viesia 27.03.06, 01:23 Czy ktos moze mi polecic dobre sanatorium/uzdrowisko w Polsce? Mam problemy ortopedyczne. Slyszalam ze Kamien Pomorski lub Bialogard ale nie wiele moglam znalezc na interenecie. Opinie...nazwy uzdrowisk...bardzo prosze... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
opiekun.polonii Re: najlepsze uzdrowiska w Polsce 27.03.06, 03:10 ciekawi mnie wiesiu czy twoje problemy ortopedyczne sa wynikiem pracy na zlotym zachodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
drabiniasty Re: najlepsze uzdrowiska w Polsce 27.03.06, 03:52 Ty opiekun to tylko postepujacy debilizm dostaniesz jako uboczne schorzenie zawodowe. Ale w Polsce nikt tego nie zauwazy, bo wszyscy tacy mundrzy jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
zenidlo Re: najlepsze uzdrowiska w Polsce 27.03.06, 07:09 mowi sie 'madrzy" a nie 'mundrzy'. To forum jest dla cywilizowanej polonii, a dla wozakow, jest pomieszczenie tam dalej, ma lewo. Odpowiedz Link Zgłoś
viesia Re: najlepsze uzdrowiska w Polsce 27.03.06, 05:56 do opiekun.poloni - jesli cie to ciekawi to powiem ci ze nie zgadles. Moje problemy ortopedyczne zaczely sie kidy tylko przyszlam na ten swiat - a wlasciwie kiedy nie chcialam przyjsc na ten swiat - wyciagneli mnie na sile i tak sie to w ten sposob zaczelo. Tak wiec sorry ze cie rozczarowalam Odpowiedz Link Zgłoś
zenidlo Re: najlepsze uzdrowiska w Polsce 27.03.06, 07:13 no to masz przerabane. W twoim przypadku najlepiej bedziesz miala jadac do Cieplic na Dolnym Slasku. Za malo miejsca zeby ci tlumaczyc dlaczego. Nie zeby to mialo to zwiazek z toba (moze raczej z drabiniakiem) ale tam leczyla syfa Marysienka ta co go dala Sobieskiemu, temu ktory odniosl sukces walczac z islamem. Popatrz juz tyle lat ich leja i nic nie pomaga. Oj za malo ich lal Sobieski pod Wiedniem. Odpowiedz Link Zgłoś
drabiniasty Re: najlepsze uzdrowiska w Polsce 27.03.06, 03:51 W Twoim przypadku Kamien Pomorski bylby najlepszym wyjsciem. Tradycja leczenia w tym miejscu schorzen ortopedycznych jest b. dluga. Niemcy uwazali, ze jest to wymarzone miejsce na spa. Polacy po wojnie przejeli stare budowle i tak ciagna..... www.uzdrowisko-kamien.prv.pl/ Lacze pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
viesia Re: najlepsze uzdrowiska w Polsce 27.03.06, 06:01 dzieki drabiniasty, sprawdzalam Kamien Pomorski ale tam jest kilka uzdrowisk wiec jestem ciekawa ktore warto by bylo wybrac. Odpowiedz Link Zgłoś
drabiniasty Re: najlepsze uzdrowiska w Polsce 27.03.06, 06:08 Wiesia, ja nie wiem. Moj brat jest lekarzem ortopeda i dlatego pamietam, ze czesto ludzi wysylal do tego Kamienia. Teraz mieszka od 20 lat w Australii wiec nawet jesli zapytam, nic ci nowego nie powie. Ale zdaje sie tam wszedzie tak samo. W koncu to nie chodzi o miejsce ale o te solanki i borowiny. A one wszedzie takie same.... Odpowiedz Link Zgłoś
zenidlo Re: najlepsze uzdrowiska w Polsce 27.03.06, 07:16 co ty opowiadasz ze wszedzie takie same! Taka sama nazwa ale sklad chemiczny inny. Stawiam na stare piastowskie zrodla w Cieplicach. A wiesz skad sie wzeial nazwa Cieplice? No jak myslisz? Zapytaj sie brata. A propos brata, rozmawiasz z bratem czy rozeszlo sie po kosciach no i co robi teraz brat w Australii bo jak slysze tam polacy cienko przeda. Odpowiedz Link Zgłoś
drabiniasty Re: najlepsze uzdrowiska w Polsce 27.03.06, 07:40 Ty sie o mojego brata nie martw, jak byl lekarzem tak i nadal jest i to bardzo dobrym i docenianym. Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: najlepsze uzdrowiska w Polsce 27.03.06, 08:31 Jest wiele uzdrowisk w Polsce, sa one bardzo dobre dzieki leczniczym pokladom borowiny, solanek, wod siarczanowych ....Maja leczniczy mikroklimat i tradycje balneologiczne jakich nie ma wiele krajow w Europie. Gdzie sie wybrac? Zalezy od schorzenia. Poszukaj, uzdrowiska maja swoje strony daja dosc wyczerpujaca informacje. www.uzdrowiska.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
ewka5 Re: najlepsze uzdrowiska w Polsce 27.03.06, 08:28 zerknij tutaj: www.mediweb.pl/alternative/wyswietl_vad.php?id=523 Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz.enka Re: najlepsze uzdrowiska w Polsce 27.03.06, 09:28 A moze Konstancin od Warszawa? Na serio! STOCER czy cos podobnego... Odpowiedz Link Zgłoś