Dodaj do ulubionych

wizy do Kanady

IP: *.teleton.pl 06.05.02, 23:21
Niedługo wybieram sie po wize (dla siebie i dziecka) do Kanady. W związku z tym
mam ogromną prośbę do Wszystkich, a zwłaszcza do tych, którzy niedawno byli w
Ambasadzie Kanadyjskiej w Warszawie po taka wizę. Jakie są szanse jej
uzyskania, jak wygląda cała ta procedura udzielania wiz, co najlepiej zrobić,
aby ją otrzymac.
Mam jeszcze jedno pytania. W formularzu jest taki punkt, czy ktos ubiega sie o
wize jednokrotną, albo wielokrotną. Czy są szanse uzyskania wizy wielokrotnej,
jesli ktos (tak jak ja) wybiera się na odwiedziny do przyjaciółki.
Prosze o radę i wszelkie informacje odnośnie udzielania wiz do Kanady. Za pomoc
serdecznie dziekuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ee-E Re: wizy do Kanady IP: *.sympatico.ca 06.05.02, 23:34

Moja mama (50 lat) pojechala po wize w kwietniu i prosila na formularzu 1 krotna
      bo chciala przyjechac na 2 tygodnie. Ta pani w ambasadzie pyta czemu na tak
      krotko do syna jedzie a moja mama na to ze nie moze miec wiecej urlopu wienc ta
      pani jej mowi - to ja pani dam wize wielokrotna 5 letnia i jej taka dala !

Wogole nie pytala o zadne zaswiadczenia z banku ani z pracy o urlopie ! Nic !
      Tylko zaproszenie ode mnie pokazala (z poswiadczonym podpisem (5 $)) i dostala
      wize bez problemu. Sama byla zaskoczona.

To chyba zalezy na kogo trafisz ale najlepjej usmiechaj sie i udawaj ze ci wcale
      tak nie zalezy

Powodzenia !
      • Gość: Biala Re: wizy do Kanady IP: *.qc.sympatico.ca 09.05.02, 22:37
        Wszystkim starszym osobom daja, problemy zaczynaja sie gdy do okienka podchodzi
        mlody czlowiek w wieku produkcyjnym
    • Gość: Jagoda Re: wizy do Kanady IP: 5.1R2D* / *.cpe.net.cable.rogers.com 07.05.02, 00:10
      Nie wybieraj sie przypadkiem po wize 20 maja, wtedy jest nieczynna .
      • Gość: Gosia Re: wizy do Kanady IP: *.teleton.pl 07.05.02, 23:11
        dziekuje za wiadomosc.
        Bardzo prosze o wiecej wiadomosci na temat uzyskania wizy do Kanady.
        • Gość: Jagoda Re: wizy do Kanady IP: 5.1R2D* / *.cpe.net.cable.rogers.com 08.05.02, 15:12
          Nie ma zadnej reguly, chca niby mnostwa papierow, wyciagu z konta, aktu wlasnosci
          mieszkania, zaswiadzenia z pracy ze Ci daja urlop, dowod rejestracyjny samochodu,
          wszystko co moze udowodnic Twoje zwiazki z Polska. Ja nie mialam nic i wize dwa
          razy dostalam a, ale po ostrej rozmowie z "konsulem", tylko wtedy bylam jeszcze
          studentka. Najlepiej podobno nie wyciagac od razu wszystkich papierow, tylko jak
          o cos poprosza, chociaz ja nawet wtedy nic nie mialam, co ich obchodzi co mam na
          koncie.
          Gość portalu: Gosia napisał(a):

> dziekuje za wiadomosc.
          > Bardzo prosze o wiecej wiadomosci na temat uzyskania wizy do Kanady.

• Gość: Nemo Re: wizy do Kanady IP: *.zhone.com 07.05.02, 23:29

Ja zawsze wysylalem zaproszenia na potrzeby konsulatu dla rodziny z moja karta biznesowa i po anglelsku ze
      pokrywam koszty przylotu i pobytu i wykupuje polise ubezpiczeniowa na zdrowie dla zapraszanej
      osoby. Zalaczalem moj SIN numer. Jezeli jakielkowiek problemy zeby sie ze mna skontaktowali.
      Fax i tel na karcie biz.
    • kola Re: wizy do Kanady 08.05.02, 03:05
      www.canada.pl - jasno i wyczerpujaco..
      • Gość: bee Re: wizy do Kanady IP: *.tor.pathcom.com 08.05.02, 03:12
        canada i usa ma wprowadzic wspolna polityke wizowa
        • oborowy Re: wizy do Kanady 08.05.02, 03:37
          Gość portalu: bee napisał(a):

> canada i usa ma wprowadzic wspolna polityke wizowa

A co ta pania obchodzi? ona pytala o dzis i kanade .Nawet moje krowy nie mucza
          nie na temat !
          • Gość: bee Re: wizy do Kanady IP: *.tor.pathcom.com 09.05.02, 02:05
            to dlaczego ty muczyyysz
            • Gość: Epson Re: wizy do Kanady Bee IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.05.02, 21:15
              Czy wiesz cos wiecej moze na ten temat? Zgory dziekuje.
        • Gość: obbaz Re: wizy do Kanady IP: *.net217.nj.sprint-hsd.net 12.05.02, 06:53
          Wspolna polityka wizowa pomiedzy Canada i USA istnieje od 1947 roku obywatele tych krajow moga
          przekraczac granice bez koniecznosci wypelniania formularzy wizowych o ile ich pobyt nie przedluzy
          sie powyzej 30 dni...wtedy nalezy wrocic i wjechac ponownie na nastepne dni 30 smile

Pozdrawiam
    • Gość: Epson Re: WIZA WIELOKROTNA IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.05.02, 21:27
      Czy zawsze wiza wielokrotna jest na 5 lat?
      • Gość: Biala Re: WIZA WIELOKROTNA IP: *.qc.sympatico.ca 09.05.02, 22:48
        Gość portalu: Epson napisał(a):

> Czy zawsze wiza wielokrotna jest na 5 lat?

Nie zawsze, ja dostalam na 3 lata ale 5 lat to chyba najdluzszy czas na jaki
        mozna otrzymac.
        W Ambasadzie Kanadyjskiej skladalam wniosek o wize 6 razy, zawsze skutecznie.
        Wyjezdzalam na wakacje i wracalam. Za 6 razem mialam dosc stania w kolejce i
        tracenia czasu, wnioslam o wize wielokrotnego przekraczania granicy. Pracownik
        ambasady zapytal sie dlaczego chce wielokrotna. Zapytalam go grzecznie czy
        widzial kolejke interesantow przed ambasada i czy chcialby w niej stac. To
        wystarczylo. Ale reguly nie ma
      • Gość: obbaz Re: WIZA WIELOKROTNA IP: *.net217.nj.sprint-hsd.net 12.05.02, 06:56
        Przepisy mogly sie zmienic wiec powiem tylko tyle ze moja szwagierka dostala wize na 10 lat byl to
        rok 1991....wlasnie teraz ja odnawia na nastepne wakacje

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka