Dodaj do ulubionych

CYFRA PLUS - kto mnie oswieci?

20.08.04, 15:19
Z goracej Grecji gorace pytanie: czy ktos z Was ma zainstalowana CYFRE PLUS?
Jesli tak, to jak jest z filmami? W oryginale (z/bez napisami) czy
dubbingowane a moze czasem tak a czasem tak? Zalezy mi na tym, aby takze moj
malzonek (polskojezyczny na etapie naszej dwulatki wink mogl skorzystac.

Czy macie TVN via CYFRA+?

Dzieki,
Bacha
Obserwuj wątek
    • mpp8 Re: CYFRA PLUS - kto mnie oswieci? 21.08.04, 11:07
      Hej, Tu Szwajcaria
      Na kanalach Cyfra+, Cygra Film filmy sa zawyczaj dubbingowane, w wiekszosci
      mozna wylaczyc polski,ale czasami sie nie daje.Na kanalach TVP oczywiscie nic
      sie daje wylaczyc i jest tylko"czytana lista dialogowa"....ale dobrze ze jest!
      W koncu musze widziec co tam w M jak miloscsmile....
      Pamietaj tylko ze oficjalnie nie wolno wywozic dekodera.Najlepiej niech ktos
      robi za Ciebie platnosc raz w roku z Polski.
      Milego weekendu
      M.
      • bachula_gr Re: CYFRA PLUS - kto mnie oswieci? 21.08.04, 15:21
        DZIEKI! Grecja pozdrawia Szwajcarie!
        O tym, ze nielegalnie to wiem ale takie wlasnie rozwiazanie (wykupiony
        abonament w Polsce i tam oplacany, przypisany do polskiego adresu a karta
        poczta do Grecji) zasugerowal mi dawno temu ... akwizytor CYFRY wink

Jak sadzisz, warto jednak w to zainwestowac czy szanse na to, ze i moj mezus
        cos obejrzy (i zrozumie!) sa marne?

Tez lubie wiedziec co tam w M-jak-milosc albo Klanie ale rozwniez brakuje mi
        TVN-u i "zawilych" losow bohaterow na Wspolnej np.
        Pozdrawiam,
        Bacha

PS - juz za dwie godziny saga Mostowiakow!
        • kiranna Re: CYFRA PLUS - kto mnie oswieci? 21.08.04, 16:23
          Swoje 3 grosze wtraci Turcja smile
          Basiu, jak juz zainstalujesz CYFRE+, to daj znac jak odbiera. Przymierzam sie
          od dawna do abonamentu, ale po zlych doswiadczeniach z POLSATEM, troche mam
          pietra. Programy co prawda odbieral dobrze, ale sam Polsat okazal sie firma
          gowniarska (przepraszam, ale nie da sie inaczej). Tylko przypadek, ze akurat
          bylam w Polsce, sprawil, iz do domu nie wszedl mi komornik crying Polsat zmienil
          warunki umowy nie informujac o tym czesci swoich abonentow! Jakos mnie to
          zniechecilo do platnych TV i zostalam przy analogu. TVN wciaz mam, ale teraz
          przydaloby sie wiecej programow ze wzgledu na synka smile
          Na jakim dekoderze masz zamiar odbierac CYFRE? z tego co mi wiadomo nie kazdy
          dekoder moze odczytac jej karte.

pozdrawiam z niemniej upalnego Istambulu smile
          Ania
        • mpp8 Re: CYFRA PLUS - kto mnie oswieci? 21.08.04, 20:06
          Melduje poslusznie, ze TNV i oboczne TVN Tirbo i TVN24 tez sa!!!
          ja sadze ze to dobry pomysl!!!
          Jak tam u Was zycie w trakcie Olimpiady????
          • mpp8 Re: CYFRA PLUS - kto mnie oswieci? 21.08.04, 20:07
            mpp8 napisała:

> Melduje poslusznie, ze TNV i oboczne TVN Tirbo i TVN24 tez sa!!!
            > ja sadze ze to dobry pomysl!!!
            > Jak tam u Was zycie w trakcie Olimpiady????

A ,i ja mam tutaj tez dekoder.
          • bachula_gr Re: CYFRA PLUS - kto mnie oswieci? 21.08.04, 22:01
            > Melduje poslusznie, ze TNV i oboczne TVN Tirbo i TVN24 tez sa!!!
            > ja sadze ze to dobry pomysl!!!
            > Jak tam u Was zycie w trakcie Olimpiady????

No to ekstra! Coraz bardziej sie sklaniam w strone tej "machlojki" bo moja
            satelitka pozwala teraz wylacznie na POLONIE (korzystam) oraz POLSATy (nie
            trawie). Jak zainstaluje i poogladam dam znac- OBIECUJE.

Jesli chodzi zas o dekoder to faktycznie nie wszystkie "czytaja" karte CYFRY.
            Na stronie CYFRY jest jednak spis tych kompatibilnych. Z lokalnego wywiadu
            wynika, ze ktorys z nich (nie pamietam ktory w tym momencie) jest do zdobycia
            tutaj wiec w zasadzie potrzebna mi wylacznie karta i... cieple bambosze wink))

Co sie zas tyczy OLIMPIADY to zycie toczy sie dalej. Stadion ukonczony na czas,
            metro po wieloletnich perypetiach (co ukopali kawalek to natrafiali na jakies
            antyki i przerwa wink zadzialalo, bilety sie sprzedawaly. Nie znam nikogo kto
            nie ogladalby uroczystosci rozpoczecia aczkolwiek dopingowa wpadka dwojki
            czolowych greckich atletow tuz przed odpaleniem znicza troche ludzi
            zniesmaczyla. Poczatkowa psychoza zwiazana z ewentualnymi atakami
            terrorystycznymi chyba juz opanowana aczkolwiek znam wiele osob (Grekow, ba!
            Atenczykow) ktorzy na czas Olimpiady, w obawie o wlasne zycie i zdrowie
            wynioslo sie daleko i stamtad sledza losy sportowcow przed niebieskimi
            ekranami. Tak na wszelki wypadek. TFU-TFU. Poza tym ogolnogrecka euforia. Na
            ulicach pelno ludzi w koszulkach z flaga grecka lub oficjalnych olimpijskich
            ciuszkach, w co drugim samochodzie flaga lub maskotki (Atena I Fivos) a my mamy
            flage w... doniczce z pelargonia bo tak zadecydowala dwuletnia pol-Greczynka wink

Z olimpijskiem pozdrowieniem,
            Bacha
        • renapol Re: CYFRA PLUS - kto mnie oswieci? 30.08.04, 14:59
          Czesc. Pozdrowienia z Cypru poludniowego. Otoz cyfre plus mam zainstalowana u
          siebie w domu (na cyprze) juz 3 rok. Nie mialam dotychczas zadnych problemow.
          Jestem bardzo zadowolona, obraz jest czysty lepszy nawet niz z telewizji
          kablowej smile)) Jedynie przy bardzo zlych warunkach pogodowych jak burza mam male
          przerwy w odbiorze. Ale to zdazylo sie chyba dwa razy. Dzieki cyfra plus moje
          dziecko moze ogladac bajki w jezyku polskim.
          Pozdrawiam,
          Renapol
          • bachula_gr Re: CYFRA PLUS - kto mnie oswieci?-do RENAPOL 30.08.04, 17:57
            Grecja kontynentalna pozdrawia Cypr! Czy u Was tez tak goraco? wink
            Mam kilka pytan do Ciebie (glownie o CYFRE ale nie tylko)- bylabym wdzieczna
            gdybys skontaktowala sie ze mna na prywatny adres: barbara_bitounis@yahoo.co.uk
            DZIEKI,
            bacha
    • olna Re: CYFRA PLUS - kto mnie oswieci? 22.08.04, 12:44
      my w salonikach odbieramy tylko polonie tvn przez satelite,polsatu nie ma ale
      podobno jest do osiagniecia ta droga rowniez.ale moze cyfra to dobre
      rozwiazanie.
      u nas podobne olimpijskie szalenstwo.
    • garofano73 Re: CYFRA PLUS - kto mnie oswieci? 24.08.04, 23:08

Witam! A ja mam pytanie: czy ktos poprostu wywiozl dekoder Cyfry z Polski bez
      problemow droga lotnicza?

Podrawiam!
      • kasiapro1 Re: CYFRA PLUS - kto mnie oswieci? 26.08.04, 22:23
        mialam cyfre w Slowenii.Przy deszczowej i snieznej pogodzie moglam ogladac
        tylko czarny ekran,niestety..
        Poza tym wszystko super-poza obsluga klienta
    • nesla Re: CYFRA PLUS - kto mnie oswieci? 30.08.04, 16:48
      Czy na cyfrze+ za granicami mozna ogladac rowniez programy telewizji
      publicznej? Jedynke / dwojke?
      Czy mozna zamowic i zaplacic na ogleglosc za caly rok? Nie wybieram sie do
      Polski w najblizszym czasie ale moglby mi ktos przywiezc caly pakiet.
    • bornholmka Re: CYFRA PLUS - kto mnie oswieci? 06.09.04, 23:36
      Halllo z Danii smile Mam Cyfre + ponad 3 lata, jestem bardzo zadowolona i jak
      najbardziej odbieram polska jedynke i dwojke.Polecam
    • bachula_gr Re: CYFRA PLUS - melduje sie! 11.10.04, 15:20
      Czolem,

Tak jak obiecalam (Kiranna- nie zapomnialam!) melduje, ze CYFRA PLUS dziala. I
      to jak wink Dekoder wraz z karta dotarl bezpiecznie rejsowym autokarem pewnego
      uprzejmego przewoznika i mam teraz Polske w Grecji. Kanalow od groma, dzialaja
      wszystkie.
      Teraz tylko musze sie jakos lepiej zorganizowac, zeby znalezc czas zarowno na
      stare jak i nowe odcinki moich seriali wink
      Pozdrawiam i... polecam.
      Bacha
      • kiranna Re: CYFRA PLUS - melduje sie! 11.10.04, 22:32
        oj, zazdroszcze Ci Bachula smile
        Dzieki za info, przy najblizszej okazji sprowadze sobie Cyfre+, bo analogowa tv
        sat cos ostatnio niedomaga wink Nie wiem czy to problemy z satelita czy mi sie
        antena zdziebko przekrecila (potrafi tu u nas niezle wiac od morza) i od czasu
        do czasu na wszystkich kanalach mam tvn.

Milego ogladania, pozdrawiam smile
    • ewka2004 Re: jeszcze raz o CYFRA PLUS 14.10.04, 13:19
      Dziewczyny, czy mozna wlozyc karte Cyfry Plus do jakiegokolwiek innego
      dekodera ? Mam dekoder do satelity, sa w nim dwa miejsca na karty, ale nie wiem
      czy ta cyfry bedzie pasowac. Nie bywam w Polsce, wiec przywiezienie
      oryginalnego dekodera raczej nie wchodzi w gre. Dzieki za info.
      • bachula_gr Re: jeszcze raz o CYFRA PLUS 16.10.04, 16:19
        Moze nie pasowac ;-(
        Tutaj www.cyfraplus.pl/index.up?zm=67 masz liste dekoderow
        kompatibilnych z karta CYFRY. Sprawdz czy na tej liscie jest ten, ktory masz w
        domu.

A gdzie mieszkasz? Bo jesli w Europie to moze ktos moglby Ci podac autokarem
        rejsowym,jak mnie?
        Pozdrawiam,
        Bacha
        • ewka2004 Re: jeszcze raz o CYFRA PLUS 18.10.04, 08:06
          Czesc Basiu, naturalnie moj dekoder nie znalazl sie na liscie smile)) Chyba czeka
          nas dodatkowy zakup... a wszystko przez TVN... Uzalezniona jakas jestem, czy
          co ? Dzieki bardzo za pomoc, mam nadzieje ze jakos w okolicach Bozego
          Narodzenia ktos nam przywiezie.

Pozdrowienia ze Szwajcarii, Ewka
          • bachula_gr Re: jeszcze raz o CYFRA PLUS 18.10.04, 13:16
            znam ten bol... z TVN....wink Trzymam kciuki za jakiegos "dostawce"- mialabys na
            Swieta mily prezent.
            Ja natomiast powoli uzalezniam sie od TVP2 a dokladniej od programu "Europa da
            sie lubic" prowadzonego przez Monike Richardson. POLECAM, zwlaszcza bywaczkom
            switowego forum,
            Pozdrawiam z Grecji,
            Bacha
          • irenkab Re: jeszcze raz o CYFRA PLUS 22.10.04, 15:53
            Nie trzeba byc w Polsce zeby miec dekoder smile Wystarczy, ze ktos znajomy czy z
            rodziny wysle go poczta, np pocztexem bedziesz miala po 4 dniach. mnie tak
            przyslano zarowno Polsat (juz odeslany po cyrkach ze zmiana umowy) jak i Cyfre
            plus. Oplate place z konta w Polsce poleceniem zaplaty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka