Dodaj do ulubionych

Primus TalkBroadband - Kanada

14.06.04, 20:32
Wlasnie znalazlam, ze mozna uzywac Primus TalkBroadband zamiast Bella zeby
miec telefon (chodzi mi o miejscowa linie nie long dystance).
Czy ktos z tego korzysta i jest zadowolony?

Pozdr.
Obserwuj wątek
    • monhann2 Re: Primus TalkBroadband - Kanada 14.06.04, 23:19
      Nie wiem ma.pi jak jest z Primus, przypuszczam jednak ze to jest mozliwe,
      poniewaz ja tez nie jestem z Bell'em a ze Sprintem. Bell juz dawno przestal byl
      konkurencyjnym "providerem". Jestem ze Sprintem i place o wiele mniej niz bym
      placila u Bell'a za ten sam servis. Jesli jestes zainteresowana szczegolami
      moge napisac na priva. Pozdrawiam.
      • ma.pi Re: Primus TalkBroadband - Kanada 15.06.04, 01:46
        Dzieki za info, musze zajzec na strone Sprint'a to pewnie znajde tam wszystkie
        informacje i ewentualnie wtedy jakbym miala jakies pytania to sie do Ciebie
        zwroce.

Interesuje mnie Primus z tego wzgledu, ze reklamuja sie iz mozna miec np. numer
        telefonu 416 nie mieszkajac w Toronto i nie placi sie wtedy long distance
        dzwoniac po Toronto lub do Mississauga(lub jak znajomi do Ciebie dzwonia to tez
        nie placa). Ja teraz mieszkam w takim miejscu, ze prawie wszedzie gdzie dzwonie
        mam long dystance. Rachunek coraz dluzszy, a i znajomi jakby zapomnieli moj
        numer telefonu. A w oplatach wynosi nawet taniej niz u Bella.
        Primus to robi przez lacze internetowe i trzeba miec High Speed.

Pozdr.
        • monhann2 Re: Primus TalkBroadband - Kanada 15.06.04, 03:48
          To interesujace co napisalas z tym kierunkowym 416. Ja rowniez jestem w zasiegu
          905 i rowniez musze wybierac "1" bardzo czesto dzwoniac gdziekolwiek. Czy
          musisz miec z Primusem takze internet? Ja lubie Sprint, bo mam z nimi caly
          package razem z cell phone i wynosi to mnie o wiele mniej niz gdybym miala
          oddzielnie. Pozdrawiam.
          • ma.pi Re: Primus TalkBroadband - Kanada 15.06.04, 14:39
            Z tego co czytalam to wydaje mi sie, ze internetu nie trzeba miec z Primus'em.
            Mowia, ze ten "Phone service that works on both Cable and DSL High Speed
            Internet Service" and "A phone number that travels with you, as long as there's
            access to High Speed Internet Service".
            Czyli moze byc chyba obojetnie skad internet. I doczytam na ich stronie, ze
            majac ten servis jezeli gdzies pojedzies znp. USA to uzywasz tak samo i dalej
            dzwonisz do znajomych jako "local call".

Wlasnie sie przymiezam zeby do nich zadzwonic i dowiedziec sie szczegolow.
            Napisze jak cos bede wiedziala.

Pozdr.
    • edytkus Re: Primus TalkBroadband - Kanada 15.06.04, 07:05
      Ma.pi czy Ty piszesz o czyms takim? www.optimumvoice.com/index.jhtml

Jesli tak to ja tez jestem zainteresowana jak to dziala w rzeczywistosci.
      • ma.pi Re: Primus TalkBroadband - Kanada 15.06.04, 14:42
        Edytkus, chyba nie calkiem to samo.
        Zajzyj tutaj
        www.primus.ca/en/residential/talkbroadband/index.html
        Pozdr.
        • edytkus Re: Primus TalkBroadband - Kanada 15.06.04, 19:36
          To chyba jednak to samo,tyle ze oferowane przez privder'ow opcje sa rozne. Jak zalozysz to daj znac
          jak Ci sie podoba!
    • monhann2 Re: Primus TalkBroadband - Kanada 17.06.04, 17:44
      Ma.pi daj znac jak masz jakies wiadomosci osnosnie tego nowego providera?
      Dzieki i pozdrawiam.
      • ma.pi Re: Primus TalkBroadband - Kanada 17.06.04, 18:53
        monhann2 napisała:

> Ma.pi daj znac jak masz jakies wiadomosci osnosnie tego nowego providera?
        > Dzieki i pozdrawiam.

Dam znac, ale pewnie wczesniej jak w przyszlym tygodniu sie za to nie zabiore.
        Jestem troche zajeta. A jak sobie pomysle, ze trzeba bedzie troche na telefonie
        powisiec zeby wszystkie informacje zebrac do kupy to juz wysypki dostaje. Gdzie
        by sie nie dzwonilo to "Our representatives are curently busy, please wait" and
        bla, bla, bla. I godzina z glowy na sluchaniu jakiejs dennej muzyczki.

Ale badal mam ochote porzucic Bella.

Pozdr.
        • monhann2 Re: Primus TalkBroadband - Kanada 18.06.04, 18:24
          Dzieki ma.pi, to nic pilnego przeciez. Pozdrawiam.
          • ma.pi Re: Primus TalkBroadband - Kanada 10.08.04, 20:27
            W koncu nie przelaczylam sie do Primusa. Zmienilam tylko Long Distance company.
            Mam teraz taka bez ukrytych kosztów i dodatkowych opłat miesięcznych oraz
            żadnych opłat za plan lub dostęp do sieci ("network fee").
            Za polaczenie do Polski place 8.6 c/min, a w Kandzie 4.9 c/min. I maja tez
            jakis call free number jak sie dzwoni w 416 i 905 area code.

Przedtem mialam long Distance z Primusa i Monthly Recurring Charge bylo $1 plus
            do tego Network Monthly chg $3.95.

I przy okazji zmienilam internet provider - tylko, ze ja uzywam dial up. Za
            miesiac, nieograniczony dostep place $9.95.

A czy bede zadowolona to sie okaze za jakis czas.

Pozdr.
            • monhann2 Re: Primus TalkBroadband - Kanada 13.08.04, 16:44
              Dzieki Ma.pi ze sie odezwalas, myslalam ze zapomnialas o tym Primusie.
              Ja na long distance uzywam tylko i wylacznie kart typu prepaid. Fakt, dzwonie
              na nie glownie do Europy ale wychodzi to naprawde tanio, nawet zwazajac na
              fakt, ze jak sie te karty przerywa to strasznie obcinaja minuty. Mam taki sklep
              w Mississauga, gdzie te karty mimo ze sa po $5 to zawsze maja discount i place
              za nie $3.50. No, i moge sobie np z pracy zadzwonic uzywajac takiej karty i
              nikt sie nie przyczepi! Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka