Gość: mimi IP: *.netcarrier.net 21.03.01, 15:13 Odezwijcie sie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MalMal Re: Polacy z Pennsylvanii, New Jersey & New York - IP: *.tnt9.new-york.ny.da.uu.net 22.03.01, 02:14 Odzywam sie ! Co chcesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Polacy z Pennsylvanii, New Jersey & New York - IP: 63.83.144.* 22.03.01, 22:04 Gość portalu: MalMal napisał(a): > Odzywam sie ! Co chcesz? moze wiecej kultury kolego tak na poczatek Z POWAZANIEM XYZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Polacy z Pennsylvanii, New Jersey & New York - IP: *.nnj.adsl.bellatlantic.net 25.03.01, 03:10 Jest tu tyle Polakow ze trudno by bylo do wszystkich sie odzywac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zybi Re: Polacy z Pennsylvanii, New Jersey & New York - IP: 130.68.2.* 01.04.01, 04:47 Plywam pod zaglami - jak kto chce to moze sie zabrac z nami na lajbe Ahoj Przygodo!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Polacy z Pennsylvanii, New Jersey & New York - IP: *.netcarrier.net 03.04.01, 16:25 Bardzo chetnie sie z toba zabiore! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zybi Re: Polacy z Pennsylvanii, New Jersey & New York - IP: 130.68.2.* 07.04.01, 01:01 Podaj E-mail zaglowka 25-Catalina po Greenwood Lake, czy wiesz gdzie to jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Polacy z Pennsylvanii, New Jersey & New York - IP: 204.108.131.* 14.04.01, 22:40 Hej Zybi! Czy naprawde szukasz zalogi na rejs? Ja chetnie sie zabiore! Moj email: <mimi62@wp.pl> Czekam na odzew! Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Polacy z Pennsylvanii, New Jersey & New York - IP: *.netcarrier.net 16.04.01, 15:27 moj eamil to <mimi62@wp.pl> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dupek Re: Polacy z Pennsylvanii, New Jersey & New York - IP: 207.134.200.* 07.04.01, 20:23 Czy to prawda, ze wiekszosc z Was czeresniakow tyra tam w kesonach za marne grosze. Bo dziewczyny to wiadomo co tam robia ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zybi Re: Polacy z Pennsylvanii, New Jersey & New York - IP: 130.68.2.* 07.04.01, 21:40 wlasnie kupilem dom i mam 3 nowe samochody a obecnie podrywam dziewczyne na zaglowke bo lubie plywac. Jak bym tyral to bym nie uprawial zeglarstwa. Dziewczyny jak chca to inwestuja zarobione $$$ na gieldzie i pomnazaja $$$. Sam chodze na spotkania Klubu Inwestora. Na jednym ze spotkan wstala taka jedna, mala chuda polka i zapytala sie " a co zrobic jak sie juz ma ten 1000000 $ czy zainwestowac i w co. Ale sa tez biedni umyslowo i tacy tyraja w kesonach. W Polsce tez sa biedni i bogaci. nie bede pytal do jakiej ty grupy nalezysz - bo to widac, slychac i czuc... Pozdrowienia z NYC przesyla ZYBI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.Rostak Re: Polacy z Pennsylvanii, New Jersey & New York - IP: *.netcom.ca 07.04.01, 22:45 Zybi napisal: "Na jednym ze spotkan wstala taka jedna, mala chuda polka i zapytala sie: "a co zrobic jak sie juz ma ten ..." Takie chude, male moga byc lepsze niz durze i grube. Sam wiem z doswiadczenia, ze nigdy nie nalezy pohopnie nikogo osadzac. Np. nie wszyscy Polacy w Stanach pracuja w kesonach. W ogole, to skad sie wziela ta opinia o Was w Nowym Jorku i o Waszych dziewczynach? Nie rozumiem! Przecierz niektore sa chyba uczciwe, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewcze Re: Polacy z Pennsylvanii, New Jersey & New York - IP: *.nnj.adsl.bellatlantic.net 08.04.01, 03:35 Nie rozumiem o co chodzi z tymi dziewczynami. Te, ktore znam pracuja tak jak ja w swoich zawodach, podobnie jak chlopaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zybi Re: Polacy z Pennsylvanii, New Jersey & New York - IP: 130.68.2.* 08.04.01, 06:03 mialo byc o zeglarstwie a zeszlo za pomoca Dupka na ..... w wolnym czsie plywam pod zaglami jak ktos z tych okolic to moze sie zalapac na lajbe, jeszcze troche bedzie cieplej to na wodzie sie spotkamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Polacy z Pennsylvanii, New Jersey & New York - IP: 63.83.144.* 08.04.01, 19:17 czy poszukujesz tylko laski czy moze od czasu do czasu kompanow do plywania mam trzy kobitki i z checia bysmy zalapali sie z toba jedna to zona a dwie pozostale to corki Z POWAZANIEM XYZ ROWNIEZ MAM DOM W PA I TRZY NOWE SAMOCHODY I NIE ROZUMIE O CO CHODZI TYM KRAJOWYM SA PO PROSTU UPIERDLIWI I NAJCHETNIEJ BY WIDZIELI RODAKOW ZA GRANICA UBABRANYCH W G....... NIESTETY TAK NIE JEST A WIZERUNEK POLAKA PRZEDSTAWIANY JEST NA PODSTAWIE POLAKOW WYJEZDZAJACYCH NA PARE MIESIECY CELEM DOROBIENIA TO NIESTETY NIE JEST POLONIA POLONIA JEST SUPER USTAWIONA W USA BYNAJMNIEJ TYCH KTORYCH ZNAM W PENSYLWANII Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zybi Re: Polacy z Pennsylvanii, New Jersey & New York - IP: 130.68.2.* 09.04.01, 00:13 Ja tez mam 3 kobitki - kicia -corka i zona. Jest taka szanta zeglarska--- potrzebuje do zalogi jakas nowa twarz... wiec masz sznse sie zalapac na rejs. Jezioro jest na granicy 3 stanow NY.NJ,PA wiec latwo trafic .zobacz wstepnie strone http://www.geocities.com/oorgacki/ to sie dowiesz wiecej i napisz e-mail w celu nawiazania kontaktu. z zeglarskim pozdrowieniem Zybi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RST Re: Polacy z Pennsylvanii, New Jersey & New York - IP: *.netcom.ca 09.04.01, 02:07 Sluchaj ty tumanie XYZ! Wylecz sobie te swoje galy, glabie. A wtedy pisz na tych stronach, a ludzie normalnie widzacy odetchna z ulga. Albo po prostu spadaj na drzewo z tymi kulfonami, petaku ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Polacy z Pennsylvanii, New Jersey & New York - IP: *.enter.net 09.04.01, 04:30 Gość portalu: RST napisał(a): > Sluchaj ty tumanie XYZ! Wylecz sobie te swoje galy, glabie. A wtedy pisz > na tych stronach, a ludzie normalnie widzacy odetchna z ulga. Albo po > prostu spadaj na drzewo z tymi kulfonami, petaku ... powiedzial krajowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Polacy z Pennsylvanii, New Jersey & New York - IP: 63.83.144.* 09.04.01, 04:44 Gość portalu: RST napisał(a): > Sluchaj ty tumanie XYZ! Wylecz sobie te swoje galy, glabie. A wtedy pisz > na tych stronach, a ludzie normalnie widzacy odetchna z ulga. Albo po > prostu spadaj na drzewo z tymi kulfonami, petaku ... sluchaj no ty jak ci tam o pieciu conajmniej wcieleniach zaczyna to byc upierdliwe twoje chodzenie za moja osoba i krytykowanie wszystkiego a jak nie ma juz czego to literki i cyferki ci sie nie podobaja czasami pisze z duzych liter zeby tacy jak ty mogli cokolwiek zrozumiec twoje obrazliwe uwagi na temat POLAKOW MIESZKAJACYCH poza POLSKA sa juz po prostu nudne i sie przejadly moze napisz cos w koncu sensownego a jak Twoj Iloraz stoi na przeszkodzie to idz sobie pogadac na RANTKE WP tam jest twoj poziom i twoi kamraci nie znize sie do twojego poziomu zeby powiedziec chlopcze co o tobie mysle BEZ POWAZANIA XYZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Polacy z Pennsylvanii, New Jersey & New York - IP: *.enter.net 14.04.01, 03:27 WESOLYCH SWIAT DLA WSZYSTKICH Z PA NY NJ Z POWAZANIEM XYZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kraken Re: Polacy z Pennsylvanii, New Jersey & New York - IP: *.97.252.64.snet.net 16.04.01, 15:42 padly tu zarzuty o pracy w kesonach-a ja mam pytanie-ile placa w tych kesonach- bo ja slyszalem,ze sporo-i chetnie sprobuje(bo jeszcze nie mialem okazji) a wasze bajdurzenie o znakomitych zarobkach,wspaniale prosperujacych wlasnych firmach ,samochodach,jachtach itp-MOZNA O KANT DUPY POTLUC-WIEKSZOSC Z WAS ZAPIERDALA PRZY AZBESCIE ALBO NA ROOFINGU A TUTAJ UDAJE BUSINESSMANOW-ZNAMY SIE NA TYM!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borys Szczesliwego Nowego Jorku! IP: 207.188.79.* 16.04.01, 17:14 No wlasnie - ile mozna zarobic w kesonach? Obawiam sie, ze to pozostanie tylko pytaniem retorycznym. Nasi w Stanach sie jurz pourzadzali i dawno zapomnieli, ze cos takiego nawet izdnieje. Polonia w Stanach to naprawde bogaci ludzie o wrrafinowanych gustach. Filmy takie jak "Szczesliwego Nowego Jorku" maluja zle oblicze o Naszych na Grinponcie. Komu na tym zalerzy do cholery? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kraken Re: Szczesliwego Nowego Jorku! IP: *.97.252.64.snet.net 16.04.01, 17:48 Gość portalu: Borys napisał(a): > No wlasnie - ile mozna zarobic w kesonach? Obawiam sie, ze to pozostanie tylko > pytaniem retorycznym. Nasi w Stanach sie jurz pourzadzali i dawno zapomnieli, > ze cos takiego nawet izdnieje. Polonia w Stanach to naprawde bogaci ludzie o > wrrafinowanych gustach. Filmy takie jak "Szczesliwego Nowego Jorku" maluja zle > oblicze o Naszych na Grinponcie. Komu na tym zalerzy do cholery? nie rozsmieszaj mnie KTO SIE POURZADZAL???Mieszkam w Connecticut i widze to pourzadzanie sie Polonii-SMIECHU WARTE- W odniesieniu do polskich warunkow w dobie obecnego bezrobocia w ojczyznie to KAZDY jjest tu ustawiony,ale BAAAARDZO BOGATY??? chyba masz na mysli cwana Basienke Piasecka_johnson,o "wyrafinowanych gustach nawet nie wspominam-poniewaz CALA Ameryka to jedno wielkie bezguscie-a zarobki w kesonach interesuja mnie o tyle,ze tutaj np.wykwalifikowany spawacz (polak)w dodatku w firmie prowadzonej przez Polaka zarabia ok.12$ na godz,rzecz jasna Amerykanie dostaja wiecej-i to jest wlasnie polski fenomen,ze najwiekszym skurwysynem dla Polaka jest jego szef-tez Polak,wiec przytoczony przez ciebie"szczesliwego Nowego Yorku" wcale nie odbiega tak bardzo od prawdy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borys Re: Szczesliwego Nowego Jorku! IP: 207.188.79.* 16.04.01, 18:51 Bylem pare razy w Stanach wiec wiem co masz na mysli. Bezguscie to jeszcze nic w porownaniu z otyloscia wiekszej czesci ludzi. Czy jest to spowodowane jedzeniem zbyt duzych ilosci hamburgerow i frytek? A moze zarcie w Stanach jest takie sztuczne i powoduje grubienie konsumentow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Szczesliwego Nowego Jorku! IP: *.enter.net 16.04.01, 22:56 Mieszkam od czterech lat w USA i czytajac Wasze wypowiedzi nie za badzo rozumie o jakim kraju Wy piszecie czyzby o USA Pisalem juz na forum iz tworzycie grupe ludzi ktorych pobyt w krajach zachodnich zaczyna sie i konczy na Grinpojce Jackowie Mexico Plac w Austri Keleti w Budapeszcze hamburgu itp.Osobiscie mysle iz dla tej wiekszosci powrot do POLSKI nie jest dobrym wspomnieniem gdyz konczyl sie przymusowym transferem na lotnisko SZKODA MI WAS nienawidzacych wszystkiego co sie nazywa dobrobytem blizniego jestescie zbolali Prawada niestety wyglada inaczej WY piszecie o sobie podczas dorabiania na buleczki zaliczajac sie na konto POLONI Wy nie jestescie POLONIA Wy jestescie ta czarna stona o ktorej powstaja filmy glupie dowcipy.Wy jestescie przejezdni ktorzy robia pod siebie a nam wasz gnoj trzeba sprzatac.Na szczescie mieszkam w stanie w ktorym nie mam mozliwosci kontaktu z WAMI PRZEJEZDNYMI WESOLYCH SWIAT a wam zycie dozgonnego pobytu w POLSCE zebyscie nie meczyli sie widokiem Nowego Jorku Kaliforni Hawaii Bahamas Z POWAZANIEM XYZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Szczesliwego Nowego Jorku! IP: *.enter.net 16.04.01, 23:02 Gość portalu: Borys napisał(a): > Bylem pare razy w Stanach wiec wiem co masz na mysli. Bezguscie to jeszcze nic > w porownaniu z otyloscia wiekszej czesci ludzi. Czy jest to spowodowane > jedzeniem zbyt duzych ilosci hamburgerow i frytek? A moze zarcie w Stanach jest > > takie sztuczne i powoduje grubienie konsumentow? TY NIE BYLES W STANACH TY BYLES DOROBIC PARE GROSZ GDYZ JESTES NIEZARAJDA KTORA W POLSCE NIE POTRAFI DAC SOBIE RADY A TAK SWOJA DROGA JAK SIE BY POCZUL TEN KTORY CI ZAPROSIL TO WLASNIE WY POLACY SKOZYSTAC Z GOSCINNOSCI NA KONIEC PRZERZNAC ZONE GOSPODARZA OKRASC GO I NAPLUC NA JEGO DOM I KRAJ BEZ POWAZANIA PISZE Z DUZYCH LITER BO MOZE TAK NIE LUBISZ XYZ zarobiony dorobiony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Polacy z Pennsylvanii, New Jersey & New York - IP: *.enter.net 16.04.01, 23:05 Gość portalu: kraken napisał(a): > padly tu zarzuty o pracy w kesonach-a ja mam pytanie-ile placa w tych kesonach- > bo ja slyszalem,ze sporo-i chetnie sprobuje(bo jeszcze nie mialem okazji) a > wasze bajdurzenie o znakomitych zarobkach,wspaniale prosperujacych wlasnych > firmach ,samochodach,jachtach itp-MOZNA O KANT DUPY POTLUC-WIEKSZOSC Z WAS > ZAPIERDALA PRZY AZBESCIE ALBO NA ROOFINGU A TUTAJ UDAJE BUSINESSMANOW-ZNAMY SIE > > NA TYM!!!! JESTES ZBOLALY I NAWET NIE CHCE MI SIE PISAC NA TWOJ TEMAT POMIMO WSZYSTKO WESOLYCH SWIAT XYZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.Rostak XYZet IP: *.netcom.ca 17.04.01, 00:40 Widze ze pomimo ostrych protestow wielu z nas Forumian dalej uparcie piszesz tymi kulfonami. Czlowieku, czy Wy tam w Stanach (ponoc najbogatszym kraju na swiecie) nie macie okulistow? Durze litery nie sa konieczne dla nas Forumian, zeby zrozumiec te Twoje plycizny prostaku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kraken Re: do XYZ IP: *.98.252.64.snet.net 17.04.01, 18:42 JAK JUZ JESTES DURNIEM TO BADZ CHOCIAZ PRZYJEMNY- i nie oceniaj innych na podstawie siebieIDIOTO te Hawaje,Bahama i iine to ty moze widziales na pocztowkach IMBECYLU-poza tym nie widze nic zlego w tym,ze Polacy zarabija ,jak piszesz na bulki-natomiast takie dupkowate nuworysze jak ty SA WLASNIE ZAKALA POLONII(mowiac Polonia mam na mysli ogol Polakow tu przebywajacych-nie wazne czy sa legalnie,czy nie)potrafisz tylko wysmiewac innych nie zdajac sobie sprawy,ze sam jestes godny politowania cymbale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ CCCP Re: do XYZ IP: *.netcom.ca 19.04.01, 03:45 To ladnies nam sie przedstawil Ty niedojebku faszystowski z Breslau. A czy to prawda, ze tam mieszkaja tylko foldzdojcze i czeresniaki z kresow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zybi Re: Polacy z Pennsylvanii, New Jersey & New York - IP: 130.68.2.* 17.04.01, 05:06 Jezeli mi sie nie podoba praca za $12 - jako spawacz- to poszedlem na kurs angielskiego i obecnie pracuje w amerykanskiej firmie za $16. Obecnie chodze na kurs AutoCad i cwicze programowanie maszyn CNC i zarobie 3 razy tyle co w polonijnej firmie. Lepiej znalezc rozwiazanie niz pluc na Polakow. Zapisalem sie do Stowarzyszenia Inzynierow Polonia Technica . Maja swoja strone na internecie i rozmawiamy jak podniesc swoje kwalifikacje zeby zarobic. Wasze dialogi sa pozbawione sensu - to nic nie daje i nie poprawia samopoczucia. Sprawa zeglarstwa - jest klub zeglarski polonijny w NYC- mozna wypozyczyc i poplywac na jachcie. Jak bys bral udzial w regatach o puchar konsula to bys zobaczyl kilkanascie zaglowek idacych jedna za druga a kazdy mial na topie wielka flage z orlem w koronie . wspanialy widok . Sprawa grubasow- Bylem na plazy nudystow i jakos nie widzialem grubych i tlustych zato wspaniale laski az glowa boli- kazdy ma to co chce . Jeden lubi grubasow i glupiego szefa w polonijnej firmie. A ja lubie ladne kobiety - mam zone i kochanke i obie sa dobre i na zagle tez mnie stac. Jezeli nie lubie grubasow to po co o nich mowic. Jezeli powiedzialem jednemu facetowi o dodatkowej pracy gdzie moze dorobic sobie okolo $300 za 10 godzin pracy , a on sam zarabial tyle ale za 40 godzin to poszedl do wlasciciela ze ja buntuje zaloge - to czy warto pomagac polakom ?? nie ma co, niech robia tak jak im pasuje , ja zmienilem prace i mam OK Wesolego po Swietach Zybi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kraken Re do zibi.. IP: *.98.252.64.snet.net 17.04.01, 18:46 wszystko to prawda,tez zaczalem szukac pracy w amerykanskiej firmie-tyle,ze wpierw uleglem powaznemu wypadkowi podczas pracy dla swojej firmy-a teraz przechodze skomplikowana rehabilitacje-podaj namiary na strone w internecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ ReKRAKEN IP: *.enter.net 17.04.01, 21:40 kraken w twoim towarzystwie na szczescie przebywal nie bede.Wyluzyj sie chlopcze nie mam zamiaru nikomu ublizac i tego nie robie denerwuja mnie po prostu wpisy ograniczencow ktorzy opluwaja wszystko i wszystkich nie majac zielonego pojecia w temacie ZYCZE SZYBKIEGO POWROTU DO ZDROWIA Z Powazaniem XYZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: KRAKEN IP: *.enter.net 17.04.01, 21:53 dla twojej wiadomosci zwiedzilem cala Europe Tajlandie Indie wiekszosc CCCP lacznie z nartami na Kaukazie Singapur mieszkalem na stale w Niemczech SZWAJCARII obecnie poswiecam czas na zwiedzanie Kanady i USA Kanade znam juz jak wlasna kieszen Floryde tudziez a dla Ciebie niedowiarku jak sie wykurujesz w drodze wyjatku mam pare ciekawych filmow z pobytu w tych krajach.Jak nie masz czym przyjechac to jestem sklonny zapewnic ci transport w obie strony szybki transport/ostatnio zaplacilem 750$ za lekkie przesadzenie z szybkoscia w NJ na 80- ce/ moze jeden inny dzien w Twoim zyciu zrobi z ciebie wiekszego optimiste i zmieni poglad na temat POLAKOW I POLONII W USA Z Powazaniem XYZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Re do zibi.. IP: *.enter.net 17.04.01, 22:01 Z tego co tu piszecie to mam bardzo duzo szczescia pracuje od dwoch lat w typowo amerykanskiej firmie pomimo to uwazam i Polacy powinni sobie pomagac chociazby tak jak my to robimy mieszkajacy w Pensylwanii Dlatego tematy o ktorych piszecie sa dla mnie niezrozumiale zawisc opluwanie sie wzajemne ograniczmy sie moze do madrych wskazowek rad i niech chociaz ta strona bedzie pozbawiona dominacji chamstwa Z POWAZANIEM XYZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: PENSYLWANIA IP: *.enter.net 17.04.01, 22:41 Gdy przyjezdzalem do USA w 1996 przy wjezdzie do Pensylwanii byl olbrzymi napis TUTAJ ZACZYNA SIE PRAWDZIWA AMERYKA WITAMY komus bogatemu z Nowego Jorku to przeszkadzalo teraz jest napis WITAMY W PENSYLWANI Zeby wypowiadac sie o tym kraju trzeba chociaz chciec przejechac przez ten most Z Powazaniem XYZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: KRAKEN DEFINICJA POLAKA IP: *.enter.net 17.04.01, 23:05 KRAKEN robie to pierwszy raz w zyciu COFAM ZAPROSZENIE przeczytalem twoje wypowiedzi w DEFINICJI POLAKA radze kazdemu przeczytac zanim zadacie sie w polemike z tym osobnikiem co on o nas tak naprawde sadzi mysli moze jest to spowodowane jego wypadkiem lecz nie jest to wytlumaczenie ZEGNAM CIE ZYCZE POWROTU DO ZDROWIA FIZYCZNEGO I PSYCHICZNEGO Z Powazaniem XYZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kunio Re: PENSYLWANIA IP: 207.188.79.* 18.04.01, 18:18 Gość portalu: XYZ napisał: > Gdy przyjezdzalem do USA w 1996 przy wjezdzie do > Pensylwanii byl olbrzymi napis > TUTAJ ZACZYNA SIE PRAWDZIWA AMERYKA WITAMY komus > bogatemu z Nowego Jorku to przeszkadzalo teraz jest > napis WITAMY W PENSYLWANI Czy ten napis byl po polsku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.Rostak Re: PENSYLWANIA napis IP: *.netcom.ca 19.04.01, 01:04 Czy ten napis byl duzymi literami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kunio Re: PENSYLWANIA IP: 207.188.79.* 19.04.01, 18:28 Gość portalu: XYZ napisał(a): > Gdy przyjezdzalem do USA w 1996 przy wjezdzie do Pensylwanii byl olbrzymi napis > TUTAJ ZACZYNA SIE PRAWDZIWA AMERYKA WITAMY komus bogatemu z Nowego Jorku to > przeszkadzalo teraz jest napis WITAMY W PENSYLWANI > Zeby wypowiadac sie o tym kraju trzeba chociaz chciec przejechac przez ten most > > Z Powazaniem XYZ Musi ze przeszkadzalo to tym kesonowcom z Nu Jorku. Oni podobnierz sie niezle tam pourzadzali ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JMP Pensylvania, XYZ i napisy! IP: *.netcom.ca 25.04.01, 04:58 Tego rodzaju napisy to zwykla prowokacja. Tylko taki dupek jak XYZ moze sie na to nabrac. Z powarzaniem, Jan Maria-Prostak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yo-Maria Re: Pensylvania, XYZ i napisy! IP: 207.188.79.* 25.04.01, 16:54 Ja widzialem za to lepszy napis w Rajchu: "Kein Drechen, kein fehler!". Mysle, ze to cos w rodzaju polskiego "Bij Drecha". Tez go zamalowali, gdyz pewnie komus przeszkadzal. Z powazaniem Jan Maria Stojak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FASOLA Re: Pensylvania, XYZ i napisy!xXYZ MA HEMOROJDY IP: 64.9.159.* 25.04.01, 20:30 ODKRYCIE Z OSTATNIEJ CHWILI!!!!!!!!!!!!! TERAZ JUZ WIEMY DLACZEGO MOZNA SPODKAC XYZ NA KAZDYM ZAKRECIE TEGO FORUM!!!!! XYZ MA HEMOROJDY WIELKOSCI PYR POZNANSKICH!!!!!!! DLATEGO LATA DO OKOLA JAK PODNIECONA PANIENKA I WYPISUJE BZDETY!!!!!!!!! Z POWAZANIEM.....HEMOROJDOWY PATROL Z HOUSTON TX 1111 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYbzdet Re: Pensylvania, XYZ i napisy!xXYZ MA HEMOROJDY IP: *.netcom.ca 26.04.01, 03:43 W Pensylvania jest najleszy polski chleb razowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziaja Re: Pensylvania, XYZ i napisy! IP: 207.188.79.* 02.05.01, 21:19 Ten chleb czasem tam jest czerstwy, tak jak tamci zjadacze chleba (czytaj XYZ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prostak Czerstwy chleb, XYZ i napisy! IP: *.netcom.ca 03.05.01, 03:02 Ziaja czy Ty tez chcesz sie narazic XYZ? Czlowieku, to sie nie oplaca, jak widzisz mnie juz wszyscy olewaja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zybi Re: Re do kraken IP: 130.68.2.* 18.04.01, 03:36 jaki adres mam ci podac ?? z jakiego tematu ?? Pisalem o wielu sprawach, a Ty nie wyraziles sie precyzyjnie. Zeglarz musi miec dokladna pozycje, inaczej wyladuje na rafie, a to znaczy DEATH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: PROSTAK IP: 63.83.144.* 19.04.01, 14:09 PO ANGIELSKU DUZYMI LITERAMI Prostak nie badz upierdliwy to zaczyna byc smutne i nudne.Osobiscie uwazam iz jestes facet z jajem to po co ta blazenada.Z Powazaniem XYZ Z DUZYCH LITER Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: PROSTAK IP: 63.83.144.* 19.04.01, 14:17 Prostak jezeli bedziesz kontynuowal to po pierwsze nie zaprosze Cie do siebie po drugie zostaniesz oddelegowany do Krakena w celu wymiany pogladow o jego intelekcie po trzecie bedziesz musial napisac wypracowanie ktore to bedzie musialo przekonac nas iz wszystko zrozumiales.Mysle ze juz jestes trup a sam se nie wysysasz.Z Powazaniem XYZ Z DUZYCH LITER Odpowiedz Link Zgłoś
mimi62 Re: PROSTAK 25.04.01, 17:58 Dlaczego wszyscy maja tak zla opinie o Polakach w USA? Czy Wy myslicie ,ze naprawde wszyscy Polacy ,ktorzy tutaj sa pracuja za marne grosze i nie wychodza poza obszar Greenpointu czy Jackowa? Na pewno sa i tacy ,ale jest to mniejszosc. Ja mieszkam w Stanach od niedawna, ale udalo mi sie dobrze wszystko poznac. Pracuje - ale nie za marne grosze tylko za tyle ,ze stac mnie na wiele rzeczy, na ktore w Polsce musialabym pracowac wiele lat,jak np. samochod; ucze sie - i mysle ,ze zdobywam lepsze wyksztalcenie niz byloby to w Polsce. Nie mowie ,ze Polska jest zla - ale nie daje ona tak wielu mozliwosci jak Ameryka Ciesze sie ,ze tu jestem i nie wiem kiedy wroce do Polski. Ale nie wstydze sie, ze jestem z Polski i nie wstydze sie ,ze jestem Polka mieszkajaca w Stanach. By the way, mam 20 lat.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trojan By the way, mam 20 lat.... IP: 207.188.79.* 25.04.01, 19:48 W jakim Ty fachu sie tam uczysz? Jak godzisz prace z nauka? Odpowiedz Link Zgłoś
mimi62 Re: By the way, mam 20 lat.... 01.05.01, 16:44 Studiuje angielski i psycholgie. Jak godze nauke z praca? Moj dzien zaczyna sie o 5.50 rano a konczy tuz przed polnoca. Ludzie, u ktorych pracuje sa bardzo wyrozumiali i to oni wlasciwie pomogli mi pogodzic to wszystko. A poza tym to wyznaje zasade ,ze dla chcacego nic trudnego . To naprawde nie jest trudne. Zreszta teraz juz koncze szkole , jeszcze tylko 2 tygodnie, potem final exams i wakacje... co w moim przypadku oznacza wiecej czasu na prace. Pozdrawiam wszystkiech oprocz Pana Rostaka(Prostaka?). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Długi Re: By the way, mam 20 lat.... IP: 207.188.79.* 02.05.01, 18:52 To się fajnie składa, że masz teraz więcej czasu Mimi. Ja ze swojej strony chciałbym Ci zaproponować bezpłatne lekcje gry na flecie. Co Ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi62 Re: gra na flecie IP: *.netcarrier.net 03.05.01, 15:47 Co ja na to? Jak na lato! Gdzie i kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Długi Re: gra na flecie IP: 207.188.79.* 03.05.01, 17:57 Gość portalu: mimi62 napisał(a): > Co ja na to? Jak na lato! Gdzie i kiedy? W zasadzie dla mnie to nieistotne. A co Tobie pasuje? Czy umiesz już grać na flecie prostym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gruby Re: gra na flecie IP: *.netcom.ca 04.05.01, 04:08 Sprawdz ja Dlugi i daj mi cynk jak poszlo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.Rostak Re: PROSTAK IP: *.netcom.ca 26.04.01, 03:39 Na nauke nigdy nie jest za pozno! Nie powinnismy sie wstydzic polskosci, a wrecz przeciwnie. Nalezy sobie tez pomagac wzajemnie jak rownierz chodzic do spowiedzi i dawac na tace regularnie (najlepiej co tydzien)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.Rostak Re: PROSTAK IP: *.netcom.ca 30.04.01, 05:48 mimi62 napisa?(a): Dlaczego wszyscy maja tak zla opinie o Polakach w USA? Czy Wy myslicie, ze naprawde wszyscy Polacy ,ktorzy tutaj sa pracuja za marne grosze i nie wychodza poza obszar Greenpointu czy Jackowa? Na pewno sa i tacy ,ale jest to mniejszosc. Ja mieszkam w Stanach od niedawna, ale udalo mi sie dobrze wszystko poznac. Pracuje - ale nie za marne grosze tylko za tyle, ze stac mnie na wiele rzeczy, na ktore w Polsce musialabym pracowac wiele lat, jak np. samochod; ucze sie - i mysle , ze zdobywam lepsze wyksztalcenie niz byloby to w Polsce. Nie mowie, ze Polska jest zla - ale nie daje ona tak wielu mozliwosci jak Ameryka Ciesze sie, ze tu jestem i nie wiem kiedy wroce do Polski. Ale nie wstydze sie, ze jestem z Polski i nie wstydze sie ,ze jestem Polka mieszkajaca w Stanach. By the way, mam 20 lat.... Mimi choc do dziadzi, Dzidzia Cie na konia wsadzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: PROSTAK IP: *.enter.net 02.05.01, 21:03 No i widzisz prostak PROSTAK jak sie narobilo ogol zaczyna cie olewac.Koniec juz jest bardzo dlisko zaczna cie niedlugo ignorowac ja juz to zrobilem a myslalem ze jestes facet z jajami a ty po prostu PROSTY PROSTAK Pozdrowienia dla WSZYSTKICH Z WYJATKIEM PROSTAKA Odpowiedz Link Zgłoś