jot-23 25.06.02, 20:45 "Źle postawione akcenty i błąd gramatyczny we francuskich zwrotach znalazły się w nowych paszportach. Ministerstwo spraw wewnętrznych od dwóch tygodni nie potrafi ustalić, co z tym zrobić" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jot-23 Re: Bozenko, Polska ciebie potrzebuje 25.06.02, 20:47 "Nie wiadomo jak to się stało. Ministerstwo spraw wewnętrzych próbuje to ustalić od dwóch tygodni. - Na razie mogę tylko powiedzieć, że pod tłumaczeniem zamieszczonych w paszporcie francuskich formułek nastawianych jest mnóstwo pieczątek poświadczających, że przekład jest w porządku - informuje Alicja Hytrek, rzeczniczka MSWiA" haha pewnie ten sam tlumacz , od opakowan Prince Polo Odpowiedz Link Zgłoś
bozena_l W Polskich paszportach ??? 25.06.02, 20:49 jot-23 napisał(a): > "Nie wiadomo jak to się stało. Ministerstwo spraw wewnętrzych próbuje to > ustalić od dwóch tygodni. - Na razie mogę tylko powiedzieć, że pod tłumaczeniem > > zamieszczonych w paszporcie francuskich formułek nastawianych jest mnóstwo > pieczątek poświadczających, że przekład jest w porządku - informuje Alicja > Hytrek, rzeczniczka MSWiA" > > haha pewnie ten sam tlumacz , od opakowan Prince Polo W Polskich paszportach ??? Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Bozenko, Polska ciebie potrzebuje 25.06.02, 20:49 "Biuro tłumaczy przysięgłych, którzy na zlecenie MSWiA przygotowało tekst umieszczonych w paszporcie informacji, "nie stwierdziło, aby (w tłumaczeniu - przyp. red.) były rażące błędy"." ehhh bruno...taka mnie tesknota bierze za tym krajem pieknym, za tymi ludzmi szlachetnymi... Odpowiedz Link Zgłoś
bozena_l Re: Bozenko, Polska ciebie potrzebuje 25.06.02, 20:52 jot-23 napisał(a): > "Biuro tłumaczy przysięgłych, którzy na zlecenie MSWiA przygotowało tekst > umieszczonych w paszporcie informacji, "nie stwierdziło, aby (w tłumaczeniu - > przyp. red.) były rażące błędy"." > > ehhh bruno...taka mnie tesknota bierze za tym krajem pieknym, za tymi ludzmi > szlachetnymi... sorki ale nie mam polskiego paszportu to nie wiem Te bledy sa w projekcie czy juz w wydanych paszportach ? Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Bozenko, Polska ciebie potrzebuje 25.06.02, 20:55 bozena_l napisał(a): > sorki ale nie mam polskiego paszportu to nie wiem > > Te bledy sa w projekcie czy juz w wydanych paszportach ? wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=896679&dzial=010101 w wydanych... Odpowiedz Link Zgłoś
balool Re: Bozenko, Polska ciebie potrzebuje 25.06.02, 21:45 Oj jot-23, nie dogadasz sie z tym tlumokiem. Baloo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jankes Re: Bozenko, Polska ciebie potrzebuje IP: *.broadcom.com 25.06.02, 22:03 Ale wielki problem ze po francusku jest niegramatycznie. Toz to Polski paszport przeciez. Who cares! Kto uzywa francuskiego poza Francja. No chyba ze ktos chce pojechac do Afryki zeby maczeta raczki ucieli albo do Quebecu gdzie znowu mieszkaja oszolomy. Jankes Odpowiedz Link Zgłoś
bozena_l @ jankes 25.06.02, 22:05 Gość portalu: Jankes napisał(a): > Ale wielki problem ze po francusku jest niegramatycznie. > > Toz to Polski paszport przeciez. > Who cares! Kto uzywa francuskiego poza Francja. No chyba ze ktos chce pojechac > do Afryki zeby maczeta raczki ucieli albo do Quebecu gdzie znowu mieszkaja > oszolomy. > > Jankes Pszecie jakby czytal artykul to by zobaczyl ze w polskich dowodach sa bledy w angielskiej wersji ale kto w polsce uzywa angielskiego - chyba ze barany poleca do oszolomow w usa z dowodami - who cares ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jankes Re: @ jankes IP: *.broadcom.com 25.06.02, 22:09 Who cares anyway? Idz zobacz jak w Kandadzie w urzedach kalecza jezyk polski na roznych formularzach. I czy ktos sie wscieka, dziwi, protestuje? Who cares... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tato Re: @ jankes IP: *.fastres.net 25.06.02, 22:16 Gość portalu: Jankes napisał(a): > > Who cares anyway? > Idz zobacz jak w Kandadzie w urzedach kalecza jezyk polski na roznych > formularzach. I czy ktos sie wscieka, dziwi, protestuje? > > Who cares... Ooopsss.....tego tematu nie znalem................ Francuski ich to szambo.................... Odpowiedz Link Zgłoś
bozena_l @ tato 25.06.02, 22:18 Gość portalu: tato napisał(a): > Gość portalu: Jankes napisał(a): > > > > > Who cares anyway? > > Idz zobacz jak w Kandadzie w urzedach kalecza jezyk polski na roznych > > formularzach. I czy ktos sie wscieka, dziwi, protestuje? > > > > Who cares... > > Ooopsss.....tego tematu nie znalem................ Wcześniej ponad 2 mln Polaków otrzymało dowody osobiste, w których dla odmiany był błąd w zwrocie angielskim. "Parent's given names" ("imiona rodzica") zamiast "Parents' given names" ("imiona rodziców"). Ministerstwo zdecydowało jednak, że dowodów z błędami nie można wymieniać za darmo, Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: @ jankes 25.06.02, 22:16 Gość portalu: Jankes napisał(a): > > Who cares anyway? > Idz zobacz jak w Kandadzie w urzedach kalecza jezyk polski na roznych > formularzach. I czy ktos sie wscieka, dziwi, protestuje? > > Who cares... hehe, jasne ze nikogo nie obchodzi, i tak traktuje sie nas na swiecie z przymrozeniem oka, wiec bledy gramatyczne w paszporcie nikogo nie zdziwia, ba sa pewnie oczekiwane od polakow ze nie umieja napisac 3-ch zdan poprawnie w obcym jezyku. druga sprawa to oczywiscie ze jest to kolejny z glugiego ciagu przykladow polskiego warcholstwa, "szanowna komisja" ktorej sie zaplacilo, i to pewnie nie pare groszy, po klasycznym daniu dupy, dalej nie widzi zadnego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
bozena_l Re: @ jankes 25.06.02, 22:23 jot-23 napisał(a): > Gość portalu: Jankes napisał(a): > > > > > Who cares anyway? > > Idz zobacz jak w Kandadzie w urzedach kalecza jezyk polski na roznych > > formularzach. I czy ktos sie wscieka, dziwi, protestuje? > > > > Who cares... > > hehe, jasne ze nikogo nie obchodzi, i tak traktuje sie nas na swiecie z > przymrozeniem oka, wiec bledy gramatyczne w paszporcie nikogo nie zdziwia, ba s > a > pewnie oczekiwane od polakow ze nie umieja napisac 3-ch zdan poprawnie w obcym > jezyku. druga sprawa to oczywiscie ze jest to kolejny z glugiego ciagu przyklad > ow > polskiego warcholstwa, "szanowna komisja" ktorej sie zaplacilo, i to pewnie nie > > pare groszy, po klasycznym daniu dupy, dalej nie widzi zadnego problemu. Nie wiem skad jestes Jot ale dam ci przyklad z kanady kupisz szampon i tlumaczenie z ang na francuski i z powrotem na angielski daje to : (teraz widzisz jakie tlumaczenia robia w kanadzie) Put this bottle in your head. Massage than leave. Put the water. Now your hair is good looking in your eyes and on your hands Odpowiedz Link Zgłoś
bozena_l Re: @ jankes 25.06.02, 22:17 Gość portalu: Jankes napisał(a): > > Who cares anyway? > Idz zobacz jak w Kandadzie w urzedach kalecza jezyk polski na roznych > formularzach. I czy ktos sie wscieka, dziwi, protestuje? > > Who cares... Nie widzialem nigdy formularzy po polsku w Kanadzie - znam ang i fra wienc nie szukam polskich formularzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bozena L Re: @ jankes IP: *.sympatico.ca 25.06.02, 22:21 bozena_l napisał(a): > Gość portalu: Jankes napisał(a): > > > > > Who cares anyway? > > Idz zobacz jak w Kandadzie w urzedach kalecza jezyk polski na roznych > > formularzach. I czy ktos sie wscieka, dziwi, protestuje? > > > > Who cares... > > Nie widzialem nigdy formularzy po polsku w Kanadzie - znam ang i fra wienc nie > szukam polskich formularzy > > A jakbys sie podciagnela w polskim, tez by nie zaszkodzilo. Znow paluszki sie obsunely? "wienc" nie pieprz glupot Odpowiedz Link Zgłoś
bozena_1 Re: @ jankes 25.06.02, 22:37 Gość portalu: Bozena L napisał(a): > bozena_l napisał(a): > > > Gość portalu: Jankes napisał(a): > > > > > > > > Who cares anyway? > > > Idz zobacz jak w Kandadzie w urzedach kalecza jezyk polski na roznych > > > > formularzach. I czy ktos sie wscieka, dziwi, protestuje? > > > > > > Who cares... > > > > Nie widzialem nigdy formularzy po polsku w Kanadzie - znam ang i fra wienc > nie > > szukam polskich formularzy > > > > > > A jakbys sie podciagnela w polskim, tez by nie zaszkodzilo. > Znow paluszki sie obsunely? "wienc" nie pieprz glupot Swinia sie podszywa pod moj adres !!! Skandal ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jankes Re: @ jankes IP: *.broadcom.com 25.06.02, 22:22 jot23: wiesz w tym cos jest co napisales. Moze nawet zmienie zdanie,ze jednak powinnismy miec poprawnie napisane bo paszport to tez wizerunek Polski... bozena_l: Rany, dziewczyno, prosze, prosze pisz "wiec" a nie "wienc" bo ja juz nie moge... Jakos inne bledy zniose ale to mi stawia wlosy deba na glowie! Odpowiedz Link Zgłoś
bozena_l Re: @ jankes 25.06.02, 22:24 Gość portalu: Jankes napisał(a): > jot23: wiesz w tym cos jest co napisales. Moze nawet zmienie zdanie,ze jednak > powinnismy miec poprawnie napisane bo paszport to tez wizerunek Polski... > > bozena_l: Rany, dziewczyno, prosze, prosze pisz "wiec" a nie "wienc" bo ja juz > nie moge... Jakos inne bledy zniose ale to mi stawia wlosy deba na glowie! A gdzie mam sprawdzic ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bozena L Re: @ jankes IP: *.sympatico.ca 25.06.02, 22:26 bozena_l napisał(a): > A gdzie mam sprawdzic ? We lbie! Odpowiedz Link Zgłoś
bozena_l Re: @ jankes 25.06.02, 22:27 Gość portalu: Bozena L napisał(a): > bozena_l napisał(a): > > > A gdzie mam sprawdzic ? > > We lbie! Spierdalaj Odpowiedz Link Zgłoś
bozena_l @ Bozena L 25.06.02, 22:27 Gość portalu: Bozena L napisał(a): > bozena_l napisał(a): > > > A gdzie mam sprawdzic ? > > We lbie! Nie szpanuj tak ! Na pewno mowisz gorzej po angielsku niz ja po polsku ! Odpowiedz Link Zgłoś
bozena_1 Re: @ Bozena L 25.06.02, 22:35 bozena_l napisał(a): > Gość portalu: Bozena L napisał(a): > > > bozena_l napisał(a): > > > > > A gdzie mam sprawdzic ? > > > > We lbie! > > Nie szpanuj tak ! > > Na pewno mowisz gorzej po angielsku niz ja po polsku ! > > > Swinia sie podszywa pod moj adres !!! Skandal ! Odpowiedz Link Zgłoś
bozena_2 Re: @ Bozena L 25.06.02, 22:41 bozena_1 napisał(a): > bozena_l napisał(a): > > > Gość portalu: Bozena L napisał(a): > > > > > bozena_l napisał(a): > > > > > > > A gdzie mam sprawdzic ? > > > > > > We lbie! > > > > Nie szpanuj tak ! > > > > Na pewno mowisz gorzej po angielsku niz ja po polsku ! > > > > > > > > Swinia sie podszywa pod moj adres !!! > > Skandal ! Swinia sie podszywa pod moj adres !!! Skandal ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Canuck Re: @ jankes IP: *.broadcom.com 25.06.02, 22:28 > > Nie !!>>>widzialem<<<!! nigdy formularzy po polsku w Kanadzie - znam ang i fra wienc nie Z Ciebie taka baba jak z koziej dupy traba. > szukam polskich formularzy > > Odpowiedz Link Zgłoś
bozena_l @ canuck 25.06.02, 22:30 Gość portalu: Canuck napisał(a): > > > > Nie !!>>>widzialem<<<!! nigdy formularzy po polsku w Kan > adzie - znam ang i fra > wienc nie > > > Z Ciebie taka baba jak z koziej dupy traba. > > > > > > szukam polskich formularzy > > > > Przeci pisalem ze jestem chlopak ! Tylko wziolem taki nick dla zabawy WIENC spadajcie ! Odpowiedz Link Zgłoś
bozena_1 Re: @ canuck 25.06.02, 22:34 bozena_l napisał(a): > Gość portalu: Canuck napisał(a): > > > > > > > Nie !!>>>widzialem<<<!! nigdy formularzy po polsku > w Kan > > adzie - znam ang i fra > > wienc nie > > > > > > Z Ciebie taka baba jak z koziej dupy traba. > > > > > > > > > > > szukam polskich formularzy > > > > > > > > > Przeci pisalem ze jestem chlopak ! > > Tylko wziolem taki nick dla zabawy > > WIENC spadajcie ! > Swinia sie podszywa pod moj adres !!! Skandal ! Odpowiedz Link Zgłoś
bozena_2 Re: @ canuck 25.06.02, 22:40 bozena_1 napisał(a): > bozena_l napisał(a): > > > Gość portalu: Canuck napisał(a): > > > > > > > > > > Nie !!>>>widzialem<<<!! nigdy formularzy po po > lsku > > w Kan > > > adzie - znam ang i fra > > > wienc nie > > > > > > > > > Z Ciebie taka baba jak z koziej dupy traba. > > > > > > > > > > > > > > > > szukam polskich formularzy > > > > > > > > > > > > > > Przeci pisalem ze jestem chlopak ! > > > > Tylko wziolem taki nick dla zabawy > > > > WIENC spadajcie ! > > > > Swinia sie podszywa pod moj adres !!! > > Skandal ! Swinia sie podszywa pod moj adres !!! Skandal ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bozena L @ bozena jeden IP: *.sympatico.ca 25.06.02, 22:43 bozena_2 napisał(a): > Swinia sie podszywa pod moj adres !!! > > Skandal ! Skoncz z tym i idz sprzatac bezmenty murzynom Odpowiedz Link Zgłoś
bozena_1 Re: @ bozena jeden 25.06.02, 22:53 Gość portalu: Bozena L napisał(a): > bozena_2 napisał(a): > > > Swinia sie podszywa pod moj adres !!! > > > > Skandal ! > > > Skoncz z tym i idz sprzatac bezmenty murzynom > Swinia sie podszywa pod moj adres !! Skandal ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Canuck Re: @ canuck IP: *.broadcom.com 25.06.02, 22:37 To Ty musisz byc z Quebec albo pracujesz dla rzadu? Pierwsze to wytwornia oszolomow w Kanadzie a rzad ich wszsytkich zatrudnia. Canuck Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bozena L Canuck IP: *.sympatico.ca 25.06.02, 22:42 Gość portalu: Canuck napisał(a): > > To Ty musisz byc z Quebec albo pracujesz dla rzadu? Jak tylko Toronto sie dolaczy do quebecu to bede z quebecu > Pierwsze to wytwornia oszolomow w Kanadzie a rzad ich wszsytkich zatrudnia. > Canuck w wieku 17 lat mam raczej male szanse pracowac w rzadzie czesc ! Odpowiedz Link Zgłoś
bozena_1 Re: Canuck 25.06.02, 22:47 Gość portalu: Bozena L napisał(a): > Gość portalu: Canuck napisał(a): > > > > > To Ty musisz byc z Quebec albo pracujesz dla rzadu? > > > Jak tylko Toronto sie dolaczy do quebecu to bede z quebecu > > > > > Pierwsze to wytwornia oszolomow w Kanadzie a rzad ich wszsytkich zatrudnia > . > > Canuck > > > w wieku 17 lat mam raczej male szanse pracowac w rzadzie > > czesc ! Swinia sie podszywa pod moj adres !!! Skandal ! Odpowiedz Link Zgłoś
bozena_1 Re: @ canuck 25.06.02, 22:54 Gość portalu: Canuck napisał(a): > > To Ty musisz byc z Quebec albo pracujesz dla rzadu? > Pierwsze to wytwornia oszolomow w Kanadzie a rzad ich wszsytkich zatrudnia. > > Canuck Ty to musisz byc kutas z Kanady co uciekl do USA. Odpowiedz Link Zgłoś