Dodaj do ulubionych

Co i gdzie kronika zdarzen 21-08-2002

21.08.02, 01:07
Sroda - to juz sroda - Sydney 9:00 +8 ma byc 20.
Dalej sucho, niebiesko, slonecznie
Najwieksza wiadomosc to : Arcybiskup Sydney posadzony o molestacje 40 lat
temu.
Co najlepsze glosi to "margines" ktory sobie to przypomnial po tylu latach.
Ciekawe co to bedzie, ale biskup jest znany z walki z pedalami i lezbijami to
moze byc ich rewanz.
No i ciagle o rugby i placach.
Jako ciekawostka - srednie place dla absolwentow uczelni (jak dostana prace):
dentysta - 46,000 AUD na rok
lekarz - 45,000
okulista - 43,000
Informatyk - 40,000
Dolar w dol a gielda w gore
Zapowiada sie spokojny dzien czego wszystkim zycze
No i zeby Luiza znalazla jak najlepszy sposob na usuwanie tapet
Obserwuj wątek
    • larson Re: Co i gdzie kronika zdarzen 21-08-2002 21.08.02, 02:18
      Sydney 10:12 am
      Long time no see!
      Ozpol twardo widze sie trzyma na stanowisku pierwszego reportera na forum za
      linia zmiany daty.
      Wiec pogoda rzeczywiscie jak drut. Zeby jeszcze tak zimno nie bylo. (znaczy sie
      to rzecz jasna sprawa subiektywna, ale mnie zimno).
      Refleksja ktora nachodzi mnie codzien rano, kiedy ogladam, a raczej probuje
      ogladac Ozzie TV miedzy 8:00 a 8:30 w czasie polykania sniadania.
      ABC - obrzydliwy serial dla dzieci. W roli glownej: slimaki. Zeby tak Stus
      Pedziwiatr chociaz...
      7 - facet z babka o fryzurze jakby piorun w miotle strzelil gadaja przez pol
      godziny o sprawach najbardziej oczywistych (przyklad - od walenia po glowie -
      chodzi o boks - mozna zglupiec)
      9 - reklamy. sport (czy moze byc cos nudniejszego niz rugby?). reklamy.
      10 - japonska kreskowka dla dzieci, chyba jeszcze gorsza niz z ABC
      SBS - Wiadomosci! Wreszcie! Ze swiata! Nie gadaja o rugby! Niestety po grecku.

Moglem cos pomylic z kanalami, chodzi mi o ogolna refleksje.

pzdr
      Larson
      • luiza-w-ogrodzie Re: Co i gdzie kronika zdarzen 21-08-2002 21.08.02, 03:40
        Sydney, 11:37
        Slonecznie, wiosna nadeszla miesiac wczesniej, lunch blisko, czego jeszcze
        chciec? Chyba tego, zeby tapeta sie sama zdarla... Moze zaprosze kilkoro
        znajomych i bedziemy z nia walczyc przy piwie ;-D

Larson, nie masz Ty co robic, tylko ogladac TV w porze sniadaniowej? Toz to
        najgorsze barachlo, nawet moje dzieci tego nigdy nie robily.

Pozdrawiam, polecajac watek ozpola o muzycznych wyborach
        Luiza-w-Ogrodzie
        • choroba_aniutka_wita Re: Co i gdzie kronika zdarzen 21-08-2002 21.08.02, 04:03
          luiza-w-ogrodzie napisała:

> Sydney, 11:37
          > Slonecznie, wiosna nadeszla miesiac wczesniej, lunch blisko, czego jeszcze
          > chciec? Chyba tego, zeby tapeta sie sama zdarla... Moze zaprosze kilkoro
          > znajomych i bedziemy z nia walczyc przy piwie ;-D
          >
          > Larson, nie masz Ty co robic, tylko ogladac TV w porze sniadaniowej? Toz to
          > najgorsze barachlo, nawet moje dzieci tego nigdy nie robily.
          >
          > Pozdrawiam, polecajac watek ozpola o muzycznych wyborach
          > Luiza-w-Ogrodzie
        • larson Re: Co i gdzie kronika zdarzen 21-08-2002 21.08.02, 04:18
          > Larson, nie masz Ty co robic, tylko ogladac TV w porze sniadaniowej? Toz to
          > najgorsze barachlo, nawet moje dzieci tego nigdy nie robily.

Glodnym wiadomosci ze swiata. I takim pozostaje az nie zerkne do internetu.
          • luiza-w-ogrodzie Larson... 21.08.02, 05:28
            ...swiat sie duzo nie zmieni przez ten moment miedzy obudzeniem a dotarciem do
            Internetu. Ja sie wstrzymuje az zasiade za klawiatura. Abstynencja lepsza niz
            poranne TV. Jesli nie zdzierzysz, probuj programu radiowego SBS albo ABC.

Pozdrawiam
            Luiza-w-Ogrodzie

• ozpol Re: Larson... Radio Tylko 21.08.02, 05:44

> ...swiat sie duzo nie zmieni przez ten moment miedzy obudzeniem a dotarciem
              do
              > Internetu. Ja sie wstrzymuje az zasiade za klawiatura. Abstynencja lepsza niz
              > poranne TV. Jesli nie zdzierzysz, probuj programu radiowego SBS albo ABC.
              >
              > Pozdrawiam
              > Luiza-w-Ogrodzie
              >
              Ja porannej telewizji nie toleruje juz od lat .. to mozna dostac choroby
              zoladka a oprocz tego nie mam TV w kuchni. Radio to jest to ale tez nie jest
              prosto znalezc np wiesci ze swiata ale radio SBS do 8 podaje takowe i ABC
              National duzo wiesci ze swiata - jest tez kilka przkaznikow radia BBC World News
              No to co Luiza - ile masz plynow zeby usuwac te tapety
              • luiza-w-ogrodzie ozpol 21.08.02, 06:39
                ozpol, czy masz na mysli, ze gardla potrzebuja takich samych plynow jak sciany?
                Szykuje sie wlasnie potraktowac sciany wrzatkiem...

Pozdrawiam z placu boju
                Luiza
                • ozpol zalezy ile procent ma wrzatek??? 21.08.02, 06:44

> ozpol, czy masz na mysli, ze gardla potrzebuja takich samych plynow jak
                  sciany?
                  >
                  > Szykuje sie wlasnie potraktowac sciany wrzatkiem...
                  >
                  > Pozdrawiam z placu boju
                  > Luiza

Gardlo potrzebuje plywnow i tylko roznica w skladnikach.
                  Ale jesli sciany traktujesz tylko wrzatkiem to masz racje odaje sciana co jest
                  ich - ale nie powinnas cos dodac do wrzatku?
      • lombat Re: Co i gdzie kronika zdarzen 21-08-2002 21.08.02, 05:29
        Pogoda w dzien wspaniala. Trawnik niestety na wior, tak, jak w calej okolicy.
        Nad ranem pieronsko zimno. Wczoraj przyszedl rachunek za prad - $300.
        Wszystko by Lombadowa doszla do zdrowia bo ciagle ma problem z plucami.
        Telewizja : mam takie same odczucia jak Larsson, ale ogladam SBS przed 8:00 i
        mam Detsche Welle, z czestymi informacjami z PL. Teraz tam maja powodz, taka
        ze foka z Zoo w Pradze zlapana zostala w Dreznie.Kiedys ogladzlem regularnie
        (z nagrania) NTV, ale zniknelo, potem sie pojawilo to przestalem bo nie lubie niepewnosci.
        Nasi Demokraci maja problem z Fuhrerem w spodnicy Natasza Scott-Despoja,
        ktora wykonczywszy poprzednia szefowa, w stanie wojny z innym senatorem
        teraz ma problem miesiaca - bunt innych senatorow, chyba sama poleci, a jak sie
        ostoi to Demokraci padna w wyborach, ktore u nas co 3 lata.

Pozdrawiam wszystkich, a Wroclawian w szczegolnosci
        Lombat Zachodniosydnejski
        • ozpol Re: Co i gdzie kronika zdarzen 21-08-2002 21.08.02, 05:47
          lombat napisał:

> Pogoda w dzien wspaniala. Trawnik niestety na wior, tak, jak w calej okolicy.
          > Nad ranem pieronsko zimno. Wczoraj przyszedl rachunek za prad - $300.
          > Wszystko by Lombadowa doszla do zdrowia bo ciagle ma problem z plucami.
          > Telewizja : mam takie same odczucia jak Larsson, ale ogladam SBS przed 8:00 i
          > mam Detsche Welle, z czestymi informacjami z PL. Teraz tam maja powodz, taka
          > ze foka z Zoo w Pradze zlapana zostala w Dreznie.Kiedys ogladzlem regularnie
          > (z nagrania) NTV, ale zniknelo, potem sie pojawilo to przestalem bo nie
          lubie
          > niepewnosci.
          > Nasi Demokraci maja problem z Fuhrerem w spodnicy Natasza Scott-Despoja,
          > ktora wykonczywszy poprzednia szefowa, w stanie wojny z innym senatorem
          > teraz ma problem miesiaca - bunt innych senatorow, chyba sama poleci, a jak
          sie
          > ostoi to Demokraci padna w wyborach, ktore u nas co 3 lata.
          >
          > Pozdrawiam wszystkich, a Wroclawian w szczegolnosci
          > Lombat Zachodniosydnejski

Lombat to jest z toba - jak grzejsz - tyle szmalu na prad i co?
          Przytul sie do Lombatowej troche blizej niz dlygosc i odrazu jej sie pluca
          zagotuje i virus padnie a moze to taki virus ze nalezy go zamrozic.
          Przkaz zyczenia zdrowia od eks-wroclawianina - oj ten Wroclaw
        • ozpol Lombat to to masz wplywy... 21.08.02, 06:13
          Chyba juz wiesz ze po twoim nazwaniu Szefa Demokratow Furhere ona ustapila na
          znak protestu - ze ktos ja przyrownal do takiej osoby - ona to Piotrus Pan
          Demokracji
          Z wielkim szacunkiem - z glowa ponizej biurka pozdrawiam
          • mordyga Re: ....i z Europy 21.08.02, 07:14
            Mainz (GER)07.03
            powodz stulecia na wsch i pd Niemiec tematem nr 1
            radio wlasnie podalo, ze liczba ofiar powodzi wzrosla do 16
            nadal trwa ewakuacja ludnosci z terenow zagrozonych zalaniem
            specjalisci z Instytutu Roberta Kocha rozpoczynaja badania wod i przeprowadzaja
            pierwsze szczepienia ofiar katastrofy
            Niemiecka Bundesliga Pilkarska rozegra specjalny mecz pn przeciwko pd a
            pieniadze z meczu zostana przekazane ofiarom powodzi

• katleya Re: ....i z Europy 21.08.02, 15:51
              slonce u mnie swieci, choroba wlasnie zaszlo, ee znow wychodzi , goraco jest
              nawet strach oddychac! wypadek byl przed godzina , malolat na motorynce pod
              prad zderzyl sie z mikrobusem , nie opowiem reszty bo bylo makabrycznie. silvio
              berlusconi zmienia sie w gwiazdora, plyte bedzie nagrywal (plytka i betonowa).
              patrze wokol po powrocie z ojczyzny i okolic,( udalo mi sie zobaczyc Prage 2
              dni przed powodzia, to niemozliwe, to miasto jest magiczne , szkoda ze tak sie
              stalo) wrocmy do wiecznego miasta gdzie 2 dni temu ktos rozjechal naszego
              rodaka Sylwestra X, nikt sie nie przyznaje do winy. nie ma pieniueszy na
              campionato wiec mecze przesunieto na polowe wrzesnia, wysunieto tez wniosek o
              pomoc do rzadu! Inflacja rosnie ale kazdy ma w tej sprawie cos innego do
              powiedzenia , szczegolnie dane statystyczne sa rozne ....Jak to w Italii drodzy
              panstwo, a ja nadal szukam pielegniarek! viki2lav
              • Gość: trEnd Re: ....i z Europy IP: 213.78.103.* 21.08.02, 16:10
                Powiem tylko ze Pragi mi zal jak nic
                Szkoda wielka szkoda........
                ....ale Mainz????

no coz ..nie zycz drugiemu...

a nie mowielem ...ze do nastepnej powodzi..

w Londynie cudownie dzis..orzezwiajaco..sasiad naprawil alarm..
                sasiadka przyjela kwiata..za to ze mnie wtedy nie przejechala..
                zyc nie umierac...
    • Gość: marcee Re: Co i gdzie kronika zdarzen 21-08-2002 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.02, 16:25
      w Krakowie slicznie ,cieplo, kolorowo, cicho i sennie...
    • Gość: Anza Re: Co i gdzie kronika zdarzen 21-08-2002 IP: *.prodigy.net.mx 21.08.02, 19:27
      Cd. Juárez/El Paso, Tx
      Pochmurno ale goraco. Zapowiadaja deszcze, hm, znów El Paso bedzie pod woda.
      Przyblakala sie sunia. Przejechal ja jakis wariat i nie obejrzal sie nawet do
      tylu, choc wyla straszliwie z bólu. Sasiedzi pomogli przeniesc ja do domu. Za
      pare godzin bedziemy u weterynarza, moze sie z tego wygrzebie, cos nie wyglada
      za dobrze. Poza tym....... samo zycie.

Miedzy stresem i zegarkiem (tylko dzisiaj)
      pozdrówka
      Anza
      • ozpol Re: Co i gdzie kronika zdarzen 21-08-2002 22.08.02, 00:43
        Co za dzien - liczba wpisow i dramatow - tapety , powodzie, zwierzeta - co sie
        dzieje.
        Dzieki i zapraszam na wiecej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka