29.11.05, 09:24
czyzbym komus nadepnal na odcisk?
Obserwuj wątek
    • jan.kran Re: anna521 29.11.05, 09:26
      Zajrzyj na pocztę GW. Kran
      • annna521 Re: anna521 01.12.05, 13:02
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub egulaminu.

• anna521 Re: anna521 29.11.05, 09:34
      antypodzianin napisał: "czyzbym komus nadepnal na odcisk?"

Mnie nie nadepnales. To Ty obiecales nie rozmawiac ze mna. Ja nie mam problemow
      z rozmowami z Toba. Teraz troche mam bo moj smutek odezwal sie przez e-mail a
      razem z tym smutkiem narazasz sie na troche mojej zolci; z gory przepraszam.
      Czuje sie troche dowartosciowana poswiecaniem mi calego watku, ale znaj
      proporcie mocium Panie.
    • antypodzianin Re: anna521 29.11.05, 09:38
      nic dodac, nic ujac, juz wszystko wiadomo
    • antypodzianin znowus sie upila? 29.11.05, 09:48
      a niech to coltrane przejedzie
      • anna521 Re: znowus sie upila? 29.11.05, 10:18
        antypodzianin napisał: "znowus sie upila? "

Jak diabli. Wypilam przynajmniej trzy herbaty i od diabla wody i gatorade.
        Trafiles na zly dzien, ja zagladam do winka w weekends. Dzisiaj jest wtorek.
      • anna521 Re: znowus sie upila? 01.12.05, 06:53
        antypodzianin,
        Co to jest "coltrane"?
        • antypodzianin Re: znowus sie upila? 01.12.05, 07:57
          zapytaj kranową
          • anna521 Re: znowus sie upila? 01.12.05, 08:16
            antypodzianin napisał: "zapytaj kranową"

Nie odwaze sie zapytac "Kranowej" nawet jezeli Twoja odpowiedz dotyczy
            nieznanej mi "coltrain" bo wydaje mi sie ze ostatnio troche sie narazilam
            naszej moderatorce glupawymi pocztami.
            • annna521 [...] 01.12.05, 13:01
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.

• antypodzianin Re: anna521 29.11.05, 10:54
      sa tylko 2 takie kraje na swiecie gdzie wiekszosc pije, ale sie za boga do tego
      nie przyzna - australia i ... szwecja
      • pawel_z_melb Re: anna521 29.11.05, 11:17
        antypodzianin napisał:

> sa tylko 2 takie kraje na swiecie gdzie wiekszosc pije, ale sie za boga do
        tego nie przyzna - australia i ... szwecja

???

nie wiem jak ze Szwecja, ale Au???

moze Austria smile

bo tu jak powiesz (w normalnym towarzystwie) ze wcale nie pijesz to nikt ci nie
        uwierzy...
        • antypodzianin Re: pawel_z_melb 29.11.05, 11:36
          obracasz sie w zlym towarzystwie
        • anna521 Re: anna521 01.12.05, 06:51
          pawel_z_melb napisał: "tu jak powiesz (w normalnym towarzystwie) ze wcale nie
          pijesz to nikt ci nie uwierzy..."

Albo pomysli, ze jestes "recovering alcoholic", jak biedny Sam w Cheers.

• anna521 Re: anna521 01.12.05, 06:47
        antypodzianin napisał: "sa tylko 2 takie kraje na swiecie gdzie wiekszosc pije,
        ale sie za boga do tego nie przyzna - australia i ... szwecja"

Odwiedzilam troche roznych krajow i nie zgadzam sie z Toba. Wszedzie sie pije.
        Dowcip polega na raczej na ilosciach i na powiazaniach z problemami spolecznymi
        niz na przyznawaniu sie do tego lub nie.
        Szwedzi maja dosc duzo spozycie alkoholu na glowe, ale wciaz jest tam niewiele
        przemocy. Nie wiem jak duzo alkoholu spozywa sie w Stanach, ale jak dostawalam
        raport o zlym traktowaniu dzieci lub starcow, to prawie na mur wiedzialam, ze
        bylo to zwiazane albo z alkoholem albo z narkotykami.
        Roznica miedzy tymi krajami? Szwedzi zdaja sie miec dosc stabilne systemy
        podparcia spolecznego, Amerykanie podrozuja z jednego konca kraju na drugi
        szukajac pracy, wiec ich "social networks" sa bardzo kruche. Na dodatek, tutaj
        latwo "stoczyc sie", wystarcza czasami jakas przewlekla choroba lub
        niezawiniony wypadek.
        Jak ktos jest alkoholikiem to oczywiscie ze sie do tego nie przyznaje, to
        przeciez jeden z atrybutow alkoholizmu.
        Teraz o mnie. Ja jestem bardzo impulsywna. Jak mi sie cos podoba lub nie podoba
        to dosc szybko to mowie, czasami zalujac pozniej. Ilosci drinkow wyznaczaja mi
        stosunki rodzinne i klasowe wiec te ilosci sa od lat stale. Za to rzeczywiscie
        reaguje inaczej po kolacji z jednym drinkiem i dwoma lampkami wina kiedy
        wszystko mi sie dobrze uklada, a inaczej kiedy mi sie cos pieprzy. Wiem o tym i
        staram sie na wchodzic na fora lub podejmowac decyzji kiedy mam klopoty i cos
        wypilam. Ale nawet bez alkoholu reaguje paskudnie kiedy mi sie nie wiedzie.

Antypodzianin, jezeli oberwalo Ci sie za moj zly humor to przepraszam. To mnie
        nie usprawiedliwia, ale czasami mnie tez obrywa sie za zly humor innych
        forumowiczow. Trzymaj sie.

• antypodzianin Re: anna521 01.12.05, 08:05
          ale zamydlilas.. poczytaj za kare, jak okrutny jest kapitalizm!!crying(

Thursday December 1, 2005 601pm AEDT
          Mother only allowed to hold hands
          4:41pm | Nguyen Tuong Van and his mother will be allowed to hold hands in a
          final visit before he is hanged.
          • anna521 Re: anna521 01.12.05, 08:23
            antypodzianin napisał: "ale zamydlilas.. poczytaj za kare, jak okrutny jest
            kapitalizm!!crying("

Kiedys probowalam tutaj wyjasniac. Pozniej nauczylam sie, ze lepiej sie tutaj
            wiedzie "odpowiadaczom". No to probowalam odpowiadac. Przykro mi, ze znowu mi
            sie nie powiodlo. Daj mi troche czasu to to przemysle i sprobuje wymyslic nowe
            podejscie.
            Czytam, czytam o tych okrucienstwach kapitalizmu. W koncu to system, w ktorym
            zyjemy wiec wypada nam go znac... No, moze nie az w takim detalu, jaki Ty tutaj
            przytaczasz (pamietaj, Chiny i Wietnam to teraz tez kapitalizm) lub nie do
            takiej zolci jaka nam tu Kaganowski serwuje.

• annna521 [...] 01.12.05, 13:00

• annna521 [...] 01.12.05, 12:39
    • anna521 Re: anna521 04.12.05, 03:56
      Wcinam sie tylko po to aby powiedziec, ze Anna521, sprawdz logowanie, od teraz
      nazywa sie annahidalgo. Pozdrawiam.
      • analanna [...] 04.12.05, 04:09
      • anna_panna Re: anna521 04.12.05, 08:13
        Nie przed Michnikiem sie bedziesz Aniu tlumaczyc, ale w Ottawie!
        • m_kaluski Re: anna521 05.12.05, 20:06
          Przed kim niby w tej Ottawie?
          • annahidalgo Re: anna521 05.12.05, 20:49
            m_kaluski napisał: "Przed kim niby w tej Ottawie?"

Pytanie bardzo na czasie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka