Dodaj do ulubionych

Jaki samolot z Polski do Londynu?

28.04.04, 13:18
Może któraś z Was wie , jak najlepiej i najtaniej dostac sie do Londynu?
Obserwuj wątek
    • chenevier Re: Jaki samolot z Polski do Londynu? 28.04.04, 14:32
      Teraz najtansze to air polonia!!!
      Zobacz strone www.airpolonia.com. albo pl
      • jagienka.harrison Re: Jaki samolot z Polski do Londynu? 28.04.04, 21:16
        Ja dzisiaj lecialam z AirPolonia do Katowic i jestem zadowolona. Lot trwal
        mniej niz 2 godziny, bardzo sprawnie, mielismy z Dominikiem 3 miejsca dla
        siebie (w ogole mielismy wybor miejsca i mlody dostal swoja boarding card)i
        mnie sie podobalo. A za bilet zaplacilam 2 miesiace temu 112 funtow wraz z
        dzieckiem.
        Mama zrobila golabkiwink
    • amalinka Re: Jaki samolot z Polski do Londynu? 28.04.04, 15:20
      www.wizzair.com
      www.airpolonia.com.pl
      • coronella Re: Jaki samolot z Polski do Londynu? 28.04.04, 17:16
        Dzieki!! Mam jeszcze pytanie, AirPolonia lata na Stanset, jak daleko to jest z
        Londynu? I jak sie dostać do Londynu?
        Prawdopodobnie będę miec transport, ale gdyby nie...?
        No i.. lecę z 14 miesięcznym dzieckiem, i mężem na szczęście smile
        • amalinka Re: Jaki samolot z Polski do Londynu? 29.04.04, 14:57
          Dorota, kolejka mozesz....
    • rubi21 Re: Jaki samolot z Polski do Londynu? 28.04.04, 17:44
      ze stansted tam gdzie ląduje airpolonia jeździ pociag, kosztuje ok 14 funtów i
      jedzie ok 40 minut, podobnie z Luton (ląduje wizzair) jedzie pociag, w tej
      samej cenie ale nieco dłuzej
      • lillap Re: Jaki samolot z Polski do Londynu? 28.04.04, 18:40
        Mieszkam w Luton i o ile pamiec mnie nie zawodzi to pociag z Luton jedzie do
        Londynu cos okolo tylko 1/2h a 1 dniowy pass na pociag a potem metro/autobus w
        Londynie kosztuje okolo £12.
        Tak tylko uscislam smile
        Wg mojego doswiadczenia komunikacja w Stansed (daleko)jest kiepska szczegolnie
        jak sie pozno przyleci i bez wlasnego transportu po 11 wieczorem to
        kiepsciutko - autobus jedzie jakas dluzsza trasa i przyjezdza do Londynu bardzo
        pozno. Moze pociagi czesciej kursuja o ile przyjada na czas smile))
        lillap
    • coronella Re: Jaki samolot z Polski do Londynu? 28.04.04, 18:48
      To chyba wyjdzie na to samo jak dopłacę i do LOTu, ląduje na Heathrow, a
      stamtąd do domu będe mieć kawałek.

Dzięki!!
    • kingaolsz Re: Jaki samolot z Polski do Londynu? 28.04.04, 20:23
      www.travelocity.co.uk porownuje wszystkie ceny i jeszcze jest nowa firma typu
      airpolonia ale tansza co nieco tyle ze nie pamietam adresu, chyba cos fly
      europe czy cos w tym stylu.

Kinga
      • magdapol75 Re: Jaki samolot z Polski do Londynu? 28.04.04, 20:34
        Wlasnie mialam o tej nowej firmie napisac bo tez mnie interesuja przeloty do
        ojczyzny.
        Firma nazywa sie skyeurope,za dwa bilety dla doroslych + Nel za przelot w lipcu
        wyszlo £178.00,taniej niz airpolonia (£198.00).
        Kolezanka mi mowila ze ryanair lata do Polski straszliwie tanio,ale cos jej sie
        chyba pomylilo??
    • goshposh Re: Jaki samolot z Polski do Londynu? 29.04.04, 23:28
      JA mysle ze najlepiej wejsc na British AIrways - www.britishairways.com i tam
      mozesz wybrac date i ceny przelotu. Powrotny bilet kosztuje ok 120 funtow. Leci
      na GAtwick a z tamta jest gatwick express pociag bezposredni na Victorie. BA sa
      zawsze niezawodni i mili. Mozna na nich polegac. Lataja z Krakowa i chyba tez z
      W-wy. NIestety wlasnie sprawdzilam ceny i jestem w szoku. NIedawno z nimi
      latalam za 'grosze'. Teraz z wejsciem do uni ceny skoczyly niesamowicie (w
      jedna strone rzedu 400 funtow - zgroza!!!!) Bedzie pewnie ciezko znalezc teraz
      tanie przeloty.

Gosia
      • mrufkaa Re: Jaki samolot z Polski do Londynu? 30.04.04, 01:01
        Ceny w jedna strone za samolot zawsze sa drozsze.
        a co do biletu na stansted express, to niestety jego cena nie wchodzi w
        travelki, ktore obejmuja metro i British Railways. Tak czy siak trzeba te 12£
        zabulic do Tottenham Hale np.
        • goshposh Re: Jaki samolot z Polski do Londynu? 30.04.04, 13:36
          mrufkaa napisała:

> Ceny w jedna strone za samolot zawsze sa drozsze.
          > a co do biletu na stansted express, to niestety jego cena nie wchodzi w
          > travelki, ktore obejmuja metro i British Railways. Tak czy siak trzeba te
          12&po
          > und;
          > zabulic do Tottenham Hale np.

Ba lata na Gatwick z Polski. Wchodzac na ich strone mozna sobie wybrac date
          wylotu i powrotu wg ceny. np wylot w pon moze kosztowac 54 a w piatek 200.
          Samemu sie sklada taki przelot. NIestety teraz z Kkowa do Lodynu powrotny w
          sumie kosztuje min. 600 natomiast z Londynu do KKowa znalazlam za 166 (dorosly
          z niemowleciem z oplatami wlacznie). Nie bedzie latwo znalezc tanich lotow bo
          wszyscy teraz leca z Polski tutaj a linie lotnicze to wykorzystuja. Istnieje
          jeszcze cos takiego jak air polonia.
          Goshposh
          • acutecompute Re: Jaki samolot z Polski do Londynu? 30.04.04, 13:45
            wczoraj kupial 3 bilety do polski. przedtem sprawdzila rozne linie ,polaczenia
            itp . raz juz mialam przyjemnosc leciec ze stansted i to jest dla mnie za dalko
            z brighton ,poza tym airpolonia wcale nie jest taka tania .za bilet zaplacilam
            100 funtow powrotny .( + benzyna , styraconego czasu nie da sie
            policzyc ) .wprawdzie kupilam tani bilet dla mamy na wrzesien w airpolonia ( w
            marcu kupilam )40 funtow powrotny .
            ba ostatnio sa drodzy straszliwie .lot najtansze bilety mial po ok. 123 funty .
            ja kupilam bm za 113 funtow . ciekawe ze wylot z lonynu jest do wybrania tzn
            jest kilka lotow do wyboru .z warszawy juz ciezko zazwyczaj tylko wolne miejsca
            w jednym rejsie dziennie .
            polacy przyjezdzaja do anglii ?
    • kingaolsz Re: Jaki samolot z Polski do Londynu? 30.04.04, 22:46
      Ba ma teraz promocje i Wawa-Lon-Wawa 580zl. Poza tym teraz przyjechala do mnie
      szwagierka i kupowalam jej bilet na BA ( £100) ladowala na Heathrow i wszystko
      bylo OK. Nie wiem dlaczego piszecie ze laduja tylko na Stansted i sa drodzy.
      A w jedna strone bilet z Polskiej strony BA mozna kupic juz od 190zl ( +
      podatki 100zl), albo za 300zl (+ podatek).

Pozdr
      Kinga
      • coronella Re: Jaki samolot z Polski do Londynu? 30.04.04, 22:52
        A co to za linie to BA ? Jak to znaleźć?

Poza tym mała uwaga- bilety Londyn-Warszawa-Londyn diametralnie róznią sie w
        cenie od Warszawa-Londyn-Warszawa. U tego samego przewoznika.

Bilet Air Polonia na Stanset, wylot z Warszawy o 6 rano- czyli najtańsza
        wersja, kosztuje 580 zł, za 2 dorosłe osoby i dziecko wyliczyli mi 1200 zł,
        oczywiście w dwie strony.
        • mrufkaa Re: Jaki samolot z Polski do Londynu? 30.04.04, 23:22
          BA to British Airways, angielskie linie lotnicze.
          www.ba.co.uk
          • acutecompute Re: Jaki samolot z Polski do Londynu? 01.05.04, 00:44
            w zyciu nie widzialam w sprzedazy takich tanich biletow w BA , a lecialam w
            zeszlym roku 7! razy
            • magdapol75 Re: Jaki samolot z Polski do Londynu? 03.05.04, 22:37
              Wlasnie wrocilismy z wyjazdu do Niemiec,lecielismy z Ryanair.
              W drodze powrotnej bylismy na lotnisku 40min przed odlotem (korki) i nas nie
              wpuscili do samolotu,co za swinstwo,musielismy kupic jeszcze jeden bilet
              powrotny,takim sposobem tani 4-ro dniowy wypad zrobil sie o £120 drozszy -
              szlag by trafilsad.
              Wiem ze minimum to 45 min przed,ale do diaska nie wierze ze ten samolot byl
              taki na tip-top gotowy na czas i jakby krowa w informacji poprosila to by nas
              wpuscili (naogladalam sie "airport" i wiem ze jak chca to moga),serca chyba nie
              miala zeby nas z malym dzieckiem 8 godzin na lotnisku trzymac.
              Pewnie wszystko przez to ze to takie tanie linie.
              Lecielismy ze Stansted i korzystalismy z ich parkingu "Pink elephant",za 4 dni
              zaplacilismy £28,wiec jak sie leci na krotko to sie oplaca.
              Pozdrawiam Magda
              • agozdzik Re: Jaki samolot z Polski do Londynu? 04.05.04, 07:39
                Slyszalyscie o skyeurope airlines?Pod koniec czerwca lece z synkiem do
                Polski,wlasnie z nimi.Wczoraj zarezerwowalam bilet,kosztowal £80,czyli niedrogo!
                To ich strona <www.skyeurope.com>
                Ania i Mati
    • coronella Re: Jaki samolot z Polski do Londynu? 04.05.04, 09:57
      Szkoda, że w drugą stronę, czyli z Polski do Londynu, nie ma tylu mozliwości, i
      tak tanich biletów! Najtaniej, jaki znalazłam, to air polonia, wylot z Warszawy
      o 6 rano, przylot na Stanset. Za 2 dorosłe osoby i dziecko wyszło 1200 zł (z
      powrotnym). Niby tez nie duzo, w porównaniu z dotychczasowymi cenami LOTu i BA.

Kiedyś latał British Midlandt, za czasów, gdy mieszkałam w Londynie. Udało mi
      sie wtedy kupić bilet do Polski za 60 funtów (w 2 strony), wylot z Heathrow, do
      Warszawy, super, prawda? smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka