Dodaj do ulubionych

Turku- Finlandia

IP: *.kotikaista.weppi.fi 15.09.02, 02:04
Czy ktos tu jest? Tak z ciekawosci pytam. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Mirko Re: Turku- Finlandia IP: *.union01.nj.comcast.net 15.09.02, 13:59
      Nie, ale w Turcji - Istambul jak najbardziej.
      • karelia Re: Turku- Finlandia 15.09.02, 21:54
        Chyba niewielu Polakow spotkasz w Åbo, Moze jednodniowi turysci ze
        sztokholmskiej metropoliiwink , moze turysci zwiedzajacy Skandynawie. Ale czy
        jest tam jakas Polonia? Nie mam pojecia. Moze sie ktos odezwie.
        • mufka Re: Turku- Finlandia 15.09.02, 23:01
          Ktos tu sie odezwal z Turku, nie pamietam jednak czy mieszkal tam czy byl u
          rodziny, -moze sie odezwie.
          Pozdrawiam,M.
    • puola Re: Turku- Finlandia 16.09.02, 07:53
      Gość portalu: Erik Estrada napisał(a):

> Czy ktos tu jest? Tak z ciekawosci pytam. Pozdrawiam

Jest. Ale my w Finlandii nauczylismy sie ciszy i spokoju.
      To ci ze Sverige lubia pohalasowac.
      • karelia Re: Turku- Finlandia 16.09.02, 09:20
        nie przesadzasz nieco? my halasujemy na wesolo a wy na ponurowink
        • puola Re: Turku- Finlandia 18.09.02, 07:31
          karelia napisała:

> nie przesadzasz nieco? my halasujemy na wesolo a wy na ponurowink

e tam, piane bijecie bez przerwy. My chodzimy po lesie i patrzymy
          w jeziora.
    • Gość: Paul z Niemiec Przeprowadzka z RFN do Finlandii IP: Internet3:* / *.dip.t-dialin.net 17.09.02, 18:48
      Hallo Erik, jestem obywatelem niemieckim po studiach ekonomicznych na
      Universitecie rowniez w Niemczech (tych zachodnich). Przestalo mi sie tu w RFN
      podobac i´nosze sie z mysla przenienienia sie do Finlandii, gdzie kilka razy
      bylem i gdzie mi sie bardzo podoba. Czy mozesz mi polecic ciekawe linki na
      temat jak to wszystko zorganizowac ? Jak oceniasz sytuacje na rynku pracy dla
      ludzi po studiach w Finlandii. I tak w ogole polecasz mi te przeprowadzke czy
      nie, jesli nie to dlaczego (tu w RFN pracuje na kierowniczym stanowisku w
      dziale Controlling znanego koncernu niemieckiego.) Pozdrawiam z Bonn Paul
      • Gość: Erik Re: Przeprowadzka z RFN do Finlandii IP: *.kotikaista.weppi.fi 17.09.02, 20:12

Warto zajrzec tu: www.uranusfin.com oraz www.mol.fi
        Mozna znalezc sporo ciekawych rzeczy. Pozdrawiam
    • Gość: Paul z Niemiec Przeprowadzka z RFN do Finlandii IP: Internet3:* / *.dip.t-dialin.net 17.09.02, 18:48
      Hallo Erik, jestem obywatelem niemieckim po studiach ekonomicznych na
      Universitecie rowniez w Niemczech (tych zachodnich). Przestalo mi sie tu w RFN
      podobac i´nosze sie z mysla przenienienia sie do Finlandii, gdzie kilka razy
      bylem i gdzie mi sie bardzo podoba. Czy mozesz mi polecic ciekawe linki na
      temat jak to wszystko zorganizowac ? Jak oceniasz sytuacje na rynku pracy dla
      ludzi po studiach w Finlandii. I tak w ogole polecasz mi te przeprowadzke czy
      nie, jesli nie to dlaczego (tu w RFN pracuje na kierowniczym stanowisku w
      dziale Controlling znanego koncernu niemieckiego.) Pozdrawiam z Bonn Paul
      • jot-23 Re: Przeprowadzka z RFN do Finlandii 17.09.02, 18:54
        Gość portalu: Paul z Niemiec napisał(a):

> Hallo Erik, jestem obywatelem niemieckim po studiach ekonomicznych na
        > Universitecie rowniez w Niemczech (tych zachodnich). Przestalo mi sie tu w
        RFN
        > podobac i´nosze sie z mysla przenienienia sie do Finlandii, gdzie kilka razy
        > bylem i gdzie mi sie bardzo podoba. Czy mozesz mi polecic ciekawe linki na
        > temat jak to wszystko zorganizowac ? Jak oceniasz sytuacje na rynku pracy dla
        > ludzi po studiach w Finlandii. I tak w ogole polecasz mi te przeprowadzke czy
        > nie, jesli nie to dlaczego (tu w RFN pracuje na kierowniczym stanowisku w
        > dziale Controlling znanego koncernu niemieckiego.) Pozdrawiam z Bonn Paul

c'mon Paul, Syrenka nie chciala pojas na maly swinging trojkacik nad modrym
        Renem i juz ci sie nie podoba w niemczech, glowa do gory...i proboj z tymi
        starszymi do takich eksperymentow
      • puola Re: Przeprowadzka z RFN do Finlandii 18.09.02, 07:29
        Gość portalu: Paul z Niemiec napisał(a):

> Hallo Erik, jestem obywatelem niemieckim po studiach ekonomicznych na
        > Universitecie rowniez w Niemczech (tych zachodnich). Przestalo mi sie tu w
        RFN
        > podobac i´nosze sie z mysla przenienienia sie do Finlandii, gdzie kilka razy
        > bylem i gdzie mi sie bardzo podoba. Czy mozesz mi polecic ciekawe linki na
        > temat jak to wszystko zorganizowac ? Jak oceniasz sytuacje na rynku pracy dla
        > ludzi po studiach w Finlandii. I tak w ogole polecasz mi te przeprowadzke czy
        > nie, jesli nie to dlaczego (tu w RFN pracuje na kierowniczym stanowisku w
        > dziale Controlling znanego koncernu niemieckiego.) Pozdrawiam z Bonn Paul

To prawda ze Finlandia jest bardzo milym i kameralnym krajem. Ale jest
        tez malo ludzi a z tego wynika ze rynek pracy jest ograniczony.

Co prawda jest dosc duzo miejsc gdzie mozna sie obyc bez znajomosci jezyka
        ale w pewnych dziedzinach moze to byc konieczne. Szanse na dobra prace
        mozesz miec jako ktos kto zna rynek niemiecki. Sprobuj poszukac przez
        kontaky z firmami w Finlandii w twojej branzy albo przez europejski
        system na Internecie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka