Dodaj do ulubionych

Ile placicie za swoje palace?

01.05.02, 11:27
Ile placicie za swoje palace, czyli mieszkania/domy ktore wynajmujecie?
Czy mieszkacie sami, czy nie? Jak duze to to jest? A i jeszcze jaki to
kraj /dla ulatwienia proponuje tylko Euroland wink/. I sugeruje podawanie cen w
Euro

Zaczne od siebie:
Kraj: Irlandia
Pokoj w domu (tzw house share)
opl: 50 E/week +prad itp.
pzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: eskimos Austria IP: *.chello.at / *.chello.at 01.05.02, 11:46
      Palac w Wiedniu
      76m² 315€
      prad 30€
      ogrzewanie 30€

PS.Juz nie wyrabiam!
      • Gość: Bruno Re: Austria IP: *.tpl.on.ca / 199.71.64.* 01.05.02, 16:31
        To taniocha w porownaniu do Kanady.
        • Gość: Aska Re: Austria IP: *.ots.utexas.edu 02.05.02, 04:54
          Gość portalu: Bruno napisał(a):

> To taniocha w porownaniu do Kanady.

W porownaniu z USA - tez.
    • Gość: Bruno Najnizsze ceny w Toronto IP: *.tpl.on.ca / 199.71.64.* 01.05.02, 16:57
      Mieszkanie pokoj stolowy z sypialnia ok. 60 m2 ; wszystko wliczone tzn, ogrzewanie , woda , prad czy gaz
      mozna wynajac za 789 $ plus 60$ za podziemny garaz jesli mamy samochod .Najnizsza stawka godzinowa
      w prowincji Ontario w Knadzie to od osmiu juz lat 6,85 $ na godzine .Na miesiac na reke dostaniemy przy
      regularnych godzinach 950 $ .Osoba samotna zarabiajaca minimum moze tylko mieszkac w wynajetym pokoiku
      ze wspolna kuchnia i lazienka .Cena takiego pokoiku to dzisiaj 350 $ - 450 $ na miesiac .
      Reasumujac powyzsze wnisek jest taki ze zarabiajac malo bedziemy mieszkac katem na pokoikach i pracowac
      na kapelusz . Srednia stawka Polakow pracujacych po fabryczkach w Toronto to 15 $ .Osoba samozatrudniajaca
      sie ma na godzine ok. 30 $ .Sa to murarze , osoby kladace suche tynki , hydraulicy , elektrycy , czy instalatorzy
      okien .Moja corka pracuje na kontrakt i ma zarejstrowana firme projektancka , posiada masters i jest 11 miesiecy
      po dyplomie i zarabia 25 $ na godzine .Firma dla ktorej pracuje bierze od klijenta za jej godzine pracy 75 $ .
      Majac dwoje dzieci i chcac kulturalnie zyc w Toronto trzeba miec dochody w granicach 5000 $ na miesiac .
      Kwota ta jest nieosiagalna dla ogromnej rzeszy emigrantow pierwszego rzutu . Dzieci tutaj wychowane to
      emigranci drugiego rzutu i one jesli tylko maja odpowiednie wyksztalcenie moga kwote 5000 $ na miesiac
      osiagnac , a nawet przekroczyc .Pozdrowienia.
      • Gość: Renka Re: Najnizsze ceny w Toronto IP: *.home.cgocable.net 01.05.02, 19:29
        Dobrze napisane , nawet prowda.
      • Gość: davro Re: Najnizsze ceny w Toronto IP: 216.126.91.* 01.05.02, 19:53

Kwota ta jest nieosiagalna dla ogromnej rzeszy emigrantow pierwszego rzutu .
        Dzieci tutaj wychowane to
        emigranci drugiego rzutu i one jesli tylko maja odpowiednie wyksztalcenie moga
        kwote 5000 $ na miesiac
        osiagnac , a nawet przekroczyc

Drogi Bruno,
        A z tym to sie nie zgodze. Jest to kwota osiagalna nawet dla emigranta w 1-szym
        pokoliniu. Oczywiscie wymaga to wysilku ale jest osiagalne. Gdy postawilem w
        tym kraju moja noge ziemi 12 lat temu umialem tylko 10 slow po angielsku.
        Dzisiaj jestem szefem wydzialu i moje zarobki za 6 cyfrowe. A takich jak ja
        Polakow czy innych nacji emigrantow znam wielu.
        davro pozdrawia.
        PS Moja chata 220 m2 35 minut od Toroto. $980 pozyczka (jescze 7 lat) $180
        podatek, $75 gaz i $60-80 hydro (ale kto wie ile w nastepnym miesiacu)
        Kompletnie biala/europejska dzilnica. Szkola katolicka - 200 m
        • Gość: Renka Re: davro, prosze cie, powiedz... IP: *.home.cgocable.net 02.05.02, 18:10
          Czy pomogles swojemu rodakowi znalezc prace w czasie twojej 12 letniej ,
          blyskotliwej niewatpliwie kariery w Toronto ? Czy wspomogles polskie
          organizacje udzielajace stypendiow dla wybitnie uzdolnionych POlakow w Kanadzie?
          • Gość: davro Re: Renke, prosze bardzo IP: 216.126.91.* 02.05.02, 18:17
            Odp1. 7 osobom
            Odp2. Nie, ale wspieram rodzine Polakow z Kazachstanu i jednego studenta w
            Polsce.
            Pozdrawiam.
            PS. Swego czasu miszkalem czsowo w Windsor.
            Obiecuje ze odwiedze Twoja restauracje.
            • Gość: Renka Re: mily jestes, davro IP: *.home.cgocable.net 02.05.02, 23:46
    • jot-23 Re: Ile placicie za swoje palace? 01.05.02, 17:02
      erie napisał(a):

> Ile placicie za swoje palace, czyli mieszkania/domy ktore wynajmujecie?
      > Czy mieszkacie sami, czy nie? Jak duze to to jest? A i jeszcze jaki to
      > kraj /dla ulatwienia proponuje tylko Euroland wink/. I sugeruje podawanie cen w
      > Euro
      >
      > Zaczne od siebie:
      > Kraj: Irlandia
      > Pokoj w domu (tzw house share)
      > opl: 50 E/week +prad itp.
      > pzdr

wlasnie podpisalismy umowe na wypozyczenie mieszkania w bloku 2br --> dwie
      sypialnie, jakies 100m2 ---> $1500/mies i to po dlugich poszukiwaniach, na
      obrzezach nowego jorku.
    • Gość: Martyna Re: Ile placicie za swoje palace? IP: *.proxy.aol.com 01.05.02, 17:20

Ja co prawda nie wynajmuje mieszkania ale ceny w Pensylwani( male miasteczko)
      2 godziny od Nowego Jorku to 350 dolarow za 2 sypialniowe mieszkanie plus
      oczywiscie oplaty za energie, gaz i telefon.
      • Gość: johngalt Re: Ile placicie za swoje palace? IP: INGVPHLA* / 207.245.124.* 01.05.02, 18:03

Gdzie w Pensylvanii???
        Bo w okolicach West Chester to chyba $850 za one bedroom

JG

Gość portalu: Martyna napisał(a):

>
        > Ja co prawda nie wynajmuje mieszkania ale ceny w Pensylwani( male miasteczko)
        > 2 godziny od Nowego Jorku to 350 dolarow za 2 sypialniowe mieszkanie plus
        > oczywiscie oplaty za energie, gaz i telefon.

• Gość: rafal Re: Ile placicie za swoje palace? IP: 151.198.81.* 01.05.02, 18:31
          tylko nikt nie pisze jakiej jakosci te mieszkania sa a to bardzo wazne, tak
          samo w jakich dzielnicach zlokalizowane co tez jest bardzo wazne,bo jesli
          chcesz mieszkac w poblizu slumsow i colorowych dzielnic to jasne ze cena bedzie
          mniejsza.Nawet w Paryzu czy Lizbonie okolice gdzie gniezdza sie emigranci z
          bylych kolonii maja swoje ceny inne niz okolice bardziej czyste i zamozne
          • Gość: Martyna Re: Ile placicie za swoje palace? IP: *.proxy.aol.com 01.05.02, 22:10

U mnie (okolice Scranton Pa) jak sie postarasz to znajdziesz cos w ladnej
            okolicy cichych i zielonych uliczek , jakosc dosc dobra bez robactwa i innych
            niespodzianek tylko musisz miec referencje bo inaczej trudno cos wynajac.

Ludzie mili i przyjacielscy tylko troche za spokojnie jak na moj gust ale do
            N.Y.C tylko 2 godziny wiec zawsze mozna wyskoczyc na jeden dzien czy na weekend.
        • Gość: Martyna Re: Ile placicie za swoje palace? IP: *.proxy.aol.com 01.05.02, 21:57

Okolice Scranton (2 godziny od Filadelfii) 350 dolarow w dobrej dzielnicy
          choc w moim miasteczku nie ma zbyt wiele zlych dzielnic okolica generalnie
          spokojna, ludzie nawet domow nie zamykaja- za to place oczywiscie mniejsze niz
          w wielkich miastach np w banku na poczatek 9 h z tzw benefitami( stanowisko na
          ktorym nie wymagaja collegu)
      • Gość: Mirko New Jersey, USA, pół godz. jazdy (w nocy!) od NYC IP: 65.206.44.* 01.05.02, 18:27
        www.goleader.com/97photogallery.htm

W New Jersey dużo zależy od odległości od Nowego Jorku. Im dalej - tym taniej,
        choć zdarzają się wyjątki...

Maplewood, kwadrans marszu od stacji kolejowej, mieszkanie w dwurodzinnym domu
        tzw "jednosypialniowe" (dwa pokoje) $850/mies. + ~$40/prąd (latem więcej z
        powodu klimatyzatorów).
        www.maplewoodonline.com/
        Maplewood jest w 60% białe (35% czarnych).
        Średnia cena nieruchomości: $280-300 tys.
        Szkoły: dobre

Irvingon, 5 min. marszu od przystanku autobusu jadącego pół godziny do N.
        Jorku, "jednosypialniowe" w niedużym (ZADBANYM!) bloku: $725 + prąd
        j/w. "Dwusypialniowe" (3 pokoje): $925.
        www.co.essex.nj.us/irvington.htm
        Irvington jest w 90% czarne.
        irvingtonnj.cu.myareaguide.com/stats.html
        Mimo, że graniczy z Maplewood
        www.ivcinc.com/Find%20Us/Irvington%20Map%20&%20Directions.html
        - przestępczość jest tam WIELOKROTNIE wyższa.
        10% domów/mieszkań stoi odłogiem. Narkotyki można kupić na wielu rogach.
        (Fiolka "crack-u" $10. Potem na jakiś czas świat staje się piękny...).
        Szkoły: fatalne. (www.irvington.k12.nj.us/)

Westfield: odległość od NYC zbliżona do powyższych.
        westfieldnj.net/
        "Jednosypialniowe" - $1000 i więcej.
        (90% białych, 4% czarnych)
        westfieldnj.cu.myareaguide.com/stats.html
        Średnia cena nieruchomości: $400 tys.
        Szkoły: rewelacja.
        Za pożyczkę płacę $1000/mies., podatki miejskie (od nieruchomości): $3500.

W New Jersey nie jest trudno zarobić $500 i więcej/tydzień. De facto tyle
        zarabia znajomy fachowiec od cegieł i cementu. Jego pomocnicy zarabiają $300-
        400. Gdyby płacili podatki (~30%) byliby zapewne droźsi ale, że wszyscy są
        nielegalnie - nie płacą. "Nielegalne", najczęściej sprzątające Polki, które
        poruszają się same (prawo jazdy i samochód), tudzież znają kilkaset słów po
        angielsku zarabiają także $300-600. Bardzo często jednak - za 6 dni pracy w
        tygodniu. Pracy jest pod dostatkiem.
        • Gość: rafal Re: New Jersey, USA, pół godz. jazdy (w nocy!) od NYC IP: 151.198.81.* 01.05.02, 18:45
          bardzo ladny zestaw cen !!ale ani slowem o jakosci,czy te bloki to to samo co w
          Los Angeles ? w dzielnicach mieszanych tzn kupa,brudu smieci,odrapane i
          zniszczone klatki schodowe itd jak i same mieszkania gdzie pelno karaluchow?
          • Gość: Renka Re: mieszkania IP: *.home.cgocable.net 01.05.02, 19:51
            Jak slysze o tych slumsach, to ciarki mnie przechodza, ale w Warszawie tez
            swego czasu podobno w "slumsach" mieszkalam. Bo Chmielna, centrum Warszawy to
            nie slumsy? Pelno prostytutek, narkomanow i ludzi z niskim dochodem, z malymi
            dziecmi.Moi przyjaciele mieszkali na Pankiewicza, przy Holetu Polonia, nigdy
            nie mozna bylo spokojnie kolo tego hotelu przejsc.. Teraz sie przeniesli do ..
            uwaga..lepsiejszej dzielnicy gdzies pod Warszawa, trzeba jechac godzine z
            Warszawy.
            Ale mnie te upodobania do centrum miasta zostaly, tutaj tez mieszkam
            w "slumsach" smile W razie co, biura lojerskie na kazdym cornerze smile
            Ludzie, nie ma to jak przyzwyczajenia, no nie?
            Jednak, musze przyznac, ze ceny tu jakby wcale nie zaleza od dzielnicy.
            Wszedzie jest czysto i spokoj, wiec trzeba bulic.Za pokoj przy rodzinie 500, za
            pojedyncze mieszkanko na jedna osobe 800 i do tego trzeba sie pokazac, ze sie
            ma wyplacalnoscsmile Wynajecie domu 3 sypialnie okolo 1000$ mies. Sa tez po 4 tys
            mies.I podobno wlasciciele nie maja klopotow ze znalezieniem chetnych.
      • Gość: Aga Niemcy polnocne IP: *.dip.bcc-ip.net 01.05.02, 19:38
        105qm+50qm taras
        3 pokoje,duza lazienka+wc dla gosci
        standart Penthaus
        za to chca ok.750 EU(ogrzewanie w tym)
    • fakthem San Francisco - California 01.05.02, 19:49
      15 minut do Downtown San Francisco, bardzo biala dzielnica - najlepsze szkoly,
      $1500/ 2 sypialnie + garaz, do tego oplaty(ok 100$), tyle ze to wszystko ma
      ponad 160m2, ale znajomi placa ponad $2000 za mniejsze
      • Gość: Renka Re: San Francisco - California IP: *.home.cgocable.net 01.05.02, 19:55
        Ile kosztuje doba w hotelu lub motelu w San Francisco?
        • Gość: Mirko Re: San Francisco - California. Hotel.. IP: 65.206.44.* 01.05.02, 20:25
          Renka,
          Hotele w SF to jedne z najdroższych miejsc do spania w USA. To samo
          co "środkowy" Manhattan...
          Ładny, ale ogromny i bez basenu "Hyatt" na Embracadero (nad zatoką) to $150-250
          za dwuosobowy pokój (cena w zależności czy widok na zatokę czy na miasto).
          I jeszcze jest "catch" (myk): parking $15 dziennie (płatne KAŻDORAZOWO kiedy
          tam wjeżdżamy!) lub $35 dziennie za "wallet" (czyli "boy parkujący") -
          niezależnie od ilości wjazdów.
          O ok. 40 min. jazdy (w nocy!) po drugiej stronie wody, w Paolo Alto za taki sam
          Hyatt (z basenem i darmowym parkingiem): $100.

Rada na SF nr 1: pytając więc o cenę spanka w SF koniecznie trzeba wiedzieć ile
          będzie kosztowało spanko naszego samochodzika. Rada nr 2: W zwiedzaniu SF
          samochód zasadniczo przeszkadza (chyba że mamy jakiś składany, który można
          zostawić pod krzakiem). Jest dopiero potrzebny kiedy chce się pojechać gdzieś
          dalej i DOPIERO WTEDY należy go wypożyczyć. Większość porządniejszych hoteli
          wysyła na lotnisko darmowe autobusiki (nie trzeba zresztą wcale tam potem
          mieszkać!)

P.S. Podając ceny wynajmu mieszkań w New Jersey miałem na myśli miejsca gdzi
          można zamieszkać z n.p. kilku/kilkunastoletnim-letnim dzieckiem. Żadne tam
          mrówkowce, slumsy czy młodzież okupująca murki. Jednosypialniowe, w KOMPLETNIE
          czarnym (z wyjątkiem portugalskiej części) Newwarku to poniżej $550.

Oczywiście gdziekolwiek, żeby wynająć mieszkanie nie wystarczy pojawić się z
          kilkuset dolarami w garści.
          Udokumentowane dochody, historia kredytowa, podanie, umowa, depozyt
          (najczęściej równowartość półtoramiesięcznego czynszu ) itd szpas.
          Warto też sprawdzić co z "kontrolą czynszu" (rent control) czyli o ile w
          momencie odnawiania umowy najmu (lease) za powiedzmy rok mogą nam go podnieść.
          Są miejsca, że mogą o ilebądź.
    • Gość: tato Re: Ile placicie za swoje palace? IP: *.fastres.net 01.05.02, 20:28
      Piec tysiecy euro metr kwadratowy.
      • Gość: max Do Renki: IP: *.client.attbi.com 01.05.02, 21:18
        Co za zbieg okolicznosci.
        Ja tez z Chmielnej i teraz tez w Kanadzie (ale tej lepszej czesci)
        • Gość: Renka Re:z lepszej chmielnej czy lepszej kanady ? IP: *.home.cgocable.net 01.05.02, 22:40
          • Gość: max Re:z lepszej chmielnej czy lepszej kanady ? IP: *.client.attbi.com 01.05.02, 23:04
            To miala byc lepsza czesc Kanady .
      • Gość: Renka Re: Ile placicie za swoje palace?(tato) IP: *.home.cgocable.net 01.05.02, 22:43
        Ile to domow trzeba zbudowac, aby starczylo na kupno jednego...
        • Gość: tato Re: Ile placicie za swoje palace?(tato) IP: *.fastres.net 01.05.02, 23:30
          Gość portalu: Renka napisał(a):

> Ile to domow trzeba zbudowac, aby starczylo na kupno jednego...

>Czy to pytanie?
          >Jezeli tak to go nie zrozumialem.
    • Gość: takita Edinburgh IP: *.sect.mce.hw.ac.uk 01.05.02, 23:24
      Pokoj z lazienka w akademiku, kuchnia dla pieciu osob
      kosztuje 60 funtow tygodniowo. Co prawda ogrzewanie i prad
      juz mnie nie interesuja, ale to i tak majatek.
    • windmolen Re: Ile placicie za swoje palace? 01.05.02, 23:45
      witam z eurozone,

Gdzie: Holandia - region Ranstad: 325 euro/miesiac - wszystko wliczone
      Co: 1 duzy pokoj+kuchnia+lazienka w bloku z mieszkaniami na wynajem
      Comments: Warunki super, obecnie mi wystarczy, wiecej metrow nie potrzebuje,
      cenna umiarkowana jak na lokalne warunki

z tego co widze to za oceanem sporo wiecej wychodzi...wiec jak mieszkac to
      tylko w Europie wink)))

pozdrawiam
      • _szwedka Re: Ile placicie za swoje palace? 01.05.02, 23:48
        Ale zarabiac za oceanem hehehe
        • windmolen Re: Ile placicie za swoje palace? 01.05.02, 23:53
          _szwedka napisał(a):

> Ale zarabiac za oceanem hehehe

co tam..., mnie wystarczy to co dostaje tutaj, a poza tym ten "jet lag"
          codziennie bylby nie do zniesienia wink)))))

• _szwedka Re: Ile placicie za swoje palace? 02.05.02, 00:21
            windmolen napisał(a):

> co tam..., mnie wystarczy to co dostaje tutaj, a poza tym ten "jet lag"
            > codziennie bylby nie do zniesienia wink)))))
            >
            Jeden z niewielu zadowolony z tego co ma wink)) Siem zgadzam.
            Pozdrowienia wiatraczku wink))
    • Gość: alex Re: Ile placicie za swoje palace? IP: *.ras.SBG.AC.AT 02.05.02, 00:15
      pokoj 1-osobowy w akademiku ( jednym z najdrozszych tutaj)
      230 euro (alles inkl.)
      pozdr.
      • aniutek Re: Ile placicie za swoje palace? 02.05.02, 04:45
        1 bedroom manhattan, wlasnosciowe-$450 total smile))))
        • Gość: Bruno Do Davro IP: *.tpl.on.ca / 199.71.64.* 02.05.02, 17:15
          Podaj numer twojego telefonu ; umowimy sie i zbadam naocznie czy mowisz prawde .Wiem na pewno , ze to co
          piszesz to calkowity kit ; jestem tego w 100% pewny .Ja wlasnie pisze prawde i tepie kolorowe klamstwa .
          Ja znam w Toronto cala mase ludzi i wiem co mowie.
          • Gość: davro Re: Do Bruno IP: 216.126.91.* 02.05.02, 17:53
            Drogi Bruno,
            Nie wiem naprawde skad u Ciebie tyle zacieklosci aby zwalczac te "kolorowe
            opowiesci" i "kit". Ale niech juz bedzie. Czyzbys chcial zobaczyc moje
            rozliczenie podatkowe z 2001 roku? Czy moze mam Ci przedstawic list z HR o
            moich aktualnych zarobkach? A moze tylko po moim glosie zadecydujesz? Chyba
            nie o to chodzi. Widzisz moj drogi, ja wiedzialem i wiem do czego daze i krok
            po kroku dochodze do mojego celu. Wkladam wiele pracy i wysilku i kosztowalo
            mnie i moja rodzine wiele lat wyrzeczen aby osiagnac to co mamy. Mam tutaj na
            mysli nie tylko dostatek materialy. Wiec nie sa to kolorowe bajki ale zwykla
            moja rzeczywistosc. Chcesz to wierz, nie chcesz to nie. Masz przykre
            doswiadczenia i jakos Ci sie nie udaje - to przykro mi. Wiem ze starasz sie
            jak najlepiej. A jak bede Ci mogl w jakis sposob pomoc to wysli mi e-mail
            davro@poczta.gazeta.pl
            Pozdrawiam
            davro
            • Gość: aniutek Re: Do Bruno i Davro IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 02.05.02, 18:00
              mam podobne doswiadczenia do Davro, gdybym musiala siebie "poswiecic" majac nadzieje, ze
              dopiero moim dzieciom sie powiedzie to.... pewnie nie byloby mnie tutaj. Nie jest latwo i
              wymaga duuuuzo pracy i czasu ale mozna osiagnac wiele. Wielu moich kolegow / wiekszosc
              bez papierow !!!/ zarabia okolo $2000 tygodniowo, hehehehe Polak potrafi :smile))
              pozdraw,
              aniutek
              • Gość: Bruno Do Davro IP: *.tpl.on.ca / 199.71.64.* 02.05.02, 18:19
                Ty piszesz , ze pracujesz w firmie i , zeosiagasz zarobki ktore sa wielokrotnoscia kwoty 30 $ na godzine .
                To jest kit oczywisty .Z postu wynika , ze przyjechales i czekales 2 lata na pobyt ; wiec na czysto jestes tu 10 lat
                w wiku 40 plus .
                Moj drogi ja pomocy nie potrzebuje mam ponad 2000 $ na miesiac i jeszcze mam pracujaca zone ktora tez co
                nieco grosza wklada w rodzine .Stac mnie na wiele przyjemnosci lacznie z podrozami .Jest prawda ze
                harowalem prawie 18 lat jako robotnik fabryczny tllukac nadgodziny . Dzieci moje oboje maja masters i dobrze
                ich kariera sie zapowiada na przyszlosc .Ja jestem z obecnej i bylej sytuaqcjo zadowolony zrobilem to co
                mozna bylo jak najbardziej optymalnie .Na tym koncze i juz do tego tematu ani Twojej osoby nie wroce .
              • Gość: Renka Re: Do Bruno i Davro i Aniutek IP: *.home.cgocable.net 02.05.02, 21:44
                (...)Wielu moich kolegow / (...)wiekszosc
                bez papierow !!!/ zarabia okolo $2000 tygodniowo, hehehehe Polak potrafi :smile))
                pozdraw,
                aniutek

To gdzie sa te pieniadze? W Polsce bida,w Ameryce ich nie widac..Kogo BOGACA?
                Chinczykow ?

--------------------------------------------------------------------------------
          • jerzy_man Re: Do Davro 03.05.02, 15:17
            Davro,
            Uwazam, ze masz calkowita racje i calkiem sie z toba zgadzam. Sam jestem w
            Kanadzie od 12 lat, w okolicach Toronto i sam pamietem poczatki w '91, kiedy
            wszystko wydawalo sie beznadziejne. Oboje z zona wzielismy duze pozyczki na
            studia (ktore splacamy do dzisiaj), i po dlugich wyrzeczeniach moglismy osiagnac
            podobny standard,o ktorym ty pisales. I niech kto mowie co chce, jest to mozliwe,
            jezeli sie zamieni chec zarobienia 'szybkiego cash'u' od zaraz na dobry plan z
            mysla o swojej i swoich dzieci przyszlosci. Uwazam tez, ze nie masz
            jakiegokolwiek obowiazku udowadniac swojego standardu jakimkolwiek niedowiarkom.
            Dochod o ktorym pisales jest calkowicie osiagalny dla wielu Polakow, a w to nie
            wierza tylko ci, ktorzy go chca osiagnac iloscia godzin i prac wykonywanych w
            dniu czy tygodniu, pracujac po 18 godzin, a nie przemyslanym planem, ktory choc
            moze pelen poczatkowych wyrzeczen po latach prowadzi do celu.

> Podaj numer twojego telefonu ; umowimy sie i zbadam naocznie czy mowisz prawde
            > .Wiem na pewno , ze to co
            > piszesz to calkowity kit ; jestem tego w 100% pewny .Ja wlasnie pisze prawde i
            > tepie kolorowe klamstwa .
            > Ja znam w Toronto cala mase ludzi i wiem co mowie.

• Gość: PawelJD w Melbourne IP: *.sunsh1.vic.optusnet.com.au 02.05.02, 21:47
      za pietrowy ladny domek w przyzwoitej dzielnicy placilismy 1150$A na miesiac
      (=575 US - nie kaz mi liczyc w Euro smile)
      domek 4 sypialnie, 2 lazienki + osobna toaleta na dole, salon, dining + family
      room, basen..

moze jednak warto do australii?

trzypokojowy domek z ogrodkiem mozna wynajac nawet z zasilku...

pozdrowienia z krainy Kangurow

Pawel
      • max7760 Re: w Melbourne 02.05.02, 23:44
        Gość portalu: PawelJD napisał(a):

> za pietrowy ladny domek w przyzwoitej dzielnicy placilismy 1150$A na miesiac
        > (=575 US - nie kaz mi liczyc w Euro smile)
        > domek 4 sypialnie, 2 lazienki + osobna toaleta na dole, salon, dining + family
        > room, basen..
        >
        > moze jednak warto do australii?
        >
        > trzypokojowy domek z ogrodkiem mozna wynajac nawet z zasilku...
        >
        > pozdrowienia z krainy Kangurow
        >
        > Pawel

Zajebiscie tanio. Jakie sa przecietne zarobki?

• luiza-w-ogrodzie Re: w Sydney 03.05.02, 12:23
          Cztery lata temu z zasilku dla samotnych matek wynajmowalam za 200AUD
          tygodniowo przeszlo stumetrowe mieszkanie z dwoma balkonami, dwoma lazienkami,
          pralnia i zamykanym garazem na zielonej uliczce w poblizu komunikacji miejskiej
          (autobusy i kolejka), ok.20km na polnocny zachod od City, 2 km od pieknego
          basenu.

Luiza-w-Ogrodzie
      • baloo1 Re: w Melbourne - do Pawla JD 03.05.02, 00:02
        Omatkoboskojedyno! Ja tyle samo (tylko, ze w CHF) place za 4 niezbyt duze
        pokoje w kamienicy , z widokiem na przystanek autobusowy ... glup ... nie
        potrzebujecie czasem jakiegos archeologa w Melbourne ? ;oD
        Baloo
    • max7760 Palatine, IL (Chicago area) 02.05.02, 23:43
      Duze, ladne, sloneczne 2-sypialniowe, 1440 sq. ft (ok. 160 m. kw.), dobre
      przedmiescie, kupa sklepow, itp: $1,240 + za psa $25 miesiecznie, do tego
      ogrzewanie/gaz (jakies $60-70 w zimie) i prad/air condition (ok. $80-90 w lecie)
      • Gość: Bruno Wlasciwe miejsce i mieszkanie IP: *.tpl.on.ca / 199.71.64.* 03.05.02, 00:22
        Mieszkanie do wynajecia we wlasciwym miejscu dusyoialniowe plus stolowy kosztuje w Toronto !600 $ .
        • Gość: Renka Re: Wlasciwe miejsce i mieszkanie IP: *.home.cgocable.net 03.05.02, 06:31
          Czyzby ceny spadly w Toronto? W Windsor we wlasciwym miejscu ten zestaw
          kosztuje 800+
          • Gość: Bini Re: Wlasciwe miejsce i mieszkanie IP: imsbbcache* / *.netvigator.com 03.05.02, 07:23
            HK - Shatin, N.T. - 120 m.kw., 3500 euro/miesiac
            Tego typu mieszkanie na HK Island kosztuje 3x wiecej, a na Stanley Peninsula
            8x. I nie stoja puste!
    • Gość: alka Re: Ile placicie za swoje palace? IP: *.oc.oc.cox.net 03.05.02, 08:02
      A co powiecie na to:
      "Laguna Beach (CA) 4.700sqft.,5-bedroom,ocean view & hills view. $7.200/month"?

ale tez w tym samym miejscu, czyli nad Pacyfikiem, mozna wynajac od zaraz locum
      z jedna sypialnia, parkingiem, wyjsciem na plaze i osobnym wejsciem za $800!
    • mikmik69 Re: Ile placicie za swoje palace? 03.05.02, 15:49
      7200 za dom prawie w centrum Zh+telefon+prad+inne pierdoly=ok. 8500chf, 260 m2,
      ogrod=60 m2, 2 miejsca garazowe w budynku na sasiedniej ulicy.
      • Gość: Mirko 5 domów i duża knajpa - przy drodze do Tybetu? IP: 65.206.44.* 03.05.02, 19:56
        www.jhopri.com/LandDetails.asp?ID=38
        120 lakh-ów Rs to 120 tysięcy Rupii. Nie wiem tylko czy indyjskich (strona www)
        czy nepalskich (nieruchomość).
        80 nepalskich to 1$ US, indyjskich - połowa tego.

Mieszkałem w Kathmandu i polecam serdecznie...
        www.nepalhomepage.com/travel/places/hilly/kathmandu.html
        www.kathmandu.org/
        www.kathmandu.gov.np/

Za 27 tys. indyjskich, (poniżej 10 tys. $) w okolicach Bombaju jest zaledwie
        900 stóp kwadratowych (powierzchnia ~M3)
        www.jhopri.com/LandDetails.asp?ID=44
        www.mumbai-central.com/album/95.jpg
        www.mumbai-central.com/album/92.jpg
        www.mumbai-central.com/album/18.jpg
        Za 3 razy tyle w południowym New Delhi można mieć domek 10-cio krotnej
        powierzchni powyższego w Bombaju. Za ~$100/mies./głowę będzie też służba, czyli
        lokaje itd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka