Dodaj do ulubionych

Przymusowe obywatelstwo - LUDZKI PAN

IP: 203.37.115.* 01.03.01, 02:43
Wiceminister spraw wewnetrznych i administracji RP Piotr Stachanczyk powiedzial
we wtorek 27 lutego 2001 nowojorskiemu "Nowemu Dziennikowi":

"P. Stachańczyk obiecał również, że inaczej niż niektóre kraje europejskie
Polska w dalszym ciągu będzie tolerować podwójne obywatelstwo. MSWiA nie
zamierza też karać osób, które je posiadają, utratą obywatelstwa polskiego."

Dziekujemy, o wielki bwana! MSWiA nie zamierza nas karac! Hurrraaa!!!

Cieszymy sie wszyscy tu na emigracji, ze minister Stachańczyk obiecal
przestrzegac Konstytucji RP (Art. 34. ust.2: Obywatel polski nie może utracić
obywatelstwa polskiego, chyba że sam się go zrzeknie.) A juz sie balismy, ze
MSWiA uniewazni Konstytucje.

Ludzki pan z tego ministra: jak my bedziemy grzeczni, to on bedzie Konstytucji
przestrzegal. Co prawda tylko czesciowo. Ale, jak juz jestesmy dzis tak laskawi
dla Konstytucji RP, to moze jednak pojdziemy o krok dalej, panie ministrze?

W art.34 ust.2 brak klauzuli "szczegoly okresla ustawa", zatem kazdy moze sie
zrzec obywatelstwa RP na wlasna prosbe, bez zadnych dodatkowych warunkow.
Skad zatem, zamiast prostego oswiadczenia woli (jak np. przy zrzekaniu sie
obywatelstwa USA) wzielo sie wymaganie przez Konsulat fury surrealistycznych
zaswiadczen, wlasnorecznie napisanego zyciorysu i wysokich oplat przed laskawym
udzieleniem (albo nie) zgody Prezydenta RP na ten krok?

Czyzby pan minister selektywnie interpretowal Konstytucje? Nie, to niemozliwe,
przeciez pan Stachańczyk jest z zawodu prawnikiem...

Stary
Obserwuj wątek
    • mississaugachief Re: Przymusowe obywatelstwo - LUDZKI PAN 18.09.01, 22:41
      Jezeli chcesz poznac sedno pozycji LUDZKIEGO PANA, polecam dyskusje 2 tygodnie
      do konca pobytu w Kanadzie. Twoj minister wyznaje po prostu poglady jednego z
      dyskutantow, ze "nie jestes zadnym Kanadyjczykiem/Amerykaninem polskiego
      pochodzenia tylko POLAKIEM Z KANADYJSKIM/AMERYKANSKIM OBYWATELSTWEM pacholku".
      Przestan sie dziwic tym pogladam i przyjmij do wiadomosci, ze rodacy od ciolkow
      przy budce z piwem do intelektualistow tak wlasnie chca cie widziec. Dla nich w
      kraju jest niepojete przejscie do bycia Kanadyjczykiem/Amerykaninem w pierwszym
      pokoleniu. Wedlug wykladni obecnego prawa o obywatelstwie taka transformacje
      jest niemozliwa nigdy poniewaz obywatelstwo polskie dziedziczy sie w
      nieskonczonosc.
      Smieszy mnie to zakrywanie sie przykladem krajow zachodnio-europejskich. Moi
      znajomi Kanadyjczycy imigranci z Wlk. Brytanii i Niemiec, maja prawo do
      paszportow krajow swojego urodzenia, ale nikt nie robi im zadnych problemow
      kiedy wola uzyc paszporty kanadyjskie. Jezeli Niemcy mogli pozbyc sie swych
      biurokratycznych nawykow, to czy nie czas na Polske? Nie oskarzajcie mnie o
      brak patriotyzmu, dajcie mi po prostu wybrac, ktorym dokumentem chce sie
      legitymowac. Postawa wladz polskich sprowadza sie do ignorowania waznego
      dokumentu podrozy wystawionego przez kraj, z ktorym Polske lacza (co prawda od
      niedawna) przyjazne stosunki.
      • Gość: Graff Re: Przymusowe obywatelstwo - LUDZKI PAN IP: 213.98.114.* 19.09.01, 01:00
        mississaugachief napisał(a):

&#62 Jezeli chcesz poznac sedno pozycji LUDZKIEGO PANA, polecam dyskusje 2 tygodnie
        &#62 do konca pobytu w Kanadzie. Twoj minister wyznaje po prostu poglady jednego z
        &#62 dyskutantow, ze "nie jestes zadnym Kanadyjczykiem/Amerykaninem polskiego
        &#62 pochodzenia tylko POLAKIEM Z KANADYJSKIM/AMERYKANSKIM OBYWATELSTWEM pacholku".
        &#62 Przestan sie dziwic tym pogladam i przyjmij do wiadomosci, ze rodacy od ciolkow
        &#62
        &#62 przy budce z piwem do intelektualistow tak wlasnie chca cie widziec. Dla nich w
        &#62
        &#62 kraju jest niepojete przejscie do bycia Kanadyjczykiem/Amerykaninem w pierwszym
        &#62
        &#62 pokoleniu. Wedlug wykladni obecnego prawa o obywatelstwie taka transformacje
        &#62 jest niemozliwa nigdy poniewaz obywatelstwo polskie dziedziczy sie w
        &#62 nieskonczonosc.
        &#62 Smieszy mnie to zakrywanie sie przykladem krajow zachodnio-europejskich. Moi
        &#62 znajomi Kanadyjczycy imigranci z Wlk. Brytanii i Niemiec, maja prawo do
        &#62 paszportow krajow swojego urodzenia, ale nikt nie robi im zadnych problemow
        &#62 kiedy wola uzyc paszporty kanadyjskie. Jezeli Niemcy mogli pozbyc sie swych
        &#62 biurokratycznych nawykow, to czy nie czas na Polske? Nie oskarzajcie mnie o
        &#62 brak patriotyzmu, dajcie mi po prostu wybrac, ktorym dokumentem chce sie
        &#62 legitymowac. Postawa wladz polskich sprowadza sie do ignorowania waznego
        &#62 dokumentu podrozy wystawionego przez kraj, z ktorym Polske lacza (co prawda od
        &#62 niedawna) przyjazne stosunki.

No stary to jest problem! Kanadyjczyk-polskiego pochodzenia,czy Polak z
        kanadyjskim obywatelstwem?I tu nadmieniasz niemcow i innych w kanadzie.To
        wiedz,ze inne nacje nie maja tych problemow.Oni sa dumni z tego ,ze sa niemcami
        lub irlandczykami w pierwszym rzedzie,reszta to jak kto chce.Oczywiscie burak z
        zabitej wiochy polskiej,natychmiast musi byc amerykaninem lub kanadyjcem.Lepiej
        ci sie z tym spi kretynie to nazwij sie jak chcesz.Jak dla mnie to mozesz dupe
        wycierac papierem z rekomendacja tylko dla amerykancow lub kanadyjcow lub
        hotentotow.I tak pozostaniesz durnym wsiokiem z polskiej ojczystej wsi.
        • Gość: Funnel Re: Przymusowe obywatelstwo - LUDZKI PAN IP: *.vf.shawcable.net 19.09.01, 12:24
          Graff - to wlasnie przez takich DEBILI jak ty nie mozemy byc dumni z kraju
          pochodzenia.
          • Gość: ober Re: Przymusowe obywatelstwo - LUDZKI PAN IP: 193.194.145.* 19.09.01, 12:37
            zadam wykupu obywatelstwa polskiego za oplate nie wyzsza niz 10 EURO .....dobra
            juz sie wycofuje =:-X
        • Gość: Pucio Re: Przymusowe obywatelstwo - LUDZKI PAN IP: 216.94.245.* 19.09.01, 16:11
          Gość portalu: Graff napisał(a):
          &#62 No stary to jest problem! Kanadyjczyk-polskiego pochodzenia,czy Polak z
          &#62 kanadyjskim obywatelstwem?I tu nadmieniasz niemcow i innych w kanadzie.To
          &#62 wiedz,ze inne nacje nie maja tych problemow.Oni sa dumni z tego ,ze sa niemcam
          &#62 i lub irlandczykami w pierwszym rzedzie,reszta to jak kto chce.Oczywiscie burak z
          &#62 zabitej wiochy polskiej,natychmiast musi byc amerykaninem lub kanadyjcem.Lepiej
          &#62 ci sie z tym spi kretynie to nazwij sie jak chcesz.Jak dla mnie to mozesz dupe
          &#62 wycierac papierem z rekomendacja tylko dla amerykancow lub kanadyjcow lub
          &#62 hotentotow.I tak pozostaniesz durnym wsiokiem z polskiej ojczystej wsi.

Graff, czy ty dla polskiej ambasady pracujesz czy dla MSWiA?
          Chcesz byc chlopem panszczyznianym? Wyraznie widze ze chcesz ale nie kazdy ma dusze niewolnika.

Ja od PANA swistka papieru ze stemplem nie potrzebuje by wiedziec kim jestem a tak zachowuje sie rzad Buzka
          wciskajac na sile paszport kazdemu podejzanemu o polskosc. Czy ty sobie wyobrazasz w obecnej sytuacji
          miedzynarodowej podrozowac z dwoma paszportami bo tak sobie rzad RP wymyslil?

Zauwaz ze rzad RP wciska te paszporty (i inkasuje szmal) na sile tylko Polakom z "zachodu" a dla Polakow ze
          "wschodu" to juz tylko Karta Polaka czyli przetlumacze Ci:
          Was z dolarami bedziemy szykanowac a was biedniejszych mamy k.. w dupie!

I jeszcze jedno: jak prawdziwy wladca feudalny rzad RP stosuje tor przeszkod godny najlepszych totalitarnych
          biurokracji jezeli ktos tego obywalstwa chce sie zrzec. Brawo myslenie feudalne!

Graff, pamietaj ze obywatelstwo polskie i polskosc ta sa dwie rozne sprawy.
          • Gość: Graff Re: do pucia i funnela IP: 213.98.114.* 19.09.01, 18:29
            cwoki nauczcie sie czytac! To nie sprawa obywatelstwa a poczucia dumy z
            pochodzenia- o tym pisalem.wasze smieszne problemy z wladzami RP mam w dupie.Za
            komuny mieliscie pretensje i teraz to samo.kto i kiedy wam dogodzi? ale to
            wasza sprawa!
            • Gość: Magda A konkretnie?.. Graff IP: *.dialup.xtra.co.nz 20.09.01, 13:51

&#62 cwoki nauczcie sie czytac! To nie sprawa obywatelstwa a poczucia dumy z
              &#62 pochodzenia- o tym pisalem.

No to pokaz mi konkretnie palcem z czego ja mam byc dumna.
              Z tego ze w Polsce lekarze biora lapowki, policja jest skorumpowana,
              a parlament wydaje ustawy kryjace indolencje urzednikow panstwowych?
              A moze z bigosu i karpia na swieta? A moze z tego ze Rejtan rozdarl
              koszule i sie polozyl?...
              Czy z tego ze taki troll jak Ty uzywajac wulgarnego jezyka obraza porzadnych
              ludzi?
              Napisz nam Patrioto jak Ty konkretnie rozumiesz dume narodowa, prosze.
              Bardzo mi to ulatwi zrozumienie Twojego punktu widzenia.

Poza tym niezaleznie od tego, ze nazywasz kogos wsiokiem, albo kretynem
              to powinienes chyba uzywac polskiej ortografii i interpuncji. Prawda Patrioto?

Pozdrawiam
              Magda
            • Gość: ******** Re: do pucia i funnela IP: *.tnt1.chatham.on.da.uu.net 20.09.01, 20:24

&#62 cwoki nauczcie sie czytac! To nie sprawa obywatelstwa a poczucia dumy z
              &#62 pochodzenia- o tym pisalem.wasze smieszne problemy z wladzami RP mam w dupie.Za
              &#62
              &#62 komuny mieliscie pretensje i teraz to samo.kto i kiedy wam dogodzi? ale to
              &#62 wasza sprawa!

Graff,
              Ja ma daleko w dupie wszelkiego typu okreslenia w stylu duma narodowa,
              patriotyzm, ojczyzna, tradycje narodowe i gowno mi mozesz zrobic bo mam do tego
              absolutne prawo. Takie pyszczenie jak ty to czynisz , to mozesz sobie mowic co
              dzinnie na dobranoc abys sie poczul jeszcze wiekszym idiota-patriota. Rzucasz
              ludziom po oczach wymyslone przez ciebie pochodznie pszenno-buraczane,
              zapominajac celowo o jednoczesnym ponizaniu i dyskryminowaniu wlasnych ziomkow
              posiadajacych aktualnie takowe i zamieszkalych w czasie terazniejszym w Polsce.
              Pyszcz sobie pyszcz "bracie" , i tak wiekszosc z nas ma to twoje pyszczenie
              daleko w dupie.

• Gość: Graff Re: Do pucia IP: 213.98.114.* 19.09.01, 18:44

Nie pracuje dla nikogo palancie.Pracuje dla siebie.Od wielu wielu lat mialem
            przyjemnosc srac na wladze PRL i teraz wyglupy wladz RP gowno mnie obchodza.
            • Gość: waldek Re: Do pucia IP: *.conceptual.net.au 20.09.01, 08:23
              A gdzie taki cham jak "Graff" uchowal sie do tej pory ????????????
              • Gość: jajacek Re: A ja rozumie Graffa IP: *.kabel.telenet.be 20.09.01, 08:50
                W pierwszym pokoleniu to z nas tacy obywatele innych panstw jak z koziej dupy
                traba !!
                Co do karty Polaka dla emigraci na wschodzie - to sa ludzie drugiej i trzeciej
                generaci ktorzy czesto nawet jednego slowa nie mowia po Polsku !dlatego trodno
                dawac im odrazu polski paszport.
                Mie nie przeszkadza polski paszport jak jade do Polski biore dwa.
                Wrecz jestem zadowolony ze mam dokumet potwierdzajacy moja Polskosc,jak bym go
                mosial oddac to tak jak bym mial oddac polowe siebie.
                Ale moge zrozumiec tez innych wiem jakie klopoty sa w Stanach z podatkiem jesli
                ma sie drugi paszport!
                • Gość: Magda Re: A ja nie... IP: *.dialup.xtra.co.nz 20.09.01, 14:05
                  A ja bym bardzo chciala zrozumiec Graffa, gdyby tylko zechcial
                  przedstawiac argumenty. Jak do tej pory nawypisywal tylko wulgaryzmow
                  i kazal mi byc z tego dumna.
                  Niestety nie moge.

Pozdrawiam
                  Magda
        • Gość: ryszard Re: Przymusowe obywatelstwo - LUDZKI PAN IP: *.abo.wanadoo.fr 20.09.01, 11:49
          Sluchaj "graff" - przyjecie innego obywatelstw nie jest takie proste jak
          myslisz. Nikt nikomu nic nie daje. jesli nadajesz sie do zycia w innej
          spolecznosci, jesli masz pewne walory uniwersalne czlowieka to ci sie udaje.
          cale stany, canada to irlandczycy, wlosi, ukraincy, polacy i inni. kazdy jest
          dumny ze swojego obywatelstwa i z wlasnych korzeni. tego nie da sie zapisac w
          ustawie. Sam kiedys widzialem p. Stachanczyka w TV polonia w dyskusji z jedna
          pania posel i pania senator.( O mediacji tego zylastego kutasa, dziennikarza z
          polonii nie wspomne, to jakis relikt, wyciagniety z zakrystii z czasow gomolki.)
          Otoz w tej dyskusji - a bylo to po tzw. koscielno-pielgrzymkowym "kongresie
          polonii" p. stachanczyk wysluchal wladzy ustawodawczej ktora atakowala go za
          numery na okeciu i na koncu zapewnil , ze wiecej tego nie bedzie - ale!!!
          powiedzial tez ze"ta pani z Anglii (z podwojnym obyw.) musi sie liczyc z tym,
          ze w polsce bedzie zawsze traktowana inaczej niz normalna angielka z jednym
          paszportem. na cholere wiec sejm i senat skoro urzedas i tak bedzie stanowil
          prawo. Kutas z polonii zamknal dyskusje, zamkal gebule poslance i senator bo
          czas bylo wyemitowac kolejne sprawozdanie placzacej katolickiej babci na
          ukrainie, litwie kazachstanie(niepotrzebne skreslic) do do ktorej dotarla ta
          bohatesrka, polsko-narodowa tv. tak trzymac chlopcy!!! pozdr. R.
          • Gość: Graff Re: Jasne jak drut IP: 213.98.114.* 20.09.01, 14:32
            strasznie mi milo ,ze tak na mnie naskoczyliscie i tak solidarnie(wylom
            Jajacek)Lubie pobluzgac to takie moje hobby-komu sie nie podoba niech nie
            czyta.I tak nie rozumiecie o co mi chodzi-inna generacja inne problemy.ja w
            latach 60-tych nie mialem zadnych problemow z dostaniem nowego obywatelstwa
            PanieRysiu!Teraz faktycznie to mozecie zmieniac lub nie ,tylko nie robcie z
            tego takiego szumu i sprawy gardlowej.I tak bedziecie polakami.Jak ze wzgledow
            praktycznych macie takie zyczenie to trzeba walczyc z biurokracja.Jasne ,ze Was
            rozumie bo te urzedasy to widok dla bogow(w kazdym kraju)Nikomu nie kaze byc
            dumny-jak pisze ta Pani,jest mi to obojetne.Pisze bo mam duzo czasu i to mi
            sie podoba.Pisze na kazdy mozliwy temat bo jestem taki maniak.sekretarka
            pokazala mi jak to sie robi ,kupili mi na imieniny komp i hulaj dusza.A do tego
            kontakt z jezykiem ! A jak moge nabluzgac to podwojna przyjemnosc ,bo nie lubie
            cwokow ciemniakow i oszustow .Na forum ich masa-w dupie byli i gowno
            widzieli ,a madrzy !!!.to tak o tym i przy okazji.pozdrawiam ponurakow zycie
            jest piekne Forum niepowazne-nie biezcie siebie samych tak serio.
            • Gość: ober Re: Jasne jak drut IP: 193.194.145.* 20.09.01, 14:49
              "zycie
              jest piekne Forum niepowazne-nie biezcie siebie samych tak serio."

i z tym sie calkowicie zgadzam, ja jeszcze tu nigdy i nikogo na tym forum
              powaznie nie wzialem wink
              • Gość: Graff Re: Jasne jak drut do Ober IP: 213.98.114.* 20.09.01, 17:17
                Gość portalu: ober napisał(a):

&#62 "zycie
                &#62 jest piekne Forum niepowazne-nie biezcie siebie samych tak serio."
                &#62
                &#62 i z tym sie calkowicie zgadzam, ja jeszcze tu nigdy i nikogo na tym forum
                &#62 powaznie nie wzialem wink

A jednak sie odezwales smile) hi hi hi smile)))))
                • Gość: ober Re: Jasne jak drut do Ober IP: 193.194.145.* 21.09.01, 09:26
                  jak ktos "prawde i tylko prawde" wyznaje to sie i odzywam wink
            • Gość: Ryszard Re: proste jak drut w kieszeni urzedasa IP: *.abo.wanadoo.fr 20.09.01, 17:17
              Pnie Graff, pewnie, ze nie ma co sie zmartwiac na zapas. W sumie mnie osobiscie
              ten problem nie dotyczy, gdyz w Europie ruch jest bezwizowy. Ja sam niestety
              polskiego paszportu juz nie mam. Konsularny sie kiedys tam skonczyl, jak
              chcialem wymienic na nowy, polski to konsulat odparl, ze trzeba stosik papieru
              przetlumaczyc, przepuscic to przez usc, urzady meldunkowe w RP, zaplacic
              itp.Abstrhuje od drobnego faktu, ze to oni, wystawcy konsularnego powinni mnie
              o tym powiadomic. jest jednak tlo w calej tej dyskusji troche powazniejsze. Oto
              moje dziecko, urodzone we francji z ojca polaka z obywatelstwem francuskim, z
              matki francuzki, mowiace po francuzku od dziecka zostaloby np. po wizycie u
              babci w polsce zatrzymane na granicy bo to i nazwisko polskie to i paszporcik
              powinien byc tez polski. Widzi pan ten problem? Wytlumaczy to pan dzieciakowi?
              ja nie. Nie umiem i nie mam argumentow. Nawet o tym w domu nie opowiadam, gdyz
              reakcja bylaby jedna. Nigdy wiecej do Polski! I to jest smutne. Smutne rowniez
              jest to, ze nikt w Warszawie nie czyta tych postow ludzi zdesperowanych z usa i
              canady. Urzedasy robia swoje. pozdro. R
              • Gość: Graff Re: proste jak drut w kieszeni urzedasa IP: 213.98.114.* 20.09.01, 18:10
                Gość portalu: Ryszard napisał(a):

&#62 Pnie Graff, pewnie, ze nie ma co sie zmartwiac na zapas. W sumie mnie osobiscie
                &#62
                &#62 ten problem nie dotyczy, gdyz w Europie ruch jest bezwizowy. Ja sam niestety
                &#62 polskiego paszportu juz nie mam. Konsularny sie kiedys tam skonczyl, jak
                &#62 chcialem wymienic na nowy, polski to konsulat odparl, ze trzeba stosik papieru
                &#62 przetlumaczyc, przepuscic to przez usc, urzady meldunkowe w RP, zaplacic
                &#62 itp.Abstrhuje od drobnego faktu, ze to oni, wystawcy konsularnego powinni mnie
                &#62 o tym powiadomic. jest jednak tlo w calej tej dyskusji troche powazniejsze. Oto
                &#62
                &#62 moje dziecko, urodzone we francji z ojca polaka z obywatelstwem francuskim, z
                &#62 matki francuzki, mowiace po francuzku od dziecka zostaloby np. po wizycie u
                &#62 babci w polsce zatrzymane na granicy bo to i nazwisko polskie to i paszporcik
                &#62 powinien byc tez polski. Widzi pan ten problem? Wytlumaczy to pan dzieciakowi?
                &#62 ja nie. Nie umiem i nie mam argumentow. Nawet o tym w domu nie opowiadam, gdyz
                &#62 reakcja bylaby jedna. Nigdy wiecej do Polski! I to jest smutne. Smutne rowniez
                &#62 jest to, ze nikt w Warszawie nie czyta tych postow ludzi zdesperowanych z usa i
                &#62
                &#62 canady. Urzedasy robia swoje. pozdro. R

Panie Rysiu ja Pana rozumie kazdy ma swoj krzyz do dzwigania.Niech Pan sie nie
                gniewa ale cos panu sie porypalo w mozgu z tym forum.Panie kochany badz pan
                powazny ,chcialby pan by takie bzdury jakie sie wypisuje na roznych forach ,ktos
                bral powaznie?urzednik mialby czytac nasze idiotyzmy i dac sie tym sugerowac?
                Pamie tu co drugi jest zdesperowany-nawet sa tacy co wymagaja natychmiastowego
                leczenia.To nie miejsce dla zdesperowanych.szanowny panie ,urzednik ma swoje
                przepisy i tylko tak postepuje(chyba ,ze ma potrzebe a pan srodki)Powaznie bierze
                pan forum.Kolego to co sie pisze na forum,nie pomaga ani nie szkodzi nikomu.tym
                sie pies z kulawa noga nie przejmuje.Dobra zabawa dla kazdego kto ma dostep do
                klawiatury.Tylko bezgraniczny debil traktuje to powaznie.Niech pan sie nie
                sugeruje powaznymi dla oka dyskusjami lub nawet okropnymi obelgami.to bzdura i
                fikcjajak ktos ma inne zdanie to ma do tego prawo.Osobiscie powazam wielu bo maja
                poczucie humoru i dystansu,reszta moze mnie w dupe pocalowac jak im sie nie
                podoba co pisze.skoncz pan z tymi zalami.tu nie skrzynka zazalen i
                skarg.pözdrawiam
                • Gość: Mika uffff IP: *.proxy.aol.com 20.09.01, 21:02
                  uffff! stasznie tu goraco na tym temacie. ale i ciekawie. zgadzam sie z Magda,
                  ze byloby lepiej bez tych wulgaryzmow. "Kurwa" do inteligentnych wypowiedzi nie
                  bardzo pasuje wink
                • Gość: Pucio Hej Graff IP: 216.94.245.* 20.09.01, 21:28

...jestes jednak PAJACEM.

Pieniaczysz cos o polskosci, honorem i duma narodowa sobie morde obetrzesz, tudziesz zarechoczesz, tam
                  skrobniesz jak to zycia powaznie nikt nie powinien brac bo ty go nie biezesz.
                  Slowem pieprzycie Towarzyszu Graff!

Takich pajacow bez zadnego kregoslupa wsrod nas pelno szczegolnie jak przyjdzie cos publicznie powiedziec.
                  Nie obchodza cie idiotyczne przepisy RP to morda w kubel i rusz troche tym zatwardzialym lbem bo swiat to
                  troche wiecej niz Ty i twoje podworko z zabawkami.

Tak na marginesie bys nie myslal ze biore cie powaznie:
                  Cos czesto wspominasz o calowaniu dupy. To tak masochistycznie czy z przyjemnosci?
                  Z czasow w Polsce Ci zostalo czy tu sie "przewartosciowales"?
                  No jak to jest?
                  • Gość: Graff Re: Hej Graff IP: 213.98.114.* 20.09.01, 22:55
                    Gość portalu: Pucio napisał(a):

&#62
                    &#62 ...jestes jednak PAJACEM.
                    &#62
                    &#62 Pieniaczysz cos o polskosci, honorem i duma narodowa sobie morde obetrzesz, tud
                    &#62 ziesz zarechoczesz, tam
                    &#62 skrobniesz jak to zycia powaznie nikt nie powinien brac bo ty go nie biezesz.
                    &#62 Slowem pieprzycie Towarzyszu Graff!
                    &#62
                    &#62 Takich pajacow bez zadnego kregoslupa wsrod nas pelno szczegolnie jak przyjdzie
                    &#62 cos publicznie powiedziec.
                    &#62 Nie obchodza cie idiotyczne przepisy RP to morda w kubel i rusz troche tym zatw
                    &#62 ardzialym lbem bo swiat to
                    &#62 troche wiecej niz Ty i twoje podworko z zabawkami.
                    &#62
                    &#62 Tak na marginesie bys nie myslal ze biore cie powaznie:
                    &#62 Cos czesto wspominasz o calowaniu dupy. To tak masochistycznie czy z przyjemnos
                    &#62 ci?
                    &#62 Z czasow w Polsce Ci zostalo czy tu sie "przewartosciowales"?
                    &#62 No jak to jest?

synku !poczytaj co naknociles ,cos ty sobie wydumal,gdzies ty takie slowa
                    znalazl .I co sie tak nadymasz ciemnoto!Komu chcesz tu zaimponowac.jakis ty
                    silny i co ci przyjdzie z tego.Za slaby jestes nawet by z toba zazartowac ,Ty
                    nawet czytac nie umiesz.Do kogo to piszesz i w jakim celu.ani mnie nie
                    nastraszysz ani mnie rozbawisz.jak cos chcesz powiedziec to mow,a jak nie umiesz
                    to pozwol ,ze ci zloze moja ulubiona propozycje dla takich jak ty:pocaluj mnie w
                    d....i nie zawracaj glowy
                    • Gość: Funnel Re: Hej Graff IP: *.vf.shawcable.net 21.09.01, 00:25
                      Nie ruszajcie g... bo smierdzi !
                      On caly czas o d... bo to bliski zwiazek z g....
                      Jedno mu sie udalo,naublizal wszystkim i rozwalil temat,zwykly pieniacz.
                      • Gość: Graff Re: Hej Fummel IP: 213.98.114.* 21.09.01, 02:05
                        Gość portalu: Funnel napisał(a):

&#62 Nie ruszajcie g... bo smierdzi !
                        &#62 On caly czas o d... bo to bliski zwiazek z g....
                        &#62 Jedno mu sie udalo,naublizal wszystkim i rozwalil temat,zwykly pieniacz.

bez przesady nie wszystkim ! Durniom byc moze i nadetym tepakom.Koles nie caly
                        czas o d..czasami o czym innym-sprawiedliwosc prosze dobrze! jak mnie nazwales?
                        Pieniacz..moze jest cos w tym.Jutro napisze powazny post a ty durniem zostaniesz.
                        • Gość: Funnel Re: Hej Fummel IP: *.vf.shawcable.net 21.09.01, 14:21
                          Szanowny Panie Graff to nieprawda,co pan sugeruje ze moze Pan na forum pisac co
                          sie Panu rzewnie podoba.Po pierwsze istnieje cos takiego jak kultura osobista
                          nie pozwalajaca obrzucac ludzi obelgami tylko dlatego ze maja inne zdanie.
                          Jest to taki wewnetrzny hamulec ABS nie pozwalajacy poslizgnac sie na g..nie.
                          Pan tego niestety jeszcze nie posiada.
                          Ponadto pozwolenie na uzywanie wulgaryzmow,wyzwisk zalezy tylko od wlasciciela
                          serwera,w tym wypadku widac ze nie zabrania wiec ma Pan pelne pole do popisu.
                          A szkoda bo gdyby je usunac z pana postow,to zostalo by tylko IMIE.
                          Gwoli scislosci w niektorych krajach juz jest zabronione np;podzeganie do
                          nienawisci rasowej,pornografia dziecieca,no i oczywiscie propagowanie
                          terroryzmu.I tych zakazow bedzie wiecej i slusznie.Internet wcale nie jest taki
                          free jak sie wydaje. No ale to tylko taka dygresja jakby chcial Pan to
                          sprawdzic,to przysle Panu paczki.
                          Z niebywalej agresji ktora Pan tu emanuje wnosze ze jest Pan czlowiekiem
                          mlodym,wkraczajacym w doroslosc(stad forma Pan),zycze wiec
                          miekkiego "przeniku",zywiac nadzieje ze zycie Pana wyprostuje.
                          Zycze Panu sukcesu,tylko on pomoze Panu wyeliminowac niskie poczucie wartosci
                          ktore zawsze wzbudza agresje.To jest jego pochodna.
                          Bardzo zaluje ze nazwalem Pana debilem,to byl moj pierwszy i jedyny komplement
                          pod Pana adresem.
                          PS. Szanowny Panie Graff uzywane przez Pana slowa stoja najnizej w
                          stock-u "jezyk polski",nie zamierzam dluzej stosowac z Panem ich
                          wymiany.Cierpliwie poczekam az wartosc Panskich slow wzrosnie(a potrwa to
                          zapewne kilka lat),wtedy jestem do panskiej dyzpozycji.
                          Zycze duzego wzrostu!
                          Pozdrawiam
                          Fun-nel

• Gość: Funnel Re: Hej Fummel IP: *.vf.shawcable.net 21.09.01, 20:05
                          Szanowny Panie Graff to nieprawda,co pan sugeruje ze moze Pan na forum pisac co
                          sie Panu rzewnie podoba.Po pierwsze istnieje cos takiego jak kultura osobista
                          nie pozwalajaca obrzucac ludzi obelgami tylko dlatego ze maja inne zdanie.
                          Jest to taki wewnetrzny hamulec ABS nie pozwalajacy poslizgnac sie na g..nie.
                          Pan tego niestety jeszcze nie posiada.
                          Ponadto pozwolenie na uzywanie wulgaryzmow,wyzwisk zalezy tylko od wlasciciela
                          serwera,w tym wypadku widac ze nie zabrania wiec ma Pan pelne pole do popisu.
                          A szkoda bo gdyby je usunac z pana postow,to zostalo by tylko IMIE.
                          Gwoli scislosci w niektorych krajach juz jest zabronione np;podzeganie do
                          nienawisci rasowej,pornografia dziecieca,no i oczywiscie propagowanie
                          terroryzmu.I tych zakazow bedzie wiecej i slusznie.Internet wcale nie jest taki
                          free jak sie wydaje. No ale to tylko taka dygresja jakby chcial Pan to
                          sprawdzic,to przysle Panu paczki.
                          Z niebywalej agresji ktora Pan tu emanuje wnosze ze jest Pan czlowiekiem
                          mlodym,wkraczajacym w doroslosc(stad forma Pan),zycze wiec
                          miekkiego "przeniku",zywiac nadzieje ze zycie Pana wyprostuje.
                          Zycze Panu sukcesu,tylko on pomoze Panu wyeliminowac niskie poczucie wartosci
                          ktore zawsze wzbudza agresje.To jest jego pochodna.
                          Bardzo zaluje ze nazwalem Pana debilem,to byl moj pierwszy i jedyny komplement
                          pod Pana adresem.
                          PS. Szanowny Panie Graff uzywane przez Pana slowa stoja najnizej w
                          stock-u "jezyk polski",nie zamierzam dluzej stosowac z Panem ich
                          wymiany.Cierpliwie poczekam az wartosc Panskich slow wzrosnie(a potrwa to
                          zapewne kilka lat),wtedy jestem do panskiej dyzpozycji.
                          Zycze duzego wzrostu!
                          Pozdrawiam
                          Fun-nel

• Gość: Graff Re: Hej Fummel IP: 213.98.114.* 21.09.01, 23:54
                            naiwny petaku !nie nadymaj sie tak.ha ha ha
            • Gość: Magda Teraz rozumiem - do Graffa i Starego IP: *.dialup.xtra.co.nz 21.09.01, 14:44
              Dziekuje Panie Graff za wyjasnienia. Teraz rozumiem, ze pseudonim Graff
              to skrot od grafoman - przestaje sie bulwersowac i zaczynam wspolczuc...

To nie prawda, ze wszyscy na forum sa do Pana podobni. Ja na przyklad nie,
              a tez przez to forum szukam kontaktu z jezykiem, bo mieszkam w kraju gdzie
              Polakow po prostu nie ma. TV Polonia tez tu nie siega. Wiec bardzo sobie
              cenie rozszdne wypowiedzi ludzi takich jak Stary czy Ryszard. Musze sie niestety
              za kazdym razem przedzierac przez tlum Troli, ale trudno...
              Czy moglby Pan znalezc sobie inny temat do psucia? - niech Pan pojdzie na liste
              dyskusyjna Opola i pogada z ziomkami., bo najwyrazniej nie rozumie Pan o czym
              tu w ogole jest mowa.
              I blagam niech Pan juz nie odpowiada na tem post.

Pozdrawiam
              Magda

PS. Stary odezwij sie, prosze.
              • Gość: Graff Re: Teraz rozumiem - do Magdy IP: 213.98.114.* 22.09.01, 02:47
                Po niegrafomansku to tak sie czyta:"Polakow po prostu nie ma" I dlaczego po
                prostu?a bez po prostu nie mozna? Co jest nieprawda w N.Zelandii jest wielu
                Polakow i cos mi mowi,ze TV Polonia juz jest.Nie mozna przedzierac sie
                przez"Troli" Troll-taki scandynawski duszek.nie odsylaj mnie do Opola nie
                jestem Slazakiem,Niemcem lub piosenkarzem .Wez to spokojnie i
                nie "bulwersuj"sie -ladnie to brzmi? Nie oceniaj kogos zbyt pochopnie.Nie
                pisalem do ciebie i nie musisz znac motywow dlaczego tak a nie innaczej pisze.
                Ty mnie pozdrowilas ,to i ja pozdrawiam.
        • Gość: ZBYCHU Re: Przymusowe obywatelstwo - LUDZKI PAN IP: *.sanjose-13-14rs16rt.ca.dial-access.att.net 13.10.01, 05:53
          Graff, ty palo zakuta, czerwony komunisto.
          O tym jakie papery bede nosil bede ja decydowal
          a nie pacholy z polskich ambasad czy osly jak ty.
      • Gość: tato Re: Przymusowe obywatelstwo - LUDZKI PAN IP: *.dialup.tiscalinet.it 21.09.01, 01:13
        Fakt.NIe przypomina to angielskiego parlamentu.Lecz jak tu dyskutowac jak widzi
        sie takie zagubienie.Panie Rysiu z francji:Juz panskie dziecko znajdzie sposob
        by przyjechac do polski,gdy kraj ten zaoferuje duzo.Ja nigdy nie staralem sie o
        paszport wloski i nie przeszkadzalo mi to dac prace 70-ciu wlochom.Nigdy nie
        pytajcie sie co moze dac ojczyznie, ale co wy dac jej mozecie.
        • Gość: Graff Re: Patriota ! IP: 213.98.114.* 21.09.01, 02:27
          Gość portalu: tato napisał(a):

&#62 Fakt.NIe przypomina to angielskiego parlamentu.Lecz jak tu dyskutowac jak widzi
          &#62
          &#62 sie takie zagubienie.Panie Rysiu z francji:Juz panskie dziecko znajdzie sposob
          &#62 by przyjechac do polski,gdy kraj ten zaoferuje duzo.Ja nigdy nie staralem sie o
          &#62
          &#62 paszport wloski i nie przeszkadzalo mi to dac prace 70-ciu wlochom.Nigdy nie
          &#62 pytajcie sie co moze dac ojczyznie, ale co wy dac jej mozecie.

Tu patrzcie i uczcie sie !to jest prawdziwy Polak Patriota.I dal prace 70
          italiancom!Przepraszam Polacy u Pana tez pracuja ? Duzo jest ich w Italii.Post
          konkretny grzeczny ,zakonczony standartowa fraza kongresu Polonii! Uprzejmie
          prosze sie nie gniewac na mnie tak jak reszta swiata(forumowego)Pozdrawiam
          • Gość: Pucio Paszporty RP IP: *.slnt1.on.wave.home.com 21.09.01, 03:27

Jest najwieksza tragedia emigranta byc powieranym i traktowanym przedmiotowo przez rzad swojej
            wlasnej ojczyzny. Jest to tragiczne szczegolnie dla mnie mieszkajacego w Kanadzie bo mam na
            codzien doczynienie z panstwem ktore dba o swoich obywateli i mam skale porownawcza. Zadne
            tlumaczenia i durne wykrety z Polski do mnie nie moga przemowic bo wiem jak zdrowa relacja
            pomiedzy obywatelem i panstwem wyglada.

Wszelkiej masci apologeci beda mi tlumaczyc ze polska racja stanu, rzad ma zawsze racje lub
            (najglupszy z argumentow) ze chyba nie jestem patriota. Polskosc to drodzy rodacy nie ksiazeczka z
            orlem w koronie lub jak to bylo za komuny bez niej, lub stempel z ambasady a cos co jest w sercu i do
            tego zadnego zaswiadczenia nie sa potrzebne.

Przetrzymalem komune, przetrzymam i rzady Buzka i jego z laski bozej ministrow.
            Bedzie figlem historycznym ze znowu bedziemy do Polski jezdzic na dokumentach kraju osiedlenia po
            zwyciestwie SLD w nadchodzacych wyborach. Tak przwiduje!
            • Gość: tato Re: Paszporty RP IP: 168.143.112.* 21.09.01, 04:06
              Gość portalu: Pucio napisał(a):

&#62
              &#62 Jest najwieksza tragedia emigranta byc powieranym i
              traktowanym przedmiotowo pr
              &#62 zez rzad swojej
              &#62 wlasnej ojczyzny. Jest to tragiczne szczegolnie dla
              mnie mieszkajacego w Kanadz
              &#62 ie bo mam na
              &#62 codzien doczynienie z panstwem ktore dba o swoich
              obywateli i mam skale porowna
              &#62 wcza. Zadne
              &#62 tlumaczenia i durne wykrety z Polski do mnie nie moga
              przemowic bo wiem jak zdr
              &#62 owa relacja
              &#62 pomiedzy obywatelem i panstwem wyglada.
              &#62
              &#62 Wszelkiej masci apologeci beda mi tlumaczyc ze polska
              racja stanu, rzad ma zaws
              &#62 ze racje lub
              &#62 (najglupszy z argumentow) ze chyba nie jestem
              patriota. Polskosc to drodzy roda
              &#62 cy nie ksiazeczka z
              &#62 orlem w koronie lub jak to bylo za komuny bez niej,
              lub stempel z ambasady a co
              &#62 s co jest w sercu i do
              &#62 tego zadnego zaswiadczenia nie sa potrzebne.
              &#62
              &#62 Przetrzymalem komune, przetrzymam i rzady Buzka i jego
              z laski bozej ministrow.
              &#62 Bedzie figlem historycznym ze znowu bedziemy do Polski
              jezdzic na dokumentach k
              &#62 raju osiedlenia po
              &#62 zwyciestwie SLD w nadchodzacych wyborach. Tak
              przwiduje!
              &#62 Demagogja.Nikt z nas nie placi podatkow w polsce,jak
              mozesz wymagac wiec "serwisu"gratis.A co powiesz o
              emigratntach w polsce .Nie wierze ze Canada nie ma
              ograniczen.Czas spojzec na polske pod innym katem, tym
              normalnym.I nie myl sympatje polityczne z biurokracja.

• Gość: Ryszard Re: Paszporty RP IP: *.abo.wanadoo.fr 21.09.01, 09:51
              W pelni sie z toba zgadzam Pucio. jak sie zyje w normalnym kraju to trudno jest
              zrozumiec filozofie zyciowa takiego STACHANCZYKA. Nikt nic nie chce za
              darmo.Wydaje mi sie , ze takie proby zawlaszczania bylych obywateli sa
              smieszne, nie przystaja do rzeczywistosci. Ten temat paszportow byl na tym
              forum maglowany juz kilka miesiecy temu i to powaznie. sam nie wiem jakbym sie
              zachowal gdybym byl starym polonusem w usa czy kanadzie, od diecka z
              amerykanskim paszportem i nagle sie dowiedzial, ze ja, moje dorosle dzieci mamy
              wyrabiac sobie paszporty polskie? Swoja droga gdzies czytalem (chyba na
              wprost.pl) ze cos ostartnio drastycznie spadly wplywy z turystyki do Polski.
              Ciekawe czy nie ma zwiazku pomiedzy afera paszportowa a tym spadkiem
              przyjazdow? I to dlatego panie graff, urzedasy powinni czytac co sie wypisuje
              na forum, co ludzie pisza do konsulatow i do wladz przeroznych w warszawie.
              pozdr. R
              • Gość: Graff Re: Paszporty RP do Rysia IP: 213.98.114.* 21.09.01, 14:58
                Gość portalu: Ryszard napisał(a):

&#62 W pelni sie z toba zgadzam Pucio. jak sie zyje w normalnym kraju to trudno jest
                &#62
                &#62 zrozumiec filozofie zyciowa takiego STACHANCZYKA. Nikt nic nie chce za
                &#62 darmo.Wydaje mi sie , ze takie proby zawlaszczania bylych obywateli sa
                &#62 smieszne, nie przystaja do rzeczywistosci. Ten temat paszportow byl na tym
                &#62 forum maglowany juz kilka miesiecy temu i to powaznie. sam nie wiem jakbym sie
                &#62 zachowal gdybym byl starym polonusem w usa czy kanadzie, od diecka z
                &#62 amerykanskim paszportem i nagle sie dowiedzial, ze ja, moje dorosle dzieci mamy
                &#62
                &#62 wyrabiac sobie paszporty polskie? Swoja droga gdzies czytalem (chyba na
                &#62 wprost.pl) ze cos ostartnio drastycznie spadly wplywy z turystyki do Polski.
                &#62 Ciekawe czy nie ma zwiazku pomiedzy afera paszportowa a tym spadkiem
                &#62 przyjazdow? I to dlatego panie graff, urzedasy powinni czytac co sie wypisuje
                &#62 na forum, co ludzie pisza do konsulatow i do wladz przeroznych w warszawie.
                &#62 pozdr. R

Rysiu,juz trace cierpliwosc :Urzednik ma obowiazek czytac
                przepisy ,okulniki,komentarze i anexy do przepisow i zarzadzen.Urzednik to nie
                swobodny interpretator zyczen i checi petenta.urzednik to wykonawca i kropka.nie
                ma prawa przekraczac obow.przepisow.Urzednik jako osoba prywatna moze czytac co
                chce.Do cholery czy ty jestes robotnikiem,ktory z nabozenstwem mysli o wladzy
                biurokraty.Jak tak to popytaj kto to urzednik.Rysiu mieszkasz w kraju o
                wielowiekowych i niezlomnych tradycjach biurokracji.Polska biurokracja to chaos
                i male piwko ,w porownaniu do francuskiej!Jestes sympatyczny i uparty jak
                osiolek.Wlaczasz sie w chor glosow ktorych melodii bez "pol litra nie
                rozbierzesz"Marzenie obywatela polskiego to podrozowac na obcym paszporcie!
                cholera wie czemu? te argumenty tu przytaczane to juz sa tak nudne i
                monotonne ,az strach.Ludzie nie dajcie sie zwariowac!Potem bedziecie starsi to
                bedziecie marudzic,ze nie mozecie kupic domu na mazurach bez formalnosci-jak
                obywatel polski.Itd itp.a tak miedzy nami :na cholere wam to tlumacze.nie
                jestem "porady praktyczne emigranta"wiecznych malkontentow odsylam do adwokatow
                itd lub sadu europejskiego -tam sie pytajcie i tam zaskarzyc mozecie RP Takiego
                Pucia odsylam do diabla ,jeszcze sie do mnie odezwie to dostanie po uszach jak
                dzis.patrz wyzej.Pozdrawiam Rysiu
    • Gość: Pucio Nowe polskie przyslowie? IP: 216.94.245.* 21.09.01, 19:58

Udez w stol a glupota sie odezwie? Czy tak powinno brzmiec nowe polskie przyslowie?

Ja nie chce zadnych przywilejow kosztem mieszkancow Polski, chce tylko prawa do
      poslugiwania sie dokumentami kraju osiedlenia w podrozy do Polski. Mam obywatelstwo
      i paszport kanadyjski ktory pozwala mi jezdzic do wszystkich krajow na Ziemi oprocz jednego: Polski.
      Za ten "przywilej" rzad w Warszawie bedzie scigal mnie, moje dzieci, wnuki, itd szantazem paszportowym
      do konca swiata bo jak ojciec obywatel to dzieci tez i tak w nieskonczonosc. Oczywiscie podejzanym o Polskosc
      jest tylko osoba z dolarami i polskim nazwiskiem!

Czesto argumentem "za" przytaczanym przez oswieconych ministrow jest mniejsza oplata za
      paszport niz za wizy. Jest to argument tak bzdurny ze wymaga osobnego omowienia (pomijajac feudalnosc
      samej ustawy). Po pierwsze wyrobienie paszportu kosztuje wiecej niz wiza dla obywatela Kanady. Po drugie
      ten paszport nie bedzie mi potrzebny do niczego innego jak tylko na podroz do Polski. Komu zatem oszczedza on
      pieniadze? Biednym nie bo musza zaplacic wiecej niz za wize. Bogatym? Na diabla im dodatkowy paszport
      ktory jest przydatny(?) tylko odwiedzajac jeden(1) kraj. Kto przy zdrowych zmyslach majac obywatelstwo
      kanadyjskie bedzie uzywal polskiego paszportu by na przyklad pojechac do US?

W moim poprzednim poscie zapomnialem o jeszcze jednej grupie niewolnikow nie potrafiacych odroznic
      pochodzenia od stepla wladzy i slugalczosci wzgledem tejze. Tej grupy argument brzmi:
      jak ktos niechce paszportu polskiego to w tym musi byc jakis przekret.
      Wynika on stad ze jak komus ma byc lepiej to im sie wydaje ze im bedzie gorzej.

Na koniec o zrzekaniu sie obywatelstwa.Kosztowny tor przeszkod godny najlepszego wladcy feudalnego z
      ostateczna decyzja TAK a moze NIE od ktorej nie ma odwolania.Brawo! Feudalizm XXI wieku ala Polone.

By nie bylo nieporozumien. Jak ktos lubi byc na smyczy paszportowej to bardzo prosze jak najbardziej.
      Nie argumentuj prosze tylko ze tak tez kazdy musi.
      • Gość: Fun-nel Re: Nowe polskie przyslowie? IP: *.vf.shawcable.net 21.09.01, 23:19
        Absolutna racja panie Pucio,takze zgadzam sie z Panem Ryszardem.Podyskutujemy
        wkrotce poniewaz mam klopoty z komputerem.Dla Pani Magdy mam
        pewne "namiary",podam pozniej.Pozdrawiam serdecznie

PS. Przepraszam Pana Graffa za podwojny post
        (niezamierzone) Fun-nel
        • Gość: Z Canady Re: Nowe polskie przyslowie? IP: *.sprint-canada.net 22.09.01, 03:58
          Pucio, Magda, Ryszard,
          swietne posty, popieram, pozdrawiam.

Z Canady
          • Gość: * Re: pierdolnieci z Lomzy IP: 63.83.144.* 22.09.01, 05:14
            kutasy z Lomzy albo jestescie Poloczkami albo do gazu i basta palanty
            • Gość: Funnel DO Pana Tato IP: 24.77.224.* 22.09.01, 14:18
              Panie Tato czy moze mi Pan odpowiedziec na kilka pytan w zwiazku ze
              stwierdzeniami zawartymi w panskim poscie do Pana Pucia.
              &#62"nikt z nas nie placi podatkow w Polsce,jak mozesz wymagac serwisu gratis?
              O jaki gratis servis Panu chodzi ???????????????
              &#62"A co powiesz o emigrantach w Polsce ?
              O co Pan konkretnie pyta ???????????????????
              &#62"Nie wierze ze Kanada nie ma ograniczen?
              O jakiego typu ograniczenia chodzi ????????????????
              &#62 " czas spojrzec na Polske pod innym katem,tym normalnym.
              Tu nie mam pytania tylko troche inaczej bym to ujal:
              Czas spojrzec przez Polske na Polonie pod innym katem -tym normalnym !!!!
              Znaczy to Rzad Polski musi zrozumiec ze my jestesmy obywatelami innych
              panstw ,aczkolwiek narodowosci polskiej,i skladalismy przysiege lojalnosci
              wobec nich.Z Polska czujemy zwiazek NARODOWOSCIOWY a nie PODLEGLOSCIOWY.
              Natomiast rzad polski uwaza nas za swoja wlasnosc zmuszajac nas do wyrobienia
              polskiego paszportu chociaz na wizach zarobilby wiecej.Lecz im nie chodzilo o
              pieniadze a zalozenie nam teczek przy okazji wyrobienia paszportu, zebranie
              informacji gdzie kto mieszka ,gdzie pracuje ile ma dzieci (tez automatyczna
              wlasnosc rzadu polskiego chociaz np."made in Canada"wink.no i czy po katolicku
              ozeniony.ONE nie rozumieja ze mozna odciac pepowine i zyc bez nich,samodzielnie.
              MUSI byc OBROZA I SMYCZ ,tylko KAGANIEC zdjeli(historia kazala)tak ze
              poszczekac mozna ale oni tego nie sluchaja.Wprowadzaja bzdurne przepisy ktorych
              sami nie przestrzegaja np na terenie Polski MUSIMY poslugiwac sie tylko
              paszportem polskim,lecz przy wylocie musimy okazac paszport
              kanadyjski,amerykanski czy australijski bo nie wejdziemy na poklad samolotu.
              Wiec lamiemy dwa przepisy,posiadamy dwa paszporty przy sobie,oraz okazujemy
              obcy paszport na terenie Najjasniejszej.I to bylo bez przerwy komplejnowane do
              rzadu,skutek byl odwrotny zaczeli nas traktowac jak szmaty na Okeciu
              szczegolnie czego przykladow jest bez liku.Najsmieszniejsze jest to ze do
              polski nas wpuszcza nawet na obcym paszporcie,lecz nie chca wypuscic.Ciekawe?
              Ja osobiscie przypuszczam ze to z powodu braku ludzi do pracy te lapanki.

I wlasnie Panie Tato roznica pomiedzy nami polega na tym ze Pan jest Polakiem
              pracujacym za granica,i podlega pan polskiej jurysdykcji (ale prawu kraju w
              ktorym Pan przebywa),Natomiast my jestesmy obywatelami kraju osiedlenia i
              podlegamy pod ich jurysdykcje,i mamy obowiazek lojalnosci wobec nich.
              My chcemy odwiedzac Matke Polske turystycznie,bo ozenilismy sie z obca baba i
              wyjechalismy z domu,Jezeli Matka ciagle rosci do nas prawo wylacznosci to
              Synowa mowi albo ja albo ona,Przy takim szantazu wielu ludzi z W/w krajow
              zrezygnowalo z odwiedzania Kraju.Straty z tego powodu w zeszlym roku wyceniono
              na 2 mld $,myslicie ze RZad polski sie tym przejmuje.Przeciez rok temu nie bylo
              zadnej dziury no nie? Oni nastawieni sa na ciecia a nie na zwiekszenie dochodow
              np z turystyki.Ja co 2 lata zostawialem w Polsce min 5k$.Od czasu wprowadzenia
              ustawy gomulkowskiej przez Sikorskiego nie bylem ani razu.

I CO MU TO PRZESZKADZALO ???
              Sikorski konczy kadencje ,i ten obronca czystosci narodu wyladuje na emigracji
              zaloze sie ze w USA. zobaczycie...
              pozdrawiam

Funnel

• Gość: Graff Re: DO G....a fummla IP: 213.98.114.* 22.09.01, 15:32

&#62 Panie Tato czy moze mi Pan odpowiedziec na kilka pytan w zwiazku ze
                &#62 stwierdzeniami zawartymi w panskim poscie do Pana Pucia.
                &#62 &#62"nikt z nas nie placi podatkow w Polsce,jak mozesz wymagac serwisu gratis?
                &#62 O jaki gratis servis Panu chodzi ???????????????
                &#62 &#62"A co powiesz o emigrantach w Polsce ?
                &#62 O co Pan konkretnie pyta ???????????????????
                &#62 &#62"Nie wierze ze Kanada nie ma ograniczen?
                &#62 O jakiego typu ograniczenia chodzi ????????????????
                &#62 &#62 " czas spojrzec na Polske pod innym katem,tym normalnym.
                &#62 Tu nie mam pytania tylko troche inaczej bym to ujal:
                &#62 Czas spojrzec przez Polske na Polonie pod innym katem -tym normalnym !!!!
                &#62 Znaczy to Rzad Polski musi zrozumiec ze my jestesmy obywatelami innych
                &#62 panstw ,aczkolwiek narodowosci polskiej,i skladalismy przysiege lojalnosci
                &#62 wobec nich.Z Polska czujemy zwiazek NARODOWOSCIOWY a nie PODLEGLOSCIOWY.
                &#62 Natomiast rzad polski uwaza nas za swoja wlasnosc zmuszajac nas do wyrobienia
                &#62 polskiego paszportu chociaz na wizach zarobilby wiecej.Lecz im nie chodzilo o
                &#62 pieniadze a zalozenie nam teczek przy okazji wyrobienia paszportu, zebranie
                &#62 informacji gdzie kto mieszka ,gdzie pracuje ile ma dzieci (tez automatyczna
                &#62 wlasnosc rzadu polskiego chociaz np."made in Canada"wink.no i czy po katolicku
                &#62 ozeniony.ONE nie rozumieja ze mozna odciac pepowine i zyc bez nich,samodzielnie
                &#62 .
                &#62 MUSI byc OBROZA I SMYCZ ,tylko KAGANIEC zdjeli(historia kazala)tak ze
                &#62 poszczekac mozna ale oni tego nie sluchaja.Wprowadzaja bzdurne przepisy ktorych
                &#62
                &#62 sami nie przestrzegaja np na terenie Polski MUSIMY poslugiwac sie tylko
                &#62 paszportem polskim,lecz przy wylocie musimy okazac paszport
                &#62 kanadyjski,amerykanski czy australijski bo nie wejdziemy na poklad samolotu.
                &#62 Wiec lamiemy dwa przepisy,posiadamy dwa paszporty przy sobie,oraz okazujemy
                &#62 obcy paszport na terenie Najjasniejszej.I to bylo bez przerwy komplejnowane do
                &#62 rzadu,skutek byl odwrotny zaczeli nas traktowac jak szmaty na Okeciu
                &#62 szczegolnie czego przykladow jest bez liku.Najsmieszniejsze jest to ze do
                &#62 polski nas wpuszcza nawet na obcym paszporcie,lecz nie chca wypuscic.Ciekawe?
                &#62 Ja osobiscie przypuszczam ze to z powodu braku ludzi do pracy te lapanki.
                &#62
                &#62 I wlasnie Panie Tato roznica pomiedzy nami polega na tym ze Pan jest Polakiem
                &#62 pracujacym za granica,i podlega pan polskiej jurysdykcji (ale prawu kraju w
                &#62 ktorym Pan przebywa),Natomiast my jestesmy obywatelami kraju osiedlenia i
                &#62 podlegamy pod ich jurysdykcje,i mamy obowiazek lojalnosci wobec nich.
                &#62 My chcemy odwiedzac Matke Polske turystycznie,bo ozenilismy sie z obca baba i
                &#62 wyjechalismy z domu,Jezeli Matka ciagle rosci do nas prawo wylacznosci to
                &#62 Synowa mowi albo ja albo ona,Przy takim szantazu wielu ludzi z W/w krajow
                &#62 zrezygnowalo z odwiedzania Kraju.Straty z tego powodu w zeszlym roku wyceniono
                &#62 na 2 mld $,myslicie ze RZad polski sie tym przejmuje.Przeciez rok temu nie bylo
                &#62
                &#62 zadnej dziury no nie? Oni nastawieni sa na ciecia a nie na zwiekszenie dochodow
                &#62
                &#62 np z turystyki.Ja co 2 lata zostawialem w Polsce min 5k$.Od czasu wprowadzenia
                &#62 ustawy gomulkowskiej przez Sikorskiego nie bylem ani razu.
                &#62
                &#62 I CO MU TO PRZESZKADZALO ???
                &#62 Sikorski konczy kadencje ,i ten obronca czystosci naro
                • Gość: Graff Re: DO G....a fummla Dokonczenie IP: 213.98.114.* 22.09.01, 15:45

&#62 Gość portalu: Funnel napisał(a):
                  &#62
                  &#62 &#62 Panie Tato czy moze mi Pan odpowiedziec na kilka pytan w zwiazku ze
                  &#62 &#62 stwierdzeniami zawartymi w panskim poscie do Pana Pucia.
                  &#62 &#62 &#62"nikt z nas nie placi podatkow w Polsce,jak mozesz wymagac serwisu gra
                  &#62 tis?
                  &#62 &#62 O jaki gratis servis Panu chodzi ???????????????
                  &#62 &#62 &#62"A co powiesz o emigrantach w Polsce ?
                  &#62 &#62 O co Pan konkretnie pyta ???????????????????
                  &#62 &#62 &#62"Nie wierze ze Kanada nie ma ograniczen?
                  &#62 &#62 O jakiego typu ograniczenia chodzi ????????????????
                  &#62 &#62 &#62 " czas spojrzec na Polske pod innym katem,tym normalnym.
                  &#62 &#62 Tu nie mam pytania tylko troche inaczej bym to ujal:
                  &#62 &#62 Czas spojrzec przez Polske na Polonie pod innym katem -tym normalnym !
                  &#62 !!!
                  &#62 &#62 Znaczy to Rzad Polski musi zrozumiec ze my jestesmy obywatelami innyc
                  &#62 h
                  &#62 &#62 panstw ,aczkolwiek narodowosci polskiej,i skladalismy przysiege lojalnosci
                  &#62
                  &#62 &#62 wobec nich.Z Polska czujemy zwiazek NARODOWOSCIOWY a nie PODLEGLOSCIOWY.
                  &#62 &#62 Natomiast rzad polski uwaza nas za swoja wlasnosc zmuszajac nas do wyrobie
                  &#62 nia
                  &#62 &#62 polskiego paszportu chociaz na wizach zarobilby wiecej.Lecz im nie chodzil
                  &#62 o o
                  &#62 &#62 pieniadze a zalozenie nam teczek przy okazji wyrobienia paszportu, zebrani
                  &#62 e
                  &#62 &#62 informacji gdzie kto mieszka ,gdzie pracuje ile ma dzieci (tez automatyczn
                  &#62 a
                  &#62 &#62 wlasnosc rzadu polskiego chociaz np."made in Canada"wink.no i czy po katolick
                  &#62 u
                  &#62 &#62 ozeniony.ONE nie rozumieja ze mozna odciac pepowine i zyc bez nich,samodzi
                  &#62 elnie
                  &#62 &#62 .
                  &#62 &#62 MUSI byc OBROZA I SMYCZ ,tylko KAGANIEC zdjeli(historia kazala)tak ze
                  &#62 &#62 poszczekac mozna ale oni tego nie sluchaja.Wprowadzaja bzdurne przepisy kt
                  &#62 orych
                  &#62 &#62
                  &#62 &#62 sami nie przestrzegaja np na terenie Polski MUSIMY poslugiwac sie tylko
                  &#62 &#62 paszportem polskim,lecz przy wylocie musimy okazac paszport
                  &#62 &#62 kanadyjski,amerykanski czy australijski bo nie wejdziemy na poklad samolot
                  &#62 u.
                  &#62 &#62 Wiec lamiemy dwa przepisy,posiadamy dwa paszporty przy sobie,oraz okazujem
                  &#62 y
                  &#62 &#62 obcy paszport na terenie Najjasniejszej.I to bylo bez przerwy komplejnowan
                  &#62 e do
                  &#62 &#62 rzadu,skutek byl odwrotny zaczeli nas traktowac jak szmaty na Okeciu
                  &#62 &#62 szczegolnie czego przykladow jest bez liku.Najsmieszniejsze jest to ze do
                  &#62 &#62 polski nas wpuszcza nawet na obcym paszporcie,lecz nie chca wypuscic.Cieka
                  &#62 we?
                  &#62 &#62 Ja osobiscie przypuszczam ze to z powodu braku ludzi do pracy te lapanki.
                  &#62 &#62
                  &#62 &#62 I wlasnie Panie Tato roznica pomiedzy nami polega na tym ze Pan jest Pola
                  &#62 kiem
                  &#62 &#62 pracujacym za granica,i podlega pan polskiej jurysdykcji (ale prawu kraju
                  &#62 w
                  &#62 &#62 ktorym Pan przebywa),Natomiast my jestesmy obywatelami kraju osiedlenia i
                  &#62 &#62 podlegamy pod ich jurysdykcje,i mamy obowiazek lojalnosci wobec nich.
                  &#62 &#62 My chcemy odwiedzac Matke Polske turystycznie,bo ozenilismy sie z obca bab
                  &#62 a i
                  &#62 &#62 wyjechalismy z domu,Jezeli Matka ciagle rosci do nas prawo wylacznosci to
                  &#62 &#62 Synowa mowi
                  • Gość: Doki Re: DO G....a fummla Dokonczenie IP: *.unknown.uunet.be 22.09.01, 17:04
                    Tak sobie siedze, czytam i mysle, ze Graff po prostu
                    wiernie oddaje ton w jaki sposob tzw wladze i zdrowa
                    czesc spoleczenstwa w Polsce mysla np o mnie, Puciu,
                    Funnelu... zasrancy, tak?
                    Graff, przegrales te dyskusje z kretesem. Nie ma ani
                    jednego sensownego argumentu przemawiajacego za
                    postepowaniem obranym przez polskie wladze poza moze
                    checia szykanowania osob, ktore przyjmujac obce
                    obywatelstwo mialy czelnosc pozostac obywatelami Polski.
                    • Gość: Graff Re: DO G....a fummla Dokonczenie do doki IP: 213.98.114.* 22.09.01, 17:25
                      Gość portalu: Doki napisał(a):

&#62 Tak sobie siedze, czytam i mysle, ze Graff po prostu
                      &#62 wiernie oddaje ton w jaki sposob tzw wladze i zdrowa
                      &#62 czesc spoleczenstwa w Polsce mysla np o mnie, Puciu,
                      &#62 Funnelu... zasrancy, tak?
                      &#62 Graff, przegrales te dyskusje z kretesem. Nie ma ani
                      &#62 jednego sensownego argumentu przemawiajacego za
                      &#62 postepowaniem obranym przez polskie wladze poza moze
                      &#62 checia szykanowania osob, ktore przyjmujac obce
                      &#62 obywatelstwo mialy czelnosc pozostac obywatelami Polski.

Rece opadaja! czlowieku nie rozumiesz o czym pisze?To poczytaj wypociny fummla do
                      tato.ostani raz zabieram glos.Zakoncze -nie mieszkam w Polsce nie jestem
                      obyw.polskim od ponad 30 lat .Nie interesuja mnie wladze RP.Nie podoba mi sie
                      argumantacja autorow kilku postow.Wypowiadam wlasne zdanie-forma taka a nie
                      inna,nie musze byc jak inni! Spokojnie poczytaj a zobaczysz jakie bzdury
                      wypisuja.Mitomania,fantazje i pobozne zyczenia to tresc.Szczyty naiwnych
                      napuszonych bzdur wypocil z siebie malolat i to ma byc argumentacja-nie mowiac o
                      tym,ze to i tak nic nie pomoze.forum nie ma wplywu na ciala ustawodawcze hahaha.w
                      kazdym razie nie z opowowiadaniami o przysiegach i lojalnosci-co za bzdury !
                      • Gość: lp Re: DO G....a fummla Dokonczenie do doki IP: *.city.vancouver.bc.ca 22.09.01, 19:30
                        Czesc Graff!

Mozesz zdradzic gdzie mieszkasz? Jestem ciekawy w ktorym miejscu dzieje sie z
                        ludzmi po 30 latach zycia to, co sie dzieje z toba.
                        • Gość: Funnel Re: Do Pana Graffa IP: *.vf.shawcable.net 22.09.01, 23:56
                          Cieszymy sie ze zakonczyl Pan z nami dyskusje.Pana inteligentne posty pozwolily
                          nam na wysoki poziom konwersacji.
                          Dziekujemy i zyczymy sukcesow w nauce i zyciu osobistym !

Funnel i zapewne jeszcze pare osob.
                          • Gość: Kas Re: Do Pana Graffa IP: *.ORLD.splitrock.net 23.09.01, 02:19
                            Graff nadaje z Polski, typowy w komunistycznym stylu belkot.
                            Kazdy prostak nieokrzesany za granica przez 30 lat nabral by oglady, z taka
                            postawa za granica nie mialby szans przezycia.
                            Nie ma pojecia co znaczy byc lojalnym, kiedy sie skladalo przysiege. Dla niego
                            to obce. Urodzil sie w Polsce, tam jest i takowej nie musial skladac by czuc
                            sie obywatelem nawet swego kraju. Strach wrocic do kraju, miedzy takich
                            ignorantow palajacych nienawiscia.
                        • Gość: Funnel Re: DO G....a fummla Dokonczenie do doki IP: *.vf.shawcable.net 23.09.01, 05:08
                          Gość portalu: lp napisał(a):

&#62 Czesc Graff!
                          &#62
                          &#62 Mozesz zdradzic gdzie mieszkasz? Jestem ciekawy w ktorym miejscu dzieje sie z
                          &#62 ludzmi po 30 latach zycia to, co sie dzieje z toba.

Alez Panie 1p,to jest mlodzian w wieku ok.19 lat majacy problemy hormonalne.
                          Przeciez nie bluzgal by tak 50 letni czlowiek po 30 stu latach pobytu na
                          zachodzie/nawet gdybyspedzil ich 20 na ulicy.
                          Jedyna prawda to to ze mieszka on za granicom,
                          "bo rzeciez za Odrom i Nysom to my som"
                          Pozdrawiam z POCO
                          Funnel
                          • Gość: Kapitan Re: DO G....a fummla Dokonczenie do doki IP: *.uc.nombres.ttd.es 24.09.01, 02:00

&#62 Gość portalu: lp napisał(a):
                            &#62
                            &#62 &#62 Czesc Graff!
                            &#62 &#62
                            &#62 &#62 Mozesz zdradzic gdzie mieszkasz? Jestem ciekawy w ktorym miejscu dzieje s
                            &#62 ie z
                            &#62 &#62 ludzmi po 30 latach zycia to, co sie dzieje z toba.
                            &#62
                            &#62 Alez Panie 1p,to jest mlodzian w wieku ok.19 lat majacy problemy hormonal
                            &#62 ne.
                            &#62 Przeciez nie bluzgal by tak 50 letni czlowiek po 30 stu latach pobytu na
                            &#62 zachodzie/nawet gdybyspedzil ich 20 na ulicy.
                            &#62 Jedyna prawda to to ze mieszka on za granicom,
                            &#62 "bo rzeciez za Odrom i Nysom to my som"
                            &#62 Pozdrawiam z POCO
                            &#62 Funnel

Panowie,Popatrzcie po Forum ! Ten czlowiek to delikatny aniolek w porownaniu do
                            innych bluzgajacych. Pytanie : uwazacie ,ze zawsze macie racje? Tez czytalem te
                            irytujace posty.mysle ,ze ponioslo was troche. Na mnie tez naskoczycie?
                            • Gość: Funnel Re: DO G....a fummla Dokonczenie do dok IP: *.vf.shawcable.net 24.09.01, 10:27
                              Gość portalu: Kapitan

&#62
                              &#62 Panowie,Popatrzcie po Forum ! Ten czlowiek to delikatny aniolek w porownaniu do
                              &#62
                              &#62 innych bluzgajacych. Pytanie : uwazacie ,ze zawsze macie racje? Tez czytalem te
                              &#62
                              &#62 irytujace posty.mysle ,ze ponioslo was troche. Na mnie tez naskoczycie?

Alez Panie Kapitanie,przeciez Pan Graff ma prawo miec inne zdanie i nikt
                              tego nie kwestionuje tylko powinien to robic w sposob kulturalny jak wymagaja
                              tego zasady dobrego wychowania i REGULAMIN TEGO FORUM.To ze inni tez bluzgaja
                              jest absolutnienie nie do przyjecia,swiadczy to o poziomie twojego adwersarza.
                              Mozna oczywiscie sobie zaklac ale co innego jest naublizac komus i to z bomby bez
                              zadnej wymiany argumentow.I to wlasnie ilosc przedstawionych argumentow decyduje
                              kto ma racje.A u niektorych ich brak powoduje irytacje i bluzgi.
                              DElikatny aniolek,ladne okreslenie tylko "wrong address"
                              To nie my tylko Pan Graff na nas naskoczyl ,mysmy tylko odpierali jego wsciekle
                              ataki.
                              PS. Panie Kapitanie jezeli Pan uwaza ze nie ma takiego forum gdzie Polacy sobie
                              nie ublizaja to sie Pan myli,ja wiemze trudno uwierzyc jednak to prawda.
                              PS2 Z jakiego powodu ktos ma na Pana naskoczyc,ze wyrazil Pan swoje zdanie ?

Pozdrawiam
                              Funnel

• Gość: XYZ Re: Dlaczego GRAFF IP: 63.94.130.* 24.09.01, 14:43
                              Troche nieswojo sie czuje czytajac wypowiedzi podpisane GRAFF nie lepiej brzmi
                              MAX Pozdrawiam XYZ
                              Ps.Reasumujac rowniez uwazam iz za duzo jest tu matek milosierdzia.To jak wejsc
                              do speluny w Texasie i oczekiwac ;pingwinow ;przy barze.Jak sie komus nie
                              podoba niech se zmieni lokal/ale dlaczego GRAFF/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka