14.03.02, 10:01
"Nie pozwole aby taki kraj jak Irak zagrazal naszej przyszlosci"- Geoerge W.
Bush

Jak on to ladnie powiedzial. Musze przyznac, ze obecny prezydent coraz bardziej
mi sie podoba. Manto.
Obserwuj wątek
    • Gość: Baloo Re: Irak IP: *.ne.ch 14.03.02, 13:18
      No taaak, synek czuje, ze musi wyprostowac sprawe spartolona przez tatusia ...
      tyle, ze wtedy byloby im latwiej i nawet by im przyklasnieto, a teraz beda
      mogli liczyc sie z tym, ze wszyscy (lacznie z tzw "sojusznikami") beda
      przeciwko nim .... nie mowiac juz o stronie technicznej calej imprezy, skoro
      wszyscy sasiedzi nie pala sie (delikatnie mowiac) do udzielenia pomocy w
      ewentualnej inwazji ....

Baloo
      • drapieznik Re: Irak 14.03.02, 16:09
        A ile zelaza pojdzie, Baloo. Cos mi sie kolacze po glowie, ze oryginalne
        przewidywania rok temu (!) zakladaly trzy lata na Irak.

Oby jak najdluzej wtedy i ty i ja bedziemy mieli lepiej. Sojusznicy przydadza
        sie do trzymania flag i dawania datkow. Tez sie troche utlucze.
        • Gość: Baloo Re: Irak - do drapieznika IP: *.ne.ch 14.03.02, 16:56
          Przyznam sie, ze nie bardzo rozumiem, co i dlaczego ma mi sie poprawic w
          wyniku kilkuletniej wojny ... gdziekowiek by ona byla ...
          Dodam jeszcze, ze o ile wybor Busha przyjalem z idealna obojetnoscia (nawet
          ulga po ostatnich wyczynach nieprzemakalnego Billa), to z miesiaca na miesiac
          coraz bardziej wydaje mi sie, ze oceny jego inteligencji pisane przez jego
          wrogow, chyba niestety nie sa zbyt dalekie od prawdy ...

Baloo
          • drapieznik Re: Irak - Baloo 14.03.02, 17:09
            np. inwazja, to wiecej sprzetu a to jak wiesz wiecej zamowien. Gospodarka sie
            kreci.

Wielu mysli tak jak ty ale on sie wydaje ludziom bardzo swojski, taki facet z
            domku obok.

Ja np cenie go za kilka rzeczy. Jedna z nich jest, ze jest niecierpliwy i
            punktualny. Zazadal rowniez streszczen zamiast 50 stron (przyklad) dwie czy
            trzy. Taka executive version.

Po poludniu dlugo nie siedzi ale rano od 7:00 zaraz goni po wyniki.

Ma dobre uklady bo tata sie o to dawno postaral.

A to zdanko na gorze wydalo mi sie trafnym opisem dla jego osobowosci. Chociaz
            zdaje sobie ze ma duzo wrogow.

Dawno cie nie widzialem na forum? Jezdziles gdzies? Zdrowko leczyles??
            Jak tam ekonomia w Ch?
            • Gość: Baloo drapieznik IP: *.ne.ch 14.03.02, 17:16
              Hej

Bywam zadziej, bo staram sie walczyc z nalogiem ;o) .... a poza tym , oprocz
              wszystkiego staram sie odpracowac swojemu wodzowi jego comiesieczny wklad w
              moja mikroekonomie ...
              A ekonomia CH chyba ma sie nienajgorzej ... sadzac z tego, co widze dookola ;o)

Pozdrowienia

Baloo
    • Gość: a psik Re: Irak IP: 192.168.1.* 14.03.02, 16:48
      Demokraci zaczynaja szemrac bo Bush zapowiedzial ze wojna z terroryzmem bedzie
      wieloletnia - a zgodnie z tradycja Amerykanie nie zmieniaja prezydentow w
      trakcie wojny - bohater z Teksasu zostawil sobie szeroko otwarte wrota na
      nastepna kadencje
      z wyrazami szacunku
      • Gość: Kliken Re: Irak IP: 192.139.187.* 14.03.02, 17:07
        Ja popieram Busha w %100.Isc za ciosem i wyplenic te chwasty za jednym
        pociagnieciem.Zastanawiajacy jest dla mnie fakt iz wiekszosc ludzi nie widzi
        niebezpiecznstwa.Takie kraje jak N Korea moga w kazdej chwili nuke wasz kraj.To
        sa kraje rzadzone przez rzadnych wladzy i forsy maniakow nie liczacych sie z
        nikim i z niczym.Dlatego nalezy ich zniszczyc.Go Bush GO !!!
        • drapieznik Apsik, Kliken 14.03.02, 17:14
          Apsik: Aj, tu masz racje! Przewidywale, ze zostanie na nastepna kadencje ale
          przeoczylem oczywisty fakt dlaczego. Ciasteczka dzis nie dostane za kare.

Kliken,

Az mnie uklulo w dolku jak zobaczylem,z e odpowiadasz. Przez kilka sekund balem
          sie otworzyc. Potem mysle sobie majac ciebie do wyboru i Apsika, to lepiej
          zaryzykowac Apsika. Podleczylem nerwy jego postem i podjalem decyzje
          przeczytania ciebie.

Mialem nosa. Ty tez masz multiple personality??
          • jot-23 Re: Apsik, Kliken 14.03.02, 17:34
            drapieznik napisał(a):

> Apsik: Aj, tu masz racje! Przewidywale, ze zostanie na nastepna kadencje ale
            > przeoczylem oczywisty fakt dlaczego. Ciasteczka dzis nie dostane za kare.
            >
            > Kliken,
            >
            > Az mnie uklulo w dolku jak zobaczylem,z e odpowiadasz. Przez kilka sekund balem
            >
            > sie otworzyc. Potem mysle sobie majac ciebie do wyboru i Apsika, to lepiej
            > zaryzykowac Apsika. Podleczylem nerwy jego postem i podjalem decyzje
            > przeczytania ciebie.
            >
            > Mialem nosa. Ty tez masz multiple personality??

z czym a psik ma racje? ze to "amerykanska tradycja" ze prezydent sie nie zmienia
            w czasie wojny? he he... vietnam, korea i ww2 w tych sie zmienil no nie? ile bylo
            wojen? 6? 7? 8? jesli 50% sie nie sprawdza to cos nie tak z ta "regula"
            • Gość: a psik Re: Apsik, Kliken IP: 192.168.1.* 14.03.02, 17:41
              nie to nie - pojde do sklepu i sam se ciasteczko kupie smile
              z wyrazami szacunku
              • drapieznik Re: Apsik 14.03.02, 17:47
                ale mi lyso...

znalazlem ostatnio wspaniale ciacha w arabskiej dzielnicy i szukam chetnych do
                zjedzenia! Cos takiego moze sie przysnic! W normalnej ciastkarni arabskiej jest
                bardzo slodko ale ci w tej duzo mniejszj ciastkarni musza miec kogos z cukrzyca
                bo robia tak jak byc powinno. Pozdrawiam!
          • Gość: Kliken Re: Apsik, Kliken IP: 192.139.187.* 14.03.02, 17:35
            ?????????? Multiple ?? O czym ty mowisz???
            • drapieznik Re: Apsik, Kliken 14.03.02, 17:48
              dobra, choc na te ciacha. Dzwonie do preza zeby odwolal te naloty bo ciacha
              robia dobre.
          • Gość: dodo wojenko, wojenko cozes ty za pani... IP: 209.226.65.* 14.03.02, 17:39
            no to, panowie (chlopcy malowani), ktory z was juz pakuje plecaczek i gotowy do
            inwazji iraku? fajnie sobie tak pobajdurzyc, poteoretyzowac na cieplych
            skorzanych fotelach przy porannej kawce albo innym zdrowym(?)napitku.
            nie wybawiliscie sie olowianymi zlonierzykami w dziecinstwie czy jak? a moze za
            malo bylo "czterech pancernych"?
            auch - takie to wasze austriackie gadanie o tej wojnie - fuj smile
            • Gość: Baloo jak to ta wojence ladnie ... IP: *.ne.ch 14.03.02, 17:45
              Dodo
              podpisuje sie pod twoim postem obydwiema lapkami (juz zdaje sie nie po raz
              pierwszy, wiec moze przysle ci stale upowaznienie ;o))

Baloo
              • drapieznik Re: jak to ta wojence ladnie ...Baloo 14.03.02, 17:54
                Pojdziesz z nami na te arabskie ciacha? Pycha. Pierwszy raz od 20 lat jadlem
                ciastko te jakosci. 80 centow, rozmiar trzech tortowych, wyglad jak napolenka
                tylko dwa razy dluzsza, z biala leciutko slodkawa smietanka pomiedzy niebiansko
                chrupiacymi warstwami ciasta francuskiego.
                • Gość: Baloo arabskie ciacha IP: *.ne.ch 15.03.02, 08:34
                  zazwyczaj nie moge , bo za slodkie i mnie mdli ... ale jesli mowisz , ze da sie
                  zjesc , to czemu nie , szczegolnie pod ten twoj spirt na wisniach ;o)

baloo
                  • Gość: ........ Re: arabskie ciacha IP: *.sympatico.ca 16.03.02, 06:59
                    Gość portalu: Baloo napisał(a):

> zazwyczaj nie moge , bo za slodkie i mnie mdli ... ale jesli mowisz , ze da sie
                    >
                    > zjesc , to czemu nie , szczegolnie pod ten twoj spirt na wisniach ;o)
                    >
                    >
                    > baloo

* Pod spiryt raczej nie radze nic arabskiego. Po spirytusie- tak,
                    nawet ciasteczka tez przejda. A herbatka.............? moze byc
                    takze wskazana. Pozdrawiam
            • drapieznik Dodo, 14.03.02, 17:51
              To przeciez nie o to chodzi zebym ja czy inni forumowicze tam szli. Ja juz tam
              swoje odwalilem i wiecej w te strone swiata za cholere sie nie rusze.

Ale mlodzi, co mi szkodzi, niech sprobuja a ja sie popatrze, zapijajc
              wisniaczkiem z lososiem w-g recepty Dona.

To chodz z nami na te wspaniale arabskie ciacha...
        • Gość: a psik Re: Irak IP: 192.168.1.* 14.03.02, 17:36
          Kliken - wiosenne porzadki robisz ? bo ogrodowej nomenklatury uzywasz.
          z wyrazami szacunku
          • Gość: Kliken Re: Irak IP: 192.139.187.* 14.03.02, 17:44
            e
            • Gość: ........ Re: Irak IP: *.sympatico.ca 15.03.02, 04:19
              Zanosi sie na to ze ciacha arabskie trzeba bedzie ze swieca
              szukac, za to Mc Donaldow sie powiekszy. A moze te ostatnie
              zupelnie znikna? Bush pije olej a wojne zaczyna pewnie
              dlatego ze ciastkami zaduzo zaczeli go czestowac zamiast
              rodzima teksasowska wolowinka.
              • Gość: .... Re: Irak IP: *.tnt11.ewr3.da.uu.net 16.03.02, 08:25
                co to ma znaczyc busch pije olej ????????? to powiedzenie z
                bialostockiego ???? czy kieleckiego ???
                • Gość: bogdan Re: Irak IP: *.proxy.aol.com 16.03.02, 13:47
                  zaczeli go czestowac zamiast
                  rodzima teksasowska wolowinka.

BBQ.Texaskim BBQ.
                  • Gość: Milene Re: Irak IP: *.w.club-internet.fr 16.03.02, 15:02
                    Niedobrze mi sie robi jak czytam wypowiedzi niektorych panow.
                    Malo wam umarlych z glodu irackich dzieci ? Chcecie jeszcze ?
                    O ile swiat bylby lepszy gdyby rzadzily nim kobiety.
                    • Gość: Kliken Re: Irak IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.03.02, 19:19
                      Gość portalu: Milene napisał(a):

> Niedobrze mi sie robi jak czytam wypowiedzi niektorych panow.
                      > Malo wam umarlych z glodu irackich dzieci ? Chcecie jeszcze ?
                      > O ile swiat bylby lepszy gdyby rzadzily nim kobiety.

Oh, kobiece serca...obudzisz sie jak ci ten kretyn znukuje TWOJE dzieci?
                • Gość: ........ Re: Irak IP: *.sympatico.ca 16.03.02, 20:24
                  Gość portalu: .... napisał(a):

> co to ma znaczyc busch pije olej ????????? to powiedzenie z
                  > bialostockiego ???? czy kieleckiego ???

* OK, juz tlumacze. To znaczy ze z niego stara nafta.
    • Gość: karol w. niech mi ktos IP: *.sympatico.ca 17.03.02, 01:53
      z tej polsko-internetowej inteligencji powie komu i jak zagraza irak ?
      wiadomo, ze polacy z uwielbieniem popatruja na stany zjednoczone i czekaja
      tylko na to, aby komus przysuneli. tu jednak trzeba myslec, tu nie
      politechnika: po co, aby uratowac feudalny kuwejt od wiele od niego
      demokratyczniejszego iraku ? albo zeby irak nie zaatakowal iranu ? zastanowcie
      sie nad takim bezmyslnym powtarzaniem amerykanskiej propagandy, przeciez
      jestescie inteligencja i kwiatem katolickiego narodu polskiego.
      • jot-23 Re: niech mi ktos 17.03.02, 02:05
        Gość portalu: karol w. napisał(a):

> z tej polsko-internetowej inteligencji powie komu i jak zagraza irak ?
        > wiadomo, ze polacy z uwielbieniem popatruja na stany zjednoczone i czekaja
        > tylko na to, aby komus przysuneli. tu jednak trzeba myslec, tu nie
        > politechnika: po co, aby uratowac feudalny kuwejt od wiele od niego
        > demokratyczniejszego iraku ? albo zeby irak nie zaatakowal iranu ? zastanowcie
        >
        > sie nad takim bezmyslnym powtarzaniem amerykanskiej propagandy, przeciez
        > jestescie inteligencja i kwiatem katolickiego narodu polskiego.

irak nikomu nie zagraza, ludzie tacy sami jak wszedzie indziej.teraz niestety w
        rekach wyrachowanego sukinsyna. ktory pokazal ze potrafi, tylko jeszcze nie ma
        srodkow. ale do rzeczy, komu? wszystkim sasiadom: kuwejtowi, iranowi, i glownie
        arabii saudyjskiej. hussain i baath gdyby mogli szybko by przerobili region w
        stalinowski cccp. jesli 10 lat temu mozna bylo sobie cynicznie patrzec co robi
        tam u siebie na wlasnym podworku, to wraz ze zdobyciem globalnych srodkow
        razenia, cala sceneria sie zmienia. posrednio zagraza glownie gospodarczo eur-
        zach i japonii, ktore czerpia nieproporcjonalnie duzy procent ropy z tego
        regionu, z czego sie tez bierze ich "delikatnosc" w tej sprawie, i chec
        zachowania status quo.
        • drapieznik Re: niech mi ktos 17.03.02, 02:23
          A do tego ten lapciuch handluje ropa z Iraku a nie Rosji.
          • Gość: ........ Re: niech mi ktos IP: *.sympatico.ca 18.03.02, 01:18
            No to kiedy ten atak ma nastapic i z ktorej strony?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka