Dodaj do ulubionych

Przybylem do raju tj. do USA. No i co z tego jak

06.01.05, 19:00
szybko zorientowalem sie ze jestem pasiony jak bydle miesne albo nawet
zarodowe. Zaczelem czytac nie tylko nalepki z cena ale rowniez ze skladnikami
znajdujacymi sie w produkcie. No i co zauwazylem? ze Mendelejew mial racje
przewidujac isnienie niektorych pierwiastkow.
A jest nimi amerykanska zywnosc. Pelna hormonow, antybiotykow, kolorantow,
prezerwatyw, sztucznych smakow itd, itd i wszystkiego innego ale nie
jadalnego. Po prostu syf na calego. Ludzie to zra i waza po 500 kg.
U polskich rzeznikow Chicago zkupuje pseudo polskie wedliny ktore sa
wytwarzane tez z hormonalno-antybiotykowych zwierzatek bo innych w USA brak.
Mam nadzieje ze Polska na te droge rozwoju cywilizacyjnego nie wstapi.
Nie moge pojac o co w tym wszystkim chodzi? Ped za zyskiem w USA zaslonil juz
ludziom oczy? Zyja na gownie i wacie?

Obserwuj wątek
    • lulu13 jestem w Polszu i zrem podrobki ! 06.01.05, 19:30
      eheheheh wszystko tam jest podrobione poczawszy od zarcia poprzez napoje a
      juz szczegolnie wodki !!,ehehheeheh ostatnio pislismy o tym na forum jak to w
      stodole w bialostockim produkowano wodke Finlandie i Absolut z benzyny i ich
      mieszanek sluzacych do rozpalki grilla ,ehehheehehehehheeheheheheh i co ty na
      to ??? gluptasie ??? masz juz watrobe zdzarta ?? jak chuchniesz to masz odor
      i ziejesz jak smok wawelski ogniem ,ehheheeh po tych waszych produktach made
      in Poland !
    • soup_nazi Tak, tak, nie ma to jak wybor jogurtow w sklepach 06.01.05, 19:32
      Polanezji, hehehe. I cieple mleko prosto od krowy, jeszcze z pianom (yuck!) oraz
      jajki ze skorupkamy usmarowanymy jeszcze swierzym goovnem, hehehe
    • cimcirimcim_dala_bym_cim Re: Przybylem do raju tj. do USA. No i co z tego 06.01.05, 20:04
      Ja poprosilam rodzine w Polsce o przysylanie mi paczek z zywnoscia (ja place)
      wiec jakos zyje. Ale na jakiej zasadzie luzie zyja tutaj to naprawde nie wiem.
      Trzeba byc prawdziwym g..no jadem aby przezyc na tym wikcie.
    • Gość: E.T. Re: Przybylem do raju tj. do USA. No i co z tego IP: *.dyn.optonline.net 06.01.05, 20:51
      Nie kupuj, idz na diete, moze wyjdzie ci na zdrowie? Albo zamiast narzekac przestan skapic i kupuj
      zywnosc organiczna.
    • edwart Ska te prezerwatywy w jedzeniu w tym USA ???????? 06.01.05, 20:53
      life_like_hell napisał:

Pelna hormonow, antybiotykow, kolorantow,
      > prezerwatyw,

Najlepsze sa te prezerwatywy w zarciu. Mozna w nich potem jeszcze poruchac czy
      trzeba je nadmuchac i wypuscic??
      Wez osle kolko i pierdojnij sie w czolko !

• edwart Ska te prezerwatywy w jedzeniu w tym USA ???????? 06.01.05, 20:53
      life_like_hell napisał:

Pelna hormonow, antybiotykow, kolorantow,
      > prezerwatyw,

Najlepsze sa te prezerwatywy w zarciu. Mozna w nich potem jeszcze poruchac czy
      trzeba je nadmuchac i wypuscic??
      Wez osle kolko i pierdojnij sie w czolko !

• life_like_hell Re: Ska te prezerwatywy w jedzeniu w tym USA ???? 07.01.05, 07:56
        edwart napisał:

> life_like_hell napisał:
        >
        > Pelna hormonow, antybiotykow, kolorantow,
        > > prezerwatyw,
        >
        >
        > Najlepsze sa te prezerwatywy w zarciu. Mozna w nich potem jeszcze poruchac czy
        > trzeba je nadmuchac i wypuscic??
        > Wez osle kolko i pierdojnij sie w czolko !
        >

A ty tylko kondomy widzisz w kazdej prezerwatywie? Moze masz prezerwatywe na
        glowie wiec nie tylko czolo ale caly horyzont masz gumowy.

A tak na marginesie pare miesiecy temu pisali o kobicie gdzies w USA co znalazla
        w zupie latexowego kondoma (nie prezerwatywy) z zawartoscia.
        Nie wiem ile baniek wygrala oszkodowania ale to fakt z zycia wziety nie tylko z
        mojego opisu o prezerwatywach.
    • Gość: Epsilon Re: Przybylem do raju tj. do USA. No i co z tego IP: *.chello.pl 06.01.05, 21:04
      life_like_hell napisał:

> szybko zorientowalem sie ze jestem pasiony jak bydle miesne albo nawet
      > zarodowe.

Swięta racja. Byłem ostatnio przez dwa lata w USA i mam takie same zdanie o
      żywności w USA, chociaż kupowałem tylko w polskich sklepach. Tylko produkty
      mleczne jakoś tolerowałem.
      • Gość: E.T. Re: Przybylem do raju tj. do USA. No i co z tego IP: *.dyn.optonline.net 06.01.05, 21:37

> chociaż kupowałem tylko w polskich sklepach,

To wiele wyjasnia, przeciez te sklepiki przewaznie sprzedaj towar sprowadzany z Polski, i czesto
        przeterminowany!

Tylko produkty
        > mleczne jakoś tolerowałem.

Mniam mniam, pyszne jogurty z zielonym nalotem wink :
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=567&w=19118264&v=2&s=0
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=582&w=19033946&v=2&s=0
        I te polskie szyneczki nadziewane solanka smile)

Wiesz co, nie musisz przyjezdac do USA zeby narzekac na polskie jedzenie wink))
        • Gość: tow. kapelan Re: Nie samym chlebkiem żołnierz żyje IP: *.dyn.optonline.net 07.01.05, 17:14
          No coz nie samym chlebem zyje zolnierz ale slowem bozym. Zatem nalezy zwiekszyc liczbe kapelanow. A rzad zawsze sie jakos wyzywi, nieprawdaz?

• Gość: Dojarz z PGR Takie kuzwa czasy nastali ze kuzwa wszystko IP: 195.175.37.* 07.01.05, 00:43
      sie tera w nocy samo swieci. Czasem jak przedawkowali to sie swici i wdzien
      ale zielonkawo. W usa to samo wiec teraz przyjdzie nam prosic o PSL w trybie
      przyspieszonym.
    • Gość: jacal Re: Przybylem do raju tj. do USA. No i co z tego IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 07.01.05, 00:46
      Musze Cie zmartwic przyjacielu. Srednia zycia w USA jest DUUUZO wieksza, niz w
      slynacej ze zdrowej zywnosci Polski.
      Otylosc nie bierze sie z tego, o czym piszesz, lecz z zarcia w barach szybkiej
      obslugi (Fast Food). Mozna korzystac z tej formy posilku sporadycznie, a nie
      codziennie. Niestety, zycie w USA jest szybkie i nie kazdy ma czas na
      przygotowywanie posilkow w domu - to nie styl, czy moda, tylko warunki zycia -
      to samo czeka Polske. Zre ta zywnosc(ze sklepow - nie z Fast Food) od lat, moje
      dzieci, dzieci moich znajomych z nimi wlacznie i otylosci jakos niewidac.

Odrzoc slepa nienawisc i troche pomysl, a nie sluchaj bzdurnych opowiesci
      ludzi, ktorzy spedzili w tym kraju kilka miesiecy.

Ps. Polskie rolnictwo w niedlugim czasie bedzie musialo przestawic sie na
      podobna forme produkcji, by wytrzymac konkurencje - zdrowa zywnosc jest bardzo
      pracochlonna w produkcji i przez to droga. Masz to, co lubisz, gdyz cena pracy
      w Polsce jest jeszcze niska i sie to oplaca....ale poczekaj jak zarobki i
      koszta pracy zaczna pomalu, ale isc w gore......

Czy sadzisz, ze polska zywnosc jest tak bardzo zdrowa!!!!???????
      Poczytaj sobie raporty na temat skazenia srodowiska w Polsce!!!!
      Porownaj ten raport z czystoscia srodowiska panstw zachodu.
      Zywnosc skazona chemia, czy tez naturalnie.....co za roznica!!!!!!
      • Gość: yeah Re w raju IP: *.vf.shawcable.net 07.01.05, 00:49
        "Najnowszy raport PIP o wyzysku pracowników dużych sklepów: kasjerki siedzące w
        pampersach, bo nie mają prawa do chwili przerwy. Nadal jednak zatrudnieni
        pracują za darmo po godzinach, bez urlopu i dźwigają ciężary ponad miarę"

• Gość: jacal Re: Przybylem do raju tj. do USA. No i co z tego IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 07.01.05, 01:07
      Jeszcze slowo:

Gdyby w Polsce panowaly przepisy ochrony srodowiska wedle standartow USA, to
      wiekszosc firm w Kraju zostalaby zamknieta, i tu nie ma lapowek: firmy lamiace
      takie przepisy sa BEZWZGLEDNIE zamykane. Wiekszosc polskich firm nie stac na
      filtry i inne badziewie chroniace srodowisko!!!!!!!
      Przemysl sam jak skazona jest polska gleba, o ktora nikt nie dbal przez
      DZIESIATKI lat - DZISIAJ TAKZE (z braku gotowki), o powietrzu nie wspomne.
      Przez ile dziesiatek lat polskie fabryki wlewaly MILIONY ton chemii do rzek -
      tego sie nie oczysci w kilka lat (dzisiaj takze z braku kasy i bardzo, az
      zenujaco niskich karach, bardziej OPLACA SIE TRUC glebe i powietrze, niz
      budowac oczyszczalnie i filtry
      Zresz wiec chemie w Polsce w ilosci wiekszej, niz to sobie nawet wyobrazasz.
      W USA woda nim dotrze do konsumenta przechodzi ~ 2000 (dwa tysiace) testow -
      chemicznie i rozne drobnoustroje - mozna ja pic bez gotowania. W Polsce takich
      testow jest najdalej KILKADZIESIAT, wiec co Ty tam pijesz "gowno i wate"?????
      Nim zabierzesz sie do krytyki pomysl

SMACZNEGO!!!!!!!!
      • Gość: szef ZOMO Re: Przybylem do raju tj. do USA. No i co z tego IP: 195.175.37.* 07.01.05, 03:20
        A koniec koncow to w Polsce nie ma ludiz wazacych po 500 funtow. Musimy widac
        na to jeszcze poczekac.
        • Gość: jacal Re: Przybylem do raju tj. do USA. No i co z tego IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 07.01.05, 03:49
          Sa i obys sie niezdziwil jak duzo, tylko ze w Polsce z racji na mentalnosc
          rodakow ci ludzie zwyczajnie sie wstydza wyjsc na ulice.
          Spojrz ile tych powyzej "500" mozna spotkac na ulicy w USA , ilu z tych kolosow
          ubranych w dresy spaceruje po parkach - w "tolerancyjnej" Polsce, by sie
          spalili ze wstydu z docinkow i smiechow na ulicy.
          Tu jest tolerancja i ludzie z takim kalectwem NIEWSTYDZA SIE POKAZYWAC
          publicznie, bo WIEDZA, ze nikt z nich nie zadrwii.
          W Polsce chowaja sie po domach i prosza rodzine, znajomych, lub sasiadow by
          kupili cos w sklepie, by uniknac kpin - OTO POLSKA

Czy myslales kiedy kolwiek na ten temat w tym przekroju???????
        • Gość: jacal Re: Przybylem do raju tj. do USA. No i co z tego IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 07.01.05, 04:03
          Jeszcze slowo:
          Polska mojej mlodosci niestwarzala warunkow do tycia smile))) - podwojne
          podbrodki byly domena czlonkow wladzy.
          Dzisiaj tez nie jest za rozowo dla duzej czesci spoleczenstwa....ale kraj staje
          sie coraz bogatszy.....
          OBSERWUJ MLODE POKOLENIA!!!!!!!!
          • Gość: Szef Zomo Re: Przybylem do raju tj. do USA. No i co z tego IP: 195.175.37.* 07.01.05, 04:47
            Chcecie cos powiedziec ale macie problem z koncentracja. Wstydza sie wychodzic
            bo czekaja ich docinki? Chcesz przez to powiedziec ze jest ich tyle samo co w
            USA proporcjonalnie? Czy w Niemczech? Przeciez ta logika nie ma sensu. Kazdy
            wie ze o ile w Polsce ZDARZAJA sie grubasy o tyle kazdy wie ze duzo to ich nie
            ma proporcjonalnie do liczby tychze nieszczesnikow (a moze szczesliwcow
            inaczej) w tychze Blogoslawionych Stanach, blessed by God, indivisible and with
            justice for all specially those in Iraq of brown color.

Obserwuj molodzierz... ok, ma sens, ale w Polsce az tylu rozkosznych
            tluscioszkow nie ma.

Co do podbrodkow wladzy to nie wolno mi sie wypowiadac bo mam szefoweski
            brzuszek i 3 podbrodki ale to jest sprawa wyboru: chce wygladac jak general.
            • Gość: jacal Re: Przybylem do raju tj. do USA. No i co z tego IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 08.01.05, 02:25
              Czy ja gdzies napisalem, ze ich ilosc jest proporcjonalnie podobna w Polsce i
              w USA?????. Wiadomo, ze w USA jest ich nieporownywalnie wiecej, ale istnieje w
              tym karju pojecie tolerancji, co w Polsce jest zjawiskiem obcym.
              Jest cala masa ludzi otylych....ale istnieje tez cos takiego, jak SPORT MASOWY,
              czego w Polsce NIGDY nieznajdziesz.
              Sport uprawia w USA kazdy: od mlodego, po starego. Powszechny jest obrazek
              ludzi juz w baaardzo podeszlym wieku biegajacych w dresach po parku, jadacych
              na rowerze, czy grajacych w tenisa, lub glofa - w Polsce spalili by sie ze
              wstydu - wiesz o czym pisze; spedzilem w Kraju 25 lat zycia, czesto tam jezdze
              i niemusisz mi opowiadac bajek, ze jest inaczej
              W kazdy weekend na licznych boiskach szkolnych, lub tez w parkach rozgrywaja
              sie zawody sportowe - sa tej mlodziezy "cale blonie" i wszedzie; tych z
              podstawowek, szkol srednich i wyzszych. TO MASOWKA.
              Na kazdym osiedlu (bogate jednorodzinne i blokowiska, nawet w tych
              najbiedniejszych) jest cala gama boisk sportowych: korty tenisowe, boiska do
              koszykowki, trasy rowerowe, itd. Szkoly organizuja dla mlodzierzy liczne
              zajecia sportowe w trakcie i po zajeciach - TU NIE LIKWIDUJE SIE LEKCJI WF DLA
              INNYCH PRZEDMIOTOW " NIE Z TEJ ZIEMII")- poczytaj sobie raporty polskiego rzadu
              na temat ucinania lekcji WF na rzecz religii, ile dzieci w Polsce nie uczeszcza
              na WF, bo labo rodzice szukaja wymowki dla wlasnych pociech wedle swoich
              niezrozumialych przekonan, lub wspieraja sie zaswiadczeniami lekarskimi; to
              PLAGA - rozpisywaly sie o tym polskie media w tamtym roku.

Tak, sa w USA cale masy ludzi otylych, ale sa i tez inne strony tego panstwa
              (jak powyzej), gdzie Polsce DALEKO do takiego rozwoju i propagacji sportu.

Napisalem wyraznie, ze i w Polsce jest pewna liczba ludzi otylych, lecz z racji
              na kpiny chowaja sie po domach - ZYLEM W TYM KRAJU PRAWIE CWIERC WIEKU I NIE
              WMAWIAJ MI, ZE JEST INACZEJ!!!!!!!!!
              Mam krzywy kregoslup i wiem ile mialem przykrosci z tego powodu w Polsce -
              TU TAKIEGO CHAMSTWA NIE SPOTKASZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • tepiciel_wiesniakow jacal, ty piszesz o jakiejs 08.01.05, 15:02
                enklawie w USA a nie o USA. To co ty wypisujesz to w jakim stanie tak widzisz?
                Zaraz sie tam przeprowadzam? Mam wrazenie ze to w Kaliforni a to niestety nie
                jest moj wybor.
                • Gość: tow. kapelan Te, piciel, Kalifornia odmienia się jak Mongolia IP: *.dyn.optonline.net 08.01.05, 15:56
                  Tępo ci idzie to twoje tępienie. Może potrzebujesz pomocy?
                • Gość: jacal Re: jacal, ty piszesz o jakiejs IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 08.01.05, 16:33
                  Kalifornia???? Mieszkam w New Jersey, nie w zadnej enklawie "nie wiem czego"
                  Ja, ogolnie ze slabym wzrokiem widze to wyraznie....co z Toba??????

• jeet-yet Tępiciel nosi ciasną dżokejówkę po młodszym bracie 08.01.05, 17:31
                    Gość portalu: jacal napisał(a):

> Kalifornia???? Mieszkam w New Jersey, nie w zadnej enklawie "nie wiem czego"
                    > Ja, ogolnie ze slabym wzrokiem widze to wyraznie....co z Toba??????
                    >
                    >

Tępiciel nosi ciasną dżokejówkę to i mu ciężko szare rozruszać. Tępiciel
                    powinien zdejmować dżokejówkę i przyklęknąć przynajmniej na jedno kolanko, gdy
                    ma zaszczyt czytać Pana Jacala. Nie zaszkodziło by
                    lekkie bicie się w piersi.
                    • Gość: lulu13 Re: Tępiciel nosi ciasną dżokejówkę po młodszym b IP: 200.141.76.* 09.01.05, 05:48
                      cos wam sie pomylilo marzenia z rzeczywistoscia. nie pie..ie ze ktos w USA
                      biega poza kilkoma zapalencami. Po pierwsze to kazdy wie ze to zdrowo i powinno
                      sie ale kazdy tez wie ze konczy sie na zapisaniu do klubu i obejrzeniu kilku
                      dup w taitsach. Po drugie na takie codzienne bieganie to trzeba miec czas a
                      jak sie ma rodzine to czasu nie ma, chyba wiecie najlepiej. ZOna dzieci, praca
                      i mozna sobie pocwiczyc na klawiaturze. No to jak to jest z tymi 50 latkami
                      biegajacymi w USA? Chyba ze akurat po rozwodzie, goly jak swiety turecki i musi
                      sie odstresowac ganianiem jakiejs o 20 lat mlodszej cipy.
    • soup_nazi No to, qrva, wybyj z powrotem do Torbieli i zbyte 07.01.05, 05:33

• Gość: Szef ZOMO Re: No to, qrva, wybyj z powrotem do Torbieli i z IP: 195.175.37.* 07.01.05, 05:58
        gdzie jest Torbiel?
        • Gość: smakosz_US zarcia Re: do Jacala IP: *.proxy.aol.com 07.01.05, 06:41
          przestan pier***** o ochronie srodowiska w USA,tumanku USA z 5% ludnosci swiata
          zasmradza i zasrywa atmosfere tego swiata jako czolowy kraj,pozniej sa Chiny i
          Rosja.
          • tepiciel_wiesniakow tak, sa Chiny ale dlaczego sa Chiny? 07.01.05, 16:55
            Powiedz mi czy jest jeszcze jakis nie-chinski towar w sklepach USA? Tak, w
            Salvation Army.
          • Gość: jacal Re: do Jacala IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 08.01.05, 03:03
            Kazdy na wlasna miarke!!!!!!!
            Ile zanieczyszcza Unia Eruopejska, bo tak nalezy porownywac!!!!! Zapewne mniej,
            ale czy az tak bardzo mniej????????
            Masz bol z Kyoto....prawda??????
            Latwo jest podpisywac zobowiazania bez pokrycia, co zrobila wiekszosc krajow, w
            tym i Polska. By zrealizowac te zobowiazania kraje nawet bogatsze od Polski
            musialy by zaglodzic wlasnych obywateli, by znalezc na to fundusze. W przypadku
            Polski musi uplynac jeszcze WIELE dekad, by zblizyc sie do tych PUSTYCH
            deklaracji....ale " My jestezmy ZA, tylko teraz nas na to niestac i w pierwszej
            kolejnosci musimy wykarmic naszych obywateli....ale potem....no....czemu nie"
            Zucasz sie na USA, a pomyslales ile srodowiska (na wlasna miarke) zatruwa
            Polska???? Jeszcze do dzis pamietam, a to nie tak dawno, brunatne niebo na
            Slasku, brunatna Wisla i lepka maz na plazach tej rzeki (I NIE TYLKO TEJ!!!),
            cale masy dzieci ze Slaska wysylane na wakacje w bialostockie, by choc troche
            ich male plucka zaczerpnely tlenu...i wiele, wiele innych wspomnien.
            CZY AZ TAK WIELE SIE ZMIENILO???????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Czy pomyslales kiedy kolwiek o wspolczesnej polskiej motoryzacji, gdzie
            zdecydowana WIEKSZOSC pojazdow pochodzi ze ZLOMOWISK Europy Zachodniej (glownie
            Niemcy), samochody, ktore NIGDY, NIGDY by nieprzeszly testow na spaliny w
            krajach cywilizowanych I NIE PISZ MI BZDUR, ZE JEST INACZEJ, gdy bywam w Kraju
            i WIEM jak SMIERDZA polskie ulice!!!!!!!!!!
            USA, to ~40% przemyslu Swiata (TEZ Z TEGO POSREDNIO/BEZPOSREDNIO KORZYSTASZ),
            wiec nie pisz bzdur o jakis 5%, bo to swiadczy o sile tego panstwa i o
            zacofaniu innych.....boli ze to nie Polska "Od morza do morza" - wtedy bys
            zapewne nie jeczal i nie krytykowal......PRAWDA????

USA to dojrzaly kraj, ktory niepodpisuje PUSTYCH deklaracji!!!!!!!!!!!!
            MIELISCIE MILERA I JEGO GRUSZKI NA WIERZBIE.....i co z tego wyszlo????????
    • Gość: KiciKiciMiauMiau Re: Przybylem do raju tj. do USA. No i co z tego IP: *.sympatico.ca 07.01.05, 08:11
      life_like_hell napisał:

> szybko zorientowalem sie ze jestem pasiony jak bydle miesne albo nawet
      > zarodowe. Zaczelem czytac nie tylko nalepki z cena ale rowniez ze skladnikami
      > znajdujacymi sie w produkcie

To zacznij teraz czytac napisy w sklepie umieszczone wysoko nad regalami,
      mowiace o tym w jakim dziale sie znajdujesz, bo na razie to wedrujesz miedzy
      polkami z zarciem dla psow, kotow i innych chomikow- let me guess- bo taniej?
      • Gość: QSW Re: Przybylem do raju tj. do USA. No i co z tego IP: 199.185.26.* 07.01.05, 15:01
        ZASTANAWIAJACY JEST FAKT iz polska biedota przyjezdzajaca za chlebem, bez
        znajomosci jezyka, pracujaca za grosze i zywiaca sie w sklepach dla biedoty ma
        ciagle o s pretensje? Nie podoba sie to wracaj do Lomzy na kuroniowke ...lub
        idz do bnormalnego sklepu smieciu ...bydlo
        • starywiarus Narzekanie 07.01.05, 16:00
          Gość portalu: QSW napisał(a):

> ZASTANAWIAJACY JEST FAKT iz polska biedota przyjezdzajaca za chlebem, bez
          > znajomosci jezyka, pracujaca za grosze i zywiaca sie w sklepach dla biedoty ma
          > ciagle o s pretensje?

Exactly.

Wszystko jest zle, wszystko jest niedobrze, wszystko w Polsce bylo lepsze, a za
          oceanem jest nie takie, jakie powinno byc, wszystko im jest wbrew i w poprzek.

Mieso jest albo za blade, albo za czerwone, albo z hormonami, wiatr jest za
          silny albo za slaby, a w kazdym razie wieje ze zlej strony, slonce swieci
          inaczej, w niewlasciwy sposob, skarpetki w Polsce nie smierdzialy, a za oceanem
          smierdza, pracodawcy sa malo wyrozumiali, a miejscowi nie chca sie nauczyc
          polskiego. Tragicznie niezrozumiany Chrystus Narodow, cholera.

Korona wszystkiego jest potem narzekanie, ze przegrywaja konkurencje o prace z
          Meksykanami, ktorzy na kazde pytanie maja standardowa odpowiedz z usmiechem: si,
          senor.

Facet, ktory w Stanach nie potrafi sobie znalezc takiego zarcia, jakie mu
          odpowiada, w ogole raczej nie zajedzie tam daleko.
          • tepiciel_wiesniakow dobrze ci tak mowic 07.01.05, 16:57
            sam meiszkasz w Kanadzie raju ze zdrowa zywnoscia i nie masz pojecia co sie
            wyrabia w USA.
            • Gość: tow. kapelan Najzdrowsza wyżerka w obronie granic IP: *.dyn.optonline.net 07.01.05, 18:26
              Wprawdzie stawka jezd dietetycznie zmniejszona o 18% ale za to pozostałe 82% to
              samo zdrowie. Na śniadanie "biale szaleństwo" obiad kasza jaglana - pęczak każdego dnia tylko inny rozmiar i rzadko ziemniaki kolacja kaszanka i smalec z cebula ale smakował do dziś pamiętam ten smak ...

be all you can be, join the army, travel all around the world, meet interesting
              people and kill them.
              • flipflap Re: Najzdrowsza wyżerka w obronie granic 07.01.05, 18:44
                To mi przypomina taką drobną anegdotę

"Amerykński i Ruski żolnierz rozmawiają o różnych walorach i dobrodziestwach w
                swoich armiach.

Amerykanin mówi:
                -My mamy taki karabin co celnie trafi z odległości 1 kilometra

Na to Ruski:
                -U nas taki karabin co cjelnie striela na dwa kilometra

Amerykanin
                -My mamy rakietę co wystartuje, przeleci ziemię dwa razy i trafi w cel z
                dokładnością do 30 metrów.

Ruski:
                -U nas takaja rakieta czto poleci 5 razy i trafi w cel z dkoładnością do 5-ciu
                metrow.

Amerykanini taki trochę podruszany mówi:
                -W naszej armii racja dzienna posiłków to 10 000 kalorji.
                Na to ruski wybałusza oczy ze zdziwienia i odpowiada:
                -Nie możet być, żaden żołnierz wpierdzieli dziennie 30 kilo kartofli.
      • Gość: jacal Re: Przybylem do raju tj. do USA. No i co z tego IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 08.01.05, 03:11
        hihihihiihiiiii wdech hihihihihihihi wdech hihihihihihihi.......
        • Gość: E.T. Re: Moje gratulacje! IP: *.dyn.optonline.net 08.01.05, 07:27

> hihihihiihiiiii wdech hihihihihihihi wdech hihihihihihihi.....

Chlopiec czy dziewczynka?
          • Gość: jacal Re: Moje gratulacje! IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 08.01.05, 13:53
            Spojrz na drzewko wpisow. To reakcja na wpis KiciKiciMiauMiau :

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44&w=19183817&a=19197964
            • Gość: Analityk Dlaczego Polacy w USA kupują puszki z żywnością IP: 83.233.227.* 08.01.05, 16:44
              Dla psów i kotów
              • Gość: jacal Re: Dlaczego Polacy w USA kupują puszki z żywnośc IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 08.01.05, 19:07
                Moze nowa moda w Kraju....dawno tam nie bylem.
            • Gość: E.T. Re: Moje gratulacje! IP: *.dyn.optonline.net 09.01.05, 05:13

> Spojrz na drzewko wpisow. To reakcja na wpis KiciKiciMiauMiau :
              >
              > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44&w=19183817&a=19197964

Albo ja nie jestem dowcipna, albo ty nie masz poczucia humoru wink
              • Gość: qtas Re: Moje gratulacje! IP: 200.141.76.* 09.01.05, 05:42
                Dowcipna to ty moze nie jestes-teraz, ale kiedys to ty chyba bylas, czy tez nie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka