dsl 13.05.04, 14:00 Z inicjatywy Raka - tymczasowo "nie-wirtualne". Moze to przez Unie sie "urzeczywistnilismy"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bee22 Re: Spotkanie w Londynie nr 97 (c.d.) 13.05.04, 14:12 setka dla dosorcy! no, moze piecdziesiatka, zeby nadmiar nie wplynal na czas reakcji )) Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: Spotkanie w Londynie nr 97 (c.d.) 13.05.04, 14:13 > Moze to przez Unie sie "urzeczywistnilismy"? A moze przez przypadke zrobilismy sie wirtualne? No, sloneczko troszke wyszlo, wiec moze bedzie cieplej Byle do soboty! Odpowiedz Link Zgłoś
niejack Re: Spotkanie w Londynie nr 97 (c.d.) 13.05.04, 14:22 xiv napisał: > > > Moze to przez Unie sie "urzeczywistnilismy"? > A moze przez przypadke zrobilismy sie wirtualne? > > No, sloneczko troszke wyszlo, wiec moze bedzie cieplej > > Byle do soboty! > Gdzie wszylo? U mnie do reszty zaszlo Byle do wiosny Odpowiedz Link Zgłoś
magsie Re: Spotkanie w Londynie nr 97 (c.d.) 13.05.04, 14:30 > Gdzie wszylo? U mnie do reszty zaszlo > > Byle do wiosny jak to gdzie? za oknem!) Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: Spotkanie w Londynie nr 97 (c.d.) 13.05.04, 15:17 > jak to gdzie? za oknem!) - Kowalski! za drzwi! - Ale za co panie profesorze... - Za drzwi, przeciez powiedzialem! Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: Spotkanie w Londynie nr 97 (c.d.) 13.05.04, 18:47 Macie jakies plany na weekend? Odpowiedz Link Zgłoś
magsie Re: Spotkanie w Londynie nr 97 (c.d.) 14.05.04, 10:54 xiv napisał: > > Macie jakies plany na weekend? > Tak, totalne lenistwo gdzies w cieplym sloneczku Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rak Re: Spotkanie w Londynie nr 97 (c.d.) 14.05.04, 11:14 magsie napisała: > xiv napisał: > > > > > Macie jakies plany na weekend? > > > Tak, totalne lenistwo gdzies w cieplym sloneczku Tez nic specjalnego. Joanna planuje sesje fotograficzna, ja wiec noszenie statywu, przytrzymywanie oslony obiektywu i trzymanie glowy w chmurach. Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: Spotkanie w Londynie nr 97 (c.d.) 14.05.04, 11:26 > Tez nic specjalnego. Joanna planuje sesje fotograficzna, ja wiec noszenie > statywu, przytrzymywanie oslony obiektywu i trzymanie glowy w chmurach. U nas niestety jest gorzej - Najlepszy Nosiciel Statywu jest w Polsce, a do tego Piekna domaga sie swojego, po wyjezdzie do Norfolk (piekne populudniowo- wieczorne swiatlo!) Odpowiedz Link Zgłoś
xiv album fotograficzny na internecie 14.05.04, 11:32 (pisze to glownie do dsl, ale moze ktos jeszcze jest zainteresowany) znalazlem calkiem fajny album darmowy (nie mam adresu pod reka nazywa sie Photo Gallery bodajze) napisany w PHP - standardowo przychodzi z parom roznymi skorami (ktore mozna latwo zmienic, bo to CSS) jesli dalej Was to interesuje, to wlasna domena (opcjonalnie) - od 4 do 8 GBP/rok (procz .pl ktora kosztuje 40 GBP) hostowanie - od 10 do 40 GBP/rok (w zaleznosci od potrzebnego miejsca) Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: album fotograficzny na internecie 14.05.04, 11:39 Zapomnialem napisac - jest pare fajnych rzeczy w tym albumie: - kontrola uzytkownikow (jesli ktos chce sie w to bawic) - mozna dac im prawo do ogladania i komentowania kazdemu osobno - nie trzeba zadnego innego programu - zdjecia sa ladowane przez http - ewentualna optymalizacja do JPG (95%) - przegladacze moga pisac swoje komentarze - zdjecia sa podzielone na albumy Odpowiedz Link Zgłoś
niejack Re: album fotograficzny na internecie 14.05.04, 11:51 Czyli cos podobnego do PostNukowego My_eGallery ))) Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: album fotograficzny na internecie 14.05.04, 12:03 tak, ale bez postnuka, ktory jest po prostu ciezki (ta galeria moze pracowac jako mod postnuka), a juz dostrojenie go - to dopiero zabawa... Odpowiedz Link Zgłoś
dsl Re: album fotograficzny na internecie 14.05.04, 12:10 > (pisze to glownie do dsl, ale moze ktos jeszcze jest zainteresowany) Dzieki ci dobry czlowieku ale to raczej glownie zainteresowana jest moja zona... Porozmawiam z nia w weekend i zobaczymy jak sprawa stoi... Odpowiedz Link Zgłoś
izabelski na weekend 14.05.04, 12:01 a ja pojade znowu ogladac bluebells - moj monsz robi zdjecia a ja tylko jak on zostawi aparat bez opieki na chwile Odpowiedz Link Zgłoś
bee22 Re: na weekend 14.05.04, 12:06 www.bluebell-railway.co.uk ? fajne i na przejazdzke i na pstrykanie bluebellkow Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: na weekend 14.05.04, 12:19 To jeszcze kwitna bluebellsy? Wiem, ze kwitnely pelna para dwa tygodnie temu. Mimo wszystko polecam ta kolejke - bylem tam trzy razy - nie zdecydowalem sie na przejazdzke, ale sama stacyjka jest cudna. Jest ona dokladnie zaraz jednego z ladniejszych parkow (IMHO) - Shefield Park, ktory _goraco_ polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
bee22 Re: na weekend 14.05.04, 12:24 xiv napisał: >- bylem tam trzy razy - nie zdecydowalem > sie na przejazdzke, ale sama stacyjka jest cudna. gdybys sie zdecydowal mialbys na pamiatke 3 kartonikowe bilety z dziurka, pamietacie takie bilety? Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: na weekend 14.05.04, 12:32 > pamietacie takie bilety? No masz - jasne, ze pamietamy. Nawet mialem gdzies ich kolekcje... Odpowiedz Link Zgłoś
izabelski Re: na weekend 14.05.04, 12:32 a to dobry pomysl - ciagle zapominam o tej kolejce bluebells 2 tygodnie temu dopiero zaczynaly a ten park to z palacem czy bez? Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: na weekend 14.05.04, 12:37 park jest z palacem, ale palac jest prywatny - ladnie sie komponuje z parkiem za to Odpowiedz Link Zgłoś
bee22 Re: na weekend 14.05.04, 12:43 podpowiem, ze lepiej dojechac do Sheffield i tam zostawic samochod, zaliczyc park, przejechac sie kolejka tam i z powrotem, na sesje fotograficzna stanac w lesie "po drodze" W Kingscote nie ma miejsca na parking, mozna jeszcze zaliczyc gielde kolejowych gadgetow na peronach Horsted Keynes bylam wlasnie 2 tyg temu, lasy niebieskie a na lakach mnostwo bazantow i malych zajaczkow, na park zabraklo czasu Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: na weekend 14.05.04, 12:55 > bylam 3 tyg temu - jak ten czas galopuje! no to mialas piekna pogode! a jak zdjecia? zobaczymy w oberzynie? Odpowiedz Link Zgłoś
bee22 Re: na weekend 14.05.04, 13:13 nie wiem czy mnie zobaczycie, jak zabije goscia z fujilaba to mnie zamkna ;-((( Odpowiedz Link Zgłoś
niejack Re: na weekend 14.05.04, 13:18 bee22 napisała: > nie wiem czy mnie zobaczycie, jak zabije goscia z fujilaba to mnie zamkna ;- ((( Sluchaj bee, jak juz masz taki zamiar (siedzie) to Ci podrzuce przy okazji namiary na pare innych labow ktore trzeba spalic/wymordowac Pared dodatkowych lat nie sprawi Ci roznicy, prawda?)) Odpowiedz Link Zgłoś
bee22 Re: na weekend 14.05.04, 13:26 niejack napisał: > Pared dodatkowych lat nie sprawi Ci roznicy, prawda?)) no, pryszcz co to jest? wobec wiecznosci.... Odpowiedz Link Zgłoś
niejack Re: na weekend 14.05.04, 13:28 bee22 napisała: > niejack napisał: > > > Pared dodatkowych lat nie sprawi Ci roznicy, prawda?)) > > no, pryszcz co to jest? wobec wiecznosci.... > A moze Cie nie posadza)) Jakby co moge przed sadem zeznawac, ze oni rzeczywiscie te zdjecia spaprali)) Odpowiedz Link Zgłoś
bee22 Re: na weekend 14.05.04, 13:35 niejack napisał: >> > A moze Cie nie posadza)) a morze to wiesz, glebokie i szerokie jest.... > Jakby co moge przed sadem zeznawac, ze oni rzeczywiscie te zdjecia spaprali;- )) > ) takis chetny? nawet nie widziales zdjec a juz do sadu chcesz biec w podskokach? niech juz cieplo i slonecznie bedzie, bo z zimna polaczenia nerwowe sie kurcza )) Odpowiedz Link Zgłoś
niejack Re: na weekend 14.05.04, 13:43 > niech juz cieplo i slonecznie bedzie, bo z zimna polaczenia nerwowe sie > kurcza )) Nie tylko one)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rak Re: na weekend 14.05.04, 14:01 bee22 napisała: > niejack napisał: > > >> > > A moze Cie nie posadza)) > > a morze to wiesz, glebokie i szerokie jest.... > > > Jakby co moge przed sadem zeznawac, ze oni rzeczywiscie te zdjecia spapral > i;- > )) > > ) > takis chetny? nawet nie widziales zdjec a juz do sadu chcesz biec w > podskokach? Widocznie Jack sadzi, ze te zdjecia sa z ''definicji'' spaprane. Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: na weekend 14.05.04, 14:03 Ja tam nie wiem - ja oddaje zdjecia do Jessopsa (Moorgate), FujiLaba i Peak Imaging. Wszystkie sa calkiem spoko. Ale nie daje im skanowac, bo to co widzialem wokolo raczej mnie przeraza. Odpowiedz Link Zgłoś
bee22 Re: na weekend 14.05.04, 14:06 Peak Imaging tez paprze skany? a wlasnie chcialam im podeslac 2 rolki slajdow xiv, a jak dlugo moge trzymac niewywolane? Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: na weekend 14.05.04, 14:20 > xiv, a jak dlugo moge trzymac niewywolane? nie wiem - ja trzymam wszystkie filmy w lodowce i mam pare rolek zaczetych dwa lata temu - jakos nigdy nie chca wejsc do aparatu nie wiem czy peak-imaging pieprzy skany, nie znam nikogo, kto by skanowal (troche drogo) - a js poczekam na swoja maszynke, zobacze jak ona skanuje - choc to plaszczak z przystawka, ale pare osob na necie bylo zadowolonych wlasnie sobie przypomnialem, ze mam siedem slajdow do wyslania Odpowiedz Link Zgłoś
niejack Re: na weekend 14.05.04, 14:33 > choc to plaszczak z przystawka, ale pare osob na necie bylo zadowolonych To cos Ty kupil??? Xiv, Ty jestes zadowolony bo nie robisz odbitek ze slajdow, tylko dev&mount (o ile sie nie myle). No jakby to spaprali to juz bylyby matoly do potegi. Najczesciej odbitki papraja no i skany (np jessops). Najgorsze jest to ze w tym kraju maja calkiem niezle maszyny w labach. Tylko z obsluga tego sprzetu to cieniutko... > wlasnie sobie przypomnialem, ze mam siedem slajdow do wyslania 7 klatek, czy filmow?))) Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: na weekend 14.05.04, 14:43 niejack napisał: > > choc to plaszczak z przystawka, ale pare osob na necie bylo zadowolonych > To cos Ty kupil??? 8000F potrzebuje plaszczaka "na wczoraj", a przy okazji wyciaga rodzielczosc "netowa" (czyli taka do ktorej skanuje Jessops) z 35mm - zobaczymy co jest warte Odpowiedz Link Zgłoś
niejack Re: na weekend 14.05.04, 14:46 xiv napisał: > 8000F Jednak Cannon))) > potrzebuje plaszczaka "na wczoraj", a przy okazji wyciaga rodzielczosc "netowa" > > (czyli taka do ktorej skanuje Jessops) z 35mm - zobaczymy co jest warte > Dobra, dobra, juz sie nie tlumacz A co z Nikonem?? Bedzie?? Czy juz sobie dales spokoj??? Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: na weekend 14.05.04, 14:52 > A co z Nikonem?? Bedzie?? > Czy juz sobie dales spokoj??? Na razie nie bedzie. 5000 jest super ale zupelnie nowka i musi cena spasc. Po za tym nik do stanow sie nie wybiera Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Bruksela 2006 (troche Wieszczem) 14.05.04, 14:58 Rok 2006, Bruksela, budynek Parlamentu Europejskiego. Deputowani z kilkunastu krajów i szefowie rządów utkwili wzrok w trybunie, za którą schował się korpulentny mężczyzna przybyły z kraju nad Wisłą. Na szlachetne czoło tajemniczego Sarmaty opadała blond grzywka, falując niczym łan pszenicy w letni dzień, zaś czerstwa i spalona słońcem solarium twarz przypominała pachnący bochen, ulepiony spracowanymi dłońmi polskich gospodyń. Na szyi dyndał niebieski krawat upsztrzony biało czerwonymi gwiazdkami. Mężczyzną tym był Przewodniczący. Przewodniczący odkaszlnął i wygramolił się zza mównicy, wciskając jeszcze ramię w rękaw marynarki. - Przepraszam. Przebrałem się tak chybcikiem, bo przyszłem w smokingu, ale w kuluarach zobaczyłem napis "no smoking", to żem wskoczył w garnitur. Tu Przewodniczący przerwał, choć mikrofon trzymał. Wszystkim się zdawało, że Przewodniczący mówi jeszcze, a to echo grało. Rozejrzał się po sali, klepnął w potylicę i nagle wyciągnął rękę w pozdrowieniu, które początkowo było popularne w starożytnym Rzymie, a potem w latach trzydziestych w Niemczech. Po sali przeszedł szmer. Ucichły głośniejsze rozmowy. Berlusconi się obudził. Przewodniczący trzymał wyprostowaną rękę i rozglądał się delektując efektem. Gdzieś w tylnych rzędach zobaczył swojego doradcę od gestykulacji. Doradca miał minę zwiastująca jakąś klęskę i z przerażeniem sylabizował: - Szefie! Nie ten gest! Ten miał być na spotkanie z Le Penem! Przewodniczący nie stracił zimnej krwi. Trzymał dalej wyprężoną rękę z pięcioma sztywnymi palcami i myślał..... Nagle dostrzegł przemykającego pod tylną ścianą kelnera, więc nie tracąc rezonu zawołał: - Panie kelner! Pięć herbat na trybunę proszę! Potem opuścił dłoń, chrząknął i poprawił sobie krawat. W końcu nadszedł dzień, gdy po długiej nauce języka obcego mógł przetestować umiejętności. Przecież nie na darmo już dwa lata temu nakazał by wszyscy w jego partii uczyli się angielskiego. Wziął głęboki oddech i rozpoczął: - Tall room !!! (Wysoka Izbo!) Welcome in the name of all penis of polish SELFDEFENCE! (Witam w imieniu wszystkich członków samoobrony!). Today I drink coffe with Anan. (Dziś piłem kawę z sekretarzem generalnym ONZ). Balcerowicz must go on! (Balcerowicz musi odejść) I have all on this shit! (Mam wszystko na tej kartce!). Selfedefence is big party and ice is poor in Poland! (Samoobrona jest dużą partią, a lud jest biedny w Polsce). Po czym swoje krótkie, acz mocne przemówienie zakończył zniżając głos do basu Schwarzennegera: - I' ll be back! (Jeszcze tu wrócę) I kiedy Przewodniczący schodził z mównicy deputowani europejskich rządów zgotowali mu owację. Bądź co bądź Przewodniczący był polskim premierem. Uśmiechnął się z zadowoleniem i tylko nieliczni dostrzegli błyszczące w jego oczach figlarne little eye-bitches (kurwiki)... Odpowiedz Link Zgłoś
magsie Re: up! [n/t] 17.05.04, 10:49 Albo ostatnio masz malo pracy albo sie nudzisz albo sie za nami steskniles, bo tak czesto piszesz!) To co Auberge w piatek wieczorem? Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: up! [n/t] 17.05.04, 11:07 troche sie nudze, a troche nudzi mnie to co robie piatek wieczorem - jak najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BeXa Fotografie IP: 193.115.168.* 17.05.04, 12:33 Witam fotograficzna brac! Dzisiaj polecam albumik: www.mareklejbrandt.com/ Ja sam w ciagu weekenduz zrobilem tylko z siedem klatek - takie ostre slonce cos mnie zniecheca do robienia zdjec BeXa Odpowiedz Link Zgłoś
niejack Re: Fotografie 17.05.04, 12:51 Gość portalu: BeXa napisał(a): > Ja sam w ciagu weekenduz zrobilem tylko z siedem klatek - takie ostre slonce > cos mnie zniecheca do robienia zdjec > > BeXa Za to zacheca do wylegiwania sie na trawniku i "zrobienia" kilku puszeczek zimnego pifka Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rak Re: Fotografie 17.05.04, 13:23 Ja to sie za to nastalem ze statywem na tym dlugo oczekiwanym sloncu, ze lepetyne se spieklem na raka. Ale taki jum moj los. Odpowiedz Link Zgłoś
magsie Re: Fotografie 17.05.04, 14:25 > Za to zacheca do wylegiwania sie na trawniku i "zrobienia" kilku puszeczek > zimnego pifka Szkoda ze mrowki na trawniku w takie sloneczko tez sa chetne na piwko))) Odpowiedz Link Zgłoś
bee22 Re: Fotografie 17.05.04, 15:58 Gość portalu: BeXa napisał(a): > Witam fotograficzna brac! > > Dzisiaj polecam albumik: > www.mareklejbrandt.com/ > Ja sam w ciagu weekenduz zrobilem tylko z siedem klatek - takie ostre slonce > cos mnie zniecheca do robienia zdjec > > BeXa buuuu, mam czekac do emerytury zeby miec czas na fotografie? a tymczasem uprawiac pstrykanie malego czlowieka? no ale jakies plany "na zas" trzeba miec ))) Odpowiedz Link Zgłoś
dsl Witam we wtorek 18.05.04, 11:14 Funt dzisiaj poniezj 7PLN i zlotowka ciagle rosnie. Chyba jednak bedziemy mieli premiera Marka Belke. Znaczy na premiera Mulata trzeba bedzie jeszcze troche poczekac... Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: Witam we wtorek 18.05.04, 12:06 Nie moge sie doczekac piatku... naszego spotkania oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
niejack Re: Witam we wtorek 18.05.04, 12:22 xiv napisał: > > Nie moge sie doczekac piatku... naszego spotkania oczywiscie > Az tak zle z Toba? Moze chcesz o tym pogadac? Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rak Re: Witam we wtorek 18.05.04, 12:08 dsl napisał: > Funt dzisiaj poniezj 7PLN i zlotowka ciagle rosnie. > Chyba jednak bedziemy mieli premiera Marka Belke. > Znaczy na premiera Mulata trzeba bedzie jeszcze troche poczekac... > Oh, jaka szkoda!!! A mialo byc tak wesolo i rozrywkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
izabelski Re: Witam we wtorek 18.05.04, 12:21 polacze sie z wami wirtualnie we wtoreksaczac prawdziwe piffko - ciekawe kiedy bedzie mozna robic video spotkania z pubow (dla zapracowanych oczywiscie) Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rak Re: Witam we wtorek 18.05.04, 12:32 izabelski napisała: > polacze sie z wami wirtualnie we wtoreksaczac prawdziwe piffko - ciekawe kiedy > bedzie mozna robic video spotkania z pubow (dla zapracowanych oczywiscie) A jeszcze telefonia komorkowa na taki pomysl nie wpadla? Odpowiedz Link Zgłoś
bee22 Re: Witam we wtorek 18.05.04, 12:39 ex-rak napisał: > izabelski napisała: > > > polacze sie z wami wirtualnie we wtoreksaczac prawdziwe piffko - ciekawe > kiedy > > bedzie mozna robic video spotkania z pubow (dla zapracowanych oczywiscie): > -) > > > A jeszcze telefonia komorkowa na taki pomysl nie wpadla? wcielamy w zycie Wirtualne SwL? moj numer icq:....... bee- zaawansowany uzytkownik komunikatorow )) Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: Witam we wtorek 18.05.04, 12:49 Jako Prawdziwi Polacy powinnismy uzywac Gadu-Gadu, ktory nota bene jest najbardziej wkurzajacy. Odpowiedz Link Zgłoś
niejack Re: Witam we wtorek 18.05.04, 12:50 xiv napisał: > > Jako Prawdziwi Polacy powinnismy uzywac Gadu-Gadu, ktory nota bene jest > najbardziej wkurzajacy. > No przeciez uzywamy gg))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bee22 Re: Witam we wtorek 18.05.04, 12:52 xiv napisał: > > Jako Prawdziwi Polacy powinnismy uzywac Gadu-Gadu, ktory nota bene jest > najbardziej wkurzajacy. > juz nie marze o tym, zeby mozna bylo przesylac obraz przez gg, wtedy to by dopiero mozna bylo osiwiec w imie patryjotyzmu, oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
magsie Re: Witam we wtorek 18.05.04, 14:49 > Jako Prawdziwi Polacy powinnismy uzywac Gadu-Gadu, ktory nota bene jest > najbardziej wkurzajacy. > Zaraz, chwileczke a co maja w takim przypadku zrobic takie wybryki natury polsko-szkockiej jak ja?) Odpowiedz Link Zgłoś
bee22 Re: Witam we wtorek 18.05.04, 15:04 magsie napisała: > > > Jako Prawdziwi Polacy powinnismy uzywac Gadu-Gadu, ktory nota bene jest > > najbardziej wkurzajacy. > > > Zaraz, chwileczke a co maja w takim przypadku zrobic takie wybryki natury > polsko-szkockiej jak ja?) nie brykaj mags tylko zainstaluj gg i cos made in UK ))) Odpowiedz Link Zgłoś
magsie Re: Witam we wtorek 18.05.04, 15:09 > > nie brykaj mags tylko zainstaluj gg i cos made in UK ))) A czy jest jeszcze cos na tej wyspie co jest made in UK????? Odpowiedz Link Zgłoś
niejack Re: Witam we wtorek 18.05.04, 15:17 magsie napisała: > > > > nie brykaj mags tylko zainstaluj gg i cos made in UK ))) > > A czy jest jeszcze cos na tej wyspie co jest made in UK????? Cos by sie napewno znalazlo i pewnie pare ladnych milonow ktosiow Odpowiedz Link Zgłoś
magsie Re: Witam we wtorek 18.05.04, 15:20 > Cos by sie napewno znalazlo i pewnie pare ladnych milonow ktosiow Ze mna wlacznie)) Odpowiedz Link Zgłoś
niejack Re: Witam we wtorek 18.05.04, 15:10 bee22 napisała: > magsie napisała: > > > > > > Jako Prawdziwi Polacy powinnismy uzywac Gadu-Gadu, ktory nota bene je > st > > > najbardziej wkurzajacy. > > > > > Zaraz, chwileczke a co maja w takim przypadku zrobic takie wybryki natury > > polsko-szkockiej jak ja?) > > nie brykaj mags tylko zainstaluj gg i cos made in UK ))) Tak jest, a jak chcesz dac wyraz swojej szkockowatosci to wloz spodniczke w szkocka krate)))) Odpowiedz Link Zgłoś
magsie Re: Witam we wtorek 18.05.04, 15:18 > Tak jest, a jak chcesz dac wyraz swojej szkockowatosci to wloz spodniczke w > szkocka krate)))) Wyroslam(( ze spodniczki oczywiscie Myslalam ze powiesz pij whisky! Odpowiedz Link Zgłoś
niejack Re: Witam we wtorek 18.05.04, 15:38 magsie napisała: > > > Tak jest, a jak chcesz dac wyraz swojej szkockowatosci to wloz spodniczke > w > > szkocka krate)))) > > Wyroslam(( ze spodniczki oczywiscie To chodz bez))) > Myslalam ze powiesz pij whisky! Od whisky z daleka, wiecej bedzie dla mnie)) Odpowiedz Link Zgłoś
magsie Re: Witam we wtorek 18.05.04, 15:49 > To chodz bez))) Chcialbys)))) Z reszta to jedynie Szkoci ( a nie pol Szkotki) nie nosza niczego pod spodniczkami)) > > Od whisky z daleka, wiecej bedzie dla mnie)) Od whisky glowa tylko Cie rozboli Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rak Re: Witam we wtorek 18.05.04, 15:42 magsie napisała: > > > Tak jest, a jak chcesz dac wyraz swojej szkockowatosci to wloz spodniczke > w > > szkocka krate)))) > > Wyroslam(( ze spodniczki oczywiscie Czyzby trzeba bylo poszerzyc? Odpowiedz Link Zgłoś
magsie Re: Witam we wtorek 18.05.04, 15:47 > Czyzby trzeba bylo poszerzyc? > Nie,nozki za dlugieSzkockie spodniczki maja takie wilekie agrafki lub klamry w razie potrzeby rozszerzania Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rak Re: Witam we wtorek 18.05.04, 15:56 magsie napisała: > > Czyzby trzeba bylo poszerzyc? > > > Nie,nozki za dlugieSzkockie spodniczki maja takie wilekie agrafki lub klamry > > w razie potrzeby rozszerzania A to oszczedne spryciule te Szkoty, wersja wieczorowa i ciazowa w jednym. Jak to sie mowi, nozki dlugie, widok lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: Witam we wtorek 18.05.04, 16:02 > A to oszczedne spryciule te Szkoty, wersja wieczorowa i ciazowa w jednym. no... meska i zenska taka sama, przy czym meska czesc podbno oszczedza tez na bieliznie Odpowiedz Link Zgłoś
magsie Re: Witam we wtorek 18.05.04, 16:02 > A to oszczedne spryciule te Szkoty, wersja wieczorowa i ciazowa w jednym. W kocu Szkotow claim to fame to ich skapstwo > Jak to sie mowi, nozki dlugie, widok lepszy. ))) Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: Witam we wtorek 18.05.04, 15:48 > Czyzby trzeba bylo poszerzyc? chyba przedluzyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steph Re: Pytanie do magsie IP: *.range217-44.btcentralplus.com 19.05.04, 00:20 Magsie, czy Twojej mamy panienskie inicjaly to moze JT? Sorry jesli sie myle. Odpowiedz Link Zgłoś
magsie Re: Pytanie do magsie 19.05.04, 09:41 > Magsie, czy Twojej mamy panienskie inicjaly to moze JT? Sorry jesli sie myle. A wolno wiedziec dlaczego sie pytasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steph Re: Pytanie do magsie IP: *.range217-44.btcentralplus.com 19.05.04, 09:54 Tylko dlatego, ze byc moze znam sie z Twoja mama z dawnych czasow. Nothing sinister, promise. Odpowiedz Link Zgłoś
magsie Re: Pytanie do magsie 19.05.04, 09:58 > Tylko dlatego, ze byc moze znam sie z Twoja mama z dawnych czasow. Nothing > sinister, promise. Tez jestes z Olsztyna z okolic jeziora Dlugiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steph Re: Pytanie do magsie IP: *.range217-44.btcentralplus.com 19.05.04, 10:00 Roger Odpowiedz Link Zgłoś
magsie Re: Pytanie do magsie 19.05.04, 10:03 Chodzilas do 7-ki? A mozna sie zapytac kiedy? Bo moja mama chyba zaraz po jej otwarciu w latach 50 kiedy pani Domanska byla jeszcze Dzienisiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steph Re: Pytanie do magsie IP: *.range217-44.btcentralplus.com 19.05.04, 10:12 magsie, wszystko sie zgadza, a Domanska od lat wystepuje pod moim panienskim nazwiskiem (horror!). Ciebie tez poznalam, ale wiele lat temu, tutaj w Londynie. Teraz wiesz kim jestem. Serdeczne pozdrowienia dla mamy i Bob. Odpowiedz Link Zgłoś
magsie Re: Pytanie do magsie 19.05.04, 10:18 > magsie, wszystko sie zgadza, a Domanska od lat wystepuje pod moim panienskim > nazwiskiem (horror!). Ciebie tez poznalam, ale wiele lat temu, tutaj w > Londynie. Teraz wiesz kim jestem. Serdeczne pozdrowienia dla mamy i Bob. Oh man, to mnie zatkalo! Sasiedzi moich dziadkow! Ale z Domanska to rzeczywiscie bylk skandal jak sie wprowadzila na Al Przyjaciol 39.... A jak tam Twoje corki - chyba juz bardzo dorosle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steph Re: Pytanie do magsie IP: *.range217-44.btcentralplus.com 19.05.04, 10:35 Domanska dalej tam siedzi chociaz moj ojciec juz nie zyje. Kontakty burzliwie zerwane i w Polsce nie bywam wcale. Corki raczej dorosle. Starsza (22) po studiach, pracuje w City (chyba podobny line of business do twojej pracy?); mlodsza wlasnie zaczyna A Levels i jak pojdze OK to idzie do Oxford. A ja starzeje sie mniej lub wiecej gracefully, z tym samym malzonkiem, ktory tyje zdecydowanie without grace. Czy mama dalej wyglada glamorous i mieszka na SB? Odpowiedz Link Zgłoś
magsie Re: Pytanie do magsie 19.05.04, 10:40 > Czy mama dalej wyglada glamorous i mieszka na SB? Mama od paru lat na emeryturze, wiec jak przystalo na starsza pania bez godnosci jakos odmlodniala, ma pelno energi i pomyslow. Jest very glamorous jak zawsze, nie wyglada na te swoje 60+ lat. Rodzice mieszkaja tam gdzie zawsze. Bob jak to starszy Szkot, tez chyba duzo sie nie zmienil - nadal ma bardzo dlugie chude nozki i nadal pali Mama dla odmiany powoli odnowila kontakty z siostra i nawet byla w Pl pare tygodni temu po raz pierwszy chyba od 1996, kiedy to rodzice przyjechali mnie odwiedzic jak tam pracowalam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steph Re: Pytanie do magsie IP: *.range217-44.btcentralplus.com 19.05.04, 10:49 Magsie, nie przesadzaj z tym 60+, jeszcze troche brakuje do tej dekady - na pewnym etapie zaczyna sie liczyc ze skrupulatna dokladnoscia. Ale byloby fajnie gdyby okazalo sie, ze Ty i moja corka znacie sie przez prace. Czy pracujesz moze w investment banking? Chyba z tego wszystkiego odgrzebie stare kalendarze (potrwa to troche)i zadzwonie do twojej mamy na ploty. Odpowiedz Link Zgłoś
magsie Re: Pytanie do magsie 19.05.04, 11:15 > Czy pracujesz moze w investment banking? Pracuje w Standard & Poor's - rating agency. Kiedys pracowalam w roznych investment banks alemi przeszlo > Chyba z tego wszystkiego odgrzebie stare kalendarze (potrwa to troche)i > zadzwonie do twojej mamy na ploty. Odgrzeb, mama sie ucieszy. Juz jej powiedzialam, ze sie znalazlas. A dlaczego nazywasz sie tu Steph - jesli pamietam to chyba ktoras z Twoich corek byla Steph... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steph Re: Pytanie do magsie IP: *.range217-44.btcentralplus.com 19.05.04, 14:51 Corka powiedziala, ze uzywa Standard & Poor's website codziennie - pracuje w Goldman Sachs credit research. 'Fizycznie' odwiedza Moodies ale u ciebie jeszcze nie byla. Tak, imiona moich corek to moje nicknames on the net. Ale maly ten swiat! Odpowiedz Link Zgłoś
magsie Re: Pytanie do magsie 19.05.04, 15:11 > Corka powiedziala, ze uzywa Standard & Poor's website codziennie - pracuje w > Goldman Sachs credit research.'Fizycznie' odwiedza Moodies ale u ciebie > jeszcze nie byla. Tak, imiona moich corek to moje nicknames on the net. Ale > maly ten swiat! A jakimio credits tzn braznza zajmuje sie Twoja corka.Teraz pracuje w Infrastructure & Leverage finance at S&P. Kariere w Moodys tez mam za soba... Pracowalam tam przed S&P. Od stycznia przenieslismy sie do Canary Wharf co jest dla mnie idealne, bo mieszkam wrecz ze za rogiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steph Re: Pytanie do magsie IP: *.range217-44.btcentralplus.com 19.05.04, 15:34 FICC (Fixed Income Commodieties and Currencies - I think that's what it stands for) na Fleet Street.Konkretnie, robi credit research into European Banks. Jak widzisz nie wiele z tego ja rozumiem i troche powtarzam na zasadzie papugi to co uslysze w pogaduszkach rodzinnych.Koszmarne godziny, ale swietne warunki i duzo podrozy do US, wiec w sumie zadowolona. Ja tez bym chciala teraz zaczynac zycie zawodowe! Odpowiedz Link Zgłoś
magsie Re: Pytanie do magsie 19.05.04, 15:38 No to raczej z Twoja corka nie spotkam sie zawodowo. Zupelnie w innych "fileds" pracujemy. A moje sluzbowe wyjazdy to po Europie i to mi starczy. Za to prywatnie sobie jezdze duzo i daleko Jak zaczynalam prace po studiach to tez zwabily mnie investment banks ale po pewnym czasie zauroczenie nimi wiekszosci z nas przechodzi i ladujemy w rating agencies Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania 21 maja godz. 19.00 klub polski w Balham IP: *.demon.co.uk 19.05.04, 09:01 Przypominam uprzejmie wszystkim londynczykom, zwlaszcza tym poludniowym, ze w ten piatek w Balham jest okazja spotkac sie w polskim klubie (211 Balham High Road) na wystepie mazurskiego zespolu Elk, a przed wystepem, w przerwie i po na Zywcu i Tyskim ewentualnie kawie i serniku. Wystepuje mlodziez z Elku i okolic w wystepie regionalno-biesiadnym. Bedzie czesc oficjalna, a potem mamy nadzieje na przedluzenie wieczoru i czesc towarzyska i dalsza nieoficjalna czesc ich muzykowania i spiewania. Duza sala w polskim klubie wynajeta do oporu. Bar otwarty do 23.00 Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rak Re: 21 maja godz. 19.00 klub polski w Balham 19.05.04, 09:29 Gość portalu: Ania napisał(a): > Przypominam uprzejmie wszystkim londynczykom, zwlaszcza tym poludniowym, ze w > ten piatek w Balham jest okazja spotkac sie w polskim klubie (211 Balham High > Road) na wystepie mazurskiego zespolu Elk, a przed wystepem, w przerwie i po na > > Zywcu i Tyskim ewentualnie kawie i serniku. > > Wystepuje mlodziez z Elku i okolic w wystepie regionalno-biesiadnym. Bedzie > czesc oficjalna, a potem mamy nadzieje na przedluzenie wieczoru i czesc > towarzyska i dalsza nieoficjalna czesc ich muzykowania i spiewania. Duza sala w > > polskim klubie wynajeta do oporu. Bar otwarty do 23.00 Drugi!!! Mazury, Elk, Zywiec i Tyskie (schlodzone), wokalno-biesiadnie i to bez oporow, odraniczen i restrykcji. Wielka szkoda zem my nie z Londynu zwlaszcza tego poludniowego. Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: 21 maja godz. 19.00 klub polski w Balham 19.05.04, 11:03 trzeci! Tez nie Londyn poludniowy . W koncu lato! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: 21 maja godz. 19.00 klub polski w Balham IP: *.demon.co.uk 19.05.04, 12:39 No rzeczywiscie, lato w pelni - za klubem jest ladny trawniczek, mozna tam pod golym niebem do soboty sobie polezec. Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rak Re: Czy ktos widzial Troje? 19.05.04, 14:26 xiv napisał: > > Warto Waszym zdaniem? > Jeszcze nie. Odpowiedz Link Zgłoś
bee22 Re: Czy ktos widzial Troje? 19.05.04, 14:36 ex-rak napisał: > xiv napisał: > > > > > Warto Waszym zdaniem? > > > > > Jeszcze nie. sie wybieram dzisiaj, poczekasz na moje wrazenia do jutra? a ide, bo mnie namowil moja polowa - pasjonat batalistyki i oreza, pod tym wzgledem mu uf-ufam )) takoz pod innymi tez Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: Czy ktos widzial Troje? 19.05.04, 15:10 Ja nie jestem az takim zapalancem oreza i batalii... nie wiem, poczekam do jutra Odpowiedz Link Zgłoś
opty13 Re: Czy ktos widzial Troje? 19.05.04, 14:41 A Troji to przypadkiem nie zrownali z ziemia "pare" lat temu? )) Odpowiedz Link Zgłoś
bee22 Re: Czy ktos widzial Troje? 19.05.04, 15:08 opty13 napisał: > A Troji to przypadkiem nie zrownali z ziemia "pare" lat temu? )) jesli nawet jeszcze stoi niezrownana to tylko do The Day After Tomorrow )) Odpowiedz Link Zgłoś
opty13 Re: Czy ktos widzial Troje? 19.05.04, 15:25 bee22 napisała: > > jesli nawet jeszcze stoi niezrownana to tylko do The Day After Tomorrow )) taaa, pozniej juz tylko "Ostatni brzeg" na ktorym... "Pomidory atakuja" )) Odpowiedz Link Zgłoś
bee22 Re: Czy ktos widzial Troje? 19.05.04, 15:37 opty13 napisał: > bee22 napisała: > > > > > > jesli nawet jeszcze stoi niezrownana to tylko do The Day After Tomorrow ;- > ))) > > taaa, pozniej juz tylko "Ostatni brzeg" na ktorym... "Pomidory atakuja" )) > > Pomidory Atakuja = Armagedon dla planety Ziemia??? )) Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: Czy ktos widzial Troje? 19.05.04, 15:09 no tak, ale nie zrobil tego Wielki Brat Pitt na marginesie - jakos placze mi sie Grupa Laokona w zwiazku z Troja, ale nie pamietam o co chodzilo Odpowiedz Link Zgłoś
bee22 Re: Czy ktos widzial Troje? 19.05.04, 15:24 Grupa Laokona, hmm, Michal Aniol? www.sciaga.org/c.php?s=prace&e=starozytnosc&n=21 niedouczona bee Odpowiedz Link Zgłoś
bee22 Re: Czy ktos widzial Troje? 19.05.04, 15:29 jednak nie Michal Aniol ;-( za mlody by byl www.artchive.com/artchive/G/greek/laocoon.jpg.html Odpowiedz Link Zgłoś