Dodaj do ulubionych

Sugar, Kinga i inne 'starsze' foremki gdzie jesteś

05.07.05, 13:51
gdzie się podziewacie?
ostatnio jakoś cicho na forum, wszyscy na wakacjach? mam nadzieję że Sugar
nie jest otoczona programem ochrony świadkówwink
ciekawa jestem co słychać u was, 'starsze' forumowiczki?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • basia313 Re: Sugar, Kinga i inne 'starsze' foremki gdzie j 05.07.05, 15:03
      JAgienko, czy masz na mysli starsze stazem, czy wiekiem ?smile
      • jagienkaa Re: Sugar, Kinga i inne 'starsze' foremki gdzie j 05.07.05, 15:09
        raczej stażemsmileo wiek się kobiet nie pyta...
        chodzi mi głównie o te dziewczyny, które się tu udzielały jeszcze rok-dwa lata
        temu i teraz zniknęły.
        • basia313 Re: Sugar, Kinga i inne 'starsze' foremki gdzie j 05.07.05, 15:11
          pewnie sie rozpierzchly byly po roznych farach. smile
    • aniaheasley Re: Sugar, Kinga i inne 'starsze' foremki gdzie j 05.07.05, 15:41
      Poczuwam sie do tych starszych....
      Jakos mam takie uczucie, ze nowe posilki z kraju przodkow nas wypieraja,
      tematyka sie zaczela juz od pewnego czasu zmieniac na vademecum UK. Wiem, ze
      jest tez forum Polki w Anglii, ale tutaj tez coraz silniejsza jest ta najnowsza
      emigracja. Ja to przerabialam x lat temu, za stara jestem chyba.
      • jagienkaa Re: Sugar, Kinga i inne 'starsze' foremki gdzie j 05.07.05, 15:47
        myślę podobnie jak Ty. Dodatkowo po kilku kłotniach na forum atmosfera się
        zmieniła...dlatego własnie pomyślałam, że może w tym wątku dziewczyny się
        odezwą i naapiszą co u nich, i jak tam ich dzieciaki (bo chyba prawie wszystkie
        dziewczyny mają teraz - lub w drodze - drugiego potomka..
        • aniaheasley Re: Sugar, Kinga i inne 'starsze' foremki gdzie j 05.07.05, 15:54
          Co do mnie to w drodze jest trzeci, termin za 3 tygodnie. Ledwo powlocze
          nogami.

Nie mowiac o tym, ze co poniektore mamy tzw. show off maja chyba w drodze o
          wiele wyzszy numer.

A lucasa juz chyba po....?

• ingass Re: Sugar, Kinga i inne 'starsze' foremki gdzie j 05.07.05, 20:10
            Ja chyba ostatnia widzialam sie z sugar wiec wypowiem sie w jej imieniu wink
            Sugar aktualnie odpoczywa na wakacjach w Polsce z ktorych wraca za jakies 3
            tygodnie. jak wroci zapewne sama cos napisze wink

Pozdrawiam
          • lucasa Re: Sugar, Kinga i inne 'starsze' foremki gdzie j 05.07.05, 20:10
            aniaheasley napisała:

> Co do mnie to w drodze jest trzeci, termin za 3 tygodnie. Ledwo powlocze
            > nogami.
            >
            > Nie mowiac o tym, ze co poniektore mamy tzw. show off maja chyba w drodze o
            > wiele wyzszy numer.
            >
            > A lucasa juz chyba po....?
            >

a uwierzysz, ze nie? smile))
            a wczoraj polozna powiedziala, ze najpozniej dzisiaj NA PEWNO urodze. i nic
            (no, do 24.00 mam czas) mam juz 4 cm smile. wiec jestem jeszcze wieksza bomba
            zegarowa niz gdy sie widzialysmy smile). desperacko szukam sposobu na wygonienie
            tego uparciuszka. tak mu (jej?) dobrze w brzuszku mamusi smile. nic nie dziala...

trzymaj sie Aniu, ja sie czuje b.dobrze. sily mam tyle jak rzadko - az wlasnie
            za duzo, ale dzieki temu nadazam za Karolka... czuje sie, jakbym miala jeszcze
            kilka miesiecy w ciazy smile a nie max 10 dni!

co do "starych foremek" smile to tez jestem ciekawa co slychac!
            ale masz racje Jagienko, ze bylo kilka niepotrzebnych watkow...
            ale to zwykle Ty - w takich terminach wakacyjno-nic-nie-dziejacych-sie
            zaczynalas watki smile)), no i pewnie wypoczeta jestes po wakacjach w Polsce i
            Wloszech! fajnie! podgladam czasami Dominika! ale rosnie! do uslyszenia.
            A
            • beata.londyn Re: Sugar, Kinga i inne 'starsze' foremki gdzie j 05.07.05, 20:20
              Dodam ze Magdapol75 tez sie wyleguje w Polsce, no a Kinga wlasnie jakos tak w
              tym tygodniu wraca wiec pewnie szybko sie odezwie (mam nadzieje)! Pozdrawiam
            • mgna Do Lucasa 05.07.05, 23:24
              Ja moge doradzic dwa sposoby na wywolanie ciazy: sex i pic herbatke lub
              zarzywac tabletki z malinowych lisci (ale skladniki w nich maja byc TYLKO z
              malinowych lisci). Pozatym malinowe liscie ulatwiaja porod. smile
              • beata.londyn Re: Do Lucasa 05.07.05, 23:27
                Na mnie tez nic nie dzialalo... Dopiero dwa tygodnie po terminie lekarz w
                szpitalu mi w pewnym sensie pomogl... wink
                Mam na mysli wywolanie ciazy...
                • beata.londyn Re: Do Lucasa 05.07.05, 23:28
                  Oj, obie popelnilysmy ten sam blad - wywolanie porodu oczywiscie
                  Pozno juz
                  • mrufkaa Re: Do Lucasa 05.07.05, 23:34
                    No tak Was czytam i nadziwic sie nie moge, ze nie wiecie co wywoluje
                    ciaze big_grinDDDDDDDDD))))))))))
                    • jagienkaa Re: Do Lucasa 05.07.05, 23:37
                      na mnie dopiero podziałała kaczka pieczona z jabłkami i z modrą kapustką z
                      restauracji Buffo - dopiero wtedy dostałam skurczówsmile))
                      PS będę w Londynie w przyszłym tygodniu, mniej więcej od czwartku 14 lipca do
                      soboty a może nawet niedzieli, czy wy się jakoś spotykacie, żebyśmy mogli się
                      podłączyć z Dominikiem?...
                      • beata.londyn Spotkanie 05.07.05, 23:46
                        Ja niestety wyjezdzam 10 lipca do Polski, na odpoczynek smile
                        A szkoda bo chetnie bym poznala ciebie Jagienko i inne dziewczyny...
                      • aniaheasley Re: Do Lucasa 06.07.05, 09:07
                        lucasa i ja spotkalysmy sie ostatnio pare razy w polskiej playgroupie w Balham,
                        w piatki od 10 do 12. 211 Balham High Road, Hamilton House, SW17. Przed
                        budynkiem maly parking, ale na potrzeby playgroupy wystarczajacy. Nie wiem
                        gdzie dokladnie bedziesz w Londynie. Jezeli na polnocy to szczerze mowiac chyba
                        nie warto przez caly Londyn podrozowac na to spotkanie.
                        • jagienkaa Re: Do Lucasa 06.07.05, 09:19
                          aniu, dopisałam się do tamtego wątku, bo właśnie nie wiem czy dam radę tam
                          dojechać z miejsca gdzie zostaniemy.
                          A Ty tam będziesz w następny piątek? Bo Agnieszka chyba nie?...chyba że z
                          dwójeczką?..nie chcę organizować 'specjalnego' spotkania, bo ja mam do nich
                          pechawink
                          • aniaheasley Re: Do Lucasa 06.07.05, 10:51
                            Ja bede, na ogol tam jestesmy. No ale ja mam 10 minut drogi....

• beata.londyn Re: Do Lucasa 05.07.05, 23:47

> Ja moge doradzic dwa sposoby na wywolanie ciazy: sex i pic herbatke lub
                > zarzywac tabletki z malinowych lisci

Dopiero teraz to mnie dotarlo big_grinDDDDD
                • lucasa Re: Do Lucasa 06.07.05, 00:13
                  beata.londyn napisała:

>
                  > > Ja moge doradzic dwa sposoby na wywolanie ciazy: sex i pic herbatke lub
                  > > zarzywac tabletki z malinowych lisci
                  >
                  >
                  > Dopiero teraz to mnie dotarlo big_grinDDDDD

smile))))))))))

no to jak sie posmieje przed ekranem to moze pomoze smile))
                  bo NIC innego nie pomaga smile
                  A
                  • mgna Re: Do Lucasa 06.07.05, 00:26
                    hee, hee, hee...tak to jest jak sie robi kilka rzeczy na raz...oczywiscie
                    chodzilo o porod. Usmialam sie tez.....
    • kingaolsz Re: Sugar, Kinga i inne 'starsze' foremki gdzie j 06.07.05, 13:25
      Jestem, zyje i wczoraj wrocilam z "roboczych" wakacji w Polsce, teraz bede
      odpoczywac.
      Cos widze, ze chcecie sie spotkac niedlugo... moze bym tez sie zjawila... o ile
      nie bede miec dnia z mdlosciami, bo wtedy wszystko bierze w leb sad((((((

No w kazfym razie wrocilam i na forum zagladam smile

Pozdr
      Kinga
      • jagienkaa Re: Sugar, Kinga i inne 'starsze' foremki gdzie j 06.07.05, 15:42
        no tak jak mówię, bedę w Londynie na 99% już w środę wieczorem, w czartek mąż
        pracuje więc będę miała dużo wolnego czasu, będziemy mieszkać w Southwark -
        niedaleko Tower Bridge. Chętnie bym się spotkała z wami a także przyszła w
        piątek na Balham (ale tak jak napisałam w tamtym wątku - nie wiem jak tam
        dojechać itp). Pewnie będziemy wracać w sobotę po południu lub niedzielę. Any
        suggestions?
        • tennessee Re: jagienkaa 06.07.05, 17:15
          Dobrze rozumiem, ze sie na spotkanie polskich mam w Balham, w ten piatek,
          wybierasz???
          Ale super!!
          Ja tez bede. i Oliwię tez wezmę wink
        • aniaheasley Re: Sugar, Kinga i inne 'starsze' foremki gdzie j 06.07.05, 17:27
          Ej, z Tower Bridge to jeszcze nie jest taka katastrofa zeby na Balham dojechac!
          Wsiadasz w metro czyli tube zolta linia do Victorii, na Victorii przesiadasz
          sie na pociag naziemny, British Rail, i bezposredni pociag do Balham, co jakies
          10 minut z Victorii, z peronow od 9 do 12. Na Balham wysiadasz z pociagu,
          idziesz pod mostem kolejowym ulica Balham High Road, i za jakies 3 minuty
          jestes przed polskim klubem.
          • jagienkaa Re: Sugar, Kinga i inne 'starsze' foremki gdzie j 06.07.05, 17:34
            aniu, ale ja z Southwark będę jechać, z południowej strony Thames, czyli jak
            tak patrzę na mapę to nie wystarczyłoby podjechac czarną linią? Jest tam stacja
            Balham i na mapie wygląda tez że nie jest daleko od SOuthwark (ta stacja jest
            na Jubilee Line) nie wiem mogłabym dojśc albo się przesiąść. Ale mogę się mylic
            bo co innego mapa a co innego ktoś, kto zna prawdziwe odległości.
            • jagienkaa Re: Sugar, Kinga i inne 'starsze' foremki gdzie j 06.07.05, 18:04
              O rany. ten wasz Londynwink korzystając w London Journey Planner już wszystko
              wiem - wprawdzie dojście mi zajmie co najmniej godzinę, ale zobaczę, chciałabym
              przyjść i się jakoś z wami spotkać dziewczyny...ale nie zazdroszczę wam czasu
              okołoolimpijskiegosmile bedzie niezły bałagan!
    • mamamon Do Jagienki 06.07.05, 19:32
      No to bardzo szkoda, ze tak pozno przyjezdzasz, bo ja wlasnie w tym czasie bede
      w rozjazdach, a mieszkam w Southwark, do Tower Bridge rzut beretem... ale
      nastepnym razem, jak przyjedziesz to zapraszam!
      m.
      • jagienkaa mamamon 06.07.05, 20:32
        no faktycznie szkoda, co za pechsad w ogóle Cię nie ma w przyszłym tygodniu ?
        (będę so soboty)...ale to nic, do następnego razu - kolega męża tam mieszka
        (gdzieś koło Mandela Way) i może będziemy go częściej odwiedzaćsmile
        ciągle nie mogę uwierzyć że z SE1 do SW17 to jest co najmniej godzina drogi!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka