Dodaj do ulubionych

co polecacie na kolki w uk dla noworodka

19.03.06, 20:20
Obserwuj wątek
    • ewika-uk Re: co polecacie na kolki w uk dla noworodka 19.03.06, 20:41
      he ciezkie pytanie,ja wszystko co mozliwe,porady
      babci,mamy,tesciowej,roznorakie kropelki,herbatki....po prostu maly jak mial
      kolke tak mial ,i meczylismy sie razem 3,5 miesiaca
      • kasiapro1 Re: co polecacie na kolki w uk dla noworodka 19.03.06, 20:45
        Najlepsze lekarstwo to:
        czas
        stopery
        dobry krem pod oczy
        ja meczylam sie 4 m-ce na szczescie dawno mam juz to za soba.
        • ewika-uk Re: co polecacie na kolki w uk dla noworodka 19.03.06, 20:48
          hehe Kasia a co ty z tym stoperem,ja kremu zuzywalam hektolitry a stoper??
          kurcze,patrz cos mi minelo?
          • bobby5 Re: co polecacie na kolki w uk dla noworodka 19.03.06, 20:50
            tak myslalam, ze czas jest najlepszym lekarstwem, ja dopiero jestem na
            poczatku, trzymajcie za mnie kciuki
            • ewika-uk Re: co polecacie na kolki w uk dla noworodka 19.03.06, 20:55
              no to trzymamy.i to mocno..badz dzielna,pozdro
    • basiak6 Re: co polecacie na kolki w uk dla noworodka 19.03.06, 21:31
      Na pewno nie zaslodzone granulowate herbatkismile
      Masaz brzuszka, rowerek, noszenie 'na lotnika', wizyte u osteopaty (osteopath),
      i cierpliwoscsmile
      • a.n.i.a.1 Re: co polecacie na kolki w uk dla noworodka 19.03.06, 21:44
        u mnie pomoglo calkowite wyeliminowanie z mojej diety nabiatu /karmie piersia/
        i na drugi dzien juz nie bylo kolki . Teraz maly ma prawie 4 miesiace i nabial
        zaczynam pomalu jesc i jest ok.
        • just_11 Re: co polecacie na kolki w uk dla noworodka 19.03.06, 22:06
          Koperek (ale nie herbatka, tylko napar z prawdziwego, albo ekspresowego nie
          slodzonego) pomagaja. Nie elliminuja calkowicie, ale pomaga
          • mak4701 Infacol 19.03.06, 22:28
            Bobby5 kup INFACOL. Jest zajebisty (przepraszam za wyrażenie ale inaczej tego
            cuda nie da się określić) sama miałam ten problem i moja położna kazała mi
            kupic ten preparat i oczywiście pomógł. Niedawno przywiozłam go dla koleżanki
            która urodziła w Polsce 2 m-ce temu i jej dzidziuś miał przestraszliwe kolki i
            również pomogło. Męża babcia lęzy sparaliżowana po wylewie i również ma takie
            problemy i kiedyś będąc w Polsce podarowałam teściowej - opiekuje się babcią -
            również pomogło. Naprawde jesli chodzi o moją córeczkę, kolezanke i babcie to
            nam to pomogło. Jest to słodki syropek i mozna go kupic bez recepty w kazdej
            aptece, markecie typu np Tesco, Sainsburys w sklepie Boots. Polecam
            • ewika-uk Re: Infacol 19.03.06, 22:33
              widzisz u mnie na pierwszy rzut poszedl infacol..i lipa,ja swoja droga dieta,i
              nic nie pomagalo,ale coz przezylismy jakos
              • mak4701 Re: Infacol 20.03.06, 11:50
                Napisałam na swoim przykładzie - oczywiście sprawdzonymsmile Jasne że na
                wszystkich nie działa. To tak jak boli głowa na jednego podziała Appap a drugi
                musi brac np Ketonalsmile Moje doświadczenie z Infacolem jest jak najbardziej
                trafne. Koleżanka której przywiozłam preparat - była mi również bardzo
                wdzięczna - bo tak samo się męczyła ze swoją córcią. Już nie mówię o niej ale
                szkoda tej małej dzidzi. Niestety wszystkie mamy muszą chyba przez to przejść
                mimo że same niemalże płaczemy patrząc na nasze kruszynki jak sie męczą. Taki
                chyba nasz los..... Pozdrawima wszystkie mamy na wyspachsmile

Mama malutkiej Julci (16.08.2005)
        • effata Re: co polecacie na kolki w uk dla noworodka 19.03.06, 22:10
          Hej Kasia, to ty już masz dzieciątko???? Gratulacje.
          U mnie też pomogło wyelinowanie nabiału, cytrusów, ostrych rzeczy. Praktycznie
          jadłam tylko płatki kukurydziane z mlekiem sojowym, indyka z warzywami i ryżem
          (i przyprawami typu majeranek) i chleb chrupki z wędliną przez trzy miesiące. I
          też niewiele cukru i czekolady. Ale mała nie miała kolek, więc się opłaciło. I
          po pierwszym miesiącu Grip Water.

--
          Don't guess.
          • bobby5 Re: co polecacie na kolki w uk dla noworodka 19.03.06, 22:35
            Mam juz mojego synka, we wtorek skonczy trzy tygodnie i od dwoch dni mecza go
            straszne kolki, niestety karmie malego butla, dluga historia, mialam troche
            problemow po porodzie, pozniej maluch wyladowal w szpitalu z ostra zoltaczka i
            odwodnieniem, teraz wszytsko jest juz na dobrej drodze, tylko te kolki.
            Kupilam infacol jeszcze przed porodem, dalam dzisiaj pierwsza dawke, ale
            obawiam sie przed uzywaniem tego przed kazdym posilkiem malca, moze
            nieslusznie, nie latwo byc mama...
            pozdrawiam cieplo
            • mika751 Re: co polecacie na kolki w uk dla noworodka 20.03.06, 22:19
              Mi 'zloty srodek' polecila kolezanka z Polski: bierzesz pieluszke tetrowa ,
              skladasz na trzy i przeprasowujesz goracym zelazkiem. Chwilke czekasz (zeby nie
              oparzyc malucha!), kladziesz taki cieply kompres na swoj brzuch a na sama gore
              malucha (brzuszkiem do cieplej pieluchy!). Na mojego synka dzialalosmile Do tego
              Espumisan na wzdecia dla niemowlat (niestety niedostepny w UK, tylko w Polsce,
              ale moze ktos by Ci podeslal).
              Zycze duzo cierpliwosci (wiem, ze trudno uwierzyc, ale to kiedys miniesmile!
              Trzymaj sie cieplutko, pozdrowieniasmile
    • poleczka2 Re: co polecacie na kolki w uk dla noworodka 21.03.06, 12:47
      Infacol przed każdym karmieniem.
      • bobby5 Re: co polecacie na kolki w uk dla noworodka 21.03.06, 13:08
        przez jaki okres podawalas infacol?
        pozdrawiam
        kasia
      • poleczka2 Re: co polecacie na kolki w uk dla noworodka 21.03.06, 13:11
        Do czasu ustąpienia kolki, u Olka było przez jakieś dwa miesiące, u następnych
        dzieci już tego problemu nie było/ na razie nie ma, Lilia jest jeszcze mała,
        wszystko może się zdarzyć choć wątpię. Często też odbijaj dziecko.
        • mloda25 Infacol 21.03.06, 13:24
          Tez polecam infacol,ale trzeba go dawac przed kazdym kamieniem,zalecana dawke 5
          ml, ja dawalam srednio co 2 godz.Stosowalam go okolo 2 m-cy.Dla mnie
          rewelacja.Zadnej diety nie stosowalam,jadlam wszystko.Pozdrawiam
          • reed28 Re: Infacol 21.03.06, 17:45
            Widzialm tutaj wode koperkowa w polsce stosowalam z powodzeniem. Oraz esputicon
            w kropelkach jest najlepszy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka