Dodaj do ulubionych

ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki

IP: *.nas20.new-york1.ny.us.da.qwest.net 05.03.02, 23:02
Wyborcza poparla zydowskiego kandydata przeciw Polce Nancy Kaszak w Chicago w
wyborach do Kongresu. Jest to skandal na miare nieziemska, zeby popierac
kandydata obcej narodowosci przeciw rodaczce, Polce. W ten sposob gazeta ta
zdegradowala sie jako antypolska, zjadliwa propaganda przeciwko naszemu
narodowi. Dlatego w zwiazku z tym oglaszam PELNY I SZEROKO ZAKROJONY BOJKOT
gazety Wyborcza.
Obserwuj wątek
    • Gość: Magda Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki IP: *.dyn.optonline.net 05.03.02, 23:32
      Czlowieku ,przeczytaj uwaznie najpierw co "Wyborcza " pisze a potem zabieraj glos .Z Pana wypowiedzi
      wnioskuje,ze nie zna Pan kompletnie tematu i nie wie, Pan o co chodzi.Polonia Amerykanska ma juz dosc
      chamskich wystapien Moskala ,trzeba jak najzsybcej cos z tym zrobic aby taki czlowiek nie reprezentowal nas
      bo to wstyd. Osobiscie rozmawialam z Moskalem inteligencja zerowa ,on nawet nie potrafi sie poprawnie
      wypowiedziec .
      • Gość: polishAM Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki IP: *.nas20.new-york1.ny.us.da.qwest.net 06.03.02, 00:36
        Wszystkie wypowiedzi prezesa zawarte sa na stronie
        www.polamcon.org
        O, ktorej wypowiedzi mowisz.
        • Gość: A27 Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki IP: *.proxy.aol.com 06.03.02, 01:41
          Z tego co wiem Emanuel Rahm nie jest Zydem, a Nancy dopiero niedawno
          przypomniala sobie o polskim pochaodzeniu. Jak dla mnie to zadne z nich nie
          jest specjalnie warte miejsca w Kongresie.
      • Gość: bona Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki IP: *.chi1.dsl.speakeasy.net 06.03.02, 07:10
        Mam nadzieje, ze istnieje jakas szansa na usuniecie tego czlowieka ze stanowiska.
        Po jego wystapieniach strach i WSTYD sie przyznac do pochodzenia polskiego.
    • sascar Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki 06.03.02, 02:02
      Wypowiedzi pana Moskala sa jednym z powodow dlaczego ciagle w ameryce slychac
      dowcipy o glupich Polakach. Problemem polega na tym,ze pan Moskal prezesuje
      organizacji pretendujacej do tego, iz reprezentuje Polonie w USA. Nie
      ublizajac KPA, pan Moskal powinien co najwyzej byc prezesem "Zwiazku polskich
      chamow i antysemitow".
      • Gość: aniutek Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie P IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 06.03.02, 02:19
        Moskal przynosi wstyd Polsce i Polakom........ jak mozna byc tak glupim?
        • Gość: tasz Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie P IP: *.oak.dial.netzero.com 06.03.02, 03:03
          Gość portalu: aniutek napisał(a):

> Moskal przynosi wstyd Polsce i Polakom........ jak mozna byc tak glupim?

Nie wiem czy jest glupi , czy madry.
          Aniutek, czy mozesz to czyms udokumentowac, moze faktycznie jest on debilem, a
          moze prawdziwym patriota.
          Tak malo wiem o tym czlowieku , ze nie moge wydawac jakichkolwiek ocen, ale
          chetnie dowiedzialbym sie cos , o czlowieku - preaesie PAm.

• Gość: A27 Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie P IP: *.proxy.aol.com 06.03.02, 03:11
            Moskal kojarzy sie wiekszosci Polonii z tym jak pojechal sobie po Nowaku-
            Jezioranskim. Czy Moskal jest patriota - nie wiem. Wiem tylko, ze niezbyt
            fajnie nas reprezentuje. W Chicago, prasa polonijana, ktora z Moskalem sie nie
            zgadza jest przez niego chamsko tepiona. Wiecej moge powiedziec na prvie, bo
            nie chce zaszkodzic chicagowkim mediom, dla ktorych freelancuje.
          • Gość: Zocha Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie P IP: *.chello.pl 06.03.02, 15:30
            Gość portalu: tasz napisał(a):

> Aniutek, czy mozesz to czyms udokumentowac, moze faktycznie jest on debilem, a
            > moze prawdziwym patriota.
            > Tak malo wiem o tym czlowieku , ze nie moge wydawac jakichkolwiek ocen, ale
            > chetnie dowiedzialbym sie cos , o czlowieku - preaesie PAm.
            Chciałam tylko wtrącić,że pan Moskal jest tak wielkim patriotą,że podczas
            konferencji prasowej w Polsce na pytania zadawane po polsku odpowiadał po
            angielsku.
    • Gość: polishAM Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki IP: *.nas20.new-york1.ny.us.da.qwest.net 06.03.02, 05:12
      Nagonka i propaganda urzadzona temu uczciwemu i skromnemu czlowiekowi to typowa
      antypolska manipulacja. Organizowana przez kola zblizone zydom jest oparta na
      klamstwie i falszerstwie. Prowadzona glownie przez wlasciciela Nowego
      Dziennika, ktory jest Zydem i zniewaza prezesa Kongresu Poloni Amerykanskiej.
      Gdzie Aniu ksztaltowalas swoja opinie. W Nowym Dzienniku. Prawda ?
      • Gość: aniutek Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie P IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 06.03.02, 05:22
        Moskal sam sie osmiesza swoimi wypowiedziami . Mieszka w Ameryce
        cale zycie, cale zycie usiluje byc politykiem i co, nie wie, ze
        antysemityzmem, rasizmem i nieprawdziwymi informacjami nie zrobi dla
        Polski i Poloni nic dobrego??? To sa podstawy, myslec moze sobie co
        chce ale bedac osoba publiczna musi bardzo uwazac na to co mowi bo
        cena za ... hmmmm ... nieprzemyslana wypowiedz moze /i bedzie !/ bardzo
        wysoka.
        pozdrowi,
        aniutek
    • Gość: polishAM Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki IP: *.nas20.new-york1.ny.us.da.qwest.net 06.03.02, 05:38
      Wiec o jaka wypowiedz chodzi. Jego autoryzowane wypowiedzi sa publikowane na
      stronie, ktora podalem powyzej. O antysemickie wypowiedzi posadzaja go ci co
      maja w tym interes. Nikt nie cytowal jego wypowiedzi. To bardzo skromny i
      uczciwy czlowiek. Czytasz Nowy Dziennik. Zgadza sie ? Wlasciciel jest Zydem i
      nie pytaj mnie dlaczego to robi. Zawsze uwazalem, ze jest szeroko zorganizowany
      spisek przeciw naszemu narodowi i Wyborcza jest jego czescia. Kiedys sadzilbym,
      ze tylko szalony czlowiek moze to napisac. Dzisiaj ja to pisze i jestem powazny.
      • Gość: aniutek Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie P IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 06.03.02, 07:09
        Nie, nie czytuje Nowego Dziennika- nb bardzo kiepsko zredagowana i
        opublikowana gazeta. Rok temu p.Moskal zmieszal z blotem
        Jezioranskiego teraz nawsadzal komus publicznie od Zydow, mordercow
        etc przy czym minal sie z prawda gdyz osoba ta byla pochodzenia
        arabskiego...... a moze juz czas na niego? Moze juz nie wie co mowi i do
        kogo???
        • Gość: polishAM Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie P IP: *.nas20.new-york1.ny.us.da.qwest.net 06.03.02, 07:46
          W pierwszym przypadku oskarzyl o wspolprace Jezioranskiego z Hitlerowcami. Otoz
          w latach 1940-42 pracowal on w Kommisarische Verwalltung jako nadkomisarz,
          czyli zaufany i lojalny zarzadca "przejetego mienia pozydowskiego". Rozprawa w
          Koloni w roku 1975 zadecydowala, ze Jezioranski ponad watpliwosc pracowal z
          hitlerowcami. Zostal wyrzucony z radia 1 stycznia 1976 roku. Moskal mial pelne
          prawo nazwac go kolaborantem. Jezioranski nie mogl podac Moskala do sadu.

W drugim przypadku informacja nie zostala autoryzowana i Nancy Kaszak Polka
          startujaca do Kongresu nie potwierdzila, ze jakiekolwiek antysemickie
          przemowienie mialo miejsce. Przemowienia prezesa umieszczane sa na stronie
          Kongresu. Nic tam takiego nie ma. Na marginesie Rahma Emanuel jest Zydem, ale
          nie ma to nic wspolnego ze sprawa.

• Gość: Nemo Jezioranski IP: 216.94.245.* 06.03.02, 16:13

Moskal nic nowego o Jezioranskim nie powiedzial po prostu odgrzal stare SBckie o nim pomowienia.
            A Moskal i Ty teraz te bzdury powtarzasz. Przeczytaj wyjasnienia J. na ten temat.
            Mnie one w 100% wystarczaja.

• Gość: Baloo Re: Jezioranski - do Nemo IP: *.ne.ch 06.03.02, 16:34
              Tobie moze takie wyjasnienia wystarczaja, mnie - moze tez ... ale Prawdziwy
              Polak musi byc CZUJNY !!! Zwlaszcza w stosunku do takich SB-cko - zydowskich
              kolaborantow , jak Jezioranski !!! Mowie Ci, ze okaze sie niebawem, ze byl
              rowniez synem volksdeutscha i NKWDzistki !!! Sam profesor Bender ci to powie, a
              Moskal poswiadczy ...

Baloo
            • Gość: tarantin Re: Jezioranski IP: *.nas40.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 08.03.02, 00:25
              Gość portalu: Nemo napisał(a):

>
              > Moskal nic nowego o Jezioranskim nie powiedzial po prostu odgrzal stare SBckie
              > o nim pomowienia.
              > A Moskal i Ty teraz te bzdury powtarzasz. Przeczytaj wyjasnienia J. na ten tem
              > at.
              > Mnie one w 100% wystarczaja.
              >

Ty klamliwy psie. Bronisz tego starego bufona, bo kradles z nim mienie zydowskie.
              • jot-23 Re: Jezioranski 08.03.02, 02:29
                Gość portalu: tarantin napisał(a):

> Gość portalu: Nemo napisał(a):
                >
                > >
                > > Moskal nic nowego o Jezioranskim nie powiedzial po prostu odgrzal stare SB
                > ckie
                > > o nim pomowienia.
                > > A Moskal i Ty teraz te bzdury powtarzasz. Przeczytaj wyjasnienia J. na te
                > n tem
                > > at.
                > > Mnie one w 100% wystarczaja.
                > >
                >
                > Ty klamliwy psie. Bronisz tego starego bufona, bo kradles z nim mienie zydowski
                > e.

haha mozesz to teraz wszystko naprawic, rozpoczynajac kampanie na rzecz oddania
                mienia zydowskiego , co do joty.

• Gość: Nemo Re: Jezioranski IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.03.02, 03:04
                Gość portalu: tarantin napisał(a):

> Ty klamliwy psie. Bronisz tego starego bufona, bo kradles z nim mienie zydowskie.

Ja klamie w czym? Haha! Psie!? Nie rozsmieszaj mnie!!! Przejdz na angielski bo po polsku
                bzdury wypisujesz choc jak mowia z pustego i Salomon nie naleje.
                • Gość: Baloo do Nemo IP: *.ne.ch 08.03.02, 11:06
                  totez on nie wylewa z pustego ... pochylil sie nad klawiatura i z glowinki cale
                  szambo sie wylalo ....

baloo

Ps : nie grzeb sie w tej cieczy, bo zapach na dlugo zostaje, strasznie trudno
                  domyc sie po czyms takim ...
                  • Gość: Nemo Re: do Nemo IP: 216.94.245.* 08.03.02, 16:04

Hmmm, masz racje o czym ja myslalem odpowiadajac na cos takiego a zawsze
                    uzywam zasady: nie ruszaj gowna bo smierdzi

Chyba ze wzgledu na anonimowosc tego forum jest tu tak duza liczba watpliwych postow
                    nie swiadczacych najlepiej o ich wysylaczach

pozdrawiam
      • Gość: Ryszard Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki IP: *.abo.wanadoo.fr 06.03.02, 09:03
        Czy ty jestes tak glupi czy tylko udajesz? Odpieprz sie z tymi autoryzowanymi
        belkotami Moskala. Przeciez GW podala ze to co Moskal zabelkotal poszlo przez
        TV i zaszkodzilo polonijnej kandydatce. Czy ty jestes jakims kapciowym tego
        Moskala? Co za duren, a wszyscy jeszcze z nim dyskutuja! R.
        • Gość: polishAM Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki IP: *.nas20.new-york1.ny.us.da.qwest.net 06.03.02, 09:38
          Wiec odpowiedz. Jakie antysemickie zformulowanie wypowiedzial Edward Moskal.
          Przestan ublizac, bo my tu french fries na sniadanie, chyba rozumiesz.
          • Gość: Ryszard Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki IP: *.abo.wanadoo.fr 06.03.02, 17:15
            To sobie baranie przeczytaj streszczenie w GW. Jesli facet naskakuje na
            konkurenta tej Polki, wyzywa go od Zydow, ze sluzyl w armii izraelskiej i nie
            strzelal slina to ci nie wystarczy? A facet jest ponoc Arabskiego pochodzenia!
            Czy ty myslisz mento , ze jak w tzw. polskich "obyczajach" jest wyzywanie
            wszystkich od Zydow to jest to takze kanon kulturalny w USA? Nie przenos
            swiniopasie swoich prymitywnych pogladow we wspolczesny swiat. Moskal jest
            bezdennie glupi i dlugo jeszcze beda kawaly w US o Polakach. A tej panience
            oddal niedzwiedzia prysluge. przekichane ma wybory , no i dobrze, bo takiego
            motlochu nie ma jak reprezentowac.R.
            • Gość: polishAM Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki IP: *.nas20.new-york1.ny.us.da.qwest.net 06.03.02, 18:20
              Sluchaj zasrancze. Ten Zyd Rahma probuje ukryc to, ze jest Zydem i majac takich
              polinteligentow jak ty moze sobie pogratulowac. Ten sam numer robili inni Zydzi
              jak Solarz i Ed Koch mowiac o polskim pochodzeniu. Potem po wyborach Koch
              zaczynal swoje antypolskie frazesy, ze my zabralismy Niemcom ziemie odzyskane
              wiec Izrael powinien miec wolna reke w wypedzaniu Palestynczykow.
    • Gość: J.Bond Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki IP: *.97.252.64.snet.net 06.03.02, 07:29
      O zydach mozna mowic tylko dobrze albo.. sie jest natychmiast posadzony o
      antysemityzm. Zydki polskiego pochodzenia(gdziekolwiek) popieraja tylko zydow
      a nigdy nie graja w interesie Polski. Pan Moskal to prawy i odwazny czlowiek -
      jako nieliczny mowi prawde.
      • Gość: Doki Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie P IP: *.turboline.skynet.be 06.03.02, 07:43
        Ale wywlekanie komus pochodzenia w czasie dyskusji
        wyborczej to cios ponizej pasa, zly argument, jednym
        slowem blad. Ten blad (argumentum ad hominem, czyli
        nieodroznianie osoby od jej pogladow) jest czesty,
        niestety, ale dyskwalifikuje w wielu oczach osoby
        wysoko postawione, a przynajmniej daje sporo ujemnych
        punktow. I slusznie.
    • Gość: Baloo NO to koniec ... IP: *.ne.ch 06.03.02, 15:44
      PolishAM oglosil totalny bojkot Gazety ! I gazeta juz sie z po tym ciosie nie
      podniesie , i gdzie mypojdziemy, biedne sierotki - forumowicze ??? Ale dobrze
      tak, brzdkiej i niedobrej Gazecie, skoro smial krytykowac Pana Moskala, ktory
      dzielnie broni Ojczyzny i Swiata przed zydowska zaraza (na szczescie nie jest
      sam w tym osamotnieniu, jest z nim polishAM i jeszcze paru innych mocarzy
      intelektu) .... razem dziarsko , kupa mosci panowie, kupy nikt nie ruszy !!!

Baloo
      • jot-23 Re: NO to koniec ... 06.03.02, 15:55
        Gość portalu: Baloo napisał(a):

> PolishAM oglosil totalny bojkot Gazety ! I gazeta juz sie z po tym ciosie nie
        > podniesie , i gdzie mypojdziemy, biedne sierotki - forumowicze ??? Ale dobrze
        > tak, brzdkiej i niedobrej Gazecie, skoro smial krytykowac Pana Moskala, ktory
        > dzielnie broni Ojczyzny i Swiata przed zydowska zaraza (na szczescie nie jest
        > sam w tym osamotnieniu, jest z nim polishAM i jeszcze paru innych mocarzy
        > intelektu) .... razem dziarsko , kupa mosci panowie, kupy nikt nie ruszy !!!
        >
        > Baloo

no jakto gdzie?!?!?! .... hmmm wylecialo mi z glowy, ale jestem pewien ze nam
        niedlugo "gadula" podpowie, do forum ktore, wedle reklamy jest "odfpowiedzia na
        zydowska propagande"!
        • Gość: Baloo Re: NO to koniec .... IP: *.ne.ch 06.03.02, 15:59
          faktycznie, na smierc zapomnialem ... ale tam chyba karza zdejmowac gacie przy
          wejsciu i sprawdzaja polskosc ... przynajmniej za pierwszym razem, inaczej
          sobie tego nie wyobrazam ... taki burdel by zostawili ? Na pastwe inwigilacji
          zydowskiej ? A jak tu wchodzic na takie forum, jak sie gatki wokol kostek
          placza ?

baloo
          • Gość: A27 Re: NO to koniec .... IP: *.proxy.aol.com 06.03.02, 19:12
            Najsmieszniejsze jest to, ze Rahm Emanuel ma pochodzenie arbaskie. Gdyby ktos
            chcialby mu zaszkodzic to logiczniej byloby posadzac go z zwizki terrorystami,
            he he niz dopatrywac sie judaizmu.

Nie wiem czy Nancy jest takim dobrym kandydatem dla piatego dystryktu.

Do PolishAM - nie jestem zwiazana z Nowym Dziennikiem, bo mnie wybitnie nudzi.
            • Gość: jakub Re: NO to koniec .... IP: *.245.136.58.Dial1.SanJose1.Level3.net 08.03.02, 03:22
              Gość portalu: A27 napisał(a):

> Najsmieszniejsze jest to, ze Rahm Emanuel ma pochodzenie arbaskie. Gdyby ktos
              > chcialby mu zaszkodzic to logiczniej byloby posadzac go z zwizki terrorystami,
              > he he niz dopatrywac sie judaizmu.
              >
              > Nie wiem czy Nancy jest takim dobrym kandydatem dla piatego dystryktu.

Czy mozesz powiedziec cos wiecej o pochodzeniu Rahma Emanuela, ciekaw jestem z
              jakich zrudel masz te informacje.

>
              > Do PolishAM - nie jestem zwiazana z Nowym Dziennikiem, bo mnie wybitnie nudzi.

• Gość: jan Re: ZdradaWyborcza krytykuje Moskala za poparcie Polki IP: 63.93.107.* 08.03.02, 03:29
      Gość portalu: polishAM napisał(a):

> Wyborcza poparla zydowskiego kandydata przeciw Polce Nancy Kaszak w Chicago w
      > wyborach do Kongresu. Jest to skandal na miare nieziemska, zeby popierac
      > kandydata obcej narodowosci przeciw rodaczce, Polce. W ten sposob gazeta ta
      > zdegradowala sie jako antypolska, zjadliwa propaganda przeciwko naszemu
      > narodowi. Dlatego w zwiazku z tym oglaszam PELNY I SZEROKO ZAKROJONY BOJKOT
      > gazety Wyborcza.

KRUK KRUKOWI OKA NIE WYKOLE

GW to polskojezyczny dziennik WJC

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka