drapieznik 14.03.02, 10:01 "Nie pozwole aby taki kraj jak Irak zagrazal naszej przyszlosci"- Geoerge W. Bush Jak on to ladnie powiedzial. Musze przyznac, ze obecny prezydent coraz bardziej mi sie podoba. Manto. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Baloo Re: Irak IP: *.ne.ch 14.03.02, 13:18 No taaak, synek czuje, ze musi wyprostowac sprawe spartolona przez tatusia ... tyle, ze wtedy byloby im latwiej i nawet by im przyklasnieto, a teraz beda mogli liczyc sie z tym, ze wszyscy (lacznie z tzw "sojusznikami") beda przeciwko nim .... nie mowiac juz o stronie technicznej calej imprezy, skoro wszyscy sasiedzi nie pala sie (delikatnie mowiac) do udzielenia pomocy w ewentualnej inwazji .... Baloo Odpowiedz Link Zgłoś
drapieznik Re: Irak 14.03.02, 16:09 A ile zelaza pojdzie, Baloo. Cos mi sie kolacze po glowie, ze oryginalne przewidywania rok temu (!) zakladaly trzy lata na Irak. Oby jak najdluzej wtedy i ty i ja bedziemy mieli lepiej. Sojusznicy przydadza sie do trzymania flag i dawania datkow. Tez sie troche utlucze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baloo Re: Irak - do drapieznika IP: *.ne.ch 14.03.02, 16:56 Przyznam sie, ze nie bardzo rozumiem, co i dlaczego ma mi sie poprawic w wyniku kilkuletniej wojny ... gdziekowiek by ona byla ... Dodam jeszcze, ze o ile wybor Busha przyjalem z idealna obojetnoscia (nawet ulga po ostatnich wyczynach nieprzemakalnego Billa), to z miesiaca na miesiac coraz bardziej wydaje mi sie, ze oceny jego inteligencji pisane przez jego wrogow, chyba niestety nie sa zbyt dalekie od prawdy ... Baloo Odpowiedz Link Zgłoś
drapieznik Re: Irak - Baloo 14.03.02, 17:09 np. inwazja, to wiecej sprzetu a to jak wiesz wiecej zamowien. Gospodarka sie kreci. Wielu mysli tak jak ty ale on sie wydaje ludziom bardzo swojski, taki facet z domku obok. Ja np cenie go za kilka rzeczy. Jedna z nich jest, ze jest niecierpliwy i punktualny. Zazadal rowniez streszczen zamiast 50 stron (przyklad) dwie czy trzy. Taka executive version. Po poludniu dlugo nie siedzi ale rano od 7:00 zaraz goni po wyniki. Ma dobre uklady bo tata sie o to dawno postaral. A to zdanko na gorze wydalo mi sie trafnym opisem dla jego osobowosci. Chociaz zdaje sobie ze ma duzo wrogow. Dawno cie nie widzialem na forum? Jezdziles gdzies? Zdrowko leczyles?? Jak tam ekonomia w Ch? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baloo drapieznik IP: *.ne.ch 14.03.02, 17:16 Hej Bywam zadziej, bo staram sie walczyc z nalogiem ;o) .... a poza tym , oprocz wszystkiego staram sie odpracowac swojemu wodzowi jego comiesieczny wklad w moja mikroekonomie ... A ekonomia CH chyba ma sie nienajgorzej ... sadzac z tego, co widze dookola ;o) Pozdrowienia Baloo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a psik Re: Irak IP: 192.168.1.* 14.03.02, 16:48 Demokraci zaczynaja szemrac bo Bush zapowiedzial ze wojna z terroryzmem bedzie wieloletnia - a zgodnie z tradycja Amerykanie nie zmieniaja prezydentow w trakcie wojny - bohater z Teksasu zostawil sobie szeroko otwarte wrota na nastepna kadencje z wyrazami szacunku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kliken Re: Irak IP: 192.139.187.* 14.03.02, 17:07 Ja popieram Busha w %100.Isc za ciosem i wyplenic te chwasty za jednym pociagnieciem.Zastanawiajacy jest dla mnie fakt iz wiekszosc ludzi nie widzi niebezpiecznstwa.Takie kraje jak N Korea moga w kazdej chwili nuke wasz kraj.To sa kraje rzadzone przez rzadnych wladzy i forsy maniakow nie liczacych sie z nikim i z niczym.Dlatego nalezy ich zniszczyc.Go Bush GO !!! Odpowiedz Link Zgłoś
drapieznik Apsik, Kliken 14.03.02, 17:14 Apsik: Aj, tu masz racje! Przewidywale, ze zostanie na nastepna kadencje ale przeoczylem oczywisty fakt dlaczego. Ciasteczka dzis nie dostane za kare. Kliken, Az mnie uklulo w dolku jak zobaczylem,z e odpowiadasz. Przez kilka sekund balem sie otworzyc. Potem mysle sobie majac ciebie do wyboru i Apsika, to lepiej zaryzykowac Apsika. Podleczylem nerwy jego postem i podjalem decyzje przeczytania ciebie. Mialem nosa. Ty tez masz multiple personality?? Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Apsik, Kliken 14.03.02, 17:34 drapieznik napisał(a): > Apsik: Aj, tu masz racje! Przewidywale, ze zostanie na nastepna kadencje ale > przeoczylem oczywisty fakt dlaczego. Ciasteczka dzis nie dostane za kare. > > Kliken, > > Az mnie uklulo w dolku jak zobaczylem,z e odpowiadasz. Przez kilka sekund balem > > sie otworzyc. Potem mysle sobie majac ciebie do wyboru i Apsika, to lepiej > zaryzykowac Apsika. Podleczylem nerwy jego postem i podjalem decyzje > przeczytania ciebie. > > Mialem nosa. Ty tez masz multiple personality?? z czym a psik ma racje? ze to "amerykanska tradycja" ze prezydent sie nie zmienia w czasie wojny? he he... vietnam, korea i ww2 w tych sie zmienil no nie? ile bylo wojen? 6? 7? 8? jesli 50% sie nie sprawdza to cos nie tak z ta "regula" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a psik Re: Apsik, Kliken IP: 192.168.1.* 14.03.02, 17:41 nie to nie - pojde do sklepu i sam se ciasteczko kupie z wyrazami szacunku Odpowiedz Link Zgłoś
drapieznik Re: Apsik 14.03.02, 17:47 ale mi lyso... znalazlem ostatnio wspaniale ciacha w arabskiej dzielnicy i szukam chetnych do zjedzenia! Cos takiego moze sie przysnic! W normalnej ciastkarni arabskiej jest bardzo slodko ale ci w tej duzo mniejszj ciastkarni musza miec kogos z cukrzyca bo robia tak jak byc powinno. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kliken Re: Apsik, Kliken IP: 192.139.187.* 14.03.02, 17:35 ?????????? Multiple ?? O czym ty mowisz??? Odpowiedz Link Zgłoś
drapieznik Re: Apsik, Kliken 14.03.02, 17:48 dobra, choc na te ciacha. Dzwonie do preza zeby odwolal te naloty bo ciacha robia dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo wojenko, wojenko cozes ty za pani... IP: 209.226.65.* 14.03.02, 17:39 no to, panowie (chlopcy malowani), ktory z was juz pakuje plecaczek i gotowy do inwazji iraku? fajnie sobie tak pobajdurzyc, poteoretyzowac na cieplych skorzanych fotelach przy porannej kawce albo innym zdrowym(?)napitku. nie wybawiliscie sie olowianymi zlonierzykami w dziecinstwie czy jak? a moze za malo bylo "czterech pancernych"? auch - takie to wasze austriackie gadanie o tej wojnie - fuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baloo jak to ta wojence ladnie ... IP: *.ne.ch 14.03.02, 17:45 Dodo podpisuje sie pod twoim postem obydwiema lapkami (juz zdaje sie nie po raz pierwszy, wiec moze przysle ci stale upowaznienie ;o)) Baloo Odpowiedz Link Zgłoś
drapieznik Re: jak to ta wojence ladnie ...Baloo 14.03.02, 17:54 Pojdziesz z nami na te arabskie ciacha? Pycha. Pierwszy raz od 20 lat jadlem ciastko te jakosci. 80 centow, rozmiar trzech tortowych, wyglad jak napolenka tylko dwa razy dluzsza, z biala leciutko slodkawa smietanka pomiedzy niebiansko chrupiacymi warstwami ciasta francuskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baloo arabskie ciacha IP: *.ne.ch 15.03.02, 08:34 zazwyczaj nie moge , bo za slodkie i mnie mdli ... ale jesli mowisz , ze da sie zjesc , to czemu nie , szczegolnie pod ten twoj spirt na wisniach ;o) baloo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ........ Re: arabskie ciacha IP: *.sympatico.ca 16.03.02, 06:59 Gość portalu: Baloo napisał(a): > zazwyczaj nie moge , bo za slodkie i mnie mdli ... ale jesli mowisz , ze da sie > > zjesc , to czemu nie , szczegolnie pod ten twoj spirt na wisniach ;o) > > > baloo * Pod spiryt raczej nie radze nic arabskiego. Po spirytusie- tak, nawet ciasteczka tez przejda. A herbatka.............? moze byc takze wskazana. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
drapieznik Dodo, 14.03.02, 17:51 To przeciez nie o to chodzi zebym ja czy inni forumowicze tam szli. Ja juz tam swoje odwalilem i wiecej w te strone swiata za cholere sie nie rusze. Ale mlodzi, co mi szkodzi, niech sprobuja a ja sie popatrze, zapijajc wisniaczkiem z lososiem w-g recepty Dona. To chodz z nami na te wspaniale arabskie ciacha... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a psik Re: Irak IP: 192.168.1.* 14.03.02, 17:36 Kliken - wiosenne porzadki robisz ? bo ogrodowej nomenklatury uzywasz. z wyrazami szacunku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ........ Re: Irak IP: *.sympatico.ca 15.03.02, 04:19 Zanosi sie na to ze ciacha arabskie trzeba bedzie ze swieca szukac, za to Mc Donaldow sie powiekszy. A moze te ostatnie zupelnie znikna? Bush pije olej a wojne zaczyna pewnie dlatego ze ciastkami zaduzo zaczeli go czestowac zamiast rodzima teksasowska wolowinka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: Irak IP: *.tnt11.ewr3.da.uu.net 16.03.02, 08:25 co to ma znaczyc busch pije olej ????????? to powiedzenie z bialostockiego ???? czy kieleckiego ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogdan Re: Irak IP: *.proxy.aol.com 16.03.02, 13:47 zaczeli go czestowac zamiast rodzima teksasowska wolowinka. BBQ.Texaskim BBQ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milene Re: Irak IP: *.w.club-internet.fr 16.03.02, 15:02 Niedobrze mi sie robi jak czytam wypowiedzi niektorych panow. Malo wam umarlych z glodu irackich dzieci ? Chcecie jeszcze ? O ile swiat bylby lepszy gdyby rzadzily nim kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kliken Re: Irak IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.03.02, 19:19 Gość portalu: Milene napisał(a): > Niedobrze mi sie robi jak czytam wypowiedzi niektorych panow. > Malo wam umarlych z glodu irackich dzieci ? Chcecie jeszcze ? > O ile swiat bylby lepszy gdyby rzadzily nim kobiety. Oh, kobiece serca...obudzisz sie jak ci ten kretyn znukuje TWOJE dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ........ Re: Irak IP: *.sympatico.ca 16.03.02, 20:24 Gość portalu: .... napisał(a): > co to ma znaczyc busch pije olej ????????? to powiedzenie z > bialostockiego ???? czy kieleckiego ??? * OK, juz tlumacze. To znaczy ze z niego stara nafta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol w. niech mi ktos IP: *.sympatico.ca 17.03.02, 01:53 z tej polsko-internetowej inteligencji powie komu i jak zagraza irak ? wiadomo, ze polacy z uwielbieniem popatruja na stany zjednoczone i czekaja tylko na to, aby komus przysuneli. tu jednak trzeba myslec, tu nie politechnika: po co, aby uratowac feudalny kuwejt od wiele od niego demokratyczniejszego iraku ? albo zeby irak nie zaatakowal iranu ? zastanowcie sie nad takim bezmyslnym powtarzaniem amerykanskiej propagandy, przeciez jestescie inteligencja i kwiatem katolickiego narodu polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: niech mi ktos 17.03.02, 02:05 Gość portalu: karol w. napisał(a): > z tej polsko-internetowej inteligencji powie komu i jak zagraza irak ? > wiadomo, ze polacy z uwielbieniem popatruja na stany zjednoczone i czekaja > tylko na to, aby komus przysuneli. tu jednak trzeba myslec, tu nie > politechnika: po co, aby uratowac feudalny kuwejt od wiele od niego > demokratyczniejszego iraku ? albo zeby irak nie zaatakowal iranu ? zastanowcie > > sie nad takim bezmyslnym powtarzaniem amerykanskiej propagandy, przeciez > jestescie inteligencja i kwiatem katolickiego narodu polskiego. irak nikomu nie zagraza, ludzie tacy sami jak wszedzie indziej.teraz niestety w rekach wyrachowanego sukinsyna. ktory pokazal ze potrafi, tylko jeszcze nie ma srodkow. ale do rzeczy, komu? wszystkim sasiadom: kuwejtowi, iranowi, i glownie arabii saudyjskiej. hussain i baath gdyby mogli szybko by przerobili region w stalinowski cccp. jesli 10 lat temu mozna bylo sobie cynicznie patrzec co robi tam u siebie na wlasnym podworku, to wraz ze zdobyciem globalnych srodkow razenia, cala sceneria sie zmienia. posrednio zagraza glownie gospodarczo eur- zach i japonii, ktore czerpia nieproporcjonalnie duzy procent ropy z tego regionu, z czego sie tez bierze ich "delikatnosc" w tej sprawie, i chec zachowania status quo. Odpowiedz Link Zgłoś
drapieznik Re: niech mi ktos 17.03.02, 02:23 A do tego ten lapciuch handluje ropa z Iraku a nie Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ........ Re: niech mi ktos IP: *.sympatico.ca 18.03.02, 01:18 No to kiedy ten atak ma nastapic i z ktorej strony? Odpowiedz Link Zgłoś