Gość: Mily IP: 170.28.16.* 20.02.02, 20:20 "Wśród postulatów <strajkowych> znalazły się również żądania przywrócenia tzw. wkładek do wydawanych zup i podawania gorącego mleka. U nas "w robocie" podaja kawe , ale trzeba placic. Moze by zastrajkowac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
orsa Re: Strajk w Stoczni w Gdyni. 20.02.02, 20:36 absolutnie bo my mamy za darmo i na dodatek podatku za to nie musimy placic ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mily Re: Strajk w Stoczni w Gdyni. IP: 170.28.16.* 20.02.02, 20:40 A my to kto? Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Strajk w Stoczni w Gdyni. 20.02.02, 20:43 mam kawe, ciasteczka(2 rodzaje) zupke owocowa, herbatke( kilka rodzajow) cukier w kostkach, kawa roznego rodzaju( capuccino, mokaccino, z bez cukru, smietanki) kosz owocow. Ale moje zwiazki sie postaraly!!!!!Nie myslec sobie , ze pracodawca taki szczodry, to zwiazki WYWALCZYLY dla wszystkich zrzeszonych czy tez nie. A pracodawca niech buli, a ma za co . Pozdrawiam K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mily Re: Strajk w Stoczni w Gdyni. IP: 170.28.16.* 20.02.02, 20:47 karelia napisał(a): > mam kawe, ciasteczka(2 rodzaje) zupke owocowa, herbatke( kilka rodzajow) cukier > > w kostkach, kawa roznego rodzaju( capuccino, mokaccino, z bez cukru, smietanki) > > kosz owocow. Ale moje zwiazki sie postaraly!!!!!Nie myslec sobie , ze > pracodawca taki szczodry, to zwiazki WYWALCZYLY dla wszystkich zrzeszonych czy > tez nie. A pracodawca niech buli, a ma za co . Z cukrem, a nawet BEZ ? )))) Moj zwiazek (TCU) jest jednym z silniejszych w US, a za kawusie ( z lub bez...) trzeba wysuplac 65 centow. Diabli by wzieli ten dziki kapitalizm bez ludzkiej twarzy !!!! > Pozdrawiam K. Odpowiedz Link Zgłoś
ya_bolek Re: Strajk w Stoczni w Gdyni. 20.02.02, 20:56 Nie masz co sie licytywac z moja byla firma w Niemczech. Jak musial zostac po godzinach, firma fundowala pizze. A niezaleznie od tego co tydzien bylo piwo. I to wcale nie jest branza budowlana. karelia napisał(a): > mam kawe, ciasteczka(2 rodzaje) zupke owocowa, herbatke( kilka rodzajow) cukier > > w kostkach, kawa roznego rodzaju( capuccino, mokaccino, z bez cukru, smietanki) > > kosz owocow. Ale moje zwiazki sie postaraly!!!!!Nie myslec sobie , ze > pracodawca taki szczodry, to zwiazki WYWALCZYLY dla wszystkich zrzeszonych czy > tez nie. A pracodawca niech buli, a ma za co . > Pozdrawiam K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ........ Re: Strajk w Stoczni w Gdyni. IP: *.sympatico.ca 20.02.02, 21:46 karelia napisał(a): > mam kawe, ciasteczka(2 rodzaje) zupke owocowa, herbatke( kilka rodzajow) cukier > > w kostkach, kawa roznego rodzaju( capuccino, mokaccino, z bez cukru, smietanki) > > kosz owocow. Ale moje zwiazki sie postaraly!!!!!Nie myslec sobie , ze > pracodawca taki szczodry, to zwiazki WYWALCZYLY dla wszystkich zrzeszonych czy > tez nie. A pracodawca niech buli, a ma za co . > Pozdrawiam K. * Nie domagaj sie moze za duzo od swojego pracodawcy. On przeciez od siebie nic nie da, bedzie zmuszony Ciebie bardziej przycisnac ( oj, to moze by nawet i zyczyl sobie zrobic jak jestes mocno sliczna, a chyba jestes). Tylko nie pozwol na to by wyciskal z Ciebie wiecej niz wydusic mozna. Na razie zjadaj te swoje ciastka, jabluszka no i popijaj tez. Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tato Re: Strajk w Stoczni w Gdyni. IP: 62.211.206.* 20.02.02, 21:00 Obys zdech czerwony ryju.Myslisz ze jestes emigrantem,to masz racje.Ja robie kanapki mojim pracownikom. Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Strajk w Stoczni w Gdyni. 20.02.02, 21:03 Gość portalu: tato napisał(a): > Obys zdech czerwony ryju.Myslisz ze jestes emigrantem,to masz racje.Ja robie > kanapki mojim pracownikom. mmmmm panini! mniam mniam.... a kto to ten czerwony ryj? bo nie zalapalem? Odpowiedz Link Zgłoś
orsa Re: Strajk w Stoczni w Gdyni. 20.02.02, 21:06 a jakze. Byc szefem to ciezka rola. Nalezy serwowac pracownikow, zeby sie nie stressowali i chumor mieli do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mily A kto ci zeznania podatkowe wypelnia? IP: 170.28.16.* 20.02.02, 21:06 Bo przeciez z taka ortografia, polski ryju, to sie chyba nawet podpisujesz krzyzykiem. A tak w ogole, to mysle ze jestes beznadziejnym bezrobotnym i dorwales sie do komputera swego dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mily Szczerze mowiac, to chodzilo mi o co innego IP: 170.28.16.* 20.02.02, 21:03 Niz o licytacje co i gdzie, chociaz strajk , w ktorym jednym z postulatow jest przywrocenie szklanki mleka i scierwa miesnego do zupy, moze byc z pozoru przynajmniej, nieco dziwny. Pamietam Sierpien'80 i to, o co wtedy strajkowano. Czasy sa diametralnie inne, prawda, ale skojarzenie z tamtym strajkiem budzi niewesole refleksje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kliken Re: Szczerze mowiac, to chodzilo mi o co innego IP: 24.157.121.* 20.02.02, 21:18 Zwiazki zawodowe sa tak potrzebne jak zwiazki azotu w herbacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kliken Re: Strajk w Stoczni w Gdyni. IP: 24.157.121.* 20.02.02, 21:10 Zwiazki zawodowe sa tak potrzebne jak zwiazki azotu w herbacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mily Re: Strajk w Stoczni w Gdyni. IP: 170.28.16.* 20.02.02, 21:19 Sa potrzebne. Kto by kasowal $50.00 od lebka co miesiac ?! Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Strajk w Stoczni w Gdyni. 20.02.02, 21:19 Gość portalu: Kliken napisał(a): > Zwiazki zawodowe sa tak potrzebne jak zwiazki azotu w herbacie. albo nawet i zwiazki wodoru!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tato Re: Strajk w Stoczni w Gdyni. IP: 62.211.206.* 20.02.02, 21:19 Jestes tylko czerwonym ryjem,a ortografije odsylam was w dupe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mily Re: Strajk w Stoczni w Gdyni. IP: 170.28.16.* 20.02.02, 21:24 Gość portalu: tato napisał(a): > Jestes tylko czerwonym ryjem,a ortografije odsylam was w dupe. Zamiast sie skarzyc ze nie masz pracy i chlac piwo bod budka , skoncz zaocznie podstawowke, kretynie. Albo stawiaj tylko kropki, jak mucha, bo wstyd przynosisz piszacym po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tato Re: Strajk w Stoczni w Gdyni. IP: 62.211.206.* 20.02.02, 21:42 Chcesz powiediec wytoczyc kasztana,ale ciagle jestes czerwonym ryjem.Przepraszam wszystkich,ale nie chamow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tato Re: Strajk w Stoczni w Gdyni. IP: 62.211.206.* 20.02.02, 21:23 Jestes tylko czerwonym ryjem.Chcesz sie zkatrowac? tylko czekam.Przepraszam za zabojstwo ale nie lubie chamow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mily Ooooooo, Tato, ja ci na to IP: 170.28.16.* 20.02.02, 21:26 Gość portalu: tato napisał(a): > Jestes tylko czerwonym ryjem,a ortografije odsylam was w dupe. Zamiast sie skarzyc ze nie masz pracy i chlac piwo bod budka , skoncz zaocznie podstawowke, kretynie. Albo stawiaj tylko kropki, jak mucha, bo wstyd przynosisz piszacym po polsku. Skatrowac? A moze skasztanic? Skatapultowac? Zwalic konia? Zczlowieczec? Zdebilec do konca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tato Re: Ooooooo, Tato, ja ci na to IP: 62.211.206.* 20.02.02, 21:51 Gość portalu: Mily napisał(a): > Gość portalu: tato napisał(a): > > > Jestes tylko czerwonym ryjem,a ortografije odsylam was w dupe. > Zamiast sie skarzyc ze nie masz pracy i chlac piwo bod budka , skoncz zaocznie > podstawowke, kretynie. > Albo stawiaj tylko kropki, jak mucha, bo wstyd przynosisz piszacym po polsku. > > Skatrowac? A moze skasztanic? Skatapultowac? Zwalic konia? Zczlowieczec? > Zdebilec do konca? > Chces powiedziec "Wytoczyc kasztana"Jestes tylko czerwonym ryjem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mily Re: Ooooooo, Tato, ja ci na to IP: *.proxy.aol.com 20.02.02, 22:16 Zostaw w spokoju ten komputer !!!! Dziecko placze z przerazenia za kazdym razem jak sie bierzesz za pisanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mily Re: Ooooooo, Tato, ja ci na to IP: *.proxy.aol.com 20.02.02, 22:20 Zostaw w spokoju ten komputer !!!! Dziecko placze ze strachu za kazdym razem jak siadasz "pisac". Odpowiedz Link Zgłoś
orsa Dlugie,intelygentne 20.02.02, 21:47 Polakow rozmowy !!!!!!!!koncza sie zawsze wyzwiskami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mily Re: Dlugie,intelygentne IP: *.proxy.aol.com 20.02.02, 22:20 orsa napisał(a): > Polakow rozmowy !!!!!!!!koncza sie zawsze wyzwiskami. Trudno Ci odmowic racji, ale zwaz, ze zaczynamy na ogol dyskutowac lub tylko gawedzic na jakis temat, a tu nagle wyskakuje taki Tato, ktory w jednym zdaniu robi 36 bledow, i zaczyna rzucac "czerwonymi ryjami". Dlaczego czerwonymi w dodatku? Komunista nie jestem, przed komuna zwialem z Polski wiele lat temu, pogoda na medal u nas, wiatr w twarz nie wieje, czyli "ryj" od tego nie poczerwienieje rowniez, co wiec robic? Co radzisz? Ignorowac? To zapaskudzi post, bo stuka wciaz od nowa to samo badziewie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tato Re: Dlugie,intelygentne IP: 62.211.206.* 20.02.02, 22:30 Biedny czerwony ryj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mily Biedny?!?!?! IP: *.proxy.aol.com 20.02.02, 22:38 Zdziwilbys sie, niedojdo jaki ja biedny jestem. Pamietaj, biedny bo glupi. A to ty jestes glupi a nie ja. Jasno to widac z tego co wypisujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Re: Dlugie,intelygentne IP: *.uc.nombres.ttd.es 20.02.02, 22:46 Gość portalu: tato napisał(a): > Biedny czerwony ryj. Tato ,przestan mielic ozorem -tu sie powaznie rozmawia.Strajkowac lub nie strajkowac oto jest pytanie.Ze strajku moze wyjsc bigos.znowu ktos przeskoczy przez plot i......styropian gotowy.Polska jest gotowa do podniesienia na podest nowego przedstawiciela "swiadomej klasy robotniczej. A ty Tato o czerwonym ryju ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tato Re: Dlugie,intelygentne IP: 62.211.206.* 20.02.02, 23:00 Gość portalu: Don napisał(a): > Gość portalu: tato napisał(a): > > > Biedny czerwony ryj. > > Tato ,przestan mielic ozorem -tu sie powaznie rozmawia.Strajkowac lub nie > strajkowac oto jest pytanie.Ze strajku moze wyjsc bigos.znowu ktos przeskoczy > przez plot i......styropian gotowy.Polska jest gotowa do podniesienia na podest > > nowego przedstawiciela "swiadomej klasy robotniczej. A ty Tato o czerwonym ryju > ! DON prosze,protest tu jest niepotrzebny.Niechce zrobic z ciebie "DONNINA". Odpowiedz Link Zgłoś
orsa Re: Dlugie,intelygentne 20.02.02, 22:43 Server czkawki dostal to on moze tez? Czkawka ponoc zarazliwa )) Cukier podobno pomaga )) Rzuc mu jakies slodkosci w takim razie. A jak to nie pomoze to juz jego sprawa. Niech sie leczy sam. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
ro-bert Re: Dlugie,intelygentne 20.02.02, 22:38 orsa napisał(a): > Polakow rozmowy !!!!!!!!koncza sie zawsze wyzwiskami. Wiesz co? Wpadlem na ten watek i nie chcialo mi sie wszystkiego czytac ale dlaczego ten pesymizm? Ja np. uwazam, ze KAZDEMU mozna odpowiedziec milym slowem! Pozdr ro-bert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mily Re: Dlugie,intelygentne IP: *.proxy.aol.com 20.02.02, 22:42 ro-bert napisał(a): > orsa napisał(a): > > > Polakow rozmowy !!!!!!!!koncza sie zawsze wyzwiskami. > > Wiesz co? Wpadlem na ten watek i nie chcialo mi sie wszystkiego czytac ale > dlaczego ten pesymizm? > Ja np. uwazam, ze KAZDEMU mozna odpowiedziec milym slowem! > > Pozdr Czyli, np. niejaki Tato ni stad ni zowad nazywa Cie " Czerwonym ryjem", a Ty mu mowisz: Zycze ci Tatuniu, milego dnia? moze i racja,,,.... > ro-bert > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tato Re: Dlugie,intelygentne IP: 62.211.206.* 20.02.02, 22:48 Gość portalu: Mily napisał(a): > ro-bert napisał(a): > > > orsa napisał(a): > > > > > Polakow rozmowy !!!!!!!!koncza sie zawsze wyzwiskami. > > > > Wiesz co? Wpadlem na ten watek i nie chcialo mi sie wszystkiego czytac ale > > > dlaczego ten pesymizm? > > Ja np. uwazam, ze KAZDEMU mozna odpowiedziec milym slowem! > > > > Pozdr > Czyli, np. niejaki Tato ni stad ni zowad nazywa Cie " Czerwonym ryjem", a Ty mu > > mowisz: Zycze ci Tatuniu, milego dnia? > moze i racja,,,.... > > ro-bert > > >Sluchaj ucha a nie czerwonego ryja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mily A na to, to ja ci Tato, IP: *.proxy.aol.com 20.02.02, 22:54 powiem w sposob, jeden godny: Nie do rymu, nie do sensu wsadz swa dupe do kredensu Nie do rymu, nie do taktu, wsadz sobie ch...a do kontaktu. Jak ci strzeli i zaskwierczy, bedziesz wieczor mial pogodny ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tato Re: A na to, to ja ci Tato, IP: 62.211.206.* 20.02.02, 23:38 Gość portalu: Mily napisał(a): > powiem w sposob, jeden godny: > Nie do rymu, nie do sensu wsadz swa dupe do kredensu > Nie do rymu, nie do taktu, wsadz sobie ch...a do kontaktu. > Jak ci strzeli i zaskwierczy, bedziesz wieczor mial pogodny ! > Za taka przypowiastke kup se h... na gwiastke.I tym pogodnym pozegnaniem "hej". Odpowiedz Link Zgłoś