radca 28.06.02, 12:59 Gazeta.pl > Wyborcza Pijany lekarz w karetce pogotowia ratunkowego PAP (28-06-02 10:14) Oto artykul w dzisiejszej GAZECIE Wyborczej.Czy jeszcze sie nie skonczylo pijanstwo w STACJACH POGOTOWIA RATUNKOWEGO ? radca Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
radca Re: Pijany lekarz POGOTOWIA RATUNKOWEGO - Skandal ! 28.06.02, 13:07 Gazeta.pl > Wyborcza Pijany lekarz w karetce pogotowia ratunkowego PAP (28-06-02 10:14) Lekarz pogotowia ratunkowego z Braniewa (woj. warmińsko-mazurskie), wezwany przez policję do uczestników bójki, przyjechał tam pijany. Miał 1,7 promila alkoholu w wydychanym powietrzu. "54-letni lekarz pogotowia ratunkowego przyjechał do jednej ze wsi pod Pieniężnem wezwany przez policjantów, którzy uspokajali bijące się dwie rodziny. W czasie interwencji policjanci użyli pałek" - powiedziała PAP w piątek Bożena Przyborowska z zespołu prasowego Komendy Wojewódzkiej Policji w Olsztynie. W bójce, w której uczestniczyło sześć osób, poważnie ranny został mężczyzna. Dostał on cios w głowę łopatą od teścia. Policjanci wezwali więc pogotowie ratunkowe. "Lekarz nie chciał zabrać poszkodowanego do szpitala. Karetka zawiozła rannego dopiero na żądanie policjantów. Zachowanie lekarza wzbudziło podejrzenie zarówno u policji jaki i u samych uczestników bójki" - dodała Przyborowska. Policjanci z Braniewa zatrzymali lekarza i powiadomili prokuratora. W wydychanym powietrzu lekarz miał 1,7 promila alkoholu. Wobec Andrzeja P. toczy się postępowanie w sprawie niedopełnienia obowiązków służbowych. Grozi mu do trzech lat pozbawienia wolności. Odpowiedz Link Zgłoś
dundee_girl Re: Pijany lekarz POGOTOWIA RATUNKOWEGO - Skandal ! 28.06.02, 13:10 Radco, a co dalej ze sprawa Dawida? Napiszesz? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Pijany lekarz POGOTOWIA RATUNKOWEGO - Skandal ! 28.06.02, 13:18 dundee_girl napisał(a): > Radco, a co dalej ze sprawa Dawida? Napiszesz? > > Pozdrawiam Oczywiscie,ze napisze i ukaze wszystko.Od dzisiaj bede znowu ukazywal dalszy ciag. radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mruk Re: Pijany lekarz POGOTOWIA RATUNKOWEGO - Skandal IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.06.02, 13:10 radca nie badz taki moralista. Zeby wytrzymac polska sluzbe zdrowia trzeba wypic. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Pijany lekarz POGOTOWIA RATUNKOWEGO - Skandal 28.06.02, 14:13 Oto porownanie jak mozna byc CZLOWIEKIEM w przeciwienstwie do PIJAKOW "LEKARZY". Oto artykul jaki sie ukazal dnia 27.06.02 w SUPEREXPRESSIE : "Młodzi ludzie uratowali dziewczynkę Nastolatki reanimowały dziecko wyciągnięte z rzeki przez 23-letniego chłopaka. W piątek w Brzeźnie w woj. świętokrzyskim 9-letnia Marta poszła kąpać się w Nidzie. Wpadła do rzeki i zniknęła pod wodą. Po kilku minutach na dnie znalazł ją 23-letni Mariusz Stachowicz. Marta nie oddychała, nie biło jej serce. Dziecko zaczęły reanimować 17-letnia Anna Słoma i o rok starsza Magda Augustyn. - Zaczęłam jej robić masaż serca, a Mariusz sztuczne oddychanie. Jak reanimować, nauczyłam się na lekcjach przysposobienia obronnego i pamiętałam z serialu "Słoneczny patrol". Kiedy się zmęczyłam, zastąpiła mnie Magda - opowiedziała Ania Słoma. Marta odzyskała przytomność w kieleckim szpitalu dziecięcym. Komendant straży w Jędrzejowie podpisał wniosek do prezydenta RP o przyznanie Mariuszowi Stachowiczowi Krzyża Zasługi za Dzielność, a dziewczętom - medali "Za Ofiarność i Odwagę". PAP Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: ORDYNATOR 28.06.02, 14:35 oto dzisiejsza informacja w ; www.info.bydgoszcz.pl "Ordynator za kratki Ordynator oddziału urologii włocławskiego szpitala trafi za kratki. Wczoraj Sąd Okręgowy we Włocławku nie zgodził się na odroczenie mu kary. Przypomnijmy lekarz Marek S. został skazany za łapownictwo. Brał pieniądze za przeprowadzane operacje i przyjęcie na oddział. Kiedy sprawa wyszła na jaw i zapadł wyrok, lekarz rozchorował się. A jego obrońcy domagali się odroczenia kary. Sąd Okręgowy we Włocławku odmówił. Wkrótce lekarz zostanie doprowadzony do więzienia. " Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: ORDYNATOR 29.06.02, 14:06 dzisiejszy SUPEREXPRESS podaje - oto cytat czesci artykulu: "Ordynator był pijany 1,78 promila alkoholu buzowało we krwi doktora Andrzeja P., ordynatora chirurgii Szpitala Powiatowego w Braniewie. W takim stanie lekarz chciał pomagać pacjentom. Po dmuchnięciu w balonik ordynator nie trafił do policyjnego aresztu. Po tym, jak złapał się za serce, jego koledzy po fachu postanowili zostawić go w szpitalu." Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: POGOTOWIE RATUNKOWE w Gdyni 07.07.02, 16:51 Oto artykul w dzisiejszej GAZECIE WYBORCZEJ mozna znalesc rowniez na : www.gazeta.pl "Pracownicy pogotowia w Gdyni dorabiają w firmie pogrzebowej" Krzysztof Wójcik (05-07-02 19:17) Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: POGOTOWIE RATUNKOWE w Gdyni 07.07.02, 17:00 kompletny upadek morale, etyki, no i czego tam chcecia....taki czlowiek to nie czlowiek, to smiec, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur a co nie widzialas... IP: 62.246.100.* 07.07.02, 17:08 karelia napisał(a): > kompletny upadek morale, etyki, no i czego tam chcecia....taki czlowiek to nie > czlowiek, to smiec, .............. ...ze w wieku XXI mamy problem ze smieciami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tato Re: POGOTOWIE RATUNKOWE w Gdyni IP: *.fastres.net 07.07.02, 17:12 karelia napisał(a): > kompletny upadek morale, etyki, no i czego tam chcecia....taki czlowiek to nie > czlowiek, to smiec, .........Czy bralas juz udzial w egzekucji publicznej? Napisz wrazenia,chetnie poczytam. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: POGOTOWIE RATUNKOWE w Gdyni 07.07.02, 17:19 Gość portalu: tato napisał(a): > > .........Czy bralas juz udzial w egzekucji publicznej? > Napisz wrazenia,chetnie poczytam. "egzekucji publicznej " ? - jak pyta tato ? Ja bralem juz udzial w "PUBLICZNYM WYCHWALANIU PRZESTEPCOW " - kompletnie ignorujac osoby poszkodowane oraz w "PUBLICZNYM STAWANIU MUREM " - kryjac przestepcow oraz dokonujac FALSZOWANIA DOWODOW PRZESTEPSTWA. W tym bralem udzial - kecz nie jako SPRAWCA TYCH PUBLICZNYCJ OSZUSTW. Tato,jesli cos chcesz powiedziec ... powiedz to bardziej wyraznie. radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tato Re: POGOTOWIE RATUNKOWE w Gdyni IP: *.fastres.net 07.07.02, 17:53 radca napisał(a): > Gość portalu: tato napisał(a): > > > > .........Czy bralas juz udzial w egzekucji publicznej? > > Napisz wrazenia,chetnie poczytam. > > "egzekucji publicznej " ? - jak pyta tato ? > > Ja bralem juz udzial w "PUBLICZNYM WYCHWALANIU PRZESTEPCOW " - kompletnie > ignorujac osoby poszkodowane oraz w "PUBLICZNYM STAWANIU MUREM " - kryjac > przestepcow oraz dokonujac FALSZOWANIA DOWODOW PRZESTEPSTWA. > > W tym bralem udzial - kecz nie jako SPRAWCA TYCH PUBLICZNYCJ OSZUSTW. > Tato,jesli cos chcesz powiedziec ... powiedz to bardziej wyraznie. > > radca ....Nie chce byc chamski i dotknac cie odpowiedzia,ktora mam na koncu jezyka. Apeluje tylko do twojego rozsadku. Przeczytaj tekst z gazety dokladnie. Czy jawi ci sie obraz sielankowy,w ktorym wszystko funkcjonuje i poszczegolne elementy,tylko,tego puzzla szwankuja? ....Lekarz pijany plus szesc osob rannych w bojce,jeden ciezko bo dostal lopata........ Nie zdziwl bym sie,gdyby okazalo,ze w tym pogotowiu pracuje Mengele. Patologia nie spada z nieba,a okrzyki wzywjace do walki bez adekwatnej polityki to pustoslowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czas Re: Pijany lekarz POGOTOWIA RATUNKOWEGO - Skandal IP: *.sympatico.ca 07.07.02, 17:45 radca napisał(a): > Oto porownanie jak mozna byc CZLOWIEKIEM w przeciwienstwie do PIJAKOW "LEKARZY" > . > > Oto artykul jaki sie ukazal dnia 27.06.02 w SUPEREXPRESSIE : > > "Młodzi ludzie uratowali dziewczynkę > > Nastolatki reanimowały dziecko wyciągnięte z rzeki przez 23-letniego chłopaka. > W piątek w Brzeźnie w woj. świętokrzyskim 9-letnia Marta poszła kąpać się w > Nidzie. Wpadła do rzeki i zniknęła pod wodą. Po kilku minutach na dnie znalazł > ją 23-letni Mariusz Stachowicz. Marta nie oddychała, nie biło jej serce. > Dziecko zaczęły reanimować 17-letnia Anna Słoma i o rok starsza Magda > Augustyn. - Zaczęłam jej robić masaż serca, a Mariusz sztuczne oddychanie. Jak > reanimować, nauczyłam się na lekcjach przysposobienia obronnego i pamiętałam z > serialu "Słoneczny patrol". Kiedy się zmęczyłam, zastąpiła mnie Magda - > opowiedziała Ania Słoma. > Marta odzyskała przytomność w kieleckim szpitalu dziecięcym. Komendant straży w > > Jędrzejowie podpisał wniosek do prezydenta RP o przyznanie Mariuszowi > Stachowiczowi Krzyża Zasługi za Dzielność, a dziewczętom - medali "Za Ofiarność > > i Odwagę". > PAP Za moich czasow takie wyczyny byly normalnoscia. Dzielnosc i odwaga potrzebna byla na wojnie. Takie rzeczypospolite itd... Odpowiedz Link Zgłoś
tirowka Re: Pijany lekarz POGOTOWIA RATUNKOWEGO - Skandal 07.07.02, 18:40 nie takich pijanych kierowcow juz obluzylam.strazacy ,policjanci,kierowcy autobusow.oni wszyscy jednakowi !A policjanci najgorsi-wszystko za friko ! Odpowiedz Link Zgłoś