Dodaj do ulubionych

Protestujem

08.09.05, 13:29
Ja stanowczo protestujem przeciwko wizerunkowi mojej kochanej hamryki co to
go w mediach pokazujo.
Ja siem całe życie modliłem o wizem do usa - do tego mojega raju ukochanego.
I szkapa - Gniada już zastawiona była, a i kury na rosół dla księdza
proboszcza poszły - na msze za przyznanie wizu du raju. Bo tu bez pomocy
świetego Piotra obejść się nie da. I siem cała rodzina modli o światłość
konsula hamerykańskiego w Warszawie, żeby go mądrość nawiedziła jak nasz
wniosek będzie rozważał.

Chłopaki z budowy nauczanie hamerykańskiego u mnie zaczęli.
I ja już umiem powiedzieć:
hoł ar ju, giv mi jur mony, a nawet jo moderfaker.
A najbardziej lubie Tea who you yeah bunny.

A tu siem okazało, że tam biedni som.
Ja napiszę list do dzordza podwójnego krzaka z protestem.

Ja takiej hameryki nie chcem!!

Ta katarina zdzira jedna normalnie u mnię nadzieję na lepsze życie zgasiła.

Co ja teraz zrobiem?
Obserwuj wątek
    • kaganowski Re: Protestujem 08.09.05, 15:54
      Wielce Szanofny Panie Adamje!
      Dzienkuje Panu, rze Pan napisal wreszcie, prafde, calom prafde i tylko prafde,
      jak sie to u nas, sie zanczy w ty naszy ukohanej Hameryce muwi! I trac Pan
      nadzieji, bo morzwe jusz tera, jak tszeba bendzie te wode pompowac z ty zeki,
      co to, wicie prafda, una tam w tej Luziji-Annie wylala, to te urzendniki nie
      bendum mialy tyla czasu na odwalanie Polakuf, tylko im dadzum te vizy na
      lodczepnego! A w ty Hmaeryce to nie jezd asz tak zle, jak to w tych polskih
      medjach pszedstawiajum! Sporo luda u nas w Hicago ma jeszcze kary, co to stojum
      na prawie karzdej korneze prawie karzdej strity. Niektore Hamerykany to nawet
      majum halupy, kture nie sum jeszcze zabespiczune alarmamy czy tyz drutem
      kolczastem, wienc sie da do nich wejsc i cosik tam wyniesc, rze czlek z glodu
      bynajmniej tu w Hicago nie zginie! A wienc glowa do gury! Hlopaki czekjaum
      ciebie w Hicago!

Pp_adam_michnik napisał:
      Ja stanowczo protestujem przeciwko wizerunkowi mojej kochanej hamryki co to
      go w mediach pokazujo. Ja siem całe życie modliłem o wizem do usa - do tego
      mojega raju ukochanego. I szkapa - Gniada już zastawiona była, a i kury na
      rosół dla księdza proboszcza poszły - na msze za przyznanie wizu du raju. Bo tu
      bez pomocy świetego Piotra obejść się nie da. I siem cała rodzina modli o
      światłość konsula hamerykańskiego w Warszawie, żeby go mądrość nawiedziła jak
      nasz wniosek będzie rozważał.
      Chłopaki z budowy nauczanie hamerykańskiego u mnie zaczęli.
      I ja już umiem powiedzieć:
      hoł ar ju, giv mi jur mony, a nawet jo moderfaker.
      A najbardziej lubie Tea who you yeah bunny.
      A tu siem okazało, że tam biedni som.
      Ja napiszę list do dzordza podwójnego krzaka z protestem.
      Ja takiej hameryki nie chcem!!
      Ta katarina zdzira jedna normalnie u mnię nadzieję na lepsze życie zgasiła.
      Co ja teraz zrobiem?
    • p_adam_michnik Re: Protestujem 08.09.05, 17:27
      Czy łoi tam w USA kłamiu??
      Czy cenzuruju telewizju?
      Pewnikiem już tam Urban J. niejaki kariere robi.

"A postawą ludzi, którzy rabowali sklepy, strzelali do siebie i ratowników?

Nowy Orlean to kryminalna stolica Ameryki. Liczba morderstw jest tu dziesięć
      razy wyższa niż amerykańska średnia. Strzelaniny są codziennością, tylko że
      nikt tego nie pokazuje w telewizji."

serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,2905131.html
      Ja siem bojem tam jechać teraz!! Oj dolo moja dolo a japhi mnię tu o
      inwestycjach w Nju Orlean zapewniał. Czy on w hameryce mieszka - czy tylko z
      pod nowosybirska nadaje??

Co ja teraz pocznem ze sobom i gdzie pojadem.
      • polonus5 Re: Protestujem 08.09.05, 19:55

> "A postawą ludzi, którzy rabowali sklepy, strzelali do siebie i ratowników?
        >
        > Nowy Orlean to kryminalna stolica Ameryki. Liczba morderstw jest tu dziesięć
        > razy wyższa niż amerykańska średnia. Strzelaniny są codziennością, tylko że
        > nikt tego nie pokazuje w telewizji."
        Co ja teraz pocznem ze sobom i gdzie pojadem.

karty debetowe, umożliwiające zakupy do wartości 2000 dolarów dla kazdego
        poszkodowanego przez huragan Katrina (pozyczka bezwrotna z funduszy federalnych)

wiadomosci.onet.pl/1161200,12,item.html
        Oto prawdziwy wizerunek IIIRP.

Miliony bezrobotnych, bezdomnych, armia stróży-ormowców-ochroniarzy pilnujących
        dobytku przed innymi ochroniarzami. Reszta pracuje za grosze w usługach, niosąc
        na grzbiecie niewiarygodna armię rencistów i emerytów, czyli ukryte
        komunistyczne bezrobocie. No i grupka lewicowych baronów, oraz zasłużonych SB-
        ków w biznesie. Dziekuje Wam tow. Wałęsa za całokształt lewych rąk, prawych nóg
        i kierownic. Wasz głos dobiegajacy z ogrodu pałacu w Gdańsku, narzekajacy na
        niską prezydencka emeryturę, na pewno nie pozostanie bez echa.

• polonus5 Re: Protestujem 08.09.05, 19:31
      p_adam_michnik napisał:

> Ja stanowczo protestujem przeciwko wizerunkowi mojej kochanej hamryki co to
      > go w mediach pokazujo.
      > Ja siem całe życie modliłem o wizem do usa - do tego mojega raju ukochanego.
      > I szkapa - Gniada już zastawiona była, a i kury na rosół dla księdza
      > proboszcza poszły - na msze za przyznanie wizu du raju. Bo tu bez pomocy
      > świetego Piotra obejść się nie da. I siem cała rodzina modli o światłość
      > konsula hamerykańskiego w Warszawie, żeby go mądrość nawiedziła jak nasz
      > wniosek będzie rozważał.
      >
      > Chłopaki z budowy nauczanie hamerykańskiego u mnie zaczęli.
      > I ja już umiem powiedzieć:
      > hoł ar ju, giv mi jur mony, a nawet jo moderfaker.
      > A najbardziej lubie Tea who you yeah bunny.
      >
      > A tu siem okazało, że tam biedni som.
      > Ja napiszę list do dzordza podwójnego krzaka z protestem.
      >
      > Ja takiej hameryki nie chcem!!
      >
      > Ta katarina zdzira jedna normalnie u mnię nadzieję na lepsze życie zgasiła.
      >
      > Co ja teraz zrobiem?

ZGADZAM SIE Z TOBA ZOSTAN NA ZLOMOWISKU -smile)))

Czyszczą wszystko

Handel złomem stał się ostatnio bardzo dochodowym interesem. Ceny stali
      poszybowały w górę, więc złomowiska przeżywają prawdziwe oblężenie. Złomiarze
      wózkami, taczkami, furmankami dostarczają śmiecie metalowe i biorą za nie
      całkiem niezłą kasę. Twierdzą, że dziennie potrafią wyciągnąć od 70 do 150 zł.

Najbardziej chodliwe są rury, pręty, przęsła ogrodzeń, tablice... Całe to
      zamieszanie stalowe spowodował boom inwestycyjny w Chinach. Niestety, cieniem
      kładzie się na całą sytuację to, że obecnie bardzo trudno jest już o złom i
      często zdesperowani bezrobotni kradną nawet czołgi i armaty, które stały jako
      pomniki, a także przęsła mostów, odcinki torów, a nawet krzyże z cmentarzy.
      Jedna z gazeta podała, że z grobu słynnego warszawskiego rzemieślnika Romana
      Szewczykowskiego na Starych Powązkach skradziono przepiękne ogrodzenie. Znikają
      też znaki drogowe, pokrywy studzienek kanalizacyjnych, kable energetyczne.
      Złomiarze ulegają dość często wypadkom, nawet śmiertelnym. Ofiarami ich
      bezmyślnej działalności bywają także postronne osoby.
      W Rybniku, kilkanaście dni temu, śmierć poniosła 4-letnia dziewczynka, która
      wpadła do otwartej studzienki kanalizacyjnej. W Żaganiu, stalowy most, który
      oparł się powodzi w 1997 roku, nie oparł się fali złodziejskiej złomiarzy. W
      Łodzi prąd zabił 42-letniego mężczyznę, który pokusił się o odcięcie kabla
      energetyczny.
      Szaleńczemu pozyskiwaniu złomu nie oparł się Otwock i okoliczne gminy. 7.
      kwietnia policja zatrzymała Roberta P. z Janowa i Pawła H. z Otwocka, którzy
      kradli siatkę z ogrodzenia posesji przy ul. Bernardyńskiej. Funkcjonariusze SOK
      z Pilawy złapali 8. kwietnia Krzysztofa W. z Otwocka, który kradł kabel sieci
      energetycznej kolei w okolicy stacji Pogorzel Warszawska. Miał zamiar sprzedać
      go na najbliższym złomowisku. Przy ul. Warszawskiej w Otwocku rozebrany jest
      już prawie cały parkan wraz ze słupkami.
      - Policjanci, głównie z pieszych patroli, wielokrotnie już udaremnili kradzież
      pokryw ze studzienek kanalizacyjnych oraz elementów rusztowań - informuje kom.
      Barbara Kosiorek, rzecznik Komendy Powiatowej Policji w Otwocku. -
      Wzmożone są też kontrole skupów złomu. Policjanci sprawdzają czy nie ma na nich
      kabli energetycznych, szyn kolejowych, znaków drogowych... Właściciel skupu
      musi udowodnić pochodzenie trefnych przedmiotów. Powinien prowadzić zeszyt
      (kartotekę), w którym odnotowane są dane personalne jego klientów.
      Do niedawna jeszcze wydawało się, że stali na rynku jest zbyt dużo, a
      producenci nie byli skorzy do windowania cen. Liczne jednak „stalochłonne”
      inwestycje w Chinach ożywiły rynek. Lepsza koniunktura budowlana jest też w
      Stanach Zjednoczonych i krajach Unii Europejskiej. Polscy złomiarze i hutnicy
      zacierają ręce. Wysokie ceny stali uderzają jednak w branżę budowlaną, bowiem w
      górę poszły ceny prętów zbrojeniowych i blach. Ponadto, ceny stali w Polsce
      zaczęły równać do światowych, między innymi, z powodu silnego euro. Zatem hutom
      opłaca się eksport, a polscy klienci, aby mogli kupić stal, muszą akceptować
      ceny, jakie płacą zachodni importerzy.
      Podobnego zdania jest pracownik Skupu Złomu i Metali Kolorowych w Otwocku przy
      ul. Świderskiej. - Dwa tygodnie temu cena za złom była bardzo wysoka.
      Płaciliśmy 0,60 zł za kilogram. Do skupu waliły tłumy klientów. Dziś dajemy
      zaledwie połowę tej ceny, bo chińskie statki wypełnione złomem, odpłynęły z
      polskich portów. Myślę, że cena wzrośnie, gdy za kilka tygodni statki powrócą.
      Niestety, zdarza się, że zbieracze przywożą trefne towary. Jeden z nich
      proponował 3 tony odważników, które naciągają sieć trakcyjną. Oczywiście
      odmówiłem. Za kilka godzin miałem wizytę policji. Pytała o odważniki, bo ktoś
      je zdjął ze słupów kolejowych. Bywało też, że w worku z puszkami aluminiowymi,
      za które płaciliśmy 3,60 zł za kilogram, ktoś chciał przemycić potłuczone klapy
      od studzienek kanalizacyjnych, kawałki szyn. Zawsze jednak złom z worków
      wysypuję. Chcę też powiedzieć, że każdy nasz klient spisywany jest z dowodu
      osobistego.
      Złom w Skupie przy Świderskiej składowany jest na placu. Nie jest to estetyczny
      widok. Przedstawiciel firmy oświadczył, że niebawem na placu stanie kontener i
      w nim przetrzymywany będzie złom.
      Tak właśnie składowany jest w skupie metali w Celestynowie przy ul. Osieckiej
      2. Plac dzięki temu jest czysty. Tu również nie przyjmowany jest tzw. złom
      trefny, a każdy sprzedający stal i metale kolorowe jest rejestrowany.
      Miejmy nadzieję, że wszystkie skupy na terenie powiatu sumiennie podchodzą do
      sprawy i kradzionych kabli energetycznych, telefonicznych, czy szyn kolejowych
      nie przyjmują.

• polonus5 Re: Protestujem 08.09.05, 20:02
      Władze miasta Kłodzka oskarżają mieszkańców poszkodowanych przez powódź o
      spalenie jednego z zamieszkiwanych przez nich kontenerów. Zaprzeczanie
      powodzian. Oskarżenia samorządu o lekceważenie ich problemów i karygodne
      warunki, w jakich muszą żyć. Powodzianie opisali swój los w skargach do
      rzecznika praw obywatelskich i NIK. (Rzeczpospolita, 30.04.01- 1.05.01,
      P.Kamiński, “Życie patykiem pisane”wink
    • polonus5 Re: Protestujem 08.09.05, 20:06
      Bush wystąpił o dodatkowe 50 mld dolarów na walkę ze skutkami Katriny
      PAP 04:45

Zgodnie z zapowiedzią amerykański prezydent George W. Bush wystąpił do Kongresu
      USA o dodatkowe 50 mld dolarów na pomoc ofiarom huraganu Katrina i usuwanie
      skutków kataklizmu - poinformował Biały Dom.

• hamerykan_z_chicago Cale rezerwy USA to mniej niz 90 miliardow USD! 09.09.05, 08:05
        Rezerwy dewizowe wybranych państw w roku 2003 (w mln USD, ze złotem)
        Kraj Całkowite rezerwy dewizowe w mln USD
        Australia 33,260
        ChRL 412,700
        Japonia 664,600
        Niemcy 96,840
        NZ 5,083
        Polska 33,960
        UK 46,050
        USA 85,940
        • hamerykan_z_chicago Re: Cale rezerwy USA to mniej niz 90 miliardow US 09.09.05, 08:06
          Czyli ze sie USA znow zadluza! A dlug zagraniczny USA to obecnie ponad
          4,400,000 miliardow USD czyli okolo 8 tysiecy dolarow na kazdego Amerykanina: w
          tym niemowlacy, rencisci itp. A deficyt rachunku biezacego ponad 5%!
          • p_adam_michnik Re: Cale rezerwy USA to mniej niz 90 miliardow US 09.09.05, 12:10
            A teraz nasienen pokazywali artystem z nju orlean co to miał wykonac piosenkem
            tylko dal nich.
            A łon z plajbeku śpiewał. To to specjalne wykonanie tylko specjalnom taśmom
            było?

I czy mi siem wydaje czy wontki w forum znikajom??
            • kaganowski Re: Cale rezerwy USA to mniej niz 90 miliardow US 09.09.05, 15:18
              Tylko niekoszerne wontki stond znikajum. Koszerne zostajum! wink
          • polonus5 Jak zwykle podajesz nie prawdziwe informacje !!! 09.09.05, 17:05
            Jestes zlosliwym i napuszonym formowiczem !!!!

Zaluzenie Krajow w relacji do PKB w procentach:

1. Japonia 124% - dlug na glowe mieszkanca w $ - 48 041
            2. Wlochy 105,8 % - dlug na glowe miszkanca w $ - 24 622
            3. Niemcy 66% - dlug na glowe mieszkanca w $ - 17 416
            4. Francja 65,6% - dlug na glowe mieszkanca w $ - 17 270
            5. Austria 65,2% - dlug na glowe mieszkanca w $ - 18 831
            6. UE 15 64,7% - dlug na glowe mieszkanca 15 w $ - 16 432
            7. USA 63.8 % - dlug na glowe mieszkanca w $ - 20 363
            8. Holandai 55,7 % - dlug na glowe miszkanca w $ - 15 927
            9. Szwecja 51,2 % - dlug na glowe mieszkanca w $ - 15 866
            10. Polska 50,2% - dlug na glowe miszkanca w $ - 2 798
            11. Hiszpania 48,9 % - dlug na glowe miszkanca w $ - 9 514
            12. Wielka Brytania 41,6 % - dlug na glowe miszkanca w $ - 11 915
            13. Czechy 37,4 - dlug na glowe miszkanca w $ - 3 160
            14 Irlandia 28,9 % - dlug na glowe miszkanca w $ - 10 778
            • kaganowski O jakim dlugu mowisz? 10.09.05, 10:31
              Wewnetrznym czy zagranicznym? Nie rozrozniasz tych dwoch rodzajow dlugu?
              Japonia np. NIE ma praktycznie dlugu zagranicznego oraz nadwyzke bilansu
              obrotow z zagranica) i olbrzymie rezerwy walut i zlota, jej rzad ma zas spory
              dlug wewnetrzny, spowodowany deficytami budzetu, ale to zupelnie inna sprawa!
              Niemniej rzad USA jest zadluzony u kazdego mieszkanca tego kraju na ponad 20
              tys. dolarow. Sam to przyznajesz. Skad wiec wezmie na odbudowe Nowego Orleanu?
              Zadluzajac sie jeszcze bardziej w kraju (deficyt buzetu), za granica (deficyt
              rachunku biezacego) czy tez drukujac puste dolary, czyli poprzez inflacje?
        • klient.z.comcast.tx Re: Cale rezerwy USA to mniej niz 90 miliardow US 09.09.05, 21:28
          kagan, kagan, kagan... znowu czuc ten lewicowy aromat. hamerykanin z
          chicago??? yeah right... australii ty gamoniu bys nie listowal na pierwszym
          miejscu na swojej fikcyjnej liscie. Taki doktor ynteligentny a takie podstawowe
          bledy walisz. My tu juz wszyscy wiemy ze ty australii nienawidzisz ale dal bys
          spokoj i zostawil to forum w Sw. Spokoju.
          Wrogowie Kagana:

1. Wiarus
          2. Wiarus
          3. Wiarus
          4. Australia
          5. Izrael
          6. USA

Cos pominalem, pomylilem???
          • kaganowski Re: Cale rezerwy USA to mniej niz 90 miliardow US 10.09.05, 10:35
            Nie na temat. Cale rezerwy USA to mniej niz 90 miliardow USD, i tego nie
            zmienisz! Atakujesz mnie ad personam, czyli niegodnie, bo nie potrafisz znalezc
            rzecowych kontrargumentow. Ja pisze prawde, co mozna latwo zweryfikowac. Wiarus
            tez mnie ciagle atakuje ad personam, bo nie potrafi, jak ty, znalezc
            kontrargumentow ad rem. Jestescie zalosni ci zwolennicy "Hameryki" i jej wasali
            czyli israela i Australii... sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka