Dodaj do ulubionych

Jak w Kanadzie??????????

IP: *.tvsat364.lodz.pl 09.05.02, 20:52
W wakacje wybieram się do Kanady (Vancouver). Chciałabym się dowiedzieć jakie
ceny są w Kanadzie? Chodzi mi o podstawowe produkty codziennego uzytkuwinktj
pieczywo, jogurty, owoce ,cola, papierosy, jakieś pizzerie, bary, tansze
restauracje, fast-foody itd.....? a i jeszcze jedno jak tam jest z dorywczymi
pracami dla dziewczyny (bez aluzji!!) jakie i ile mozna zarobić??
Z góry dzięki wielkie za poważne odpowiedzi
SARA
Obserwuj wątek
    • Gość: sara Re: Jak w Kanadzie?????????? IP: *.tvsat364.lodz.pl 12.05.02, 22:15
      Czy naprawde nikt nie wie?
    • Gość: Nemo Re: Jak w Kanadzie?????????? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 12.05.02, 22:46
      Gość portalu: sara napisał(a):

> W wakacje wybieram się do Kanady (Vancouver). Chciałabym się dowiedzieć jakie
      > ceny są w Kanadzie? Chodzi mi o podstawowe produkty codziennego uzytkuwinktj
      >
      pieczywo, Od 99c (wyprzedaz) wzwyz
      jogurty, 500ml $2.50 w gore
      owoce jablka 1.50za funt
      cola puszka 60c do $1,
      papierosy - nie wiem o BC ale chyba $4-$5
      jakieś pizzerie, kawalek pizzy i cola $3, cala pizza srednia $10 do $20 zalezy jak jest zrobina

bary, tansze restauracje, od $8 za jedno danie, zupy od $4
      fast-foody $6 za burger, frytki i cola

a i jeszcze jedno jak tam jest z dorywczymi
      > pracami dla dziewczyny (bez aluzji!!) jakie i ile mozna zarobić??

Nie wiem ale opika dla dzieci to chyba mozna najszybciej zlapac. placa nie wiem jaka jest zalezy
      ile ta prace chcesz a ile kos ciebie chce smile

> Z góry dzięki wielkie za poważne odpowiedzi
      > SARA

• Gość: sara Re: Jak w Kanadzie?????????? IP: *.tvsat364.lodz.pl 12.05.02, 22:52
        Dzięki NEMO smile
      • Gość: tato Re: Jak w Kanadzie?????????? IP: *.fastres.net 12.05.02, 22:53
        Nigdy nie wyjade do kanady.Jogurt 2.50$,to skandal.
        • Gość: jurek K Re: Jak w Kanadzie?????????? IP: 5.1R2D* / *.cpe.net.cable.rogers.com 12.05.02, 23:09
          >> ... a i jeszcze jedno jak tam jest z dorywczymi pracami dla dziewczyny ... <<

Uwaga - nie chce Cie straszyc, ale moze sie zdarzyc, ze Cie ktos doniesie, ze
          pracujesz nielegalnie - wowczas moze sie zdarzyc, ze Ci nastepnym razem wizy do
          Kanady nie dadza.

Nie chce Cie straszyc, wiem jak w Polsce jest i ja tez gdybym byl na Twoim
          miejscu to prawdopodobnie probowalbym troche popracowac.
        • Gość: jurek K Re: Jak w Kanadzie?????????? IP: 5.1R2D* / *.cpe.net.cable.rogers.com 12.05.02, 23:10
          Gość portalu: tato napisał(a):

> Nigdy nie wyjade do kanady.Jogurt 2.50$,to skandal.

Za POL litra !!!

• Gość: jurek K Re: Jak w Kanadzie?????????? IP: 5.1R2D* / *.cpe.net.cable.rogers.com 12.05.02, 23:12
            Jeszcze jedno - wez dobry parasol, bo w Vancouwer niestety (prawie) ciagle pada.
        • Gość: Gabi Re: Jak w Kanadzie?????????? IP: *.sympatico.ca 12.05.02, 23:19
          Yogurt pol litrowy ...wiec moze zmienisz zdanie smile))
    • Gość: Gabi Re: Jak w Kanadzie?????????? IP: *.sympatico.ca 12.05.02, 23:21
      Ja mieszkam w Toronto ale rowniez wybieram sie na wycieczke do Alberty i
      BCpozdrawiam
      • Gość: sara Re: Jak w Kanadzie?????????? IP: *.tvsat364.lodz.pl 12.05.02, 23:27
        Mam nadzieje ze ceny ktore podajecie w $ to macie na mysli dolar kanadyjski!!!!
        • Gość: jurek K Re: Jak w Kanadzie?????????? IP: 5.1R2D* / *.cpe.net.cable.rogers.com 12.05.02, 23:32
          Gość portalu: sara napisał(a):

> Mam nadzieje ze ceny ktore podajecie w $ to macie na mysli dolar kanadyjski!!!!

Tak !!

• Gość: Bruno Re: Jak w Kanadzie?????????? IP: *.sympatico.ca 13.05.02, 00:13
            Mam kolege w Vancuwer .Dobrze trzeba znac jezyk .Z praca na czarno w BC bardzo
            ciezko .Polecam Toronto pracy multum i bez jzyka .Pozniej wypad na dwa tygodnie
            do BC .
            • Gość: jurek K Re: Jak w Kanadzie?????????? IP: 5.1R2D* / *.cpe.net.cable.rogers.com 13.05.02, 00:16
              Nie przejmuj sie Bruno - on tu rozne bzdety na rozne tematy wypisuje ...
              • Gość: ........ Re: Jak w Kanadzie?????????? IP: *.sympatico.ca 13.05.02, 00:41
                Mieszkam wlasnie w Vancouver. Pada tu duzo ale w zimie. Wiosne
                mielismy ogolnie chlodnawa ale juz sie zmienia. Dzisiaj jest
                bardzo przyjemny, sloneczny dzien. Lata sa naprawde sloneczne i
                bardzo przyjemne. Nigdy bym nie zamienil tutejszego lata na
                torontonskie gdzie ogolnie parno a w miescie wisi zawiesina
                spalin. Korkow tez wielkich tu malo sie zdarza. Ktos troche
                przesadzil z cena jablek i jogortow. Zalezy bardzo duzo gdzie i
                od kogo sie kupuje. Owoce najtaniej mozna dostac w chinskich
                sklepach i tak np. funt jablek rozpoczyna sie gdzies w granicy 50
                centow kanadyjskich ( te same jablka w innych sklepach mozna nabyc
                za podwojna cene). 4 litry mleka mozna kupic za 3.5 dol. (tlustego),
                troche taniej chudsze. Sery sa w granicy 10 dolarow w zwyz.
                Podobnie tez jest z wedlinami. Dla nianki do dziecka placa za
                dzien 25 dol. (srednio). Chleb tez ma rozne ceny. Zalezy jaki
                lubisz. Dobry chleb taki jak w Polsce kosztuje tutaj 3-4 dol.
                za kilogram. Tani, czyli tzw. wata kosztuje z 5 razy taniej.
                Bulki kupuje sie w granicy 20 centow i wyzej. Restauracje tez
                maja rozne ceny. Musisz miec te 10 dolcow zeby cos zjesc.
                Ogolnie porcje sa wystarczajace. Jest tu np. taka restauracja
                gdzie mozesz jesc ile chcesz i co chcesz ( oczywiscie to co maja)
                za 8 dol. Wodka 0.75l - 20 dol. Absolut- 22dol. Piwo w knajpie 3.5 -4
                dol., ale te rzeczy dla slicznych kobiet uwazam ze powinne byc
                za darmo. Jak masz jeszcze jakies pytania - pytaj.
                • Gość: jurek K Re: Jak w Kanadzie?????????? IP: 5.1R2D* / *.cpe.net.cable.rogers.com 13.05.02, 00:49
                  >> ... Nigdy bym nie zamienil tutejszego lata na torontonskie ... <<

Nie bedziemy sie klucic - zalezy co kto lubi. Ogolnie rzecz biorac, w Toronto
                  sa dwie pory roku - lato i zima.

W Vancouver tez dwie - wiosna i jesien - i byloby w Vancouver fajnie gdyby nie
                  to, ze tam (prawie) zawsze pada (no moze troche mniej w lipcu-sierpniu)
                  • Gość: ........ Re: Jak w Kanadzie?????????? IP: *.sympatico.ca 13.05.02, 01:06
                    Wyglada na to ze tu nie mieszkales. Pada, a nawet leje tutaj w
                    zimie. Latem jest ogolnie bardzo przyjemnie, nie za zimno i nie
                    za chlodno (temperatury 25-30 stopni). Co najwarzniejsze - nie parzy!
                    Deszcz oczywiscie sie zdarzy, ale w Toronto taksamo burze
                    przechodza. Mieszkalem w Toronto przez 8 lat i naprawde mnie tam
                    nie ciagnie. Macie przyjemna tam jesien, ktorej tu sie nie widzi
                    (lasy iglaste). Lato w Toronto jest przyjemne jedynie nad
                    pobliskimi jeziorami, Simcoe czy w Wasaga Beach. Nie wiem czy
                    dziewczyna przyjezdza na wczasy nad wode? Wspominala cos o
                    zarobieniu pieniedzy, prawda?
                  • Gość: ........ Re: Jak w Kanadzie?????????? IP: *.sympatico.ca 13.05.02, 01:11
                    Wyglada na to ze tu nie mieszkales. Pada, a nawet leje tutaj w
                    zimie. Latem jest ogolnie bardzo przyjemnie, nie za zimno i nie
                    za chlodno (temperatury 25-30 stopni). Co najwarzniejsze - nie parzy!
                    Deszcz oczywiscie sie zdarzy, ale w Toronto taksamo burze
                    przechodza. Mieszkalem w Toronto przez 8 lat i naprawde mnie tam
                    nie ciagnie. Macie przyjemna tam jesien, ktorej tu sie nie widzi
                    (lasy iglaste). Lato w Toronto jest przyjemne jedynie nad
                    pobliskimi jeziorami, Simcoe czy w Wasaga Beach. Nie wiem czy
                    dziewczyna przyjezdza na wczasy nad wode? Wspominala cos o
                    zarobieniu pieniedzy, prawda?
    • Gość: mysz Re: Jak w Kanadzie?????????? IP: *.ab.hsia.telus.net 13.05.02, 12:35
      Pojde jutro do sklepu i spisze ceny czesto nabywanych produktow tj. pieczywo,
      maslo, sery itp.A czy napoje wyskokowe tez pania interesuja?.Jutro wieczorem
      postaram sie odpowiedziec na interesujace pania pytania.
    • marcinuss Re: Vancouver 13.05.02, 13:02
      Witam wszystkich Vancouverczykow !
      Przylatuje do waszego miasta w sobote.
      Mam pytanko, co ciekawego jest do zobaczenia w waszym miescie. Jakies fajne
      muzea, galerie. Moze sa jakies ciekawe imprezy, koncerty rockowe itp. Czy da
      sie gdzies jescze w gorach pojezdzic na nartach (np. Whistler) ?
      Pozdrawiam
      • Gość: mysz Re: Vancouver IP: *.ab.hsia.telus.net 13.05.02, 13:10
        Uuu! Do trawki mamy dostep okragly rok, ale sniegu w lipcu nie gwarantuje.
        • marcinuss Re: Vancouver 13.05.02, 13:46
          O to idealnie. Slyszalem tez duzo o grzybach smile
          Przylatuje do Vancouver za tydzien i sie pytam czy teraz sie da pojezdzic na
          nartach, a nie w lipcu.
          pozdro
      • Gość: Nemo Re: Vancouver IP: 216.94.245.* 13.05.02, 16:32

W Vancouver musisz odwiedzic Grouse Mountain ale wejdz (a nie wjedz!) na nia!
        Bedziesz mial doswiadczenie na cale zycie!

www.grousemountain.com/index.html
        • Gość: jj Re: Vancouver IP: *.eds.com 14.05.02, 17:20
          Gość portalu: Nemo napisał(a):

>
          > W Vancouver musisz odwiedzic Grouse Mountain ale wejdz (a nie wjedz!) na nia!
          > Bedziesz mial doswiadczenie na cale zycie!
          >
          > <a href="http://www.grousemountain.com/index.html"target="_blank">www.grousemou
          > ntain.com/index.html</a>

Jesli o doswiadczeniach na cale zycie mowa, koniecznie pojedz z Vancouver
          przez Kamloops (piekne widoki z autostrady) do Banff i Jasper.
          I choc na chwilke nad Lake Louise.
          Koniecznie na Vancouver Island i do Tofino, choc jedzie sie tam dobrych kilka
          godzin od Shwartz Bay (przystan promowa kilka minut na polnoc od Victoria)
          Prom za auto kosztuje ~$40. Benzyna na wyspie jest o kilka centow drozsza wink
          Tofino jest super w zimie ale i w lecie jest tam co robic smile
          Po drodze piekne krajobrazy i rainforest, w ktorym panuje w ciagu dnia
          tajemniczy zoltawy polmrok.

• Gość: oki Re: Vancouver IP: 209.167.118.* 14.05.02, 21:11
            Dziadowstwo w tem toroncie, powiem wam, praca ovshem yes, ale SPALINY ZWISAJA
            nad glowa w postaci zoltego smogu, smierdzace oldsmobile z "ontario drive
            clean" oszustwem na szybach kopca do zdechniecia, zasyfiale chyba tysactonowe
            ciezarowy gnaja na oslep aby cie rozjechac, nuda i pracoholicy w acurach. Poza
            tym nie ma gdzie isc, bo chodzenie nie istnieje, nie ma absolutnie gdzie
            zaparkowac za mniej niz 10$ dziennie, nie ma parkow, drzewa wyrwane z
            korzeniami, zalane betonem, papiery fruwaja, ogolnie wszystko wyglada jakby
            NIKOMU NIC SIE NIE CHCIALO. Kobitki natomiast maja ladne solidne dupy, mniej
            otyle niz amerykanskie.
            • Gość: Dorotka Re: Vancouver IP: *.osowa.gda.osk.pl / 192.168.3.* 15.05.02, 13:00
              To chyba zart? Za miesiac jade do Toronto, do krewnych starszych ludzi zreszta,
              w celach wylacznie turystyczno-rozrywkowych! Napewno macie jakies fajne miejsca
              gdzie mozna przyjemnie spedzic czas, pozwiedzac itd.
          • marcinuss Re: Vancouver 15.05.02, 10:07
            Wielkie dzieki,
            Banf, Jasper i okolice zwiedzalem porzednim razem jak bylem w Edmonton. Grouse
            Mountain. Vancouver Island i Tofino na pewno zwiedze.
            pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka