Dodaj do ulubionych

IPN BU 001052/918 POGORZELSKA-BONIKOWSKA MAŁGORZA

18.02.05, 02:36
We wtorkowym numerze "Gazety , Gazety " tajny wspolpracownik SB :
IPN BU 001052/918 POGORZELSKA-BONIKOWSKA MAŁGORZATA MARIA , opublikowala
sprawozdanie ze swojego spotkania z nowym ambasadorem RP w Kanadzie panem
Piotrem Ogrodzinski .
TW 105/918 zostala zwerbowana do wspolpracy przez SB pod koniec lat
siedemdziesiatych ,kiedy ubiegala sie o paszport , donosila za pieniadze na
studentow i pracownikow Uniwersytetu Warszawskiego az do konca PRLu .
Obserwuj wątek
    • grom3 Re: IPN BU 001052/918 POGORZELSKA-BONIKOWSKA MAŁ 18.02.05, 02:58
      Kto tobie takich bzdur naopowiadal ze jest na liscie to nie znaczy ze
      donosila,widocznie czytasz Dziennik i sluchasz radio GILL i spolka,a moze tobie
      ten cwaniak Kulis naopowiadal roznych bzdur.
      • doomsday Prosba do pani Pogorzelskiej - Bonikowskiej 19.02.05, 22:04
        Pani Bonikowska wystepujaca tu pod nickami " grom3 i anastazy123" bardzo latwo
        moze udowodnic , ze jest na liscie Wildsteina jako osoba krystalicznie
        niewinna , a nie jako szmata ,ktora donosila nie tylko na swoich kolegow z
        pracy , znajomych z miasta i wlasnej klatki schodowej , ale i nawet na
        studentow , z ktorymi miala zajecia .
        Prodsze pani , jako osobie wymienionej na liscie przysluguje pani tzw. szybka
        sciezka w IPN .Prosze zwrocic sie do tej szanownej instytucji o wydanie
        zaswiadczenia , iz znalazla sie pani na liscie , jako "osoba pokrzywdzona ".
        IPN musi w ciagu trzech tygodni odpowiedziec na pani prosbe , nastepnie moze
        pani takowe zaswiadczenie wydrukowac w swojej gazecie "Gazeta , Gazeta "
        Oczywiscie musi byc prawdziwe ,bowiem gdyby zostalo zmontowane , to zarowno
        wladze miejscowe tu w Kanadzie , jak i IPN z Polski oskarza pania o falszerstwo
        o znacznej szkodliwosci spolecznej (w Polsce zagrozone kara od 8 do 12 lat
        wiezienia ) .

Jezeli natomiast powiedzmy do konca maja nie przedstawi pani takowego
        zaswiadczenia w swojej gazecie , kazdy bedzie mogl pania uwazac za osobe nie
        godna przebywania wsrod uczciwych ludzi .
        Techniczne szczegoly mozliwosci uzyskania takowego zaswiadczenia z IPN ,
        znajdzie pani w artykule Stanislawa Tyminskiego , ktory na lamach ostatniego
        www.goniec.net/
        szczegolowo to wyjasnia , bowiem sam zwrocil sie w swojej sprawie o wydanie
        takiego zaswiadczenia z IPN (po wejsciu na strone gazety , kliknac "strona 17").
        • doomsday Moze sie pani zwrocic do samago Ambasadowra RP. 19.02.05, 22:19
          W politycznym swiadku Ottawy chuczy juz od anegdot ,jak to pan ambasador Piotr
          Ogrodzinski osmieszyl sie , godzac sie na przeprowadzenie wywiadu z osobka -
          Tajnym Wspolpracownikiem ,czyli szmata i UBeckim materacem . Do tego owoc tego
          spotkania nosi zlosliwy tytul " Filozof , specjalista od Ameryk " .
          Pan ambasador na pewno pomoze pani w uzyskaniu zaswiadczenia z IPN , bowiem
          jest zainteresowany sam , zeby nie powtarzano o nim glupich historyjek .
          • anastazy123 Re: Moze sie pani zwrocic do samago Ambasadowra R 20.02.05, 02:40
            doomsday widze ze jestes bardzo slaby w twoich podejrzeniach,do wywiadu bys byl
            za slaby.Wiem ze bardzo bys chcial wiedziec kto pisze,z twojej tepoty stawiasz
            warunki pani Pogorzelskiej Bonikowskiej.Kim ty wogole jestes warunki to mozesz
            stawiac swoim dziecia jak je masz lub kochance tej samej plci.Tak sie sklada ze
            mieszkam w Ottawie i o takich rzeczach sie nie mowi,przyznam ze wywiad czytalem
            mozna pani Bonikowskiej pogratulowac na wysokim dziennikarskim poziomie.Widac
            ze jestes o slabym poziomie itelektualnych uzywajac epitetow,inteligentna osoba
            przedstawia fakty i dowody w kulturalny sposob.Ucz sie tych rzeczy od pana
            Gondka przywodzcy duchowego Poloni Kanadyjskiej a daleko zajdziesz.
    • Gość: dawna znajoma Re: IPN BU 001052/918 POGORZELSKA-BONIKOWSKA MAŁ IP: *.tor.dsl.tht.net 28.02.05, 00:09
      Pani Margaret P. Bonikowska do dziś nie wyzbyła się swoich starych, ubeckich
      metod. Zajrzyjcie do "Gazety" z 25 lutego 2005 i przeczytajcie tekst "Mądrzy
      Polacy, głupi Kanadole". Jak czerwona świnia znalazła się w mediach???
      Taki z niej dziennikarz, jak z koziej d... trąba. Uciekła z Polski, bo tam jest
      po prostu spalona.
      • Gość: Genosse_Sztetke O boy!... IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 28.02.05, 04:23
        znowu ktos trafil celnie gliniakow skoro tak obskakuja jakas kobicine.
      • Gość: Piotruś Re: IPN BU 001052/918 POGORZELSKA-BONIKOWSKA MAŁ IP: *.echostar.pl 01.03.05, 00:21
        O ile dobrze pamietam, w latach 80-tych Margaretta donosila na studentow ktorzy
        protestowali przeciwko tzw Studium Wojskowemu, ktore faktycznie bylo forma
        agitacji bolszewickiej. To ona teraz robi kariere polityczna za oceanem ?
        Ciekawa jakas jest ta moralnosc pani "M"
        • Gość: karlik Re: IPN BU 001052/918 POGORZELSKA-BONIKOWSKA MAŁ IP: *.187.49.24.porchlight.ca 01.03.05, 04:42
          no to mamy w tej Gazecie doborowe towarzystwo,sama SB-ecja,od szefa po
          dziennikarzy,teraz po ich ujawnieniu calkiem inaczej wygladaja powody spraw
          sadowych Belz vs Credit Union,Belz vsPolonia i ta ich cala propagandowa Polonia
          Przyszlosci Pogorzelskiej i ska,wilki w owczej skorze,pyrsk.
          • grom3 Re: IPN BU 001052/918 POGORZELSKA-BONIKOWSKA MAŁ 01.03.05, 04:50
            Gazeta jak gazeta ale jakich doborowych zlodzieji mamy w Zakonie
            Oblackim,Blazejak Kowal Gil Filas no i oczywiscie szef tego gangu oszust
            zlodziej i bezczelny cham Provincjal Pulchny.To ci dopiero grupa SB przy nich
            wysiada.
            • grom3 Re: IPN BU 001052/918 POGORZELSKA-BONIKOWSKA MAŁ 01.03.05, 04:59
              Karlik te beszczelne typy sprzedaly kosciol sw Stanislawa za 2 lara beda burzyc
              bo maja postawic Synagoge.Oblaci zdychaja z braku pieniedzy ,Pulchny w wyborach
              do rady dyrektorow wystawil Stasia Krola zeby resztki co tam pozostaly ukradl
              dla Zakonu Oblackiego poniewaz ta cholota juz zdycha,a Brampton pada na pysk.
              • Gość: dawna znajoma Re: IPN BU 001052/918 POGORZELSKA-BONIKOWSKA MAŁ IP: *.tor.dsl.tht.net 01.03.05, 06:02
                To kto się z kim i o co procesuje, bo sie gubię...kto komu sprzedał kościół ?
                Wyjaśnijcie, panowie mili...
                • tough_cookie Re: IPN BU 001052/918 POGORZELSKA-BONIKOWSKA MAŁ 01.03.05, 06:33
                  oni sami ku.. nie wiedza
                  a kloca sie tak jak polonia i polacy maja we zwyczaju ku.. go mac

nor-ku..-malka
                  • grom3 Re: IPN BU 001052/918 POGORZELSKA-BONIKOWSKA MAŁ 01.03.05, 15:27
                    Kagan mowilem tobie do nagrody Nobla,byle huj dostaje za nic a ty ciezko
                    pracujesz,co do tych spraw sadowych Zakon Oblacki maci jak moze przez to juz
                    wydoili z Poloni Kanadyjskiej przez 30 lat 100 milionow dolarow.Ale w sadzie
                    upie..l ich byly dyrektor Credit Union Benedykt Gondek chamstwo nie moze
                    uzywac kosciolow do celow politycznych patrz wyrok sadowy z dnia 17 Lutego
                    2005.wydany przez Provincial Court w Toronto.
    • Gość: Kagan IPN BU 0218/926 JAWORSKI ROBERT czyli wiarus IP: *.82.221.203.acc52-dryb-mel.comindico.com.au 01.03.05, 07:10
      A co powiecie na to?:
      Wiarus to Robert Jaworski IPN BU 0218/926 JAWORSKI ROBERT
      Poczatek (Bereszit)
      Prywatna Witryna Roberta Jaworskiego - RobertJaworski.blox.pl/html Witam na mej witrynie Internetowej. Nazywam się Robert Jaworski, ale znany jestem na internecie jako “wiarus” (ostatnio “prawdziwy stary wiarus” jako iż zanim “zaklepałem” sobie login “wiarus”, ktoś mnie wyprzedził, i w związku z tym loguje się jako “prawdziwystarywiarus”wink. Mój krótki życiorys: Urodziłem się 1 kwietnia roku 1947 w Pieszycach na Dolnym Śląsku w polsko-żydowskiej, ale postępowej, nieortodoksyjnej rodzinie inteligenckiej. W roku 1953, roku śmierci Stalina, moja rodzina przeniosła się do Wałbrzycha, gdzie w tym samym roku poszedłem do szkoły podstawowej, którą ukończyłem w roku 1960. W roku 1960 zacząłem też naukę w liceum ogólnokształcącym nr 2 w Wałbrzychu. W roku następnym przeniosłem się z rodziną do Wrocławia, gdzie też zrobiłem w roku 1964 maturę. Studia rozpocząłem z rocznym opóźnieniem spowodowanym nie dostaniem się za pierwszym razem na mą wymarzoną archeologię śródziemnomorską w roku 1964. Pamiętny rok 1968 zastał mnie więc na studiach na Uniwersytecie Warszawskim. Jako student pochodzenia żydowskiego zostałem wyrzucony ze studiów, wybrałem więc emigrację do Izraela na tzw. dokumencie podróży, stwierdzającym, iż mam prawo tylko do jednokrotnego przekroczenia granicy państwowej Polski i ze nie jestem obywatelem PRL. W Izraelu przebywałem krótko, gdyż nie podobał mi się tamtejszy religijny system rządów. W roku 1970 me podanie o wizę imigracyjną do Australii zostało rozpatrzone pozytywnie, i od roku 1971 jestem rezydentem tego pięknego kontynentu, a od roku 1980 dumnym obywatelem australijskim. W Australii zajmuję się dziennikarstwem i publicystyką, między innymi na łamach założonego przeze mnie “Cyberexpressu” (www.cyberexpres.com). Robert Jaworski, mobile: 0408 386 038 Linki: www.cyberexpres.com - CyberExpress members.iinet.net.au/~kurier/ Kurier_Zachodni/wstep_157.html – „Kurier Zachodni” www.wirtualnapolonia.com – Wirtualna Polonia
      • grom3 Re: IPN BU 0218/926 JAWORSKI ROBERT czyli wiarus 02.03.05, 00:36
        Kagan ty bys byl dobry w wywiadzie.
    • Gość: Olek Do Special Forces (polish) " Grom 3 " IP: *.qc.sympatico.ca 02.03.05, 00:47
      Moj inteligent department wie ,ze grom 3 to sam redaktor Belz , do tego , po
      sprawdzeniu linku , widac ,ze grom pisze z wioski w Ontario ( do ktorej
      przeniosl sie po trzecim zawale ).
      Moj inteligent department zwrocil tez uwage , ze grom dwojako pisze slowo :
      "bezczelny " , jak na przyklad tutaj :
      • Re: IPN BU 001052/918 POGORZELSKA-BONIKOWSKA MAŁ
      grom3 01.03.2005 04:59 + odpowiedz

• anastazy123 Re: Do Special Forces (polish) " Grom 3 " 02.03.05, 03:27
        Kagan zobacz Zakon Obla-icki nawet ma wywiad jakis special force,czy mozna u
        was zamowic liste kleru wspolpracujacych z SB.Chodzi mi o Blazejaka Filasa Gila
        Kowala i pastuszek tego stada baraniego Pulchny.Jak idzie budowa kosciolka w
        Bramptondesz,widac cieniutko polonia na zlodziejach i oszustach dobrze sie
        poznala.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka