widziec, jak nagle stwierdzasz,
                ze lolo ma 2,15 m wzrostu i baaaaardzo ponury wyraz twarzy.

waldek.usa napisał:

> Pomysl zlotu zostal poruszony przez niezla_dupe i mnie "na wodce".
                > Niektorzy niewatpliwie daliby sie namowic i atmosfera bylaby niewatpliwie
                > sympatyczna. Spamerzy i gliniacy byliby nieobecni, chocby dlatego aby nie
                > dostac odemnie po pysku.
                • waldek.usa Re: Tak!? 10.03.04, 16:13
                  artur666 napisał:

> To chcialbym ciebie widziec, jak nagle stwierdzasz,
                  > ze lolo ma 2,15 m wzrostu i baaaaardzo ponury wyraz twarzy.
                  >
                  >
                  >
                  Frankenstein's reject???
                  What if I have black belt, or better yet, bring my pals, Mr Smith and Mr
                  Wesson, along with me, hehehe.

>
                  > waldek.usa napisał:
                  >
                  > > Pomysl zlotu zostal poruszony przez niezla_dupe i mnie "na wodce".
                  > > Niektorzy niewatpliwie daliby sie namowic i atmosfera bylaby niewatpliwie
                  > > sympatyczna. Spamerzy i gliniacy byliby nieobecni, chocby dlatego aby nie
                  > > dostac odemnie po pysku.
                  • artur666 Re: Tak!? 10.03.04, 16:18
                    Na mnie potrzebujesz srebrne kulki.
              • jutka1 Waldku, Arturze.... :))))) 10.03.04, 16:20
                waldek.usa napisał:

> Pomysl zlotu zostal poruszony przez niezla_dupe i mnie "na wodce".
                > Niektorzy niewatpliwie daliby sie namowic i atmosfera bylaby niewatpliwie
                > sympatyczna. Spamerzy i gliniacy byliby nieobecni, chocby dlatego aby nie
                > dostac odemnie po pysku.
                Waldku, darling,
                Gdzie ten zlot mialby byc? Rozumiem ze w JuEsOfEj? Gosciom z Jewropy
                ewentualnie bys niekoniecznie dawal po pysku (i.e. mnie)??? smile))) Z gory
                zaznaczam, ze sponsoringu ani wizowego ani hotelowego ani finansowego nie
                potrzebuje....... smile

My w Jewropie juz pare zlotow (mniejszych lub wiekszych.. smile) zaliczylismy, a
                jeden przed nami... a na ten przed nami to moze Artur zgodzilby sie zalapac??
                bo blisko, itp.

Jewropa pozdrawia Hameryke, i Paryz pozdrawia Boston.
                J. smile
                • artur666 chcialabym...ale siem bojem. 10.03.04, 16:36
                  Fakt, to tylko 150 km.
                  Dzieki za pomysl. Lecz chyba nie jestem zlotowy. Ot taki jakis niedopasowany
                  Cowboy.

jutka1 napisała:

> waldek.usa napisał:
                  >
                  > *******
                  > Waldku, darling,
                  > Gdzie ten zlot mialby byc? Rozumiem ze w JuEsOfEj? Gosciom z Jewropy
                  > ewentualnie bys niekoniecznie dawal po pysku (i.e. mnie)??? smile))) Z gory
                  > zaznaczam, ze sponsoringu ani wizowego ani hotelowego ani finansowego nie
                  > potrzebuje....... smile
                  >
                  > My w Jewropie juz pare zlotow (mniejszych lub wiekszych.. smile) zaliczylismy, a
                  > jeden przed nami... a na ten przed nami to moze Artur zgodzilby sie zalapac??
                  > bo blisko, itp.
                  >
                  > Jewropa pozdrawia Hameryke, i Paryz pozdrawia Boston.
                  > J. smile
                  • jutka1 Re: chcialabym...ale siem bojem. 10.03.04, 16:46
                    artur666 napisał:

> Fakt, to tylko 150 km.
                    > Dzieki za pomysl. Lecz chyba nie jestem zlotowy. Ot taki jakis niedopasowany
                    > Cowboy.
                    Arturze, mein liebling, to chociaz sie na piwo ze mna umow, co?
                    Niedopasowany Cowboy...przeciez nie o to chodzi kto dopasowany, i czy cowboy
                    czy cowgirl, tylko zeby sie piwa napic! wink)))))

Krajanie nie daj sie prosic bo Cie w PL dopadne! wink)))))))))
                    PS. Zaznaczam, ze nie podrywam Artura, tylko lubie, a szczegolnie za te
                    sasiadke-staruszke na pogotowiu smile)))))))))))))))))))))))))))))))))
                    • artur666 smiej sie smiej! 10.03.04, 16:51
                      a babci jak ni ma, tak ni ma i corka juz tam mieszka.
                      babcia zostala w Pflegeheim na intensywnej terapii.
                      Sam nie wiem co mam o tym myslec.
                • waldek.usa Re: Waldku, Arturze.... :))))) 10.03.04, 16:36
                  jutka1 napisała:

> waldek.usa napisał:
                  >
                  > *******
                  > Waldku, darling,
                  > Gdzie ten zlot mialby byc? Rozumiem ze w JuEsOfEj?

To nalezaloby dopracowac, logistyka.
                  Paryz jest kuszacy, z drugiej strony Boston jest jednym z duzych "convention
                  centers" w USA. W tym roku demokraci beda tutaj mieli konvencje wyborcza.
                  Wszystkie hotele sold out, wszystkie wielkie obiekty (Fleet Center, Hynes
                  Convention Center etc) zarezerwowane, co tu sie bedzie dzialo!

Gosciom z Jewropy
                  > ewentualnie bys niekoniecznie dawal po pysku (i.e. mnie)??? smile))) Z gory
                  > zaznaczam, ze sponsoringu ani wizowego ani hotelowego ani finansowego nie
                  > potrzebuje....... smile
                  >
                  > My w Jewropie juz pare zlotow (mniejszych lub wiekszych.. smile) zaliczylismy, a
                  > jeden przed nami...

No i jak bylo?
                  Ciebie bym poznal, bom zdiecia widzial wink

a na ten przed nami to moze Artur zgodzilby sie zalapac??
                  > bo blisko, itp.
                  >
                  > Jewropa pozdrawia Hameryke, i Paryz pozdrawia Boston.
                  > J. smile

Nawzajem!
                  • jutka1 Re: Waldku, Arturze.... :))))) 10.03.04, 16:49
                    waldek.usa napisał:

> To nalezaloby dopracowac, logistyka.
                    > Paryz jest kuszacy, z drugiej strony Boston jest jednym z duzych "convention
                    > centers" w USA.
                    W Bostonie bylam raz tylko, moze byc smile

> No i jak bylo?
                    > Ciebie bym poznal, bom zdiecia widzial wink
                    Bylo swietnie. Fajowe dziewuchy i chlopaki, bez wzgledu na wiek. smile

I wink))))))))))

Pozdrawiam,
                    Jutka smile
                • Gość: SoCal Re: Waldku, Arturze.... :))))) IP: *.broadcom.com 10.03.04, 16:41
                  Lepiej sie nie spotykac gdyz po pierwsze by sie okazalo ze z 500 ksywek tu
                  piszacych tak naprawde jest 50 osob albo i mniej.
                  A po drugie najwieksi krzykacze okazaliby sie lysiejacymi panami z brzuszkiem
                  ktorzy grzecznie sluchaja grubawej zony i maja kompleksy na punkcie wlasnego
                  wygladu. Plus kilka ciotek forumowych znudzonych mezem...
                  • artur666 Re: Waldku, Arturze.... :))))) 10.03.04, 16:48
                    Ale to bylyby jaja, gdyby sie okazalo, ze to tylko 4 osoby, dwoch pryszczatych
                    nastolatkow, i stare trepy. hehehe

Konflikt pokolen?
                  • jutka1 Re: SoCal .... :))))) 10.03.04, 16:55
                    Gość portalu: SoCal napisał(a):

> A po drugie najwieksi krzykacze okazaliby sie lysiejacymi panami z brzuszkiem
                    > ktorzy grzecznie sluchaja grubawej zony i maja kompleksy na punkcie wlasnego
                    > wygladu. Plus kilka ciotek forumowych znudzonych mezem...
                    SoCal smile))))

Lysiejacy panowie sa seksowni, i wiekszosc kobiet Ci to powie...
                    No i wyglad chyba nie jest najwazniejszy, bo czesto pan z brzuszkiem ale z ikra
                    i blyskiem w oku ma wiecej seksapilu od niejednego mlodzienca z tarka na
                    brzuchu.... wink))))))))))

> Plus kilka ciotek forumowych znudzonych mezem...
                    Sluchaj, jesli ciotki maja jednego meza, to ze tak powiem oddaja sie perwersji
                    i eszanrzizmowi (ort. zam.), czyli to sodomia i gomoria, i nie mozna ich juz
                    nazwac ciotkami forumowymi... czy znowu cos z moja logika nie
                    tak?? wink)))))))))))))))

tres amicalement
                    Jutka smile
                  • waldek.usa Re: Waldku, Arturze.... :))))) 10.03.04, 16:56
                    Gość portalu: SoCal napisał(a):

> Lepiej sie nie spotykac gdyz po pierwsze by sie okazalo ze z 500 ksywek tu
                    > piszacych tak naprawde jest 50 osob albo i mniej.

Tu masz racje.
                    W moim przypadku uzywam tylko jednego nicka i jest to moje aktualne imie.

> A po drugie najwieksi krzykacze okazaliby sie lysiejacymi panami z brzuszkiem
                    > ktorzy grzecznie sluchaja grubawej zony i maja kompleksy na punkcie wlasnego
                    > wygladu. Plus kilka ciotek forumowych znudzonych mezem...

OK, same plusy dla mnie!
                    Brzuszka nie mam (5'10" 135Lbs) oraz, hehehe, gole glowe - baby to
                    uwielbiaja!!wink

A ciotki tez ludzie, hehehe.
                    • starypierdola SPOTKANIE 10.03.04, 20:08
                      To moze lepiej spotkac sie w Rolla, MO. Ertes wie gdzie to jest; co wiecej
                      troje forumowiczow juz sie zgodzilo na przyjazd: I.P.Freely; Ertes i ja. Pewno
                      tez Jutka?

Zalety:
                      1. Koktajle "orgazm", "ciagniecie druta" (czy jak to tam bylo) i temu podobne
                      2. Sam srodek Ameryki, i pol drogi miedzy Australia i Europa.
                      3. Daleko od US BIC; jak by co mozna sie schowac w Meramec Caverns
                      4. Dachow i sprzatania duzo
                      5. Blisko do Anhauser Busch
                      5. ...

No to jak??
                      SP
                      • starypierdola SPOTKANIE cd. 10.03.04, 20:11
                        Jak by co to mozemy sie spotkac w nocy. Nikt nie zauwazy brzuszkow, lysin czy
                        ciotek. W nocy kazdy kot czarny ...
                        SP
                        • artur666 Re: SPOTKANIE cd. 10.03.04, 20:20
                          starypierdola napisał:

> Jak by co to mozemy sie spotkac w nocy. Nikt nie zauwazy brzuszkow, lysin czy
                          > ciotek. W nocy kazdy kot czarny ...
                          ........wole, inne powiedzenie. W nocy wylaza szczury.
                          A gdzie to ma sie niby odbyc?

• starypierdola Re: SPOTKANIE cd. 10.03.04, 20:23
                            Zobacz tu; jest kilka propozycji:
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14420&w=11195366&a=11215546
                            SP
                            • karelia Re: SPOTKANIE cd. 10.03.04, 20:28

• starypierdola Medal dla SP 10.03.04, 16:32
          >>dostajesz medal, a czemu by nie. Zyczysz sobie medal szlachetny,
          polszlachetny, czy maloszlachetny? Sam wybierasz, sam sobie przypinasz<<

Ok. Prosze o trzy brylanty (z brylantami!) i trzy liscie debowe, z bialego
          zlota albo palladium (z liscmi debowymi!). Metal samego orderu nie wazny, tak
          dlugo jak jest emaliowany na czerwono). I prosze o emalie wysokiej jakosci!

A gdzie paczka z kielbasa???

W podzekowaniu przylaczam sie do wniosku innych forumowiczow o nadanie medalu
          Tobie. Z lisciami laurowymi. Sam medal chyba z granitu karelskiego (nie
          zupelnie czerwony; jakby rozowawy...)

Have fun
          SP
          • karelia Re: Medale 10.03.04, 17:42
            Pierkolko ulubionysmile niezmierniem wdzieczna za ten mendal mi dany. Co do lauru
            to jak w banku bedzie- planuje kupic drzewko laurowe i hodowac w celu zrywania
            lisci i majenia glowy, bede sie czuc jak Cezar-veni vidi vici, oraz
            wykorzystywania tychze lisci po ususzeniu do zupy.
            Kielbasa owszem- sucha krakowska, kabanosy, zwyczajna, zywiecka, jalowcowa-
            wybieraj!!!! Uwaga- musztarda sarepska gratisowa+ pajda chleba.

LOLDI!!!!!!! dostajesz drugo medal za slowa: "A ciotki tez ludzie, hehehe."
            Loldi, czyli ja jestem LUDZ?????? HALLELUJA!!!!!!!!
            • karelia Re: Medale 10.03.04, 18:16
              FILIP dostaje drugi medal. Motywacja na ruskim watku. Chyba jestes najbardziej
              kulturalnym czlowiekiem na tym Forum. Filip tak trzymac!!!
              Jest to moje zdanie i calkowicie sie z nim zgadzam i popieram

Jutka dostaje medal za slowa( wyjasnienie na ruskim watku)
              • jutka1 Re: Medale 10.03.04, 20:28
                karelia napisała:

> Jutka dostaje medal za slowa( wyjasnienie na ruskim watku)
                Droga Karelio, za co ten medal, bo patrzylam na ruski watek i nic w nowych
                wpisach mi sie nie pojawilo?

Czy to medal za slowa piosenek, ktore kiedystam zapodalam?

Tak czy owak, biere ten medal, na grudzi zawieszam, i wdziencznom jezdem! wink)))
                • karelia Re: Medale 10.03.04, 20:59

• jutka1 Karelio 10.03.04, 21:26
                    Medal bierem, jak juz napisalam, muchissimas gracias... wink))))...
                    Co do slow, to zapodaje na tym watku dla Twojego przypomnienia i przyjemnosci
                    (filipka.usa tez, moze?), ale mam w zanadrzu pare wspolczesnuch perelek,
                    chcesz? o mielosci som.
                    • jutka1 Re: Karelio - slowa 10.03.04, 21:28
                      ТЕМНАЯ НОЧЬ
                      Музыка: Н. Богословский
                      Слова: В. Агатов

Темная ночь, только пули свистят по степи,
                      Только ветер гудит в проводах, тускло звезды мерцают.
                      В темную ночь ты, любимая, знаю, не спишь,
                      И у детской кроватки тайком ты слезу утираешь.

Как я люблю глубину твоих ласковых глаз,
                      Как я хочу к ним прижаться теперь губами!
                      Темная ночь разделяет, любимая, нас,
                      И тревожная, черная степь пролегла между нами.

Верю в тебя, в дорогую подругу мою,
                      Эта вера от пули меня темной ночью хранила...
                      Радостно мне, я спокоен в смертельном бою,
                      Знаю встретишь с любовью меня, что б со мной ни случилось.

Смерть не страшна, с ней встречались не раз мы в степи.
                      Вот и теперь надо мною она кружится.
                      Ты меня ждешь и у детской кроватки не спишь,
                      И поэтому знаю: со мной ничего не случится!

ЭХ, ДОРОГИ
                      Музыка: А. Новиков
                      Слова: Л. Ошанин

Эх, дороги...
                      Пыль да туман,
                      Холода, тревоги
                      Да степной бурьян.
                      Знать не можешь
                      Доли своей,
                      Может, крылья сложишь
                      Посреди степей.

Вьется пыль под сапогами
                      степями,
                      полями.
                      А кругом бушует пламя
                      Да пули свистят.

Эх, дороги...
                      Пыль да туман,
                      Холода, тревоги
                      Да степной бурьян.
                      Выстрел грянет,
                      Ворон кружит:
                      Твой дружок в бурьяне
                      Неживой лежит...

А дорога дальше мчится,
                      пылится,
                      кружится,
                      А кругом земля дымится
                      Чужая земля.

Эх, дороги...
                      Пыль да туман,
                      Холода, тревоги
                      Да степной бурьян.
                      Снег ли, ветер, -
                      Вспомним, друзья!..
                      Нам дороги эти
                      Позабыть нельзя.
            • waldek.usa Re:Karelia 10.03.04, 19:01
              Dzieki za drugi medal. Wszytkie sa ludzie, nawet mylycjanty z Rakowieckiej badz
              rozne typy i gamonie nieszczesliwe na ludzi tu plujace.
              • lulu13 Re:Karelia 10.03.04, 19:04
                widac ze do PZPRu nalezalas ,tam gesto rozdawali medale , heheheeh !
                • artur666 Re:Karelia 10.03.04, 19:16
                  nieeee, `strzelanie niedzwiedzia` bylo najlepsze...i buziaczki!

lulu13 napisał:

> widac ze do PZPRu nalezalas ,tam gesto rozdawali medale , heheheeh !
                  • karelia Re:Karelia 10.03.04, 19:22

• waldek.usa Re:Karelia 10.03.04, 19:55
                      Daj link do tej obrony
                      • Gość: Wadera Re: Cmooook Artur IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 10.03.04, 21:08
                        Za buziaka Dziekuje!!!!!!!!. Ciesze sie, ze sie zgadzasz z moja opinia .
                        Od reszty nie dostalam zadnej negatywnej riposty, mysle, ze tez sie ze mna
                        zgadzaja., i to mnie cieszy. Krealciu-medal mi sie nalezy, niemyslisz?
                        A moze te medale panom po zanajomosci rozdajesz tylko?smile))))

Ps. Apropo zlotu! Czyzby slowo "zlot" podsunelo Wam skojarzenie ze "zlotem
                        czarownic"?smile)))Panowie-a Wy w tym przypadku to kto? Zeby to ladnie brzmialo
                        nazwijmy to "Obiady Czwartkowe u Czartoryskich" -przeciez to to samo
                        powiedzialby Maly Smolen, na co Laskowik by odrzekl:ale jak ladnie brzmismile
                        New Jersey welcome you!!!!!, nie ma problemu. temat zostawiam otwarty......

Pozdrawiam Wadera
                        • artur666 Re: Cmooook Artur 10.03.04, 21:20
                          ojej N. Jersey? sorrry, za skojazenie, mam tam rodzinke.

> Za buziaka Dziekuje!!!!!!!!. Ciesze sie, ze sie zgadzasz z moja opinia .
                          > Od reszty nie dostalam zadnej negatywnej riposty, mysle, ze tez sie ze mna
                          > zgadzaja., i to mnie cieszy. Krealciu-medal mi sie nalezy, niemyslisz?
                          > A moze te medale panom po zanajomosci rozdajesz tylko?smile))))
                          >
                          > Ps. Apropo zlotu! Czyzby slowo "zlot" podsunelo Wam skojarzenie ze "zlotem
                          > czarownic"?smile)))Panowie-a Wy w tym przypadku to kto? Zeby to ladnie brzmialo
                          > nazwijmy to "Obiady Czwartkowe u Czartoryskich" -przeciez to to samo
                          > powiedzialby Maly Smolen, na co Laskowik by odrzekl:ale jak ladnie brzmismile
                          > New Jersey welcome you!!!!!, nie ma problemu. temat zostawiam otwarty......
                          >
                          > Pozdrawiam Wadera
                          >
                          • Gość: Wadera Re: Cmooook Artur IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 10.03.04, 21:36
                            Masz rodzine w New Jersey-gdzie? Moze sie okaze ,ze jestesmy rodzinasmile))))))

Pozdrawiam Wadera
                            • karelia Re: slowa 10.03.04, 21:42
                              proste slowa, byc moze sentymentalne, moze za proste...moze trzeba by bylo
                              troche skomplikowac, zamieszac, drugie dno wcisnac. Ale po co?
                              Niech bedzie jak jest. Ta dietskaja kravatka jest naprawde lapiaca za gardlo. I
                              facet, ktory spiewa prawdy proste i oczywiste. No coz, Forumowi twardziele...
                              Masz drugi medal, za naklad pracy, jutkasmile
                              • karelia Re: slowa 10.03.04, 21:43

--nu, dawaj, o mieloscismile
                                co za czasy, co za ludziewink
                            • artur666 ano mam 10.03.04, 22:04
                              dokladnie w New Jersey, co mam ci adres podac?
                              Ze ma odzina, w taka opcje nie wierze. Jest tylko jedna osoba wsrod nich, ktora
                              zna adres forum, ale ona na 100 % tu nie zaglada. No i tez twoj styl pisania,
                              nie pasuje do tej osoby.
                              Ze srodowiskiem polskim tez nie utrzymuja kontaktu. Nie ma wiec obawy na
                              wpadke. hahaha

> Masz rodzine w New Jersey-gdzie? Moze sie okaze ,ze jestesmy rodzinasmile))))))
                              >
                              > Pozdrawiam Wadera
                        • karelia Re: Cmooook Artur 10.03.04, 21:24
                          Po znajomosci??? Alez skad!!! Ja nie znam zadnego z nich. Dziwne, bo niektorzy
                          zeznaja, ze mnie znaja. Skad? Jak? Kiedy? Bardzo to dziwne i tajemnicze.
                          • Gość: Wadera Re: Krealia IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 10.03.04, 21:34
                            Ja "tylko tak zapytalam w kwestii formalnej", nie przejmuj sie tym.

Pozdrawiam Wadera

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka