Dodaj do ulubionych

Jutro, w Toronto chce cos zjesc u Polakow

IP: 5.3R* / *.home.cgocable.net 30.07.02, 16:52
Toronto,prosze, dajcie mi namiar na polska restauracje niedaleko ambasady
amerykanskiej. Zebym nie musiala za daleko na piechote chodzic, bo jak tam z
parkingiem, to moge sie spodziewac smile
Jade na mala wycieczke smile
Obserwuj wątek
    • Gość: Jankes Re: Jutro, w Toronto chce cos zjesc u Polakow IP: *.broadcom.com 30.07.02, 17:55
      Nie sadze zeby w rejonie University byla polska knajpa.

Na Beverley i Colege jest cos polskiego ale nie wiem czy jest tam knajpa.
      Z Simcoe najblizej Ci jednak bedzie do jakis food courts w podziemiach.
      A na obiad podjedz sobie na ronczeswolke. Tam polskich knajp i sklepow jest
      do wyboru do koloru.

Jankes
      • pedarasta Re: Jutro, w Toronto chce cos zjesc u Polakow 30.07.02, 20:50
        zapodawaj Renka!
    • Gość: ADAM Unikaj Ronczywalow, tam wszedzie jest syf. IP: 199.243.100.* 30.07.02, 18:03
      Renka,

Blagam Cie, nie jedz na Ronczewaly tam zastaniesz tylko syf i ubostwo. Wejscie
      do jakiejkolwiek knajpy odstrasza przygnebiajaca atmosfera slamsow i brudu.
      Zupelnie jakbys przeniosla sie do Etiopii. Wrazenia gwarantowane. Nie licz na
      to, ze zjesz tam cos smacznego i wyprodukowanego w sanitarnych warunkach.
      Jezeli nie chcesz spedzic najblizszych miesiecy w szpitalu, powalona przez
      Salmonelle lub E.Coli zastanow sie dwa razy zanim Cie tam nogi poniosa. Lepiej
      sama przygotuj sobie kilka kanapek - wtedy przynajmniej zminimalizujesz ryzyko.

Uwazaj torontonskie knajpy to syf.

Z kulinarnym pozdrowieniem,

Adam

Gość portalu: Renka napisał(a):

> Toronto,prosze, dajcie mi namiar na polska restauracje niedaleko ambasady
      > amerykanskiej. Zebym nie musiala za daleko na piechote chodzic, bo jak tam z
      > parkingiem, to moge sie spodziewac smile
      > Jade na mala wycieczke smile
      • Gość: juk Re: Unikaj Ronczywalow, tam wszedzie jest syf. IP: 194.250.125.* 30.07.02, 18:10
        - Ten ADAM to jest syf.
        - W Toronto nie ma amerykanskiej ambasady, jest natomiast konsulat, bodajze na
        University Ave. To jest w srodku miasta i o ile wiem, zadnych polskich
        restauracji tam nie ma.
        - Na Roncesvalles jest pare polskich restauracji. Wcale nie syf jak pisze
        glupek ADAM. Restauracje sa prawie na przeciwko kosciola i Credit Union.
        - Roncesvalles jest na zachod od University Ave., jakies 4 km.
        - Jest rowniez dobra (i tania) restauracja na Queensway, nie pamietam numeru,
        zdaje sie jest pod www.izba.on.ca
        • Gość: juk Re: Unikaj Ronczywalow, tam wszedzie jest syf. IP: 194.250.125.* 30.07.02, 18:29
          Chcialbym dodac, ze TANIO i DOBRZE mozna sie NAZREC (nawet nie najesc ale
          nazrec) w restauracji Staropolska, tez na Roncesvalles, jakies 800 m na polnoc
          od kosciola, po wschodniej stronie.

Napisalem nazrec, bo bodajze za jakies CAD$ 9.50- dostajesz FURE jedzenia, nie
          tylko np. schaboszczaka, ale do tego schaboszczaka rowniez fura ziemniakow,
          dwa golabki i zdaje sie jeszcze cos (jarzyna). Plus osobny PELNY talerz
          jarzyn: buraczki, marchewka, salate, kapuste plus zdaje sie jeszcze cos. Zupy
          sa bardzo dobre ale nie polecam zupy i dania bo tego NIE zjecie (chyba ze ktos
          ma naprawde WIELKI "wpust"). Ja sam nie wiem, jak mozna tak tanio gotowac.

Heineken zdaje sie po CAD$5.50-

W tej restauracji IZBA obsluga jest BARDZO szybka (maja zdaje sie tylko 6 dan
          i te dania sa chyba w wiekszosci wypadkow prawie gotowe). Pamietam raz
          zamowilem gulasz wolowy i dostalem to w 5 minut !! Wiekszosc dan po ok CAD$
          8.95 do 9.95. "Lampka" czerwonego wina CAD$3.95- Napisalem lampka w
          cudzyslowie bo ta lampka w IZBA to jak 2 albo 3 lampki w innych
          restauracjach !! Kierowcom nie polecam wiecej niz jedna "lampke" bo jak
          wypadnie "dmuchac" to jestem prawie pewien, ze skonczy sie to z kajdankami na
          rekach.
          • jot-23 Re: Unikaj Ronczywalow, tam wszedzie jest syf. 30.07.02, 18:34
            Gość portalu: juk napisał(a):

> Chcialbym dodac, ze TANIO i DOBRZE mozna sie NAZREC (nawet nie najesc ale
            > nazrec) w restauracji Staropolska, tez na Roncesvalles, jakies 800 m na
            polnoc
            > od kosciola, po wschodniej stronie.
            >
            > Napisalem nazrec, bo bodajze za jakies CAD$ 9.50- dostajesz FURE jedzenia,
            nie
            > tylko np. schaboszczaka, ale do tego schaboszczaka rowniez fura ziemniakow,
            > dwa golabki i zdaje sie jeszcze cos (jarzyna). Plus osobny PELNY talerz
            > jarzyn: buraczki, marchewka, salate, kapuste plus zdaje sie jeszcze cos. Zupy
            > sa bardzo dobre ale nie polecam zupy i dania bo tego NIE zjecie (chyba ze
            ktos
            > ma naprawde WIELKI "wpust"). Ja sam nie wiem, jak mozna tak tanio gotowac.
            >

hej, no wlasnie, zastanawiales sie nad tym? byles bardzo szybki do zjebania
            adama, to moze pomysl na czym sie oszczedza zeby dac fure jedzenia za CAD$9.50,
            no chyba ze wierzysz w samarytanskie odruchy wlascicieli, i ze to jest
            organizacja non-profit.
      • Gość: Jankes Re: Syf w glowie Adama IP: *.broadcom.com 30.07.02, 18:11

Syf to masz chyba w glowie.
        Jak masz pisac glupoty to lepiej nie pisz wogole.

• Gość: Ola Re: Jutro, w Toronto chce cos zjesc u Polakow IP: *.sympatico.ca 30.07.02, 18:28
      Renka, najbardziej proponowalabym Polonez na Roncesvalles. Niestety, nie ma
      duzego wyboru polskich restauracji w poblizu University Ave.
      Milego pobytu smile

> Toronto,prosze, dajcie mi namiar na polska restauracje niedaleko ambasady
      > amerykanskiej. Zebym nie musiala za daleko na piechote chodzic, bo jak tam z
      > parkingiem, to moge sie spodziewac smile
      > Jade na mala wycieczke smile
    • Gość: a psik Re: Jutro, w Toronto chce cos zjesc u Polakow IP: *.zrpa.com / 192.168.1.* 30.07.02, 19:37
      w poblizu konsulatu najblizsze mijsce z jedzeniem -prowadzone przez Plakow jest
      naprzeciwko City TV -Queen St. W.jakies 200 m od konsulatu Jest tam byla hala
      targowa przerobiona na Food Court. Polacy tam prowadza bar kanapkowy - czy to
      jest polskie nie wiem ale ruch tam zawsze maja. Byla tez restauracja prawie na
      Yonge st - dwa skrzyzowania na poludnie od Bloor St po zachodniej stronie ale
      czy jeszcze funkcjonuje nie mam zielonego pojecia. Na Roncesvelles to raczej
      stypy mozna urzadzac - nastroj odpowiedni juz tam panuje.
      z wyrazami szacunku
      • Gość: Renka Re: Jutro, w Toronto chce cos zjesc u Polakow IP: 5.3R* / *.home.cgocable.net 30.07.02, 19:55
        Bardzo wam dziekuje, mysle o jakims obiadku typowo polskim, bo w drodze bede od
        switu. Nie robie zazwyczaj kanapek, zjadam cos po drodze. Taka mala przerwa pol
        godzinki w podrozy, dobrze robi.Chyba jednak pojade na lunch na te Roscenvales,
        bo nigdy tam nie bylam. W ogole jade do Toronto jako osoba towarzyszaca i nawet
        nie mam tam zadnych interesow poza przyjemnoscia pobytu smile
        Napisze, jak bylo.Taki napad znawcy polskiej kuchni.. szykujcie sie polskie
        restauracyjki, tylko sie nie zamykac, prosze na jutro, hahahaha smile)
        • Gość: juk Do Renka IP: 194.250.125.* 30.07.02, 22:42
          Czy to ta sama Renka, ktora prowadzi restauracje w Windsor ? Przyznaj sie,
          jedziesz na przeszpiegi kulinarne do Toronto ? smile)
    • Gość: .. Re: Jutro, w Toronto chce cos zjesc u Polakow IP: 131.137.84.* 30.07.02, 21:10
      !!!!!
      • Gość: juk Wracajac do Beverly IP: 194.250.125.* 30.07.02, 22:48
        Ktos tu wspomnial Beverly - jest tam restauracja w budynku SPK (Stowarzyszenie
        Polskich Kombatantow.) Adres (o ile pamietam) 206 Beverly Street (na poludnie
        od College St.)

Ale oni sa otwarci tylko we czwartki, tak gdzies od 6 pm do 9 pm. "Mocniejsze"
        napoje trzeba sobie przyniesc z baru na nastepnym pietrze (no problem).

I jeszcze jedno - teraz wakacje, wiec wcale bym sie nie zdziwil, gdyby byli
        zamknieci (chociaz nie musi tak byc).

Jedzenie dobre, golabki chyba CAD 6.00, schaboszczak chyba kolo 8/9 (dawno juz
        tam nie bylem)
        • Gość: Renka Re: a ' propos IP: 5.3R* / *.home.cgocable.net 30.07.02, 23:10
          Szukajac w przewodnikach pod haslem "polish restaurant", nic nie
          znajdziemy.Dopiero, jak jedna pani, drugiej pani ..to cos sie dowiemy, ze
          gdzies tam, na takiej, a nie innej ulicy jest restauracja, nazywa sie (...) i
          tam pracuje Polak..
          No wiec, w tym przypadku Windsor ma.... POLISH RESTAURANT PIAST.
          Nie ma sie czego wstydzic, kochani,a szczegolnie takiego wyrazu: POLISH smile)
          Tak, to ja, Renka z Polish Restaurant Piast w Windsor jade na obiad do polskiej
          restauracji w Toronto.Jakiej, narazie tajemnica smile
          • _szwedka Re: a ' propos 30.07.02, 23:28
            I czekamy na relacje szefowej wink
          • roseanne Re: a ' propos 31.07.02, 01:19
            a wpadniesz do mnie na kawe?
            dodatkowe 100km
            pozdrawiam
            • dundee_girl Re: Na przeszpiegi 31.07.02, 01:23
              lol, Renka jedzie na przeszpiegi do konkurencjismile)

Wez dzienniczek i notujsmile
              • Gość: Renka Re: Na przeszpiegi? no way! IP: 5.3R* / *.home.cgocable.net 31.07.02, 03:53
                Roseanne, wpadlabym na kawe, gdybym sie kierowala na Niagare, co planuje
                uczynic w najblizszej przyszlosci smile)
                Teraz jedziemy do tego konsulatu, wiec po drodze zahaczymy o polska dzielnice smile
                Dziekuje za zaproszenie, napewno wpadniemy niedlugo.
    • Gość: Renka Re: wrazenia z torontonskiej wycieczki IP: 5.3R* / *.home.cgocable.net 01.08.02, 06:35
      Oczywiscie zgubilysmy sie i wjechalysmy do Toronto gdzies od strony Islinder.
      Fakt, ze dzieki uprzejmosci kierowcow torontonskich trafilysmy na czas do
      downtown.W konsulacie, jak zwykle wszyscy byli umowieni na jedna godzine smile
      Mnie noga boli i nie moglam chodzic po tej betonowej dzungli downtown, wiec
      odsiedzialam w chlodzie samochodu poltorej godziny relaksujac sie muzyka i
      drzemka pod sadami(jedyne najblizsze miejsce do parkowania), podczas gdy moje
      dziecko zalatwialo sprawy.
      Poniewaz moim celem byl obiad, udalysmy sie na Roscenvalles, ktore bez problemu
      namierzylysmy i od razu trafilysmy jakos tak na restauracje Chopin.
      Przed wejsciem stal fajny stojak oprawiony w rame jak od lustra, z jednej
      strony polskie menu dnia, z drugiej angielskie.Stare pianino w srodku i
      oryginalna latarnia, stoliki z drewna, polska TV, slowem po polsku wszystko.
      Specjal, ktory zamowilysmy, to kolorowo podany schabowy Chopin(!) z salatkami i
      kartofelkami z koperkiem. Do tego wybralysmy zupe ogorkowa, ktora miala ryz w
      srodku oprocz kartofli i warzyw.Napoje i dwa takie obiady, razem okolo 35 $.
      Uznalam , ze to niedrogo, w Polish Restaurant byloby drozej, no, ale moje
      kotlety...
      Obiad byl wspanialy, ekstra, zrobilysmy zdjecia, dokonalysmy zakupow w sklepach
      z butami, w aptece, ksiegarni, piekarni (najstarszy chleb(receptura) w Toronto)
      i obladowane wrocilysmy do Windsor.
      Co jeszcze dodam, to ze caly czas bardzo milo sie tam czulysmy, taka swojska
      atmosfera. Szkoda, ze w Windsor nie ma takiej uliczki.Samochody z powiewajaca
      polska flaga..Zarty, smiech, wszystko wspaniale. Lacznie z podroza, pogoda i
      nagadalysmy sie za wszystkie czasy smile
      • Gość: Jankes Re: wrazenia z torontonskiej wycieczki IP: *.oc.oc.cox.net 01.08.02, 06:40
        O rany! Renka! Slinka mi az ciekcie bo tu czegos takiego nie ma sad
        Ladnie to opisalas...
        • dundee_girl Re: wrazenia z torontonskiej wycieczki 01.08.02, 06:46
          Mi tez schabowy sie sni po nocach z buraczkami ...

Ale Renka Ty chyba masz jakies udzialy w tej restaurant ze tak ja na Forum
          promujeszwink))
          • Gość: Renka Re: wrazenia z torontonskiej wycieczki IP: 5.3R* / *.home.cgocable.net 01.08.02, 06:57
            Tym razem calkowita bezinteresownosc.W mojej restauracji kroluje Chopin i jego
            muzyka, wszystkie jego polonezy i etiudy.Jakos tak wypadlo, zupelny przypadek,
            moze jakas energia tajemnicza?
            Przeciez, ja bylam w Toronto pierwszy raz od mojego ladowania (8 lat)(!)i w
            ogole nie znalam tego miasta,az do dzisiaj smile, kiedy to poznalam kilka ulic,
            pare osob i bylo bardzo milo.A, na te restauracje napatoczylysmy sie, wychodzac
            z bocznej uliczki, gdzie znalazlysmy z trudem miejsce do parkowania wsrod nie
            wyniesionych jeszcze smieci (1 po poludniu).
            Prawde mowie, ludzie, zadnych interesownosci, dzien rodaka po prostu smile
            • Gość: Turysta A nie macie przypadkiem wrazenia, ze ... IP: 131.137.84.* 01.08.02, 15:41
              ta Roncesvales (czy jak to tam na prawde sie pisze) to ulica klasy polnocnego
              Piotrkowa Trybunalskiego w Polsce ?? (z czasow komuny). Ja mam nieodparte takie
              wlasnie wrazenie - nic tylko zaorac i zbudowac cos nowego.
              Jesli chodzi o dogodzenie podniebieniu to proponuje polskie restauracje ale w
              Polsce. Bylem tam miesiac temu. Tam to mozna dopiero sobie kulinarnie dogodzic.
              Jak wrocilem tu (Ontario) to wk...rwilem sie maksymalnie jak gravy z KFC
              ofarbowalo mi spodnie jedzac 2 PC's meal w nieciekawej pozycji w
              samochodzie ... bo ciezko w moim rejonie (a moze i w calej Kanadzie) znalezc
              punkt zywnosciowy KFC gdzie klient moglby se usiasc i przy stoliku zjesc
              normalnie swoj posilek ..... oooo men !!!!!!!!!

Turysta (w kolorowych spodniach).
              • Gość: Jankes Smieszne IP: *.broadcom.com 01.08.02, 16:38
                Troche to smiesznie brzmi jak oceniasz klase Ronczeswolki znad bardzo klasowego
                kurczaka z KFC...
                • Gość: Turysta Re: Smieszne IP: 131.137.84.* 01.08.02, 17:21
                  Gość portalu: Jankes napisał(a):

> Troche to smiesznie brzmi jak oceniasz klase Ronczeswolki znad bardzo
                  klasowego
                  > kurczaka z KFC...

Moim zamiarem bylo podanie dwoch niemajacych ze soba nic wspolnego spostrzezen:

1. Ronczeswolka
                  2. Jedzenie w KFC

Pozdr....
                  • Gość: Renka Re: mnie sie podobalo tam IP: 5.3R* / *.home.cgocable.net 01.08.02, 21:18
                    Co zlego jest w Piotrkowie Trybunalskim? Podobalo mi sie na tych Raczych
                    Walachsmile i pozytywnie oceniam pobyt.Nie masz pojecia, jak sie zaczyna biznes od
                    zera, jak to ciezko utrzymac w Kanadzie.
                    • Gość: a psik Re: mnie sie podobalo tam IP: *.zrpa.com / 192.168.1.* 01.08.02, 21:39
                      tyle ze do takich restauracji sie powinno chodzic nie z powodu wspierania
                      polskiego biznesu ale dlatego ze jest tam fajna atmosfera / wystroj. Dla mnie
                      zawsze magia jest dlaczego wystroj tych miejsc wziety jezt zywcem z lat 70-80 a
                      wszystko to doprawione patriotyzmem z obowiazkowym portretem Papieza . Kazda
                      taka wyprawa do polskiej knajpy to jakby patriotyczna pielgrzymka. Nie
                      spotkalem sie jeszcze z miejscem gdzie sam wystroj bylby przyciagajacy
                      sklaniajacy do przesiadywania ze znajomymi a jedzenie milym dodatkiem. Nie
                      chodzi o to by wydac tysiece na wystroj wnetrz ale zrobic to tak zeby
                      przyciagalo ludzi - nie tylko Polonie ale i "inksze" nacje. Jak na razie nie
                      spotkalem takiego miejsca.
                      z wyrazami szacunku
                      • Gość: Renka Re: mnie sie podobalo tam IP: 5.3R* / *.home.cgocable.net 01.08.02, 21:53
                        Psiku,lubisz chodzic out? Sprawia ci przyjemnosc wydanie paru dolarow,
                        posiedzenie i posluchanie muzyki, zjedzenie fajnego dania w fajnym miejscu?
                        Miejsce czasem moze byc wcale male, obskurne, ale obsluga i klimat
                        przypominajacy ci cos, moze cos, z czym emocjonalnie jestes czy byles zwiazany.
                        Wystroj wnetrza jest wazny, kolory sa wazne. Ja np jestem zadowolona z tego
                        pobytu,bo: nazwa, pianino, latarnia, obrazy. TV polska w ogole mnie nie
                        interesowala, ale dzwiek polskiej mozwy byl mi mily. Bar chociaz niewatpliwie
                        atrakcyjny, tez pozostal przeze mnie nie zauwazony. Zatem, widac, kazdy z nas
                        ma swoje upodobania i przekonac nas do innych nie jest latwo. Mna ZAWSZE rzadzi
                        przypadek, stad tam zawitalam.I wszystko zaakceptowalam. Ciekawe, swoja droga.
                        • jot-23 Re: mnie sie podobalo tam 01.08.02, 22:03
                          > Mna ZAWSZE rzadzi
                          > przypadek, stad tam zawitalam.I wszystko zaakceptowalam. Ciekawe, swoja droga.

to po co sie pytac zawczasu gdzie ta restauracja? trzeba bylo jechac i zdac sie
                          na przypadek hehe
                        • Gość: a psik Re: mnie sie podobalo tam IP: *.zrpa.com / 192.168.1.* 01.08.02, 22:08
                          klientami nie rzadzi przypadek to przewaznie atmosfera miejsca sprawia ze tam
                          przychodza. Wystroj przyciaga klientela to akceptujaca czy lubiaca - jezeli
                          masz polskie symbole to ukierunkowujesz sie zdecydowanie na polsko/polonijna
                          klientele bo dla innych gosci ta symbolika bedzie niezrozumiala. Czego ludzie
                          nie rozumieja nie sa sklonii sprobowac znowu. A pierogi - pierogi to ja moge
                          zjesc w angielskim barze na Queen St w Toronto bo to sie robia potrawa
                          miedzynarodowa powoli Wystroj narzuca sposob zachowania - dlatego wiekszosc
                          popularnych miejsc ma wystroj ogolnie adoptowany przez mode czy tez odwrotnie
                          bo ludzie (szczegolnie mlodzi) chca sie pokazywac w miejscach dobrze
                          wygladajacych - to samo jest z moda nie ubierzesz czegos co jest "out of
                          date". Trudno mi sie na przyklad wyobrazic siebie na romantycznej kolacji w
                          miejscu gdzie wystroj zaprzecza tej atmosferze chocbym nie wiem jak
                          patriotycznie byl nastawiony.
                          Ot tak mi sie napisalo
                          z wyrazami szacunku
                          • Gość: Renka Re: ja jestem kobieta i lubie zmiany IP: 5.3R* / *.home.cgocable.net 01.08.02, 22:32
                            Mlodzi ludzie sa czasem tak upierdliwi, ze mialoby sie ochote ich wychlostac za
                            brak sprecyzowanych pogladow, tylko kierowanie sie tzw owczym pedem smile
                            Pewnie, ze dla mnie klub musi miec wygodne couche, nie bede sobie tylka
                            odgniatac na drewnianym krzesle. Chociaz w Planet Hollywood siedzialam i bylam
                            nawet zadowolonasmile
                            Wystroj wnetrza dla mlodych jest inny i dla starych jest inny.Tylko dla mnie
                            jest zawsze problem , bo ja jestem stara mloda.Czyli zupelna awangarda i
                            jeszcze nie spotkalam w swoim zyciu klubu moich marzen.Chyba, ze go sama
                            zaprojektuje i wybuduje.Kiedys projektowalam, nawet osiagnelam niebywaly
                            sukces, moze kiedys znowu zaczne marzyc smile
                            Rozumiem twoje intencje, nikt nie ma ochoty cofac sie za daleko w czasie,
                            raczej wszyscy chca isc do przodu smile
                      • Gość: --Michal Chlosta za a-patriotyczne zachowanie. IP: *.tiaa-cref.org 01.08.02, 23:34
                        Panie Apsik!
                        Czy Pan sie Boga ewentualnie Reki boskiej nie boisz? Czyzbys juz zapomnial
                        wiekomomny watek dotyczacy obowiazkow patriotycznych? Jaki jest Kon kazdy widzi
                        wiec powtarzam za Turysta. Polskie Restauracje? Bardzo Prosze - ale w Polsce!
                        Z powazaniem.
                        Giermo Gidroz.
                        • Gość: a psik Re: Chlosta za a-patriotyczne zachowanie. IP: *.zrpa.com / 192.168.1.* 01.08.02, 23:53
                          bylem na Mszy w niedziele w Toronto - deszcz, wiatr przeciegly i nieznosny,
                          upal - prosto jak z pieca - moja lysa pala jest czerwona - Bog wiedzial co robi
                          oferujac mi takie cierpienia ale warto bylo. Czy Boga sie nie boje - tylko on
                          to wie
                          z wyrazami szacunku
                          • Gość: Jankes Re: Chlosta za a-patriotyczne zachowanie. IP: *.oc.oc.cox.net 02.08.02, 02:15
                            A psik to, do diabla, w jakim Ty kosciele byles, ze nie bylo dachu?!

A co do wystroju restauracji to sie z Toba zgadzam.
                            Rodacy srednio sie z tym staraja.

Jankes
                          • Gość: --Michal Niech Cie Bog prowadzi dobry czlowieku. IP: *.tiaa-cref.org 02.08.02, 17:52
                            W takim razie cofam co powiedzialem, wczora. A co do restauracji "Polonijnych"
                            jezli dalej beda tak krolowac pierogi, kielbasy i inne podejzane specjaly to
                            czarno widze!
      • Gość: karol w. baba z magla IP: *.sympatico.ca 02.08.02, 01:46
        zawsze myslalem, ze slynna renka z windsor to taka polska baba z magla, a po
        tym opisie urokow ronczychwalow jestem tego pewien. do tego jestes niewybredna
        baba z magla !
        • Gość: Monty Info dla A Psik IP: *.sympatico.ca 02.08.02, 03:24
          Kiedys byla taka restauracja polska o jaka sie upominasz - niewiele
          polskosci w wystroju, swietna szarlotka i inne smakolyki - Montreal, "U
          Stasia". Nie wiem, czy jeszcze jest, byla jeszcze jakies 3 lata temu, moze
          ktos z Montrealu wie. Jak jest, polecam.
          M.W.
        • Gość: Renka Re: karol w. wypowiadaj sie na temat IP: 5.3R* / *.home.cgocable.net 02.08.02, 12:33
          Tematem watku jest moj obiad u Polakow, przy okazji ostroznego pobytu w Toronto.
          Ty,karolu w. masz stare nie zaleczone animozje. Zalecz je, bo moje sie odnowia.
          I wpadne w wieksza depresje.Zaczne watki patriotyczne odswiezac !
        • Gość: Renka Re: karol w. wypowiadaj sie na temat IP: 5.3R* / *.home.cgocable.net 02.08.02, 12:34
          Tematem watku jest moj obiad u Polakow, przy okazji ostroznego pobytu w Toronto.
        • Gość: Renka Re: karol w. wypowiadaj sie na temat IP: 5.3R* / *.home.cgocable.net 02.08.02, 12:34
    • Gość: Franek Re: Jutro, w Toronto chce cos zjesc u Polakow IP: 144.138.143.* 02.08.02, 07:03
      WToronto nie ma polskich restaruacji sa tylko chinskie
    • Gość: Jankes "ostrozny pobyt" IP: *.broadcom.com 02.08.02, 17:10
      Renka,

Co to jest "ostrozny pobyt w Toronto"?

• Gość: juk Re: 'ostrozny pobyt' IP: 194.250.125.* 02.08.02, 18:14
        Gość portalu: Jankes napisał(a):

> Renka,
        >
        > Co to jest "ostrozny pobyt w Toronto"?
        >

Renka stala sie ostrozna po tym, jak napisalem wczesniej, ze jedzie na
        przeszpiegi do konkurencji, nie tak, Renka ?? wink)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka