Dodaj do ulubionych

i po co ta emigracja?????????????????????

IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 22.12.04, 09:30
według najnowszych opini ekonomistów dolar dojdzie niedługo do granicy
2,56 zł!!!Czy nie warto wracać do siebie , do Ojczyzny. Tam na emigracji się
z was śmieją , jesteście ciągle w gościach , ciagle poniewierani i
zatrudniani do najgorszych prac , tak jak w Polsce Ukraińce.Oj biedni z was
emigranci!!!!!!
Obserwuj wątek
    • prawdziwystarywiarus Szczęśliwego naskoku z doskoku w wyskoku na uskok! 22.12.04, 10:21
      Gość portalu: EKSPERT napisał(a):

> według najnowszych opini ekonomistów dolar dojdzie niedługo do granicy
      > 2,56 zł!!!Czy nie warto wracać do siebie , do Ojczyzny. Tam na emigracji się
      > z was śmieją , jesteście ciągle w gościach , ciagle poniewierani i
      > zatrudniani do najgorszych prac , tak jak w Polsce Ukraińce.Oj biedni z was
      > emigranci!!!!!!

Szczęśliwego naskoku z doskoku w wyskoku na uskok, czyli kant, naszej
      zaokrąglonej i rumianej z dobrobytu polonijnej doopy.

We wish you our serdeczne Merry Christmas z krajów, w których nic nie macie do
      gadania, and have a Happy New Year 2005 thru to 2035 w kolejce po wizę
      amerykańską.
    • iza42 Re: i po co ta emigracja????????????????????? 22.12.04, 10:53

> emigranci!!!!!!

Czasami ogarnia mnie sentyment i chcialabym wrocic ale
      - po pierwsze nie wiem jak bym przetrzymala zime , bo od zimna odwyklam
      - po drugie jak mi sie przypomni jakie grosze zarabialam i nadal zarabialabym w
      Polsce gdybym tam zostala to zaczynam doceniac to co tutaj mam
      -po trzecie nie bardzo mam do czego wracac bo dom sprzedalam pare lat temu
      - w Polsce doswiadczylam duzo wiecej chamstwa i poniewierki niz tutaj
      - wiec po co wracac, kto to doceni? z pewnoscia nie ty!
      • Gość: yeah Re: i po co ta arogancja????????????????????? IP: *.vf.shawcable.net 22.12.04, 12:05
        POLSKA DZIUUUUUURA!

- deficyt budzetowy - 45,3 mld zl
        - zadluzenie zagraniczne - ponad 123 mld zl
        - zadluzenie szpitali - od 4,5 mld (wg Ministerstwa Zdrowia) do 8 mld zl (wg
        samorzadów terytorialnych)
        - liczba bezrobotnych - 3 mln 58 tys. osób
        - dlugi ZUS wobec otwartych funduszy emerytalnych - 9,5 mld zl
        - na wyplaty zaleglych podwyzek gwarantowanych "ustawa 203 zlotych" szpitale
        zadaja - 650 mln zl.
        --------------------
        • Gość: EKSPERT Re: i po co ta arogancja????????????????????? IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 22.12.04, 12:38
          By Peronet Despeignes, USA TODAY
          WASHINGTON — The federal budget deficit will reach $520 billion this year, the
          biggest ever in dollar terms, the Congressional Budget Office said Monday.

By Jeannine Aversa, Associated Press
          WASHINGTON — The USA's trade deficit mushroomed to a record $43.1 billion in
          January. The bad news: imports of foreign goods posted their second best month
          ever.

MOŻE BY TAK ZACZĄĆ SPRZĄTAĆ WŁASNY DOM , CZYLI POLSKE , A NIE BIEGAĆ Z MOPEM NA
          EMIGRACJI???
          • jajecznical [...] 22.12.04, 12:42
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • prawdziwystarywiarus Po co ta arogancja? Zebys pojal swoje miejsce 22.12.04, 13:19
              jajecznical napisał:

> Polska jest twoim domem nie naszym wiec ja sprzataj

Bullseye!!!

My jestesmy u siebie gdzie indziej.
              Natomiast sprzatac kazdy z nas bedzie to, co sam uwaza,
              a nie co nam egzekutywa Pomrocznej polecic raczy.
              • Gość: jajecznical Re: Po co ta arogancja? Zebys pojal swoje miejsce IP: *.230.171.183.Dial1.Houston1.Level3.net 12.02.05, 00:59
                trsc mojej odpowiedzi ocalil starywiarus cytujac ja
                prawdziwystarywiarus napisał:

> jajecznical napisał:
                >
                > > Polska jest twoim domem nie naszym wiec ja sprzataj
                >
                >

Powiedzcie mi jakie prawa zlamalem ze odpowiedz moja zostala usunieta
                dotyczy to nie tylko tej jednej wypowiedzi a raczej wszystkiego co pisze
                czy naprawde musze byc wielonikowy aby od czasu do czasu zabrac glos na
                forum??????????????
            • soup_nazi Re: i po co ta arogancja????????????????????? 22.12.04, 18:22
              jajecznical napisał:

> Polska jest twoim domem nie naszym wiec ja sprzataj

A nie zapomnij o sprzatnieciu tego klocka, ktorego znow ktos postawil na sztorc
              w windzie, hehehe. Pewnie emigranci.
              • Gość: HAHAHA [...] IP: *.patmedia.net 12.02.05, 01:51
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • vip-1 ????????????????????? 22.12.04, 13:58

> MOŻE BY TAK ZACZĄĆ SPRZĄTAĆ WŁASNY DOM , CZYLI POLSKE , A NIE BIEGAĆ Z MOPEM
            NA
            >
            > EMIGRACJI???

A moze by tak przestac wiec juz zebrac o te wizy? Stac na mrozie pod
            pie..ona ambasada i wsciekac sie ze nie dali? Przestac sie osmieszac glupimi
            wystapieniami politykow?
            Jedz sobie huuju na Majorke , w USA nic po tobie tu nie ma nic dla ws do
            ogladania ani zwiedzania !
            • Gość: EKSPERT Re: ????????????????????? IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 22.12.04, 15:41
              ja tylko pisze dlatego ,że wchodze dzisiaj do mojego garażu a tam szczur.Patrze
              w jego oczy i widze - strach, smutek, samotność...Wtedy pomyślałem o was ,
              drodzy emigranci!Ja akurat jestem u siebie w Polsce - mam dom , 2 samochody,
              pozycje zawodową , uznanie i prestiż.Powodzenia emigranci!
              • lauriane Re: ????????????????????? 22.12.04, 16:11

> ja tylko pisze dlatego ,że wchodze dzisiaj do mojego garażu a tam
                szczur.Patrze
                >
                > w jego oczy i widze - strach, smutek, samotność...Wtedy pomyślałem o was ,
                > drodzy emigranci!Ja akurat jestem u siebie w Polsce - mam dom , 2 samochody,
                > pozycje zawodową , uznanie i prestiż.Powodzenia emigranci!
                L. W obecnej PRL-bis Wolomin, Pruszkow badz Nowy Dwor tez maja to samo....
                No a Ty z ktorych jestes?
                J.C.
              • prawdziwystarywiarus Szczur 22.12.04, 16:39

szczur.Patrze
                >

Bóg zapłać.

Nie zapomnij się rozkoszować tym domem i samochodami, póki masz, bo to u was
                jakoś tak dziwnie wychodzi, że nikt nie zna dnia ani godziny – zapytaj tego
                gościa od Optimusa.

Jak już masz te 2 samochody, pozycje zawodową , uznanie i prestiż to teraz
                jeszcze postaw sobie dookoła domu pięciometrowy mur z tłuczonym szkłem na
                wierzchu i uzbrojoną ochroną przy bramie, zamknij się w środku i puszczaj se
                DVD, głośno, żeby zagłuszyły litanię odmawianą za murem przez rodaków w
                intencji, żeby cię szlag trafił, żeby ci pies zdechł, albo dziecko umarło.
                Polacy w kraju bowiem życzliwi jeden drugiemu są.

Ja samochód mam jeden, ale mam także święty spokój, niedostępny u ciebie za
                zadną kasę...

PS. Na szczuropolaków to patent ma pan Redliński, zaplaciłeś tantiemy?
                • Gość: apoloniusz Re:Sasiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 21:33
                  Eee tam Stary , pierniczysz.
                  Ja jestem jego sasiadem i zycze mu ze wszystkich decybeli , co sie
                  wydobywaja z mojego sound system AMJ Gorlich , podlaczonych do mojego gardla ,
                  szczesliwego życia w Polsce !
                  • Gość: Василь Иваныч Aleś zagiął Samego Saint Wiarusa, no, no, Polonek! IP: *.dyn.optonline.net 22.12.04, 22:16
                    Dostaniecie za to przepustkem na wigiliem hehehe
              • mara_salvatrucha Re: ????????????????????? 22.12.04, 16:47
                Powiedzmy sobie szczerze: moze i miales w momencie pisania na forum Polonia.
                Wierze ci ze wtedy nie klamales. Ale masz jesze teraz jak czytasz moj
                komentarz? Bedziesz mial te dwa samochody za 5 lat?
                To samo z pozycja zawodowa, uznaniem (u kogo) i prestizem (no wlasnie, u kogo?).

Sam wiesz ze nie tacy jak ty kozacy wyyebali sie rowno 10 lat temu. Wieksi byli
                i cwansi od ciebie. Nie pwenosc o jutro przeraza cie i dlatego szukasz
                potwierdzenia na forum Polonia ze dobrze zrobiles nie wyjezdzajac (wlasnie, co
                masz na mysli ze dobrze zrobiles i gdzie ty miales zamiar wyjezdzac na raki?).
                Poza tym to wesolych swiat, ale qu.. przestan juz meczyc tego biednego karpia.

szczur.Patrze
                >
              • Gość: Pułkownik Isajew Jakom pozycjem zawodowom może mieć palant, który IP: *.dyn.optonline.net 22.12.04, 20:20
                Jakom pozycjem zawodowom może mieć palant, który nie stawia spacji po kropce?
                Тем не менее Вы можете wyobrazić sobie te jego dwa dwudziestoletnie Merce Bęc
                hehehe Коэффициент интеллекта EKSPERTA составляет 91 балл.
              • Gość: Śmiechacz A szczur rez luksusowy? IP: *.dip.t-dialin.net 24.12.04, 12:59

> Ja akurat jestem u siebie w Polsce - mam dom , 2 samochody,
                > pozycje zawodową , uznanie i prestiż.

... i szczury w garazu, tylko jeden ale za to prestizowy. Oj, cienko, panie
                prestidigitator!
              • Gość: GIT Re: ????????????????????? IP: 207.134.78.* 02.01.05, 11:02
                Samochody to moze masz ale lazienka w zuzym domu jedna i do tego nie ma cielej
                wody, bo wy brudasy jestescei.....
              • takami1 Re: ????????????????????? 05.01.05, 00:16
                No i szczury w garazu.. hmm.. A tak poza tym to zajmij sie wlasnym "luksusowym"
                zyciem a nie zagladaj w kieszen innym, gdziekolwiek by oni nie byli. Twoje
                pojecie o Polonii sprowadza sie chyba do filmu "Szczesliwego Nowego Jorku". Oj
                zdziwilbys sie jaki tu mozna miec dom, samochody i pozycje zawodowa.. Ale aby
                to osiagnac trzeba miec sporo rozumu czego Ci zycze.
              • Gość: HIENA Re: ????????????????????? IP: 24.149.145.* 05.01.05, 03:36
                TO FAJNIE MASZ KOLKU
                JA I TAK MAM LEPIEJ BO NIE MUSZE TAKICH JAK TY OGLADAC NA ULICY
            • mario71 Re: ????????????????????? 22.12.04, 21:20
              ...i my to mamy tez tyle ze nam sie lepiej zyje bo spokojniej i bez pomrocznej
              upierdliwosci na kazdym kroku. Ni wspomne o piniedzach zreszta.

So what ? Myslisz ze polonia to holota od sprzatania ? A dwa samochody moze
              miec tutaj prawie kazdy i w przeciwienstwie do Polski nie sa wyznacznikiem
              bogactwa tylko srodkiem transportu. Mozesz miec 5 jak chcesz w kazdy dzien
              tygodnia innym, ale po co ? I mozna postawic BMke na ulicy, i nawet postoi a
              nie pojedzie do Iwana. My tez mamy sukcesy zawodowe, tylko tu, amigo, nikomu
              tytul ni uderza do glowy. Tytul kazdy moze miec. Liczy sie co potrafisz, i
              jak potrafisz takci zaplaca - nie za znajomosci.

Cheers
              • Gość: apoloniusz Re: ????????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 21:45
                A jak do tego bogactwa twoj narod doszedl hm... ?
                • Gość: Василь Иваныч A jak do tego bogactwa twoj narod doszedl hm... ? IP: *.dyn.optonline.net 22.12.04, 21:52
                  Odpowiadasz na :
                  Gość portalu: apoloniusz napisał(a):

> A jak do tego bogactwa twoj narod doszedl hm... ?

radiozet.wp.pl/rozmowy_gosc.html?wid=22281
                  • Gość: Штирлиц™ zarejestrowanie przedsiębiorstwa zajmuje 23 miesią IP: *.dyn.optonline.net 22.12.04, 21:57
                    Gość portalu: Василь Иваныч napisał:

> Odpowiadasz na :
                    > Gość portalu: apoloniusz napisał(a):
                    >
                    > > A jak do tego bogactwa twoj narod doszedl hm... ?
                    >
                    > _______________________________
                    >
                    > radiozet.wp.pl/rozmowy_gosc.html?wid=22281
                    jeden z przywódców Platformy powiedział, że jest rzeczą skandaliczną, iż w
                    Polsce zarejestrowanie przedsiębiorstwa zajmuje 23 miesiące, a ja myślę, że
                    jest znacznie bardziej skandaliczną rzeczą, iż niejedno zarejestrowane
                    przedsiębiorstwo, realizujące cele, które są potrzebne naszej gospodarce,
                    przejawiające inicjatywę, o którąśmy walczyli przez lata ? może akurat Andrzej
                    Olechowski, który to mówił, nie najbardziej walczył, ale inni walczyli o to ?
                    czeka na oczywistą decyzję więcej niż 23 miesiące z powodu korupcji w aparacie
                    samorządowym czy rządowym. Uważam, że to jest bardzo istotna sprawa.

Żakowski: Musimy na chwilkę zmienić temat, żeby wrócić do podstawowego tematu
                    rozmowy w ?Gazecie na plażę?.
              • Gość: apoloniusz Re: ????????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 00:31
                Sie zapomnialem Manki zapytac o te "umiejetnosci" czy jedrne sa hehe.
          • Gość: yeah Re: i po co ta arogancja????????????????????? IP: *.vf.shawcable.net 24.12.04, 02:46
            ..no wlasnie dlatego US oslabia dolara,a wy zeby wyjsc z dziury wzmacniacie
            zlotowke smile)))
    • flipflap Gratulacje dla Experta 22.12.04, 21:05

• flipflap Re: Gratulacje dla Experta 22.12.04, 21:16
        Kolega Expert napisał:
        "u siebie w Polsce - mam dom , 2 samochody,
        pozycje zawodową , uznanie i prestiż."

Wszystko pięknie. Mam tylko małą dygresję. To, czym się tak zachwycasz, co
        osiągnąłes po latach, jest standartem w każdym cywilizowanym kraju.

Dla wielu jest to dopiero początek normalnego i dorosłego życia.

Niemniej, gratuluję tobie życiowego sukcesu.
    • maniek_the_porcupine My nie narzekamy, oni nam wspolczuja 22.12.04, 21:27
      Ekspert, jak autentyczne jest to twoje wspolczucie, czy wzorem Urbana poslales
      juz spiwory do Nowego Jorku?
      • lulu13 ekspert = glupek z Zambrowa 22.12.04, 22:01
        ten glupek z PRLu Bis wypisuje regularnie tu takie bzdury ,zmieniajac co
        chwila nik, to stary osiol co juz dostal kilka odmow o wize do USa i wie
        doskonale ze juz nie wjedzie do tego kraju,stad pruboje sie odreagowac na Forum
        Polonia. W rzeczywistosci mieszka w Zambrowie ,jezdzi starym ruskim rowerem
        marki "Ukraina" i jest na bezrobociu od kilku lat !! Dawno obgryzl pazury ze
        zlosci ze wszyscy ze Zambrowa siedza w Ameryce tylko nie on bo ma
        pecha ,eheheheheh !!,dlatego tak go gnebi temat emigracji !. A tego szczura to
        naprawde zobaczyl u siebie w lepiance blisko kanalow sciekowych gdzie mieszka
        od lat.
        • Gość: yeah Re: Zlapali EKSPERTA ! IP: *.vf.shawcable.net 22.12.04, 23:56
          "Z calego kraju dochodza do nas informacje o strachu panujacym na blokowiskach.

W ostatnim tygodniu na wroclawskich osiedlach Gadów Maly i Popowice mlodzi
          chuligani podpalili 12 wind w wiezowcach! Zagrozone bylo zycie setek osób.

- To byl koszmar. Przez kilka godzin bylismy uwiezieni we wlasnych
          mieszkaniach. Dookola duszacy dym - zalamuje rece Danuta Burniak (60 l.),
          mieszkanka 6. pietra wiezowca przy ul. Czarneckiego 9.

- Otworzylam drzwi i odepchnela mnie sciana dymu - wspomina pani Burniak. -
          Przezywalismy katusze. Najgorsze mysli przechodzily po glowie.

Policja zatrzymala trzech piromanów. - Tlumaczyli, ze chcieli zobaczyc, jak i
          komu wzniecony przez nich pozar wind zrobi krzywde... - opowiada Beata Tobiasz
          z wroclawskiej policji.

Podpalacze maja od 19 do 23 lat.
    • leb_jak_sklep Re: i po co ta emigracja????????????????????? 23.12.04, 00:45

> emigranci!!!!!!

Expercie zgadzam sie, ale nie z tym ze wszyscy gary myja. Wielu ma porzadne
      prace i nikt sie z nich nie smieje. A czesto o takie pracach w kraju nalezy
      zapomniec.
      Rzecz tylko w tym ze ci co planowali wracac do kraju zlapali sie teraz nie w
      pulapke paszportowa a w pulapke walutowa.
      Ci co zdurnieli na emigracji jak wiarus, kowalski, nazi czy inni wygnacy 68 roku
      nie mysla wrac do Polski bo to nie jest ich kraj. Raczej bliski wschod jest im
      blizej na serduszku z kamienia.
      Wez to pod uwage jzeli zaliczysz jakies obelgi.
      • mara_salvatrucha Re: i po co ta emigracja????????????????????? 23.12.04, 01:08

> Expercie zgadzam sie, ale nie z tym ze wszyscy gary myja. Wielu ma porzadne
        > prace i nikt sie z nich nie smieje. A czesto o takie pracach w kraju nalezy
        > zapomniec.
        > Rzecz tylko w tym ze ci co planowali wracac do kraju zlapali sie teraz nie w
        > pulapke paszportowa a w pulapke walutowa.

==no to pozostaje cale mnostwo tych ktorzy nic nie planowali bo po ch. planowc
        jak wszystko i tak podane z klucza i na tacy.

> Ci co zdurnieli na emigracji jak wiarus, kowalski, nazi czy inni wygnacy 68
        rok u nie mysla wrac do Polski bo to nie jest ich kraj.

== nie przesadzaj. Wiarus, Kowalski, NaziS i znakomita wiekszosc na tym forum
        popie..jacych na cablu i ADSL to jednak elita intelektualna i nie mozesz
        tego nie zauwazac bez narazenia sie na ostry opis twojej osoby. Uwazaj,m bo ci
        faceci znani sa z rzucania klatw po ktorych nikt jeszcze nie wydobrzal.

Raczej bliski wschod jest im
        > blizej na serduszku z kamienia.
        ==Wrecz przeciwnie. kazdy z nich chetnie sypnalby dularami na otworzenie
        jakichs firm polonijnych ale jakies gwarancje i pomoc musialyby byc.

> Wez to pod uwage jzeli zaliczysz jakies obelgi.
        ==no comment bo bez sensu.
        • lulu13 ale sie dajecie robic w konia !!! 23.12.04, 01:39
          napisalem juz wam w poprzednim poscie kim jest ten glupek "expert" a wy sie
          jeszcze rozczulacie nad tymi idiotycznymi postami. Wiec powtarzam raz jeszcze
          i wbijcie sobie to do glow !! to jest ostatni cham z Zambrowa co nie
          dostal wizy poraz kolejny do USA i tu sie wyzywa na forum polonia wypisujac
          brednie. Obgryzl dawno pazury ze zlosci ,ze wszyscy wyjechali a on musi
          siedziec w Polsce na bezrobociu !! Zrozumcie ze tylko frustraci co nie
          wydostali sie z kraju wypisuja tu o poloni idiotyzmy.
      • prawdziwystarywiarus A to sztuka całkiem świeża: gołą d. na jeżozwierza 23.12.04, 08:56
        leb_jak_sklep napisał:
        > Ci co zdurnieli na emigracji jak wiarus, kowalski, nazi czy inni wygnacy 68
        rok
        > u
        > nie mysla wrac do Polski bo to nie jest ich kraj. Raczej bliski wschod jest im
        > blizej na serduszku z kamienia.
        > Wez to pod uwage jzeli zaliczysz jakies obelgi.

Osiołku Porfirionie z łbem_jak_pusty_sklep z octem i herbatą na półkach - jak
        bida, to do Żyda?

Pudło, osiołku.

W 1968 Wiarus jeszcze słabo odróżniał qówno od dżemu, z powodu młodego wieku;
        jego emigracja z lat znacznie późniejszych się datuje. W jednym masz rację,
        osiełku, że trzeba mi było przestać dać się dymać miłościwie nam panującej PZPR
        przynajmniej pięć-siedem lat wcześniej. Do tej pory miałbym się jeszcze lepiej
        niż się mam, a nie straciłbym paru lat cennego czasu na iluzje, że jak dobrze
        pójdzie, to być może Pomroczna jeszcze za mojego życia będzie się nadawać do
        zamieszkania przez ssaki. W chwilach szaleńczego optymizmu myślalem nawet , że
        może chodzące na dwóch nogach? Ech, młodość...

No, ale co się stało to się nie odstanie, zresztą ja nie mam powodów do
        wnoszenia wobec Losu i Opatrzności żadnych poważniejszych zażaleń. Kasy i
        satysfakcji osobistej Los, Opatrzność i konserwatywny rząd federalny premiera
        Howarda w Australii zesłały mi w dostatecznej ilości, a na ch.. mi właściwie
        jeszcze dwa domy, jeszcze trzy samochody i wszelki inny kwiat paproci? Żeby
        zostać najbogatszym lokatorem na całym cmentarzu?

Posłuchaj, osiełku, pana Mańka Jeżozwierza. Pan Maniek wie, co mówi. Pan
        Maniek ma rację, choćby ta racja byla kolczasta i przez to trudna do
        przepchnięcia przez waszą kolektywną oślą kiszkę stolcową. W danym wypadku, pan
        Maniek Jeżozwierz rzeczowo i przystępnie ci tłumaczy, osiełku, że żadnych
        poważnych polonijnych inwestorów w Polsce nie było, nie ma i nie będzie.

Z prostego powodu. Jak zagraniczny inwestor ma zainwestować w Południowej
        Korei, to jedyne zadawane mu tam pytania są: w jakiej walucie czcigodny pan
        inwestor życzy sobie mieć płacony udział w zyskach, i na jakie konto mają
        czcigodnemu panu inwestorowi przekazywać te zyski.

Nikt nie będzie dochodził, czy inwestor czasem nie miał koreańskiej babki, ani
        się nie będzie nad nim wytrząsał, że o ile zachodzi takie podejrzenie, to on w
        takim razie będzie musiał:

- zalegalizować się,

- umiejscowić,

- kupić znaczek skarbowy na sumę swoich trzymiesięcznych dochodów,

- przetłumaczyć etykietke od majtek, jakie ma na sobie, na jezyk koreański
        poprzez wskazanego mu tłumacza przysięgłego,

- przynieść czekoladki i goździk dla pani Ziuty z okienka,

- udowodnić, że jego dzieci to naprawdę jego dzieci, rozwieść się przed
        koreańskim sądem ze swoją pierwszą żoną, nie szkodzi, że zmarłą przed trzema
        laty,

- odsiedzieć pół roku w koreańskim pyerdlu za nekrofilię, z powodu zawarcia
        związku małżenskiego z osobą nieżywą,

- odsiedzieć rok w koreańskim pyerdlu za bigamię ze swoją drugą żoną,

- oddać wszystkich członków najbliższej rodziny na zakładników urzędowi gminy
        Seul-Śródmieście,

- wyrobić sobie w krótkim procesie administracyjnym, składającym się z sześciu
        miesięcy latania po koreańskich urzędach i umizgiwania sie do tłustych pind
        żujacych buły, nowy koreański dowód osobisty, numer KESEL, oraz zaświadczenie
        na piśmie, że już jest przeniesiony do rezerwy i już nie jest uznawany za
        dezertera od 1981 roku.

- po trzykroć ucałować w oba pośladki prezydenta Korei na głównym placu Seulu,
        po trzykroć powtarzając przy tym: "Ja, niegodny syn marnotrawny, dopraszam się
        łaski Miłościwego Pana!"; szminka na wargach, którymi inwestor dotknie
        prezydenckiej doopy, ma naturalnie być nabyta w firmie należącej do małżonki
        prezydenta.

A po tym wszystkim oni się ewentualnie zastanowią, czy wziąć jego pieniądze,
        nic mu nie obiecując w zamian.

Dopóki waszą główną uciechą w Bulandii, drogi Osiołku Porfirionie, jest zabawa
        narzędziami przymusu państwowego jak małpa brzytwą, w celu robienia drugiemu,
        co sobie niemiło, bo to was kręci i pozwala wam się poczuć mocarstwem, dopóty
        uchodzić będzie waszej uwadze, że poziom ekskrementu przybiera na waszych
        ulicach i placach z dnia na dzień bynajmniej nie z powodu złośliwości
        emigrantów, tylko z powodu waszego energicznego pompowania własnego szamba
        24/7/365.

Odpuść se te gorączkowe majaczenia całego plutonu Wojsk Informatyki i Łączności
        z Polonią na temat, jak to nam renegatom tutaj na obczyźnie tęskno i źle, zaś
        naszym Rodakom w Kraju (jedno i drugie z dużej litery) za to tak jest
        świetnie, że na sam widok rozłożystego łona Macierzy ejakulują w ekstazie.

Te brednie nie mają siły sprawczej zdolnej do zmiany faktów, ani w niczym nie
        zniechęcą setek tysięcy ludzi w Polsce do"głosowania nogami".

Pójdziesz se za dwa-trzy lata, Osiołku Porfirionie, na izbę przyjęć w dowolnym
        polskim szpitalu, a tam będzie siedzieć głuchy jednoooki felczer, co się nie
        zalapał na robotę za granicą, sanitariusz świeżo wypuszczony z więzienia w
        Łodzi po odsiedzeniu 12 lat za "skóry", dwóch odzianych w futra szamanów-
        znachorów z Kazachstanu, wynajętych jako konsultanci medycyny prewencyjnej,
        kasjerka z kasą fiskalną z dzwonkiem, trzech barczystych ochroniarzy, and
        that's it.

Na ścianie będzie wisieć informacja, że pan doktor przyjmuje we wtorki i piątki
        od dwunastej do drugiej w Glasgow, UK, nie udziela kredytu na bilety
        autobusowe do Szkocji, zaś doopę masz czysto umyć po podróży, a przed wizytą;
        panią pielęgniarkę możesz zastać co drugi piątek w Oxelsund, Sverige, do
        najbliższej apteki możesz zaś pojechać do Rygi. Poniżej będzie numer telefonu
        do składania zażaleń, drobnym drukiem bedzie napisane, że rozmowa kosztuje 15
        PLN za każde 30 sekund, bo Ministerstwo Zdrowia zakontraktowało do odbierania
        telefonów firmę znajdującą się na Brytyjskich Wyspach Dziewiczych, a należącą
        do kolegi ministra, chwilowo znajdującego się w pyerdlu na Mokotowie.

Czy mi źle czy dobrze na obczyźnie, o tym ja decyduję, Osiołku Porfirionie, a
        nie twój podoficer dyżurny. Ty zaś, i cały pluton tobie podobnych
        łbów_jak_pusty_sklep, możecie mi trójskokiem w podskoku na pukiel skoczyć, z
        podwójnym saltem, potrójną śrubą i chórem reprezentacyjnym Wojsk Informatyki i
        Łączności z Polonią, śpiewającym:

"Wszystko Tobie, ukochana ziemio / Nasze myśli wciąż przy tobie są / Tobie
        lotnik tryumf nad przestrzenią / A robotnik daje dwoje rąk"

Merry Christmas. Pozdrów dziurę budżetową.

• komen.tator Re: A to sztuka całkiem świeża: gołą d. na jeżozw 24.12.04, 14:42
          Wiarus,

"Wszystko Tobie, ukochana ziemio / Nasze myśli wciąż przy tobie są / Tobie
          lotnik tryumf nad przestrzenią / A robotnik daje dwoje rąk"

Czy to jest autentyczny tekst czy go wymysliles? To jest obledne, jak pamietasz
          reszte tekstu to chcialbym sie posmiac wiecej!
          • Gość: E.T. Re: A to sztuka całkiem świeża: gołą d. na jeżozw IP: *.dyn.optonline.net 04.01.05, 07:09
            komen.tator napisał:

> Wiarus,
            >
            > "Wszystko Tobie, ukochana ziemio / Nasze myśli wciąż przy tobie są / Tobie
            > lotnik tryumf nad przestrzenią / A robotnik daje dwoje rąk"
            >
            > Czy to jest autentyczny tekst czy go wymysliles? To jest obledne, jak pamietasz
            >
            > reszte tekstu to chcialbym sie posmiac wiecej

No co, kolega do podstawowki nie chodzil? wink)

praca.gazeta.pl/praca/1,47345,811051.html
            A ten wierszyk pamietasz?:

Kto ty jestes? Polak maly.
            Jaki znak twoj? Orzel bialy.
            Gdzie ty mieszkasz? Miedzy swymi.
            W jakim kraju? Polskiej ziemi.
            Czym ta ziemia? Ma Ojczyzna.
            Czym zdobyta? Krwia i blizna.
            Czy ja kochasz? Kocham szczerze.
            A w co wierzysz? W Polske wierze! (Jak to mowia "nadzieja matka glupich"...)
          • prawdziwystarywiarus komen.tator, jesteś małolatem? 04.01.05, 09:13
            komen.tator napisał:

> Wiarus,
            >
            > "Wszystko Tobie, ukochana ziemio / Nasze myśli wciąż przy tobie są / Tobie
            > lotnik tryumf nad przestrzenią / A robotnik daje dwoje rąk"
            >
            > Czy to jest autentyczny tekst czy go wymysliles? To jest obledne, jak pamietasz
            >
            > reszte tekstu to chcialbym sie posmiac wiecej!

=============

Takie wlasnie mialem przeczucie, kolego, ze w stanie wojennym byłeś dopiero na
            etapie swędzenia tatusiowych jąder.

To jest naturalnie PRL-owski autentyk, pióra subtelnego poety Konstantego
            Ildefonsa Gałczyńskiego, z muzyka slubnego małżonka przedwojennej artystki
            kabaretowej Miry Zimińskiej-Sygietyńskiej (pierwszy topless na polskiej scenie
            kabaretowej, 1927). Ten utwór-potwór był we wczesnych latach 50-tych poważnie
            rozważany przez komuchów jako kandydat na nowy hymn narodowy PRL, miał zastšpic
            Mazurka Dabrowskiego. Nie zastapił, bo Stalin wysłuchał propozycji Bieruta,
            skrzywił się i powiedział że nie ma takiej potrzeby, bo Mazurek Dabrowskiego to
            "toże prilicznaja piesnia" czyli też ładna piosenka.

Dokument skoorwienia artystów w czasach, kiedy od takich tekstów wiała groza, a
            nikomu nie było z tego powodu do smiechu.

Czytaj, słuchaj, i ucz się, zamiast kłapać mordą bez pokrycia :

www.radio.com.pl/archiwum/pozycja.asp?id=94&kolekcja=5
            HISTORYCZNE PIESNI OKOLICZNOSCIOWE
            3. Ukochany kraj: Wszystko tobie, ukochana ziemio
            Kompozytor: Tadeusz Sygietynski
            Autor tekstu: Konstanty Ildefons Galczynski
            Wykonawcy: Chór i Orkiestra Rozglosni Wroclawskiej PR
            dyr. Arnold Rezler
            Opis: Budowa socjalizmu. Piesni masowe Polski Ludowej
            Wroclaw, 1954

Wszystko tobie ukochana ziemio
            Nasze mysli wciaz przy tobie sa,
            Tobie lotnik tryumf nad przestrzenia,
            A robotnik daje dwoje rak.
            Ty przez serca nam jak Wisla plyniesz,
            Brzmi jak rozkaz twój potezny glos.
            Murarz, zolnierz, ciesla, zdun, inzynier.
            Wykuwamy twój szczesliwy los.
            Ukochany kraj, umilowany kraj,
            Ukochane i miasta i wioski,
            Ukochany jedyny nasz polski.
            Ukochana i ziemia i nazwa;
            Nasza droga i slonce i gwiazda.

• skrynszot Re: i po co ta emigracja????????????????????? 23.12.04, 02:13
      hehe cala banda idiotow od razu sie pojawila.
      to wyglada jak lapanie wyglodzonych ryb w akwarium na pusty haczyk.
      Wszystkie wiarusy, filipki i inne pie..iete zupy sie pojawily
    • Gość: Eric Bloodaxe tepi, leniwi i bezczelni: cechy gatunkowe Polactwa IP: 67.111.137.* 23.12.04, 02:49

> 2,56 zł!!!Czy nie warto wracać do siebie , do Ojczyzny.

Czy tam do nich w tej Bulandii nawet prosta koncepcja "buy low, sell high" nie
      dociera? Obce waluty/akcje trzeba bylo kupowac dwa lata temu, gdy dolar stal
      wysoko. Teraz trzeba robic odwrotnie, a ten Koziolek Matolek chce dolary (USD)
      sprzedawac?
      Czy oni sie tam przez te pietnascie lat nawet podstaw ekonomii kapitalistycznej
      nie nauczyli? Bo przeciez nawet marksizm-leninizm odkryl ze jest ona cykliczna.

Osobom ktorych organ sluzacy do myslenia znajduje sie powyzej pasa polecam
      przestudiowanie nastepujacego wykresu:
      finance.yahoo.com/q/bc?t=3m&s=USDCAD%3DX&l=on&z=m&q=l&c=USDEUR%3DX
    • Gość: Podwojny Obywatel Mam i wyksztalcenie i kase o jakiej mozesz marzyc IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 23.12.04, 04:04
      Nie ludz sie niewyksztalcony biedaku. Mamy w przeciwienstwie do ciebie i dobre
      wyksztalcenie i dobra prace i obywatelstwo tutaj. A jesli zechcemy wrocic to
      mozemy cie zatrudnic do sprzatania, albo innych prac porzadkowych, wiec badz
      grzeczny. Ty jestes widac smieciem w swoim wlasnym kraju i nie mozesz zniesc
      tego ze ktos jest panem za granica. Wesolych swiat wiesniaku.Ps. mocna zlotowka
      niedlugo sie udlawisz, jeszcze masz prace? To pewnie juz niedlugo.
      • Gość: przyjaciel szczura Re: Ekspert napisal; IP: *.vf.shawcable.net 23.12.04, 10:13
        "Ja akurat jestem u siebie w Polsce - mam dom , 2 samochody,
        pozycje zawodową , uznanie i prestiż."
        ----------
        No,bym nie powiedzial ze ty jestes w tem Wroclawiu na pewno u siebie.
        No, niech ci bedzie synu bo przeciez jestes dzieckiem emigrantow.A ten stary
        szczur w garazu patrzy w twoje kaprawe oczka dziwiac sie co ty robisz
        nieproszony w jego wlasnym domu!hehe
        PS
        Nie drwij z biedy Ukraincow bo jeszcze mozesz u nich zbierac truskawki.

I ucz sie bracie pilnie jak Mickiewicz w Wilnie!(najlepiej niemieckiegosmile

• komen.tator Re: Ekspert napisal; 24.12.04, 14:46
          To wyglada jak na jakas niesamowita przepowiednie.

W zwiazku z przypwadkiem naglej acz nieodwzajemnionej milosci Polski do Ukrainy,

Czyzby Polska szykowala sobie przesuniecie na wschod podczas gdy europa dokona
          przesuniecia na dawne ziemie zachodnie??? W koncu, co Polske ma obchodzic jakas
          Ukraina icz pie..na Bialorus? Bylo i minelo a ci z Warszawy jak
          nawiedzenimieszaja swoje ryje tam gdzie nie potrzeba i nawet Sam Puten
          powiedzial ze XBATUT!
      • gadupa Klamiesz szmaciarzu! Bogaci sraja na ciebie. 02.01.05, 15:20
        1. Nie wiesz nawet co to jest: miec kase.
        2. Nie znasz nawet tego uczucia: posiadanie kasy.

do 1.
        moze nawet na tej pensyjce cus odlozyles. Ale sam widzisz jak zyja ci, co kase
        maja Wiec zamknij ryja drobny ciulaczu.

do 2.
        Gdybys mial kase, to zamknalbyc swojego ryja. Bogaci maja kase, a sie nia nie
        chwala.
        Gdybys byl bogaty to nie tracilbys czasu tutaj na forum, spedzalbyc czas z
        bogatymi na luksusowym jachcie i sral na Emigrantow z Forum Polonia.
        Wiec zamkinij ryja, bo nikt (kto ma kase) ci nie wierzy.
    • sdfsfdsf Re: i po co ta emigracja????????????????????? 24.12.04, 14:53
      ha ha ha, genialne, jutro pakuje sie i wracam do kraju
      bede siedzial na chodniku przed urzedem pracy i medytowal
    • Gość: Ala Re: nie wyjezdzalam po pieniadze IP: 207.134.78.* 02.01.05, 10:55
      sprawy materialne nie intresowaly mniej ako mloda osobe. Wyjechalam, bo mialam
      dosc polskiej glupoty, pazernosci, skorumpowania, obludy, pseudoreligijnej
      ciemnoty i tzw. polskiego charakteru polegajacego na bezinteresownej zawisci.
      Dlatego wyjechala w latach 80-tych wiekszosc mlodych wyksztalconych ludzi,
      ktorzy niczego sie nie bali ..i mieli racje. Wiekszosc niezle sie urzadzila. Do
      czego mamy wracac do przelicznika zlotowki na dolara, do glupoty wszedzie
      panujacej w niespotykanej wielkosci, do ludzi pazernych do tego stopnia. ze
      gotowi sprzedac matke??? NIE MA DO CZEGO WRACAC!!! Ja kocham kraj swojej
      emigracji, ba, zmienilam nazwisko na nazwisko meza, ktory nie jest Polakiem i
      uwazam sie za 100% obywatelke tego kraju. Nie tesknie za Polska a podczas
      ostatniego pobytu w kraju liczylam dni do wyjazdu; tak mialam dosc waszej
      pazernosci i glupoty rodacy. Do wszystkich paskudzw polskich dolaczyl sie teraz
      chriniczny brak podstawowych zasad kultury.Chamiejecie w zastraszajacym tempie
      a najgorsze wydaje sie wam, ze robicie sie nowoczesni.Nigdy bym nie zamienla
      kraju swojej emigracji, ktory uwazam za swoja ojczyzne, na Polske. Zreszta
      Polska nie bylaby w stanie zapewnic mi takiej dobrej i tak doskonale platnej
      pracy jaka tu posiadam. Zycze wam Polacy aby wasz sztuczny, nie oparty na
      niczym pieniadz EURO nie "pekl" pewnego dnia jak banka mydlana. Lepszy tani
      dollar niz zawieszony w prozni pieniadz o duzej wartosci ale bez pokrycia.
      • Gość: baletmistrz Re: Tlumaczenie sie komuszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 12:21
        Wszystkie komuchy tlumacza sie z emigracji tak samo, taka prawidlowosc.
        Jak wam sie PZPR zaczal rozpieprzac , skonczyly sie wam towarzyszko przywileje,
        talony , zolte firanki to pozostalo wam tylko szukac sponsora za granica.
        No niezly ten twoj sponsor , nazwisko ci dal hehe , teraz sie prawie
        nie odrozniasz ahahaha.

Ale obciachowa ta Polonia , nic dziwnego ,ze tyle polishjokes o was powstalo.
        • Gość: Ala komuchem to jestes ty IP: 207.134.92.* 02.01.05, 14:28
          bo wybrales sobie komunistyczny,zlodziejski rzad i do tego nikt cie nie
          zmuszal. Pomysl jakie to daje swiadectwo twojemu poziomowi umyslowemu. Ja nigdy
          komuchem nie bylam. A sponsora nie mam, mam meza od 18 lat tego samego. Nie
          zrobil mi zadnej laski, ze sie ze mna ozenil. Znalazlam go po skonczeniu juz
          tutaj studiow, kiedy dobrze zarabialam.....
        • Gość: Kanadyjczyk Re: Wylumaczenie sie polglowka IP: 207.134.92.* 02.01.05, 15:03
          Dlaczego wpuszczaja w Polsce takie polglowki jak ty na internet? Sponsorow to
          maja te wasze dziewczyny, ktore nie widza roznicy miedzy prostytucja a
          sponsorstwem. A obrazasz dziewczyne, ktora dala sobie sama rade w zyciu.
          Mieszkasz i zresz u rodzicow, taki jestes chojrak. Zlota polska mlodziez
          zajmuje glos a nie bardzo wie co sie jej dzieje wokol tylkow. Dobrze tez,ze ty
          nie jestes komuchem. Tylko kim jestes, jak glosowales na komuchow, ktorzy
          ukradli w Polsce wszystko co tylko sie dalo? Madrym demokrata? Gdzie wy macie
          mozgi, bo na pewno nie w glowie.
      • prawdziwystarywiarus Alu, nie zachęcaj sktywistów Polanezji do debaty 04.01.05, 10:02
        Gość portalu: Ala napisał(a):

> sprawy materialne nie intresowaly mniej ako mloda osobe. Wyjechalam, bo mialam
        > dosc polskiej glupoty, pazernosci, skorumpowania, obludy, pseudoreligijnej
        > ciemnoty i tzw. polskiego charakteru polegajacego na bezinteresownej zawisci.
        > Dlatego wyjechala w latach 80-tych wiekszosc mlodych wyksztalconych ludzi,
        > ktorzy niczego sie nie bali ..i mieli racje. Wiekszosc niezle sie urzadzila. Do
        >
        > czego mamy wracac do przelicznika zlotowki na dolara, do glupoty wszedzie
        > panujacej w niespotykanej wielkosci, do ludzi pazernych do tego stopnia. ze
        > gotowi sprzedac matke??? NIE MA DO CZEGO WRACAC!!! Ja kocham kraj swojej
        > emigracji, ba, zmienilam nazwisko na nazwisko meza, ktory nie jest Polakiem i
        > uwazam sie za 100% obywatelke tego kraju. Nie tesknie za Polska a podczas
        > ostatniego pobytu w kraju liczylam dni do wyjazdu; tak mialam dosc waszej
        > pazernosci i glupoty rodacy. Do wszystkich paskudzw polskich dolaczyl sie teraz
        >
        > chriniczny brak podstawowych zasad kultury.Chamiejecie w zastraszajacym tempie
        >
        > a najgorsze wydaje sie wam, ze robicie sie nowoczesni.Nigdy bym nie zamienla
        > kraju swojej emigracji, ktory uwazam za swoja ojczyzne, na Polske. Zreszta
        > Polska nie bylaby w stanie zapewnic mi takiej dobrej i tak doskonale platnej
        > pracy jaka tu posiadam. Zycze wam Polacy aby wasz sztuczny, nie oparty na
        > niczym pieniadz EURO nie "pekl" pewnego dnia jak banka mydlana. Lepszy tani
        > dollar niz zawieszony w prozni pieniadz o duzej wartosci ale bez pokrycia.

Oni i tak wiedzą lepiej. Nie daj się podpuszczac.

Gó..arstwo krajowe i tak nic z tego nie zrozumie. Pojęcie swiętego spokoju,
        nieosiagalnego w Polsce za żadne pieniadze, jest tam egzotyczne i nieznane.
        Polska racja stanu wisi na tym, zeby nikt w jej granicach nie mogl byc pewny
        dnia ani godziny. Panstwo oparte jest na tym, ze jego skorumpowani urzednicy
        moga kazdemu, w kazdej chwili, zrobic co im sie spodoba. Prawo sluzy do
        przestrzegania przez obywateli, panstwo natomiast przestrzega, albo nie,
        wlasnego prawa wedlug wlasnego uznania. Swiadomosc narodowa sklada się z
        najczarniejszej, najbardziej jadowitej zawisci wobec kazdego podejrzanego o to,
        ze ma lepiej.

W latach 1980-89 "glosowalo nogami", emigrujac na Zachod, ponad milion mlodych
        Polaków (dane IPN), ktorzy mieli serdecznie dosyc wszystkiego, co laczylo sie z
        PRL-em. Znakomita wiekszosc jest nadal na emigracji, i do Polski nigdy nie wroci.

Ci, którzy dzis wyjezdzaja do krajów EU, tez w znakomitej większosci juz nie
        wroca, pomimo bębnienia natrętnej propagandy krajowej, ze jada tam tylko
        "zarobic i wrocic" - zapewne z workiem euro na lapówki dla polskich urzędnikow,
        którzy nigdzie nie jada, bo sa niezatrudnialni gdziekolwiek poza Polanezja.

Polacy z "anglosaksów", z Irlandii, Szwecji czy Hiszpanii, przyjada parę razy -
        coraz rzadziej, na coraz krócej - z wizytami do Polski; na stale nie wroca nigdy.

Z bardzo podobnych powodów jak ich poprzednicy z pionierskich lat Wielkiej
        Ucieczki 1980-89, przez Traiskirchen, Latinę i Zirndorf, Szwecję, Grecję,
        Jugosławię i UK - dla swiętego spokoju! Nikt normalny, zapoznawszy się
        osobiscie z prozš zycia codziennego zwyklego mieszkanca Pierwszego Swiata, nie
        wybierze dobrowolnie zycia na polanezyjskiej hustawce tylko dlatego, że
        dresiarze na ławce obok jada grypsera po polsku, a jego nostalgia wskutek tego
        za serce chwyta.

W większosci krajow UE mozna się bez większych problemow naturalizowac po pięciu
        latach legalnego pobytu. Prawo imigracyjno-naturalizacyjne wiekszosci krajów UE
        gruntownie olewa, czy Miłosciwie Panujacy Prezydent Wszystkich Polaków,
        działajacy w zakresie spraw zwiazanych z obywatelstwem polskim jako neofeudalny
        suweren z uprawnieniami absolutnego monarchy, zwolni kogos swoja miłosciwa,
        osobista, nieodwołalna i niezaskarżalna do sadów decyzja z obywatelstwa
        polskiego, czy nie.

Nawet w całkiem dennych dołach spolecznych zaznacza się wyrazna róznica na
        niekorzysc Polanezji. Warto zauwazyc, ze Polaków koczujacych na Victoria Station
        w Londynie brytyjska policja jakos nie aresztuje, żeby ich potem fachowo na
        komisariacie skopac po brzuchu, kolej nie wynajmuje prywatnych ochroniarzy, zeby
        im zrobili to samo, skinheadzi nie probuja nikogo zabic na dworcu kijami do
        baseballu, duchowienstwo anglikanskie nie próbuje nachalnie nawracac, pogotowie
        ratunkowe wezwane na dworzec nie dosc, ze przyjezdza, ale i nikogo nie zabija
        zastrzykiem w celu sprzedazy jego trupa zaprzyjaznionej firmie pogrzebowej. A
        rada miejska miasta Londynu jest nawet gotowa kupic tym ludziom bilety do domu.
        Jak Dworzec Centralny w Warszawie za trzydziesci lat dojdzie do tego standardu,
        to bedzie bardzo powazny postep cywilizacyjny.

Gó..arstwo i zagluszacze tego forum znaja PRL jedynie ze slyszenia, piate przez
        dziesiate, jako miejsce gdzie rozne rzeczy dostawalo się pół albo i całkiem
        darmo, pracowac nie trzeba bylo w ogóle, a każdy mial na piwo - utopia
        lumpenproletariatu, czyli "za komuny bylo lepiej". Jak każdy przedmiot
        idealizacji w bajarstwie ludowym, ten obraz PRL ma tyle wspólnego z
        rzeczywistoscią, co Izba Lordów z Izbą Wytrzezwien.

Nie ma wszakze absolutnie zadnej potrzeby wspinania sie na wysokiego moralnego
        konia. Miałaś dosyć, wyjechałaś - to wystarczy; tylko tyle i aż tyle. To były
        decyzje duzego kalibru, jakich agresywne a rozpaskudzone gó..arstwo Polanezji
        nie doświadczyło w zyciu nigdy. Ale Twój Szanowny Małżonek jest tu Bogu ducha
        winien, nie ma potrzeby mieszać go do tego, że ty miałaś dar szybkiej
        orientacji, więc wcześniej niz inni przećwiczyłaś zasadę "buy low, sell high",
        co zresztą z wszech miar godne jest pochwały i naśladownictwa.
      • Gość: DownUnder... Re: Mlodzi emigrowac albo walczyc... IP: *.ains.net.au 12.02.05, 02:33
        "My w 81 glosowalismy nogami"starywiarus-to prawda, przez nastepne 25lat nic
        sie nie zmienilo, powiedzialbym ciemnogrod cofnal sie do sredniowiecza (ironia
        nie? kazdy czarnuch jest clozetowym pedziem na czele z Wojtyla -sic Palnick-do
        Sydney mlodzi sutannicy przyjezdzaja w nagrode za dmuchanie starych biskupow i
        jak zazarcie walcza z homo) kraj feudalizmu i zlodziejstwa. Kto chcialby tam
        wrocic na stale? Ciecie z ciemnogrodu jak trudno wam jest zrozumiec ze
        wiekszosc z nas to bogaci, szanowani obywatele innych krajow-lekarze,
        inzynierowie, uczciwi z business. Ja do ciemnogrodu wpadam co dwa lata, mam tam
        dom i mieszkania-nie mialem tego kiedy w 81 uciekalem-moze wroce na pozna
        emeryture? A co wy-wybory ida i znow banda zlodziji bedzie gora. Zostali tam
        jeszcze jacyc uczciwi-zorganizujcie sie-lista lokalnych zlodzieji i UBkow
        powinna wisiec na kazdym domu-my pomozemy...
    • gadupa Idz lepiej na sanki. 02.01.05, 13:25
      I nie zadawaj durnych pytan.
      • Gość: Ola Z przyjemnoscia IP: *.aster.pl 04.01.05, 10:45
        tylko wyczaruj mi snieg.
        • Gość: polak Re: Z przyjemnoscia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 01:52
          Alez my polacy potrafimy sie zrec miedzy soba... mieszkam w polsce ale
          podziwiam wszystkich tych ktorzy wyjechali za granice i sobie radza gorzej lub
          lepiej. To naprawde jest cos! a slaby dolar wzg zlotowki jest dla zyjacych w
          usa bez znaczenia,bo placi sie tam w dolarach a przeciez pensje nie
          spadaja.Faktycznie w polsce robi sie nieciekawie z praca,licza sie
          znajomosci,uklady,zreszta jak wszedzie na swiecie. Ale za granica mozna latwo
          miec prace za minimalna stawke i mozna z tego tam wyzyc w miare normalnie a
          tutaj w polsce za minimalna pensje mozna sie tylko wyzywic i rachunki,a gdzie
          przyjemnosci,podroze,jakies zycie..... A ten dom i 2 samochody to typ polskiego
          chwalipiety..tak tak to jest luksus tutaj, za granicą-norma!
          • Gość: Ala Re: Z przyjemnoscia IP: *.client.comcast.net 05.01.05, 03:24
            A czy te dwa samochody moga byc gratami?
            • Gość: gosc Re: Z przyjemnoscia IP: *.client.comcast.net 12.02.05, 01:06
              Gość portalu: Ala napisał(a):

> A czy te dwa samochody moga byc gratami?

Za granica moga byc gratami ale nie musza. A w Polsce? W Polsce juz nie ma bo
              ukradli hehehehe i nowe i graty. I tu jest roznica.
    • Gość: Szybki Re: i po co ta emigracja????????????????????? IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 12.02.05, 02:57
      Gosc EKSPERT,
      Z pewnoscia dla kolegi nie potrzeba tej emigracji bo jest zadowolony z zycia w
      kraju a to jet wazne.
      Pozd.z Kalifornii.
    • Gość: Kolega Po to by doznac dodatkowych wrazen w zyciu ... IP: 5.5R* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 12.02.05, 06:07
      zobaczyc kawalek swiata, sprawdzic siebie, itd itp ...
      • Gość: Szybki Re: Po to by doznac dodatkowych wrazen w zyciu .. IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 12.02.05, 09:31
        Gosc Kolega napisal(a):
        Zobaczyc kawalek swiata, wiec tego mozna dokonac jako turysta.
        Pozd. z Kalifornii.
        • Gość: Kolega Oczywiscie. We mnie - emigrancie - siedzi: turysta IP: 5.5R* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 13.02.05, 00:18
          odkrywacz, tester itd itp ...
          • kan_z_oz Re: Oczywiscie. We mnie - emigrancie - siedzi: tu 13.02.05, 06:19
            Ekspert napisal; ja tylko pisze dlatego ,że wchodze dzisiaj do mojego garażu a
            tam szczur.Patrze w jego oczy i widze - strach, smutek, samotność...Wtedy
            pomyślałem o was , drodzy emigranci!Ja akurat jestem u siebie w Polsce - mam
            dom , 2 samochody, pozycje zawodową , uznanie i prestiż.Powodzenia emigranci!

Patrze na Twoj post i mysle; ile jest wart czlowiek w momencie kiedy traci te 2
            samochody, dom i pozycje zawodowa? Sam ocen swoja wartosc.
            Kusisz los, rzucasz w eter wyzwanie ktoremu obawiam sie nie jestes w stanie
            sprostac.
            Slowa wypowiadane sprawdzaja sie, uwazaj co mowisz i piszesz.

Zycze Ci powodzenia
            • Gość: yeah Re: Zlapali EKSPERTA ! IP: *.vf.shawcable.net 13.02.05, 11:01
              "Tej potwornosci dokonali uczniowie
              Nawet starzy policjanci byli w szoku. Dwaj uczniowie II klasy gimnazjum
              skatowali i spalili zywcem dwóch bezdomnych! 15-letni Adrian S. i 18-letni
              Rafal L. juz przyznali sie do winy. Mówia, ze zabili... dla zabawy!

Mordercy mówia, ze planowali tylko okrasc dwóch bezdomnych. A ze ich bestialsko
              zamordowali, to "tak jakos wyszlo", a zreszta to "szmaciarze byli".

Jest 10 grudnia, ok. godz. 18, ulica Kolonska w Katowicach. Dwaj bezdomni,
              którzy przez caly dzien zbierali makulature i puszki, wracaja z "utargiem" ze
              skupu do kanalów cieplowniczych, maja przy sobie w sumie najwyzej 30 zlotych.
              Nagle wylania sie dwóch wyrostków. - Dawajcie kase - pada rozkaz.

Bezdomni nie mieli zamiaru oddawac zarobku. Napastnicy kopia, bija drewnianymi
              palkami, opluwaja. W koncu ofiarom udaje sie doczolgac do kanalu
              cieplowniczego. Ale bandyci wpadaja na okrutny pomysl. Wrzucaja do kanalu
              zapalone gazety, szmaty.

Bezdomni nie maja zadnych szans. Jednemu z nich udaje sie jednak wyjsc na
              zewnatrz, drugi ginie w strasznych meczarniach w kanale.

Splonal zywcem
              - Strazacy znalezli w kanale czesciowo zweglone zwloki 46-letniego mezczyzny -
              mówi kom. Magdalena Szymanska-Mizera, rzecznik katowickiej policji. - Drugi z
              bezdomnych - 48-letni zostal przewieziony do szpitala, po kilku godzinach
              niestety zmarl.

W czasie przesluchan dwóch nastolatków odpowiadalo spokojnie na pytania. Ze
              szczególami opisali caly przebieg zdarzenia. Ani przez chwile nie wygladalo,
              zeby czegos zalowali.

Moze dostac dozywocie
              A jednak. Prokuratura ustalila, ze obaj mordercy chodzili czasem do kanalów...
              zeby poznecac sie nad bezdomnymi. Bili ich, opluwali, czasem dla zabawy
              okladali kijami.
    • Gość: `QVQ Re: i po co ta emigracja????????????????????? IP: *.in-indianap0.sa.earthlink.net 13.02.05, 15:33
      EKSPERT napisał
      . Tam na emigracji się
      > zatrudniani do najgorszych prac

nie wszyscy maja takie doswiadczenia jak ty przyjacielu
    • woman4 ale z ciebie idiota Ekspert... 13.02.05, 16:11
      twoj tekst mialam pozostawic bez komentarza, ale nie mogesmile
      zadna praca nie chanbi, to po pierwsze! jak sie nie ma kasy (co w Polsce nie
      jest rzakoscia) to sie ludzie roznych robot chwytaja, bo nie ma wyjscia,
      przynajmniej probuja. to jaka robote za granica dostaniesz, zalezy od
      kwalifikacji i odrobiny szczescia. twoje dwa auta, szczur w garazu zrobily na
      mnie niesamowite wrazeniesmile jestes durniem idealnymsmile a ja mam wiecej jak ty,
      kawal swiata zwiedzonego i robote za biurkiem na emigracji i nie smiem w taki
      prymitywny sposob komentowac rodakow, ktorzy chwytaja sie za granicami roznych
      robot w celu dorobienia sie paru groszy na polski chleb ty osilku! du bist
      wirklich dummsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka