Dodaj do ulubionych

Polskie sklepy - Miami

IP: *.sympatico.ca 14.03.04, 13:56
Czy ktos sie orientuje w tym temacie? Ciekaw jestem gdzie mozna kupic polskie zarcie!
Obserwuj wątek
    • Gość: gadula Re: Polskie sklepy - Miami IP: *.sympatico.ca 15.03.04, 01:20
      Nikt? Nie wierze ...
      • zalotnica Re: na wczasach...? n/t 15.03.04, 02:06
        Gość portalu: gadula napisał(a):

> Nikt? Nie wierze ...
    • u.f.o.l.e.k Re: Koszerne sklepy - Miami 15.03.04, 02:09
      koszernego nie ma w polskich sklepach w Ontaro tez.
      Ale koszernych sklepow na Florydzie nie brakuje, poczujesz sie jak u siebie
      gadulo
      • lulu13 Re: sklepy - Miami 15.03.04, 02:33
        znajdziesz sa tam !! popatrz na yellow pages
        • Gość: Marek Re: sklepy - Miami IP: *.eseenet.com 17.03.04, 06:14
          Popatrzylem , dalej zolta
    • Gość: axx Re: Polskie sklepy - Miami IP: 207.191.236.* 15.03.04, 04:18
      Osobiscie nie kupuje w polskich sklepach. Kielbasy sa tradycyjnie falszowane (brak niesa) a inne mnie po prostu nie smakuja.
      Lepsze sa sklepy rosyjskie pod nazwa International Food. Bardzo dobre kielbasy no i ryby z dalekiej polnocy. Wedzone i slonawe.
      Super ciasta. Wszystko sprowadzane z Brooklunu New York. Polecam. Sklepy te sa praktycznie prawie wszedzie.
      • zalotnica Re: Polskie sklepy - Miami 15.03.04, 04:52
        Gość portalu: axx napisał(a):

>Osobiscie nie kupuje w polskich sklepach. Kielbasy sa tradycyjnie falszowane (b
        >rak niesa) a inne mnie po prostu nie smakuja.
        >Lepsze sa sklepy rosyjskie pod nazwa International Food. Bardzo dobre kielbasy
        >no i ryby z dalekiej polnocy. Wedzone i slonawe.
        >Super ciasta. Wszystko sprowadzane z Brooklunu New York. Polecam. Sklepy te sa
        >praktycznie prawie wszedzie.

czy mozesz podac jakis link, tel, adres... ?
        • Gość: swiatlo Re: Polskie sklepy - Miami IP: *.sympatico.ca 16.03.04, 00:52
          No wlasnie - jakis link, SVP! Zydow to tam tylu co kot naplakal ... moze paru w Coral Gables,
          albo Coconut Grove, ostatecznie na Beaches. W miescie gdzie miszka conajmniej 3 mln
          Cubanos, 1 mln Haitanczykow i setki tysiecy Borriquas, Ticos i Nicas kazdy polski sklep to jak
          oaza na pustyni ...
          • Gość: dagula Re: Polskie sklepy - Miami IP: *.sympatico.ca 19.03.04, 03:21
            A ja myslalek oficjerze, ze Wy do Polski nawratili ...
    • Gość: axx Re: Polskie sklepy - Miami IP: 207.191.236.* 16.03.04, 01:51
      Sa wszedzie. Strzel; www.rulist.com wszystkie stany i Kanada.
      Polecam kawior(z reguly maja trzy gatunki o roznych cenach) ryby kapitan i paltus.Sledzie . Bardzo dobre ciasta.Dobry rosyjski chleb.
      Oczywiscie na dodatek czysta(Smirnoff) ucho, ale trzeba ja kupic w innym sklepie bo tam maja tylko wina.
      • Gość: gadula Re: Polskie sklepy - Miami IP: *.sympatico.ca 17.03.04, 02:49
        "Bardzo dobre kielbasy no i ryby z dalekiej polnocy. Wedzone i slonawe"

Ryby prosto z Syberii - to musi byc jak w bajce!
    • Gość: jacek Re: Polskie sklepy - Miami IP: *.bct.bellsouth.net 17.03.04, 05:02
      W samym Miami chyba nic polskiego nie ma. Jest natomiast pare sklepow w
      Broward County i chyba jeden w Palm Beach. Ja odwiedzam dwa. Touch of Europe,
      czyli u Joli. Jest po polnocnej stronie Hallandale Blv. z pol mili na wschod
      od 95. Nastepny jest na Atlantic Ave w Ft Lauderdale. Po plnocnej stronie
      ulicy na wschod od US1. Ten jest nowszy. Maja znakomite wedliny z NY (lepsze
      niz chicagowskie)i kupe fajnych wyrobow z polski. Duzy wybor piwa.
    • marcela11 Re: Polskie sklepy - Miami 17.03.04, 07:42
      Do Polski wracać nie chcą, Polaków w Polsce mieszkających wyzywają od żebraków
      i złodzieji .... ale kurde za polskim żarciem się tęskni .... Coooooo??????
      • Gość: Marek Re: Polskie sklepy - Miami IP: *.eseenet.com 17.03.04, 08:16
        Nareszcie ktos napisal cos prawdziwego .
      • Gość: jacek Re: Polskie sklepy - Miami IP: *.bct.bellsouth.net 18.03.04, 05:55
        I o czym tu pisac. Sama sobie Marcelko odpowiadasz dlaczego istnieja wsrod
        Polonii takie sentymenty. "kochajmy ludzi..." rece opadaja.
      • Gość: gadula Re: Polskie sklepy - Miami IP: *.sympatico.ca 18.03.04, 14:44
        Mylisz sie Marcysiu - jestesmy dumni z Polski, jej osiagnienc, jak rowniez kultury. Ja osobiscie
        uwielbiam koszyki z wikliny i wycinanki lowickie!
        • Gość: Patryk Re: Polskie sklepy - Miami IP: *.oc.oc.cox.net 20.03.04, 00:56
          Gość portalu: gadula napisał(a):

> Mylisz sie Marcysiu - jestesmy dumni z Polski, jej osiagnienc, jak rowniez
          kult
          > ury. Ja osobiscie
          > uwielbiam koszyki z wikliny i wycinanki lowickie!

A propos tych koszyków...
          Blisko połowę znanych obecnie planet we Wszechświecie (poza Układem
          Słonecznym),odkryli Polacy .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka