antypodzianin 29.11.05, 09:24 czyzbym komus nadepnal na odcisk? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annna521 Re: anna521 01.12.05, 13:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub egulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
anna521 Re: anna521 29.11.05, 09:34 antypodzianin napisał: "czyzbym komus nadepnal na odcisk?" Mnie nie nadepnales. To Ty obiecales nie rozmawiac ze mna. Ja nie mam problemow z rozmowami z Toba. Teraz troche mam bo moj smutek odezwal sie przez e-mail a razem z tym smutkiem narazasz sie na troche mojej zolci; z gory przepraszam. Czuje sie troche dowartosciowana poswiecaniem mi calego watku, ale znaj proporcie mocium Panie. Odpowiedz Link Zgłoś
antypodzianin Re: anna521 29.11.05, 09:38 nic dodac, nic ujac, juz wszystko wiadomo Odpowiedz Link Zgłoś
anna521 Re: znowus sie upila? 29.11.05, 10:18 antypodzianin napisał: "znowus sie upila? " Jak diabli. Wypilam przynajmniej trzy herbaty i od diabla wody i gatorade. Trafiles na zly dzien, ja zagladam do winka w weekends. Dzisiaj jest wtorek. Odpowiedz Link Zgłoś
anna521 Re: znowus sie upila? 01.12.05, 06:53 antypodzianin, Co to jest "coltrane"? Odpowiedz Link Zgłoś
anna521 Re: znowus sie upila? 01.12.05, 08:16 antypodzianin napisał: "zapytaj kranową" Nie odwaze sie zapytac "Kranowej" nawet jezeli Twoja odpowiedz dotyczy nieznanej mi "coltrain" bo wydaje mi sie ze ostatnio troche sie narazilam naszej moderatorce glupawymi pocztami. Odpowiedz Link Zgłoś
annna521 [...] 01.12.05, 13:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
antypodzianin Re: anna521 29.11.05, 10:54 sa tylko 2 takie kraje na swiecie gdzie wiekszosc pije, ale sie za boga do tego nie przyzna - australia i ... szwecja Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_z_melb Re: anna521 29.11.05, 11:17 antypodzianin napisał: > sa tylko 2 takie kraje na swiecie gdzie wiekszosc pije, ale sie za boga do tego nie przyzna - australia i ... szwecja ??? nie wiem jak ze Szwecja, ale Au??? moze Austria bo tu jak powiesz (w normalnym towarzystwie) ze wcale nie pijesz to nikt ci nie uwierzy... Odpowiedz Link Zgłoś
anna521 Re: anna521 01.12.05, 06:51 pawel_z_melb napisał: "tu jak powiesz (w normalnym towarzystwie) ze wcale nie pijesz to nikt ci nie uwierzy..." Albo pomysli, ze jestes "recovering alcoholic", jak biedny Sam w Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
anna521 Re: anna521 01.12.05, 06:47 antypodzianin napisał: "sa tylko 2 takie kraje na swiecie gdzie wiekszosc pije, ale sie za boga do tego nie przyzna - australia i ... szwecja" Odwiedzilam troche roznych krajow i nie zgadzam sie z Toba. Wszedzie sie pije. Dowcip polega na raczej na ilosciach i na powiazaniach z problemami spolecznymi niz na przyznawaniu sie do tego lub nie. Szwedzi maja dosc duzo spozycie alkoholu na glowe, ale wciaz jest tam niewiele przemocy. Nie wiem jak duzo alkoholu spozywa sie w Stanach, ale jak dostawalam raport o zlym traktowaniu dzieci lub starcow, to prawie na mur wiedzialam, ze bylo to zwiazane albo z alkoholem albo z narkotykami. Roznica miedzy tymi krajami? Szwedzi zdaja sie miec dosc stabilne systemy podparcia spolecznego, Amerykanie podrozuja z jednego konca kraju na drugi szukajac pracy, wiec ich "social networks" sa bardzo kruche. Na dodatek, tutaj latwo "stoczyc sie", wystarcza czasami jakas przewlekla choroba lub niezawiniony wypadek. Jak ktos jest alkoholikiem to oczywiscie ze sie do tego nie przyznaje, to przeciez jeden z atrybutow alkoholizmu. Teraz o mnie. Ja jestem bardzo impulsywna. Jak mi sie cos podoba lub nie podoba to dosc szybko to mowie, czasami zalujac pozniej. Ilosci drinkow wyznaczaja mi stosunki rodzinne i klasowe wiec te ilosci sa od lat stale. Za to rzeczywiscie reaguje inaczej po kolacji z jednym drinkiem i dwoma lampkami wina kiedy wszystko mi sie dobrze uklada, a inaczej kiedy mi sie cos pieprzy. Wiem o tym i staram sie na wchodzic na fora lub podejmowac decyzji kiedy mam klopoty i cos wypilam. Ale nawet bez alkoholu reaguje paskudnie kiedy mi sie nie wiedzie. Antypodzianin, jezeli oberwalo Ci sie za moj zly humor to przepraszam. To mnie nie usprawiedliwia, ale czasami mnie tez obrywa sie za zly humor innych forumowiczow. Trzymaj sie. Odpowiedz Link Zgłoś
antypodzianin Re: anna521 01.12.05, 08:05 ale zamydlilas.. poczytaj za kare, jak okrutny jest kapitalizm!!( Thursday December 1, 2005 601pm AEDT Mother only allowed to hold hands 4:41pm | Nguyen Tuong Van and his mother will be allowed to hold hands in a final visit before he is hanged. Odpowiedz Link Zgłoś
anna521 Re: anna521 01.12.05, 08:23 antypodzianin napisał: "ale zamydlilas.. poczytaj za kare, jak okrutny jest kapitalizm!!(" Kiedys probowalam tutaj wyjasniac. Pozniej nauczylam sie, ze lepiej sie tutaj wiedzie "odpowiadaczom". No to probowalam odpowiadac. Przykro mi, ze znowu mi sie nie powiodlo. Daj mi troche czasu to to przemysle i sprobuje wymyslic nowe podejscie. Czytam, czytam o tych okrucienstwach kapitalizmu. W koncu to system, w ktorym zyjemy wiec wypada nam go znac... No, moze nie az w takim detalu, jaki Ty tutaj przytaczasz (pamietaj, Chiny i Wietnam to teraz tez kapitalizm) lub nie do takiej zolci jaka nam tu Kaganowski serwuje. Odpowiedz Link Zgłoś
annna521 [...] 01.12.05, 13:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
annna521 [...] 01.12.05, 12:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
anna521 Re: anna521 04.12.05, 03:56 Wcinam sie tylko po to aby powiedziec, ze Anna521, sprawdz logowanie, od teraz nazywa sie annahidalgo. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
analanna [...] 04.12.05, 04:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
anna_panna Re: anna521 04.12.05, 08:13 Nie przed Michnikiem sie bedziesz Aniu tlumaczyc, ale w Ottawie! Odpowiedz Link Zgłoś
annahidalgo Re: anna521 05.12.05, 20:49 m_kaluski napisał: "Przed kim niby w tej Ottawie?" Pytanie bardzo na czasie. Odpowiedz Link Zgłoś