Gość: mi IP: *.dplanet.ch 03.10.01, 22:53 Prosze o pomoc, moze ktos z Was zna takowego niedaleko poludniowej granicy Niemiec ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: LAP Re: Jak znalezc dobrego dentyste na poludniu Niemiec .. ? IP: 192.109.142.* 08.10.01, 14:01 Poszukaj lepiej stomatologa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Jak znalezc dobrego dentyste na poludniu Niemiec .. ? IP: *.tmns.net.au 10.10.01, 09:00 Podobno w roznych gazetach min : Zuerich Zeitung itp. mozna znalezc rozne ogloszenia o dentystach w Niemczech. Mozna tez poszukac w lokalnych gazetach niemieckich.... przy okazji zakupow w Niemczech. Mialam ten sam problem, dentysci sa strasznie drodzy w CH!!! powodzenia Aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slonzok Re: Jak znalezc dobrego dentyste na poludniu Niemiec .. ? IP: 194.180.104.* 10.10.01, 09:18 Radze dac zrobic w Polsce. Np. na G.Slasku jest pelno super wyposazonych+wykwalifikowanych. Nie za darmo, ale korzystniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Jak znalezc dobrego dentyste na poludniu Niemiec .. ? IP: 195.63.91.* 10.10.01, 13:56 Znam dobrego dentyste w Karlsruhe (pd.zach)Oliver Blum,Lötzenerstr 4 tel.o721/68 70 80 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dentysta Re: Jak znalezc dobrego dentyste na poludniu Niemiec .. ? IP: *.N1.srv.t-online.de 13.10.01, 07:40 W Dupie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L Re: Jak znalezc dobrego dentyste na poludniu Niemiec .. ? IP: *.pppool.de 14.10.01, 21:35 Gość portalu: Andrzej napisał(a): > Znam dobrego dentyste w Karlsruhe (pd.zach)Oliver Blum,Lötzenerstr 4 > tel.o721/68 70 80 ja jestem tez z Karlsruhe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: Dzieki! IP: *.dplanet.ch 14.10.01, 22:01 Dzieki wam wszystkim za rady (moze Dentyscie niekoniecznie..) Aga jestes w CH ? I my sie jeszcze nie znamy ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga CH IP: *.tmns.net.au 15.10.01, 01:34 Bylam w CH przez 1,5 roku do marca br. Teraz jestem niestety w Australii. Mieszkalam w rejonie Zuerichu, okolo 10 minut S9 do centrum i wiesz co? Bylo extra. Wiem na pewno, ze kiedys tam wroce na stale. Nie docenialam tego co tam mialam, ale teraz zrozumialam co stracilam. Niestety sytuacja sie troche zmienila i musialam na pewien czas przeniesc sie do Sydney. Ale wroce!!! A Ty w ktorym rejonie jestes? Czasami wspominam rozne ciekawe sytuacje jakich mialam okazje doswiadczyc. Ludzi, zwyczaje, ich jezyk ( chodzilam tam do Benedict Schule ) ceny!!! itp. A jak Ci leci? Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: CH IP: *.dplanet.ch 15.10.01, 20:02 Tez uwazam ze jest extra. Mieszkam i pracuje w Zurichu, mamy tu paczke ok. 20 Polakow, jest niezle. Mamy nadzieje ze ani recesja ani terror nas nie dosiegna. Jesli chodzi o ceny - wydaje szalone sumy na zakupy, czyli jestem w swoim zywiole. Cala Szwajcaria jest niesamowita, o czym kompletnie nie wiedzialam przyjezdzajac tutaj rok temu. Tylko jak dla mnie klimat powinien byc duzo lagodniejszy. W Benedict Schule tez bywam od czasu do czasu, ale jak na razie moj niemiecki jest tak samo dobry jak chinski.. Ale to wcale mi nie przeszkadza mieszkac w tym kraju ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: CH IP: *.tmns.net.au 16.10.01, 04:58 Jezeli chodzi o zakupy, to my czesto robilismy je w Niemczech w Waldshut ( czy cos takiego ). Okolo 30 km w jedna strone i caly koszyk zakupow za 200 marek niemieckich ( czyli chyba okolo 170 CHF ). Ilosc towarow za ta cene sa nie do porownania. To byly wyprawy. Odpowiedz Link Zgłoś