Dodaj do ulubionych

Do Polski 14 raz

24.01.06, 20:50
W maju lece do Polski na caly miesiac.Przeznaczam na wydatki 15000 zl.
Bede pil Belwedery i Szopeny i chodzil do dobrych restauracji i klubow.
Szykuje sie dobra zabawa.Czy zazdrosc Wam serce sciska ?
Obserwuj wątek
    • feluslak Re: Do Polski 14 raz 24.01.06, 21:03
      Nie Bruniak mi nie sciska bo ja tez jade smile
      Tylko ze w lipcu bo w maju najwiecej Polonuchow zwala sie do Polski, nawet
      wiecej niz w lecie ! A ja nie lubie wiekszosci Polonuchow i nie chce ogladac na
      rynku Starego Miasta w Warszawie tych naburmuszonych "ludzi polonijnego
      sukcesu" w za wielkich szortach do kolan i kolorowych koszulach
      przeplatajacych polszczyzne z lamana angielszczyzna gdy mowia do dzieci.
      Bede glownie w Trojmiescie ale tez Wroclawiu i Warszawie, prawdopodobnie
      skoczymy do Kazimierza na 2 dni i na jeden weekend w Bory Tucholskie. W planach
      takze wycieczka promowa do Szwecji na 2-3 dni albo rejs do Krolewca.
      Grillowanie, piwkowanie, molo w Sopocie i koniki w Ksiazu.
    • borasca0107 Re: Do Polski 14 raz 24.01.06, 21:34
      bruno5 napisał:

> Czy zazdrosc Wam serce sciska ?

baaaaaaaaaaaaaaaaardzoooooooooooooo smile)))))))))))
      • lulu13 Re: Do Polski 14 raz? tylko ? a na Hawajach nigdy 25.01.06, 00:48
        ehehehheheheh ! Bruner ,komu taka wode znowu wciskasz ?? jakbys byl na
        Hawajach w Honolulu 14 razy to bylby sukces ale do Polszy ?? i jeszcze w
        maju ,kiedy bilet lotniczy kosztuje tylko 500 $ .heheheheheh !! i znowu
        bedziesz pil cienkie piwko w niemodnej knajpce w Toruniu i zarl starego
        kotleta panierowanego ,bo na nic cie nie stac wiecej ,te pierdoly ze
        bierzesz 15000 to powiedz tym co beda cie witac w PRlu, bo nie nam chyba ze
        mialo to byc 1500 zlotych ,hehehehe. Bruner jedz do Paryza albo Amsterdamu i
        pochwal sie tu ,ale tam sie nie wybierzesz bo jestes za cienki
        Bolek,hyhyhyyhyhyhhyhy
        • bruno5 Re: Do Polski 14 raz? tylko ? a na Hawajach nigdy 25.01.06, 01:40
          Hawaje mi do szczescia niepotrzebne wystarczy Kuba.Tam woda i slonce takie same
          jak na Hawajach.Lulu 13 mowisz ze Polska to nic.Ja bardzo lubie jezdzic di
          Polski to moja najwieksza przyjemnosc.
          • lulu13 Re: Do Polski 14 raz? tylko ? a na Hawajach nigdy 25.01.06, 02:04
            Bruner !! ja wiem ze lubisz do Polski jezdzic bo jedynie tam mozesz
            poszpanowac ,majac pare dollarow w kieszeni ,i to jescze gleboko na wsi !!,bo
            nie w Warszawie czy Gdansku w dobrych miejscach. Jedz Bruner do
            Kolobrzegu ,ale pelnym latem do uzdrowiska Neptun ,za dzien trzeba dac
            150US$,do tego wypozycz sobie Volvo 750 na lotnisku za jedyne 55 $ za
            dzien,zebys mial czym dojechac z tego zadupia Torunia,gdzie tylko
            przestarzaly PKS kursuje.
            • bruno5 Lulu13 ty nie wisz co mowisz 25.01.06, 16:55
              W Polsce bylem za komuny 20 razy w sanatorium i wiecej nie chce jechac.
              Torun to nie zadupie tylko jedno z najpiekniejszych polskich miast.Pelno klubow
              i swietnych restauracji.Ja nie jade szpanowac do Polski tylko cieszyc sie
              Polska.Dzisiaj kazdy emigrant w Polsce nie poszpanuje nie te czasy.Szpanowac
              mozna bylo 20 lat temu kidy dolar mial sile.Dzisiaj jest on w Polsce gowno wart.
              Kazdy kto pojedzie do Polski liczy sie z groszem.Bede sie dobrze bawil , Torun
              jest piekny .Rodzina wyjezdza po mnie na lotniski .Volwo nie potrzebne bo z
              mojego Torunia sie nie ruszam.Zreszta od rodziny moge pozyczyc samochod.
              Po Polsce nie jzdze bo zwiedzilem ja za komuny calutka i znam kazde wieksze
              miasto czy uzdrowisko.Trzymaj sie lulu swoich nedznych dolarow i jedz kidys na
              Hawaje tam dopiero poczujesz sie biedny ty amerykanski wyrobniku za psie
              pieniadze.
            • _czosnek_ Moze troche o romantyce hamerykanskiej? 27.01.06, 13:44
              Ty cieciu lalusiowy, znamy te autobusy na zadoopiach hamerykanskich. hehehe,
              Bluebirdy z czasow wojny w wietnamie wygladajace jak skrzynki pocztowe na
              kolkach.
              Neoplany pieciogwiazkowe to jakos tez nie sa, ty durny cieciu.
              Pal kapcie tumanie o sfilcowany mozdzku.
    • ontarian Re: Do Polski 14 raz 25.01.06, 17:09
      jak ty sie brunon dobrowolnie nie poddasz leczeniu
      to ci rodzina zalatwi skierowanie
      do 'uzdrowska' na Queen st.
      • lulu13 Re: Do Polski 14 raz 26.01.06, 03:56
        ehheehhehe Bruner ! ty nie kumaty w anglickim ni cholery ,przez to tylko do
        Polszu jezdzisz,pozatym z handlu ta berbelucha i zasyfialymi papierosami to
        na chleb ledwo zarobisz ,wiec z czego masz na Hawaje jechac kanadyjski
        rencisto podrabiany?,,hheheheheeheheh
        A dlaczego sie nie osiedlisz na stale w Toruniu ?,nie masz grosza przy doopie
        zeby kupic mieszkanie ??,heeheheheh,po 20 latach emigracji w
        Kanadzie,hehehehe i na pieszo sie chodzi ?,nie ma samochodu nawet,rowerem
        zasuwasz po Toronto ,hehehehe i w ruskiej uszance na glowie
        • terra-nova Re: Do Polski 14 raz 26.01.06, 04:13
          Bruno, ja ciebie nie rozumiem. Po co ty mieszkasz w tej Kanadzie???
          Ja wyjechalem, bo mi sie w Polsce nie podobalo i to nie tylko ustroj ale przede
          wszystkim ludzie. Znalazlem sobie zone innej nacji i prowadze zycie, jakie
          chcialem miec i po ktore emigrowalem. Nie jezdze do Polski, bo nie po to
          wyjezdzalem aby tam teraz jezdzic. Denerwuja mnie Polacy i ich mentalnosc i nie
          widze powodu aby skazywac sie na ich towarzystwo podczas wakacji, ktore mam by
          odpoczac a nie po to by sie denerwowac. Jestem wyjatkowo zadowolony z oddalenia
          do Polski i zycia w spoleczenstwie gdzie nie ma Matek Polek i cwanych Julkow. A
          dla ciebie jakijest sens zycia poza Polska, skoro zbierasz caly rok pieniadze
          by tam pojechac, sluchasz polskiego radia i ogladasz polskie programy via
          satelite? W twoim wypadku emigracja nie ma sensu. Tym bardziej, ze jestes w
          Kanadzie zupelnie sam. Co to za zycie?
          • flipflap Re: Do Polski 14 raz 26.01.06, 05:21
            Amen do powyższej wypowiedzi.

Na cholerę Bruniak się męczy siedząc w CA, i wszystkim tylko doopę truje.
            Niech jedzie do Polski i niech robi sobie tam, co jemu tylko do łba wejdzie.
            Tam też mete może otworzyć i sprzedawać berbeluchę.
    • tsaran Re: Do Polski 14 raz 26.01.06, 08:29
      bruno, jedziesz sam czy z zona? a jak sam to gdzie jedzie twoja zona bo
      chcialby, ja blizej poznac, musi byc fajna babka ze takiego drania jak ty
      toleruje. Skarb masz w domu zalosny cieciu i nawet nie wiesz o tym! Tylko nie
      wypisuj bzdur ze cie juz nie podnieca, smieciu.
      • bruno5 Re: Do Polski 14 raz 26.01.06, 19:04
        Zone mam wspaniala.W Polsce byla w roku ubieglym.Do Polski lece sam.
        • lulu13 Re: Do Polski 14 raz 27.01.06, 00:47
          ehheheeheh !!!,Bruner do Polszu lecisz sam ??, bo cie nie stac na drugi
          bilet !!!!!!,hheeheheheheeh,yhhyhyhyhyhyhyhy !! ja na miejscu twojej
          starej ,wpierdo...lilbym ci zdrowo kijem od miotly po tym durnym lebie i
          zaganal cie do roboty,"pdrobiony rencisto" zamiast jezdzic co chwila do
          Polszu , po jaki hooj ty siedzisz wtej Kanadzie? , zbieraj te stare gnaty
          i osiedlij sie tam gdzie twoje miejsce ,czyli PRL,Bis.
          • bruno5 Re: Do Polski 14 raz 27.01.06, 01:54
            Lulu 13 do Polski wracam za 9 lat jak dostane emeryture kanadyjska.Musze tam z
            czegos zyc , a milionerem nie jestem.
            • lulu13 Re: Do Polski 14 raz 27.01.06, 02:32
              arencie inwalidzkiej nie mozesz zyc w Polsce?.... odebrali by ci
              zaraz !!,hehehehe
              • tsaran Re: Do Polski 14 raz 30.01.06, 22:58
                lulu, co cie tak meczy ze ktos ma jakies pieniadze? Nie mozesz tego przezyc.
    • ontarian [...] 27.01.06, 12:49
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • myszka00 Re: ja po 20 latach 28.01.06, 21:43
      nie bylam w polsce 20 lat,mialam taki glod poznawania swiata ,ze w kazde
      wakacje jechalam gdzie indziej,a w zimie to wiadomo -kuba bo blisko i
      cieplo,nic mnie juz do polski nie ciagnie ale mam tam dom po rodzicach tak ze
      musze tam pozalatwiac ostanie sprawy,opowiem wam moje wrazenia jak wroce
      • tsaran Re: ja po 20 latach 30.01.06, 22:56
        rozumiem ze jako dobra corka zapraszalas rodzicow przez 20 lat do siebie.
        • hotdog1 bardzo dobrze zrobilas 'myszka" 31.01.06, 00:22
          ze zwiedzialas swiat zamiast w Lomzy pic piwo i sie cieszyc ze poraz -
          nasty bylas w Polsce, po co ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka