Dodaj do ulubionych

Opiekunka do dziecka potrzebna Londyn

IP: KWDPRX* / 194.63.116.* 30.04.02, 15:23
Opiekunka do rocznego dziecka potrzebna we wschodnim Londynie, od za 3 tygodnie
do konca lipca przynajmniej, moze byc na dluzej, mama dziewczynki jest
nauczycielka, godziny pracy od 8 do 17, poniedzialek-piatek, weekendy wolne, z
mieszkaniem lub bez, wiecej szczegolow moge podac na priv
Obserwuj wątek
    • Gość: Xiv Re: Opiekunka do dziecka potrzebna Londyn IP: 213.38.76.* 30.04.02, 15:36

ja mam chetna! (I mam nadzieje, ze jestem pierwszy); tak naprawde to mam wiecej
      niz jedna chetna, wiec moge skompilowac dane ososbowe i mama sobie wybierze...

Xiv
    • Gość: Xiv Re: Opiekunka do dziecka potrzebna Londyn IP: 213.38.76.* 30.04.02, 15:38

jesli jestes 'ta' Ania* to sie odezwe wieczorem na prywatnego maila, OK?

Xiv

* bardzo nieoryginalan ksywka sad i nigdy nie wiem czy ktos sie nie podszywa sad((
      • Gość: Ania Re: Opiekunka do dziecka potrzebna Londyn IP: KWDPRX* / 194.63.116.* 30.04.02, 15:41
        Ta sama Ania, jakos nie moglam nic oryginalnego wymyslec, bardzo prosze o
        wieczornego maila, podam numer telefonu do mamy, dziewczyna jest w rozpaczy, bo
        dotychczasowa niania wlasnie oznajmila ze wyjezdza.
        • Gość: Xiv Re: Opiekunka do dziecka potrzebna Londyn IP: 213.38.76.* 30.04.02, 15:44

naprawde nie ma problemu smile - jesli potrzeba 'od jutra' to tez znam kogos -
          wlasnie jutro przyjezdza smile))

Xiv

• Gość: Ania Re: Opiekunka do dziecka potrzebna Londyn IP: KWDPRX* / 194.63.116.* 30.04.02, 15:48
            Podziwiam wszechstronnosc kontaktow. A broadband tez mozna u ciebie kupic? smile
            To czekam na maila

Ania
            • Gość: Xiv Re: Opiekunka do dziecka potrzebna Londyn IP: 213.38.76.* 30.04.02, 15:54

nie sprzedaje broadbanda, ale polecam bluyondera/telewesta - jest dobry i
              tanszy (jesli sie wezmie od razu telefon) od BTopenworld (choc ten ostatni
              zapowiedzial obnizenie cen)

a jesli myslisz o zalozniu broadbanda do swojej przyszlej firmy, to doradze w
              instatlacji routera/sieci, bo wlasnie to przerabiam

Xiv
              • Gość: Ania Re: Opiekunka do dziecka potrzebna Londyn IP: KWDPRX* / 194.63.116.* 30.04.02, 16:03
                Zglosze sie w sierpniu, jak sie juz doksztalcisz smile. Wtedy bedzie wszystko sie
                z firma rozkrecac.
                A o broadbandzie myslalam nawet prywatnie, ale przegapilam oferte bt openworld
                o bezplatnej instalacji, wiec teraz chyba poczekam.
                • Gość: Xiv Re: Opiekunka do dziecka potrzebna Londyn IP: 213.38.76.* 30.04.02, 16:11
                  jesli Cie zarekomenduje do blueyondera (a oni akurat pokrywaja Twoj rejon, o co
                  w Londynie nie jest trudno), za instalacje zaplacisz 25 funtow (karte sieciowa
                  moge Ci wstawic po kosztach karty) do tego 33 funty na miesiac oplat (albo 25
                  jesli wezmiesz 'telefon+cable' za okolo dyche)

Xiv
                  • Gość: Ania Re: Opiekunka do dziecka potrzebna Londyn IP: KWDPRX* / 194.63.116.* 30.04.02, 16:12
                    Teraz to juz na pewno bede sie przypominac. Telefon tez by mnie interesowal.
                    Dzieki bardzo z gory

Ania
                    • Gość: Xiv Re: Opiekunka do dziecka potrzebna Londyn IP: 213.38.76.* 30.04.02, 16:25
                      jak juz chcesz wiedziec wszystko, to karta sieciowa kosztuje od trzech (uzywana
                      na eBay) do trzydziestu (nowa ze sklepu w centrum) funtow; jesli bedziesz
                      chciala wiecej niz jeden komputer w sieci to router kosztuje do stowy, ale
                      warto z kilku powodow; blueyonder ma to do siebie, ze sie nie czepia jesli
                      podczepaisz swoja 'podsciec' - bt przymyka oczy, ale wydaje sie byc nie za
                      bardzo szczesliwym

Xiv
                      • Gość: Ania Re: Opiekunka do dziecka potrzebna Londyn IP: KWDPRX* / 194.63.116.* 30.04.02, 16:34
                        My mamy na razie 3 pc's i jeden laptop, te 3 to bym chciela na pewno miec w
                        sieci na poczatek, potem moze jeszcze jeden, i laptop dorywczo, ale jezeli to
                        oznacza grube oplaty za kazdy dodatkowy komputer w sieci, to chyba dam sobie
                        spokoj, chodzi mi przede wszystkim o dostep do drukarki i instalowanie
                        programow z jednego pc na drugi, i banalne kopiowanie dokumentow, obrazkow,
                        itp. Mam jeszcze sto tysiecy innych pytan, ale moze to sie bardziej nadaje na
                        prywatna rozmowe, chyba ze sa inni zainteresowani.
                        • Gość: Xiv Re: Opiekunka do dziecka potrzebna Londyn IP: 213.38.76.* 30.04.02, 17:16
                          nie wiem czy sa inni zainteresowani, ale odpowiem Ci pokrotce tutaj smile

router na wiecej niz 3 pcety (do siedmiu) kosztuje ponizej dwustu funtow,
                          dodatkowo mozna kupic takiego, ktory ma port drukarki (wtedy drukarka jest
                          sieciowa i dzielona)

instalacja programow z jednego na drugi nie przejdzie - to znaczy mozecie miec
                          serwer sieciowy z instalkami, ale to tylko tyle

mozecie natomiast zainstalowac serwer domeny na jednym z PCetow - wtedy jeden
                          jest jeden login niezaleznie od pceta

na koniec, cos co moze Cie takze zainteresowac, mianowicie bedziesz mogla
                          hostowac swoja strone na swoim komputerze - bedzie wolniejsze lacze, ale za to
                          taniej (moze byc duuuzo taniej, nie wiem ile placisz za swoja strone)

Uff...

Xiv

ps. a jesli chcesz jakis nowy design stronki... smile
                          • Gość: Ania Re: Opiekunka do dziecka potrzebna Londyn IP: *.in-addr.btopenworld.com 30.04.02, 20:07
                            Dzieki, to mi wiele rozjasnia, nie masz pojecia ile ja sie nameczylam przez
                            ostatnie miesiace zeby te pc-ty ze soba rozmawialy, np. xp z win98 rozmawia
                            tylko w jedna strone, juz nie pamietam ktory ktorego nie widzi. Anyway, jezeli
                            chodzi o nowy design mojej strony to czekam cierpliwie w kolejce az Wielki
                            Artysta, ktory mi poczatkowo zrobil orzelka i cala oprawe skonczy swoj jakis
                            wazny projekt i mi wszystko zrobi ladnie i profesjonalnie.
                            A co do hostowania swojej strony to tez slyszalam, niestety moj syn (lat
                            7....) juz sobie zaklepal, ze to bedzie jego strona wzorowana na Robot Wars,
                            wiec nic w tej sprawie nie zaoszczedze, a place £39 rejestracja strony na 2
                            lata i £69 za 15mb, to duzo czy malo, chyba duzo tak mysle, wykupuje od
                            cheapnames (names.co.uk), przynajmniej kiedys tak sie nazywali.
                            • Gość: Xiv Re: Opiekunka do dziecka potrzebna Londyn IP: 213.38.76.* 01.05.02, 10:16
                              gdy zalozysz bluyondera to dadza Ci adres jak naprzyklad:
                              www.juliusz.pwp.blueyonder.co.uk/
                              [to moja stronka, ale tez nie skonczona]

ja mowilem o czyms innym - o hostowaniu na _twoim_ komputerze, na tym, ktory
                              bedzie stal w _twoim_ biurze; jest wtedy wiecej mozliwosci (aktywne strony,
                              wiecej zdjec etc.); jesli sie kiedys spotkamy to Ci moge opowiedzec o tym smile))

co do stronek - ja sie nie zajmuje strona artystyczna (orzelek mi sie bardzo
                              podoba), ja robie te czarna robote pod spodem smile

Xiv
                              • Gość: Ania Re: Opiekunka do dziecka potrzebna Londyn IP: KWDPRX* / 194.63.116.* 01.05.02, 10:31
                                Ta czarna robota doprowadza mnie do rozpaczy.....
                                Bede musiala te robote tez chyba komus powierzyc, bo - i to ci da obraz moich
                                umiejetnosci - sama od roku nie moge zrozumiec dlaczego jak ktos natrafi na
                                moja strone w np. google (search: 'visit Poland'), to laduje sie tylko strona
                                visit.html, ale bez ramki glownej ze spisem tresci, i potem nie ma sposobu zeby
                                cala strone zaladowac, nawet jak sie klika home, to tez bez orzelka i calej
                                reszty z lewej strony.

A twoja stronka zapowiada sie profesjonalnie, grrrrrr, nie chcialo sie nosic
                                teczki, trzeba dzwigac dzis.............

Chyba cie jednak zaprosze kiedys na zubrowke, ogorki, grzybki marynowane,
                                bigos, golabki, pierogi, sernik (niepotrzebne skreslic) to moze sie czegos
                                pozytecznego naucze.
                                • Gość: Xiv Re: Opiekunka do dziecka potrzebna Londyn IP: 213.38.76.* 01.05.02, 11:07
                                  Gość portalu: Ania napisał(a):

> Ta czarna robota doprowadza mnie do rozpaczy.....
                                  > Bede musiala te robote tez chyba komus powierzyc, bo - i to ci da obraz moich
                                  > umiejetnosci - sama od roku nie moge zrozumiec dlaczego jak ktos natrafi na
                                  > moja strone w np. google (search: 'visit Poland'), to laduje sie tylko strona
                                  > visit.html, ale bez ramki glownej ze spisem tresci, i potem nie ma sposobu zeby
                                  > cala strone zaladowac, nawet jak sie klika home, to tez bez orzelka i calej
                                  > reszty z lewej strony.

trzy rzeczy:

1. jesli na stronach nie wyspecyfikujesz meta-informacji to google sam sprobuje
                                  ja stworzyc

2. twoj webmajster nie ustawil dyrektyw dla wyszukiwarek, stad Twoja glowna
                                  strona zostala zaindeksowana, a inne nie

3. przycisk 'home' bedzie dzial, gdy sa ramki; trzeba by stworzyc skrypt
                                  sprawdzajacy, czy twoj glowny framese jest zaladowany

> A twoja stronka zapowiada sie profesjonalnie, grrrrrr, nie chcialo sie nosic
                                  > teczki, trzeba dzwigac dzis.............
                                  moja stronka jest profesjonalna smile i wlasciwe to jest na adresie
                                  teksanskiewidoczki.republika.pl/
                                  od pol roku ja przenosze i poprawiam smile

> Chyba cie jednak zaprosze kiedys na zubrowke, ogorki, grzybki marynowane,
                                  > bigos, golabki, pierogi, sernik (niepotrzebne skreslic) to moze sie czegos
                                  > pozytecznego naucze.

mozesz na piwo smile nie jestem wybredny

Xiv

• Gość: Ania Re: Opiekunka do dziecka potrzebna Londyn IP: KWDPRX* / 194.63.116.* 01.05.02, 11:11
                                    Guess what? moj webmajster to ja......
                                    I to chyba wszystko wyjasnia.
                                    Meta mam description, i tysiace keywords tez.
                                    Ramki to moja tragedia, nowa strona chyba bedzie bez. Albo obloze sie
                                    ksiazkami i wreszcie zrozumiem to wszystko.
                                    Dzieki za rady!
                                    • Gość: Xiv Re: Opiekunka do dziecka potrzebna Londyn IP: 213.38.76.* 01.05.02, 11:32

moje glosne mysli:

1. zrezygnuj z ramek; wtedy kazda Twoja strona bedzie osobnym 'entity' - i
                                      bedzie osobno indeksowana przez wyszukiwarki; troche przekodowania, ale
                                      poniewaz i tak grafika jest trzymana w pamieci podrecznej nie bedzie problemu z
                                      prdkoscia; sposob w jaki pracuje google daje Ci wyzsza pozycje przy wyszukiwaniu

2. 'powiedz' robotom aby robily to co ty chcesz:
                                      meta name="robots" content="noindex,nofollow"
                                      meta name="robots" content="index,nofollow"
                                      meta name="robots" content="noindex,follow"
                                      meta name="robots" content="all"

3. nie moge sie dobrac do Twojego frameset, ale spodziewam sie, ze tam nie ma
                                      keywords, a nawet jesli sa, to google stara sie ignorowac slowa w keywords,
                                      jesli sie nie powtarzaja w dokumencie; stad nawet jesli masz keywords: "Mazury,
                                      Bieszczady, Malbork", a nie masz ich w tekscie to strona bedzie miala bardzo
                                      niski ranking dla tych slow

4. naprawde mysle, ze powinnas pomyslec o pierwszej stronie, bez ramek, za to w
                                      czyms na ksztalt indeksu; twoj orzel jest swietny - jesli moglabys go miec
                                      powiekszonego na pierwsza strone, byloby naprawde swietnie

5. 'solution ad hoc' zmienic dodac link 'home' na glownej stronie (tej
                                      zaindeksowanej), ktory by otwieral strone z ramkami

Xiv
                                      • Gość: Ania Re: Opiekunka do dziecka potrzebna Londyn IP: KWDPRX* / 194.63.116.* 01.05.02, 12:02
                                        Dzieki bardzo naprawde, popatrze i pokombinuje, nie wszystko calkiem rozumiem,
                                        chyba da sie zauwazyc, ze nie jestem programistka, no a strona musi przeciez
                                        byc.......
                                        Glowa mnie rozbolala jak sie probowalam skupic na twoich madrosciach.
                                        Jestem wzruszona iloscia czasu i rad jakie mi poswieciles (naprawde!)

Ania aka Ania
            • Gość: Xiv Ania, check this out IP: 213.38.76.* 30.04.02, 18:31
              www.theregister.co.uk/content/6/25084.html

Xiv

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka