jazroc 04.05.04, 05:47 Dlaczego wiekszosc z was to jacyc nienormalni? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: BM Re: Polonia w Australii IP: *.tpgi.com.au / *.tpgi.com.au 04.05.04, 09:15 Wiesz, chyba dlatego, ze wiekszosc z nich to wczesna emigracja i ciagle zyja przeszloscia. Oderwani od rzeczywistosc polskiej lecza swoje kompleksy kretynskimi wypowiedziami i zachowaniem ... Odpowiedz Link Zgłoś
nadau Re: Polonia w Australii 04.05.04, 11:16 Nie wypowiadaj się, jeżeli tam nie byłeś i nie mieszkałeś. Polonia australijska to wspaniali ludzie. Mój znajomy świr-podróżnik, który objechał już kawał świata, właśnie wrócił z antypodów i był zaskoczony jej gościnnością. Prawdopodobnie dlatego, że rzadko kiedy ktokolwiek ich odwiedza. To jest przyczyna, dla której tak dużo chlą. To równe chłopaki, a dzięki Internetowi są doskonale poinformowani co się taraz dzieje w kraju. Najbardziej gościnnym okazał się niejaki SW, który właśnie złożył podanie o przyznanie numeru PESEL, by otrzymać polski paszport. Niedługo przyleci niemieckim LOT'em posprzątać groby swoich przodków. Dzięki takim postawom Polonii, która zamierza w polskich hotelach i restauracjach zostawiać setki tysięcy USD, nasza kochana ojczyzna dogoni Unię o rok prędzej czyli w 58 lat. Tak więc proszę nie krytykowć patriotycznej australijskiej Polonii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Funnel Re: Hiena w towwarzyszu Nadau IP: *.bchsia.telus.net 04.05.04, 11:40 Tylko bolszewik moze nasmiewac sie z checi odwiedzenia grobow swoich bliskich. Odpowiedz Link Zgłoś
starywjarus Re: Hiena w towwarzyszu Nadau 04.05.04, 12:30 Pan Nadau wyraźnie pisał o "sprzątaniu" grobów. Bo podobno groby były już "odwiedzane" przez cmentarnych wandali. Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Re: Polonia w Australii 04.05.04, 13:49 No skoro chodza do gory nogami to czego mozna od nich oczekiwac? Pewno im krew do glowy uderza? SP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Bo tam sa zeslancy a nie Polonia IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 04.05.04, 16:27 dalej juz tylko w kosmos mozna sie wybrac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Funnel Re: Hallo tow.Nadau .Wytrzezwiej jest Maj.2004.UE IP: 154.11.98.* 04.05.04, 18:28 Odpowiedz Link Zgłoś
nadau Zaczyna mi się ta UE nawet podobać... 04.05.04, 21:09 Treaty on European Union FINAL ACT DECLARATION ON NATIONALITY OF A MEMBER STATE The Conference declares that, wherever in the Treaty establishing the European Community reference is made to nationals of the Member States, the question whether an individual possesses the nationality of a Member State shall be settled solely by reference to the national law of the Member State concerned. Member States may declare, for information, who are to be considered their nationals for Community purposes by way of declaration lodged with the Presidency and may amend any such declarations when necessary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Zaczyna mi się ta UE nawet podobać... IP: *.eseenet.com 04.05.04, 21:28 "..for Community purposes .." Odpowiedz Link Zgłoś
nadau Re: Zaczyna mi się ta UE nawet podobać... 04.05.04, 22:54 No to jest oczywite, że teraz wszystko jest "..for Community purposes ..". Odpowiedz Link Zgłoś