02.02.05, 23:57
Czy któras z Was rodziła lub wychowywała dziecko w Chinach? Pytam na poważnie, ten temat mnie dotyczysmile
Obserwuj wątek
    • edytkus Re: CHINY 03.02.05, 05:14
      Chiny mnie kiedys fascynowaly, zdawalam nawet na sinologie ale sie nie dostalam (cale szczescie wink) .
      Jak juz urodzisz i bedziesz wychowywac koniecznie nam opisz jak to wyglada w Chinach! I nie
      zapomnij o zdjeciach na Zobaczcie! Gdzie dokladnie mieszkasz?
    • eballieu Re: CHINY 03.02.05, 08:09
      Poszukaj na stronach dla ekspatow. Z tego co mi wiadomo jest ich tam dosc duzo
      z rodzinami. Znam tylko Europejki, ktore rodzily w Rumunii, Indiach i
      Uzbekistanie - z ciekawszych miejsc.
      Moze drugie dziecko bede tam rodzic, ale jeszcze nic pewnego.
      Polecam kontakt z ekspatami. Przez ambasady znajdziesz ich kluby - warto sie
      spotkac, wiele rzeczy czlowiek sie dowiaduje. I nie zawsze trzeba byc
      przedstawicielem danej nacji, zeby moc do klubu nalezec - czasami wystarczy byc
      sympatykiem.
      Moze to mala pomoc, ale zawsze w takich klubach znajduje sie troche fajnych
      osob. Powodzenia.
    • beatach1 Re: CHINY 03.02.05, 11:51
      A moze ten link pomoze (???)
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25095
      Pozdrawiam
      Beata
    • pelegrino Re: CHINY 03.02.05, 16:03
      Kilka lat temu w czasie studiów spędziłam rok w Pekinie. Na razie mieszkamy z mężem w Polsce i pewnie nasze pierwsze dziecko tu sie urodzi(na razie się staramy), ale niewykluczone, że za kilka lat sie tam przeniesiemy, więc tak z ciekawości zapytałamsmile Na pewno, jeśli tam zamieszkam, to napiszę o moich wrażeniachsmile
      Dzięki za link!
      Pozdrawiam wszystkich miłośników Chin i nie tylko
      • mama5plus Re: CHINY 03.02.05, 20:57
        Moja kolezanka ma meza z Chin i czesc pierwszej
        ciazy tam wlasnie spedzila, ale rodzila juz w Polsce
        wiec pewnie niewiele moze pomoc.
    • aggrazza Re: CHINY 06.02.05, 06:31
      czy mozesz powiedziec gdzie w chinach bedziesz rodzic?
      • pelegrino Re: CHINY 06.02.05, 11:06
        Ja jeszcze nie wiem, gdzie. Pierwsze dziecko na pewno urodze w Polsce... A jeśli później przeniosę się do Chin, to będę się musiała zorientować w sytuacji, ale mocno wątpię, żebym się zdecydowała na państwowy szpital, bo nawet w Polsce będę rodzić prawdopodobnie albo prywatnie, albo w domu.
        Pozdrawiam
        P.S. jesli kiedys tam zamieszkam, to napewno opisze moje wrażenia, na razie jednak w ciągu najbliższego roku przeprowadzka mi raczej nie grozismile
    • kristy4 Re: CHINY 14.03.05, 02:37
      Jeżeli chodzi o Pekin to polecam Beijing United Family Hospital. Tam rodzi
      większość "expatek". Jest bardzo drogi, więc dobrze jest zaopatrzyć się przed
      ciążą w dobre ubezpieczenie. Sama tam nie rodziłam , ale moje koleżanki bardzo
      sobie ten szpital chwaliły.
      Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka