pelegrino 02.02.05, 23:57 Czy któras z Was rodziła lub wychowywała dziecko w Chinach? Pytam na poważnie, ten temat mnie dotyczy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edytkus Re: CHINY 03.02.05, 05:14 Chiny mnie kiedys fascynowaly, zdawalam nawet na sinologie ale sie nie dostalam (cale szczescie ) . Jak juz urodzisz i bedziesz wychowywac koniecznie nam opisz jak to wyglada w Chinach! I nie zapomnij o zdjeciach na Zobaczcie! Gdzie dokladnie mieszkasz? Odpowiedz Link Zgłoś
eballieu Re: CHINY 03.02.05, 08:09 Poszukaj na stronach dla ekspatow. Z tego co mi wiadomo jest ich tam dosc duzo z rodzinami. Znam tylko Europejki, ktore rodzily w Rumunii, Indiach i Uzbekistanie - z ciekawszych miejsc. Moze drugie dziecko bede tam rodzic, ale jeszcze nic pewnego. Polecam kontakt z ekspatami. Przez ambasady znajdziesz ich kluby - warto sie spotkac, wiele rzeczy czlowiek sie dowiaduje. I nie zawsze trzeba byc przedstawicielem danej nacji, zeby moc do klubu nalezec - czasami wystarczy byc sympatykiem. Moze to mala pomoc, ale zawsze w takich klubach znajduje sie troche fajnych osob. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
beatach1 Re: CHINY 03.02.05, 11:51 A moze ten link pomoze (???) forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25095 Pozdrawiam Beata Odpowiedz Link Zgłoś
pelegrino Re: CHINY 03.02.05, 16:03 Kilka lat temu w czasie studiów spędziłam rok w Pekinie. Na razie mieszkamy z mężem w Polsce i pewnie nasze pierwsze dziecko tu sie urodzi(na razie się staramy), ale niewykluczone, że za kilka lat sie tam przeniesiemy, więc tak z ciekawości zapytałam Na pewno, jeśli tam zamieszkam, to napiszę o moich wrażeniach Dzięki za link! Pozdrawiam wszystkich miłośników Chin i nie tylko Odpowiedz Link Zgłoś
mama5plus Re: CHINY 03.02.05, 20:57 Moja kolezanka ma meza z Chin i czesc pierwszej ciazy tam wlasnie spedzila, ale rodzila juz w Polsce wiec pewnie niewiele moze pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
aggrazza Re: CHINY 06.02.05, 06:31 czy mozesz powiedziec gdzie w chinach bedziesz rodzic? Odpowiedz Link Zgłoś
pelegrino Re: CHINY 06.02.05, 11:06 Ja jeszcze nie wiem, gdzie. Pierwsze dziecko na pewno urodze w Polsce... A jeśli później przeniosę się do Chin, to będę się musiała zorientować w sytuacji, ale mocno wątpię, żebym się zdecydowała na państwowy szpital, bo nawet w Polsce będę rodzić prawdopodobnie albo prywatnie, albo w domu. Pozdrawiam P.S. jesli kiedys tam zamieszkam, to napewno opisze moje wrażenia, na razie jednak w ciągu najbliższego roku przeprowadzka mi raczej nie grozi Odpowiedz Link Zgłoś
kristy4 Re: CHINY 14.03.05, 02:37 Jeżeli chodzi o Pekin to polecam Beijing United Family Hospital. Tam rodzi większość "expatek". Jest bardzo drogi, więc dobrze jest zaopatrzyć się przed ciążą w dobre ubezpieczenie. Sama tam nie rodziłam , ale moje koleżanki bardzo sobie ten szpital chwaliły. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś