Dodaj do ulubionych

cienkie te zarobki w Stanach

18.09.10, 01:47
General Manager, czyli dyrektor zaledwie $92,650. Ksiegowy $60,340. Farmaceuta $28,070. Przedszkolanka $24,540. Czy z dwoch ostatnich pensji mozna wyzyc?
finance.yahoo.com/career-work/article/110723/jobs-with-the-greatest-gains?mod=career-salary_negotiation

Obserwuj wątek
    • mcov znajdz mi pielegniarke w PL majaca 60,000 18.09.10, 02:07
      Znajdz mi pielegniarke w PL majaca 60,000. Chyba, ze w 3 lata, hehehehe.

Ciezko zyje sie w prowincjonalnym kraju bez jakiegokolwiek znaczenia i perspektyw?
      • al-kochol-8 Re: znajdz mi pielegniarke w PL majaca 60,000 18.09.10, 02:48
        Bo w Ameryce konowal pierwszy po bogu, a pielegniarka pierwsza po konowale. Tak juz tam maja
        • gassarbajter Re: znajdz mi pielegniarke w PL majaca 60,000 18.09.10, 03:00
          stary goopku ,nie masz zielonego pojecia o Ameryce a piszesz pier,,doly !! wyssane z palca !! zobacz ile zarabia w PL robotnik wykfalikowany a ile w US, albo co ty cieciu mozesz kupic sobie za 100zl a co moze czlowiek mieszkajacy w US za 100$, ile u ciebie kosztuje jeden !!!!!literek benzyny a ile w US ,,,no co cieciu ???? - zatkalo ??
          • rat_canals gass 18.09.10, 16:04
            przeczytalem twoj wywod , niech nie sklamie, z pewnym zainteresowaniem, tylklo nie zrozumialem jednej rzeczy, badz tak uprzejmy i pokaz nam, jakimi matematycznymi wzorami doprowadziles do tej, jakze smutnej konkluzji
            • _czosnek_ Re: gass 21.09.10, 10:42
              1 taczka piasku + 1 taczka piasku = 2 taczki piasku.

buahahahaha!!!!
              • warcholski kananal pus czosnek 21.09.10, 12:00
                1/2 mozg kanal + 1/2 mozg czosnek = jeden idiota
                ...
                czosnek czy kanalowy, ktory to?
                www.youtube.com/watch?v=PmgS1n3GtSE
    • warcholski o co chodzi z tym brakiem visa 18.09.10, 03:08
      1). Praca dla pan w wieku 18-55 lat, w drukarni od poniedzialku 9/13/2010. Blisko Greenpoint-u. Doswiadczenie i ang. nie wymagany........ 2). Opieka nad starsza kobieta (chodzaca z walker-em) z zamieszkaniem w West Orange, NJ. Wymagania: staly pobyt, dobry j.ang., ameryk. prawo jazdy, Home Attendant Certificate, doswiadczenie, referencje. 7dni/$200 dziennie ($160 po odciagnieciu podatku)..........3). Housekeeper/Babysitter-praca z zamieszkaniem Long Island, Merick. (2 dzieci:10,4 lata, trzecie ma sie urodzic). Wymagania: dobry j.ang, referencje, $500/5dni.

bazarynka.com/upload/ogloszenia/3d2f46e8026c9d3b06ed49b55c7c366e.jpg
      O co chodzi z ta kasa, ze za darmo i zyje odklada wiec powiedzmy odklada nawet $25000/rocznie

• normalski1 Re: cienkie te zarobki w Stanach 18.09.10, 08:47
      40 000 000 ludzi w USA zyje w biedzie ,ciagle sie pogarsza 15 000 000 jest bez pracy ,w dzienniku Au slyszalem ze na USA australia nie moze juz liczyc (kaput) jestesmy teraz na lasce Chin od nich zalezy jak bedzie w Australi ( dla tych co nie wiedza dodam ze Chiny to wrogi ustroj komunistyczny )
      • al-kochol-8 Re: cienkie te zarobki w Stanach 18.09.10, 09:01
        na szczescie nasz minister spraw zagranicznych mowi po chinsku
        • donk A kto Chinom daje know-how? 18.09.10, 12:02
          Kto otwiera fabrykem za fabrykom, ksztalci Chinczykuf na Uniwersytetach na zachodzie zeby mieli swoich inzynierow od nas a pozniej zeby nas zayebali. No kto?

Ja nie, a Ortalion tez nie moze. heheheheheheheheheheh
          • ontarian Re: A kto Chinom daje know-how? 21.09.10, 16:38
            donk napisała:

> Kto otwiera fabrykem za fabrykom, ksztalci Chinczykuf na Uniwersytetach na zach
            > odzie zeby mieli swoich inzynierow od nas a pozniej zeby nas zayebali. No kto?
            >
            > Ja nie, a Ortalion tez nie moze. heheheheheheheheheheh
            ale ty bonku mozesz trzepania skorkom uczyc
            podobno babow im brakuje przez tom 'one child policy'
    • starypierdola Masz racje, kolego, cienkie! 18.09.10, 16:12
      Juz tak malo zarabiamy ze ledwo starcza na kukurydze! A jak sam wiesz w Polsce to kukurydze jedza tylko konie.

Na co to nam przyszlo na stare lata sad((

Napchany kukurydza
      SP
    • mlody774 Skrajnie niskie zarobki w Stanach 18.09.10, 16:53
      Czy emeryt z zona nie mającej swojej emerytury mając tylko Social Security(obecnie jest max USD 1401) może przeżyć w Stanach? Pytanie jest gdzie. Jeżeli np przeprowadzi się na południe Stanów, gdzie domy są tanie, to oczywiście ze może. Oczywiście wiesz, ze mieszkanie w AU lub w EU to kosztuje fortunę, co pochlania wiekrzosc wydatków miesięcznych. Obecnie można kupić prawie nowy dom z trzema sypialniami, garażem, dwie łazienki na południo za 90 tysięcy lub nawet miej. Co z podatkiem, ubezpieczeniem i rata będzie jakieś $700 na miesiąc. Czyli emerytowi zostanie jeszcze $701 z których ok. $100 musi wydać na prąd, wodę itd, jakieś 250 na żywność, czyli mu jeszcze zostanie. Jak ktoś jest zdrowy i może jeszcze trochę popracować w domu prywatnie to taki ma jeszcze oszczędności. To wszystko bes konieczności użerania się w uzedach, czekania w kolejkach itd.
      • bruno.555 Re: Skrajnie niskie zarobki w Stanach 18.09.10, 21:45
        ubezpieczenia? Ty wierzysz jeszcze w jakies ubezpieczenia? Na ch. ci ubezpieczenie jak jestes neizalezny ?!
        • mlody774 Re: Skrajnie niskie zarobki w Stanach 18.09.10, 22:15
          Ja nie wierze w ubezpieczenia. Ja się leczę sam środkami naturalnymi, już od lat(wsunie jest to tanie i proste, zęby się tego nauczyć). Mam tylko ubezpieczanie w razie wypadku, za szpital jak mieli by mnie poskładać. Hahaha. Ale pisałem o znajomych, którzy muszą mieć ubezpieczenie na dom jak maja na niego kredyt do spłacenia. Wiesz, bank rzada.
          • bruno.555 Re: Skrajnie niskie zarobki w Stanach 19.09.10, 01:29
            ty jak sie tego nauczyc zeby naturalnie. tez tak chialbym bo to ubezpieczenie to qsko drogie.
            • mlody774 Re: Skrajnie niskie zarobki w Stanach 19.09.10, 19:56
              RACZEJ szczegółowe informacje znajdziesz słuchając od poniedziałku do piątku internetowego radia od 3 PM EST do 5 PM EST. www.discountgoldandsilvertrading.net/Radio_Show.htm
              W naturalnym leczeniu głownie chodzi żeby jak najmniej spożywać trucizn. Do tych trucizna zaliczają się głównie: wszystkie gotowe (kupne) wyroby słodkie, napoje gazowane a szczególnie te dietetyczne, przypieczone mięso lub inne, ciągłe przebywanie w pomieszczeniach zamkniętych, nie filtrowana miejska woda pitna itd.
              Żeby organizm mógł walczyć/wydalić te trutki i dobrze funkcjonować musi mieć dużo mulit-minerałów a szczególnie Magnesium, Calcium(nie kupuj tych z CVS lub supermarketu) i naturalne jedzenia. I to tak właściwe wszystko. Reszta to już takie szczegółowe dodatki zależne od pojedynczych przypadków.
              • donk heheheh Fajny doktur jestes heheh 21.09.10, 10:59
                Leczysz sie sam?

Trutkami?

Widac. heheheheheheheheheheheheh

Ortalion chyba tez. heheheheheheh
      • starypierdola No a lekarze, lekarstwa i butleka gorzaly ... 18.09.10, 23:18
        ... od czasu do czasu?

Tylko mi nie pisz ze Mediacre to wsystko pokrywa! No chyba ze masz dodakowe ubezpieczenie, ze $300 na miesiac (najtansze, AARP).

Biedak SP

• rat_canals Re: No a lekarze, lekarstwa i butleka gorzaly ... 18.09.10, 23:26
          ale masz za to miliony ofert firm pogrzebowych, ktore to taniej cie pochawaja, jak
          w pl hehehe
        • al-kochol-8 Re: No a lekarze, lekarstwa i butleka gorzaly ... 19.09.10, 00:50
          jak sie przeprowadzi na poludnie to ma szanse na to ze zanim upadnie na zdrowiu to wczesniej zmiecie go jakas Katrina albo go otruje BP
          • mlody774 Re: No a lekarze, lekarstwa i butleka gorzaly ... 19.09.10, 20:20
            Południe to nie tylko słoneczne plaże. Możesz mieszkać 500mili (może nawet więcej) od oceanu lub zatoki i ciągle być na południu S.. Jak się okazuje(jak zauważyłeś BP i inne) ostatnio, jest najlepiej jechać na plaże samochodem niż na niej mieszkać.
        • mlody774 Re: No a lekarze, lekarstwa i butleka gorzaly ... 19.09.10, 20:34
          Jak nie kupisz za dużo " butelek" to ci tylko na zdrowie wyjdzie. To prawda, ze lekarstwa i prywatni lekarze mogą kosztować. Ale jak zrozumiesz, ze syntetyczne leki niczego nie lecza ale tylko znieczulają, to zaoszczędzisz fortunę. Następnie jak zauważysz, ze tradycyjni lekarze tylko eis posługują chemia, to zapytasz, po co im wogle dajesz swój czas, bo na pewno nie będziesz żył dłużej po wizytach u nich.
          Czyli wszystko zależy od twojej prywatnej wiedzy i odpowiedniego nastawienia.
          • al-kochol-8 Re: No a lekarze, lekarstwa i butleka gorzaly ... 20.09.10, 01:49
            > Jak nie kupisz za dużo " butelek" to ci tylko na zdrowie wyjdzie.

Trzeba wiedziec ktore "butelki" kupowac. Pod zadnym pozorem nie wolno kupowac piwa, whisky albo whiskey. To sa trucizny, w ktorych najzdrowszym skladnikiem jest barwnik, ale tylko wtedy gdy jest pochodzenia naturalnego, a mianowicie z cockroachow. Zamiast 3 butelek whisky (rzekomo 12 letniej), lepiej sobie kupic jedna butelke koniaku VSOP (polecam Martell), ktory lezakowany jest zaledwie 4 lata.
            • al-kochol-8 Dam Za Darmo Gorzale 21.09.10, 11:45
              no moze nie tyle gorzale co solidne brandy.
              • donk tylko po niej oczy wypadajom. heheh 28.09.10, 14:32
                Pij se lepiej sam.
                Wutka dobra na mundrosc.

hehehehehehheheheheheheheheheheh
          • waldek.usa ja zazywam morfine...serio, hehehe 01.10.10, 22:44
            super lek
            • mlody774 Re: ja zazywam morfine...serio, hehehe 01.10.10, 22:50
              I dobrze, w końcu to jest coś naturalnego(coś co rośnie). Hahahaha
      • fan.club Emeryt i kredyt na dom!? No, no... 19.09.10, 09:28
        • mlody774 Re: Emeryt i kredyt na dom!? No, no... 19.09.10, 20:24
          Co jest w tym złego? Masz jakieś problemy coś takiego załatwić? Jeszcze w Ameryce niema "uśmiercania" staruszków, których nie opłaca się leczyć, zgodnie z opinia "mądrych" jak ma to miejsce w Europie, gdzie jest społeczna opieka medyczna.
          • starypierdola Re: Emeryt i kredyt na dom!? No, no... 20.09.10, 03:30
            W Ameryce wszystko jest mozliwe : sky is the limit

Emeryt SP
          • fan.club Pytałem się o kredyty dla emerytów. 21.09.10, 16:54
            "Uśmiercanie" staruszków w Europie to legendy dla moherowych matołów. O kredytach - jak widzę - masz jeszcze mniej do powiedzenia.
            • mlody774 Re: Pytałem się o kredyty dla emerytów. 21.09.10, 20:33
              Rozumiem, mieszkasz w EU i nic o tym nie wiesz.
              • fan.club Młodzian, bystrzak z ciebie jakich mało! 22.09.10, 12:22
                Jak myślisz: dlaczego pytam i to takiego fachowca jak ty? Ale ty o kredytach ni hooya. I taki z ciebie fachowiec. Jak zawsze zresztą.

Hawaj wracaj, bo niekumata młodzież i inne warcholskie lementy opanowały forum.
                • mlody774 Re: Młodzian, bystrzak z ciebie jakich mało! 22.09.10, 16:54
                  Napisz o co ci chodzi, bo tylko bluzgasz na darmo. O ile wiem to ty mieszkasz w Europie a tam jest w temacie kredytów mala wiedzę i posługujecie się myśleniem, które podpiera rzekoma uczciwość kredytodawców. Najpierw ci się nie podobało coś o uśmiercaniu staruszków w EU a teraz kręcisz o kredytach. Zrozum ze tutaj niskich 48 skejtach jest trochę wiekrza świadomość niż nawet byłych Polaków na Hawajach.
                • mlody774 Re: Młodzian, bystrzak z ciebie jakich mało! 22.09.10, 17:58
                  Tak sobie myślę, ze ty możesz jeszcze nie rozumieć co napisałem.
                  Żeby to zrozumieć, trzeba wiedzieć z kand biorą się pieniądze na te udzielane kredyty: na dom, samochody itd. Podejrzewam, ze odpowiesz, ze biorą się z wkładów innych, którzy maja konto w danej instytucji lub akcjonariuszy(nie pochodzą z żadnych z wymienionych miejsc). Jak tak myślisz, to wymyśli proszę z kand bierze się ciągle galopująca inflacja lub dlaczego Grecja i inne maja problemy ekonomiczne. A może wiesz dlaczego Grecja I Niemcy głośno myślą o zmianie przepisów bankowych i karach więżenia dla nich. Powinnaś to wiedzieć, w końcu to członkowie EU i są tak blisko ciebie.
                  • donk Re: Młodzian, bystrzak z ciebie jakich mało! 23.09.10, 00:08
                    Mnie siem podoba jak republikanie krzycza a sami tylko moga potrzepac skorkom. A ta ci... z Alaski to ona juz chyba wogole tez musi siem fszendzie wpiredoolac. A planu ni mo, po wyborach jak sie zastanowi ile zarobila. hehehehehehehehehehehehehehehehe
                  • fan.club Młody uważaj, dokładnie i po kolei... 23.09.10, 07:24
                    Interesuje mnie taka sytuacja: 75-letni dziadek chce kredytt na kupno domu. Dziadek całkiem zdrowy nie jest, rentę ma przeciętną, a domek też przeciętny w cenie. Taki klient jest dla banku określonym ryzykiem. Moje pytanie: dostanie kredyt? Jeżeli tak, to na jakich warunkach i jak wygląda zabezpieczenie banku.
                    Pytam się, bo żyję w Europce i o Stanikach nie wiem aż tyle, co Ty o Europce, a nie chciałbym się kompromitować. No i Staniki bardzo mi się podobają. Lata lecą, kto wie, czy na starość nie przeniosę się do emeryckiej Arizonki. Twoje informacje będą jak znalazł, co nie?
                    • ontarian to moze ja ci lopatom jak bonkowi wytlumaczem 23.09.10, 14:24
                      fan.club napisał:

> Interesuje mnie taka sytuacja: 75-letni dziadek chce kredytt na kupno domu.
                      w normalnym kraju 75-letni dziadek, jesli jeszcze dycha,
                      to domu nie chce kupic, tylko ewentualnie sprzedac

> Dziadek całkiem zdrowy nie jest, rentę ma przeciętną, a domek też przeciętny w cenie.
                      > Taki klient jest dla banku określonym ryzykiem. Moje pytanie: dostanie kredyt?
                      jesli spelni warunki otrzymania kredytu, to dostanie

> Jeżeli tak, to na jakich warunkach
                      a to juz zalezy od banku

> i jak wygląda zabezpieczenie banku.
                      nie wiesz? nieraz tu wrzucali fotki (zwlaszcza kaganiec) patykow obitych tekturkom

> Pytam się, bo żyję w Europce
                      my condolences

> i o Stanikach nie wiem aż tyle, co Ty o Europce,
                      to poczytaj sobie, zebys sie wstydzic nie musial
                      sjp.pwn.pl/szukaj/stanik
                      > a nie chciałbym się kompromitować. No i Staniki bardzo mi się podobają.
                      naprawde? a jaki rozmiar nosisz?

> Lata lecą, kto wie, czy na starość nie przeniosę się do emeryckiej Arizonki.
                      prendzej sie na tamten swiat przeniesiesz, hehe

> Twoje informacje będą jak znalazł, co nie?
                      a samemu info sobie poszukac to nie laska?
                      • fan.club A ty co, Młody jesteś? 23.09.10, 15:51
                        Czy tylko stary i głupi?
                        • ontarian Re: A ty co, Młody jesteś? 23.09.10, 16:06
                          fan.club napisał:

> Czy tylko stary
                          a ile lat trzeba miec, zeby byc starym?
                          bo widzisz, dla pienciolatka to nawet dwudziestolatek jest stary
                          a dla siedemdziesienciolatka, czterdziestolatek mlody

> i głupi?
                          gupi to bym byl jakbym w dupkolandzie siedzial
                          • donk Re: A ty co, Młody jesteś? 23.09.10, 17:29
                            A doopkiem zostales. heheheheheheheheheheheheheheheheheheh
                            • ontarian Re: A ty co, Młody jesteś? 23.09.10, 18:04
                              a ty hoooyem, hehehe
                              donG
                              poczytaj sobie czym jestes, hehehe
                              www.urbandictionary.com/define.php?term=dong
                          • fan.club Rozumiem. 23.09.10, 18:14
                            Ty masz IQ 20 i jesteś geniuszem, bo bonk ma tylko IQ 5.
                            • donk Ortalion ! tfuj temat AjKu 29.09.10, 16:47
                              heheheh
                              Uwaga mamy nastempnego speca od AjKu.
                              Robisz sobie czensto test online, ico ico opada ci przed czy popoludniu. heheheheheheheheheheh

Widzem ze robisz konkurecjem ortalionkowi. On se tez AjKu czensto mierzy bo mu szwankuje.

heheheheheheh

• mlody774 Re: Młody uważaj, dokładnie i po kolei... 23.09.10, 22:10
                      Po pierwsze to dom jest zabezpieczeniem kredytowym. Sa stejty gdzie mogą ci go zabrać, jak przestaniesz płacić, BES sadu. W tych skejtach najłatwiej dostaniesz kredyt będąc na emeryturze. Dostaniesz kredyt a nie pieniądze jak powinnaś zauważyć, Oni przez udzielanie redyku w zasadzie produkują pieniądze, bo nie udzielają tego kredytu na podstawie swoich wkładów-rozumiesz? Następie udajesz się do sprzedawcy domów i jego się pytasz za ile możesz kupić dom(nie chwal się żadnymi oszczędnościami-mieszkamy jak długo jest nam wygodnie-zachowujemy możliwość porzucenia domu). Oni ciebie oblicza i ten sprzedawca w porozumieniu z któraś organizacja (nie bankierem), która dostała pozwolenie od państwa na udzielanie kredytów, da ci kredyt. Ten kredyt będzie sprzedany praktycznie w parę tygodni jakiemuś dużemu bankowi, który się nie pyta jak go dostałeś ale czy płacisz. Często ci pierwsi nawet od razu dadzą ci prawo oryginalne własności(bez spłacenia kredytu jeszcze) bo maja dokładny bajzel w komputerach i pełno takowych kredytów kupuje acyl świat w nadziei, ze dobrze na tym zarobią, bo ekonomia w ich krajach szwankuje już od dawna(wcześniej niż w USA). Napisz na mojego e-mila na gazecie.pl jak się tym będziesz interesowała. Kłaniam się nisko, młody.
                      • fan.club Coś mi się zdaje, że kryzysy produkujesz. 23.09.10, 22:57
                        • mlody774 Re: Coś mi się zdaje, że kryzysy produkujesz. 24.09.10, 04:27
                          Gdzieś w zeszłym stuleciu bankierzy zaprojektowali ten kryzys światowy. Doprowadzili do wysokich cen na nieruchomości w przygotowaniu do tej recesji właśnie łatwymi kredytami(jak opisałem wyżej, tak kiedyś same banki pożyczały tutaj i w świecie). Pod koniec kadencji poprzedniego prezydenta Feralne Rezerwy(wszystkie banki centralne świata, są kontrolowanie przez Luminatow-kiedyś może znajdziesz dalsze wpływy z Rzymu), które są prywatnym bankiem, zabroniły tych łatwych kredytów banka nad którymi maja kontrole. Żeby jednak przynajmniej złagodzić ten kryzys utworzono kompanie kredytowe(opisane tutaj uprzednio), które w nazwie już nie maja słowa "Bank" i nie są pod kontrola FR. Jak długo pozwolą tym kompania kredytowym istnieć, ja nie wiem, ale jest wielki rozłam tutaj i może już w przyszłym roku wrócimy do cel na import i dużo bzdurnych praw będzie wymazane. O to ze pożyczano łatwo pieniądze(wywindowano ceny) i nagle przestano to robić, właśnie Grecja, Portugalia, Hiszpania i Niemcy się buza. Planuj te zmiany, które wspominałem wcześniej. Sami zainteresowani bankierzy, nie chcą zwracać na siebie uwagi, teraz twierdza w Polsce i innych krajach, ze sami zaciskają swoje wydatki na kredyty, a prawda jest, ze im kazano to robić i właściwie te banki na tym tracą, bo nie mogą produkować pieniędzy z niczego(one nigdy nie pożyczały swoich pieniędzy). Celowo w mediach ta cala sprawa jest zagmatwana i niewiele się informuje co naprawdę się dzieje w świecie z bankami. W zasadzie z rzuca się winę na spoleczenstwa, twierdząc, ze się źle gospodarzyli itd.
                          • al-kochol-8 Re: Coś mi się zdaje, że kryzysy produkujesz. 24.09.10, 06:58
                            > bie uwagi, teraz twierdza w Polsce i innych krajach, ze sami zaciskają swoje wy
                            > datki na kredyty, a prawda jest, ze im kazano to robić i właściwie te banki na
                            > tym tracą, bo nie mogą produkować pieniędzy z niczego(one nigdy nie pożyczały s
                            > woich pieniędzy). Celowo w mediach ta cala sprawa jest zagmatwana i niewiele si

problem w tym ze wielu uczestnikow tego forum ma metne pojecie o tym czym naprawde jest dzis kapitalizm, bo ten sie zmienil od czasow kiedy oni emigrowali z t.zw. komuny, ktora przeciez komuna nie byla, bo gdyby byla to by nie emigrowali.

Wyjasnij im to dokladniej

te banki na tym tracą, bo nie mogą produkować pieniędzy z niczego(one nigdy nie pożyczały swoich pieniędzy

bo Slowianom ciezko zrozumiec wspolczesny system finansowy

• donk Re: Coś mi się zdaje, że kryzysy produkujesz. 25.09.10, 10:33
                              Problem f tym, ze nikogo zadna forma nie inetersuje.
                              Wazne zeby do plotu bylo wygrabione.
                              • mlody774 Re: Coś mi się zdaje, że kryzysy produkujesz. 25.09.10, 12:33
                                Masz racje Donk. Można wyjaśniać setki razy(doświadczenia z przeszłości) co jest źle w systemie bankowym w: Stanach, Polsce i świecie, a ludziska i tak nie przyswoją sobie tej wiedzy, aż ich bieda na tyle nie przyciśnie, ze będą musieli coś z tym zrobić. Jedynie można uszczęśliwić Czosnka i mu podobnych, bo jak się pisze o tym ze Stanów, to będą sobie myśleć, ze dzieje się to tylko w tych Stanach, a nie u nich w Polsce pod ich własnym nosem i innych krajach.
                                • rat_canals Re: Coś mi się zdaje, że kryzysy produkujesz. 25.09.10, 18:54
                                  mlody, to ty chyba nie chcesz zrozumiec, ze masa ludzi ma to gleboko w doopie, wielu mysli tylko o tym, jak przezyc kolejny tydzien, nastepnych masa chce tylko wygodnego zycia a tak naprawde to niewielu kreci powazna kase i jednoczesnie kreci swiatem
                              • ontarian Re: Coś mi się zdaje, że kryzysy produkujesz. 27.09.10, 15:15
                                donk napisała:

> Wazne zeby do plotu bylo wygrabione.
                                zwlaszcza dla ciebie, zebys mial koze do czego przywionzac, hehe
                                • donk Re: Coś mi się zdaje, że kryzysy produkujesz. 27.09.10, 20:41
                                  A ciebie na parkingu zato przywionzujom.
                                  heheheheheheh
                                  • rat_canals Re: Coś mi się zdaje, że kryzysy produkujesz. 28.09.10, 00:46
                                    nie musza, asfalty wbily go w asfalt i tak tam tkwi hehe czeka az go przysypie snieg, balwan jeden heheh
    • rat_canals Re: cienkie te zarobki w Stanach 19.09.10, 00:45
      co za scierow tlu lumu> ri z hehehe ff
      • bruno.555 Re: cienkie te zarobki w Stanach 19.09.10, 01:31
        muka laka kaka malaka
        • warcholski Zgloscie sie brak fachocow 19.09.10, 01:41
          According to a talent shortage survey conducted by staffing firm Manpower Inc., skilled-trade jobs (heating and air conditioning, electricians, plumbers, pipefitters, etc.) are the hardest jobs to fill this year.

Despite the high national unemployment rate,
          msn.careerbuilder.com/Article/MSN-2374-Job-Info-and-Trends-7-Industries-in-Need-of-Workers-Now/?SiteId=cbmsnhp42374&sc_extcmp=JS_2374_home1>1=23000
          are suffering from a talent shortage.
          • gassarbajter warcholski !!?? 23.09.10, 00:11
            powycinali ci posty ,nie widzisz???

========================================================
    • mlody774 Re: Pytałem się o kredyty dla emerytów. 22.09.10, 17:35
      Nie myślę. W EU są komisje lekarskie, które decydują czy leczyć "nieuleczalne" chorych i wydać na nich państwowe pieniądze. W Europie nie wiedza nic złego w tym, bo nic nie wiedza o moralności. Jest nie moralnym decydowanie czy ktoś może żyć lub nie. A ty Donk wiesz z kand pochodzi ta moralność? Przy okazji, bo nikt z EU tego nie poruszy. Na prima aprilis 2011 wchodzi tam nowe prawo, które będzie traktować naturalne środki lecznicze jak medycyn chemiczna(środki te będą musiały mieć zgodę państwa/lekarza aby je można było stosować), nawet jak te naturalne środki były używane przez tysiące lat. Tłumaczy się im to, ze to dla ich dobra. A ty Donk wiesz co jest źle z tym prawem?
      • bruno.555 Re: Pytałem się o kredyty dla emerytów. 29.09.10, 02:03
        kazda szkola wyzsza ma kurs etiki na ktorym kaza decydowac kogo wywalic za burte stary zasluzony prosefor, mloda prostytutka z przebiegiem (zdrowa) czy mlodego chlopaka, kieszonkowca. Sprobuj powiedzial psorowi ze niemoralne.
        • starypierdola Mlody, ty jednak jestes ... 29.09.10, 03:51
          .... wyjatkowy glab kapusciannysad((

Nie przemyslales sprawy, nie wiesz o co chodzi, a zabierasz autorytatywnie glos jak bys byl conajmniej rowny Sarze Palin. A moze ten dupek Beck z Fox News Ci tak w tym glabie zamieszal ze nawet nie potrafisz odroznc ziarna od plew??

W tym przypominasz mi niektorych (wiekszosc) Niemcow ktorzy za Hitlerem szli w ogien i oddawali za niego zycie bo im ten demagog tez w glowach zamieszal.

Zaskoczony SP

• mlody774 Re: Mlody, ty jednak jestes ... 29.09.10, 15:57
            S. Palin i Beck kiedyś krytykowali chrześcijańska moralność(udają coś czym nie są). Napisałbyś czy w Au lub EU są wspomniane komisje, które mogą odmówić pomocy lekarskiej. Bylo by coś do omówienia. W końcu podobna opiekę społeczna będą wprowadzać w Stanach.
        • mlody774 Re: Pytałem się o kredyty dla emerytów. 29.09.10, 15:58
          Czy te zwolnienia wiążą się z utrata życia zwolnionego?
    • aksiegowy Alez sie usmialem 29.09.10, 13:07
      Dawno tu nie zagladalem - ale jak widze potrzeba pogadania o cudzych pieniadzach jest ciagle silna.
      Z zycia i obserwacji wlasnej po studiach ksiegowosci na start placa:
      - ktokolwiek 30-40
      - Big4 - 40-50
      - Finance - 50-60
      To na start komus kto skonczyl studia. A ze w ta srednia sa liczeni prawdopodobnie wszyscy co w pracy urzywaja kalkulatora to srednia jest taka jaka jest. Bookkeepers, payroll, i ludzie wstukujacy numerki w komputer to nie sa ksiegowi.
      • _czosnek_ Re: Alez sie usmialem 29.09.10, 13:57
        Tylko ty cieciu zarabiasz duzo mniej. buahaha
      • fan.club Uśmiałeś się? Tu masz coś na bis! 29.09.10, 17:55
        Clinton się przechwala: Mój rząd stworzył kilka milionów nowych miejsc pracy!
        Głos z publiki: To prawda! Sam pracuję w trzech z tych nowych miejsc...
        • mlody774 Re: Uśmiałeś się? Tu masz coś na bis! 29.09.10, 19:08
          ............................... a kiedyś wystarczyła jedna.
          • aksiegowy Re: Uśmiałeś się? Tu masz coś na bis! 30.09.10, 13:21
            dobre smile
            wczoraj gadalem z kumplem ktory jest farmaceuta w CVS na Florydzie
            5 lat temu dostal od nich na start 120K. Ciekawe jak oni liczyli ta srednia - pewnie zatrudniajac ksiegowych za 30K smile
            • al-kochol-8 Re: Uśmiałeś się? Tu masz coś na bis! 30.09.10, 13:43
              > 5 lat temu dostal od nich na start 120K.

a nie pomyslales o tym ze twoj tzw kumpel leci z toba w tzw CE HA ?? smile
              • bruno.555 Re: Uśmiałeś się? Tu masz coś na bis! 30.09.10, 16:16
                wink on nie mysli, on ksiegowy.
            • mcov Ksiegowy, zrozum ich 30.09.10, 16:57
              Ksiegowy, zrozum ich, te polskie trole na forum maja po $200 miesiecznej emerytury. Krew ich zalewa, jak slysza, ze ich koledzy na Zachodzie maja po $100,000 rocznego dochodu. Przeyebali zycie. Czasami nie ich wina. Tak im sie zycie ulozylo...
              • aksiegowy tego sie nie da zrozumiec 01.10.10, 14:24
                smile
                nie wszyscy maja po 100K. Sa tez i tacy co zarabiaja 50K - ale oni tez sa szczesliwi z tym co maja.
                Mam duzo znajomych co maja takie zarobki - i pomimo przepasci finansowej jestesmy dalej znajomymi. Ja wiem ile oni mniej wiecej zarabiaja - a oni sie nie pytaja bo nie wypada. Ci zarabiajacy pozyzej 100K to jednak nieliczni - ot moze 10%-15% spoleczenstwa w NJ/NY/CT -a to sa jedne z najzamozniejszych stanow.
                • rat_canals aksiegowy 02.10.10, 01:51
                  skonczyles remont domu?
                  • aksiegowy Re: aksiegowy 02.10.10, 05:26
                    w wiekszosci tak - zostalo kilka drobiazgow - dekoracja raczej niz remont
                    zastanawiam sie jak "zagospodorawac" sciane na klatce schodowej 7' szroka na 19' wysoka i pare tym podobnych "drobiazgow"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka