Gość: Janek IP: 38.210.7.* 27.03.02, 22:34 Mam pytanie , czy ktos wie gdzie mozna zrobic legalne prawo jazdy bedac w usa na 6 miesiecznej wizie turystycznej, i ewentualnie jakie trzeba przedstawic dokumenty w DMV pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
drapieznik Re: Amerykanskie prawo jazdy 27.03.02, 22:51 A po co ci? Przeciez miedzynarodowe wystarcza? Po 9/11 sie skomplikowalo i nie jestem pewien czy to jest mozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawo Nie wystarcza lachmyto IP: *.proxy.aol.com 28.03.02, 22:50 drapieznik napisał(a): > A po co ci? Przeciez miedzynarodowe wystarcza? Po 9/11 sie skomplikowalo i nie > jestem pewien czy to jest mozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lachmyta Re: Nie wystarcza lachmyto IP: *.westln01.mi.comcast.net 30.03.02, 16:50 nie ma sprawy. Zalatw amerykanskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacal Re: Amerykanskie prawo jazdy IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 28.03.02, 01:05 Gość portalu: Janek napisał(a): > Mam pytanie , czy ktos wie gdzie mozna zrobic legalne prawo jazdy bedac w usa > na 6 miesiecznej wizie turystycznej, i ewentualnie jakie trzeba przedstawic > dokumenty w DMV > pozdrawiam Po 11 IX masz male szanse. Mozesz sprobowac w polskich agencjach, ALE..... Wszystkie media polonijne (nieoficjalnie adwokaci polscy) radza: jak musisz, jezdzic, lepiej jezdzij bez driver licence, BYLES MIAL REGISTRATION I INSURANCE samochodu . W razie wpadki masz kolegium ( kilkaset dolarow, gdzie prawdopodobienstwo zatrzymania przez patrol gdy jezdzisz stabilnie jest znikome), lecz gdy stwierdza, ze twoje prawo jazdy zostalo wydane na podstawie lewych papierow( to oferuja czesto agencje)....SIEDZISZ. Wybor nalezy do Ciebie. PS. Powiadaja, ze najlepiej wyrabiac na odleglych peryferiach, gdzie zarzadzenia odgorne ida wolniej, ale w epoce wspolczesnej technologii komputerowej, plus 11 IX nie wydaje sie to mi prawdopodobne. Jezeli chcesz tu zostac na okres waznosci wizy jezdzij bez prawka, w innym przypadku kombinuj z agencjami, ale to nie wrozy w obecnych czasach nic dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: horasNJ Re: Amerykanskie prawo jazdy IP: *.trnrsv01.nj.comcast.net 28.03.02, 03:30 sprobuj w North Carolina.... tam wymagaja tylko paszport (ew. Kentucky , a w ostatecznosci Virginia)... Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Amerykanskie prawo jazdy 28.03.02, 03:34 Gość portalu: horasNJ napisał(a): > sprobuj w North Carolina.... tam wymagaja tylko paszport (ew. Kentucky , a w > ostatecznosci Virginia)... chodzi o paszport amerykanski no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: horasNJ Re: Amerykanskie prawo jazdy IP: *.trnrsv01.nj.comcast.net 28.03.02, 03:37 .. nie , chodzi o zwykly , polski... pozdr... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniutek Re: Amerykanskie prawo jazdy IP: *.ipt.aol.com 28.03.02, 05:37 Gos´c´ portalu: horasNJ napisa?(a): > .. nie , chodzi o zwykly , polski... pozdr... no tak, bo ten amerykanski to jest panie dzieju fluorescencyjny jak moon shine ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cliath Re: Amerykanskie prawo jazdy IP: *.esatclear.ie 28.03.02, 22:40 Co stan to obyczaj - w jednym mi powiedziano ze na polskim prawku moge jezdzic 90 dni od chwili przybycia na terytorium USA, chyba ze bede mial pecha i trafie na policjanta na prowincji ktory powie ze on nic o tym nie wie, ale co najwyzej spedze noc w areszcie gratis. W kilku stanach bez zadnego problemu mozna zrobic prawko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: horasNJ do: Aniutek IP: *.trnrsv01.nj.comcast.net 29.03.02, 02:29 nie chodzilo tu bynajmniej o fluorescencyjnosc .... pozdr.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa2 Re: Amerykanskie prawo jazdy IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.02, 15:17 Bez żadnych problemów załatwiałam prawko znajomemu w Virginii. Potrzebowali tylko ważny paszport i ważną wizę. Tzn. to było ID bo chłopak nie mówił po angielsku i nie chciał przystąpić do testu. Ale z prawem jazdy nie ma żadnego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Amerykanskie prawo jazdy 30.03.02, 15:36 i nie potrzebowali dokumentu potwierdzajacego miejsce zamieszkania na terenie virginii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawko ewa2 IP: *.westln01.mi.comcast.net 30.03.02, 16:53 i dostal to prawko amerykanskie bez testu? Gratuluje znajomosci literatury fantastycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa2 Re: ewa2 IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 31.03.02, 08:49 NIe prawko tylko zwykłe ID, rzeczywiście zapominiałam dodać że potrzebował adres zamieszkania ale tu wystarczył zwykły list który przysłali mu z biblioteki zaadresowany na niby jego czyli mój adres. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Biker: czolem! IP: *.rocsth01.mi.comcast.net 30.03.02, 16:56 Widze, ze Biker ma najlepszy pomysl. Rowerem koledzy, rowerem. Troche dluzej ale mozna kraj zobaczyc. Chyba ze chcecie zaimponowac kolegom po powrocie do Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konger Re: Amerykanskie prawo jazdy IP: *.acn.pl / 10.129.134.* 31.03.02, 12:53 Przejeździłem po listopadzie po Chicago na polskim PJ 2 miesiące i nic Wydaje sie, że jak nie przekraczasz prędkości to w ogóle możesz go nie mieć. Odpowiedz Link Zgłoś