Dodaj do ulubionych

POLSKIE FENOMENY

IP: *.ppp.get2net.dk 22.06.02, 17:00
czy zauwazyliscie ze kobiety i mlode dziewczyny w Polsce nosza rajtuzy w
kolorze ciala na poczatku lata ,co w innych krajach nie jest spotykane-tam
kobiety sa opalone caly rok i od razu chodza z golymi nogami.inna sprawa to
biale buty -za moich czasow w latach 80-tych wszystkie laski w Polsce
paradowaly w bialych szpilach ,niedawno byla moda na buty w stylu lat 70-tych-i
tez wszystkie chodzily w bialych sandalach na grubej podeszwie.nie piszcie o
bialych skarpetach u panow bo to ogolnie znana sprawa,ale czy zauwazyliscie
jakis typowo polski fenomen?
Obserwuj wątek
    • Gość: mruk Re: POLSKIE FENOMENY IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.06.02, 17:03
      te panie basie i Krysie na kazdym kroku.
      Do tego maja jeszcze cos do powiedzenia wink)
      Nie mozna wytrzymac.
      Ale lagodnieja jak sie z klasa do nich podejdzie.
    • cornio Re: POLSKIE FENOMENY 22.06.02, 17:12

sloneczko ty moje,a juz myslalem,ze wyjechalas do polski.Najwiekszym polskim
      fenomenem jestes Ty. Napisz cos o opalonych kobietach jeszcze.Albo o czyms
      podobnym.
      • _bruno5 Do cornio_______ 22.06.02, 18:40
        Bardzo trafne riposty .Tak trzymaj . Jestes ozdoba tylko
        tego forum .Pozdrowienia.
      • Gość: selma Re: POLSKIE FENOMENY IP: *.ppp.get2net.dk 22.06.02, 18:48
        dobrze napisze ale to juz ostatnie moje podrygi na tym forum bo zamierzam sie
        odzwyczaic po wakacjach.oczywiscie w PL nie bede odwiedzac kawiarni
        internetowych tylko normalne ,juz sie umowilam ze znajomym z dawnych lat.
        cos mi sie wydaje ze wiem kim jestes?sernik instant hmmsmileteraz musze konczyc
        ale obiecuje jakis super kawalek o opalonych,letnich polskich dziewczynach w
        bluzach z modnymi bufkowymi rekawami ,w modnych spodnicach do kolan ,z
        makijazem i w bialych lub bezowych(tegoroczna moda)butach.a moze wolisz typ
        romantyczny np w zwiewnej sukience ?napisz a ja juz cos wymysle.podoba mi sie
        tegoroczna moda ,jest bardzo kobieca a Ty co o tym sadzisz?
        • Gość: Kraken Re: POLSKIE FENOMENY IP: *.ipt.aol.com 22.06.02, 19:38
          Czy nie sadzicie wy wszyscy arbiers elegantiae,ze KAZDY ma prawo tak sie
          ubierac JAK TO JEMU TYLKO ODPOWIADA???Czy niewiasta ubrana zgodnie z
          obowiazujaca ostatnio moda,ale "pachnaca"sklepem rybnym jest bardziej "cool"
          anizeli ta w bialych szpilkach,ale umyta??
          Zreszta wszystko,to rzecz gustu-jedni wola babki w czarnych ligeriens,inni w
          bialych a jeszcze inni w czerwonych.
    • Gość: marcee Re: POLSKIE FENOMENY??? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.02, 18:40
      Selma a nie wiesz ze elegancka kobieta ZAWSZE chodzi w ponczochach
      przynajmniejn jesli pracuje w urzedzie, banki tego np przestrzegaja strasznie.

U eleganckich kobiet to ponczochy a nie rajtuzy. A biale pantofelki faktycznie
      sa idiotyczne jakies ale ja osobiscie osttanio widzialam tylko to bezguscie
      Edytke Gorniak w Opolu w czarnej sukni i bialych pantofelkach ...niezbyt mi sie
      podobalo

Juz wole ksiezne di Sanseverina (stendhal) w zielonej sukni i czerwonych
      pantofelkach...
      • Gość: selma Re: POLSKIE FENOMENY??? IP: *.ppp.get2net.dk 22.06.02, 18:50
        tak Marcee zgadzam sie w pelni do bira zawsze w ponczochach ale ja mowie o
        zwyczajnych ,studentkach,uczennicach.tutaj gdzie mieszkam to troche inaczej
        wyglada ale ja wole model polski mimo wszystko.
        • Gość: marcee Re: POLSKIE FENOMENY??? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.02, 18:54
          eeee nie

zobaczysz mnostwo mlodziutkich studentek to opalone kobietki , szczuple,
          wysmukłe i wymuskane i zwiewne, w lekkich rozneglizowanych strojach

u nas solarium juz na kazdej ulicy niemal jest, sama korzystam z kremow specj
          Lancome z opilkami zlota ale mlode kobiety chodza do solarium
      • Gość: Bozena L Re: POLSKIE FENOMENY??? IP: *.sympatico.ca 22.06.02, 18:52
        Gość portalu: marcee napisał(a):

> Selma a nie wiesz ze elegancka kobieta ZAWSZE chodzi w ponczochach
        > przynajmniejn jesli pracuje w urzedzie, banki tego np przestrzegaja strasznie.
        >
        > U eleganckich kobiet to ponczochy a nie rajtuzy. A biale pantofelki faktycznie
        > sa idiotyczne jakies ale ja osobiscie osttanio widzialam tylko to bezguscie
        > Edytke Gorniak w Opolu w czarnej sukni i bialych pantofelkach ...niezbyt mi sie
        >
        > podobalo
        >
        > Juz wole ksiezne di Sanseverina (stendhal) w zielonej sukni i czerwonych
        > pantofelkach...

Kraków - światowa stolica polskich fenomemów. marcee
        na królową.
        • Gość: marcee Re: Bozena IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.02, 18:55
          napisz : jestem Boczek 1 osoba w 10 wcieleniach...))))
          • Gość: Bozena L Re: Bozena IP: *.sympatico.ca 22.06.02, 19:02
            Gość portalu: marcee napisał(a):

> napisz : jestem Boczek 1 osoba w 10 wcieleniach...))))

jestem Boczek 1 osoba w 10 wcieleniach...))))
            I co dalej?
            • karelia Re: SEMLAAAAAAA 22.06.02, 21:57
              Ty sie selma nie wyglupiaj i na zadne wstrzymanie ani odzwyczajanie sobie nie
              dawaj. Zapracowalas sobie na twarz forum to siedz tutaj, gdzie Ci bedzie
              lepiej??? Nio, zeby mi to bylo ostatni raz!!!Bo deska przylozewink)
              • Gość: selma Re: SEMLAAAAAAA IP: *.ppp.get2net.dk 23.06.02, 10:34
                boje sie ze wpadlam w nalog .....a przy tym brak ruchliwego zycia ujemnie
                odbija sie na mojej figurzewink
                • karelia Re: SEMLAAAAAAA 23.06.02, 11:19
                  taki nalog to nie nalog, a zreszta my Ciebie kontrolujemywink))sa gorsze nalogi-
                  vide niektorzy na tym forum( dla niedomyslnych: alkoholizm, narkotyki...)
                  • Gość: selma Re: SEMLAAAAAAA IP: *.ppp.get2net.dk 23.06.02, 15:25
                    no to musze zaczac ladniej sie ubierac siadajac przed monitorem, bo kto wie co
                    to za kontroler tam siedzi ,albo kontrolerka hihi.kiedy Ty Karelio wybierasz
                    sie w podroz ?
                    • karelia Re: SEMLAAAAAAA 23.06.02, 16:05
                      a i owszem szelmutka, wybieram. Pod koniec lipca i na poczatku sierpnia , cale
                      3 tyg w kraju.
                      • Gość: selma Re: SEMLAAAAAAA IP: *.ppp.get2net.dk 23.06.02, 16:58
                        to fajnie zycze Ci udanego pobytu i milych wrazen,czy jestes tez
                        wroclawianka?smile)))))
                        • karelia Re: SEMLAAAAAAA 23.06.02, 17:05
                          niestety, nie jestem z Wroclawia.
                          • Gość: selma Re: SEMLAAAAAAA IP: *.ppp.get2net.dk 23.06.02, 17:16
                            ja o tym wiem ,w takim razie -czy uchylisz rabka tajemnicy?
                            • karelia Re: SEMLAAAAAAA 23.06.02, 17:18
                              a jakiej to tajemnicy??? ja nie mam zadnych, no prawiewink)))
                              • Gość: selma Re: SEMLAAAAAAA IP: *.ppp.get2net.dk 23.06.02, 17:26
                                tajemnica grodu rodzinnego
                                • bulldog3 Re: SEMLAAAAAAA 23.06.02, 18:40
                                  Karelia sie wstydzi swego pochodzenia, nie doczekasz sie odpowiedzi bo ona z
                                  Zambrowa jest i teraz rusza w wielka podroz swego zycia na 3 tygodnie do
                                  Polski ,zgrywac wielka bogata ciotke z Szwecji, ale tylko przez 3
                                  tygodnie ,potem spowrotem do cczarnej roboty w sweden.
    • Gość: PawelD tradycyjnie IP: *.sunsh2.vic.optusnet.com.au 23.06.02, 20:24
      tradycyjnie w Polsce duzo wieksza uwage przyjklada sie do tego co ,uchodzi" lub
      nie...
      i tyle...
      co kraj to obyczjaj smile))

pozdr
      Pawel
      • Gość: A27 Re: tradycyjnie IP: *.proxy.aol.com 25.06.02, 02:35
        Zaczne od rajtek i ponczoch. Nienawidze i jednych i drugich. Nosze tylko w
        zimie. Amen. I jesli nie jestem elagancka - to trudno.

A teraz o polskich fenomenach.
        Studenci pierwszego roku prawa takich zacnych uczelni jak UJ i UW i pewnie
        jeszcze KUL i UMCS i innych chodza na wyklady w GARNITURACH i POD KRAWATEM. W
        calym swiecie sie chyba tego nie spotyka juz od lat 60-tych. (Nie wiem co
        prawda jak sie ubieraja w Harvard czy Oxford, ale chyba nie w gajerki.)
        • baloo1 Re: tradycyjnie 25.06.02, 09:27
          A27, chyba nie bylismy na tych samych ujotach ? ;o)

Spedzilem na UW cos z 12 lat i oprocz paru dupkow z Prawa, Zarzadzania i
          politologii nie widzialem "gajerkow" u studentow... jesli juz, to czasami na
          egzaminach u profesorow, o ktorych wiadomo bylo, ze absolutnie tego
          wymagaja ...
          Przez 5 lat studiow, oprocz magisterki, musialem wdziac zestaw "kosciolowy" na
          jeden egzamin, do kobity, ktory zasypiala na samym poczatku a odpowiedz
          oceniala wg ubioru (np. sama marycha dyskwalifikowala, marycha z krawatem i
          biala koszula to bylo max "dostatecznie", dopiero prawdziwy dwuczesciak
          dopuszczal do wyzszej noty ). Ale to byl fenomen , zazawyczaj bylo normalnie.

Pozdrawiam
    • Gość: Maria Re: POLSKIE FENOMENY IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 25.06.02, 07:55
      Nie nazwalabym tego fenomenem, tylko lokalna moda
      - panowie w garniturach z kamizelkami. W Europie kamizelki nosza teraz tylko
      kamerdynerzy albo angielska arystokracja na wyscigach konnych.
      - wasy i wasiska u panow
      - wlosy ufarbowane na rudo u pan w srednim wieku
      - kostiumy z dlugimi spodnicami (fatalne!!!)
      - biale bluzki z wylozonymi na zakiet kolnierzykami na prawie kazda okazje
      - ciagle ta sama bizuteria (cieniutenki zloty lancuszek na szyi, po kilka
      pierscionkow na jednej rece)
      - ta sama torebka na wszystkie okazje
    • Gość: jr Re: POLSKIE FENOMENY IP: 203.129.132.* 25.06.02, 08:06
      minowki - nie jest to tylko polski fenomen ale miniowki nie sa popularne
      ostatnio, dziewczyny wola obcisle portki ktore zachodza gleboko w dupe (moze je
      swedzi?)… coz 2 dni temu zobaczylem dziewke w minowce I lezka mi sie zakrecila
      w oku, jako ze polskie lato mnie to przypomnialo.
    • ya_bolek Re: POLSKIE FENOMENY 25.06.02, 08:37
      No coz, z moich obserwacji wynika, ze spodnice raczej wychodza, znacznie bardziej
      popularne sa spodnie "biodrowki" i krotkie koszulki tak, zeby bylo widac pepek.
      Nie mam nic przeciwko tym koszulkom ale chetnie powitalbym powrot spodniczek.

Gość portalu: SELMA napisał(a):

> czy zauwazyliscie ze kobiety i mlode dziewczyny w Polsce nosza rajtuzy w
      > kolorze ciala na poczatku lata ,co w innych krajach nie jest spotykane-tam
      > kobiety sa opalone caly rok i od razu chodza z golymi nogami.inna sprawa to
      > biale buty -za moich czasow w latach 80-tych wszystkie laski w Polsce
      > paradowaly w bialych szpilach ,niedawno byla moda na buty w stylu lat 70-tych-i
      >
      > tez wszystkie chodzily w bialych sandalach na grubej podeszwie.nie piszcie o
      > bialych skarpetach u panow bo to ogolnie znana sprawa,ale czy zauwazyliscie
      > jakis typowo polski fenomen?

• Gość: kicius Re: POLSKIE FENOMENY IP: *.speed.planet.nl 25.06.02, 09:17
        W porownaniu z obywatelkami panstw ,do ktorych bywalam zeslana tego obecnego
        pobytu,stwierdzam,ze polskie kobiety ubieraja sie swietnie(fenomenu jednej
        torebki nie udalo mi sie zaobserwowac..).Jesli chodzi o biale buty,to teraz
        raczej nie przepadam,ale w wieku bodajze 10 lat zmusilam rodzicow do zakupu
        bialych lakierkow z kokardka na bazarze Rozyckiego i wydawaly mi sie "slicne".A
        o ponczochy- w Polsce rzeczywiscie mawia sie,ze prawdziwa dama nie wychodzi bez
        ponczoch,co przeciez nie oznacza,ze nie moze byc pod tymi jedwabiami
        opalona.Dla mnie ponczochy przy temp.30 stopni w Warszawie sa tak samo bizarre
        jak gole nogi w Londynie przy 5 stopniach,co kraj to obyczaj...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka