Dodaj do ulubionych

Czy sa jacys biedni emigranci na tym forum?

18.05.02, 09:21

Emigranci na tym forum to ryj-w-ryj bez wyjatku ludzie bardzo
zamozni. Maja super prace albo firmy. Mieszkaja w manszionach,
maja stado carow z full wypasem, tluste konta bankowe, inwestycje, k
redyt lajns na 100k i tak dalej.

Maczacz to zarobil 87,323.37 baksow na rok, Renka ma knajpe z
wlasnym www.polishrestaurant.com . Ba, ludzie maja sprzataczki
ale nie jakies tam Polki, na lepsze ich stac.

Jednym slowem emigranci sa tak zamozni jak w Polsce sie nie da.

Tymczasem w kazdym kraju jest co nieco biednych tez a mowi sie
ze wiekszosc biednych to imigranci. Musza chyba byc tez biedni
emigranci znad Wisly? Dlaczego oni sie nie ujawniaja, nie stac ich na
internet? Chyba nie jest z nimi az tak zle w porownaniu do biednych
krajowcow? A poza tym mogliby skorzystac z public internet w bibliotece.

Wiec mamy zagadke czy sa jacys biedni emigranci? A jesli sa to dlaczego
ich tu nie ma?
Obserwuj wątek
    • _szwedka Re: Czy sa jacys biedni emigranci na tym forum? 18.05.02, 10:33
      Aby odpowiedziec na to pytanie trzeba najpierw zinterpretowac slowo "biedny".
      A wiec, komentator. Kto moze uwazac sie za biedaka?
      • Gość: Biedny Komentator jest biedny. Biedny bo chory.... IP: *.proxy.aol.com 18.05.02, 17:58
    • Gość: chomik FAKTY IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 18.05.02, 10:36
      Prawie wszyscy Forumowicze-Polonusy sa biedni ! Tylko klamia na forum i udaja
      bogatych.
      Scierka,miotla,kubel i woda oto prawdziwa polonijna przygoda.......
      Taka jest prawda jesli chodzi o Polonie( oczywiscie nie wszystkich....).
      Polonia to raczej wzbudza juz teraz w Polsce litosc ,a nie zazdrosc.
      Zreszta same Polonusy pisza na tym forum,ze im rodziny przysylaja pieniadze z
      Polski.
      Mysleli,ze pojechali do raju ,a tu prosze bida,charowka i czesto
      glodowka......TAKIE sa FAKTY !
    • Gość: POLAK bo nie maja komputera IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 18.05.02, 10:38
      komentator napisał(a):

>
      > Emigranci na tym forum to ryj-w-ryj bez wyjatku ludzie
      bardzo
      > zamozni. Maja super prace albo firmy. Mieszkaja w
      manszionach,
      > maja stado carow z full wypasem, tluste konta bankowe,
      inwestycje, k
      > redyt lajns na 100k i tak dalej.
      >
      > Maczacz to zarobil 87,323.37 baksow na rok, Renka ma
      knajpe z
      > wlasnym www.polishrestaurant.com . Ba, ludzie maja
      sprzataczki
      > ale nie jakies tam Polki, na lepsze ich stac.
      >
      > Jednym slowem emigranci sa tak zamozni jak w Polsce sie
      nie da.
      >
      > Tymczasem w kazdym kraju jest co nieco biednych tez a
      mowi sie
      > ze wiekszosc biednych to imigranci. Musza chyba byc tez
      biedni
      > emigranci znad Wisly? Dlaczego oni sie nie ujawniaja,
      nie stac ich na
      > internet? Chyba nie jest z nimi az tak zle w porownaniu
      do biednych
      > krajowcow? A poza tym mogliby skorzystac z public
      internet w bibliotece.
      >
      > Wiec mamy zagadke czy sa jacys biedni emigranci? A
      jesli sa to dlaczego
      > ich tu nie ma?
      >

• Gość: kicius Re: bo nie maja komputera IP: *.speed.planet.nl 18.05.02, 10:49
        Jezeli przez bycie biednym rozumiesz :nie posiadanie
        restauracji,mieszkania,sprzataczki i credit line-to ja jestem.Tylko nie
        przysylaj mi kasy-nie jest az tak zle!
    • Gość: Sar Re: Czy sa jacys biedni emigranci na tym forum? IP: *.prem.tmns.net.au 18.05.02, 10:51
      K....wa, nie przejmuj sie tym, sa czy nie ma , co to ma do rzeczy???!!!
      • Gość: Funnel Re: FAKT IP: *.vf.shawcable.net 18.05.02, 11:20
        Oho! Tow. Komentator kupil se chomika.
    • Gość: Pola Re: Czy sa jacys biedni emigranci na tym forum? IP: *.extern.kun.nl 18.05.02, 11:57
      Nie jestem bogata, ale na internet to mnie jeszcze stac smile
    • Gość: Sar Re: Czy sa jacys biedni emigranci na tym forum? IP: *.prem.tmns.net.au 18.05.02, 12:04
      Hej, komentator, czemu nie powiesz zsefowi coby cie w delegacje wyslal??? do
      takiej Hameryki na przyklad. Nie bedziesz sie musial intelektualnie wysilac!!!
      Pojedziesz, zobaczysz, nie bedziesz robil z siebie durnia na forum. To musi
      bayz bardzo nieprzyjemne za glupa robic!!!
      • Gość: tato Re: Czy sa jacys biedni emigranci na tym forum? IP: *.fastres.net 18.05.02, 12:18
        Jescze nie ale 29-go wygole sie strasznie.
        Tak to jest,jak jest sie burzujem.
    • ninna Re: Czy sa jacys biedni emigranci na tym forum? 18.05.02, 12:24
      Ja jestem dosyc "biedna" bo jestem studentka. Ale komputer i internet mam :o)
      Cieszysz sie, ze taka osobe znalazles???

Chociaz jak widzisz (albo jak nie widzisz), to ze sie posiada restauracje, nie
      musi znaczyc, ze sie jest bogatym. He he...
    • Gość: biedny Re: Czy sa jacys biedni emigranci na tym forum? IP: *.dip.t-dialin.net 18.05.02, 12:40
      jestem biedny i co teraz?
      • Gość: kicius Re: Czy sa jacys biedni emigranci na tym forum? IP: *.speed.planet.nl 18.05.02, 14:06
        Biedny,szkoda mi cie, czy mozna ci jakos pomoc?(a niech diabli wezma mit o
        braku polonijnej solidarnosci...)
        • Gość: burak Re: Czy sa jacys biedni emigranci na tym forum? IP: *.proxy.aol.com 18.05.02, 15:21
          u mnie bida az piszczy czy komentator ma jakies fundusze na zapomogi?
          pelen nadzieji Burak-czerwony
        • Gość: biedny Re: Czy sa jacys biedni emigranci na tym forum? IP: *.dip.t-dialin.net 18.05.02, 15:33
          kicius, cmok* smile trawki bym troche potrzebowal, pojdziesz
          do waszego cofe shop? pozdrowionka
          • Gość: kicius Re: Czy sa jacys biedni emigranci na tym forum? IP: *.speed.planet.nl 18.05.02, 21:33
            cmok,moge isc
            • Gość: biedny Re: Czy sa jacys biedni emigranci na tym forum? IP: *.dip.t-dialin.net 18.05.02, 21:55
              masz dobre serduszko smile)
    • Gość: obbaz Re: Czy sa jacys biedni emigranci na tym forum? IP: *.net064.nj.sprint-hsd.net 18.05.02, 15:29
      Okreslenie slowa "biedny" jest raczej relatywna odnosnia tego co mielismy w KRAJU a co
      chcielibysmy miec TUTAJ. Kazdy Papuas po przyjezdzie do krajow posiadajacych konstytucje
      stwierdzi ze jest bogaty bo ma poddloge w mieszkaniu zamiast ubitej gliny.
      Pamietam ze w latach 70/80 kazdy byl w Polsce bogaczem gdy mogl wykupic mieszkanie
      spoldzielcze lub wybudowac dom za pieniadze ktore zarobil u ZYDA w Austrii. Ja np. uwazam ze
      jestem bardzo bogaty, po wyjezdzie z Polski w 1984 roku, pracuje gdzie lubie, nie musze miec
      dowodu osobistego z pieczatka zatrudnienia, mieszkam gdzie mi to odpowiada bez koniecznosci
      walki o kwaterunkowe mieszkanie, na wakacje jezdze bez padania na kolana o wydanie paszportu,
      do kosciola chodze o ile mam chec bez zwracania uwagi na PORZADNE matki polki ktore oceniaja
      czyjsc charakter lista obecnosci parafialnej, nie dorobilem sie miliona $$$, ale mam oszczednosci
      ktore chetnie wydaje gdy jest ku temu okazja.(Kilka lat temu zauwazylem ze sila nabywcza pieniadza
      nie jest wcale wprost proporcjonalna do procentow w banku). Kocham kogo chce i gdziekolwiek
      mam na to ochote. Wpadam na NET , czytam i czasami odpisuje...i jednoczesnie pozdrawiam TYCH
      biednych....pamietajcie jestescie bogatsi w uczucia, wspomnienia i przezycia...bogactwo to tylko
      wydruk na waszym koncie bankowym ktore jest niczym.

Pozdrawiam

Biedno-bogacki Obbaz
      • Gość: polaczek Re: Czy sa jacys biedni emigranci na tym forum? IP: *.proxy.aol.com 18.05.02, 15:44
        biedne to sa afrykanskie dzieci ktore nie dosc ze sa niedozywione i umieraja z
        glodu lub/i na przerozne choroby to sie jeszcze je dokarmia biala maka i bialym
        cukrem, jakby nie dosyc tam cierpienia bylo. I jeszcze uczy sie Afryke
        genetycznego rolnictwa. Kto postanowil byc bogatym czlowiekiem ten jest marnym
        posiadaczem, i diabel, ktory trzyma sakwe ze srebrnikami, ucieka od niego jak
        od zwyklego smrodu, chocby nie wiem jak sie silil.
      • ninna Re: Czy sa jacys biedni emigranci na tym forum? 18.05.02, 16:45
        Ktos mi opowiadal, ze w Polsce zniesli dowody osobiste w ksztalcie ksiazeczek i
        kazdy nosi cos w rodzaju legitymacji.
        • Gość: ___ Re: Czy sa jacys biedni emigranci na tym forum? IP: *.lublin.mm.pl 23.05.02, 00:56
          po prostu plastikowy dowód - co to ma do rezczy?
      • Gość: gwizder Re: Czy sa jacys biedni emigranci na tym forum? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 22.05.02, 15:43
        Gość portalu: obbaz napisał(a):

> Okreslenie slowa "biedny" jest raczej relatywna odnosnia tego co mielismy w KRA
        > JU a co
        > chcielibysmy miec TUTAJ. Kazdy Papuas po przyjezdzie do krajow posiadajacych ko
        > nstytucje
        > stwierdzi ze jest bogaty bo ma poddloge w mieszkaniu zamiast ubitej gliny.
        > Pamietam ze w latach 70/80 kazdy byl w Polsce bogaczem gdy mogl wykupic mieszka
        > nie
        > spoldzielcze lub wybudowac dom za pieniadze ktore zarobil u ZYDA w Austrii. Ja
        > np. uwazam ze
        > jestem bardzo bogaty, po wyjezdzie z Polski w 1984 roku, pracuje gdzie lubie, n
        > ie musze miec
        > dowodu osobistego z pieczatka zatrudnienia, mieszkam gdzie mi to odpowiada bez
        > koniecznosci
        > walki o kwaterunkowe mieszkanie, na wakacje jezdze bez padania na kolana o wyda
        > nie paszportu,
        > do kosciola chodze o ile mam chec bez zwracania uwagi na PORZADNE matki polki k
        > tore oceniaja
        > czyjsc charakter lista obecnosci parafialnej, nie dorobilem sie miliona $$$, al
        > e mam oszczednosci
        > ktore chetnie wydaje gdy jest ku temu okazja.(Kilka lat temu zauwazylem ze sila
        > nabywcza pieniadza
        > nie jest wcale wprost proporcjonalna do procentow w banku). Kocham kogo chce i
        > gdziekolwiek
        > mam na to ochote. Wpadam na NET , czytam i czasami odpisuje...i jednoczesnie po
        > zdrawiam TYCH
        > biednych....pamietajcie jestescie bogatsi w uczucia, wspomnienia i przezycia...
        > bogactwo to tylko
        > wydruk na waszym koncie bankowym ktore jest niczym.
        >
        > Pozdrawiam
        >
        > Biedno-bogacki Obbaz

No to właściwie teraz to samo w Polsce...
    • luiza-w-ogrodzie Re: Czy sa jacys biedni emigranci na tym forum? 18.05.02, 15:40
      Bieda finansowa naprawde nie razi tak jak ubostwo duchowe i nedza umyslowa
      reprezentowane na tym forum przez tow. komentatora i podobnych tropicieli
      klamstw Polonii.

Nie wiecie nic o emigracji, piszcie o tym, na czym sie znacie. Co do tego
      watku, to: "Pieski szczekaja, karawana idzie dalej". Aport, komentator!

Luiza-w-Ogrodzie
      • Gość: maz Re: Czy sa jacys biedni emigranci na tym forum? IP: *.arach.net.au 18.05.02, 15:44
        Brawo Luiza !!!!!!
        Tylko pamietaj ze Tow.Komentator pracuje na zlecenie i jemu za to placa.
        • luiza-w-ogrodzie Re: Czy sa jacys biedni emigranci.. do maz 18.05.02, 15:48
          Gość portalu: maz napisał(a):

> Brawo Luiza !!!!!!
          > Tylko pamietaj ze Tow.Komentator pracuje na zlecenie i jemu za to placa.

Maz, dziekuje za pozytywna ocene mojego wkladu w te pryncypialna dyskusje wink

A komentatorowi za prace tak nedznej jakosci tobym dala baty, a nie placila.
          Gdzie kontrola jakosci, gdzie dzial marketingu! Tow Komentator uprawia tu
          amatorska partyzantke, ktora moze uszczerbic i tak watpliwa slawe jego
          pracodawcow. Widac, ze nikt mu nie zrobil planu marketingowego wycelowanego na to
          jak nadgryzc to forum.

Z pozdrowieniem
          Luiza-w-Ogrodzie
          • jkm3 Re: Czy sa jacys biedni emigranci.. do maz 18.05.02, 16:10
            Nasz tow. Komentator to chyba lubi tak sobie a muzom pobredzić . To nie jego
            interes kto jaki jest i ile ma , najważniejszy jest sam czlowiek . Stan konta
            pozostawmy lepiej bankom , dla mnie najważniejsze jest robic to co sie lubi i
            juz przez to stajemy sie bogatsi ,chociazby duchowo. A pieniadze sa wazne i
            nawet bardzo wazne , ale nie najwazniejsze i tak trudno bez nich życ .
    • bigbrada Re: Czy sa jacys biedni emigranci na tym forum? 18.05.02, 16:37
      Trafiłeś w czuły punkt kilku osób, jak widać po ich reakcjach.
      • jot-23 Re: Czy sa jacys biedni emigranci na tym forum? 18.05.02, 16:44
        bigbrada napisał(a):

> Trafiłeś w czuły punkt kilku osób, jak widać po ich reakcjach.

hehhe... jak to czytam to sie pytam...czy kto nie zajebal komentatorowi nicka,
        takie brednie hehhe.... i w dodatku nic o cyklu koninkturalnym, moze juz poza
        sluzba pisal?

"Tymczasem w kazdym kraju jest co nieco biednych " tu naleza sie brawa za
        bezstronnosc , heheheh, czas na male conieco, czytaliscie kubusia puchatka?
        mjut!!!

ale masz racje czuly punkt, ze komentator kurwa po nocach spac nie moze i
        pamieta dokladnie sume skromnych jakby nie bylo zarobkow macacza, heheheh.
    • Gość: biedny Re: Czy sa jacys biedni emigranci na tym forum? IP: *.dip.t-dialin.net 18.05.02, 16:50
      <serious mode>

ludzie (kochani),

naprawde biedne osoby nie maja czasu i mozliwosci
      ani sily, zeby bawic sie na takim forum w terapie
      psychiczna, czy inna. takie osoby walcza co dziennie
      oto zeby przezyc nastepny dzien.

wiecie co? nam jest za dobrze i przewraca nam sie
      w glowie! wyjdzcie na ulice i napewno znajdziecie
      biedna osobe, dajcie jej cos do jedzenia albo pieniadze,
      (chociaz przepija, ale coz) bedzie wiecej z tego
      pozytku.

</serious mode>
    • Gość: Maria Komentatorze! IP: *.dip.t-dialin.net 18.05.02, 16:53
      • Gość: Maria Re: Komentatorze!Raz jeszcze IP: *.dip.t-dialin.net 18.05.02, 17:34
        poprzedni post wyslal sie bez tresci.

Ale jeszcze raz Komentatorze: masz racje i jak zwykle wiesz lepiej.
        Jestesmy PARA-PSYCHOIDALNI, jak juz nas trafnie okresliles, do tego jestesmy
        biedni jak Nedznicy, klamiemy jak Pinocchio i mamy fantazje Barona von
        Münchhausena!
        Dalszych owocnych badan nad stanem psycho- socjalnym Polonusow zycze.

• don2 Re: Czy sa jacys biedni emigranci na tym forum? 18.05.02, 17:51

Tak ja jestem biedny,bo czasami przez pomylke czytam wypociny debila,ktory juz
      od dluzszego czasu znajduje sie w stanie nerwowego zalamania.Koniecznosc zycia
      w tym balaganie zwanym PL nie takich kozakow wykonczyla. A poniewaz ja jestem
      extremalnie biedny i od 34 lat zyje na zasilku,to pewnie w Polsce tez bym
      przezyl i to "lepiej " za bezrobocie 518 zl. lub 1100 zl emwrytury.Szkoda ,ze
      nie czytalem tego zalosnego blazna wczesniej .Na kolanach bym wrocil na lono
      matki ojczyzny i zyl tam.
      • Gość: Kaz Re: Czy sa jacys biedni emigranci na tym forum? IP: *.proxy.aol.com 18.05.02, 18:15
        Ja tez jestem biedny. Juz 6-sc miesiecy na zasilku $446.00 na tydzien.
      • Gość: cezar4 Zamozni swoja praca IP: *.tpl.on.ca / 199.71.64.* 18.05.02, 18:17
        Emigranci sa zamozni swoja praca .Wiekszosc ledwo zapina rachunki .To wyrobnicy za wyjatkiem Dona 2 .
        ktory ma glowe i sie juz ustawil przez 34 lata.Renka ledwo zarabia na zycie , zaden luksus .Oni siedza
        w swoich lokalach i z nudow tu stukaja .Reszta to cienkie bolki .Ten kto trzepie kase to nie ma czasu na to
        gowniane forum wchodzic .Nawet to mu przez mysl nie przejdzie ; lepiej cos madrego poczytac .
        • newyork2 kOMENTATOR A TEMATY ZASTEPCZE. 18.05.02, 19:18
          kOMME,Zamiast dawac upust swej zazdrosci o zasoby i zamoznosc emigrantow,
          popisz nam cos lepiej rozwoju makroekonomicznym Polski
          Smiech to zdrowie.
        • ninna Re: Zamozni swoja praca 18.05.02, 19:22
          Ach ta zlosc i ta nienawisc. Wmawiasz to sobie tylko po to, by mieszkajac w
          kraju nie czuc sie gorszym. :o)

Prawdopodobnie jest to "kontrareakcja" do "bogatej cioci z Hameryki". Jak ta
          ciocia jest tylko wyrobnikiem, to jak to mozliwe, ze wszyscy widzieli ja jako
          TAAAAAAAKA bogata??? Co??
          • nord Bidoki z West Country 18.05.02, 19:55
            na zachodzie to naprawde same bidoki zyja !! obudzi sie taki rano napije sie
            soku z pmaranczy zje porzadne sniadanie na beconie i jajkach,potem idzie po
            zasilek tygodniowy w wysokosci 400$$$,potem dupe wsadzi do toyoty camry,jedzie
            nad morze,potem pogra w tenisa,i wieczorem oglada 100 kanalow TV cabel. Bidnie
            sie zyje oj bidnie !!!! cieniutko oj cieniutko lepiej do kraju wracac i na
            grzyby zbierac i stac z kobialka przy szosie,moze kto kupi zeby uzbierac przez
            caly dzien na tanie wino Alpaga.
            • jot-23 Re: Bidoki z West Country 18.05.02, 20:00
              nord napisał(a):

> na zachodzie to naprawde same bidoki zyja !! obudzi sie taki rano napije sie
              > soku z pmaranczy zje porzadne sniadanie na beconie i jajkach,potem idzie po
              > zasilek tygodniowy w wysokosci 400$$$,potem dupe wsadzi do toyoty camry,jedzie
              > nad morze,potem pogra w tenisa,i wieczorem oglada 100 kanalow TV cabel. Bidnie
              > sie zyje oj bidnie !!!! cieniutko oj cieniutko lepiej do kraju wracac i na
              > grzyby zbierac i stac z kobialka przy szosie,moze kto kupi zeby uzbierac przez
              > caly dzien na tanie wino Alpaga.

nord! tu juz prawie osiagnales status Brunona Minety! hehe...on wyruchal swojego
              pracodawce na "disability", przez co moze uczeszczac do biblioteki i na basen..a
              ty?
              • Gość: Bruno Re: Bidoki z West Country IP: *.sympatico.ca 19.05.02, 05:50
                jot-23 napisał(a):

> nord! tu juz prawie osiagnales status Brunona Minety! hehe...on wyruchal swojego pracodawce na "disability", przez co moze uczeszczac do biblioteki i na basen.. a ty?

Nie wszyscy maja szczescie i spryt!!!
            • cornio Re: Bidoki z West Country 18.05.02, 20:06
              nord napisał(a):

> na zachodzie to naprawde same bidoki zyja !! obudzi sie taki rano napije sie
              > soku z pmaranczy zje porzadne sniadanie na beconie i jajkach,potem idzie po
              > zasilek tygodniowy w wysokosci 400$$$,potem dupe wsadzi do toyoty camry,jedzie
              > nad morze,potem pogra w tenisa,i wieczorem oglada 100 kanalow TV cabel. Bidnie
              > sie zyje oj bidnie !!!! cieniutko oj cieniutko lepiej do kraju wracac i na
              > grzyby zbierac i stac z kobialka przy szosie,moze kto kupi zeby uzbierac przez
              > caly dzien na tanie wino Alpaga.

Sok pomaranczowy podobno na czczo nie polecany,jajka na bekonie tucza-biedne my
              emigranty-ja z biedy przeszedlem na skromna kanapke z Brie serkiem,grzanke z
              marmolada pomaranczowa i kawe bezkofeinowa z mlekiem.Ale zbieranie grzybow to
              dobre zajecie i relax.jestem juz z tej biedy tak slaby,ze ledwo stukam w
              klawisze.Teraz jade na chinszczyzne,bo w domu nie ma co jesc a do wyplaty 5 dni
              zostalo.
              • Gość: chomik do cornio IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 18.05.02, 20:16
                Ty niedomyty pedale zawszony,ty przeciez zresz to co ci twoj pan z ZOO wrzuci
                do karmnika......)))))) Gdzie ty gnido zawszona do dyskusji ??))))))
                • Gość: belt Re: zadna Alpaga tylko ARIZONA!!!!!!! IP: *.proxy.aol.com 18.05.02, 20:36
                  • Gość: Bogaty Biedni zostali w Polsce IP: *.proxy.aol.com 18.05.02, 20:51
                    Wpadles na to komentator?
                    Biedni mieszkaja w Polsce.
                    Na emigracji nie ma biedakow.
                    Polacy po to wyemigrowali by nie klepac biedy w Polsce
                    Dlatego na emigracji jest malo biedakow
                    Biedny bo glupi
                    Bogaty bo madry i z Polski wypierdolil.
    • Gość: gaga Re: Czy sa jacys biedni emigranci na tym forum? IP: 80.116.215.* 18.05.02, 20:56
      Na tym forum jak ktos sie wychyli i powie, ze mu sie dobrze powodzi na
      emigracji, to go obrzuca blotem. Z drugiej strony, jak ktos powie, ze
      emigracja to syf i bieda, to tez mu nabluzgaja i jeszcze dodadza, ze daje zly
      przyklad zagranica. Do tego jeszcze dochodza glosy naszych rodakow w kraju,
      ktorzy podobno maja gdzies cala Polonie.
      Wniosek: jeszcze sie taki nie urodzil, co by wszystkim dogodzil.
      A ja na to bimbam czyli olewam sikiem parabolicznym. Jest cieplo, wiatr od
      morza wieje, popijam dobre winko i zycze Wam rodacy, aby bylo cacy, cacy.
      • Gość: Renka Re: Czy sa jacys biedni emigranci na tym forum? IP: *.home.cgocable.net 18.05.02, 21:45
        Trzeba tych z marketingu pogonic, niech wymyslaja sposoby na zwiekszenie
        trafficu. Jak placa takim ofermom, ktore nie robia traffic, tylko czatuja, to
        maja taki view jak teraz. Chociaz mam nadzieje, ze jak JA wchodze to traffic
        ROSNIE, no nie? I NIC z tego nie mam (:p
        • aniutek Re: Czy sa jacys biedni emigranci na tym forum? 19.05.02, 05:53
          nie ma, biedni to my bylismy wyjezdzajac z kraju...
    • Gość: t.o. biedni emigranci.. IP: 209.171.51.* 19.05.02, 03:51
      biedni emigranci, tak jak zreszta biedni w Polsce, nie maja Internetu.
      • Gość: emiglant Re: emigrant wieczny tulacz IP: *.proxy.aol.com 19.05.02, 06:08
        jestem biedny i mam internet (na razie) za darmo. o co chodzi, bieda biedzie
        nierowna. czasem zajrzy w oczy czasem schowa sie pod samochodem, a czasem
        legnie ny wyrku wraz z kotem ktorego chudosc zjada, albo robaki. Trzeba leciec
        do spca na szczepki. Polski nie da rady naprawic, z Polski trzeba sie wyzwalac
        czyli gwaltownie spierdalac. W Polsce rzadzi widmo zemsty za niesprawiedliwe
        krzywdy. Dlatego Bog na krzyzu jest polskim odreagowaniem niesfornej frustracji
        nalecialej z wiekami zapasci cywilizacyjnej (od czasu wypedzenia protestantow).
        Zydom posiadania ziemi zabroniono, a tu prosze, wstyd i hanba, lotny szmal
        wlada rowniez rolnikiem. I co pozostalo miernym zmyslowcom ktorzy
        bezpieczenstwo i wartosc zycia mierzyli oczami i zarloczna geba?
    • Gość: Israel Re: Czy sa jacys biedni emigranci na tym forum? IP: *.tnt34.chi15.da.uu.net 19.05.02, 06:10
      Jest taki bardzo biedny zyd-emigrant z Chicago,nazywa sie jojo.
      Jest biedny bo glupi-ale on o tym ze jest glupi nie wie.Wie natomiasy
      ze sie nazywa jojo i wie ze mamusia go uczyla zeby przetrwac trzeba
      czesto zmieniac nazwiska.I to robi chociaz nie bogacieje,ale zyd to zyd
      od swej durnej nauki nie odstapi-woli krzyczec ze antysemityzm
      bo mu nie chca dac a on zada.
      Ten przychlast jest tak glupi ze gada czesto sam do siebie i operuje
      z :proxy.aol.com ,lub czytajac jego posty-czego sie nie da,tak durne.
      • Gość: kguma Re: Czy sa jacys biedni emigranci na tym forum? IP: *.proxy.aol.com 19.05.02, 06:17
        O, cenzor z przeznaczenia nadal, zdaje sie ze dzis nie popil
        wiec szuka je-lenia do przecwiczenia
        kumaj kumaj kumie moze cos wykumiesz
      • Gość: Bruno Re: Czy sa jacys biedni emigranci na tym forum? IP: *.sympatico.ca 19.05.02, 06:47
        Gość portalu: Israel napisał(a):

> Jest taki bardzo biedny zyd-emigrant z Chicago,nazywa sie jojo.
        > Jest biedny bo glupi-ale on o tym ze jest glupi nie wie.Wie natomiasy
        > ze sie nazywa jojo i wie ze mamusia go uczyla zeby przetrwac trzeba
        > czesto zmieniac nazwiska.I to robi chociaz nie bogacieje,ale zyd to zyd
        > od swej durnej nauki nie odstapi-woli krzyczec ze antysemityzm
        > bo mu nie chca dac a on zada.
        > Ten przychlast jest tak glupi ze gada czesto sam do siebie i operuje
        > z :proxy.aol.com ,lub czytajac jego posty-czego sie nie da,tak durne.

Drogi polaku israel, czy Forum Dyskusyjne Otwartego
        Mikrofonu juz ci nie wystarcza? Jackowo za male dla tak
        wielkich umyslow?
    • Gość: burak Re: Czy sa jacys biedni emigranci na tym forum? IP: *.proxy.aol.com 19.05.02, 06:57
      jedyne bogactwo ktore liczy sie w zyciu jest
      ZDROWIE-Kochanowski o tym pisal
      reszta jest nabyta i gowno warta
      coz z tego ze ja uwazam sie za biedaka
      gdy moja bieda mogla by byc waszym bogactwem
      coz z tego gdy osiagniecie te swoje bogactwo gdy przyjdzie umierac
      bedzie wam trudniej
      jak ktos powyzej wam pisal
      licza sie bardziej wartosci duchowe
      niz konto bankowe
      ale aby to zrozumiec trzeba je miec
      • Gość: Israel Re: Czy sa jacys biedni emigranci na tym forum? IP: *.tnt34.chi15.da.uu.net 19.05.02, 07:02
        Gość portalu: burak napisał(a):

> jedyne bogactwo ktore liczy sie w zyciu jest
        > ZDROWIE-Kochanowski o tym pisal
        > reszta jest nabyta i gowno warta
        > coz z tego ze ja uwazam sie za biedaka
        > gdy moja bieda mogla by byc waszym bogactwem
        > coz z tego gdy osiagniecie te swoje bogactwo gdy przyjdzie umierac
        > bedzie wam trudniej
        > jak ktos powyzej wam pisal
        > licza sie bardziej wartosci duchowe
        > niz konto bankowe
        > ale aby to zrozumiec trzeba je miec

jojo-nie wchodz na forum swiat bo tam nic
        madrego ci nie wychodzi.Tutaj jeszcze mozesz
        poudawac.Tu cie jeszcze nie znaja-co?.

P.S.Czytajcie jojo-proxy.aol.com.-on was oswieci.
        • Gość: burak Re: Czy sa jacys biedni emigranci na tym forum? IP: *.proxy.aol.com 19.05.02, 07:27
          sluchaj glupi kutasie nie jestem zadnym jojo
          a zeby cie oswiecic ciemniaku to proxi aol to jest ponad 20 milionow polaczen
          internetowych
        • Gość: Bruno Re: Czy sa jacys biedni emigranci na tym forum? IP: *.sympatico.ca 19.05.02, 07:41
          Gość portalu: Israel napisał(a):

> jojo-nie wchodz na forum swiat bo tam nic
          > madrego ci nie wychodzi.Tutaj jeszcze mozesz
          > poudawac.Tu cie jeszcze nie znaja-co?.
          >
          > P.S.Czytajcie jojo-proxy.aol.com.-on was oswieci.

Drogi polaku israel, czy Forum Dyskusyjne Otwartego
          Mikrofonu juz ci nie wystarcza? Jackowo za male dla tak
          wielkich umyslow?
      • luiza-w-ogrodzie Re: Czy sa jacys biedni emigranci na tym forum? 19.05.02, 09:49
        Gość portalu: burak napisał(a):

> jedyne bogactwo ktore liczy sie w zyciu jest
        > ZDROWIE-(...) > reszta jest nabyta i gowno warta

Burak, za ta wypowiedz duze brawo.

Luiza-w-Ogrodzie
        • polama Co to znaczy bogaci 22.05.02, 01:27
          Komentator:
          >Maczacz to zarobil 87,323.37 baksow na rok, Renka ma knajpe z
          >wlasnym www.polishrestaurant.com . Ba, ludzie maja sprzataczki
          >ale nie jakies tam Polki, na lepsze ich stac.

>Jednym slowem emigranci sa tak zamozni jak w Polsce sie nie da.

Co ma oznaczac ten przyklad z 87, 323. cos tam ktos tam zarobil?
          Dla osoby prowadzacej biznes taki zarobek roczny to kompletna klapa raczej.
          Skad te dane panie Komentatorze ?
          Przy takim rocznym zysku np. z knajpy wlasnie, to tylko zamykac ten balagan i
          jazda na panstwowa posade....

• Gość: Renka Re: Co to znaczy bogaci IP: *.home.cgocable.net 22.05.02, 01:48
            Ten zarobek to nie moj , tylko z "posady". Na mojej posadzie to tylko najesc
            sie mozna pierogow.
            • bruno5 Jesli sie porownac do Piaseckiej 22.05.02, 18:34
              Jesli sie do niej porownam to jestem biedakiem .Ja za biedaka sie nie uwazam jade do Polski 10 raz .Bylem
              w Meksyku kilkakrotnie na Karaibach i jeszcze w tym Roku czeka mnie Grecja .Wszystko za wlasne pieniadze.
              Siostra moja byla tu w Kanadzie za wlasne pieniadze turystycznie .Z jakiej racji ja mam komus komu sie dobrze
              powodzi w Polsce robic prezenty w postaci wycieczek do Kanady ? Nawet na emigracje do Kanady
              przyjechalem za wlasne pieniadze .Siostra wklada mi do listu na moje urodziny zawsze 100$ a ja jej wysylam na
              konto na urodziny 500 $ i sie oboje cieszymy .Pojecie biedy jest relatywne .Ja posiadam kupeczke pieniedzy
              pomnozonych przez trafne inwestycje kapitalowe i samochodzik malutki prawie nowy , meble z pazdziorow
              i mieszkanie dla dziadow w ktorym mieszkam po cichu bo placi zona .Karty kredytowe mam zawsze na koniec
              miesiaca na zero .Nie czuje sie biedny bo mam katolicka filozofie zycia.Za biednych i pozbawionych rozumu
              uwazam tych co sie zadluzyli nadmiernie , a ich dzieci poszly na manowce bez zadnego wykasztalcenia.
              Wspominacie Renke .Ona ma na pewno wynajety lokal .Zeby uruchomic cos takiego wystarczy 15 K .
              Renka wiecej placi czynszu niz jej z tej restauracyjki zostaje .Cala sztuka polega na tym by biznes szedl
              Najcenniejszy jest klient bo on pieniadze przynosi Rence.Pozdrowienia bogacze.
              • bruno.5 Re: Jesli sie porownac do Piaseckiej 22.05.02, 18:46
                A jesli jestem na miescie fiutka dokladnie wyciskam w
                papier toaletowy .Jesli robie grubsza sprawe to po wytarciu
                papierem uzywam specjalnych reczniczkow
                nasaczonyczch srodkiem odkazajacym .W domu zawsze
                sie myje .Musze miec nato czas ; juz taki jestem.
                • jot-23 Re: Jesli sie porownac do Piaseckiej 22.05.02, 18:59
                  bruno.5 napisał(a):
                  > Jesli robie grubsza sprawe to po wytarciu
                  > papierem uzywam reczniczkow

uhuhu hehe ..... mam nadzieje ze masz oddzielna ubikacje dla gosci

• bruno55 Re: Jesli sie porownac do Piaseckiej 22.05.02, 19:08
                    jot-23 napisał(a):

> bruno.5 napisał(a):
                    > > Jesli robie grubsza sprawe to po wytarciu
                    > > papierem uzywam reczniczkow
                    >
                    >
                    > uhuhu hehe ..... mam nadzieje ze masz oddzielna ubikacje dla gosci
                    >

Przyjedz to sie przekonasz i mozemy wpasc do renki
    • Gość: ozpol Bieda jest wszedzie ale rozny ma poziom.. IP: 153.51.21.* 22.05.02, 02:58
      Nie wiem dlaczego to chcesz wiedziec, ale oczywiscie sa biedni emigranci tylko
      czy dla ciebie jest biedny ktory zyje na ulicy czy ten ktory nie ma wlasnego
      dachu nad glowa czy ten ktory nigdy nie byl w starym kraju czy nigdy nie
      zaprosil rodziny czy umyslowo biedny ktorego nic nie interesuje?
      Ale wg mnie chcesz naszej deklaracji jak nam sie "zle" tutaj zyje to chyba tego
      nie dostaniesz.
      Wiekszosc wg Ozziland podrozuje po swiecie za wlasne pieniadze, zapraszamy
      rodziny z kraju za nasze pieniadze i jedzimy do Polski za nasze pieniadze.
      Znam tylko 2 przypadki ze ktos przyjechal z Polski za wlasne ale to byli ludzie
      biznesu i to powinno byc normalne.
      Znam Polakow ktorzy tutaj przyjechali za wlasne pieniadze ale sa emigrantami.
      Nikt z nas nie deklaruje sie bogaczem ale poprostu do zyjacych NORMALNIE jesli
      wogole rozumiesz to slowo - co to znaczy zyc NORMALNIE.
    • Gość: Jasiu Re: Czy sa jacys biedni emigranci na tym forum? IP: 9FBA5E* / *.bankofamerica.com 22.05.02, 16:21
      Dom ogromny na splaty, wozy dwa srebrzyste na splaty, meble z prawdziwego
      drzewa na splaty, nawet ten nedzny grill z Home Depot tez na splaty smile
      Pozyczki szkolne $700 miesiecznie przez nastepne dziesiec lat... Kto chce ze
      mna o biedzie porozmawiac???
    • Gość: piotr Re: Czy sa jacys biedni emigranci na tym forum? IP: *.bbtec.net 22.05.02, 16:41
      Informuje, ze ja to nawet samochodu nie posiadam.
      • Gość: selma do Bruno-po cichu IP: *.ppp.get2net.dk 22.05.02, 20:47
        Bruno!to Ty na niby rozwiedziony jestes (falszywy rozwod), ze po cichu
        mieszkasz z zona?
        • Gość: Bruno5 Do Selmy glosno IP: *.tpl.on.ca / 199.71.64.* 22.05.02, 21:55
          Pamietaj ja jestem bruno5 bez kropki .Ten z kropkaq sie pdszywa .Robie to poniewaz za mieszkanie dla dziadow
          placi sie 30 5 dochodow .Zona wykazuje , ze mieszka tam sama i placi grosze .Ja oficjalnie tam nie mieszkam.
          Mam cala kase do dyspozycji bo mieszkam za darmo.Jak teraz zarobie na gieldzie w Polsce to kupie mieszkanie i
          bedzie spokoj nie bedzie trzeba kombinowac.Pozdrowienia
          • jot-23 Re: Do Selmy glosno 22.05.02, 22:00
            Gość portalu: Bruno5 napisał(a):

> Pamietaj ja jestem bruno5 bez kropki .Ten z kropkaq sie pdszywa .Robie to ponie
            > waz za mieszkanie dla dziadow
            > placi sie 30 5 dochodow .Zona wykazuje , ze mieszka tam sama i placi grosze .Ja
            > oficjalnie tam nie mieszkam.
            > Mam cala kase do dyspozycji bo mieszkam za darmo.Jak teraz zarobie na gieldzie
            > w Polsce to kupie mieszkanie i
            > bedzie spokoj nie bedzie trzeba kombinowac.Pozdrowienia

powiedz bruno, w jakie walory zainwestowales! nie musisz mowic ile smile)) bedziemy
            sie wszyscy razem cieszyc z twoich sukcesow!

• bruno5 Do j23 22.05.02, 22:02
              Wszedlem w najwieksze polskie spolki ktore tworza WIG20.Pozdrowienia
          • Gość: jakala Do Bruno glosno IP: *.sympatico.ca 22.05.02, 22:00

> Pamietaj ja jestem bruno5 bez kropki .Ten z kropkaq sie pdszywa .Robie to ponie
            > placi sie 30 5 dochodow .Zona wykazuje , ze mieszka tam sama i placi grosze .Ja
            > Mam cala kase do dyspozycji bo mieszkam za darmo.Jak teraz zarobie na gieldzie

To ty jestes pierdolony kkkkatolik. I ty jeszcze nauczasz o
            moralnisci. ty kkkutasie!!!!
            • mineta123 Do Jakaly glosno 22.05.02, 22:53
              Gość portalu: jakala napisał(a):

> Gość portalu: Bruno5 napisał(a):
              >
              > > Pamietaj ja jestem bruno5 bez kropki .Ten z kropkaq sie pdszywa .Robie to
              > ponie
              > > waz za mieszkanie dla dziadow
              > > placi sie 30 5 dochodow .Zona wykazuje , ze mieszka tam sama i placi grosz
              > e .Ja
              > > oficjalnie tam nie mieszkam.
              > > Mam cala kase do dyspozycji bo mieszkam za darmo.Jak teraz zarobie na giel
              > dzie
              > > w Polsce to kupie mieszkanie i
              > > bedzie spokoj nie bedzie trzeba kombinowac.Pozdrowienia
              >
              > To ty jestes pierdolony kkkkatolik. I ty jeszcze nauczasz o
              > moralnisci. ty kkkutasie!!!!

Ty durna jakalo. Jestem katolik i co z tego. Jak leza
              pieniadze to sie po nie schyle. A co, moze tak jak wy mam
              zapierdalac do usranej smierci. Jedno co potrficie to
              zazdroscic i nic wiecej. Mozecie mi naskoczyc, banda
              donosicieli. Na sadzie ostatecznym zobaczymy kto mial
              racje. Amen
              • Gość: Renka Re: kombinacja IP: *.home.cgocable.net 23.05.02, 00:22
                Tam w tym Turono, to takie numery przechodza, bo duze jest i kto tam kogo
                zna.Tu w Windsor gembe pokazesz na ulicy i wszyscy juz wiedza.Jak Darek dostal
                prace, to niektorzy byli tak namolni i pytali sie codziennie, czy JESZCZE
                pracuje, az przestal.Wtedy oni tez przestali. Przychodzic.Spokoj byl, zadnych
                klientow.Bo "za duzo" zarobil smile))
                • bruno.5 Re: kombinacja 23.05.02, 01:39
                  Gość portalu: Renka napisał(a):

> Tam w tym Turono, to takie numery przechodza, bo duze jest i kto tam kogo
                  > zna.Tu w Windsor gembe pokazesz na ulicy i wszyscy juz wiedza.Jak Darek dostal
                  > prace, to niektorzy byli tak namolni i pytali sie codziennie, czy JESZCZE
                  > pracuje, az przestal.Wtedy oni tez przestali. Przychodzic.Spokoj byl, zadnych
                  > klientow.Bo "za duzo" zarobil smile))

My tu w Toronto to wszystko mozem. Fikcyjne choroby,
                  fikcyjne rozwody, ruchanie prowincji. Grzechu nie ma. Tylko
                  na tace trza troszku wiecej. Dlatego zawsze durnym
                  emigrantom radze duze miasto, a nie jakas dziure.
          • bruno.5 Re: Do Selmy glosno 23.05.02, 18:04

Wrocilem dzisiaj z kasyna o godz4 rano .Skaleczylem
            kasyno na 1600 $ .Dopiero co wzialem prysznic .Dzisiaj nie
            bylo koniaczku i cygara tylko kawa.Bede dzisiaj jezdzil za
            prezentami wiec nie mozna pic.Mojego znajomego zona
            pracuje na tasmie przy produkcji kubkow do jogortow i
            zarabia na tydzien przy 40 godzinach 383 $ ; a pracuje juz
            4 lata ; tak wiec wygrac 1600 $ w kilka godzin to jest bardzo
            dobrze.Pozdrowienia dla wszystkich.Jade kupowac.
          • Gość: selma do Bruno-odp IP: *.ppp.get2net.dk 23.05.02, 22:00
            moj tato tez gra na gieldzie w Polsce i dobrze mu idzie-zycze szczescia.to za
            mieszkanie drogo tak jak tutaj -co to znaczy30 5 ?tutaj tez wiele osob tak robi
            tylko uwazaj na zone bo uwierzy w rozwod i co bedzie?
            • bruno.5 Re: do Selmy 23.05.02, 23:00
              Gość portalu: selma napisał(a):

mieszkanie drogo tak jak tutaj -co to znaczy30 5 ?tutaj tez
              wiele osob tak robi
              >
              > tylko uwazaj na zone bo uwierzy w rozwod i co bedzie?

30 5, haha mialo byc 30%
              To zona musi uwazac i nie zapominac, ze rozwod jest
              fikcyjny. Jak by to sie wydalo to ona, a nie ja, laduje w
              pierdlu. Sluszalem, ze jest tam zupelnie przyzwoicie. Nie
              bede sprawdzal. Pozdrawiam
    • bruno5_ Re: Czy sa jacys biedni emigranci na tym forum? 23.05.02, 19:24
      Ja mam fiata 125 P wiec do biednych nie naleze - z Polski ruszac sie nie bede,
      bo tu wszystkich sie da wrobic albo obrobic
      • bruno.5 Re: Czy sa jacys biedni emigranci na tym forum? 23.05.02, 19:48
        Bardzo trafne riposty .Trzymaj tak dalej .Pozdrowienia.

bruno5_ napisał(a):

> Ja mam fiata 125 P wiec do biednych nie naleze - z Polski ruszac sie nie bede,
        > bo tu wszystkich sie da wrobic albo obrobic

• mathias_sammer Re: Czy sa jacys biedni emigranci na tym forum? 23.05.02, 22:13
      Jestem emigrantem. Mozecie sadzic jednak po moim nicku, ze jestm bogaczem.
      Mathias Sammer to moj ulubiony trener w Bundeslidze, stad pomysl uzycia tego
      nazwiska. Nie jestem biedny, ani bogaty. Mam to co mam i jestem szczesliwy. Nie
      mam zony, a ta ktora kochalem nie tak dawno wyszla za innego. Zyje tak jak zyja
      Niemcy. Pracuje, chodze do pubu, restauracji, jezdze na rowerze, chodze na
      mecze. Nie odrozniam sie, ale nie ukrywam swego pochodzenia, z ktorego jestem
      dumny. Stac mnie na urlop i godne czlowieka zycie-jak ja to nazywam. No i w
      ogole nie jestem ryzy, tak jak Mathias.
      MS
      • Gość: bruno Re: Czy sa jacys biedni emigranci na tym forum? IP: *.proxy.aol.com 24.05.02, 07:48
        jestes bidok bo wstydzisz sie sam siebie panie sammer

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka