Dodaj do ulubionych

praca za granica

16.03.02, 18:44
Zwracam sie do wszystkich ktorzy maja jakakolwiek orintacje w tej sprawie. Jest
nas dwoje, mamy plecaki namiot ... i przed soba 3y miesiace wakacji ...
potrzeban jest nam kasa na przyszly rok studiow ... w tym kraju nie bardzo jest
na co liczyc ... trzeba jechac ...tylko:
-gdzie?
-tak po prostu czy przez czyjes posrednictwo?
-co wziac pod uwage?
-...?
Obserwuj wątek
    • drapieznik Droga xaniax, 16.03.02, 19:00
      A namiot macie dwu- czy trzyosobowy?

Z tropikiem i czy mozna w nim stanac posrodku?

Jakie sa wasze preferencje? Czy macie jakies "specjalne wyposazenie" ktore
      mozecie zabrac ze soba?

Proponuje rowniez przeczytac odpowiedz niejakiego pana Bruno na zapytanie
      pewnego 63-letniego listonosza z Polski z obywatestwem amerykanskim, w podobnej
      sprawie.
      • xaniax Re: Droga xaniax, 17.03.02, 18:04
        Z tym namiotem to bylo raczej takie wzmocnienie sugestii iz mozliwy obszar
        naszych zainteresowan praca poza RP nie zawiera stanowisk profesjonalnych dobze
        platnych, legalnych ... moze jakies sady, winnice, farmy, ewentualnie male
        hoteliki na uboczu, bary. Intuicje mam w tej sprawie taka, iz liczba tych co na
        podobnych zasadach (jak wyzej+wakacje) wybyli z kraju i w glorii "m/w sukcesu"
        wrocili przekroczyla juz dawno 100000 (liczac od np 1995) ... Czy ciezko dostac
        sie do tego grona ? eh nie wieze ...
        W tym dziale jest (17.03/17:55) 49010 postow gdzie mam szukac tej panaBrunnej
        wypowiedzi ?
      • Gość: sebek Re: Droga xaniax, IP: *.akademiki.lublin.pl / 10.4.1.* 17.03.02, 18:09
        Jasne ... mamy kilofy, pol deski surfingowej, zestaw praktycznej krawcowej po
        babci i troche kolorowej bibuly do wycinanek.
        smile

(?)
    • _szwedka Re: praca za granica 17.03.02, 18:16
      Pogadaj ze szwedzkim konsulatem. Bardzo duzo studentow tu przyjezdza na
      zbieranie truskawek i jagod. Jagody zbiera sie na polnocy od lipca do konca
      wrzesnia. Studenci moga pracowac w Szwecji legalnie w czasie wakacji.
      Pozdrawiam
      • xaniax Re: praca za granica 20.03.02, 13:22
        Dzieki za informacje sprawdze jak najsybciej ... jak i inne jesli sie pojawia ..
        (?)
        • Gość: student Re: praca za granica IP: *.bielsko.dialog.net.pl 20.03.02, 13:30
          czesc... ja jade na work & travel do usa... jednak jest jeden maly problem w
          Waszym przypadku..piszecie o potrzebie kasy, ktora na work & travel trzeba
          wpierw wylozyc samemu ( nie jest to niska kwota, w sumie calosc okolo 8500 zl z
          kieszonkowym) aby pozniej to odpracowac juz na miejscu....

Prace zaltwia albo firma, przez ktora jedziesz, albo w Wawie samemu sie
          zalatwiasz na spotkaniu z Ameykancami...

W zeszlym roku kumple pojechali do Norwegii na truskawki, ale pomimo lipca i
          sierpnia, to im tam troche dalo w kosc.. mam na mysli warunki atmosferyczne,
          ziab.....wydali na wyjazd okolo 2500 zl, ale z tego co wiem - zwrocilo im sie..
          z nadwyzka.. no i sama frajda i atrakcja podrozowania.. to tzw. GLOBTROTERZYsmile
          dwa lata temu pojechali z $200 (kazdy) przez wschod, az do Azji smile odwazni i
          odziwo calo wrocili smile

powodzenia zycze...

bastard
          • xaniax Re: praca za granica 21.03.02, 13:16
            Co do stanow to rzeczywiscie pewna inwestycja ...Wiesz zazdroszcze Twoim
            kumplom. My podobne plany ciagle odkladamy na pozniej. CO do Norwegi: oni tam
            pewnie nie mieli zadnego "work permitu": czy trudno im bylo znalezc prace, czy
            pracodawcy byli chetni zatrudniac ich w takiej sytuacji?
            • Gość: student Re: praca za granica IP: *.bielsko.dialog.net.pl 21.03.02, 13:29
              czesc. Postaram sie dowiedziec czegos wiecej o tej podrozy do Norwegii. Ale z
              tego co wiem, mieli zalatwione legalnie... chociaz nie mam pojecia jak to
              wyglada w Norwegii. Wszystko zalatwiali na miejscu w Polsce. Zapomnialem dodac,
              ze 2500 zl, to kwota, ktora kazdy z nich wydal... wiem, ze zabrali troche
              rzeczy z Polski, przede wszystki jedzenia... nawet im pomagalem w tym wszystkim
              wiesz MACRO CASH...

Jesli bede mial z Nimi kontakt ( kazdy z nas studiuje w innym miescie ) to na
              100 % spytam jak i gdzie to wszystko zalatwili...

pozdrawiam
    • Gość: tym Re: praca za granica IP: *.supernet.com.pl 20.03.02, 14:53
      xaniax napisał(a):

> Zwracam sie do wszystkich ktorzy maja jakakolwiek orintacje w tej sprawie. Jest
      >
      > nas dwoje, mamy plecaki namiot ... i przed soba 3y miesiace wakacji ...
      > potrzeban jest nam kasa na przyszly rok studiow ... w tym kraju nie bardzo jest
      >
      > na co liczyc ... trzeba jechac ...tylko:
      > -gdzie?
      > -tak po prostu czy przez czyjes posrednictwo?
      > -co wziac pod uwage?
      > -...?

poszukuję pani na wojaże do Niemiec a może do Hiszpanii macie może znajomą to Wam
      pomogę mam kontakty.
      30 lat przysytojniak

• Gość: boss Re: praca za granica IP: *.tnt11.ewr3.da.uu.net 20.03.02, 15:29
        No prosze !!! - szukacie pracy ?? juz macie zalatwiona [ patrz post wyzej]
        zadnych klopotow,praca lekka,latwa i przyjemna !!!!!
        • Gość: adam# Re: praca za granica IP: *.akademiki.lublin.pl / 10.4.1.* 21.03.02, 13:05
          he he
      • Gość: sebek Re: praca za granica IP: *.akademiki.lublin.pl / 10.4.1.* 21.03.02, 13:08
        A to ciekawe... no dobrze przystojniaku, a czy owa pani do towarzystwa
        musialaby byc czegos swiadoma ... no nie wiem na przyklad .. natury mezczyzn ..
        tp. ..?
    • Gość: rapidSys Re: praca za granica IP: *.akademiki.lublin.pl / 10.4.1.* 21.03.02, 21:10
      ..Mam dla was niezla rade: pojedzcie se do hollllandi, zakupcie stuffa ... no i
      dalej wiadomo ....shsh
      • Gość: tym Re: praca za granica IP: *.supernet.com.pl 23.03.02, 18:42
        Gość portalu: rapidSys napisał(a):

> ..Mam dla was niezla rade: pojedzcie se do hollllandi, zakupcie stuffa ... no i
        >
        > dalej wiadomo ....shsh

wiej z tąd

• Gość: B Re: praca za granica IP: *.akademiki.lublin.pl / 10.4.1.* 22.03.02, 22:35
      B
      • Gość: c Re: praca za granica IP: *.akademiki.lublin.pl / 10.4.1.* 27.03.02, 14:52
        c
    • Gość: ernest Re: praca za granica IP: *.akademiki.lublin.pl / 10.4.1.* 27.03.02, 14:57
      Wielu ludzi z polski wyjezdza do hollandi. Mozna z namiotem rozbic sie na
      campingu kupic rower i dojezdzac do np. szklarni .. najlepiej pojechac przed
      lipcem jeszcze..
      pozdrawiam
    • Gość: d Re: praca za granica IP: *.akademiki.lublin.pl / 10.4.1.* 11.04.02, 20:20
      d
    • Gość: dfsd Re: praca za granica IP: *.akademiki.lublin.pl / 10.4.1.* 09.05.02, 20:43
      sdfsdf

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka