Dodaj do ulubionych

USA przekaza Polsce samoloty

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.04, 21:32
Stare troche ale aktualne.

Fragment z New York Post:

Jesli jest jakas kraina bohaterów miedzy Londynem a
Los Angeles, to na pewno znajduje sie nad Wisla -
pisze Ralph Peters.
Kulminacyjny punkt dlugiej walki Zachodu z
islamskimi zdobywcami mial miejsce wieczorem, 12 wrzesnia 1683 r, podczas
oblezenia Wiednia przez Turków. Wtedy to wlasnie nieliczni polscy husarze -
najlepsi kawalerzysci w historii Europy -uderzyli na nieprzebrane zastepy
otomanskie. Zuchwaly król Jan Sobieski przybyl
ratowac Wieden, gdy inni europejscy monarchowie wybrali cisze i spokój swoich
dworów. Francuzi -o zgrozo! - paktowali nawet z sultanem, bo upokorzenie
Habsburgów bylo dla nich wazniejsze niz los zachodniej cywilizacji.
Tamtego wieczoru polska kawaleria uderzyla z takim impetem, ze 2000 tureckich
lanc peklo jak zapalki. Tysiace Turków skakalo do Dunaju, zeby ujsc z zyciem.
Juz nigdy potem swiat islamu realnie nie zagrozil Zachodowi.
Jak odwdzieczono sie Polakom? Sto lat pózniej ich kraj zostal niczym tort
podzielony miedzy niewdziecznych austriackich Habsburgów, pruskich
Hohenzollernów i rosyjskich Romanowów.
Po I wojnie swiatowej Polska znów pojawila sie na mapie Europy. Co Zrobili
Polacy? Uratowali zachodnia cywilizacje po raz drugi. W zapomnianym
dzis "cudzie nad Wisla" zatrzymali sowieckie hordy zmierzajace na Berlin. W
blyskotliwej kampanii wojennej uratowali Niemcy przed widmem komunizmu. Jak
im podziekowano? Straszliwa rzezia podczas II wojny i sowiecka okupacja po
jej zakonczeniu. Jednak uparci Polacy po 1989 r. znów wywalczyli
niezaleznosc.
Dzis znów bronia wolnosci. W Iraku. Poslali tam 2,5 tys. najlepszych
zolnierzy, sprzet wart miliony dolarów. Polski general dowodzi 12 tys.
zolnierzy z 22 krajów. Jest odpowiedzialny za sektor, którego wczesniej
pilnowalo dwa razy wiecej marines. Nagroda?
Wydawaloby sie, ze Ameryka doceni wielkie zaangazowanie ubogiego sojusznika,
w dodatku juz zaangazowanego w misjach pokojowych w Afganistanie i na
Balkanach... Niestety! To Turcja, która wbila nam rdzawy nóz w plecy w
przededniu operacji "Iracka Wolnosc", otrzyma z
Waszyngtonu co najmniej 2, a moze i 5 mld. dol. Pakistan, który nie moze
zmobilizowac sie do walki z al Kaida, otrzyma miliardy.
Podobnie jak represyjny rezim egipski. A Polska? Przyznalismy jej standardowy
pakiet pomocy w ramach programów NATO-wskich, 12 mln dol. Podobnie jak
Czechom, którzy wyslali do Zatoki kilku medyków, a potem, kiedy zrobilo sie
goraco, wycofali ich w panice. Polacy zglosili niedawno jedna prosbe -
niewielka.
Poprosili o 47mln dol. na modernizacje szesciu samolotów transportowych i
zakup amerykanskich samochodów terenowych Humvee. Co odpowiedzial
Waszyngton? Niestety, to niemozliwe. Ostatni grosik poszedl na naszych
ulubionych dyktatorów. Bledem jest idealizowanie jakiegokolwiek narodu.
Ale jesli jest gdzies kraina bohaterów miedzy Londynem a Los Angeles, to na
pewno znajduje sie nad Wisla. Nasi polscy sojusznicy chca byc odbierani jako
pewny partner Waszyngtonu na tym zdradzieckim padole. Dobrze by bylo,
gdybysmy w zamian przynajmniej traktowali ich z naleznym szacunkiem."

Obserwuj wątek
    • Gość: intelygent hee hee!! IP: 131.107.3.* 22.06.04, 22:10
      tak samo Ameryka polske wynagrodzi za zuchwala bojowosc jak Austiacy...
    • soup_nazi Re: USA przekaza Polsce samoloty 22.06.04, 22:16
      Gość portalu: axe napisał(a):

> Stare troche ale aktualne.
      >
      > Fragment z New York Post:
      >
      >
      > Jesli jest jakas kraina bohaterów miedzy Londynem a
      > Los Angeles, to na pewno znajduje sie nad Wisla -

Absolutnie. A poza tym przedmurze, Chrystus narodow, narod wybrany, etc. etc.

Feeling better now?

"papatki i papapajki", hehehe

WHO ELSE WANTS SOUP?! NEXT!!!!!
      • Gość: axe Re: USA przekaza Polsce samoloty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.04, 22:57
        Zaraz przyjde,siusiu ide ,lece herculesa mego uwolnic z brzemienia co pisac nie
        daje.
      • Gość: axe Re: USA przekaza Polsce samoloty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.04, 23:37
        No jestem juz leciutki.

> Absolutnie. A poza tym przedmurze, Chrystus narodow, narod wybrany, etc. etc.
        >
        > Feeling better now?

I feel well always!Because i live in Poland!
        A ty co ?
        Rdzawy noz wbijasz mi w plecy...

och sory ,moja lalka wyszla z lazienki,dokoncze jak skoncze

• Gość: axe Re: USA przekaza Polsce samoloty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 00:29
        Co ja chcialem powiedziec?
        Moze i chcialem ale teraz mi sie nie chce,bo moja lalka wszystkie checi ze mnie
        wyssala,AAAAAAAAAA se ziewnalem , no dora malboraska wypale i do jutra sforo
        zamorska.

ps
        Ej Zupa czy ty nie mieszkasz tak mniej wiecej z Nowiaka albo Legionowa?
        Skad ty mieszkasz w ogole?
        • soup_nazi Re: USA przekaza Polsce samoloty 23.06.04, 00:52

> Co ja chcialem powiedziec?

A bo ja wiem? Ale to bez roznicy, bo w koncu kogo, hehehe?

> Moze i chcialem ale teraz mi sie nie chce,bo moja lalka wszystkie checi ze
          mnie
          >
          > wyssala

Twoje lalki, hehehe. Nie wal konia oburacz, bo to sie zle skonczy.

> Ej Zupa czy ty nie mieszkasz tak mniej wiecej z Nowiaka albo Legionowa?
          > Skad ty mieszkasz w ogole?

Co to, qrva, za teksty? "Skad ty mieszkasz"? Tak sie teraz w Pomrocznej truka?
          To sa pozalowania godne rezultaty migracji ludnosci popegeerowskiej do
          wiekszych miast. Z rodzinnych stron, baranie, hehehe. Z Legionowa, qrva,
          plebejuszu! Z Warszawy, cieciu mimowolny. W takich wypadkach tobie podobni
          ciecwierze pytaja z niedowierzaniem i podziwem "z samej?". A z samej, i do tego
          z dziada pradziada, a nie qrva od wczoraj, gdzie takich "warszawiakow" jak ty,
          pieciu na suchara wypada. Podobno gnietom sie was cale ferajny w
          jednopokojowych mieszkaniach, hehehe. Dobrze, ze nie dozylem takich czasow,
          musialbym dzisiaj z plebsem sie pospolitowac. A co to, qrva, jest Nowiak? Nowy
          skansen pod Lomza?
          • waldek.usa Re: USA przekaza Polsce samoloty 23.06.04, 17:33
            soup_nazi napisał:

> Gość portalu: axe napisał(a):
            >
            > > Co ja chcialem powiedziec?
            >
            > A bo ja wiem? Ale to bez roznicy, bo w koncu kogo, hehehe?
            >
            > > Moze i chcialem ale teraz mi sie nie chce,bo moja lalka wszystkie checi ze
            >
            > mnie
            > >
            > > wyssala
            >
            > Twoje lalki, hehehe. Nie wal konia oburacz, bo to sie zle skonczy.
            >
            > > Ej Zupa czy ty nie mieszkasz tak mniej wiecej z Nowiaka albo Legionowa?
            > > Skad ty mieszkasz w ogole?
            >
            > Co to, qrva, za teksty? "Skad ty mieszkasz"? Tak sie teraz w Pomrocznej
            truka?
            > To sa pozalowania godne rezultaty migracji ludnosci popegeerowskiej do
            > wiekszych miast. Z rodzinnych stron, baranie, hehehe. Z Legionowa, qrva,
            > plebejuszu! Z Warszawy, cieciu mimowolny. W takich wypadkach tobie podobni
            > ciecwierze pytaja z niedowierzaniem i podziwem "z samej?". A z samej, i do
            tego
            >
            > z dziada pradziada, a nie qrva od wczoraj, gdzie takich "warszawiakow" jak
            ty,
            > pieciu na suchara wypada. Podobno gnietom sie was cale ferajny w
            > jednopokojowych mieszkaniach, hehehe. Dobrze, ze nie dozylem takich czasow,
            > musialbym dzisiaj z plebsem sie pospolitowac. A co to, qrva, jest Nowiak?
            Nowy
            > skansen pod Lomza?
            >

Gość: Diablik 26.01.2004 23:15 odpowiedz na list odpowiedz cytując

To że zajmują stanowisk pracy to jeszce pikuś. Bo i co mają zrobić jak ich
            kopalnie są nierentowne.
            Gorzej w momencie gdy zapierniczają po 12 godzi na dobę za marne grosze i
            zaniżają stawki.

Kumpel ma sklep i pracuje u niego dziewczyna z wiochy - zarabia 600 zł
            miesięcznie. Z tego musi się utzrymać.

I mieszkają po 6-8 osób w 2 pokojach smile))

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=642&w=9493561&v=2&s=0
            • Gość: axe Re: USA przekaza Polsce samoloty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 20:52
              waldus dzieciaku z czym ty sie wychylasz?Chalanger boston corva mac sie
              znalazl.Tym ludziom w Wawie z kawalerek wlasnie wielki szacunek sie nalezy,ze
              ruguja te komunistyczne leniwe bydlo z roboty.Jak warsiawiak sztywny jest to
              sobie poradzi a jak nie to w pizdu za ocean do cioci.
              • waldek.usa Re: USA przekaza Polsce samoloty 23.06.04, 21:27

> waldus dzieciaku

Widze, ze nie zdajesz sobie sprawy z prostego faktu: uzywanie dziecinnych
                zdrobnien jest bezposrednim wykladnikiem twojego poziomu intelektualnego -
                wlasnie dziecinnego.

z czym ty sie wychylasz?Chalanger boston

oooooooo, skad wiesz, ze jestem z Bostonu, czytales posty, nie podobaja ci sie,
                a dlaczego? Wielu osobom nie tylko, ze podobaja sie, ale sa pomocne. Tak,
                ludzie mnie doceniaja, a tobie kto dobre slowo tu powiedzial, za uczynnosc i
                pomoc podziekowal? Zawistny jestes, ot co.

corva mac sie
                > znalazl.

A owszem znalazl sie, zabolalo?
                Tyle, ze nie o to szlo, a ty doszukujesz sie tego, co CI pasuje

Tym ludziom w Wawie z kawalerek wlasnie wielki szacunek sie nalezy,ze
                > ruguja te komunistyczne leniwe bydlo z roboty.

Co mi tu powtarzasz za mna, w echo sie bawisz. O komunistycznym leniwym bydle
                pisalem niejednokrotnie, dlugo przed momentem twojego debiutu tutaj.

Jak warsiawiak sztywny jest to
                > sobie poradzi a jak nie to w pizdu za ocean do cioci.

Jak ci sie wydaje, ze poradzic sobie w obcym kraju jest latwiej niz w
                ojczystym, to tylko ten gosciu w lustrze, ktorego co rano ogladasz, sie z tym
                zgodzi.

przestan sie tak rzucac i podskakiwac, bo jak to sie mawialo, z Targowka nie
                jestes...
                i jeszcze se jaja w podskokach urwiesz...
                • Gość: axe Re: USA przekaza Polsce samoloty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 23:29
                  Podkleiles sie pod chamski post zupy wiec cie delikatnie sprowokowalem.
                  Czytalem twoje posty ,doceniam twoja fascynacje"nowym swiatem"i twoje wskazowki
                  dla turystow z Polski,moze nawet moja zona(podrozniczka)z nich skorzysta.
                  Zawisci mojej nie znajdziesz na tym forum napewno ,jedynie ciekawosc
                  gatunku,ktory mnie co pewien czas odwiedza i zdumiewa a kuzynow zaoceanicznych
                  mam duzo.
                  Przyjezdza takie novum i rozczarowane jest ze tu czolgow na ulicach nie ma i
                  bialych niedzwiedzi a zreszta niechce mi sie gadac na ten temat i tak dla was
                  jak ktos normalnie pracuje i zarabia to oszust albo komuch.

• soup_nazi Re: USA przekaza Polsce samoloty 24.06.04, 06:21

> Podkleiles sie pod chamski post zupy wiec cie delikatnie sprowokowalem.

Jaki tam chamski? Aczkolwiek odroznialem cie od reszty krajowych "pisarzy" na
                    korzysc nieco, to ostatnia widze, ze wylazi i z ciebie zawistny a durny
                    Polaczek-troglodyta. A zatem przystosowalem sie do poziomu "audience", hehehe

> Czytalem twoje posty ,doceniam twoja fascynacje"nowym swiatem"

Ten swiat to moze byc "nowy" dla ciebie, ale nie dla niego po kilkunastu
                    latach. Usilujesz mu dociac wyrafinowanie i protekcjonalnie, ale siuraszkowo ci
                    to wychodzi, hehehe
                    i twoje wskazowki
                    >
                    > dla turystow z Polski,moze nawet moja zona(podrozniczka)z nich skorzysta.
                    > Zawisci mojej nie znajdziesz na tym forum napewno ,jedynie ciekawosc
                    > gatunku,ktory mnie co pewien czas odwiedza i zdumiewa a kuzynow zaoceanicznych
                    > mam duzo.
                    > Przyjezdza takie novum

Przepraszam czy ty jestes pewien, ze znasz znaczenie slowa "novum"? Bo mam
                    silne wrazenie, ze wpusciles i wypusciles (wole nie wnikac ktoredy, hehehe)
                    i rozczarowane jest ze tu czolgow na ulicach nie ma i
                    > bialych niedzwiedzi

Facet, my naprawde nie jestesmy temu winni, ze w twojej rodzinie slowo "incest"
                    nigdy nie bylo tabu, hehehe. Wystrugales sobie kuzynkow-czeresniakow.

a zreszta niechce mi sie gadac na ten temat i tak dla was
                    > jak ktos normalnie pracuje i zarabia to oszust albo komuch.

9.5 raza na 10. A zreszta niechce mi sie gadac na ten temat i tak dla was
                    jak ktos normalnie pracuje i zarabia to na dachu popierdala albo u Zyda na
                    miotle i mieszka w kartonowym domku. Nie jestescie w stanie uwierzyc, ze
                    imigrant-przybleda moze sie zyc normalnie i byc traktowany jak OBYWATEL przez
                    ludzi i wladze obcego kraju (ktorego juz od dawna nie uwazam za obcy), stokroc
                    lepiej niz we "wlasnym" kraju, w ktorym po 15 latach oszukanczej "wolnosci"
                    swinia, zlodziej, cwaniak, kurwa i milicja (znani pod ogolna nazwa "wadzy")
                    dalej zamiata wami kryptokolchoz w dowolna strone, rzuciwszy jakis ochlap temu
                    i owemu naiwniakowi, ktory mysli, ze jest b. zdolny i przedsiebiorczy, buahahaha
                    • Gość: axe Re: USA przekaza Polsce samoloty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.04, 22:50
                      Zastanawialem sie czy tą wymiane boksow ciagnac dalej(moglo byc zabawnie
                      hehehehe) ale w momencie jak uzyles slowa"incest" doszedlem do wniosku,ze juz
                      nie chce z toba gadac,nie potrafisz wyczuc tej subtelnej roznicy pomiedzy
                      ciezkim humorem a ciezkim hujostwem.
                    • Gość: axe Re: USA przekaza Polsce samoloty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.04, 23:43
                      Zastanawialem sie czy boksowac sie z toba dalej (bylo by wesolo hehehe)
                      ale odkad uzyles slowa "incest" obnazyles swoj bol egzystencji,zarazem
                      zatracajac subtelna roznice pomiedzy ciezkim humorem a ciezkim hujostwem.
                  • Gość: terminator Re: USA przekaza Polsce samoloty IP: *.phil.east.verizon.net 27.06.04, 19:15
                    znowu bizantyjskie swinie podszywacie sie pod Polakow?

Majlepszy dowcip - el zoopa nazi z Warszawy(!!!).

Chyba mu sie pojebalo czeresniakowo z Czerniakowem.
            • emre_baran Waldziu krynico mondrosci! 24.06.04, 10:38
              waldek.usa napisał:

> To że zajmują stanowisk pracy to jeszce pikuś. Bo i co mają zrobić jak ich
              > kopalnie są nierentowne. [...]

Powiedz mi golombeczku o ktore kopanie chodzi i z jakich zrudel czerpisze te
              przeswietne infromacje (jakbym sluchal zadowej telewizji)? Spragnionym swiatlej
              weidzy.

Nie moge rozszyfrowac tego "buma" gospodarczego w Bulandi i na czem sie on
              opier. Podobnie ja za czasow ukochanego przywodcy narodu tow. Gierka, do Kraju
              plyna dewizy za stal i wengiel.

Lecz uwaga chinskie centra handlowe czy jak sie mowi w pomrocznej Galerie swieca
              pustkami, wnuk przewodniczacego Mao grozi hamulcowaniem. konsumencka panika
              przed akcesyjna dogorywa! Zad pajeczyny postokomuny przystepuje do prywatyzacji
              Ruchu! Jak dalej bedzie z Cudem gospodarczym nad Wisla. Gdzie JENDNA slownie
              JENDA gieldowa spolka akcyjna jest spolka TECHNOLOGICZNA! w reszta
              przedsiebiorstw szyje costam ze skor, zarzadza mieniem panstwowym, tudziez
              sprzedaje obywtelom technologie zagraniczne, tudizez rucha ZUS w dupe bez mydla.
              • waldek.usa Emre, oczy Ci sie poslizgnely, nie zauwazyles, ze 24.06.04, 16:21
                emre_baran napisał:

> waldek.usa napisał:
                >
                > > To że zajmują stanowisk pracy to jeszce pikuś. Bo i co mają zrobić jak ich
                >
                > > kopalnie są nierentowne. [...]
                >
                > Powiedz mi golombeczku o ktore kopanie chodzi i z jakich zrudel czerpisze te
                > przeswietne infromacje (jakbym sluchal zadowej telewizji)? Spragnionym
                swiatlej
                > weidzy.
                >
                > Nie moge rozszyfrowac tego "buma" gospodarczego w Bulandi i na czem sie on
                > opier. Podobnie ja za czasow ukochanego przywodcy narodu tow. Gierka, do Kraju
                > plyna dewizy za stal i wengiel.
                >
                > Lecz uwaga chinskie centra handlowe czy jak sie mowi w pomrocznej Galerie
                swiec
                > a
                > pustkami, wnuk przewodniczacego Mao grozi hamulcowaniem. konsumencka panika
                > przed akcesyjna dogorywa! Zad pajeczyny postokomuny przystepuje do
                prywatyzacji
                > Ruchu! Jak dalej bedzie z Cudem gospodarczym nad Wisla. Gdzie JENDNA slownie
                > JENDA gieldowa spolka akcyjna jest spolka TECHNOLOGICZNA! w reszta
                > przedsiebiorstw szyje costam ze skor, zarzadza mieniem panstwowym, tudziez
                > sprzedaje obywtelom technologie zagraniczne, tudizez rucha ZUS w dupe bez
                mydla
                > .

ja tylko cytuje niejakiego Diablika, kacznie z linkiem, prosze uprzejmie, o tu:

Gość: Diablik 26.01.2004 23:15 odpowiedz na list odpowiedz cytując

To że zajmują stanowisk pracy to jeszce pikuś. Bo i co mają zrobić jak ich
                kopalnie są nierentowne.
                Gorzej w momencie gdy zapierniczają po 12 godzi na dobę za marne grosze i
                zaniżają stawki.

Kumpel ma sklep i pracuje u niego dziewczyna z wiochy - zarabia 600 zł
                miesięcznie. Z tego musi się utzrymać.

I mieszkają po 6-8 osób w 2 pokojach smile))

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=642&w=9493561&v=2&s=0
                • emre_baran zgadza sie 25.06.04, 08:59
                  starosc nie radosc, "zamek" wylata a tu kurwa jeszcze klopoty ze wzrokiem. w
                  kazdym razie pytanie pozostaje aktualne, bo ja sie dopytuje a nikt ze mna
                  niechce gadac, co przypuszczam ze moze byc aktualnie spowodowane moja chujowa
                  polszczyzna. co mi krajanie z kraju przywislanskiego czesto zyczliwie donosza.
                  • waldek.usa Re: zgadza sie 25.06.04, 15:26
                    Odpowiedzi nie mam, cytowalem to-to jako ciekawostke.
                    Na forum Warszawka mozna sprobowac...
          • Gość: axe Re: USA przekaza Polsce samoloty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 20:08
            no i sie doigrales pitwansie,to ja w twoim narzeczu bugo narwiowym mule
            bagienny przemawiam zebys lepiej qurva ciemniaku pojac mogl moje samopoczucie
            co cie tak vqurvia codziennie a ty z dziada pradziada z dzialdowa do wawy
            popierdalales pociagiem i na gdanskim frytki z moczem wpier...s i pod "rura"
            przesiedziales pol zycia ,potem curva awansowales na szmulki co sie tam"truka"
            wlasnie.
            Hooy ci na imie a nie zaden soup,cieciu z dziada pradziada.
            Szmulowizna twa ojczyzna , czasem ryja wychyliles do pedetu na woli i w
            przejsciu podziemnym kleczales z wyciagnietym kapeluszem, wrzucilem ci tam
            suchara za ktorego calowales mnie po nowo kupionych w rembertowie butach.
            Tys taki sam warsiawiak z dziada pradziada jak i american a kalendarz soltysa
            mieli wlasnie w okolicach "nowiaka".Skad to wiedziales?

> To sa pozalowania godne rezultaty migracji ludnosci popegeerowskiej do
            > wiekszych miast.

Takie sa wlasnie te rezultaty jak szmulowizna z jackowa kupi sobie komputer.

Who do you want w morde jeszcze?

• soup_nazi No po prostu mistrzowsko ci dozarlem, hehehe 24.06.04, 06:29
              Juz dawno tak ladnie goscia nie zagotowalem, hehehe. Wymacalem cie, co,
              chlopcze-naplywowcze?
              A na warszawsko-cwaniacka gware sie nie sil, bo niewydolny jestes. Rzecz w tym,
              ze warszawiak warszawiaka przez sciane wyczuje, podobnie zreszta jak chama,
              hehehe. Ja ciebie tez wyczulem, przez Internet, po blisko 20 latach
              nieobecnosci w Warszawie. Zgadnij jako kogo, hehehe.
              • Gość: zzyzzio Re: No po prostu mistrzowsko ci dozarlem, hehehe IP: 213.76.135.* 24.06.04, 09:30
                Podejrzewam, że jesteś z Moniek, ewentuaanie G. Kalwarii...
              • waldek.usa Mnie sie wydaje, ze tu troche lepsza gwara jest 24.06.04, 16:38
                soup_nazi napisał:

> Juz dawno tak ladnie goscia nie zagotowalem, hehehe. Wymacalem cie, co,
                > chlopcze-naplywowcze?
                > A na warszawsko-cwaniacka gware sie nie sil, bo niewydolny jestes. Rzecz w
                tym,
                >
                > ze warszawiak warszawiaka przez sciane wyczuje, podobnie zreszta jak chama,
                > hehehe. Ja ciebie tez wyczulem, przez Internet, po blisko 20 latach
                > nieobecnosci w Warszawie. Zgadnij jako kogo, hehehe.
                >

ktos sie mnie uczepil i postaralem mu sie jako tako odpisac:

"Azeszty lachmyto uszargana u ciecia w bramie za szmate salonowe robiaca
                uspokoj sie, bo fangom cie w lip strzele i cie rodzona tesciowa nie pozna, a
                szwagroszczak cie blachom odpowiedzialnom poprawi, zle sie skonczy i
                posterunkowy za frak do sadu grodzkiego za obraze publicznej niemoralnosci
                odstawi i wszystkiem na Targowku i Woli poplaczem sie ze smichu z twojego
                upapranego szczescia, no napij sie wody.

Wszystkiem kolegom za wyklad o folklorze warsiawskiem dziekuje i na setuchne
                zapraszam, a potem do Mlocin! Warszawa da sie lubic!"
          • Gość: axe continuum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 21:04
            Muniek Staszczyk naplywowy jest i co z tego ?
            Powiedz corva cos na ten temat.
            • soup_nazi ... i zre cie okrutnie.... 24.06.04, 06:34
              ta twoja slomiano-powiatowa przeszlosc, hehehe. Az musiales drugi post dopisac,
              hehehe

> Muniek Staszczyk naplywowy jest i co z tego ?

A cos to za postac? Eh, niewazne, koniowi mozesz zameldowac

> Powiedz corva cos na ten temat.

jw - na jaki temat?
              • emre_baran Panowie Poljaki! Glosujcie na mnie. 25.06.04, 09:30
                Panowie Polami, Zupa i Ty Axe-lu!

Zwracam sie do was z uprzejmym zapytaniem, skoro oboje jestes
                mieszkancami/milosnikami stolicy. Chcialbym sie podzielic z wami pewnym pomyslem
                parlamentarno wyborczym. Jak byc moze wiecie pomimo mojej kiepskiej polszczyzny
                zapalczywie upominam sie o swoje prawo do politykowania i na fali
                ogolnonarodowego marazmu chcialbym zaproponowac kolejna partie populisytczna,
                ktora roboczo nazwamy RPRWP. Radykalna Partia Reform Wielkiej Polski z
                dwupunktowym programem. Po pierwsze:

Reforma gegraficzna
                Proponuje rozdzielenie siedliska wlza gegraficznie aby uniemozliwic zbyt czeste
                kontakty i knucie. Wladze Ustawodawcza proponuje przeniesic z Wa-wa do B-Stoku.
                Wladze wykonawcza z Wa-wa do Szczecina. Natomiast ta ostanio do Soliny. Nakazal
                bym ruwniez absolutny zakaz komiunikacyjny pomiedzy trzema. Acha no i glowny
                komisariat policji do Plocka. Z jakim przyjeciem spotkalo by sie to w stolycy?

Po drugie, jakby mnie wybrali na kolejna kadencje:

Demokracja bezposrednia
                Powszechnie wiadmo ze istnieje miedzynarodowy spisek warstwy politycznej
                gloszacy banialuki na temat demokracji bezposrednieja mianowicie jej nie
                praktycznoci i utrzymiujacy w mocy prehisotryczna demokracje reprezentatywna.
                Rozwoj technologii pozwala wspolczesnie calkowicie bezproblemowo prowoadzic
                glosowanie na dowolny temat przy bardzo niskich kosztach. Propnuje likwidacje
                tzw. zawodu polityka, uczynienie go nielegalnym i karanym chlosta jak rownierz
                kastracja. Wprowadzenie ogolnopolskiego systemu glosowania sprawa wszystkich,
                tem samym likwidacje wszelkich dziwacznych cial w rodzaju sejm, senat czy el
                prezidente!

Alho i cza cza cza!
                • jot-23 Re: Panowie Poljaki! Glosujcie na mnie. 25.06.04, 16:40
                  yep...

musisz sie poduczyc markietingu od Solskiego! tylko wilgachnymi literami i
                  siup! na gore nowy watek... inaczej mysl twoja zlota siem nie przebije!

(napisalbys cos z watkami auto-biograficznymi, powiesc rzeka, ala Joyce.(tylko
                  wiecej rzucania kvrvami a mniej elegackiej polszczyny prosze! tego sie nie da
                  sluchac!) wicie... jak sie Wam udalo z zydowskiego jazma uciec? ile was to
                  kosztowalo? jak jest na wolnosci? czy naprawde tam swieci slonce?
                  • emre_baran A wiec skoro pytacie. 26.06.04, 23:01
                    Nabijam cybuch, siadam przy kominuku. I to nie takim kurwa mac gazowym czy z
                    wkaldem do ogrzewania mieszkania, ale prawdziwym, szmotowym, z malym chlopcem
                    irackim do opierania nog an. Kominek zastawiony butelkami z winem z truskawek i
                    rumanskim wiskaczem. Zasiadam i opwiadam.

A wiec zaczel si to kiedy zdecydwalem porwac Bogu-ducha winnego turste
                    germaskiego zeby zaprotestowac naprzeciw woli narodu niemeickiego wyrazanej
                    przez ichniejszego przywodce Szreder.
                    • jot-23 Re: A wiec skoro pytacie. 26.06.04, 23:11
                      emre_baran napisał:

> Nabijam cybuch, siadam przy kominuku. I to nie takim kurwa mac gazowym czy z
                      > wkaldem do ogrzewania mieszkania, ale prawdziwym, szmotowym, z malym chlopcem
                      > irackim do opierania nog an. Kominek zastawiony butelkami z winem z truskawek
                      i
                      > rumanskim wiskaczem. Zasiadam i opwiadam.
                      >
                      > A wiec zaczel si to kiedy zdecydwalem porwac Bogu-ducha winnego turste
                      > germaskiego zeby zaprotestowac naprzeciw woli narodu niemeickiego wyrazanej
                      > przez ichniejszego przywodce Szreder.

milo sluchac! az sie uszy trzesa!

dwa post e restante:

prawdziwy kominek, mozna rozpoznac po tem ze trzaska!
                      i dwa: cos w tym jest! bo jak kupujemy Szredery, to na tych najlepszych
                      pisze "made in dzermany", ciekawe czy maczales w tym palce (w tym moim
                      szrederze! znaczy sie)
                      • emre_baran wiecie, posluchajcie 27.06.04, 17:39
                        Tak, tak walsnie przy kominku z cybuchem nabitym, patrzac na gotujaca sie wode
                        w akfarium na kominku.

Kiedy juz myslalem ze umknolem pogoni, pedzilem droga stanowa numer
                        siedemdziesiac. Pod niebieskim niebem nowego meksyku, w uszach szym niskich
                        profili, w bagazniku obywatel forlwarki Szrederwoskiego. Zyc nie umierac. I
                        wtedy wlasnie Zza horyzontu wylonili sie bloki botonowe a wsrod nich jak
                        borowikow kapelusze, srazy graniczniej.
                • Gość: axe Re: Panowie Poljaki! Glosujcie na mnie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.04, 23:22
                  Nie sposob watku zaczetego przez sie zakonczyc bez slow kilku podsumowania.
                  Doceniam dlon twoja w gescie pojednania podana,nam przez wieki rozdzielanym
                  historii sciezkami,nie przez nas pisanymi choc z winy naszej.
                  Choc zawiniona przeszlosc nasza wspolna,wiekszy ciezar jej dzwigania na tych co
                  zostali ramionach spoczywa i to my ludzie z bagien w"beretach z antenka",bijac
                  sie z wyznawcami LEppera-Girtrycha-Kwasnego, urodzeni nie tak dawno bo wirze
                  dziejow najnowszych,nie wini lecz sadzeni za czyny sprzed stuleci,opluci przez
                  tych co sie poddali,zmieniamy wizerunek Rzeczypospolitej.

Propozycje reformy wg planu twego popieram,zacne twoje zamiary celem ulepszenia
                  demokracji doceniam, jednakowoz zbyt radykalne kroki proponujesz w zapedzie
                  checi unicestwienia stolu okraglego pozostalosci.
                  Nie mieczem dwusiecznym cel osiagmiesz na oslep mlocac a raczej floretem
                  finezyjnemy pchniec seryja bestyje komusza do skonania zmusisz.
                  • soup_nazi Gdzie tu, oportunie wiesniaczy, hehehe? 27.06.04, 06:40
                    Co to, qrva, mie tu jest? Przedtem pod Warszawe, teraz pod intelekt baraniasty
                    usilujesz sie podwiesic? Ciekawe co zrobisz jak spotkasz aktywnego gay'a,
                    hehehe?
                  • emre_baran o sepracji apektow. 27.06.04, 17:24
                    Chcialem ci drogi Axelu przypomniec na wstepie o separacji aspektow. (O czym
                    mozna przeczytac szczegolowo w rozdziale 63 mojej telenoweli.) Mianowicie nie
                    mieszaj aspektu podawania lap, rak czy innych konczyn w gescie pojednaia, jak
                    rownierz aspektow kombatanckich czy tez ucieczkowo/dezercyjnych do mojej
                    deklaracjie. Ja tu prosto i bezpodtekstowo zlozylem definicje i zarazem
                    deklaracje polityczna. Na co slysze!

"Propozycje reformy wg planu twego POPIERAM, zacne twoje zamiary celem
                    ulepszenia demokracji doceniam, jednakowoz zbyt radykalne kroki proponujesz w
                    zapedzie checi unicestwienia stolu okraglego pozostalosci. Nie mieczem
                    dwusiecznym cel osiagmiesz na oslep mlocac a raczej floretem finezyjnemy
                    pchniec seryja bestyje komusza do skonania zmusisz."

Co jak mnie oczy nie myla znaczy tyle co:

JESTEM ZA a nawet przeciw!

A ja ci powtarzam mlodziezo, pomiocie okraglego stoly. Jedynie trzezwe
                    spojzenie na statek tonacy jewropejskiej demokracji posredniej w swym
                    kurwiozalnie monstrualnym przejawie letalengo plody partlametu EU i wyrwanie
                    chwasta z korzeniami daje nadzieje. Idzie nowe! JA Baran IDE! Trzeba mi ludzi
                    odwaznych i swiatlych a nie konserwy i betonu, zamknietych w pudle narodowych
                    ksenowfobi i socjal lewatyzmu, wyznawcow pieczatek i niewidzialnej reki rynku.

• starywiarus Headless Body in Topless Bar 27.06.04, 08:29

> Stare troche ale aktualne.
      >
      > Fragment z New York Post:
      >

No, no - autorytet zajebisty! To właśnie New York Post walnął w 1983 roku
      najbardziej brukowy tytuł wszechczasów: “Headless Body in Topless Bar”.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka