jagienkaa 05.07.05, 13:51 gdzie się podziewacie? ostatnio jakoś cicho na forum, wszyscy na wakacjach? mam nadzieję że Sugar nie jest otoczona programem ochrony świadków ciekawa jestem co słychać u was, 'starsze' forumowiczki? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
basia313 Re: Sugar, Kinga i inne 'starsze' foremki gdzie j 05.07.05, 15:03 JAgienko, czy masz na mysli starsze stazem, czy wiekiem ? Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: Sugar, Kinga i inne 'starsze' foremki gdzie j 05.07.05, 15:09 raczej stażemo wiek się kobiet nie pyta... chodzi mi głównie o te dziewczyny, które się tu udzielały jeszcze rok-dwa lata temu i teraz zniknęły. Odpowiedz Link Zgłoś
basia313 Re: Sugar, Kinga i inne 'starsze' foremki gdzie j 05.07.05, 15:11 pewnie sie rozpierzchly byly po roznych farach. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaheasley Re: Sugar, Kinga i inne 'starsze' foremki gdzie j 05.07.05, 15:41 Poczuwam sie do tych starszych.... Jakos mam takie uczucie, ze nowe posilki z kraju przodkow nas wypieraja, tematyka sie zaczela juz od pewnego czasu zmieniac na vademecum UK. Wiem, ze jest tez forum Polki w Anglii, ale tutaj tez coraz silniejsza jest ta najnowsza emigracja. Ja to przerabialam x lat temu, za stara jestem chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: Sugar, Kinga i inne 'starsze' foremki gdzie j 05.07.05, 15:47 myślę podobnie jak Ty. Dodatkowo po kilku kłotniach na forum atmosfera się zmieniła...dlatego własnie pomyślałam, że może w tym wątku dziewczyny się odezwą i naapiszą co u nich, i jak tam ich dzieciaki (bo chyba prawie wszystkie dziewczyny mają teraz - lub w drodze - drugiego potomka.. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaheasley Re: Sugar, Kinga i inne 'starsze' foremki gdzie j 05.07.05, 15:54 Co do mnie to w drodze jest trzeci, termin za 3 tygodnie. Ledwo powlocze nogami. Nie mowiac o tym, ze co poniektore mamy tzw. show off maja chyba w drodze o wiele wyzszy numer. A lucasa juz chyba po....? Odpowiedz Link Zgłoś
ingass Re: Sugar, Kinga i inne 'starsze' foremki gdzie j 05.07.05, 20:10 Ja chyba ostatnia widzialam sie z sugar wiec wypowiem sie w jej imieniu Sugar aktualnie odpoczywa na wakacjach w Polsce z ktorych wraca za jakies 3 tygodnie. jak wroci zapewne sama cos napisze Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lucasa Re: Sugar, Kinga i inne 'starsze' foremki gdzie j 05.07.05, 20:10 aniaheasley napisała: > Co do mnie to w drodze jest trzeci, termin za 3 tygodnie. Ledwo powlocze > nogami. > > Nie mowiac o tym, ze co poniektore mamy tzw. show off maja chyba w drodze o > wiele wyzszy numer. > > A lucasa juz chyba po....? > a uwierzysz, ze nie? )) a wczoraj polozna powiedziala, ze najpozniej dzisiaj NA PEWNO urodze. i nic (no, do 24.00 mam czas) mam juz 4 cm . wiec jestem jeszcze wieksza bomba zegarowa niz gdy sie widzialysmy ). desperacko szukam sposobu na wygonienie tego uparciuszka. tak mu (jej?) dobrze w brzuszku mamusi . nic nie dziala... trzymaj sie Aniu, ja sie czuje b.dobrze. sily mam tyle jak rzadko - az wlasnie za duzo, ale dzieki temu nadazam za Karolka... czuje sie, jakbym miala jeszcze kilka miesiecy w ciazy a nie max 10 dni! co do "starych foremek" to tez jestem ciekawa co slychac! ale masz racje Jagienko, ze bylo kilka niepotrzebnych watkow... ale to zwykle Ty - w takich terminach wakacyjno-nic-nie-dziejacych-sie zaczynalas watki )), no i pewnie wypoczeta jestes po wakacjach w Polsce i Wloszech! fajnie! podgladam czasami Dominika! ale rosnie! do uslyszenia. A Odpowiedz Link Zgłoś
beata.londyn Re: Sugar, Kinga i inne 'starsze' foremki gdzie j 05.07.05, 20:20 Dodam ze Magdapol75 tez sie wyleguje w Polsce, no a Kinga wlasnie jakos tak w tym tygodniu wraca wiec pewnie szybko sie odezwie (mam nadzieje)! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mgna Do Lucasa 05.07.05, 23:24 Ja moge doradzic dwa sposoby na wywolanie ciazy: sex i pic herbatke lub zarzywac tabletki z malinowych lisci (ale skladniki w nich maja byc TYLKO z malinowych lisci). Pozatym malinowe liscie ulatwiaja porod. Odpowiedz Link Zgłoś
beata.londyn Re: Do Lucasa 05.07.05, 23:27 Na mnie tez nic nie dzialalo... Dopiero dwa tygodnie po terminie lekarz w szpitalu mi w pewnym sensie pomogl... Mam na mysli wywolanie ciazy... Odpowiedz Link Zgłoś
beata.londyn Re: Do Lucasa 05.07.05, 23:28 Oj, obie popelnilysmy ten sam blad - wywolanie porodu oczywiscie Pozno juz Odpowiedz Link Zgłoś
mrufkaa Re: Do Lucasa 05.07.05, 23:34 No tak Was czytam i nadziwic sie nie moge, ze nie wiecie co wywoluje ciaze DDDDDDDDD)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: Do Lucasa 05.07.05, 23:37 na mnie dopiero podziałała kaczka pieczona z jabłkami i z modrą kapustką z restauracji Buffo - dopiero wtedy dostałam skurczów)) PS będę w Londynie w przyszłym tygodniu, mniej więcej od czwartku 14 lipca do soboty a może nawet niedzieli, czy wy się jakoś spotykacie, żebyśmy mogli się podłączyć z Dominikiem?... Odpowiedz Link Zgłoś
beata.londyn Spotkanie 05.07.05, 23:46 Ja niestety wyjezdzam 10 lipca do Polski, na odpoczynek A szkoda bo chetnie bym poznala ciebie Jagienko i inne dziewczyny... Odpowiedz Link Zgłoś
aniaheasley Re: Do Lucasa 06.07.05, 09:07 lucasa i ja spotkalysmy sie ostatnio pare razy w polskiej playgroupie w Balham, w piatki od 10 do 12. 211 Balham High Road, Hamilton House, SW17. Przed budynkiem maly parking, ale na potrzeby playgroupy wystarczajacy. Nie wiem gdzie dokladnie bedziesz w Londynie. Jezeli na polnocy to szczerze mowiac chyba nie warto przez caly Londyn podrozowac na to spotkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: Do Lucasa 06.07.05, 09:19 aniu, dopisałam się do tamtego wątku, bo właśnie nie wiem czy dam radę tam dojechać z miejsca gdzie zostaniemy. A Ty tam będziesz w następny piątek? Bo Agnieszka chyba nie?...chyba że z dwójeczką?..nie chcę organizować 'specjalnego' spotkania, bo ja mam do nich pecha Odpowiedz Link Zgłoś
aniaheasley Re: Do Lucasa 06.07.05, 10:51 Ja bede, na ogol tam jestesmy. No ale ja mam 10 minut drogi.... Odpowiedz Link Zgłoś
beata.londyn Re: Do Lucasa 05.07.05, 23:47 > Ja moge doradzic dwa sposoby na wywolanie ciazy: sex i pic herbatke lub > zarzywac tabletki z malinowych lisci Dopiero teraz to mnie dotarlo DDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
lucasa Re: Do Lucasa 06.07.05, 00:13 beata.londyn napisała: > > > Ja moge doradzic dwa sposoby na wywolanie ciazy: sex i pic herbatke lub > > zarzywac tabletki z malinowych lisci > > > Dopiero teraz to mnie dotarlo DDDDD )))))))))) no to jak sie posmieje przed ekranem to moze pomoze )) bo NIC innego nie pomaga A Odpowiedz Link Zgłoś
mgna Re: Do Lucasa 06.07.05, 00:26 hee, hee, hee...tak to jest jak sie robi kilka rzeczy na raz...oczywiscie chodzilo o porod. Usmialam sie tez..... Odpowiedz Link Zgłoś
kingaolsz Re: Sugar, Kinga i inne 'starsze' foremki gdzie j 06.07.05, 13:25 Jestem, zyje i wczoraj wrocilam z "roboczych" wakacji w Polsce, teraz bede odpoczywac. Cos widze, ze chcecie sie spotkac niedlugo... moze bym tez sie zjawila... o ile nie bede miec dnia z mdlosciami, bo wtedy wszystko bierze w leb (((((( No w kazfym razie wrocilam i na forum zagladam Pozdr Kinga Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: Sugar, Kinga i inne 'starsze' foremki gdzie j 06.07.05, 15:42 no tak jak mówię, bedę w Londynie na 99% już w środę wieczorem, w czartek mąż pracuje więc będę miała dużo wolnego czasu, będziemy mieszkać w Southwark - niedaleko Tower Bridge. Chętnie bym się spotkała z wami a także przyszła w piątek na Balham (ale tak jak napisałam w tamtym wątku - nie wiem jak tam dojechać itp). Pewnie będziemy wracać w sobotę po południu lub niedzielę. Any suggestions? Odpowiedz Link Zgłoś
tennessee Re: jagienkaa 06.07.05, 17:15 Dobrze rozumiem, ze sie na spotkanie polskich mam w Balham, w ten piatek, wybierasz??? Ale super!! Ja tez bede. i Oliwię tez wezmę Odpowiedz Link Zgłoś
aniaheasley Re: Sugar, Kinga i inne 'starsze' foremki gdzie j 06.07.05, 17:27 Ej, z Tower Bridge to jeszcze nie jest taka katastrofa zeby na Balham dojechac! Wsiadasz w metro czyli tube zolta linia do Victorii, na Victorii przesiadasz sie na pociag naziemny, British Rail, i bezposredni pociag do Balham, co jakies 10 minut z Victorii, z peronow od 9 do 12. Na Balham wysiadasz z pociagu, idziesz pod mostem kolejowym ulica Balham High Road, i za jakies 3 minuty jestes przed polskim klubem. Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: Sugar, Kinga i inne 'starsze' foremki gdzie j 06.07.05, 17:34 aniu, ale ja z Southwark będę jechać, z południowej strony Thames, czyli jak tak patrzę na mapę to nie wystarczyłoby podjechac czarną linią? Jest tam stacja Balham i na mapie wygląda tez że nie jest daleko od SOuthwark (ta stacja jest na Jubilee Line) nie wiem mogłabym dojśc albo się przesiąść. Ale mogę się mylic bo co innego mapa a co innego ktoś, kto zna prawdziwe odległości. Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: Sugar, Kinga i inne 'starsze' foremki gdzie j 06.07.05, 18:04 O rany. ten wasz Londyn korzystając w London Journey Planner już wszystko wiem - wprawdzie dojście mi zajmie co najmniej godzinę, ale zobaczę, chciałabym przyjść i się jakoś z wami spotkać dziewczyny...ale nie zazdroszczę wam czasu okołoolimpijskiego bedzie niezły bałagan! Odpowiedz Link Zgłoś
mamamon Do Jagienki 06.07.05, 19:32 No to bardzo szkoda, ze tak pozno przyjezdzasz, bo ja wlasnie w tym czasie bede w rozjazdach, a mieszkam w Southwark, do Tower Bridge rzut beretem... ale nastepnym razem, jak przyjedziesz to zapraszam! m. Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa mamamon 06.07.05, 20:32 no faktycznie szkoda, co za pech w ogóle Cię nie ma w przyszłym tygodniu ? (będę so soboty)...ale to nic, do następnego razu - kolega męża tam mieszka (gdzieś koło Mandela Way) i może będziemy go częściej odwiedzać ciągle nie mogę uwierzyć że z SE1 do SW17 to jest co najmniej godzina drogi!!! Odpowiedz Link Zgłoś