coronella 28.04.04, 13:18 Może któraś z Was wie , jak najlepiej i najtaniej dostac sie do Londynu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chenevier Re: Jaki samolot z Polski do Londynu? 28.04.04, 14:32 Teraz najtansze to air polonia!!! Zobacz strone www.airpolonia.com. albo pl Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka.harrison Re: Jaki samolot z Polski do Londynu? 28.04.04, 21:16 Ja dzisiaj lecialam z AirPolonia do Katowic i jestem zadowolona. Lot trwal mniej niz 2 godziny, bardzo sprawnie, mielismy z Dominikiem 3 miejsca dla siebie (w ogole mielismy wybor miejsca i mlody dostal swoja boarding card)i mnie sie podobalo. A za bilet zaplacilam 2 miesiace temu 112 funtow wraz z dzieckiem. Mama zrobila golabki Odpowiedz Link Zgłoś
amalinka Re: Jaki samolot z Polski do Londynu? 28.04.04, 15:20 www.wizzair.com www.airpolonia.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Jaki samolot z Polski do Londynu? 28.04.04, 17:16 Dzieki!! Mam jeszcze pytanie, AirPolonia lata na Stanset, jak daleko to jest z Londynu? I jak sie dostać do Londynu? Prawdopodobnie będę miec transport, ale gdyby nie...? No i.. lecę z 14 miesięcznym dzieckiem, i mężem na szczęście Odpowiedz Link Zgłoś
amalinka Re: Jaki samolot z Polski do Londynu? 29.04.04, 14:57 Dorota, kolejka mozesz.... Odpowiedz Link Zgłoś
rubi21 Re: Jaki samolot z Polski do Londynu? 28.04.04, 17:44 ze stansted tam gdzie ląduje airpolonia jeździ pociag, kosztuje ok 14 funtów i jedzie ok 40 minut, podobnie z Luton (ląduje wizzair) jedzie pociag, w tej samej cenie ale nieco dłuzej Odpowiedz Link Zgłoś
lillap Re: Jaki samolot z Polski do Londynu? 28.04.04, 18:40 Mieszkam w Luton i o ile pamiec mnie nie zawodzi to pociag z Luton jedzie do Londynu cos okolo tylko 1/2h a 1 dniowy pass na pociag a potem metro/autobus w Londynie kosztuje okolo £12. Tak tylko uscislam Wg mojego doswiadczenia komunikacja w Stansed (daleko)jest kiepska szczegolnie jak sie pozno przyleci i bez wlasnego transportu po 11 wieczorem to kiepsciutko - autobus jedzie jakas dluzsza trasa i przyjezdza do Londynu bardzo pozno. Moze pociagi czesciej kursuja o ile przyjada na czas )) lillap Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Jaki samolot z Polski do Londynu? 28.04.04, 18:48 To chyba wyjdzie na to samo jak dopłacę i do LOTu, ląduje na Heathrow, a stamtąd do domu będe mieć kawałek. Dzięki!! Odpowiedz Link Zgłoś
kingaolsz Re: Jaki samolot z Polski do Londynu? 28.04.04, 20:23 www.travelocity.co.uk porownuje wszystkie ceny i jeszcze jest nowa firma typu airpolonia ale tansza co nieco tyle ze nie pamietam adresu, chyba cos fly europe czy cos w tym stylu. Kinga Odpowiedz Link Zgłoś
magdapol75 Re: Jaki samolot z Polski do Londynu? 28.04.04, 20:34 Wlasnie mialam o tej nowej firmie napisac bo tez mnie interesuja przeloty do ojczyzny. Firma nazywa sie skyeurope,za dwa bilety dla doroslych + Nel za przelot w lipcu wyszlo £178.00,taniej niz airpolonia (£198.00). Kolezanka mi mowila ze ryanair lata do Polski straszliwie tanio,ale cos jej sie chyba pomylilo?? Odpowiedz Link Zgłoś
goshposh Re: Jaki samolot z Polski do Londynu? 29.04.04, 23:28 JA mysle ze najlepiej wejsc na British AIrways - www.britishairways.com i tam mozesz wybrac date i ceny przelotu. Powrotny bilet kosztuje ok 120 funtow. Leci na GAtwick a z tamta jest gatwick express pociag bezposredni na Victorie. BA sa zawsze niezawodni i mili. Mozna na nich polegac. Lataja z Krakowa i chyba tez z W-wy. NIestety wlasnie sprawdzilam ceny i jestem w szoku. NIedawno z nimi latalam za 'grosze'. Teraz z wejsciem do uni ceny skoczyly niesamowicie (w jedna strone rzedu 400 funtow - zgroza!!!!) Bedzie pewnie ciezko znalezc teraz tanie przeloty. Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
mrufkaa Re: Jaki samolot z Polski do Londynu? 30.04.04, 01:01 Ceny w jedna strone za samolot zawsze sa drozsze. a co do biletu na stansted express, to niestety jego cena nie wchodzi w travelki, ktore obejmuja metro i British Railways. Tak czy siak trzeba te 12£ zabulic do Tottenham Hale np. Odpowiedz Link Zgłoś
goshposh Re: Jaki samolot z Polski do Londynu? 30.04.04, 13:36 mrufkaa napisała: > Ceny w jedna strone za samolot zawsze sa drozsze. > a co do biletu na stansted express, to niestety jego cena nie wchodzi w > travelki, ktore obejmuja metro i British Railways. Tak czy siak trzeba te 12&po > und; > zabulic do Tottenham Hale np. Ba lata na Gatwick z Polski. Wchodzac na ich strone mozna sobie wybrac date wylotu i powrotu wg ceny. np wylot w pon moze kosztowac 54 a w piatek 200. Samemu sie sklada taki przelot. NIestety teraz z Kkowa do Lodynu powrotny w sumie kosztuje min. 600 natomiast z Londynu do KKowa znalazlam za 166 (dorosly z niemowleciem z oplatami wlacznie). Nie bedzie latwo znalezc tanich lotow bo wszyscy teraz leca z Polski tutaj a linie lotnicze to wykorzystuja. Istnieje jeszcze cos takiego jak air polonia. Goshposh Odpowiedz Link Zgłoś
acutecompute Re: Jaki samolot z Polski do Londynu? 30.04.04, 13:45 wczoraj kupial 3 bilety do polski. przedtem sprawdzila rozne linie ,polaczenia itp . raz juz mialam przyjemnosc leciec ze stansted i to jest dla mnie za dalko z brighton ,poza tym airpolonia wcale nie jest taka tania .za bilet zaplacilam 100 funtow powrotny .( + benzyna , styraconego czasu nie da sie policzyc ) .wprawdzie kupilam tani bilet dla mamy na wrzesien w airpolonia ( w marcu kupilam )40 funtow powrotny . ba ostatnio sa drodzy straszliwie .lot najtansze bilety mial po ok. 123 funty . ja kupilam bm za 113 funtow . ciekawe ze wylot z lonynu jest do wybrania tzn jest kilka lotow do wyboru .z warszawy juz ciezko zazwyczaj tylko wolne miejsca w jednym rejsie dziennie . polacy przyjezdzaja do anglii ? Odpowiedz Link Zgłoś
kingaolsz Re: Jaki samolot z Polski do Londynu? 30.04.04, 22:46 Ba ma teraz promocje i Wawa-Lon-Wawa 580zl. Poza tym teraz przyjechala do mnie szwagierka i kupowalam jej bilet na BA ( £100) ladowala na Heathrow i wszystko bylo OK. Nie wiem dlaczego piszecie ze laduja tylko na Stansted i sa drodzy. A w jedna strone bilet z Polskiej strony BA mozna kupic juz od 190zl ( + podatki 100zl), albo za 300zl (+ podatek). Pozdr Kinga Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Jaki samolot z Polski do Londynu? 30.04.04, 22:52 A co to za linie to BA ? Jak to znaleźć? Poza tym mała uwaga- bilety Londyn-Warszawa-Londyn diametralnie róznią sie w cenie od Warszawa-Londyn-Warszawa. U tego samego przewoznika. Bilet Air Polonia na Stanset, wylot z Warszawy o 6 rano- czyli najtańsza wersja, kosztuje 580 zł, za 2 dorosłe osoby i dziecko wyliczyli mi 1200 zł, oczywiście w dwie strony. Odpowiedz Link Zgłoś
mrufkaa Re: Jaki samolot z Polski do Londynu? 30.04.04, 23:22 BA to British Airways, angielskie linie lotnicze. www.ba.co.uk Odpowiedz Link Zgłoś
acutecompute Re: Jaki samolot z Polski do Londynu? 01.05.04, 00:44 w zyciu nie widzialam w sprzedazy takich tanich biletow w BA , a lecialam w zeszlym roku 7! razy Odpowiedz Link Zgłoś
magdapol75 Re: Jaki samolot z Polski do Londynu? 03.05.04, 22:37 Wlasnie wrocilismy z wyjazdu do Niemiec,lecielismy z Ryanair. W drodze powrotnej bylismy na lotnisku 40min przed odlotem (korki) i nas nie wpuscili do samolotu,co za swinstwo,musielismy kupic jeszcze jeden bilet powrotny,takim sposobem tani 4-ro dniowy wypad zrobil sie o £120 drozszy - szlag by trafil. Wiem ze minimum to 45 min przed,ale do diaska nie wierze ze ten samolot byl taki na tip-top gotowy na czas i jakby krowa w informacji poprosila to by nas wpuscili (naogladalam sie "airport" i wiem ze jak chca to moga),serca chyba nie miala zeby nas z malym dzieckiem 8 godzin na lotnisku trzymac. Pewnie wszystko przez to ze to takie tanie linie. Lecielismy ze Stansted i korzystalismy z ich parkingu "Pink elephant",za 4 dni zaplacilismy £28,wiec jak sie leci na krotko to sie oplaca. Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
agozdzik Re: Jaki samolot z Polski do Londynu? 04.05.04, 07:39 Slyszalyscie o skyeurope airlines?Pod koniec czerwca lece z synkiem do Polski,wlasnie z nimi.Wczoraj zarezerwowalam bilet,kosztowal £80,czyli niedrogo! To ich strona <www.skyeurope.com> Ania i Mati Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Jaki samolot z Polski do Londynu? 04.05.04, 09:57 Szkoda, że w drugą stronę, czyli z Polski do Londynu, nie ma tylu mozliwości, i tak tanich biletów! Najtaniej, jaki znalazłam, to air polonia, wylot z Warszawy o 6 rano, przylot na Stanset. Za 2 dorosłe osoby i dziecko wyszło 1200 zł (z powrotnym). Niby tez nie duzo, w porównaniu z dotychczasowymi cenami LOTu i BA. Kiedyś latał British Midlandt, za czasów, gdy mieszkałam w Londynie. Udało mi sie wtedy kupić bilet do Polski za 60 funtów (w 2 strony), wylot z Heathrow, do Warszawy, super, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś