behemotka 29.05.02, 18:22 Czy ktos orientuje sie gdzie mozna kupic bób w USA?Albo chociaz nasionka?Menards i Home Depot w tym przypadku sie nie spisaly, Pozdrawiam wszystkich milosnikow bobu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Artur Re: Bób w USA IP: 62.246.105.* 29.05.02, 18:27 behemotka napisał(a): > Czy ktos orientuje sie gdzie mozna kupic bób w USA?Albo chociaz nasionka?Menard > s i Home Depot w tym przypadku sie nie spisaly, > Pozdrawiam wszystkich milosnikow bobu od Fasoli ma sie tylko wzdecia, a od amerykanskiej to cie rozerwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Bób w USA IP: 62.246.101.* 29.05.02, 18:38 behemotka napisał(a): > Eeeeeeeee tam,nie znasz sie Nie obawiaj sie, lubie bob. Ale jakos sam nie kupuje. Robila to zawsze moja matka. Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Bób w USA 29.05.02, 18:51 behemotka napisał(a): > Czy ktos orientuje sie gdzie mozna kupic bób w USA?Albo chociaz nasionka?Menard > s i Home Depot w tym przypadku sie nie spisaly, > Pozdrawiam wszystkich milosnikow bobu a jak bedzie bob po angielsku? "a very, very big beans" ? :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluba1 Re: Bób w USA IP: *.we.client2.attbi.com 29.05.02, 18:54 behemotka napisał(a): > Czy ktos orientuje sie gdzie mozna kupic bób w USA?Albo chociaz nasionka?Menard > s i Home Depot w tym przypadku sie nie spisaly, > Pozdrawiam wszystkich milosnikow bobu Mozesz kupic w kazdym arabskim sklepiku - fava beans . Sa duze ziarnka i male !!! Smacznego !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: Bób w USA IP: *.nyc.rr.com 29.05.02, 20:08 Nazywaja sie FAVA beans, widzialam nawet suszone. A jak gotujesz? Bo ja juz nieraz slyszalam, ze bob jest niezly, tylko jakos jeszcze nie jadalam. Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Bób w USA 29.05.02, 20:12 gotujesz tak jak fasolke. suszony namaczasz na minimum 2 godziny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Bób w USA IP: 62.246.100.* 29.05.02, 20:15 roseanne napisał(a): > gotujesz tak jak fasolke. > suszony namaczasz na minimum 2 godziny Ale, niestety nie ma to jak swiezy, prosto z ogrodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Bób w USA IP: 212.76.37.* 29.05.02, 20:15 Fava, lub fayva - w chińskim lub koreańskim warzywniaku będą na pewno mieli, a jak nie, to na pewno zamówią. Przeważnie w strączkach, a nie łuskane. Tamże można dostać przerośnięty koper do małosolnych ogórków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Re: Bób w USA IP: *.tin.it 29.05.02, 20:51 Tylko bez "laciny". Fava we Wloszech, w Toskanii oznacza penisa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re:do Gagi IP: 213.54.192.* 29.06.02, 06:46 Gość portalu: gaga napisał(a): > Tylko bez "laciny". Fava we Wloszech, w Toskanii oznacza penisa. No tak, Toskanczycy zawsze lepsi- inni Wlosi maja tylko pisello... Dla niewtajemniczonych: pisello = groszek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk bob = BROAD BEANS = FAVA BEANS IP: *.jci.com 29.05.02, 20:19 czasami widuje swiezy, juz oblupany, w foliowych woreczkach. ale nie moge sobie przypomniec w ktorym spozywczym dokladnie. bob gotowany, z koperkiem i sola... pycha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: bob = BROAD BEANS = FAVA BEANS IP: 62.246.100.* 29.05.02, 20:22 Gość portalu: kk napisał(a): > czasami widuje swiezy, juz oblupany, w foliowych woreczkach. ale nie moge sobie > > przypomniec w ktorym spozywczym dokladnie. > > bob gotowany, z koperkiem i sola... pycha! .............. z koperkiem? pierwszy raz slysze. Odpowiedz Link Zgłoś
behemotka bob = BROAD BEANS = FAVA BEANS 29.05.02, 20:33 Moze byc z koperkiem,pychota. A pozniej kiedy juz lezy na talerzyku polewam go stopionym maselkiem.Uhmmmmmmmmmm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan-osik Re: bob = BROAD BEANS = FAVA BEANS IP: *.tnt33.chi15.da.uu.net 29.05.02, 22:02 behemotka napisał(a): > Moze byc z koperkiem,pychota. A pozniej kiedy juz lezy na talerzyku polewam go > stopionym maselkiem.Uhmmmmmmmmmm. Bob-super sprawa.Juz kiedys sie tez kogos pytalem o bob w Ameryce. Skorzystam z tych info.Zycze smacznego. Ja w Polsce mialem bob w swoim ogrodzie.To byly czasy kiedy bob dojrzewal nie bylo lepszego jedzenia. Wiem tez ze sie pierdzialo po nim dosc skunksowato,ale pozniej doszedlem do perfekcji w przyrzadzaniu bobu np.na kwasnym mleku. Odpowiedz Link Zgłoś
ya_bolek Re: Bób w USA 29.05.02, 22:23 Bób kojarzy mi sie z piosenka z plyty "O dwoch takich co ukradli ksiezyc" Jam wymyslil dumajac za mlodu nowy sposob gotowania bobu. A tak wogole to nie zdziwilbym sie gdyby bob okazalby sie zakazany w USA... behemotka napisał(a): > Czy ktos orientuje sie gdzie mozna kupic bób w USA?Albo chociaz nasionka?Menard > s i Home Depot w tym przypadku sie nie spisaly, > Pozdrawiam wszystkich milosnikow bobu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Bób w USA IP: 62.246.101.* 29.05.02, 22:29 ya_bolek napisał(a): > Bób kojarzy mi sie z piosenka z plyty "O dwoch takich co ukradli ksiezyc" > > Jam wymyslil > dumajac za mlodu > nowy sposob > gotowania bobu. > > A tak wogole to nie zdziwilbym sie gdyby bob okazalby sie zakazany w USA... > ...................... Czyzby z powodow "dywersyjno-terrorystycznych"? Odpowiedz Link Zgłoś
ya_bolek Re: Bób w USA 29.05.02, 22:41 Chodzi o scisla kontrole nad wszelka zywnoscia, ktora jest sprzedawana i spozywana na terenie USA. Co nie jest dozwolone jest zakazane. Gość portalu: Artur napisał(a): > ya_bolek napisał(a): > > > Bób kojarzy mi sie z piosenka z plyty "O dwoch takich co ukradli ksiezyc" > > > > Jam wymyslil > > dumajac za mlodu > > nowy sposob > > gotowania bobu. > > > > A tak wogole to nie zdziwilbym sie gdyby bob okazalby sie zakazany w USA.. > . > > > ...................... > Czyzby z powodow "dywersyjno-terrorystycznych"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Bób w USA IP: 62.246.101.* 29.05.02, 22:46 Jednym slowem krodka pilka. No i nici z pierdz.... Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Bób w USA 29.05.02, 22:50 ya_bolek napisał(a): > Chodzi o scisla kontrole nad wszelka zywnoscia, ktora jest sprzedawana i > spozywana na terenie USA. Co nie jest dozwolone jest zakazane. hehe kurwa, musze sobie obiecac ze nie bede czytal wiecej tych pierdol, bo jakos mi sie tak zimno i goraco naraz robi. no zobaczymy czy mam wystarczajaco silnej woli.... Odpowiedz Link Zgłoś
burak.pastewny Re: Bób w USA 29.05.02, 23:42 ya_bolek napisał(a): > Chodzi o scisla kontrole nad wszelka zywnoscia, ktora jest sprzedawana i > spozywana na terenie USA. Co nie jest dozwolone jest zakazane. glupia ta ameryka, niby demokracja a czlowiek nie moze se zjesc tego co mu sie chce... Odpowiedz Link Zgłoś
ya_bolek Re: Bób w USA 30.05.02, 05:05 Dlatego Adam Malysz przegral w Salt Lake City. Grochowka Wojskowa jest w USA zakazana. burak.pastewny napisał(a): > ya_bolek napisał(a): > > > Chodzi o scisla kontrole nad wszelka zywnoscia, ktora jest sprzedawana i > > spozywana na terenie USA. Co nie jest dozwolone jest zakazane. > glupia ta ameryka, niby demokracja a czlowiek nie moze se zjesc tego co mu sie > chce... > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: __ jan Re: Bób w USA IP: *.dip.t-dialin.net 29.05.02, 22:58 behemotka napisał(a): > Czy ktos orientuje sie gdzie mozna kupic bób w USA?Albo chociaz nasionka?Menard > s i Home Depot w tym przypadku sie nie spisaly, > Pozdrawiam wszystkich milosnikow bobu sprobuj w arabskich sklepach, ja sam tego tu w BRD szukalem i znalalem, u nas dosyc drogi = tak samo jak elefant beans (fasola jas), pozdrawiam z BRD Odpowiedz Link Zgłoś
behemotka Re: Bób w USA 29.05.02, 23:18 Dzieki,dam znac jak posuwaja sie moje poszukiwania najwspanialszego z warzyw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zybi Re: Bób w USA IP: 130.68.2.* 30.05.02, 05:23 BOB jest mrozony i lezy na stoisku z mrozonkami.(zwykly sklep) Kupuje sie taka duza torbe i do garnka na wrzatek. Fava Beans - netto.28ozs. - $2.99 product of chile dist.by:TRIUNFO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Bób w USA IP: 209.109.233.* 29.06.02, 03:42 Mozna kupic, przynajmniej w Chicago. Jesli nie wiesz, bob to "fava beans" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot-23 Re: Bób w USA IP: *.dyn.optonline.net 29.06.02, 03:43 Gość portalu: marcin napisał(a): > Mozna kupic, przynajmniej w Chicago. Jesli nie wiesz, bob to "fava beans" nie powaznie? jestes tego absolutnie pewien? Odpowiedz Link Zgłoś