Dodaj do ulubionych

Emigracyjne urban legendy

IP: *.compusa.com 29.05.02, 03:02

Z czasow PRL pozostala legenda emigrantow. Otoz emigrant to byl ktos kto
walczyl w podziemiu z komuna. Po bohaterskiej ucieczce przed scigajacymi
zagonami kozackiej bezpieki, udawalo mu sie przedostac na ZACHOD. Historyczne
dokonania emigranta potwierdzal azyl i status uchodzcy politycznego.

Tyle legenda. Ile jest w niej prawdy? Wiadomo przeciez ze prawdziwych
bojownikow bylo bardzo niewiele i raczej nie wyjezdzali.

Co wiec z legenda emigrantow? Legenda jest oczywiscie oszukana. Nawet wiecej,
wsrod emigrantow byla masa elementu zdemoralizowanego przez komunizm. Rozni
rozczarowani lub odsunieci od koryta partyjni, wtyczki wiadomych sluzb majace
dobre kontakty zeby zalatwic paszport, lub tez zgola agenci przerzucani celowo.

Elementy tego typu produkuja sie na tym forum co widac po ich metodach.
Oczywiscie na forum moga sobie to robic bezkarnie. Ale z historycznego punktu
widzenia urband legend o tych emigrantach z partyjno-ubeckim rodowodem zostanie
kiedys ujawniona bo ich teczki sa w Instytucie Pamieci Narodowej. Przyjdzie
taki czas ze teczki zostana ujawnione i wtedy ci glosno gardlujacy emigranci
zostana zdemaskowani.

Obserwuj wątek
    • adam982 Re: Emigracyjne urban legendy 29.05.02, 03:36
      dobrze piszesz tow.komentator,kiedy otworza teczki ty bedziesz pierwszy na
      celowniku ,tam napewno sa w twojej, zdjecia jak niosles wysoko czerwona
      szturmowke na 1 maja,a te przyjecia zakrapiane w Komitecie
      Wojewodzkim !!,bedzie na co popatrzec ,a te przyznane odznaczenia partyjne
      czyscisz codziennie ?
      • Gość: Renka Re: 982 IP: *.home.cgocable.net 29.05.02, 19:35
        Mylisz sprawy dla przyjemnosci ze sprawami dla pieniedzy, jak rowniez mylisz
        motywy dla ktorych niektorzy mieli przyjemnosc, a inni tylko pieniadze.
    • cornio Re: Emigracyjne urban legendy 29.05.02, 04:01

Wiedzialem,ze tak sie zakonczy ! ktoregos dnia bystry komentat,odkryje moje
      prawdziwe oblicze !! Przyznaje sie ,jestem bylym majorem SB-wyslanym na tajna
      (przed wykonaniem spalic)misje.Nie wrocilem do kraju,wiedzialem ,ze tam
      wszystko sie zmieni.Ukryte na zachodzie srodki pozwalaja mi zyc w miare dobrze
      i rozsiewac niecna propagande.Pomagaja mi w tym moi sasiedzi-byly sekretarz
      partii i byly dzialacz solidarnosci ,a w rzeczywistosci syjonistyczny
      agent.jednak zdeowy instynkt prawdziwego Polaka i uczciwego zdemaskowal nasze
      niecne postepki i szmatlawe zycie pod przykrywka ,nedznych emigrantow.Biada nam
      i innym emigrantom-co to bedzie ,co to bedzie ? IPN wszedzie!Akta jawne i akta
      tajne.A w nich my emigranci. Obudzilem sie caly zlany potem-ale mi strachu
      napedzil tym postem !
      • Gość: Renka Re: wyszkolone gowno IP: *.home.cgocable.net 29.05.02, 17:17
        Masz racje komentat, pelno tego gowna wokol. To sie czuje na
        odleglosc.Psychologowie wyspecjalizowani w telekinezie i telepatii, czesciowo w
        hipnozie. Dobre wyszkolenie w szerzeniu nienawisci.Najlepiej, jak sie ludzie
        zagryzaja jak wsciekle psy, przynajmniej sa zajeci soba. O, i jeszcze temat
        pieniedzy, dyzurny, ile kto zarabia, tez sie moga pozagryzac i znienawidziec.
        Tak, TO GOWNO jest dobrze wyszkolone w szerzeniu NIENAWISCI.
        Ide sie wzmocnic przed atakiem telepatycznym.
    • Gość: Artur Re: Emigracyjne urban legendy IP: 62.246.143.* 29.05.02, 17:43
      Gość portalu: komentat napisał(a):

>
      > Z czasow PRL pozostala legenda emigrantow. Otoz emigrant to byl ktos kto
      > walczyl w podziemiu z komuna. Po bohaterskiej ucieczce przed scigajacymi
      > zagonami kozackiej bezpieki, udawalo mu sie przedostac na ZACHOD. Historyczne
      > dokonania emigranta potwierdzal azyl i status uchodzcy politycznego.
      >
      > Tyle legenda. Ile jest w niej prawdy? Wiadomo przeciez ze prawdziwych
      > bojownikow bylo bardzo niewiele i raczej nie wyjezdzali.
      >
      > Co wiec z legenda emigrantow? Legenda jest oczywiscie oszukana. Nawet wiecej,
      > wsrod emigrantow byla masa elementu zdemoralizowanego przez komunizm. Rozni
      > rozczarowani lub odsunieci od koryta partyjni, wtyczki wiadomych sluzb majace
      > dobre kontakty zeby zalatwic paszport, lub tez zgola agenci przerzucani celowo.
      >
      > Elementy tego typu produkuja sie na tym forum co widac po ich metodach.
      > Oczywiscie na forum moga sobie to robic bezkarnie. Ale z historycznego punktu
      > widzenia urband legend o tych emigrantach z partyjno-ubeckim rodowodem zostanie
      >
      > kiedys ujawniona bo ich teczki sa w Instytucie Pamieci Narodowej. Przyjdzie
      > taki czas ze teczki zostana ujawnione i wtedy ci glosno gardlujacy emigranci
      > zostana zdemaskowani.
      >
      .......................................
      Co ty piepszysz,
      zatrzymales sie w okresie zimniej wojny in zelaznej kurtynki.
      Emigracja? Nie nalezalem do solidarnosci, i do solidarnosci nie trzeba bylo
      nalezec aby nienawidziec tego syfiarskiego systemu. Wylecialem z ogolniaka za
      niedeologiczny wyglad. Przez ZOMOwcow kontrolowany i szykanowany po 6 razy na
      odciku 250m! Zakaz wyjazdu z Polski przez 7 lat. I co, zerwalem sie z tego mojego
      kraju, w ktorym powoli brakowalo mnie powietrza. Politycznie czy "z prywatnej
      wojny Murphiego", jeden huj. Efekt pozostanie ten sam. No, zdemaskuj mnie!
      Co ty piepszysz.
      • Gość: Renka Re: Artur IP: *.home.cgocable.net 29.05.02, 17:54
        Taki bohater jestes, to dlaczego masz zaszyfrowany adres? Jakbys byl czysty jak
        ja, to bys pokazal adres, nie musialbys go szyfrowac!!!
        • Gość: Artur Re: Artur IP: 62.246.103.* 29.05.02, 18:05
          Gość portalu: Renka napisał(a):

> Taki bohater jestes, to dlaczego masz zaszyfrowany adres? Jakbys byl czysty jak
          >
          > ja, to bys pokazal adres, nie musialbys go szyfrowac!!!

Wcale nie szyfrowalem! tak juz bylo. Co? nie wierzysz.
    • papierz Re: Emigracyjne urban legendy 29.05.02, 17:59
      Byl kiedys taki dowcip: goscia przywiezli w ciezkim stanie na pogotowie i
      od razu z nim na stol ... po nieudanej operacji okazalo sie, ze wycieli
      gosciowi niepotrzebnie glowe i caly tulow ... na dodatek przyszyli wielkie
      uszy wprost do dupy ... tak oto narodzil sie nowy rzecznik prasowy WRON
      Jerzy Urban. Posiada dzis dosc niekiepska chawirke na poludniu Stolicy,
      gdzie urzadza slynne balety w srode popielcowa oraz wydaje NIE.
      Komu to przeszkadza?
      • Gość: margit Re: Emigracyjne urban legendy IP: *.pool.mediaWays.net 29.05.02, 19:32
        o Boze, znow groza, ale to prawda,ze duzo z tzw.czerwonej burzuazji i jej
        slugusow siedzi sobie cieplusio i milusio urzadzanych zagranica i zgrywaja
        wielkich Maxow przyjezdzajac do starego kraju. Polecam Internetowe Muzeum PRL-u
        mozna sie posmiac,mozna poplakac - zaleznie kto z jakiego domu.Buziaki
        • papierz Re: Emigracyjne urban legendy 29.05.02, 19:38
          Na tym forum to glownie wiara z dobrych domow ... sa jednak wyjatki ...
        • Gość: Artur Re: Emigracyjne urban legendy IP: 62.246.100.* 29.05.02, 19:40
          Gość portalu: margit napisał(a):

> o Boze, znow groza, ale to prawda,ze duzo z tzw.czerwonej burzuazji i jej
          > slugusow siedzi sobie cieplusio i milusio urzadzanych zagranica i zgrywaja
          > wielkich Maxow przyjezdzajac do starego kraju. Polecam Internetowe Muzeum PRL-u
          > mozna sie posmiac,mozna poplakac - zaleznie kto z jakiego domu.Buziaki

..........................
          Czerwonych to w Polsce trzeba bylo rozpiepszyc po upadku komuny. Tego nie
          zrobiono. A wielka szkoda.

• papierz Re: Emigracyjne urban legendy 29.05.02, 19:44
            To Buzkowi lepsiejszi? W jedna kadencje wszystko rozjebali ... no, no, no!
            • Gość: Artur Re: Emigracyjne urban legendy IP: 62.246.100.* 29.05.02, 19:49
              papierz napisał(a):

> To Buzkowi lepsiejszi? W jedna kadencje wszystko rozjebali ... no, no, no!
              ...............
              Nic no no, ciagle powtarza sie moja stara teoria. Polityka i politycy to syf.

• Gość: Banan Cornio z wielkim kunsztem mistrza IP: 168.143.113.* 31.05.02, 02:11
      satyrycznego, bez pudla wywoluje u mnie nieokielznane
      spazmy smiechu.

Z powazaniem.
    • Gość: ozpol Re: Emigracyjne urban legendy i tak jest IP: *.ncr.com 31.05.02, 02:26
      Nie wiem w jakim legendarnym kraju sie chowales ze takie legendy scielesz.
      Emigracja z Polski zawsze za chlebem byla, ale zawsze sie trafilo kilku ktorym
      wiecej bylo potrzeba niz chleba. I ono wymieraja i forsa rzadzi motywami
      zostania czy nowych wyjazdow. Wystarczy zobadczy jak dzialaja polonijne
      organizacje - updek, bo nie ma "o co" walczyc.
      Tak wiec wlozmy legendy miedzy legendy i nie doszywajmy ideologii do tego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka